Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. V - Strona 92 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-18, 08:16   #2731
princessskaa
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. V

Cytat:
Napisane przez Bahamadia_25 Pokaż wiadomość
A odkąd byliśmy nad morzem jadł normalne zupy które były w knajpach i nic mu nie było, więc od wczoraj je razem z niami zupy. Zrobiłam jarzynową, to jak mi strzelił w twarz to myślałam, że kalafior będę zdrapywać ze ściany
Moja jak zje i już więcej nie chce to też strzeli w łyżeczke, czasami refleks mi zawodzi i wtedy mam papkę na wszystkich rzeczach dookoła. A najlepiej jak z buzi sobie wyjmie i ciapie w ręce i wyciera po ubranku, szelkach od fotelika...Uwielbiam to...

Fajnie, że Ty taka wyluzowana mama jesteś w tym żywieniu, w sensie odważna, że nie dygasz w tym podawaniu jedzonka Mimkowi - to zaleta

DZIEŃ DOBRY

Nocka super, mała tylko raz po 4 zapłakała, dałam monia i spała do 7:15 Chcę tak zawsze

Byliśmy wczoraj na zakupach w galerii po buciki na chrzest dla małej. I kupiliśmy idealnie pasujące, ale nie takie typowo na chrzest tylko buciczki, co i na inne okazje założy. Aaaa, bo nie pisałam, że mam już sukienke dla małej - ecru, ma krótkie galotki pod spód do założenia, w komplecie jest taka czapeczka, ale nie założe jej, bo mi sie nie pododba. Musze opaseczkę dokupić. No i sweterek by się przydał, ale nic nie było w tych sklepach tutaj.No jeden w miare, ale 80zł...Troszkę przy dużo...

---------- Dopisano o 08:16 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ----------

Cytat:
Napisane przez Oliveira79 Pokaż wiadomość
no staram się na razie w pracy "lajcik" ale z dnia na dzień będzie coraz więcej roboty i wtedy na pewno na maksa zatęsknię za siedzeniem w domu, bo za Malutką juz tęsknie a ona wydaje mi się, że daje radę i na razie specjalnie nie widze u niej zmiany
Będzie dobrze Kochana
princessskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-18, 08:16   #2732
agulan82
Rozeznanie

Hej mamuśki

U nas wszystko w standardzie, zębole dalej wychodzą mamy już 4 i dwa kolejne już tuż tuż ale śmiejemy się z TZ, że jakby na jakiś czas została z tymi 4 to by wyglądała jak żulek - 2 jedynki na dole a na górze 1 dwójka i jedna jedynka

Fajne bodziaki ma NEXT ja osobiście uwielbiam i to te zapinane na napki na ramionku a nie lubię tych z zakładkami bo dziecko ma dekolt taki rozwleczony - denerwuje mnie to W ogóle mam takie swoje ulubione rzeczy dla małej i przy JUlce też tak miałam, jak np. teraz poszukuję jakiejś fajnej kurtki na jesień i trafia mi się taka jak miała JUlka a bardzo ją lubiłam to myk do oglądanych
A moja starsza gwiazda to już całkowicie sama się ubiera i wybiera w co ma się ubrać i szaleje bo nawet majtki dobiera pod kolor całego stroju nie wspomnę już o tym, że przebiera się co najmniej z 5 razy w ciągu dnia
Stary 2012-07-18, 08:20   #2733
zmyslkobiety
Rozeznanie

GG do zmyslkobiety

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość
ja kiedys kupilam tam takie fajne bodziaki i po pierwszym praniu jakos dziwnie sie zwezily i skrecily wokol wlasnej osi mogli napisac, ze to jednorazowki

a tak w ogole to maly nie dostal sie do zlobka i nie wiem co tu dalej z tym fantem zrobic. Kazali dowiadywac sie w polowie wrzesnia, czy ktos zrezygnowal, ale mnie to juz nie urzadza

kurczaki współczuje, a do któego składałaś podanie, bo nie pamiętam?? musisz byc dobrej mysli, bo ja np. chyba zwolnie miejsce w pubicznym, od 30 lipca daje do prywatenego zobacze jak to bedzie...
kiedy idziemy na "randke" dzieciową??

http://www.suwaczki.com/tickers/relguay3w0a6i2sn.png

http://s2.pierwszezabki.pl/046/0462819b0.png?8210
zmyslkobiety jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-18, 08:25   #2734
princessskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ja_dalia Pokaż wiadomość
u

czy Wasze dzieci tez od paru dni nie mogą zasnąć ? moja w wyrku się zaraz wydziera, a na rękach wszystko ją interesuje...no porażka... nie mam już sił i pomysłów.... a oczyska trze aż miło ... HELP

i sprawa 2- jak to jest w pociągu z wózkiem??? bo w iem ze na dziecia jest bilet zerówka a wózek normalnie w przedziale czy jak ??????????
Moja w dzień ma problem, ale na noc ładnie zasypia. Jeżeli po kolacji nie może usnąc tokłądę ją koło nas na łóżku, ona się wyszaleje, poprzewraca i jak zatrze oczka, leży i wycisza się to ją kładę do jej łóżeczka i ona sobie zasypia powoli, albo w sekunde

Pociągiem nie jechałam, nie pomogę.
Stary 2012-07-18, 08:25   #2735
muffinka90
Zakorzenienie

zmysl do siodemki, zalezy nam, zeby bylo na lewobrzezu, bo nie chce dzieciaka pol dnia po miescie wloczyc. A gdzie zwalniasz miejsce?

a kiedy bys chciala na randke?

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-18, 08:34   #2736
pokszyfka
Zadomowienie

dominej moja tez coś z jedzeniem zaczeła cudować...te obiadki które wcześniej jadła az sie uszy trzęsły zaczeła już przy pierwszej łyżeczce wypluwać...i wogóle czort mały zaciska usta i mogiła

dzień dobry
mam problem z małą
zauważyłam że na pleckach i w zgięciach stópek ma szorstkie czerwone plamy... piorę od dawna w persilu, mydełko wczoraj już z dzidziusia zmieniliśmy na oilan - miała go wczesniej, nie wiem co więcej...standardowo dostaje do jedzenia to co zawsze, raczej nie ma nowości...wczoraj dziobła troszkę[3 łyzeczki] ryżu na mleku krowim...jasna ciasna nie wiem co to moze być, ale nie wygląda to za ładnie do tej pory nie było z nią problemów a tu bach...jutro jade do mamy więc i podejde do szanownego pediatry...ale nie spodziewam się że usłysze coś konkretnego. pewnie standardowo --> to może być wszystko...
pokszyfka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-18, 08:36   #2737
princessskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dominej Pokaż wiadomość

Nam chyba wyszła górna jedyneczka - ale mała nie pozwoli sobie do dzioba zajrzeć, nawet umyć - nic. Ale zgrzyta zębami, więc ewidentnie cośna górze musi być

Moja Dobruśka ostatnio buzię do jedzenia otwiera tylko wtedy jak słyszy pisenki mini mini I to nie obojętnie która - tylko, trzeba szukac żeby trafić na odpowiednią. Ale aktualnie to jedyna metoda, żeby łaskawie chciała coś zjeść. W ogóle nie chce nic próbować jak my jemy - nie wiem o co chodzi... Kiedyś to wszystko trzeba jej było dać (w granicach rozsądku oczywiście) chociaż polizać, a teraz to nic nie chce - głowę odwróci i koniec...

a to cwaniak mały, jaki ma sposób na jedzenie hehe
Moja też już miewa humory, swoje zdanie, bywa uparta...Już nie jest taka ugodowa, jak wcześniej... Dorośleje
Stary 2012-07-18, 08:38   #2738
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
dalia ja wozek zlozylam i wrzucilam na polke jako bagaz, nikt sie nie czepial co do zasypiania, to mojemu w takie dni pomaga lekkie poklepywanie po pupie, noszenie w pionie i mruczenie do ucha (jednoczesnie ) troche pomarudzi, ale w koncu zasypia

ale ja w nocy jade... i obmyślam jak to wykombinować zeby mała spała sobie i moze ja tez troszke :P

---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ----------

Cytat:
ja kiedys kupilam tam takie fajne bodziaki i po pierwszym praniu jakos dziwnie sie zwezily i skrecily wokol wlasnej osi mogli napisac, ze to jednorazowki

a tak w ogole to maly nie dostal sie do zlobka i nie wiem co tu dalej z tym fantem zrobic. Kazali dowiadywac sie w polowie wrzesnia, czy ktos zrezygnowal, ale mnie to juz nie urzadza

ojjjj :/ niedobrze .... coś wymyślisz na bank

Daniel Fasolek w drodze

ja_dalia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-18, 08:50   #2739
princessskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pokszyfka Pokaż wiadomość
mam problem z małą
zauważyłam że na pleckach i w zgięciach stópek ma szorstkie czerwone plamy... piorę od dawna w persilu, mydełko wczoraj już z dzidziusia zmieniliśmy na oilan - miała go wczesniej, nie wiem co więcej...standardowo dostaje do jedzenia to co zawsze, raczej nie ma nowości...wczoraj dziobła troszkę[3 łyzeczki] ryżu na mleku krowim...jasna ciasna nie wiem co to moze być, ale nie wygląda to za ładnie do tej pory nie było z nią problemów a tu bach...jutro jade do mamy więc i podejde do szanownego pediatry...ale nie spodziewam się że usłysze coś konkretnego. pewnie standardowo --> to może być wszystko...
Kurcze, to zdróweczka życzę Może to reakcja na to mleko krowie? Do pediatry i ja bym poszła, może maść da czy coś, żeby to malutką nie swędziało, żeby dziecka nie męczyło..

---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:39 ----------

Cytat:

Kurcze, to nie dobrze.. Ale może sie zwolni miejsce? Bo wiem, że w prywatnym to takie ceny, że głowa mała... trzymam mocno, zeby miejsce było

---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ----------

Wczoraj pomalowałam włosy, nareszcie nie mam odrostów Ale z farbą dałam kiche - na szybkiego kupywałam, wzięłam Londe, kolor czarny. W domu czytam, a to do uporczliwie siwych włosów Ale mi nie wypadły Kiedyś uwielbiałam farbę Safira, ale już wycofali z rynku - nie wiem czemu. I od kilku m-cy poszukuję równie dobrej i w rozsądnej cenie, ale jakoś nie trafiłam jeszcze..Chyba, że te Londa się sprawdzi teraz - zobaczymy, jak szybko się wypłucze
Stary 2012-07-18, 08:56   #2740
zmyslkobiety
Rozeznanie

GG do zmyslkobiety

Cytat:
zmysl do siodemki, zalezy nam, zeby bylo na lewobrzezu, bo nie chce dzieciaka pol dnia po miescie wloczyc. A gdzie zwalniasz miejsce?

a kiedy bys chciala na randke?
chyba zwalniamy na prawobrzezu wiec ciebie to nie urzadza, a randka przyszly tydzien-poniedzialek-wtorek-sroda, gdzis gdzie nie ma blota

http://www.suwaczki.com/tickers/relguay3w0a6i2sn.png

http://s2.pierwszezabki.pl/046/0462819b0.png?8210
zmyslkobiety jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-18, 09:00   #2741
agulan82
Rozeznanie

Cytat:
dominej moja tez coś z jedzeniem zaczeła cudować...te obiadki które wcześniej jadła az sie uszy trzęsły zaczeła już przy pierwszej łyżeczce wypluwać...i wogóle czort mały zaciska usta i mogiła

dzień dobry
mam problem z małą
A może właśnie od krowiego mleka, ja kp ale jak przesadzę z nabiałem to u małej wychodzą właśnie takie czerwone plamy
Stary 2012-07-18, 09:09   #2742
pokszyfka
Zadomowienie

princ jak byłam u fryzjera to rozmawiałam z babeczką odnośnie firm - farb i ona stwierdziła że Londa na psy zeszła, że kolory są już słabe...

moja pani te plamki ma od 3-4 dni, ale dzisiaj dużo większe...nic, trzeba będzie jutro zajść do fachowca, bo cama nic nie wycuduję
Stary 2012-07-18, 09:26   #2743
princessskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
princ jak byłam u fryzjera to rozmawiałam z babeczką odnośnie firm - farb i ona stwierdziła że Londa na psy zeszła, że kolory są już słabe...

moja pani te plamki ma od 3-4 dni, ale dzisiaj dużo większe...nic, trzeba będzie jutro zajść do fachowca, bo cama nic nie wycuduję
Tylko, że to czarny to wystarczy, żeby się błyszczał i w miare długo utrzymywał

Będzie dobrze, lekarz pomoże małej

Wiecie, tak patrzę na te kule do raczkowania. I orientujecie się, które są lepsze: te takie Fisher Pełzak czy Fisher z tą małpką czy może Vtech z wyskakującym czymś (nie wiem, co to, jakiś kotek czy cuś) Ma któraś to cudo? Sprawdza się czy szkoda kasy?
Stary 2012-07-18, 09:27   #2744
saaraa_lub
Rozeznanie

Ahoy

Cytat:
Napisane przez dominej Pokaż wiadomość
Moja Dobruśka ostatnio buzię do jedzenia otwiera tylko wtedy jak słyszy pisenki mini mini I to nie obojętnie która - tylko, trzeba szukac żeby trafić na odpowiednią. Ale aktualnie to jedyna metoda, żeby łaskawie chciała coś zjeść. W ogóle nie chce nic próbować jak my jemy - nie wiem o co chodzi... Kiedyś to wszystko trzeba jej było dać (w granicach rozsądku oczywiście) chociaż polizać, a teraz to nic nie chce - głowę odwróci i koniec...
Mój w ogóle ma takie dni ostatnio od soboty do wcoraj,że tylko kp,nic innego ani zupki, ani owoców tylko mleko.Jak zaciśnie buźkę to nie ma siły na niego.Wczoraj łaskawie zaczął jesc zjadł o dziwo (rzadko mu się zdarza) cały mały słoiczek obiadku potem, nekt. zmiksowaną z borówkami (swoimi z krzaka ) a na wieczór nawet kleik takze szał.Ja nie wiem skąd on taki wielki jak prawie na samym mleku jedzie a takie dni jak wczoraj zdarzają sie baardzo rzadko.Oczywiście mimo wczorajszej "wyżerki" w nocy kilka razy sie do mnie dobierał (chyba to nocne jedzenia tak wpływa na wage).

Cytat:
mam problem z małą
Też obstawiałabym mleko ale juz doczytałam,ze problem macie od 3 dni.My mamy od lek na takie cus maśc cholesterolową robioną na receptę ale u nas średnio działa.Moze spróbuj posmarować bepanthenem alebo jest taki krem nivea sos na zaczerwienienia.Mojego jak ma takie niespodzianki to nie swędzi.

Cytat:
Napisane przez ja_dalia Pokaż wiadomość
ale ja w nocy jade... i obmyślam jak to wykombinować zeby mała spała sobie i moze ja tez troszke :P
A moze kuszetka???Tylko nie wiem czy miejsce jeszcze bys znalazła bo moja tesciowa jedzie w sierpniu ze swoją wnuczka nad moze kuszetką to bilet już musiała kupować.

Princ
ja mam kule hule i jeszcze jakąś-chyba simba-u mamy i u nas stwierdzam,że był to zbędny gadżet bo raczkować nauczył sie sam.Mój bardzo duzo czasu spędzał/ spędza na podłodze na brzuszku nigdy nie poleżał 10 min w leżaczku (max 2 w porywach do 5 ).Wszyscy się śmieją,że nauczył się raczkować z tęsknoty za mną (w dalszym ciągu do wc cięzko mi wyjść,zby nie było płaczu).
aaaa a w lidlu widziałam wczoraj pluszowe wałki do raczkowania.
Mój dzieć w ogóle nie jest raczej zabawkowy w zasadzie najbardziej mu sie podoba plastykowy durszlak i klocki garnuszka na klocuszka i wszelkiego rodzaju pokrywki.

Edytowane przez saaraa_lub
Czas edycji: 2012-07-18 o 09:33
saaraa_lub jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-18, 09:34   #2745
princessskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez saaraa_lub Pokaż wiadomość

Princ
ja mam kule hule i jeszcze jakąś-chyba simba-u mamy i u nas stwierdzam,że był to zbędny gadżet bo raczkować nauczył sie sam.Mój bardzo duzo czasu spędzał/ spędza na podłodze na brzuszku nigdy nie poleżał 10 min w leżaczku (max 2 w porywach do 5 ).Wszyscy się śmieją,że nauczył się raczkować z tęsknoty za mną (w dalszym ciągu do wc cięzko mi wyjść,zby nie było płaczu).
aaaa a w lidlu widziałam wczoraj pluszowe wałki do raczkowania.
Dzięki za opinię A te wałki pamiętasz może po ile? To może się przejdę dzisiaj Mam niedaleko Lidelka
Stary 2012-07-18, 09:37   #2746
saaraa_lub
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez princessskaa Pokaż wiadomość
Dzięki za opinię A te wałki pamiętasz może po ile? To może się przejdę dzisiaj Mam niedaleko Lidelka
Nie mam zielonego pojęcia, bo wpadłam jak po ogień tylko rzuciły mi sie woczy bo kiedys tez już byly w ofercie (widziałam w lidlu na andersa-niedaleko carrefura).
Stary 2012-07-18, 09:50   #2747
princessskaa
Wtajemniczenie

Idę ululać Roxy
Stary 2012-07-18, 09:58   #2748
ja_dalia
Wtajemniczenie

dziewczyny, kumpela poleciła mi kiedyś (w szpitalu) że gdybym miała problem z usypianiem malucha melodie Raimonda Lap'a .... 3 piosenki i młoda śpi a godzine sie zbierała no szooook... bede testować dalej

jak coś na necie i chomiku można sobie pobrac

Daniel Fasolek w drodze

Stary 2012-07-18, 10:16   #2749
olka1610
Rozeznanie

Witam

Cytat:

Kupilam ostatnio swietny 5-ciopak bodow z dl rekawem w smyku: wyszlo mi 7zl sztuka, jakos rewelacja a tak to kupuje gdzie akurat trafie promocje, w biedronie, pepco, czasem w ciuchach, ale na nasze bable to juz podniszczone czesto sa takie ubranka, troche podostaje i jakos leci

ale kupilam ostatnio mlodemu boska koszulke w ciuchach, jak noweczka za niecale 3 zeta, ma napis ''I love mum, she's the boss''

---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ----------

wariateczko bo w pepco to trzeba pogrzebac, sa naprawde swietne ciuszki, a czasem takie szmatlawce ze glowa mala
No właśnie na takie starsze dzieci to już ciężko coś ładnego trafić bo wiadomo że takie dzieci już bardziej niszczą niż niemowlaki. Te pierwsze ubranka to też bardzo dużo miałam z ciuchów, jak dla mnie są dużo lepsze jakościowo niż te w typowo dzieciowych polskich sklepach. Teraz też nieraz trafie na coś fajnego, spodenki, bluzy, kurteczki ale właśnie te podstawowe ubranka typu body to często poplamione, znoszone. A w pepco to myslę że tak jak wszedzie, są i dobre jakościowo i są też szmatki, trzeba macać

Dziewczyny a jak to jest z tymi żłobkami państwowymi? Na jakiej zasadzie przyjmują? Kolejność zgłoszeń czy np. to że oboje rodzice pracują?

Widzę że Wasze dzieciaczki nie bardzo chcą jeść, moja tego co ja ugotuję to też nie chce, na początku było mi przykro- teraz juz olewam . Za to słoiczki wpiernicza jak nie wiem, kiedyś jak zjadła pół małego to się cieszyłam a od kilku dni zjada cały i jeszcze otwiera buźkę .

ja_dalia - z tym wózkiem to zależy jakim pociągiem jedziesz tzn. którego przewoźnika bo teraz nie jest tak jak kiedyś że jest jedno pkp, jest masa spółek. u masz link np. do intercity http://intercity.pl/pl/site/niezbedn...oz-rzeczy.html

A te wałki do raczkowania to ja w ogóle nie kapuje na jakiej to zasadzie ma działać? Mi się wydaje że dziecko się o to tylko potyka Ciemna jestem
olka1610 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-18, 10:18   #2750
pokszyfka
Zadomowienie

princ moja też dużo czasu spędza na podłodze, na początku pełzaczkowała, podsuwając jedno kolanko do przodu, teraz już coś ala raczkuje...nie wiem czy te kule się sprawdzają, czy to tylko taki pikuś zeby naciągac rodziców
Stary 2012-07-18, 10:21   #2751
saaraa_lub
Rozeznanie

Cytat:
princ moja też dużo czasu spędza na podłodze, na początku pełzaczkowała, podsuwając jedno kolanko do przodu, teraz już coś ala raczkuje...nie wiem czy te kule się sprawdzają, czy to tylko taki pikuś zeby naciągac rodziców
w naszym przypadku wychodzi na to,że właśnie pikuś na rodziców
Taką kulę mozna spokojnie kupić używaną w necie bo tak jak widze po naszych one są bardzo trwałe.Mój to nimi tylko rzuca,próbuje pchać do paszczy bardziej ja sie nimi bawię
A wałki chyba tak jak kule,że sie toczy,dziecko próbuje złapać,"wsiąść" na nie a on się toczy dalej.

Edytowane przez saaraa_lub
Czas edycji: 2012-07-18 o 10:22
Stary 2012-07-18, 10:39   #2752
princessskaa
Wtajemniczenie

Pokszyfko nasza niunia to nie umie raczkować, ale coś tam się czoła do przodu, troszkę kolankiem sobie pomaga, ale nie ma za dużo siły. Ze dwa rady podczołga się pod interesującą rzecz, a potem już ryk, że nie daje rady. I na podłodze jej ciężko chyba, bo tylko na łóżku tak idzie do przodu. Nie mamy dywanu, może dlatego?

Baha nie bij! Wstawiłam fote na fb
Jak przelot?
Stary 2012-07-18, 10:41   #2753
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez olka1610 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a jak to jest z tymi żłobkami państwowymi? Na jakiej zasadzie przyjmują? Kolejność zgłoszeń czy np. to że oboje rodzice pracują?

ja_dalia - z tym wózkiem to zależy jakim pociągiem jedziesz tzn. którego przewoźnika bo teraz nie jest tak jak kiedyś że jest jedno pkp, jest masa spółek. u masz link np. do intercity http://intercity.pl/pl/site/niezbedn...oz-rzeczy.html

ja jade TLK ... niby niezłożony wozek trzeba opłacić 9,10 i schowac- ale gdzie ma spac dziecko do mada faki ????? esh :/

Daniel Fasolek w drodze

Stary 2012-07-18, 10:52   #2754
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Cytat:
Moja jak zje i już więcej nie chce to też strzeli w łyżeczke, czasami refleks mi zawodzi i wtedy mam papkę na wszystkich rzeczach dookoła. A najlepiej jak z buzi sobie wyjmie i ciapie w ręce i wyciera po ubranku, szelkach od fotelika...Uwielbiam to...

Fajnie, że Ty taka wyluzowana mama jesteś w tym żywieniu, w sensie odważna, że nie dygasz w tym podawaniu jedzonka Mimkowi - to zaleta

DZIEŃ DOBRY

Nocka super, mała tylko raz po 4 zapłakała, dałam monia i spała do 7:15 Chcę tak zawsze

Byliśmy wczoraj na zakupach w galerii po buciki na chrzest dla małej. I kupiliśmy idealnie pasujące, ale nie takie typowo na chrzest tylko buciczki, co i na inne okazje założy. Aaaa, bo nie pisałam, że mam już sukienke dla małej - ecru, ma krótkie galotki pod spód do założenia, w komplecie jest taka czapeczka, ale nie założe jej, bo mi sie nie pododba. Musze opaseczkę dokupić. No i sweterek by się przydał, ale nic nie było w tych sklepach tutaj.No jeden w miare, ale 80zł...Troszkę przy dużo...
Dziękuję za uznanie :dzieki:
Tak szybko wprowadzałam posiłki, bo bałam się żee jak później dzieć będzie kumaaty to będzie gardził. A pluje też jak już nie chce ale ja mam nawciskane przez mame :jeszcze łyżeczka" no i mam wszystko w koło brudne

Pokaż foto sukienuni i buciczków a za sweterkiem popatrz na All, może będzie jakiś w dobrej cenie ?
Tak kocham oglądać rzeczy dla dziewczynek, że głowa mała. Chyba przy staraniu się o następne bobo pójdę do gienka aby mi powiedział kiedy można

Dobry

U Nas nocka też fajna. Mimi ani razu się nie obudził, nawet na smoka, tzn wstał przed 5 zjadł 1/2 butli pokokosił się i padł do 8. Sądzę, że było mu do tej pory zimno dlatego się budził, bo przykryłam go kołdrą i spał

---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ----------

Cytat:

Wczoraj pomalowałam włosy, nareszcie nie mam odrostów Ale z farbą dałam kiche - na szybkiego kupywałam, wzięłam Londe, kolor czarny. W domu czytam, a to do uporczliwie siwych włosów Ale mi nie wypadły Kiedyś uwielbiałam farbę Safira, ale już wycofali z rynku - nie wiem czemu. I od kilku m-cy poszukuję równie dobrej i w rozsądnej cenie, ale jakoś nie trafiłam jeszcze..Chyba, że te Londa się sprawdzi teraz - zobaczymy, jak szybko się wypłucze

Wczoraj żaliłaś się że stara jesteś to masz

A uzywałaś Joanne. Są tanie, a bardzo dobrej jakości. Używałam ponad rok, i nie miałam wysuszonych czy jakiś zniszczonych herów - polecam

Idę gotować zupę ....

---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ----------

Cytat:
Tylko, że to czarny to wystarczy, żeby się błyszczał i w miare długo utrzymywał

Będzie dobrze, lekarz pomoże małej

Wiecie, tak patrzę na te kule do raczkowania. I orientujecie się, które są lepsze: te takie Fisher Pełzak czy Fisher z tą małpką czy może Vtech z wyskakującym czymś (nie wiem, co to, jakiś kotek czy cuś) Ma któraś to cudo? Sprawdza się czy szkoda kasy?

Ja mam kule-hule. Świetna sprawa. Ma fajne piosenki odłosy kotka, pieska. Przyjemny lektor. Kupiłam na Tablicy za 35zł z przesyłką
Bahamadia_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-18, 10:54   #2755
princessskaa
Wtajemniczenie

Baha podziwiaj
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN1616.jpg (105,2 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN1617.jpg (78,4 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN1618.jpg (134,9 KB, 22 załadowań)
Stary 2012-07-18, 10:55   #2756
wariateczka88
Zadomowienie

Cytat:
mam nadzieje ze jakos sie zalapiecie

Cytat:

dzień dobry
mam problem z małą
tez mialam obstawiac mleko,ale tez doczytalam ze to od kilku dni,to musisz sie cofnac pamiecia do tych ostatnich kilku dni,co moglas podac co by ja uczulilo,nam zawsze lekarka mowila ze od podania jakiejs nowosci z ktora jest ryzyko ze uczuli,trzeba wlasnie 3 dni odczekac,bo do tych 3ech dni objawy moga sie pojawic,jak nic sie nie dzieje to po 3ech dniach znow podac

Cytat:
Napisane przez saaraa_lub Pokaż wiadomość
Mój dzieć w ogóle nie jest raczej zabawkowy w zasadzie najbardziej mu sie podoba plastykowy durszlak i klocki garnuszka na klocuszka i wszelkiego rodzaju pokrywki.
to witaj w klubie,i jeszcze siteczko,lyzeczki

Dobry
My juz po krotkim spaceru,jednej drzemce,i teraz obiad sie gotuje
mala na szczescie noc przespala ladnie,raz sie obudzila kolo 3,dostala cyca i ja odlozylam do lozeczka spowrotem i zasnela
Ja na szczescie-nieszczescie o zloba martwic sie nie musze bo i tak nie pracuje wiec siedze z mala,ale jakis kontakt z rowiesnikami mysle ze by byl dobry dla niej,moze znajde jakis klub malucha gdzie mozna na kilka godzin z mala pojsc

Wymianka

wariateczka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-18, 10:56   #2757
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Cytat:
Baha nie bij! Wstawiłam fote na fb
Jak przelot?
ojjaaa idę się podołować

W sekundę i po krzyku - żadnych turbulencji wszystk ok, muszę iść po odwiedzinach citeczki na cytologie, ale ogulnie siur ok

---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ----------

Cytat:
Baha podziwiaj

Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaa scenka opada

Następna jak nie będzie córa skacze z mostu
Bahamadia_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-18, 10:56   #2758
princessskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Bahamadia_25 Pokaż wiadomość

Wczoraj żaliłaś się że stara jesteś to masz

A uzywałaś Joanne. Są tanie, a bardzo dobrej jakości. Używałam ponad rok, i nie miałam wysuszonych czy jakiś zniszczonych herów - polecam

Ja mam kule-hule. Świetna sprawa. Ma fajne piosenki odłosy kotka, pieska. Przyjemny lektor. Kupiłam na Tablicy za 35zł z przesyłką
A Ty Wredotko!

Spróbuję next time Tylko która linia, bo pewnie jest sporo rodzajów

Która to ta hula? 35zł z przesyłką? Też chcę!
Stary 2012-07-18, 10:57   #2759
saaraa_lub
Rozeznanie

Cytat:
Baha podziwiaj
Ja nie Baha ale sliczne)
Ja nie wiem ten mój dzieć to jakiś chyba kolos bo buciki mu kupiłam 20 i dobre a u Ciebie widzę 18.Chyba jednak dlatego,ze dziewczynki są drobniejsze.
Stary 2012-07-18, 10:57   #2760
wariateczka88
Zadomowienie

princ boskie buciki sukienka ładna,ale raczej nie w moim stylu,malej tez bym takiej nie zalozyla

Wymianka

wariateczka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości