|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy kolejny tytuł
|
|||
| Roczki już za nami, zaraz jesień witamy. |
|
1 | 1,72% |
| Rok już za nami, teraz na bunt dwulatka czekamy. |
|
2 | 3,45% |
| Choc tak długo sie juz znamy- Z krzaków wyganiamy podczytujace mamy! |
|
1 | 1,72% |
| Kosi Kosi łapki-Jestem taaaki duży ze zjadać kanapki |
|
0 | 0% |
| Póki to lato nie minie każdy maluch na tym wątku nie jedno wywinie |
|
0 | 0% |
| Minął roczek, czas tak leci - mamy i ich wakacyjne dzieci |
|
8 | 13,79% |
| wspólny roczek już za nami i za dziećmi wciąż biegamy |
|
2 | 3,45% |
| pierwszy roczek naszych dzieci, jak len czas szybciutko leci |
|
5 | 8,62% |
| roczek mam ,zęby mam i na nerwach mamie gram |
|
14 | 24,14% |
| wizaż nadal funkcjonuje, z nami dzieci wychowuje |
|
2 | 3,45% |
| Dzieciaczki sztukę chodzenia szlifują, a mamuśki na zlot się szykują.... |
|
1 | 1,72% |
| Czas zakończyć letnie plażowanie ale nie wizażowanie. Mamuśki lipcowo-sierpniowe 2011 |
|
1 | 1,72% |
| Roczki wyprawione, dumne mamy i ich dzieci zadowolone. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2011 |
|
0 | 0% |
| Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011 i ich rozgadane mamy. |
|
17 | 29,31% |
| Roczek minął - nie do wiary, cieszą sie lipcowe i sierpniowe mamy |
|
4 | 6,90% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1201 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro
brumciu fajny ten bidon. Chyba się skuszę
Chciałabym odstawić butelke z której Filip pije mleczko. I teraz pytanie brzmi: w czym może/powinien pić mleko ? Bo on nad ranem np. pije na pół śpiąco w sumie . Umie też pić ze zwyklego kubeczka, tyle że trzeba mu trzymać. Z niekapka sam pije od 2 tygodni gdzieś, ale wkurza mnie że trzeba go mocno przechylać żeby dziecko piło. Jak to jest z tymi kubkami ?
|
#1202 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro
Cytat:
Ja dla gości mam czapeczki damie dorobię wstążki do czapeczki i będzie mała księżniczka zastanawiam się nad skrzydełkami od motylka, do zdjeć...
|
|
|
|
|
#1203 |
|
Wtajemniczenie
|
Zanetko ja zawsze moim gosciom powtarzam, ze masa cukrowa jest dekoracja, nie sluzy do jedzenia. To znaczy jest jadalna, kto sobie chce, moze ja zjesc, ale ja nie polecam, bo psuje smak tortu. I u nas sie to sprawdza: tort przed pokrojeniem pieknie wyglada, wszyscy sie nim zachwycaja, a potem jedza i tez im smakuje, bo nie jedza masy cukrowej. Wiec ja takie rozwiazanie polecam. Ale mysle, ze to Twoje tez moze byc. Ja jeszcze nigdy nie ryzykowalam danie masy cukrowej na bita smietane, bo sie boje, ze splynie, nawet jak robilam serek mascarpone z bita smietana, to i tak utarlam maslo z cukrem pudrem. Ale mozesz sprobowac. Mysle, ze jak tort nie bedzie dlugo stal, jak nie bedzie goraco, to od razu ta masa sie nie rozpusci.
Co do spania w dzien... ja jestem mistrzynia... potrafie spac z Antkiem, a dziewczyny w drugim pokoju ogladaja bajki. Ale ja mam wprawe prawie 6 letnia w dbaniu o swoje potrzeby. Ale dla zmeczonych naprawde polecam: spijcie albo chociaz polezcie jak dzieci spia. Nie da sie funkcjonowac na najwyzszych obrotach caly czas. Ja mam jedna zasade: czas, kiedy dzieci spia, to czas dla mnie i rzadko lamie ta zasade.
|
|
|
|
#1204 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1205 |
|
Zakorzenienie
|
Ahoj załogo.
Kurde ja też średnio sypiam i dziecko również Nie umiem w dzień spać, jak już usnę to Sarkozja się budzi, albo zawsze coś jest do zrobienia. Byłam na usg. Nic złego nie widać. Szukamy dalej..30 lipca wizyta u urologa, zobaczymy co dalej.. Brumek wow super krówki.. a powiedz od kiedy te kulki mają być w tesco? ja nie mogę znaleźć. DaKaro kiedy byliście dokładnie w zakopcu? my w maju... Ładna Malwinka, dawno nie widziana. Kolina no pewnie, że dla 6 osób lepiej w domu. Tylko Ty troche się nabiegasz, no chyba że nie planujesz nie wiadomo czego, ilu dań. A może grilla tez zróbcie?
|
#1206 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ---------- Patik od jutra. JA idę z samego rana po kulki po są 200szt za 49,90. |
|
|
|
|
#1207 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze mam pytanie: skrzydełka na grilla to można w marynacie wcześniej pomoczyć? czy tylko pryprawą do grila posypać? jak myślicie? wiecie, niby to wszystko takie proste, a jak robię dla kogoś więcej niz tż to mam stresa
że nie wyjdzie.
|
#1208 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Od jutra.
|
|
#1209 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1210 |
|
Zakorzenienie
|
Natka przeszło nie przeszło.. podczytuje Was ale jakos nie mam o czym pisać.. dojdę do siebie to do Was wróce, żeby teraz nie smęcić...
Łeb mi zaraz pęknie, idę z Lili na spacer... |
|
|
|
#1211 |
|
Wtajemniczenie
|
My mamy Nuby pstryczek bidon 12mcy+ etap 3. O taki:
http://www.ebay.co.uk/itm/NUBY-3-Pac...item43afb2ebdc
|
#1212 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
za kolejną ![]() właśnie o grillu myslałam, w końcu jest lato, nie chcę się kisić w domu, lepiej na powietrzu nie będzie jakoś wystawnie... z wyjątkowych dań jak na grill - to tort szkoda że moja mama wyjeżdża, zrobiłaby, a tak to będę musiała gdzieś zamówić
|
|
#1213 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie artur jak mial wlasnie gdzies roczek trafil do oddzielnego pokoju. kinge jak naucze spac w nocy tez eksportuje, ale moze jakos na jesien mi wyjdzie (nie chce kumulacji nowe przedszkole artura i siostra w pokoju, za duzo nowosci). wczesniej i kinga i artur byli w tym samym pokoju co my, starzy ale w swoich łóżeczkach.
|
|
|
|
|
#1214 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Hej dziewczyny.... wiem wiem jestem bezczelna tak wpadajac i odpisujac .... Ale kurde czytam Was caly czas i nie mam czasu aby Wasz watek ogarnac ( a od piatku choruje ) Natko moja Olivka tez ma katar , ktory sie ciagnie chyba od kwietnia. Wczesniej tez miala ale jej zanikal. Wiec zrobilam badania krwi, wymaz z noska ( bylo ok ) i takie jeszcze jedno IGE ( mam nadzieje ze nie pokrecilam) , ktore miala podwyzszone 3-krotnie. Z tego wyszlo , ze jest alergikiem. Tylko jest za mala , zeby robic testy. Mamy syrop przeciwhistaminowy. I teraz dostala masc sterydowa bo ma tez lekka egzeme.31 lipca mamy wizyte u alergologa ( bylam w szoku jak dostalam list bo tutaj wogole nie robnia zadnych testow ani wizyt) . Mam nadzieje, ze Domkowi przejdzie szybko
|
|
#1215 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki za odpowiedzi odnośnie spania dzieci w oddzielnym pokoju.
Ja Julcie eksmitowałam jak miała 5 miesięcy i Mateuszek też tak chyba w tym wieku opuści naszą sypialnię. |
|
|
|
#1216 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1217 | |
|
Wtajemniczenie
|
moze bez krzyku sie obejdzie
ale dzieki, dam znac jak cos.... Cytat:
u nas jest podobnie, dwie noce spi a jedna nie. Dzis przespala cala noc bez pobudki od 20.30 do 6.30 |
|
|
|
|
#1218 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja już dwie pod rząd daje w kość. ale pochmurno i deszczowo u mnie, aż się jeszcze bardziej chce spać!!! ale nic, gram o 60000w radio zet, więc mam nadzieję, że zaraz zadzwoni telefon i mnie rozbudzi radosna nowiną , tak wiem wali mi już z niewyspania![]() Żadne z waszych dzieci nie ma ciapków? Ja musze kupić, bo mam takie pomieszczenie gosp. na korytarzu do którego często dosyć chodzę i muszę za każdym razem nakladać Julci buty, a tak byłoby szybciej ![]() O takie sobie wypatrzyłam http://allegro.pl/show_item.php?item=2478659371 Edytowane przez Oliweczka1985 Czas edycji: 2012-07-18 o 13:17 |
|
|
|
|
#1219 |
|
Wtajemniczenie
|
oliweczko ja mam takie kapcie dla maluchów i polecam. Nóżka nawet bez skarpet się nie poci, jest ciepła. Jak mała wszystko ściągała ze stóp, tak tylko te jedne papucie zostają na stópce
tylko dobrze dobierz rozmiar. Ja kubie za duże kupiłam (i tak w nich chodzi, bo jest dinozaur na obrazku )
|
|
#1220 | |||
|
Zakorzenienie
|
Można chyba dokupić. W tym avencie podoba mi się to, że całą tę rurkę się wyjmuje i bez problemu myje. Bo w któryś (nie wiem czy nuk czy tt) ponoć są jakieś zakamarki, których się nie da wymyć i mamy narzekały, że nawet pleśń się robi po jakimś czasie ![]() ---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1221 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny a poza takim rowerkiem biegowym to jaki prezent polecacie dla trzylatka? ![]() ---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ---------- Zła jestem na siebie. Czasem się zastanawiam co ze mnie za matka ![]() Nawet nie wyłapałam, że Radek chce iść spać, tylko obiad mu chciałam dać, nakrzyczałam trochę na niego
Edytowane przez Lili 83 Czas edycji: 2012-07-18 o 14:39 |
|
|
|
|
#1222 |
|
Zakorzenienie
|
Mam problem - nie śmiać sie ze mnie!
![]() Będę dziś zamawiać smart trika ( Bardziej podchodzi mi krowa, bo opórcz tego daszku jest prawie czarna, więc taka "męska" i ładniejsza dla mnie. Ale z drugiej strony myślę sobie czy dziecku bardziej nie przypadnie do gustu coś obłędnie i wściekle kolorowego, jak ta zieleń? ![]() Mamuśki z 2-3 letnimi chłopcami - co ONI by wybrali?
|
#1223 |
|
Zakorzenienie
|
Fajne te cukierki ze zdjęciem, tylko czemu takie drogie?
|
|
|
|
#1224 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do prezentu, to kiedyś tu mamuśki polecały takie garaże i parkingi Wadera.Coś takiego: http://www.wader-zabawki.pl/Kid-Cars...i_53120_2.html http://www.wader-zabawki.pl/Kid-Cars...a_50975_2.html http://www.wader-zabawki.pl/Wader-Ga...a_50400_2.html
|
|
#1225 |
|
Wtajemniczenie
|
lili poogladaj auta wader gigant. Kuba dostał na 4 urodziny śmieciarke i jest szał. Zuza też ją uwielbia. Tak samo jakieś wielkie koparki do piachu. No i ciastolina
, garaże, parkingi.
|
|
#1226 |
|
Zakorzenienie
|
Lili nie wmawiaj sobie głupot. Ja mimo, iż dziś drę się na młodego cały dzień, nie mam wyrzutów sumienia. Jestem tylko człowiekiem, prawda?
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#1227 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1228 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Poszukam tej koparki co Justyna pisała. ---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ---------- dacie linka do Marinowej henny?
|
|
|
|
|
#1229 |
|
Zakorzenienie
|
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#1230 |
|
Zakorzenienie
|
A co myślicie o tym?
http://allegro.pl/duza-6-bebnowa-per...466530153.html |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:58.

Zakończone: 2

, tak wiem wali mi już z niewyspania

dacie linka do Marinowej henny?