Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XIV - Strona 158 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-18, 11:29   #4711
wvictoria
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XIV

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
Hello
Pisałam wczoraj, że noc mieliśmy do dupy? Otóż dzień też
Mała przespała w ciągu doby (aż zapisywałam, żeby lekarce pokazać) raptem 6 godzin (od godziny 22 w poniedziałek do 22 we wtorek). Ładnie, nie?
Na szczęście padła koło 2, pospała do 8 (też aż dziwnie), obudziła się, najadła i teraz śpi dalej. Kompletnie nieprzewidywalne to moje dziecko
"jestem kobietą... wodą, ogniem, perłą na dnie..." No cóż, jak w piosence Nic tylko kochać takie Maleństwo

http://fajnamama.pl/suwaczki/kjxyg8y.png
wvictoria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-18, 11:31   #4712
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
ten to ma dowcip
oj tak jego sie dowcip trzyma... :P
zaraz oszaleje tak mnie swedzi !!!!!!!!

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-18, 11:34   #4713
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Hej, za nami pierwsza noc w domu Spokojnie przespana, z 3 przerwami na karmienie. I o dziwo ja też jestem wyspana Nawet Dorotka spała dziś bez pobudek
Dziś ma przyjść położna-szkoda tylko że nie wiem o której
oby tak dalej

Ciastuś przykro mi i zaciskam za szybki powrót Rozalki do zdrowia.

Ale Pola jest śliczna

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-18, 11:35   #4714
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:

witam w 40 tygodniu
i sio na porodówkę
Cytat:
Napisane przez nitka_88 Pokaż wiadomość
Witajcie Ostatnie dni były dla mnie bardzo ciężkie... W sobotę rano, mój mąż wylądował w szpitalu z podejrzeniem zapalenia płuc i trzymali go tam aż do poniedziałku. Siedziałam tam z nim całymi dniami, wracając do domu tylko na noc. Zdiagnozowali u niego astmę i infekcję dolnych dróg oddechowych, przy okazji ja sama złapałam jakieś paskudztwo i cały czas kaszlę i pluję ropą. W międzyczasie, dostałam wiadomość z Polski, że moja ukochana prababcia nie żyje A tak się obie cieszyłyśmy, że doczeka praprawnuka...
Z dobrych wiadomości, to wczoraj miałam ten trzeci scan i z małym wszystko jest w porządku Waży 2800g i przyłapaliśmy go na opijaniu się wodami, przy okazji pomachał nam jajcurkami, potwierdzając swoją płeć
Wczoraj wieczorem udało mi się Was nadrobić i widzę, że mamy nowe maluszki Linka, Ivoncia, Hania gratuluję córeczek
za nowe tygodnie, w tym mój własny, 37 tydzień
I życzę szybkiego rozwiązania tym, które z niecierpliwością go oczekują
Miłego dnia
Jejku ile nie miłych rzeczy Cię spotkało, współczuję
A przy okazji gratuluję 37 tygodnia
Cytat:
Napisane przez agusiaaaa1234 Pokaż wiadomość
moje szczęście
Słodziak
Cytat:
Napisane przez houserka Pokaż wiadomość
a oto Pola w kilku odsłonach
Ale fajna kruszynka

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
Moja niunia ma za duza zoltaczke i musi mieć radioterapia całodobowa. masakra i ma zly mocz czekaja na Posiew czy trzeba antybiotyk czy poprostu mocz był źle pobrany.
a tamtego Posiew jeszcze nie ma
Ciastuś głowa do góry będzie dobrze! Mój też był naświetlany w szpitalu
Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
aaa czerwcowki sie przeniosly do odchowalni to znak ze amy sie szybciej rozpakowywac :P
No to nie blokuj kolejki

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-18, 11:35   #4715
kasikkkkka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bebe1987 Pokaż wiadomość

Moja Gosia pod koniec 32 tc ważyła niecałe 2100, a pod koniec 36 tc 2900-3000. A mówią, że dzieci ciężarnych z cukrzycą są duże...
no to moja mała równiutko w 32tc ważyła 1950g i to gin powiedział, że lekko powyżej średniej

Cytat:
Hej, za nami pierwsza noc w domu Spokojnie przespana, z 3 przerwami na karmienie. I o dziwo ja też jestem wyspana Nawet Dorotka spała dziś bez pobudek
dzielne dziewczyny

Cytat:
ta nie drap sie jak to tak swedzi ze jak sie podrapie to jakbym orgazm miala
ale wiem ze nie moge bo mi sie juz babelki robia na tym
biedna
mnie tak parę dni temu swędziało i też nie mogłam wytrzymać
już myślałam, że mi się rozstępy zaczynają robić, ale póki co nie widzę

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Hej. Jestem mega zmęczona. Wczoraj Mały cały dzień wisiał mi na cycku. Co godzinę był głodny a ssał po 30 minut jednego cyca Nie wiem, on się mi chyba nie najada... Dzisiaj muszę za dobrym laktatorem przejść.

Byliśmy w USC, zapomniałam mojego odpisu aktu urodzenia A że urodziłam się 50 km od mojego miasta a od tamtego 80 km to nic nie załatwiliśmy. Przedłużyli mi termin rejestracji Małego i jutro muszę jechać po ten świstek. 100 zł w plecy bo paliwo + koszty wydania

Wczoraj spróbowałam drożdżówki z jagodami i nic się nie działo
echhh ta cholerna biurokracja
Cytat:
u mnie tez nie bylo weza bo bylam taka zmeczona...
ale chyba go dorwe jeszcze przed praca :P
tz do mnie z tekstem ze nie powinnam skakac ta tej pilce tylko na jego pilkach
Stary 2012-07-18, 11:37   #4716
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
o masz tez Ci los
tyle zalatwiania ze ja pierdziele....
Już 3 raz byliśmy w USC i dalej nic nie załatwiliśmy
Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
eee ale po jaką cholerę Twój akt urodzenia myśmy bez tego spokojnie małą zarejestrowali w USC
Bo nie jesteśmy małżeństwem, więc musi być mój akt urodzenia przy rejestracji Małego. Nie wiem po co Jakby sami sobie nie mogli wziąć go
Cytat:

Soleilka ale pech
No nie, prawie jak piątek 13stego

Bloguję
Stary 2012-07-18, 11:40   #4717
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej. Jestem mega zmęczona. Wczoraj Mały cały dzień wisiał mi na cycku. Co godzinę był głodny a ssał po 30 minut jednego cyca Nie wiem, on się mi chyba nie najada... Dzisiaj muszę za dobrym laktatorem przejść.

Byliśmy w USC, zapomniałam mojego odpisu aktu urodzenia A że urodziłam się 50 km od mojego miasta a od tamtego 80 km to nic nie załatwiliśmy. Przedłużyli mi termin rejestracji Małego i jutro muszę jechać po ten świstek. 100 zł w plecy bo paliwo + koszty wydania

Biurokracja! Przecież jak stoisz przed nimi i masz dowód osobisty to znaczy, że się urodziłaś, prawda? Zawracanie gitary i tyle.
Fajnie, że małemu nic nie jest po drożdżówkach

Cytat:
ta nie drap sie jak to tak swedzi ze jak sie podrapie to jakbym orgazm miala
ale wiem ze nie moge bo mi sie juz babelki robia na tym
To jest jak z kichaniem. Ty piszesz, że Cię swędzi i ja się zaczynam drapać Takie współodczuwanie

Cytat:
u mnie tez nie bylo weza bo bylam taka zmeczona...
ale chyba go dorwe jeszcze przed praca :P
tz do mnie z tekstem ze nie powinnam skakac ta tej pilce tylko na jego pilkach
Ale ma rację - dwie piłeczki powinny być skuteczniejsze od jednej

Stary 2012-07-18, 11:40   #4718
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
brawa dla Marysi!
co do poloznej to czemu mnie to nie dziwi :P
W szpitalu mi powiedzieli, że powiadomią moją położną że urodziłam i że ona dziś przyjdzie. Dlatego nie wiem o której godzinie mam się jej spodziewać
Byłoby super jakby to naprawdę ta moja przyszła

Powiem Wam co jadłam w szpitalu-w Polsce by padli że taka tu jest "dieta" mamy karmiącej
Po porodzie przynieśli nam kawę i tosty z dżemem Na śniadanie o 7 też kawa, płatki kukurydziane z mlekiem i znów tosty. Na lunch po 12 dostałam ryż z mięsem mielonym i czerwoną fasolą (!!!) i lody waniliowe I na kolację o 17 zapiekankę, w której na pewno były brokuły i chyba kapusta , sok jabłkowy i znów lody I na drugi dzień już mi dali listę do wyboru co bym chciała, ale z tego to tylko śniadanie dostałam i lunch (pulpety w sosie pomidorowym i warzywa gotowane), bo potem już do domu wyszłam.
Także tak jak przy Dorotce-nie szaleję z dietą, po prostu nie jem pewnych rzeczy.
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-18, 11:48   #4719
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość
Biurokracja! Przecież jak stoisz przed nimi i masz dowód osobisty to znaczy, że się urodziłaś, prawda? Zawracanie gitary i tyle.
Fajnie, że małemu nic nie jest po drożdżówkach
No ale urząd sobie zarobi na wydaniu aktu, więc to pewnie o to im chodzi

Ale mi chipsy pachną TŻ otworzył i jadł wczoraj, nie zjadł do końca a mi pod nosem leżą teraz

Bloguję
Stary 2012-07-18, 11:57   #4720
bebe1987
Rozeznanie

Cytat:
Super .
za wizytę położnej!

Cytat:

Biurokracja... Pamietam jak załatwialiśmy ślub, mąż tez urodził się w innej miejscowości - akt urodzenia trzeba było załatwić. Chrzczony tez był w innej parafii - tez trzeba było wyciągnąć i za wszystko płacić... Na szczęście resztę papierów mieliśmy na miejscu.
żeby kolejnym razem udała się Wam rejestracja już bez niespodzianek!

Cytat:
W szpitalu mi powiedzieli, że powiadomią moją położną że urodziłam i że ona dziś przyjdzie. Dlatego nie wiem o której godzinie mam się jej spodziewać
Byłoby super jakby to naprawdę ta moja przyszła

Powiem Wam co jadłam w szpitalu-w Polsce by padli że taka tu jest "dieta" mamy karmiącej
Po porodzie przynieśli nam kawę i tosty z dżemem Na śniadanie o 7 też kawa, płatki kukurydziane z mlekiem i znów tosty. Na lunch po 12 dostałam ryż z mięsem mielonym i czerwoną fasolą (!!!) i lody waniliowe I na kolację o 17 zapiekankę, w której na pewno były brokuły i chyba kapusta , sok jabłkowy i znów lody I na drugi dzień już mi dali listę do wyboru co bym chciała, ale z tego to tylko śniadanie dostałam i lunch (pulpety w sosie pomidorowym i warzywa gotowane), bo potem już do domu wyszłam.
Także tak jak przy Dorotce-nie szaleję z dietą, po prostu nie jem pewnych rzeczy.
Ładna ta "dieta" mamy karmiącej
bebe1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-18, 12:02   #4721
eninka84
Zadomowienie

hahahah tez chce taka diete po porodzie
Stary 2012-07-18, 12:08   #4722
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
No ale urząd sobie zarobi na wydaniu aktu, więc to pewnie o to im chodzi

Ale mi chipsy pachną TŻ otworzył i jadł wczoraj, nie zjadł do końca a mi pod nosem leżą teraz
Masz rację. Szkoda tylko, że w takim razie nikt mi nie umie wytłumaczyć po co nam numery PESEL, dowody osobiste i inne rzeczy skoro i tak musimy dostarczać jakieś zakichane papiery. Przecież to nie ma sensu - wszystko powinno być zapisane w centralnej bazie i możliwe do odszukania właśnie np. poprzez PESEL czy nr dowodu. Ileż czasu bo to zaoszczędziło i petentom i urzędnikom. Tylko, że wtedy by się okazało, że połowa do zwolnienia Znam gminę w której w urzędzie była tak rozbudowana kadra, że na 2 biurka było 3 pracowników!! I zawsze ktoś był na zakupach w okolicznych sklepach bo po prostu się nie mieścili Jak przyszedł nowy wójt (po chyba 2 albo 3 kadencjach poprzedniego) to pierwsze co robił to zwalniał ludzi bo okazało się, że np. panie, które od 2-3 lat powinny być na emeryturze pracowały i "trzymały" swoje posady dla wnuczek Normalnie jaja kwadratowe w tym naszym dzikim kraju

Stary 2012-07-18, 12:09   #4723
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Biurokracja... Pamietam jak załatwialiśmy ślub, mąż tez urodził się w innej miejscowości - akt urodzenia trzeba było załatwić. Chrzczony tez był w innej parafii - tez trzeba było wyciągnąć i za wszystko płacić... Na szczęście resztę papierów mieliśmy na miejscu.
żeby kolejnym razem udała się Wam rejestracja już bez niespodzianek!
Ja mam zawsze problem z aktem chrztu bo mnie ksiądz wziął wpisał pod panieńskim mamy. Nie uznał mi ojca, bo mieli tylko cywilny I w kościele figuruję pod innym nazwiskiem.

Mam nadzieję, że jutro już to załatwimy

Bloguję
Stary 2012-07-18, 12:12   #4724
bebe1987
Rozeznanie

Powiedzcie dziewczyny jak liczycie tygodnie ciąży?
np. 38 tc to wtedy, gdy jest 37+1, prawda?

Nieraz patrzę na Wasze suwaczki i sprawa wygląda różnie... Jak to liczyć?
Może głupie pytanie na koniec ciąży, ale ciekawi mnie to.
Phdwao pisałaś, że zaczynasz 40 tc, a zgodnie z terminem zostało Ci 8 dni do porodu (na suwaczku wychodzi 38 tyg. + 6 dni)
Stary 2012-07-18, 12:12   #4725
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Masz rację. Szkoda tylko, że w takim razie nikt mi nie umie wytłumaczyć po co nam numery PESEL, dowody osobiste i inne rzeczy skoro i tak musimy dostarczać jakieś zakichane papiery. Przecież to nie ma sensu - wszystko powinno być zapisane w centralnej bazie i możliwe do odszukania właśnie np. poprzez PESEL czy nr dowodu. Ileż czasu bo to zaoszczędziło i petentom i urzędnikom. Tylko, że wtedy by się okazało, że połowa do zwolnienia Znam gminę w której w urzędzie była tak rozbudowana kadra, że na 2 biurka było 3 pracowników!! I zawsze ktoś był na zakupach w okolicznych sklepach bo po prostu się nie mieścili Jak przyszedł nowy wójt (po chyba 2 albo 3 kadencjach poprzedniego) to pierwsze co robił to zwalniał ludzi bo okazało się, że np. panie, które od 2-3 lat powinny być na emeryturze pracowały i "trzymały" swoje posady dla wnuczek Normalnie jaja kwadratowe w tym naszym dzikim kraju
No właśnie po co nam te dowody, jak one się przydają tylko do okazania w sklepie
U mnie w mieście podobnie do tego kolejki są wszędzie. Teraz sobie ubzdurali że do wyrobienia paszportu trzeba jakieś dokumenty z USC i nawet tam są kolejki. Ja stałam z dzieckiem płaczącym i nikt mnie nie przepuścił, żeby tylko o coś zapytać
2 lata temu chyba zmienił nam się prezydent i też powywalał ludzi, w szczególności tych "po znajomości" od starego prezydenta. I teraz wszyscy "ważni" z miasta go bojkotują, bo ich pozwalniał

Bloguję
Stary 2012-07-18, 12:12   #4726
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Bo nie jesteśmy małżeństwem, więc musi być mój akt urodzenia przy rejestracji Małego. Nie wiem po co Jakby sami sobie nie mogli wziąć go
aha, no tak, jak jest się małżeństwem to trzeba odpis aktu małżeństwa mieć, no a tak to urodzenia wymagają. I tak nie rozumiem po co... Uwielbiam tą naszą biurokrację

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-18, 12:14   #4727
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja mam zawsze problem z aktem chrztu bo mnie ksiądz wziął wpisał pod panieńskim mamy. Nie uznał mi ojca, bo mieli tylko cywilny I w kościele figuruję pod innym nazwiskiem.

Mam nadzieję, że jutro już to załatwimy
W sąsiedniej parafii ksiądz nie chrzci jak rodzice nie mają ślubu kościelnego Już nawet do niego ludzie nie chodzą bo wiedzą, że w takim wypadku jest kazanie i namawianie na ślub Nie chciał też kiedyś ochrzcić dziecka, które miało 9 miesięcy bo powiedział rodzicom, że jak tyle czekali to widać im nie zależy. I na nic zdały się tłumaczenia, że dziecko najpierw było długo w szpitalu, później chrzestna wyjechała gdzieś na miesiąc, a później dzieciak miał znowu jakąś operację no i czekali aż będzie zdrowy. Nie ochrzci i już Ale w ten sposób traci młodych parafian (zresztą nie tylko młodych)

Stary 2012-07-18, 12:14   #4728
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Powiedzcie dziewczyny jak liczycie tygodnie ciąży?
np. 38 tc to wtedy, gdy jest 37+1, prawda?
Ja liczyłam, że 37+0 to już 38 tydzień A rodziłam w 38+4 tc czyli skończonym 39 tygodniu, a i tak w książeczkę mam wpisane poród w 38 tygodniu

Bloguję
Stary 2012-07-18, 12:15   #4729
bebe1987
Rozeznanie

Cytat:
No to nieźle! Co za ksiądz . Przecież powinien zapisać nazwisko dziecka zgodnie z jego aktem urodzenia .
Stary 2012-07-18, 12:16   #4730
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
aha, no tak, jak jest się małżeństwem to trzeba odpis aktu małżeństwa mieć, no a tak to urodzenia wymagają. I tak nie rozumiem po co... Uwielbiam tą naszą biurokrację
Żeby kasę wyciągnąć, tylko po to
Cytat:
W sąsiedniej parafii ksiądz nie chrzci jak rodzice nie mają ślubu kościelnego Już nawet do niego ludzie nie chodzą bo wiedzą, że w takim wypadku jest kazanie i namawianie na ślub Nie chciał też kiedyś ochrzcić dziecka, które miało 9 miesięcy bo powiedział rodzicom, że jak tyle czekali to widać im nie zależy. I na nic zdały się tłumaczenia, że dziecko najpierw było długo w szpitalu, później chrzestna wyjechała gdzieś na miesiąc, a później dzieciak miał znowu jakąś operację no i czekali aż będzie zdrowy. Nie ochrzci i już Ale w ten sposób traci młodych parafian (zresztą nie tylko młodych)
U mnie podobno chrzci, ale ojca nie uznaje. Jak nie będzie chciał uznać u nas to pójdziemy do innej parafii. Cackać się nie będę z jakimś podrzędnym księdzem. On i tak sądzić mnie nie będzie

Bloguję
Stary 2012-07-18, 12:17   #4731
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Ja liczyłam, że 37+0 to już 38 tydzień A rodziłam w 38+4 tc czyli skończonym 39 tygodniu, a i tak w książeczkę mam wpisane poród w 38 tygodniu
38+4 to trwający a nie skończony 39 tydzień więc dobrze Ci wpisali, bo "oficjalnie" liczą się tylko skończone tygodnie

Ja rodziłam w 36+6 i mam wpisane "ciąża niedonoszona", bo brakło jednego dnia i tak musieli wpisać, chociaż każdy lekarz jak patrzył w moje papiery to mówił "eee to ciąża donoszona"

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-18, 12:17   #4732
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
No to nieźle! Co za ksiądz . Przecież powinien zapisać nazwisko dziecka zgodnie z jego aktem urodzenia .
Mi nie uznał, mój brat za to był chrzczony z wody w szpitalu i ma normalnie ojca nazwisko

Napiłam się soku i mnie jelita teraz bolą chyba nie mogę jabłkowego

Bloguję
Stary 2012-07-18, 12:18   #4733
chmielinka
Zadomowienie

No więc, wrócił mąż i w szpitali mu powiedzieli, że jak od 4.00 nic się nie dzieje to mamy czekać, bo to mogły być przepowiadające. A jak się powtórzą i będą silne to mamy przyjechać na IP.
W takim razie leżę di góry tyłkiem i czekam....

Cytat:
Napisane przez red_scorpio Pokaż wiadomość
Faktycznie 32tc i waga 2600 - chylę czoła. U mnie w 32/33 było 2200. Mam nadzieję, że jest już 2500.
gin mówi że dlatego tyle wazy bo jestem na fenku od 18 tc, ale ja i tak jakoś tym pomiarom nie ufam. Agunia jest tu dobrym przykładem

Haniu to wspaniale że z Marysią tak ładnie się wam współpracuje, a dieta w szpitalu powalająca

Franuś
chmielinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-18, 12:18   #4734
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
38+4 to trwający a nie skończony 39 tydzień więc dobrze Ci wpisali, bo "oficjalnie" liczy się tylko skończone tygodnie
No raczej 39 by nie mogli wpisać

Bloguję
Stary 2012-07-18, 12:19   #4735
Mandragorrka
Zakorzenienie

Wróciłam z zakupów, przy okazji w końcu poszłam na badanie krwi. Kupiłam sobie pudełeczko malin - zjem całe bo mój małżon nie przepada
Moja teściowa dzisiaj dzwoniła z pytaniem czy mam jakieś skurcze, bo oni chcą wyjechać na weekend A jak się urodzi Amelka to chcą być w miarę w pobliżu
Powiedziałam, że skurczy brak, ani pojedynczych - ale teściowa, zaraz dodała, że porodu wcale nie muszą przepowiadać skurcze i kobieta nie zna dnia ani godziny.

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-18, 12:19   #4736
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
Żeby kasę wyciągnąć, tylko po to

U mnie podobno chrzci, ale ojca nie uznaje. Jak nie będzie chciał uznać u nas to pójdziemy do innej parafii. Cackać się nie będę z jakimś podrzędnym księdzem. On i tak sądzić mnie nie będzie
Ja bym zrobiła tak jak piszesz - nie to nie Kto inny ochrzci I w du.pie bym miała całą resztę. Ale ja z tych co księdzu pyskowali już w 5 klasie podstawówki

Stary 2012-07-18, 12:21   #4737
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja bym zrobiła tak jak piszesz - nie to nie Kto inny ochrzci I w du.pie bym miała całą resztę. Ale ja z tych co księdzu pyskowali już w 5 klasie podstawówki
Ja tam nie pyskowałam, ale urazę w sobie chowałam Dlatego teraz jestem cięta na kościół i księży

---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ----------

Jeszcze trochę i nowy wątek Pewnie ostatni na Poczekalni

Bloguję
Stary 2012-07-18, 12:22   #4738
bebe1987
Rozeznanie

Cytat:
No to wiecie co, moje kobietki kochane? Znaczy, że dziś zaczynany z Gosią 38 tc a co za tym idzie - jesteśmy donoszone !
Stawiam pyszne ciacho z wiśniami! Moja teściowa wczoraj takie piekła .
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ciasto_z_wisniami1.jpg (22,1 KB, 5 załadowań)
Stary 2012-07-18, 12:22   #4739
buena
Wtajemniczenie

Cytat:
i martwię się jego zatkanym noskiem. nie ma katarku ale tak gdzieś głęboko jakby coś mu zalegało. Psikam mu wodą morską, ale ulge daje tylko na chwilę.
Jak mu się ulewa, to zatkany nosek może być właśnie od tego. Ja tak miałam z córką. Dużo ulewała i często przez to miałą zatkany nosek. Musisz to "odtykać", fridą gruszką, czym Ci wygodniej.
Cytat:
moje szczęście
Cytat:
Napisane przez houserka Pokaż wiadomość
a oto Pola w kilku odsłonach
Słodkie Maluszki.

A ja chyba Wam się wpakuję w kolejkę.
Rano miałam krew na majtkach, a że dziś z córką jechać na szczepienie, to pomyślałam, że po wszytskim pójdę na położniczy i zapytam, może zbadają.
Położna podłączyła mnie pod ktg (pierwsze w tej ciąży) i wyszedł jeden duży skurcz i kilka mniejszych. Potem czekałam na lekarza, na badanie. Okazało się, że akurat ordynator ma dyżur. No i okazało się, że krew rano, to był krwisty czop i podczas badania odeszło jeszcze. Do tego szyjka skrócona i 2 cm rozwarcia. Zbadał mnie mocniej, żeby wyczuc główkę.
Mówi, że juz rodzę i chciał zostawić mnie na oddziale. No ale ja po pierwsze z córką byłam a po drugie wole przeczekać do regularnych skurczy, czy odejścia wód w domu. Cholera wie, jak długo to się będzie rozkręcać. Póki co jest spokój. Od czasu do czasu jakiś mniejszy bądź większy skurcz, ale nic poza tym.
A muszę jeszcze iść na miasto po parę rzeczy. No i po południu moja przyjaciółka ma farbować mi włosy. Póki co osztrzegłam ją, że różnie może być, ale dalej jesteśmy umówione.
buena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-18, 12:22   #4740
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Wróciłam z zakupów, przy okazji w końcu poszłam na badanie krwi. Kupiłam sobie pudełeczko malin - zjem całe bo mój małżon nie przepada
Moja teściowa dzisiaj dzwoniła z pytaniem czy mam jakieś skurcze, bo oni chcą wyjechać na weekend A jak się urodzi Amelka to chcą być w miarę w pobliżu
Powiedziałam, że skurczy brak, ani pojedynczych - ale teściowa, zaraz dodała, że porodu wcale nie muszą przepowiadać skurcze i kobieta nie zna dnia ani godziny.
To po kija pyta jak i tak wie lepiej, że może nie być skurczy
Moi rodzice dziś jadą nad morze i mama cały czas mówi - poczekajcie do 29 lipca a ja się śmieję, że wnuka na mms`ie zobaczy

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości