Rossmann - część XIV - Strona 77 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > ROSSMANNiaczki

Notka

ROSSMANNiaczki Forum ROSSMANNiaczki to miejsce, w którym znajdziesz informacje o promocjach sieci Rossmann, konkursach, kodach promocyjnych przeznaczonych tylko dla Wizażanek.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-18, 14:03   #2281
Winona
Rozeznanie

Dot.: Rossmann - część XIV

Cytat:
Napisane przez rybkaa90 Pokaż wiadomość
Ja polecam 8w1 wg mnie najlepsza, stosuję ją również jako bazę pod lakier.
Ja też ją polecam. Co prawda za pierwszym podejściem zaczęłam malować codziennie po jednej warstwie (wyczytałam na jakimś blogu, nie pamiętam gdzie) aby po kilku dniach zmywać i znów od początku nakładać, ale efekt był odwrotny od zamierzonego. Obecnie maluję jedną warstwę i nigdy nie miałam tak mocnych i przede wszystkim nierozdwajających się paznokci.
Winona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-18, 14:10   #2282
One_LoVe
Zakorzenienie

polecicie coś na rozstępy?
nie za bardzo orientuję się w tym temacie, nigdy nie interesowałam się tego typu kosmetykami. istnieją takie, po których rzeczywiście widać efekty?

Kosmetyki na wymianę:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=929016
One_LoVe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-18, 14:39   #2283
la_chica
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tapetka22 Pokaż wiadomość
dziewczyny kochane, poradzcie mi która odzywke do paznokci z evelina kupic??
kolezanka mi pozyczyla SOS i jest swietna wiec postanowilam zainwestowac i sobie kupic jakies 2 albo 3rodzaje a jest ich tyle ze nie wiem ktora wizac ./
Cena jest super bo 7,99 wiec warto.

ktora wdl Was jest najlepsza do łamliwych , kruchych i bardzo cienkich paznokci?
ja używam diamentowej jest ok, 2-3 warstwy nadają ładny mleczny kolor, rzeczywiście wzmacnia płytkę no i stosowana jako lakier nawierzchniowy przedłuża trwałość manicure.
sos nie używałam ale niejednokrotnie czytałam opinie na wizażu, że nie nadaje się jako baza pod lakier bo odchodzi płatami
* lśniące włosy
* A6W 6 /42
* 8min. ABS 6, * 8min. buns 6
Dbam o siebie z Wizażankami
la_chica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-18, 14:55   #2284
alamirka
Moderator

Ja też jadę od wielu miesięcy cały czas na tej 8w1 a maluję jak popadnie pod lakier, jedną warstwę, dwie warstwy, jak bądź. Nie pilnuję żadnej zasady stosowania, a efekty są meeega, długie pazurki i nie złamał się żaden od paru miesięcy, a codzienne prace wykonuję beż żadnych osłon.
Ale to wiadomo, trzeba na sobie wypróbować
alamirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-18, 15:28   #2285
Super Girl
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez tapetka22 Pokaż wiadomość
dziewczyny kochane, poradzcie mi która odzywke do paznokci z evelina kupic??
kolezanka mi pozyczyla SOS i jest swietna wiec postanowilam zainwestowac i sobie kupic jakies 2 albo 3rodzaje a jest ich tyle ze nie wiem ktora wizac ./
Cena jest super bo 7,99 wiec warto.

ktora wdl Was jest najlepsza do łamliwych , kruchych i bardzo cienkich paznokci?
A gdzie one są teraz za 7,99? Bo w Rossie kosztują teraz chyba trochę więcej.

Cytat:
Ubrania nie spierają się tak szybko, szczególnie męskie tiszerty Wiadomo, segreguję kolory nie piorę ciemnych z jasnymi Rzeczy nie tracą swoich kolorów, białe ubrania nie żółkną. Nie boję się prać rzeczy w paski, albo różnokolorowych. Jak dla mnie jest to niezbędna rzecz w mojej pralni.
Świetny wynalazek. Muszę spróbować, bo ciągle mi ubrania zmieniają kolor po praniu. Nigdy nic takiego nie miałam w ręku, ale skoro tak zachwalacie, to trzeba wypróbować

Edytowane przez Super Girl
Czas edycji: 2012-07-18 o 15:29 Powód: Literówka
Super Girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-18, 15:31   #2286
mzg
Raczkowanie

Kody na Always już działają można brać nawet te w promocji.
mzg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-18, 15:38   #2287
Prezes Kuli Ziemskiej
szef wszystkich szefów

W Rossie te odżywki są chyba za 8,99. Albo były do niedawna
Prezes Kuli Ziemskiej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-18, 15:57   #2288
tapetka22
Zakorzenienie

Cytat:
Ja polecam 8w1 wg mnie najlepsza, stosuję ją również jako bazę pod lakier.
Cytat:
Napisane przez Winona Pokaż wiadomość
Ja też ją polecam. Co prawda za pierwszym podejściem zaczęłam malować codziennie po jednej warstwie (wyczytałam na jakimś blogu, nie pamiętam gdzie) aby po kilku dniach zmywać i znów od początku nakładać, ale efekt był odwrotny od zamierzonego. Obecnie maluję jedną warstwę i nigdy nie miałam tak mocnych i przede wszystkim nierozdwajających się paznokci.
no wlasnie tez mnie to troche niepokoi to malowanie i zmywanie:/
wczoraj pomalowalam raz i widze od razu poprawe i najlepiej bym od razu lakier nalozyla ale kolezanka mnie gani ze mam te 14 dni przeczekac i robic jak każa;p

Cytat:
Napisane przez la_chica Pokaż wiadomość
ja używam diamentowej jest ok, 2-3 warstwy nadają ładny mleczny kolor, rzeczywiście wzmacnia płytkę no i stosowana jako lakier nawierzchniowy przedłuża trwałość manicure.
sos nie używałam ale niejednokrotnie czytałam opinie na wizażu, że nie nadaje się jako baza pod lakier bo odchodzi płatami
wlasnie o diamentowej myslslam jako 2 , ale jak zobaczylam tyle tych rodzai (8 chyba bylo albo 10 nawet) to nie wiedzialam co brac

Cytat:
Napisane przez alamirka Pokaż wiadomość
Ja też jadę od wielu miesięcy cały czas na tej 8w1 a maluję jak popadnie pod lakier, jedną warstwę, dwie warstwy, jak bądź. Nie pilnuję żadnej zasady stosowania, a efekty są meeega, długie pazurki i nie złamał się żaden od paru miesięcy, a codzienne prace wykonuję beż żadnych osłon.
Ale to wiadomo, trzeba na sobie wypróbować
no, kochana to jak Ty tak robisz to ja tez bede;p
ogolnie ja jestem z tych co "dla zasady łamia zasady"

Cytat:
Napisane przez Super Girl Pokaż wiadomość
A gdzie one są teraz za 7,99? Bo w Rossie kosztują teraz chyba trochę więcej.

w hebe
Stary 2012-07-18, 16:10   #2289
anielska diablica
Rozeznanie

ja również polecam 8w1 bo z moim dużym paznokciem u stopy uczyniła cud, którego 2 dermatologów nie dokonało , miałam jakby złamany ( tak jakby wciśnięty) kant paznokcia tak jakbym go stłukła i najpierw 1 derma mi poleciła suplementy ( kompleks wit. B) za ok. 65 zł miesięcznie ( co dla studentki jest kwotą zaporową jeśli chodzi o 1 paznokcia u stopy) kupiłam Silicę i owszem u rak panokcie były twarde, a włosy gęste i mocne, ale na paznokcia nic to nie dało, 2 derma mi poleciła krem Nanobase żeby nim smarować paznokcia też to nic nie dało, a 1 buteleczka 8w1 stosowana na paznokcie u rąk u stóp sprawiła, że ten paznokieć urósł ( bo od 2 lat nie urósł ani milimetra i był w tym miejscu super cienki, wyglądało to jakby mu brakowało 1 wartstwy płytki i każdy lakier odpryskiwał w przeciągu 30 minut) a pierwszy raz od 2 lat mam pomalowane paznokcie u stóp i lakier się trzyma . Elaborat pochwalny mi wyszedł, ale uważam, że jak najbardziej jest warta swojej ceny
anielska diablica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-18, 16:12   #2290
monikaW88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez One_LoVe Pokaż wiadomość
nie za bardzo orientuję się w tym temacie, nigdy nie interesowałam się tego typu kosmetykami. istnieją takie, po których rzeczywiście widać efekty?
Kiedyś słyszałam w TV, że to zależy od ich koloru, tzn. jeżeli są czerwone można jeszcze coś na nie poradzić, próbować zmniejszyć widoczność kosmetykami i zabiegami, z białymi podobno nic nie da się już zrobić. Niestety w gestii kosmetyków nic Ci nie poradzę, bo nigdy nie musiałam takowych używać.
monikaW88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-18, 16:25   #2291
-Ulka-
Raczkowanie

Dziewczynki do mnie zawitała jakaś fajna nowość - olejki do kąpieli welness&beauty. cena 7.99 w tej chwili mam zdjęcia, składow też, wiec jak chcecie to wrzucę później.
-Ulka- jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-18, 16:28   #2292
tapetka22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anielska diablica Pokaż wiadomość
ja również polecam 8w1 bo z moim dużym paznokciem u stopy uczyniła cud, którego 2 dermatologów nie dokonało , miałam jakby złamany ( tak jakby wciśnięty) kant paznokcia tak jakbym go stłukła i najpierw 1 derma mi poleciła suplementy ( kompleks wit. B) za ok. 65 zł miesięcznie ( co dla studentki jest kwotą zaporową jeśli chodzi o 1 paznokcia u stopy) kupiłam Silicę i owszem u rak panokcie były twarde, a włosy gęste i mocne, ale na paznokcia nic to nie dało, 2 derma mi poleciła krem Nanobase żeby nim smarować paznokcia też to nic nie dało, a 1 buteleczka 8w1 stosowana na paznokcie u rąk u stóp sprawiła, że ten paznokieć urósł ( bo od 2 lat nie urósł ani milimetra i był w tym miejscu super cienki, wyglądało to jakby mu brakowało 1 wartstwy płytki i każdy lakier odpryskiwał w przeciągu 30 minut) a pierwszy raz od 2 lat mam pomalowane paznokcie u stóp i lakier się trzyma . Elaborat pochwalny mi wyszedł, ale uważam, że jak najbardziej jest warta swojej ceny
dziekuje za elaborat
8w 1 kupie na pewno
Stary 2012-07-18, 16:32   #2293
monia42210
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez -Ulka- Pokaż wiadomość
Dziewczynki do mnie zawitała jakaś fajna nowość - olejki do kąpieli welness&beauty. cena 7.99 w tej chwili mam zdjęcia, składow też, wiec jak chcecie to wrzucę później.
Ja bardzo chętnie bym je zobaczyła więc poproszę o zdjęcia

Serialomaniaczka
monia42210 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-18, 16:36   #2294
-Ulka-
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez monia42210 Pokaż wiadomość
Ja bardzo chętnie bym je zobaczyła więc poproszę o zdjęcia
http://www.rossmann.de/qualitaetspro...as-bambus.html

http://www.rossmann.de/qualitaetspro...macadamia.html

tu są pokazane na stronie rossa niemieckiego, mogę wrzucić jeszcze składy
Stary 2012-07-18, 17:02   #2295
alamirka
Moderator

Cytat:

omg, olejek o zapachu mojego ulubionego balsamu z tej serii, Vanille & Macadamia
alamirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-18, 17:05   #2296
Super Girl
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anielska diablica Pokaż wiadomość
Ooo, ja mam chyba to samo. Mam paznokieć jakby zgięty w połowie, jakbym go czymś przytłukła. I tak jak u ciebie jest cienki w tym miejscu i nie chce rosnąć. Muszę spróbować tą 8w1 na stopy. Może i mi pomoże.

Edytowane przez Super Girl
Czas edycji: 2012-07-18 o 17:07 Powód: Uzupełnienie
Super Girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-18, 17:24   #2297
Lunka88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Myosottis Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy bibułki matujące z Wibo nadają się do czegokolwiek, czy to tylko strata pieniędzy?
Lepsze te, czy z Mariona?
Ja moge polecić bibułki z Inglota. Bez porównania do tych z wibo
Lunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-18, 17:59   #2298
Asiuchal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez la_chica Pokaż wiadomość
Mam wszystkie trzy rodzaje i najbardziej zadowolona jestem również z odżywki diamentowej. SOS schodzi platami, zaś po tej 8in1 paznokcie maja słabszy kolorem niż po tej diamentowej. Tamte dwie czekają w odstawce, bo wolę diamenty.

---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ----------

Cytat:
Napisane przez mzg Pokaż wiadomość
Kody na Always już działają można brać nawet te w promocji.
Nawet na dwupaki? To sprawdzona informacja? Nie chciałabym świecić oczami przed kasjerka.

Edytowane przez Asiuchal
Czas edycji: 2012-07-18 o 22:56
Asiuchal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-18, 18:18   #2299
emis_89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez One_LoVe Pokaż wiadomość
Na rozstępy używałam aptecznej maści cebulowej, Cepan się nazywa. Jest tania i pomogła (na rozstępy w początkowej fazie).
Osobiście przy bardziej zaawansowanych, jasnych bliznach skłaniałabym się do zabiegów kosmetycznych (typu Focus), nie łudziłabym się, że pomogą mazidełka :/
emis_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-18, 19:13   #2300
monikaW88
Raczkowanie

Cytat:
Prosiłabym o składy Tzn., że w Twoim Rossmannie już są? W piątek wpadnę do Manufaktury, skoro to największy Rossmann powinni już tam o tym coś wiedzieć
monikaW88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-18, 19:22   #2301
One_LoVe
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monikaW88 Pokaż wiadomość
Kiedyś słyszałam w TV, że to zależy od ich koloru, tzn. jeżeli są czerwone można jeszcze coś na nie poradzić, próbować zmniejszyć widoczność kosmetykami i zabiegami, z białymi podobno nic nie da się już zrobić. Niestety w gestii kosmetyków nic Ci nie poradzę, bo nigdy nie musiałam takowych używać.
Cytat:
Napisane przez emis_89 Pokaż wiadomość
Na rozstępy używałam aptecznej maści cebulowej, Cepan się nazywa. Jest tania i pomogła (na rozstępy w początkowej fazie).
Osobiście przy bardziej zaawansowanych, jasnych bliznach skłaniałabym się do zabiegów kosmetycznych (typu Focus), nie łudziłabym się, że pomogą mazidełka :/
dziękuję.

Kosmetyki na wymianę:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=929016
One_LoVe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-18, 19:30   #2302
Francuska Fantazja
Zadomowienie

GG do Francuska Fantazja

Cytat:
Napisane przez emis_89 Pokaż wiadomość
Co do rozstępów to nie ma cudów- smarowidła nie pomogą, mogą jedynie wybielić rozstępy, które dzięki temu będą mniej widoczne. Od siebie polecam krem No-scar https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,9...rla-inkow.html . Sprawdziłam go i jest naprawdę bardzo skuteczny.

Francuska Fantazja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-18, 19:52   #2303
monia42210
Zadomowienie

Cytat:

Dzięki chętnie zobaczyłabym też składy jeśli mogłabyś wrzucić to byłabym wdzięczna

Serialomaniaczka
monia42210 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-18, 20:46   #2304
-Ulka-
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez monia42210 Pokaż wiadomość
Dzięki chętnie zobaczyłabym też składy jeśli mogłabyś wrzucić to byłabym wdzięczna
Cytat:
Napisane przez monikaW88 Pokaż wiadomość
Prosiłabym o składy Tzn., że w Twoim Rossmannie już są? W piątek wpadnę do Manufaktury, skoro to największy Rossmann powinni już tam o tym coś wiedzieć
Proszę: VANILLE&MACADAMIA
Glycine Soja Oil, Laureth-4, Mipa-Laureth Sulfate, Parfum, Polyglyceryl-3 Diisostearate, Ricinus Communis Seed Oil, Propylene Glycol, Tocopherol, Linalool, Phenoxyethanol, Octocrylene, Butyl Methoxydibenzoylmethane, Citronellol, Geraniol, Coumarin, Butylphenyl Methylpropional, Limonene, Macadamia Ternifolia Seed Extract, Vanilla Planifolia Fruit Extract

LEMONGRASS&BAMBOO

Glycine Soja Oil, Laureth-4, Parfum, Polyglyceryl-3, Diisostearate, Mipa-Laureth Sulfate, Ricinus Communis Seed Oil, Propylene Glycol, Tocopherol, Citral, Limonene, Octocrylene, Mexyl, Cinnamal, Phenoxyethanol, Linalool, Butyl Methoxydibenzoylmethane, Geraniol, Citronellol, Bambusa Vulgaris Shoot Extract, Cymbopogon Schoenanthus Herb Extracts

to by bylo na tyle, za wszelkie pomyłki przepraszam
jak cos rozszyfrujecie z tych skladów to dajcie znać
Stary 2012-07-18, 20:53   #2305
mzg
Raczkowanie

Nawet na dwojaki? To sprawdzona informacja? Nie chciałabym świecić oczami przed kasjerka. [/QUOTE]Tak-zapłaciłam 5,31
mzg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-18, 21:06   #2306
Winona
Rozeznanie

Cytat:
Proszę: VANILLE&MACADAMIA
Glycine Soja Oil, Laureth-4, Mipa-Laureth Sulfate, Parfum, Polyglyceryl-3 Diisostearate, Ricinus Communis Seed Oil, Propylene Glycol, Tocopherol, Linalool, Phenoxyethanol, Octocrylene, Butyl Methoxydibenzoylmethane, Citronellol, Geraniol, Coumarin, Butylphenyl Methylpropional, Limonene, Macadamia Ternifolia Seed Extract, Vanilla Planifolia Fruit Extract

LEMONGRASS&BAMBOO

Glycine Soja Oil, Laureth-4, Parfum, Polyglyceryl-3, Diisostearate, Mipa-Laureth Sulfate, Ricinus Communis Seed Oil, Propylene Glycol, Tocopherol, Citral, Limonene, Octocrylene, Mexyl, Cinnamal, Phenoxyethanol, Linalool, Butyl Methoxydibenzoylmethane, Geraniol, Citronellol, Bambusa Vulgaris Shoot Extract, Cymbopogon Schoenanthus Herb Extracts

to by bylo na tyle, za wszelkie pomyłki przepraszam
jak cos rozszyfrujecie z tych skladów to dajcie znać
Okropny skład, chemia a ekstrakty na końcu
Stary 2012-07-18, 21:27   #2307
-Ulka-
Raczkowanie

Cytat:
Okropny skład, chemia a ekstrakty na końcu
dobrze wiedziec

z nowości przyszły jeszcze jakies nowe lakiery z lovely, w tym magnetyczne.
Stary 2012-07-18, 21:43   #2308
Winona
Rozeznanie

Cytat:
dobrze wiedziec

Czyżby Must Have się pojawiły, Optimistic i Naturalist? Czy może coś innego?
Stary 2012-07-18, 21:52   #2309
-Ulka-
Raczkowanie

Cytat:
Czyżby Must Have się pojawiły, Optimistic i Naturalist? Czy może coś innego?
tak, dokładnie te. ale mnie nie powalily
Stary 2012-07-18, 22:54   #2310
nothing_matter
Zadomowienie

Cytat:
dobrze wiedziec

jakoś szał na lakiery magnetyczne (np. z Essence) mnie ominął, ale z ciekawości chyba jednak się skuszę

http://mavia-nails.blogspot.com/2012...ection-03.html

a te lakiery już są? jakie kolory? bo na blogu wyczytałam, że ma być dopiero w październiku.
na innym blogu wyczytałam, że mają być dostępne paski oraz gwiazdki. ciekawe kiedy do mnie dojdą
nothing_matter jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum ROSSMANNiaczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości