|
|
#2041 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy cz. XVII
literówka, literówka
![]() nie, to mój początek tutaj i wcześniej nie byłam pod żadnym innym nickiem ![]() co do białka to raczej jadam około 1,5g/1kg masy ciała, więc chyba ilość w porządku. sporo ćwiczę, dlatego muszę na P jeść więcej. gdybym miała siedzący tryb zycia to bym sobie te porcje zmniejszyła. a ogólnie efektów ubocznych z powodu rzekomej dużej ilości białka brak
|
|
|
|
#2042 |
|
Wtajemniczenie
|
Słodkie U
I owsianka (4 łyż) z cynamonem, borówką amerykańską, masłem orzechowym i łychą wieśniaka; kawa z mlekiem po: kawałek karpatki II podłużna kromka razowca na pół (zapiekane w piecyku): z camembertem i papryką/ z serem żółtym i pomidorem; kawałek arbuza; wylizywanie misek przy robieniu sernika na zimno ![]() III dorsz smażony (w lekkiej panierce), młode ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej, marchewki i jabłka IV serek wiejski z wkrojoną nektarynką, miodem i kardamonem V jajecznica z 2 jaj z cukinią i pomidorem, kromka razowca
"Przebacz mi i zapomnij o mnie jak najszybciej. Opuszczam cię na zawsze. Nie szukaj mnie, to się na nic nie zda. Na skutek klęsk i nieszczęść, które na mnie spadły, zostałam wiedźmą. Czas na mnie. Żegnaj."
Michaił Bułhakow - Mistrz i Małgorzata |
|
|
|
#2043 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ---------- Nie jadłąm ricotty, ale jadłam serek capri i mi nie smakował. co innego Brie. Dzisiaj kupiłam ser limburski-miękki i zastanawiam się jak smakuje
|
|
#2044 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Moje U: I: pieczona owsianka z jagodami i platkami migdalow. II: dwie lyzki wiejskiego+dwie lyzki granoli o smaku gorzkiej czeko i resztka jagod; mala kromka orkiszowego z maslem orzechowym. III: mlode ziemniaczki, pieczona piers z kurczaka w pesto, mizeria na jogurcie. IV: wiejski z garscia mieszanki studenckiej. V: chyba zjem pol wedzonej makreli z maca razowa i mam straszna ochote na grilowana cukinie
|
|
|
|
|
#2045 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
>br/> Moje U I jogurt naturlany z 2 średnimi jabłkami, rodzynkami, musli, fistaszkami, migdałami, orzechami laskowymi II 3 kromki żytniego razowego z serem Capri, pomidorem, gotowanym jajkiem III pełen talerz kopytek z sosem grzybowym IV 2 x Mina de maza czyli Sefardyjski placek z macy V będą pownownie 3 kromki żytniego razowego i do tego jajecznica ze swojskich 3 jaj XXL ( nie wiem jak te jajca mieszczą się kurze w tyłku ) i ogórki ze śmietaną i cebulką
|
|
#2046 |
|
Zakorzenienie
|
To ja tak nieśmiało zadebiutuję na tym wątku
Moje R (dopiero się ucze komponowac posiłki) I Śniadanie 4.00: Owsianka z dwóch łyżek płatków owsianych i dwóch łyżek otrąb owsianych na mleku +połowa łyżeczki miodu z jabłkiem i kilkoma rodzynkami. II Śniadanie 8.00: dwa chlebki graham typu wasa (byłam w podróży nie miałam co zjeść) Obiad13.00: Udko z kurczaka bez skóry skropione oliwą z oliwek delikatnie pieczone+ ok. 4 łyżek kaszy gryczanej+ pomidor z jogurtem naturalnym, cebulą solą i pieprzem do picia barszczyk czerwony. Kolacja 18-19.00: Jajecznica bez tłuszczu na teflonie z ogórkiem, albo pomidorem. Do picia: jedna kawa z mlekiem, reszta to woda niegazowana (uwielbiam wode) Wiem, że duże przerwy między posiłkami, ale nie byłam głodna. Tak 'mówił' mi organizm.
Edytowane przez Karolllka7 Czas edycji: 2012-07-18 o 17:12 |
|
|
|
#2047 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
podbijam wczorajsze P. i dzisiejsze: 2 szklanki wody z cytryną na czczo I) 3/4 dużej bułki w kształcie serducha (ciemna bułka z makiem): pół z ricottą i domowym dżemem truskawkowym, 1/4 z pasztetem (nie z puszki), pieprzem i ogórkiem zielonym II) trochę ponad pół jogurtu Danone Bio z granatem III) pierś z kurczaka z grilla, kawałek karczku z grilla, domowa konfitura z żurawiny, ketchup z tymiankiem, sałatka grecka, fasolka szparagowa i grillowana cukienia IV) kilka M&M'sów, pół drożdżówki V) nektarynka VI) sałatka z tuńczyka z puszki z papryką, kukurydzą, oliwą, pieprzem i chilli, trochę bobu. do picia: herbata z sokiem malinowym, zielona herbata, dużo wody, mleko z cynamonem i imbirem przed spaniem i jak? spojrzy ktoś?
|
|
|
|
|
#2048 |
|
Zakorzenienie
|
baaardzo, baaardzo powoli sie wdrażam. Powiedzcie mi, czy na R, na obiad: noga pieczona z kurczaka, ogorek z łyzka jogurtu natural. i oliwkami jest ok? Czy ta noga za tłusta?
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu. Narysuj mi coś 23/6 |
|
|
|
#2049 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Przerwy faktycznie spore, przydałby się podwieczorek.
"Przebacz mi i zapomnij o mnie jak najszybciej. Opuszczam cię na zawsze. Nie szukaj mnie, to się na nic nie zda. Na skutek klęsk i nieszczęść, które na mnie spadły, zostałam wiedźmą. Czas na mnie. Żegnaj."
|
|
|
|
#2050 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2051 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2052 |
|
Raczkowanie
|
Moje dzisiejsze P (sama nie jestem z niego w pełni zadowolona..)
I: 3żytnie naleśniki (jeden z masłem orzechowym i połową banana, drugi z twarożkiem kokosowym, trzeci z fetą i szpinakiem) + inka z mlekiem II: jabłko + podjedzone troszkę migdałów (na oko jakieś 50g?) III: dwie kromki prawdziwego razowca: jedna z masłem, serem żółtym, pomidorem i szczypiorkiem a druga z masłem, polędwicą drobiową i papryką IV: serek wiejski i mała miseczka bobu V: talerz zupy jarzynowej (ziemniaki, marchewka, groszek, kalafior, fasolka) VI: 2 papierówki, miseczka czereśni + 30g migdałów ostatni posiłek trochę dziwny, wiem, ale pojechałam na ogród i nie mogłam się powstrzymać
|
|
|
|
#2053 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() a z tymi jajami to wiem o czym mówisz jem jaja prosto od kury i są gigantyczne,często mają podwójne żółtko
|
|
|
|
|
#2054 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A placek to ten http://cosniecos.blox.pl/2009/06/Min...ek-z-macy.html polecam pychota ![]() ---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ---------- Cytat:
a co sądzisz o jadłospisie ;D
|
|
#2055 |
|
Zakorzenienie
|
U.
1. Orkiszowe placki z serka homogenizowanego z jagodami (mega pyszne i rozlatujące się ). 2 śliwki. Kawa z mlekiem. 2. Pełnoziarniste fusilli z sosem z pomidorów, tuńczykiem, czarnymi oliwkami posypane startym żółtym serem. 3. Koktajl bananowo-kawowy, kilka kostek czekolady kawowej ![]() 4. Bułka dyniowa z jajkiem, majonezem, rzodkiewkami, korniszonem. Edytowane przez poppy seed Czas edycji: 2012-07-18 o 20:43 |
|
|
|
#2056 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2057 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2058 |
|
Rozeznanie
|
Dzisiejsze U (nieco rozpustnie na koniec
)I jajecznica na teflonie z wędzonym łososiem, przyprawami i kolorowym pieprzem, do tego 2 WŁASNE MINI POMIDORKI ŻÓŁTE kawałek malinowego i 2 mace razowe grubo z ajwarem + duża kawa parzonaII musli bio zalane musem (maliny zmiksowane z mleczkiem kokosowym) posypane malinami i wiórkami kokosowymi III porcja pełnoziarnistego makaronu durum w sosie z serka capri i fasolki szparagowej z ziołami i dużą ilością świeżej bazylii podjedzone trochę makaronu j.w, ricore IV lech shandy i pierwszy w życiu mcflurry lion (solo - bez polewy i posypek ) do picia: pokrzywa i woda Edytowane przez Milka1224 Czas edycji: 2012-07-18 o 22:39 |
|
|
|
#2059 |
|
Zadomowienie
|
R:
10:00- pół domowej bułki pszennej, jajko na twardo, pomidor, odrobina majonezu 13:00- zupa jarzynowa (zabielana mlekiem) 16:00- ziemniak, duży kotlet z tuszki kurczęciej, buraczki, fasolka szparagowa 20:00 - sałatka grecka, marchewka |
|
|
|
#2060 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
naprawdę pierwsze? wow i jak Ci posmakowały? bo ja je uwielbiam |
|
|
|
|
#2061 |
|
Zadomowienie
|
Ale bez polewy i posypek to chyba po prostu zwykły lód McDonald's.
|
|
|
|
#2062 |
|
Rozeznanie
|
nie :P babka się zapytała czy jakaś polewa i posypka a ja powiedzialam ze nie :P z tego co się orientuje mozna bylo wybrac posypkę chałwową albo torcik wedlowski. Ten mój i tak miał te niby-lionowe farfocle
---------- Dopisano o 23:31 ---------- Poprzedni post napisano o 23:30 ---------- Szczerze mówiąc to sie nie zachwyciłam :P ot takie słodkie z kuleczkami hah wolę lody bakaliowe Edytowane przez Milka1224 Czas edycji: 2012-07-18 o 23:33 |
|
|
|
#2063 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
no nie sądzę.. lion to posypka, tak samo jak chałwa, daim, kit kat i torcik wedlowski.. czyli wzięłaś mc flurry z posypką.. bo raczej innej opcji nie ma (tzn nie można wziąć mcflurry bez posypki bo co to za mcflurry?) |
|
|
|
|
#2064 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2065 |
|
Przyczajenie
|
To ja pierwsza, bo potem nie bedę miała czasu:
![]() Ś: ( W trakcie) ryż z jabłkami - woreczek ryżu brązowego ugotowanego na szklance mleka 1,5%,wymieszany z 2 startymi jabłkami duży kubek kawy. II Ś: Batonik musli czekoladowy,kromka chleba z pasztetem i ogórkiem. O: ze dwie lub trzy kluski śląskie, szaszłyk (filet z piersi kurczaka, papryka, cebula, cukinia, marchewka z groszkiem. P: Pół bułki z masłem i dżemem, posypana orzechami laskowymi, pasek czekolady. K: Kawa zbozowa z mlekiem, "pizzerinka" ciasto drożdżowe z maki zytniej razowej i razowej orkiszowej z grzybami cebulą i serkiem topionym na górze. Takie małe pizze. Może wejdą ze dwie. Zobaczymy. Dziewczyny powiedzcie mi czy waszym zdaniem ten jadłospis toR, U czy może dla niektórych juz P? Chce wyjść z kompulsów i nie chcę jeśc ani za mało ani za dużo! Oceniajcie! Pozdrawiam! |
|
|
|
#2066 |
|
Zadomowienie
|
Masło orzechowe to ZUO
W ciągu dwóch tygodni z 27% tłuszczu zrobiło mi się 30% |
|
|
|
#2067 |
|
Zadomowienie
|
R:
Ś: wielka big grahamka: pół z mozzarellą i serem gouda light; pół z masłem orzechowym sante,mozzarellą i dżemem malinowym; kawa parzona z mlekiem IIŚ: Kanapka: 2 kawałki chleba razowego o obniżonej ilości węgli, a zwiększonej białka: z sałatą, szynką drobiową i mozzarellą; 1 brzoskwinka; kawa rozpuszczalna z mlekiem O: zupa warzywna z piersią z kurczaka Ćw K:Twarożek lekki z pomidorem i ogórkiem małosolnym i oliwkami czarnymi i jak? słabo, dużo i nie zdrowo
Świat nie jest taki zły ![]() Turcja Alanya- 2007 Tunezja Sousse- 2008 Egipt Hurghada- 2009 Turcja Marmaris- 2010 Grecja Rodos Egipt Sharm el sheikh- 2011 Izrael Jerozolima i Betlejem Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012 Grecja Kreta 2013- ? |
|
|
|
#2068 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Chyba powinnam zacząć chodzić do Ciebie na obiad... no, podwieczorek też... i może jeszcze śniadanie ![]() Cytat:
Cytat:
Piwo na koniec dnia czasami wpada... A McFlurry bez polowy jest dla mnie bez smaku, przecież to się je tylko dla polewy Także następnym razem polecam karmel+lion lub czekolada+kitkat. Cytat:
Cytat:
).Dzisiaj dość sporo węgli, a za to mało białka (pasztet i pierś z kurczaka, mleka nie liczę, wiadomo dlaczego), więc może zamiast tej połowy bułki na podwieczorek zjesz serek wiejski (dodatki mogą zostać)? ---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
Sporo tej mozarelli, ale poza tym jest ładnie.
|||||||
|
|
|
#2069 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
sama pracowałam w mcd (żałuję!) przez bite 1,5 roku i chyba wiem na czym polega istota mc flurry, prawda?
|
|
|
|
|
#2070 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Babka była nieco starszawa więc moze cos przekręciła Tak czy siak miałam Mcflurry bez polewy, tylko z tymi farfoclami od liona ![]() ---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ---------- Cytat:
![]() Własne pomidorki to jest cos hah. Moje rosną na tarasie w doniczkach ![]() Nie wiem czy się jeszcze skusze kiedys na mcflurry ale jak cos to bd pamiętać czego spróbować
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:32.

)

W ciągu dwóch tygodni z 27% tłuszczu zrobiło mi się 30%