|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#541 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ
dziewczyny a czemu lozeczko nie kolo okna? ja tez mam tylko tam miejsce i mam zamiar a raczej lekki przymus aby tam stalo.
|
#542 | ||
|
Zakorzenienie
|
o, to nie wina widze programu w fonie tylko coś wizaż szwankował bo dzisiaj jest git ![]() Cytat:
daj powąchać ![]() Ja też właśnie zastanawiam sie który to proszek tak pachnie bo co zamówie używany ciuszek to pachnie tak, że wcale bym tego nie prała ![]() Ciekawe czy to ten lovela właśnie ![]() Cytat:
![]() U mnie by akurat stało raczej w zaciemnionym miejscu, ale tak z ciekawości chciałabym wiedzieć. Dzień dobry I znów to samo... Mąż do pracy, ja w lodówke, za godzine zasne a po obudzeniu będe nie do życia ![]() Pewnie z pogodą też bedzie to samo co przez ostatnie kilka dni. Rano słonko i ciepło a od 10tej chmury i popada deszczem... a na moim programie ciążowym pisze 60 dni do porodu
|
||
|
|
|
#543 | |||
|
Raczkowanie
|
Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ
Hej mamcie
![]() Cytat:
A z pizzy jesteś usprawiedliwiona- po takich dobrych wieściach nagroda się należy Cytat:
![]() Cytat:
Dziewczyny mam pytanko: kupujecie laktator i pojemniki do przechowywania pokarmu?? bo nie wiem czy kupić od razu czy dopiero po porodzie, jakiej firmy itd., czarna magia jak dla mnie, więc doradźcie coś
|
|||
|
|
|
#544 |
|
Zakorzenienie
|
Witam. Wizaz już chodzi ładnie. U mnie dzisiaj nad ranem burza przeszła i nie śpie od 4.00, a do pracy trzeba iśc
![]() Karolluki ja kupie na pewno laktator elektyczny ale jeszcze nie wiem jaki. A pojemniki na pokarm już do mnie lecą
Bo szczęście jest tam, gdzie jesteś Ty... Jestem żonką ![]() Dwa szczęścia: Jaś - 08.11.2012 Hania - 06.11.2015 Edytowane przez kraven Czas edycji: 2012-07-19 o 06:48 |
|
|
|
#545 |
|
Rozeznanie
|
Cześć,
pogoda do kitu, nie wstaje dziś z łóżka najchętniej bym pospała jeszcze. Karolluki ja na razie laktatora nie kupuję, bo chyba nie będzie mi potrzebny, a jak coś to po porodzie dopiero, ale jakiej firmy to nie wiem. |
|
|
|
#546 |
|
Zakorzenienie
|
Ello
![]() U mnie lało jak diabli aczkolwiek teraz zaczęło przebijać słonko ![]() Jeśli chodzi o laktator to ja kupię dopiero po porodzie jak będę widziała, że faktycznie mam pokarm ... bo czasem kupię a potem okaże się że będzie leżał i pieniądze pójdą w błoto ... ale jak kupię to taki ręczny. Wczoraj kuzynka wieczorem wpadła z siatami ciuszków dla Jaśka po swojej małej na początek kupowała neutralne kolorki bo nie znali płci więc pasuje a i jeszcze dwa rożki mi przywiozła i szlafrok z czego jestem bardzo zadowolona bo fajny cienki ... nie warto mi do szpitala kupować bo tak czy siak potem by leżał ![]() Idę Was nadrobić troszkę z wczoraj wieczora
|
#547 |
|
Raczkowanie
|
hej ja dziś chyba mam doła, pogoda do d...., a poza tym tak sobie siedze i myśle - do terminu 2 m-ce a ja nic z wyprawki prawie nie mam, stwierdzilismy z mężem najpierw odswieżanie mieszkania a pózniej wyprawka, ale mam wk....wa, bo to malowanie sie przeciąga coraz więcej kasy idzie bo i to i tamto wychodzi i trzeba zrobić, a wczoraj jak sie po wizycie wybrałam do baby fantu ( lubelanki wiedzą
) to wyszłam chora - tam jest wszystko takie piękne i chciało by się to miec ale ceny przerażające, zrobiłam niewielkie zakupy -typu ręczniczek dla Malego itp, a kobieta która stała przede mną w kolejce miała koszyk a tam dosłownie same pierdółki typu smoczki butelki jakieś gryzaki wanienka - generalnie wszystko zmieściło się jej w tej niwielkiej wanience i przyszło jej zapłacic 1350 zł![]() jedyna dobra wiadomość to taka ze teściowa zasponsoruje nam łożeczko a chcemy klupsia Radek II po wypłacie w sierpniu miomo nieskończonego remontu robie konkretne internetowe wyprawkowe zakupy o mam stresa - chyba dam zaobic rodzyneczkom
|
#548 |
|
Wtajemniczenie
|
witam sie z rana
ja zaraz jade na badanie krwi wrr.. nienawidze ale jak mus to musco do lozeczka to tez przylaczam sie dp pytania axxy, bo u mnie bedzie musialo stac pod oknem, nie ma innej mozliwosci, pokoj mamy maly :/ nawet pytalam o to polozna i mowila ze dobre miejsce , wiec juz zgupialam
|
|
|
|
#549 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#550 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() u mnie dzisiaj słoneczko świecii to może będzie ciepło . Oby tylko nie upalnie .co do laktatora to przy Gracjanku nie używałam wcale. a teraz najwyżej mąż kupi jeśli byłby potrzebny po porodzie. pojemników na pokarm nie kupuje bo mi nie będą potrzebne. ja pije sobie kawusie z mleczkiem i myśle co by tu wszamać ![]() co do lóżeczka to mi sie spodobal ten zestaw,co go chyba Tamlin pokazywała i to planuje kupić chociaź to jedno mam upatrzone bo wózek to dalej czarna magia
|
|
|
|
#551 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
miłego dnia mamusie ... my dzisiaj spałyśmy do 7 ... mąż razem z nami i od 4:30 niunia tatę zaczepiała więc On już tylko czekał na każdego kopniaka ale miał frajdę hihihidziewczynki ale leci noo .. gratki kochane !!! ![]()
|
#552 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej.
Badania już jutro... Faktycznie bardzo szybko czas leci. Byle się tylko okazało, że Maleńka zdrowa.. ---------- Dopisano o 08:08 ---------- Poprzedni post napisano o 07:55 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
A u nas tak, że mała skacze, a jak tatuś dotyka brzuszka to cisza.... Chyba wstydliwa jest... |
||
|
|
|
#553 |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=Katee27;35383684]
---------- Dopisano o 23:25 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ---------- To niezła z niej laska ponad 4kg to pewnie już cc zrobią?masz przed tym obawy?[/QUOTE Wolałabym rodzić sn ale jak będzie trzeba to wiadomo cc Mam obawy ogromne - jakoś do tej pory spokojnie podchodziłam do porodu i nie bałam się go, ale teraz zaczynam coraz bardziej się stresować jak o tym myślę. Zobaczymy jak mała będzie przybierać przez te 2 miesiące. Najważniejsze, że wszystko jest ok i gdyby już się pchała na świat to przy tej wadze są spore szanse, że wszystko będzie w porządku. Ale lepiej niech sobie siedzi |
|
|
|
#554 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry z rana
Sojka no juz coraz blizej Mnie też wczoraj wizaż mulił. Wczoraj był dzień do dupy.. miałam doła i chciałam juz rodzić tak mi było źle.. Agaton kolejna leżąca ale warto naprawdę. musisz wytrzymać kochana jeszcze ja będę rodzić w połowie sierpnia koło 20
|
|
|
|
#555 | |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się mamunie!
Cytat:
![]() I jeszcze miałam woreczki do zamrażania pokarmu - np. tesco - też świetna sprawa |
|
|
|
|
#556 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tu jest link do pojedynczego: http://allegro.pl/ardo-63-00-61-caly...467271220.html |
|
|
|
|
#557 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wierze, że będzie dobrze.Wstałam sobie niedawno, zjadłam śniadanko, teraz musze policzyć ruchy małego... Konczita Ty liczysz prawda? Jaki masz sposób, ten na czas np. ile ruchów w ciągu 30 min czy ile czasu zajmuje np 30 ruchów??? Który lepszy?
|
|
#558 |
|
Wtajemniczenie
|
Asiejka niezła waga malutkiej
Sojka, weronika ![]() A pamiętam jak moja koleżanka córkę rodziła. Bardzo cięzki poród - w końcu zrobili cesarkę Mała miała ok 5 kg i 62 cm. Czyli całą wyprawka na 56 mogła schować do szafy
|
|
|
|
#559 |
|
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny! czy mogę do Was dołączyć?
Czekam z mężem na Filipka
|
|
|
|
#560 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja też w to wierzę. Codziennie się o to modlę. Jeszcze raz wszystkim dziękuję za wsparcie. ---------- Dopisano o 08:26 ---------- Poprzedni post napisano o 08:25 ---------- Cytat:
Witamy
|
|
|
|
|
#561 |
|
Przyczajenie
|
Dziękuję, dziękuję
|
|
|
|
#562 |
|
Zakorzenienie
|
Hey kochane
to dostałam reprymendę od Was wczoraj, więcej się to nie powtórzy w ogóle dziś mija nam z mężulem 6 lat bycia razem nie obchodzimy tego jakoś specjalnie od kiedy jesteśmy małżeństwem. Świętujemy w grudniu 3 rocznicę ślubu. Miło jednak było dziś z rana, tak przed pracą poleżeć przytuleni i sobie powspominać naszą pierwsza randkę ja dzisiaj jadę na kolejne spotkanie z położną, tzn. teść mnie zawozi znów biedny będzie siedział godzinę w aucie i czekał dziś to ostatnie spotkanie w tym m-cu, bo położna idzie na urlop. Będziemy opracowywały plan porodu aż strach się bać ![]() zmykam was nadrobic i zobaczyc do karczku, bo chcę przed wyjściem z domu zrobic częśc obiadu
|
#563 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gratuluję synka ![]() ale to nie ja dziś świętuję to sojka i sandra
|
|
#564 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:32 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ---------- Cytat:
my tez mielismy 7 rocznice i tez juz tego nie swietujemy ale wspominac to zawsze bop tak milo
|
||
|
|
|
#565 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to na zapas.Jamajka witaj I Sandra gratulacje
|
|
|
|
|
#566 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Pierwsza ciąża, więc wszystko jest nowe. Jak na razie nie mogę narzekać, bo przebiega dobrze. Obecnie jestem w 32tc i Mały waży 2116g. Wierci się jak szalony i każdy dzień z Nim jest fantastyczny
Edytowane przez jamajka18 Czas edycji: 2012-07-19 o 08:38 |
|
|
|
|
#567 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ale na nieszczęście moja kochana rodzinka (na czele z sis i mamusią) stwierdziły że w moim przypadku będą to wyrzucone pieniądze w błoto... chodzi im konkretnie o to że praktycznie nie przytyłam i... że pokarmu mieć nie będę na 100% ja rozumiem że nauczone doświadczeniami i z ich obserwacji może tak wynikać (na pewno chcą też tylko mojego dobra ![]() ja mam tak ambitne plany karmienia Malusiej ![]() ... no w każdym razie wstrzymam się póki co jednak, ale jeśli miałabym kupować to zdecydowałabym się na elektroniczną medele (do przemyślenia czy swing, czy mini) ![]() Cytat:
nie mam właściwie NIC...dla siebie do szpitala, oprócz 1 koszuli do karmienia (prezentu) nie mam NIC nie mogę się jakoś zmobilizować... a dziś skończyłyśmy z Basią 30 tydzień i zaczynamy 31 ![]() Cytat:
na pewno wszystko się ułoży tak w ogóle to CZEŚĆ WAM KOBIETKI Edytowane przez Filusia88 Czas edycji: 2012-07-19 o 08:40 |
|||
|
|
|
#568 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#569 |
|
Zakorzenienie
|
maggie oj to faktycznie malutki macie pokoik. U nas do sypialni łóżeczko ledwo też by się zmieściło, więc postanowiliśmy przenieść sypialnię do salonu
salonu jako takiego także już nie będzie tylko jadalnio-salon w miejscu sypialni. Przeniesiemy się tak na ten czas, póki niuńka będzie z nami w jednym pokoju, później przeniesiemy ją do jej pokoiku![]() dobrze, bo będę mogła mieć wszystko pod ręką dla malutkiej, a tak w sypialni ledwo zmieściłoby się łóżeczko, komoda, przewijak itp i tak by musiały być w salonie dziekuję maggie za kciuki ![]() niegrzeczna to super, że wszystko w porządku. Oby tak dalej kate ![]() konczita śliczny kolorek ja później wstawię foto łazienki po remoncie ale to gdy wrócę od położnej ![]() lilka u mnei na ścianach w pokoiku małej tez będą naklejki - kubusia kocham puchatka a ściany będą turkusowe, bo męzul nie zgadza się na żadne odcienie różu, wrzosu itp![]() anusia oj no to leż i odpoczywaj asiejka no to faktycznie duża ta Twoja malutka ciekawe ile moja już waży ![]() a w ogóle kiedy wiadomo czy będzie cesarka z powodu dużej wagi dziecka?? aga_ton mocno zaciskam, leż grzecznie i odpoczywajkurcze jak tak czytam to się zaczynam normalnie martwic o swoją szyjkę i malutką buuu chce usg ;( muszę do 30 wytrzymać martwię się czy nie pozwalam sobie na za dużo ostatnio przez to, że czuję się super, brzusio nie boli, nie stawia się itp.Chyba z powrotem ograniczę swój ruch do minimum, by nie przesadzić. Za bardzo sobie pofolgowałam po ostatniej wizycie, gdy lekarz powiedział, że nie muszę cały czas plackiem leżeć :/ karoluki ja chce kupi zestaw tommee tippee ale dopiero po porodzie, chyba, że wcześnmiej mi kasa z nieba spadnie chociaż wolę i tak kupic wtedy, gdy będę na 100% wiedziała, że moge karmic cycuchami chociaż pokarm leci mi już od pobytu w szpitalu ![]() coverty skąd ja to znam... u nas też remont i remont, a mężul myśli, że oprócz ciuszków, łóżeczka i wózka nic dziecku nie potrzeba więcej teraz tylko kupuje farby, gipsy itp. itp. a rachunki minimum 100złja chciałabym do końca miesiąca dac zarobic rajowi rodzica i w d#pie mam remont, muszę zdobyć kasę na razie uzbierałam 60zł, jeszcze 100 a który ręczniczek z kapturkiem od rodzyneczek polecacie? żeby był milusi, cieplusi i duży? i kocyk? bo w raju rodzica te dwie rzeczy mi się bardziej podobają![]() asiulka dziękuję filusia ![]() m_moni
|
#570 | ||
|
Zakorzenienie
|
I ja witam się dziś wyjątkowo od rana, bo mam dzisiaj wolne.
![]() Na 14 jadę na wizytę, więc proszę zaciskajcie kciuki. Sojka, Sandra gratuluję 35 tygodnia! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:03.

najchętniej bym pospała jeszcze. 

to sojka i sandra 
dziekuję maggie za kciuki 
mocno zaciskam, leż grzecznie i odpoczywaj