III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październikowe - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-19, 00:27   #541
axxxa
Zadomowienie

GG do axxxa
Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ

dziewczyny a czemu lozeczko nie kolo okna? ja tez mam tylko tam miejsce i mam zamiar a raczej lekki przymus aby tam stalo.

ZAPRASZAM NA MOJEGO BLOGA o kosmetykach

http://axxxasworld.blogspot.com/

albo stylizacji rzęs
http://lvlinsrzesy.blogspot.com/

Laura 28.09.2012

"lepiej zrobic cokolwiec niz nie zrobic nic"

axxxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 05:57   #542
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
Ja się na dzisiaj pożegnam bo mi strasznie wizaz muli. Do jutra

o, to nie wina widze programu w fonie tylko coś wizaż szwankował bo dzisiaj jest git

Cytat:
Napisane przez m_moni Pokaż wiadomość
kupiłam ten proszek lovela i to jest właśnie ten zapach, którego szukałam kiedyś kupiłam na all jakieś bebiczkowe ubranko i właśnie tak pięknie pachniało

daj powąchać
Ja też właśnie zastanawiam sie który to proszek tak pachnie bo co zamówie używany ciuszek to pachnie tak, że wcale bym tego nie prała
Ciekawe czy to ten lovela właśnie

Cytat:
Napisane przez axxxa Pokaż wiadomość
dziewczyny a czemu lozeczko nie kolo okna? ja tez mam tylko tam miejsce i mam zamiar a raczej lekki przymus aby tam stalo.
Przyłączam sie do pytania
U mnie by akurat stało raczej w zaciemnionym miejscu, ale tak z ciekawości chciałabym wiedzieć.

Dzień dobry

I znów to samo... Mąż do pracy, ja w lodówke, za godzine zasne a po obudzeniu będe nie do życia
Pewnie z pogodą też bedzie to samo co przez ostatnie kilka dni.
Rano słonko i ciepło a od 10tej chmury i popada deszczem...

a na moim programie ciążowym pisze 60 dni do porodu
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 06:36   #543
karolluki
Raczkowanie

Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ

Hej mamcie

Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
Hej
Ja juz po wizycie
Dziekuje za wszystkie kciuki, jestescie KOCHANE
Wszystko w jak najlepszym porzadku
Igusia waży 1606 gram i jest glowka do dolu
Buziuchny nie chciala pokazac, zaslonila sie raczkami , wstydnisia

z tej radosci , zamowilam sobie pizze i sie bede opychac

a Was nadrobie pozniej
Gratulacje udanej wizyty i dużej córci
A z pizzy jesteś usprawiedliwiona- po takich dobrych wieściach nagroda się należy

Cytat:
Napisane przez coventry Pokaż wiadomość
witam się po wizycie, pytałam się o luteinę tak jak wspominałyście już do 23 tc jest refundowana, mały Mateuszek waży 1600 g i ułożył się główkowo
wąchałam dziś płyn dzidziusia i faktycznie pięknie pachnie
Gratulacje kochana dobrych wieści

Cytat:
Napisane przez asiejka86 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja tylko na chwilkę - wróciłam z wizyty i chcę się podzielić z Wami nowinami
Julcia została Julcią i jest bardzo duża Obecnie jesteśmy w 32 tygodniu, a malutka główkę i brzuszek ma na 35 tydzień, a nóżki na 37
I uwaga - już waży 2000 gr A do terminu jeszcze 2 miesiące!!! Jak tak dalej będzie rosła to poród do najłatwiejszych należeć nie będzie, a mała może mieć ponad 4 kg
Wszystko jest ok - wyniki dobre, moje samopoczucie też, a lekarz jak zawsze bardzo miły.

To na dziś uciekam - dziękuję za wszystkie kciuki

Dobranoc Dziewczynki
Tobie również gratuluję, a córcia kawał pannicy, ale spokojnie ja ważyłam 4100g i moja mama dała radę, choć podobno łatwo nie było

Dziewczyny mam pytanko: kupujecie laktator i pojemniki do przechowywania pokarmu?? bo nie wiem czy kupić od razu czy dopiero po porodzie, jakiej firmy itd., czarna magia jak dla mnie, więc doradźcie coś
karolluki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 06:47   #544
kraven
Zakorzenienie

Witam. Wizaz już chodzi ładnie. U mnie dzisiaj nad ranem burza przeszła i nie śpie od 4.00, a do pracy trzeba iśc

Karolluki ja kupie na pewno laktator elektyczny ale jeszcze nie wiem jaki. A pojemniki na pokarm już do mnie lecą

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015

Edytowane przez kraven
Czas edycji: 2012-07-19 o 06:48
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 07:21   #545
martusia26
Rozeznanie

Cześć,
pogoda do kitu, nie wstaje dziś z łóżka najchętniej bym pospała jeszcze.
Karolluki ja na razie laktatora nie kupuję, bo chyba nie będzie mi potrzebny, a jak coś to po porodzie dopiero, ale jakiej firmy to nie wiem.
martusia26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 07:32   #546
weronika_91
Zakorzenienie

Ello

U mnie lało jak diabli aczkolwiek teraz zaczęło przebijać słonko

Jeśli chodzi o laktator to ja kupię dopiero po porodzie jak będę widziała, że faktycznie mam pokarm ... bo czasem kupię a potem okaże się że będzie leżał i pieniądze pójdą w błoto ... ale jak kupię to taki ręczny.

Wczoraj kuzynka wieczorem wpadła z siatami ciuszków dla Jaśka po swojej małej na początek kupowała neutralne kolorki bo nie znali płci więc pasuje a i jeszcze dwa rożki mi przywiozła i szlafrok z czego jestem bardzo zadowolona bo fajny cienki ... nie warto mi do szpitala kupować bo tak czy siak potem by leżał

Idę Was nadrobić troszkę z wczoraj wieczora
Stary 2012-07-19, 07:37   #547
coventry
Raczkowanie

hej ja dziś chyba mam doła, pogoda do d...., a poza tym tak sobie siedze i myśle - do terminu 2 m-ce a ja nic z wyprawki prawie nie mam, stwierdzilismy z mężem najpierw odswieżanie mieszkania a pózniej wyprawka, ale mam wk....wa, bo to malowanie sie przeciąga coraz więcej kasy idzie bo i to i tamto wychodzi i trzeba zrobić, a wczoraj jak sie po wizycie wybrałam do baby fantu ( lubelanki wiedzą) to wyszłam chora - tam jest wszystko takie piękne i chciało by się to miec ale ceny przerażające, zrobiłam niewielkie zakupy -typu ręczniczek dla Malego itp, a kobieta która stała przede mną w kolejce miała koszyk a tam dosłownie same pierdółki typu smoczki butelki jakieś gryzaki wanienka - generalnie wszystko zmieściło się jej w tej niwielkiej wanience i przyszło jej zapłacic 1350 zł
jedyna dobra wiadomość to taka ze teściowa zasponsoruje nam łożeczko a chcemy klupsia Radek II
po wypłacie w sierpniu miomo nieskończonego remontu robie konkretne internetowe wyprawkowe zakupy o mam stresa - chyba dam zaobic rodzyneczkom
coventry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 07:40   #548
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

witam sie z rana
ja zaraz jade na badanie krwi wrr.. nienawidze ale jak mus to mus
co do lozeczka to tez przylaczam sie dp pytania axxy, bo u mnie bedzie musialo stac pod oknem, nie ma innej mozliwosci, pokoj mamy maly :/ nawet pytalam o to polozna i mowila ze dobre miejsce , wiec juz zgupialam

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 07:42   #549
weronika_91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
No to witammy 35 tc Sandra, to jak? nasze zdrowko chyba nie ?? a raczej naszych Brzdacow
Stary 2012-07-19, 07:47   #550
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Dzień dobry

u mnie dzisiaj słoneczko świecii to może będzie ciepło. Oby tylko nie upalnie.

co do laktatora to przy Gracjanku nie używałam wcale.
a teraz najwyżej mąż kupi jeśli byłby potrzebny po porodzie.
pojemników na pokarm nie kupuje bo mi nie będą potrzebne.

ja pije sobie kawusie z mleczkiem i myśle co by tu wszamać

co do lóżeczka to mi sie spodobal ten zestaw,co go chyba Tamlin pokazywała i to planuje kupićchociaź to jedno mam upatrzone bo wózek to dalej czarna magia

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 07:48   #551
Konczita
Zakorzenienie

dzień dobry
miłego dnia mamusie ...
my dzisiaj spałyśmy do 7 ... mąż razem z nami i od 4:30 niunia tatę zaczepiała więc On już tylko czekał na każdego kopniaka ale miał frajdę hihihi

Cytat:
Napisane przez weronika_91 Pokaż wiadomość

dziewczynki ale leci noo .. gratki kochane !!!
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 08:08   #552
anesh_
Zakorzenienie

Hej.

Badania już jutro... Faktycznie bardzo szybko czas leci. Byle się tylko okazało, że Maleńka zdrowa..

---------- Dopisano o 08:08 ---------- Poprzedni post napisano o 07:55 ----------

Cytat:
Napisane przez m_moni Pokaż wiadomość
dziękuję kochana myśl pozytywnie, z dzidziusiem będzie wszystko ok
Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość
Kochana nie zadręczaj się tak,bo dzidzia tez się stresuje

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
No to witammy 35 tc Sandra, to jak? nasze zdrowko chyba nie ?? a raczej naszych Brzdacow

Cytat:
Napisane przez karolluki Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanko: kupujecie laktator i pojemniki do przechowywania pokarmu?? bo nie wiem czy kupić od razu czy dopiero po porodzie, jakiej firmy itd., czarna magia jak dla mnie, więc doradźcie coś
Kupiłam pojemniki na pokarm, ale laktatora raczej nie kupię. Koleżanki, które już mają dzieci z reguły mówią, że i tak ręcznie ściągały pokarm.

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
dzień dobry
miłego dnia mamusie ...
my dzisiaj spałyśmy do 7 ... mąż razem z nami i od 4:30 niunia tatę zaczepiała więc On już tylko czekał na każdego kopniaka ale miał frajdę hihihi
A u nas tak, że mała skacze, a jak tatuś dotyka brzuszka to cisza.... Chyba wstydliwa jest...
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 08:12   #553
asiejka86
Rozeznanie

[QUOTE=Katee27;35383684]

---------- Dopisano o 23:25 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ----------

To niezła z niej laskaponad 4kg to pewnie już cc zrobią?masz przed tym obawy?

[/QUOTE

Wolałabym rodzić sn ale jak będzie trzeba to wiadomo cc Mam obawy ogromne - jakoś do tej pory spokojnie podchodziłam do porodu i nie bałam się go, ale teraz zaczynam coraz bardziej się stresować jak o tym myślę. Zobaczymy jak mała będzie przybierać przez te 2 miesiące.
Najważniejsze, że wszystko jest ok i gdyby już się pchała na świat to przy tej wadze są spore szanse, że wszystko będzie w porządku. Ale lepiej niech sobie siedzi
asiejka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 08:14   #554
Asiuulka89
Zakorzenienie

Dzien dobry z rana

Sojka no juz coraz blizej

Mnie też wczoraj wizaż mulił. Wczoraj był dzień do dupy.. miałam doła i chciałam juz rodzić tak mi było źle..

Agaton kolejna leżąca ale warto naprawdę. musisz wytrzymać kochana

jeszcze ja będę rodzić w połowie sierpnia koło 20
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 08:16   #555
katiem
Wtajemniczenie

Witam się mamunie!
Cytat:
Hej mamcie

Ja mam ręczny z Aventu i w zestawie miałam pojemniki które bardzo się przydały. Natomiast sam laktator tez dopoki nie odkryłam, że sprawniej mi idzie odciaganie ręką
I jeszcze miałam woreczki do zamrażania pokarmu - np. tesco - też świetna sprawa

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 08:18   #556
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
Ja już kupiłam laktator elektryczny, wybrałam podwójny Ardo Calypso. Dużo czytałam o laktatorach i ten miał najlepsze opinie - super gwarancja na 400 godzin użytkowania, wszystko w komplecie (różnye wielkości przystawek do piersi) i w razie czego tanie części zamienne. Za pojemniki posłużą mi w razie czego butelki bo mają wieczka w zestawie.

Tu jest link do pojedynczego: http://allegro.pl/ardo-63-00-61-caly...467271220.html
aaliyah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 08:18   #557
anusiaaniaanusia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
Hej.

Badania już jutro... Faktycznie bardzo szybko czas leci. Byle się tylko okazało, że Maleńka zdrowa..[COLOR="Silver"]
Czas szybciutko leci Wierze, że będzie dobrze.

Wstałam sobie niedawno, zjadłam śniadanko, teraz musze policzyć ruchy małego...
Konczita Ty liczysz prawda? Jaki masz sposób, ten na czas np. ile ruchów w ciągu 30 min czy ile czasu zajmuje np 30 ruchów??? Który lepszy?
Stary 2012-07-19, 08:21   #558
katiem
Wtajemniczenie

Asiejka niezła waga malutkiej

Sojka, weronika

A pamiętam jak moja koleżanka córkę rodziła. Bardzo cięzki poród - w końcu zrobili cesarkę Mała miała ok 5 kg i 62 cm. Czyli całą wyprawka na 56 mogła schować do szafy

Pawełek

Kubuś
Stary 2012-07-19, 08:24   #559
jamajka18
Przyczajenie

Hej dziewczyny! czy mogę do Was dołączyć? Czekam z mężem na Filipka termin mam na 10 września
jamajka18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 08:26   #560
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anusiaaniaanusia Pokaż wiadomość
Czas szybciutko leci Wierze, że będzie dobrze.

Ja też w to wierzę. Codziennie się o to modlę.
Jeszcze raz wszystkim dziękuję za wsparcie.

---------- Dopisano o 08:26 ---------- Poprzedni post napisano o 08:25 ----------

Cytat:
Napisane przez jamajka18 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny! czy mogę do Was dołączyć? Czekam z mężem na Filipka termin mam na 10 września

Witamy
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 08:28   #561
jamajka18
Przyczajenie

Dziękuję, dziękuję
Stary 2012-07-19, 08:28   #562
angel166
Zakorzenienie

Hey kochane
to dostałam reprymendę od Was wczoraj, więcej się to nie powtórzy

w ogóle dziś mija nam z mężulem 6 lat bycia razem nie obchodzimy tego jakoś specjalnie od kiedy jesteśmy małżeństwem. Świętujemy w grudniu 3 rocznicę ślubu. Miło jednak było dziś z rana, tak przed pracą poleżeć przytuleni i sobie powspominać naszą pierwsza randkę

ja dzisiaj jadę na kolejne spotkanie z położną, tzn. teść mnie zawozi znów biedny będzie siedział godzinę w aucie i czekał dziś to ostatnie spotkanie w tym m-cu, bo położna idzie na urlop. Będziemy opracowywały plan porodu aż strach się bać

zmykam was nadrobic i zobaczyc do karczku, bo chcę przed wyjściem z domu zrobic częśc obiadu

Jagódka
angel166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 08:30   #563
weronika_91
Zakorzenienie

Cytat:
Witaj i opowiadaj jak przebiega ciąża ? to Twoje pierwsze dziecko ?
Gratuluję synka
Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
Asiejka niezła waga malutkiej

Sojka, weronika
ale to nie ja dziś świętuję to sojka i sandra
Stary 2012-07-19, 08:32   #564
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:
Witaj napisz coś więcej o sobie.

---------- Dopisano o 08:32 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ----------

Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość
Hey kochane

w ogóle dziś mija nam z mężulem 6 lat bycia razem nie obchodzimy tego jakoś specjalnie od kiedy jesteśmy małżeństwem. Świętujemy w grudniu 3 rocznicę ślubu. Miło jednak było dziś z rana, tak przed pracą poleżeć przytuleni i sobie powspominać naszą pierwsza randkę

ja dzisiaj jadę na kolejne spotkanie z położną, tzn. teść mnie zawozi znów biedny będzie siedział godzinę w aucie i czekał dziś to ostatnie spotkanie w tym m-cu, bo położna idzie na urlop. Będziemy opracowywały plan porodu aż strach się bać

zmykam was nadrobic i zobaczyc do karczku, bo chcę przed wyjściem z domu zrobic częśc obiadu
Gratulacje my tez mielismy 7 rocznice i tez juz tego nie swietujemy ale wspominac to zawsze bop tak milo
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 08:36   #565
katiem
Wtajemniczenie

Cytat:
Gratuluję synka

ale to nie ja dziś świętuję to sojka i sandra
A to nic to na zapas.

Jamajka witaj

I Sandra gratulacje

Pawełek

Kubuś
Stary 2012-07-19, 08:37   #566
jamajka18
Przyczajenie

Cytat:
Gratuluję synka
Dzięki Pierwsza ciąża, więc wszystko jest nowe. Jak na razie nie mogę narzekać, bo przebiega dobrze. Obecnie jestem w 32tc i Mały waży 2116g. Wierci się jak szalony i każdy dzień z Nim jest fantastyczny

Edytowane przez jamajka18
Czas edycji: 2012-07-19 o 08:38
Stary 2012-07-19, 08:39   #567
Filusia88
Zadomowienie

Cytat:
Hej mamcie

Ja BARDZO bym chciała zakupić laktator i zamierzałam to zrobić jeszcze przed porodem
ale na nieszczęście moja kochana rodzinka (na czele z sis i mamusią) stwierdziły że w moim przypadku będą to wyrzucone pieniądze w błoto...
chodzi im konkretnie o to że praktycznie nie przytyłam i... że pokarmu mieć nie będę na 100%
ja rozumiem że nauczone doświadczeniami i z ich obserwacji może tak wynikać (na pewno chcą też tylko mojego dobra ), ale nie powinny mi tak gadać
ja mam tak ambitne plany karmienia Malusiej
...
no w każdym razie wstrzymam się póki co jednak, ale jeśli miałabym kupować to zdecydowałabym się na elektroniczną medele (do przemyślenia czy swing, czy mini)

Cytat:
Napisane przez coventry Pokaż wiadomość
hej ja dziś chyba mam doła, pogoda do d...., a poza tym tak sobie siedze i myśle - do terminu 2 m-ce a ja nic z wyprawki prawie nie mam, stwierdzilismy z mężem najpierw odswieżanie mieszkania a pózniej wyprawka, ale mam wk....wa, bo to malowanie sie przeciąga coraz więcej kasy idzie bo i to i tamto wychodzi i trzeba zrobić, a wczoraj jak sie po wizycie wybrałam do baby fantu ( lubelanki wiedzą) to wyszłam chora - tam jest wszystko takie piękne i chciało by się to miec ale ceny przerażające, zrobiłam niewielkie zakupy -typu ręczniczek dla Malego itp, a kobieta która stała przede mną w kolejce miała koszyk a tam dosłownie same pierdółki typu smoczki butelki jakieś gryzaki wanienka - generalnie wszystko zmieściło się jej w tej niwielkiej wanience i przyszło jej zapłacic 1350 zł
jedyna dobra wiadomość to taka ze teściowa zasponsoruje nam łożeczko a chcemy klupsia Radek II
po wypłacie w sierpniu miomo nieskończonego remontu robie konkretne internetowe wyprawkowe zakupy o mam stresa - chyba dam zaobic rodzyneczkom
ja oprócz ubranek, których przejrzenie odkładam w czasie nie mam właściwie NIC...
dla siebie do szpitala, oprócz 1 koszuli do karmienia (prezentu) nie mam NIC
nie mogę się jakoś zmobilizować...
a dziś skończyłyśmy z Basią 30 tydzień i zaczynamy 31

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
Hej.

Badania już jutro... Faktycznie bardzo szybko czas leci. Byle się tylko okazało, że Maleńka zdrowa..[COLOR="Silver"]
jestem z Wami modlitwą
na pewno wszystko się ułoży

tak w ogóle to CZEŚĆ WAM KOBIETKI

Edytowane przez Filusia88
Czas edycji: 2012-07-19 o 08:40
Filusia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 08:52   #568
martusia26
Rozeznanie

Cytat:
Dzięki Pierwsza ciąża, więc wszystko jest nowe. Jak na razie nie mogę narzekać, bo przebiega dobrze. Obecnie jestem w 32tc i Mały waży 2116g. Wierci się jak szalony i każdy dzień z Nim jest fantastyczny
Witaj No to mały już sporo waży.

Cytat:
Napisane przez Filusia88 Pokaż wiadomość
Ja BARDZO bym chciała zakupić laktator i zamierzałam to zrobić jeszcze przed porodem
ale na nieszczęście moja kochana rodzinka (na czele z sis i mamusią) stwierdziły że w moim przypadku będą to wyrzucone pieniądze w błoto...
chodzi im konkretnie o to że praktycznie nie przytyłam i... że pokarmu mieć nie będę na 100%
ja rozumiem że nauczone doświadczeniami i z ich obserwacji może tak wynikać (na pewno chcą też tylko mojego dobra ), ale nie powinny mi tak gadać
ja mam tak ambitne plany karmienia Malusiej
...
no w każdym razie wstrzymam się póki co jednak, ale jeśli miałabym kupować to zdecydowałabym się na elektroniczną medele (do przemyślenia czy swing, czy mini)

ja oprócz ubranek, których przejrzenie odkładam w czasie nie mam właściwie NIC...
dla siebie do szpitala, oprócz 1 koszuli do karmienia (prezentu) nie mam NIC
nie mogę się jakoś zmobilizować...
a dziś skończyłyśmy z Basią 30 tydzień i zaczynamy 31

jestem z Wami modlitwą
na pewno wszystko się ułoży

tak w ogóle to CZEŚĆ WAM KOBIETKI
Ty nie sluchaj głupot mamy i siostry, bo jeszcze się zablokujesz psychicznie i pokarmu rzeczywiście mieć nie będziesz. co ma przybieranie na wadze wspólnego z karmieniem. ja chudzielec jestem, a siara leci, więc sie nastawiam że pokarm będę miała. nie suchaj nikogo bo
martusia26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 08:56   #569
angel166
Zakorzenienie

maggie oj to faktycznie malutki macie pokoik. U nas do sypialni łóżeczko ledwo też by się zmieściło, więc postanowiliśmy przenieść sypialnię do salonu salonu jako takiego także już nie będzie tylko jadalnio-salon w miejscu sypialni. Przeniesiemy się tak na ten czas, póki niuńka będzie z nami w jednym pokoju, później przeniesiemy ją do jej pokoiku
dobrze, bo będę mogła mieć wszystko pod ręką dla malutkiej, a tak w sypialni ledwo zmieściłoby się łóżeczko, komoda, przewijak itp i tak by musiały być w salonie dziekuję maggie za kciuki

niegrzeczna to super, że wszystko w porządku. Oby tak dalej

kate jaka cena! współczuję wizyty u dentysty, ja na szczęście z zębami nie mam w ogóle problemów. Mężul się denerwuje, że to niesprawiedliwe, bo w ogóle nie dbam o nie, a nic mi się nie dzieje. On ma obsesję wręcz na punkcie swoich i 3już nie ma, a reszta pozaklejane wzdłuż i wszerz

konczita śliczny kolorek ja później wstawię foto łazienki po remoncie ale to gdy wrócę od położnej

lilka u mnei na ścianach w pokoiku małej tez będą naklejki - kubusia kocham puchatka a ściany będą turkusowe, bo męzul nie zgadza się na żadne odcienie różu, wrzosu itp wcześniej chciałam chociaż brudny róż

anusia oj no to leż i odpoczywaj i czekaj cierpliwie do nastepnej wizyty. A co to oznacza, że łożysko zaczyna się starzec?? od czego to się robi i jak gin to poznaje? dobrze, że dzidziuś ładnie rośnie

asiejka no to faktycznie duża ta Twoja malutka ciekawe ile moja już waży

a w ogóle kiedy wiadomo czy będzie cesarka z powodu dużej wagi dziecka??

aga_ton mocno zaciskam, leż grzecznie i odpoczywaj

kurcze jak tak czytam to się zaczynam normalnie martwic o swoją szyjkę i malutką buuu chce usg ;( muszę do 30 wytrzymać martwię się czy nie pozwalam sobie na za dużo ostatnio przez to, że czuję się super, brzusio nie boli, nie stawia się itp.
Chyba z powrotem ograniczę swój ruch do minimum, by nie przesadzić. Za bardzo sobie pofolgowałam po ostatniej wizycie, gdy lekarz powiedział, że nie muszę cały czas plackiem leżeć :/

karoluki ja chce kupi zestaw tommee tippee ale dopiero po porodzie, chyba, że wcześnmiej mi kasa z nieba spadnie chociaż wolę i tak kupic wtedy, gdy będę na 100% wiedziała, że moge karmic cycuchami chociaż pokarm leci mi już od pobytu w szpitalu

coverty skąd ja to znam... u nas też remont i remont, a mężul myśli, że oprócz ciuszków, łóżeczka i wózka nic dziecku nie potrzeba więcej jak to mówi: jeszcze dużo czasu, by wszystko kupić teraz tylko kupuje farby, gipsy itp. itp. a rachunki minimum 100zł
ja chciałabym do końca miesiąca dac zarobic rajowi rodzica i w d#pie mam remont, muszę zdobyć kasę na razie uzbierałam 60zł, jeszcze 100 a który ręczniczek z kapturkiem od rodzyneczek polecacie? żeby był milusi, cieplusi i duży? i kocyk? bo w raju rodzica te dwie rzeczy mi się bardziej podobają

asiulka dziękuję
filusia

m_moni

Jagódka
angel166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 08:57   #570
Dearlie
Zakorzenienie

I ja witam się dziś wyjątkowo od rana, bo mam dzisiaj wolne.

Na 14 jadę na wizytę, więc proszę zaciskajcie kciuki.

Sojka, Sandra gratuluję 35 tygodnia!

Cytat:
Witamy na wątku. Duży już chłopak z Filipka.

Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość
Hey kochane

Gratuluję rocznicy

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości