|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2251 |
|
BAN stały
|
Dot.: Mamusie i ich kochane brzuszki - styczeń luty 2013 - cz.II
Dziewczyny czy w ciąży mogę używać takich kul http://www.organiquecosmetics.pl/pl/...apy/bath_bombs
Wypróbowałam ostatnio i jestem zachwycona. Tylko potem zaczęłam czytać skład i zaniepokoiły mnie olejki eteryczne i jakiś oczar wirginijski (cokolwiek to jest ). One świetnie nawilżają skórę dlatego tak mi teraz pasują bo czuję się przesuszona. Opis składników jest taki: Składniki aktywne: oczar wirginijski — duży krzew, rosnący we wschodnich stanach USA i Kanadzie. Surowcem leczniczym i kosmetycznym są kora i liście. Wyciąg zawiera dużą ilość garbników, a także flawonoidy, kwasy galusowy i elagowy, leukoantocyjanidyny oraz saponiny. Wykazuje silne działanie przeciwzapalne, ściągające, przeciwkrwotoczne i przeciwbakteryjne. Doskonale oczyszcza skórę, wzmacnia naczynia krwionośne. skrobia z pszenic Jak myślicie ?
|
|
|
|
#2252 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wczoraj weszłam z Tżtem do coccodrillo i ubranka były cudne, ale ceny też
dlatego stwierdziliśmy, że jednak poczekamy na płeć żeby wybierać to co nam się na prawdę podoba a nie szukać tylko unisexów |
|
|
|
#2253 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny, ciężko jest się wbić w temat -tyle piszecie, że nie nadążam hehe
. Trochę jeszcze doczytam i napiszę coś więcej o sobie.
|
#2254 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Djerba gratuluję Ja dziś zgrzeszyłam. Tak chciałam czegoś słonawego itp, że wzięłam danie instant do pracy - puree - zabijcie mnie ![]() Jeśli chodzi o dolegliwość, to przy podcieraniu nieco brązowego plamienia się zdarza. Owszem myślę z obawą o dziecku, ale gdyby nie daj Boże coś złego się działo, to pewnie by to inaczej wyglądało. Nie mniej spróbuję się wbić na jutro na USG dla świętego spokoju. Wiecie kiedyś miałam nadżerkę. Tzn tak: I gin: nadżerka jest, leczył mnie globulkami, później nagle chciał usuwać II gin: stwierdziła, że jest niewielka nadżerka i ona z nią by nic nie robiła, tym bardziej, że jestem nieródką - dała jakieś globulki tylko III gin: jest ślad po nadżerce I teraz się zastanawiam czy przypadkiem ona się przez ciasnotę nie odnowiła
|
|
|
|
|
#2255 |
|
Zadomowienie
|
Cześć kochane,
Ja tylko na chwilkę, w pracy trochę muszę porobić. Czuje się okej, zachcianek troszkę mam a jutro wizyta u doktorka, więc zdam relację co i jak ![]() djerba gratuluję wymarzonego chłopca ! Witam wszystkie nowe mamuśki
|
#2256 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ---------- Cytat:
Co do płci to w sumie chciałabym dziewczynkę ale Tż ma juz córkę ( z poprzedniego związku) panna 12 lat, i wiem że bardzo by chciał syna teraz więc mam nadzieję że będzie syn
|
|
#2257 |
|
Zakorzenienie
|
Znowu mam ochotę na lasagnę
![]() Mi niczego jakoś szczególnie nie brakuje.
|
#2258 |
|
Rozeznanie
|
Więc tak aby nie przeciągać kilka informacji o mnie:
- lat 30, mężatka - pierwsza ciąża - według OM 13 tydzień, a według ostatniego USG 14 tydzień - termin porodu przesunął mi sie na 20.01 Od poczatku ciąży jestem na zwolnieniu, było trochę plamienia więc luteina i nospa jest ciągle w użytku. Co do płci mam przeczucie, że to chłopiec, mąż myśli, że córeczka więc zobaczymy. Pozdrawiam was wszystkie i wasze maleństwa!
|
#2259 |
|
Zakorzenienie
|
Djerba gratuleję synka.
Wczoraj nawet na allegro przeglądałam wyprawki, na chłopka sa takie świetne rzeczy. Ja myśłałam że bratowa mnie wspomoże bo ma 6 miesięczną córeczkę, ale tak do 3 miesiaca to ma tez rózności dla chłopaka, ale wczoraj gadamy a ona prawie z placzem że wpadkę zaliczyli i ma taki termin jak ja, na luty. Więc z wyprawki nici, chyba że inna płeć dziecków będzie. Chociaz i sobie i jej życzyłabym chłopaka. Pytałam wcześniej jak wyglądają pierwsze badania prenatalne, może któraś mi napisze tak z autopsji parę zdań.
|
#2260 |
|
Zakorzenienie
|
Mi też w zasadzie niczego nie brakuje
![]() mitabe to masz termin 4 dni przede mną |
|
|
|
#2261 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hej wannabe ! Somersby gruszkowe Brakuje mi piwa nie będę orginalna ![]() Cytat:
anie się nie obejrzysz a pierwszą czynnością rano będzie wizaż ![]() Ja dziś kupie sobie ogórki i zrobie ogórasy kiszone, będzie też zupa pomidorowa Mniaamm
|
|
#2262 |
|
Wtajemniczenie
|
djerba gratuluję siusiaka. Ufff ulżyło mi bo byłoby że naprawdę wykrakałam wczoraj tą dziewczynkę hehe
![]() Mi alkoholu aż tak bardzo się nie chce ale mam momenty, że wypiłabym Reddsa jabłkowego (zwłaszcza jak jest gorąco). A wczoraj obchodziliśmy 3 rocznicę ślubu i piłam Piccolo w kieliszku do szampana oczywiście ![]() I witam wszystkie nowe mamusie
Igorek - 02.01.2013 r. Edytowane przez ILLUSION Czas edycji: 2012-07-19 o 09:14 |
|
|
|
#2263 |
|
Zakorzenienie
|
chwaliłam się Wam, że ostatnio zaczęłam ćwiczyć? Dorwałam gazetę z ćwiczeniami ciążowymi i od kilku dni wieczorem je wykonuje
|
|
|
|
#2264 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
![]() Ja tradycyjnie mam zero energii, najchętniej zalegałabym cały dzień. Mąż wziął córkę i wyjechał na jakieś 2 godz., więc mam luz ![]() Wczoraj odwiedziłam koleżankę, która jest w 30 tyg. ciąży (po wielu przejściach) i cały ten czas leży! Podziwiam jej siłę. Co do zakupów dla maleństwa, to jakoś jeszcze mnie nie ciągnie, nie znając płci trudno coś wybrać. Na razie w Coccodrillo kupiłam śliczne 4 body (w Factory - więc ceny normalne) i w Auchan 2 body - podkoszulki. Rano brzucha nie widać (leci 12 tydz.), choć przytyłam ponad 2 kg, popołudniu /wieczorem się znacznie uwypukla i jakbym więcej siedziała i chodziła robi się twardy. Badania prenatalne mam za półtora tygodnia. Gratuluję udanych wizyt, poznania płci, przede wszystkim zdrowych maluszków Oby tak dalej.Miłego dnia życzę
|
|
|
|
#2265 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2266 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() chciałabym miec tyle samozaparcia, ale wole legnąc z ksiązką albo dzieciową gazetką wczoraj robiłam ogórki w kurkumie- bedą jak znalazł na zimowe dni ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#2267 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej, dziewoje!
![]() Ja jeszcze w łóżku, ale zaraz wstaję na śniadanko, a potem jedziemy gdzieś z TŻem naszym nowym autkiem. Cytat:
, czytałam dużo na ten temat, ale nie znalazłam jako takich przeciwwskazań do jedzenia ich, ważne, by nie robić tego non stop. A co do nadżerki, to ja też mam i od zdiagnozowania (2 lata temu) nic się z nią nie dzieje, więc nic nie robiłam w tym kierunku. Mój lekarz ma ją na oku i to wystarczy. Taka mała nadżerka to nic strasznego, nie grozi w żaden sposób dziecku ani Tobie.
|
|
|
|
|
#2268 |
|
Zakorzenienie
|
mi chyba tez najbardziej brakuje piwka, czasami az mi jezyk ucieka jak mąz popija wieczorem takie zimniutkie.......
a zachcianki, owszem owszem- głownie na kebab, ale nie taki w bule tylko na frytach i to z przepyszna suróweczką i sosem czosnkowym, mniam mniam zabrał
|
|
|
|
#2269 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nawet to fajne było. Korzystam też z płytki dvd na której są ćwiczenia dla kobiet w ciąży i po ciąży. Jakoś ostatnio straciłam zapał lub stałam się bardziej leniwa . Ale planuję wrócić do ćwiczeń. Jeśli chodzi o jakieś braki odczuwane w ciąży to tak na szybko nic mi nie przychodzi do głowy, więc chyba nie odczuwam jakiś wielkich braków. Pewnie jakbym zaczęła się nad tym dłużej zastanawiać znalazłoby się kilka rzeczy Piwa mi nie brakuje, bo ogólnie nigdy jakoś szczególnie za nim nie przepadałam. Na obiadek będę dziś tworzyć żeberka i zrobię zupę z kurek. Teraz sobie popijam mięte, czuję się jakaś taka pełna, chyba za dużo wczoraj zjadłam. Choć ostatnio to mam wrażenie, że codziennie za dużo zjadam ![]() AAAAA noi i oczywiście witam ciepło nowe mamusie
|
|
#2270 |
|
Rozeznanie
|
Djerba gratuluję
![]() Ahh dziewczęta, wczoraj od 15 naszły mnie takie bóle i się nasilały, zwłaszcza z lewej strony, a mam tam powiększony jajnik, więc naprawdę zaczynałam się bać, że może coś się dzieje z moim szkrabem, były mocniejsze niż zwykle Nie lubię panikować, ale stwierdziłam, że to pierwsza ciąża, a lekarze są po to, żeby mi pomóc, więc o 21 zamówiłam sobie taxi i pojechałam na pogotowie. Wolałam się upewnić, bo inaczej ze zwykłego zestresowania mogłoby się coś stać dzidziolowi Pojechałam, położna co prawda zachowała się jak gbur. Niemiła, chamska, żarła podczas pomiaru ciśnienia, a w ogóle to pomyliła karty ciążowe moją i innej kobietki i na porodówkę mnie prawie wywiozła![]() Ale potem przyszła miła Pani doktor, zbadała, pouciskała i okazało się, że to macica tak mi jelito uciska Więc nawet jak dalej boli, to jestem już spokojna. A mój dzidzol to wielki człowiek i ma już 6,22cm No, to opowiedziałam moje rewelacje. Trzymajcie się, miłego dzionka kobitki |
|
|
|
#2271 |
|
Zakorzenienie
|
aaaaaaaaa musze wam jeszcze powiedziec ze miałąm w nocy takieerotyczne sny ze masakra, obudziłam się rano cała spocona i rzucialm na nieczgo nie podejrzewającego słodko śpiącego męża
![]() ![]() wniebozwięty byl ![]() ![]() ahahahah
|
|
|
|
#2272 |
|
BAN stały
|
cześć dziewczynki
ale mam dobry humor od rana ktoś tu wspominał coś o ćwiczeniach postanowiłam, że idę dzisiaj na basen. Miałam chodzić regularnie a byłam dopiero raz w zeszłym tygodniu Zupę z kurek robiłam wczoraj, pyyycha. A dzisiaj piekę udka z kurczaka, do tego smażę fryty, a na surówkę kiszona kapustka. Śniadania i kolacje nie są dla mnie takie istotne, ale jak tylko się obudzę to od razu myślę co by tu zjeść na obiad ![]() Witam nowe mamusie |
|
|
|
#2273 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uwielbiam poranki, tylko wtedy nie mam mdłości, niestety za jakąś godzinę, dwie znów się zacznie ![]() Jeśli chodzi o to, czego mi brakuje, to przez was piwa A dziwne to jest, bo go nigdy nie lubiłam
|
|
|
|
|
#2274 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2275 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
i co najlepsze, byłam tym we śnie zachwycona, baaardzo mi się podobało. Masakra jakaś. TŻ się co rano śmieje i pyta "jaki dzisiaj miałaś sen"? a seksu mi się chce co chwilę |
|
|
|
|
#2276 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2277 |
|
Zakorzenienie
|
A propos piwa. Nieraz mama opowiada, jak to jej mama będąc w ciąży chodziła do największej speluny w mieście, kupowała bułkę (już teraz nie pamiętam z czym, z serem białym?) i kufel piwa - taki smak miała.
Wokół podpite chłopy i ona kobita z brzucholem
|
#2278 |
|
Zakorzenienie
|
mam dzisiaj wizytę, wieczorkiem napiszę co i jak
to polowa 16 tyg, wiec moze byłoby juz widac co tam miedzy nózkami dzidziol chowa???? strasznie jestem ciekawa....... najważniejsze zeby było zdrowe, a co by nie było- pokocham jak swoje ![]() ![]() a i dokonałam wczoraj zakupu: 20s zt bodziaków 0-3 mies za 40 zł ![]() ![]() kolezanka któa dzisiaj przejazdem bedzie kolo mnie ma mi podrzucic bo przesyłka wyszła by mi troche za drogo ![]()
|
|
|
|
#2279 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mdłości mi powracają ![]() ---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2280 |
|
Raczkowanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;35387912]Co to są?
[/QUOTE]Body bez rękawków, do góry wyglądają jak podkoszulek. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:09.

). One świetnie nawilżają skórę dlatego tak mi teraz pasują bo czuję się przesuszona. 
dlatego stwierdziliśmy, że jednak poczekamy na płeć
żeby wybierać to co nam się na prawdę podoba a nie szukać tylko unisexów 

nie odnowiła 
22.05.2008
14.08.2011

Oby tak dalej.
Nie lubię panikować, ale stwierdziłam, że to pierwsza ciąża, a lekarze są po to, żeby mi pomóc, więc o 21 zamówiłam sobie taxi i pojechałam na pogotowie. Wolałam się upewnić, bo inaczej ze zwykłego zestresowania mogłoby się coś stać dzidziolowi
postanowiłam, że idę dzisiaj na basen. Miałam chodzić regularnie a byłam dopiero raz w zeszłym tygodniu