|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2281 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie i ich kochane brzuszki - styczeń luty 2013 - cz.II
Cytat:
|
|
#2282 |
|
Zakorzenienie
|
Mi też sie dziś coś zboczonego śniło, a to dlatego, bo oglądaliśmy program Tylko Sex (czy jakoś tak). Ale nudne jakies i tak, w połowie (akurat pokazywali pozycje z kamasutry) poszłam spać
|
#2283 |
|
Zakorzenienie
|
Robie dziś zupkę pomidorową i faszerowaną paprykę
|
#2284 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dziś znów nie mam pomysłu na obiad.
|
|
|
|
#2285 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Hehe ja miałam takie sny mocno erotyczne w pierwszych tygodniach, jeden był na tyle odjechany, że po przebudzeniu, aż mi było wstyd hehe Laurka23 moj pomysł na dzisiejszy obiadem to sos słodko-kwaśny z piersią z kurczaczka mmmmm o taki: http://fuzjasmakow.blogspot.com/2010...ko-kwasny.html
Edytowane przez mitabe Czas edycji: 2012-07-19 o 11:06 |
|
|
|
|
#2286 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#2287 |
|
Konto usunięte
|
Marsi albo gotuje, albo się seksi
![]() Ja na obiad dzisiaj szybkie gołąbki - robiłyście? Pyyyyycha. Podaję przepis: -pół kg mięsa mielonego -szklanka kaszy manny -szklanka drobno porkojonej kapusty (biała, pekińska) -pół cebuli pokrojonej drobno -3 jajca -sól, pieprz Wymieszać, zrobić kotlety. W garze - wody jak na zupę, czyli dość sporo, 2 puszki pomidorów z puszki (rozdyźdane mocno, mogą być ptraktowane blenderem), przyprawy wg uznania, można dać też cebulę popiórkowaną czy paprykę, co kto lubi. Zagotować. Do gotującego sosu wrzucić kotlety (nie podsmażać ich), w sosie gotować jakieś 40 minut. Pyszności. Podaję z kartoflami. |
|
|
|
#2288 |
|
Wtajemniczenie
|
o rany i ja
|
#2289 |
|
Zakorzenienie
|
szaja, fajny przepis ehem: dziś mam już śląskie w planie ale na pewno go przetestuje
|
|
|
|
#2290 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;35389524]marsi albo gotuje, albo się seksi :d
![]() .[/quote] |
|
|
|
#2291 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sos słodko - kwaśny był 2 dni temu z makaronem. Muszę myśleć dalej
|
|
|
|
|
#2292 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;35389524]Marsi albo gotuje, albo się seksi
![]() Ja na obiad dzisiaj szybkie gołąbki - robiłyście? Pyyyyycha. Podaję przepis: -pół kg mięsa mielonego -szklanka kaszy manny -szklanka drobno porkojonej kapusty (biała, pekińska) -pół cebuli pokrojonej drobno -3 jajca -sól, pieprz Wymieszać, zrobić kotlety. W garze - wody jak na zupę, czyli dość sporo, 2 puszki pomidorów z puszki (rozdyźdane mocno, mogą być ptraktowane blenderem), przyprawy wg uznania, można dać też cebulę popiórkowaną czy paprykę, co kto lubi. Zagotować. Do gotującego sosu wrzucić kotlety (nie podsmażać ich), w sosie gotować jakieś 40 minut. Pyszności. Podaję z kartoflami.[/QUOTE] Gołąbki to tylko tradycyjnie, w kapuście I dla mnie bez sosu pomidorowego Moja mama robi nie z kaszą a z ryżem.
|
#2293 |
|
Zakorzenienie
|
Słyszałyście coś o tym, żeby nie współżyć w dniach, kiedy normalnie powinna wystąpić @ ???
|
|
|
|
#2294 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;35389524]Marsi albo gotuje, albo się seksi
![]() Ja na obiad dzisiaj szybkie gołąbki - robiłyście? Pyyyyycha. Podaję przepis: -pół kg mięsa mielonego -szklanka kaszy manny -szklanka drobno porkojonej kapusty (biała, pekińska) -pół cebuli pokrojonej drobno -3 jajca -sól, pieprz Wymieszać, zrobić kotlety. W garze - wody jak na zupę, czyli dość sporo, 2 puszki pomidorów z puszki (rozdyźdane mocno, mogą być ptraktowane blenderem), przyprawy wg uznania, można dać też cebulę popiórkowaną czy paprykę, co kto lubi. Zagotować. Do gotującego sosu wrzucić kotlety (nie podsmażać ich), w sosie gotować jakieś 40 minut. Pyszności. Podaję z kartoflami.[/QUOTE] o nie ! teraz to mi smaka narobiłaś , chyba mój mąz będzie musiał dziś stać przy garach Dziewczyny takie mam pytanie do Was odnośnie szczepionek. Ostatnio w mediach atakują nas wieloma informacjami na ten temat co dla mnie jest straszne- jakieś przymusowe szczepionki , rtęć itp... Jako że się na tym kompletnie nie znam ( ale już zaczynam się edukować) chciałam Was zapytać na co i kiedy trzeba szczepić Malucha? Sama strasznie nie lubię chemii , leków i róznych medykaliów może jestem staroświecka albo zacofana ale uważam że domowe babcine sposoby są najlepsze na wszystko , no może na prawie wszystko. Chciałabym właśnie ograniczyć też szczepionki mojemu dziecku do kompletnego minimum. Ktoraś coś wie na ten temat ??? |
|
|
|
#2295 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2296 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2297 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2298 |
|
Rozeznanie
|
![]() Ja na obiad dzisiaj szybkie gołąbki - robiłyście? Pyyyyycha. Podaję przepis: -pół kg mięsa mielonego -szklanka kaszy manny -szklanka drobno porkojonej kapusty (biała, pekińska) -pół cebuli pokrojonej drobno -3 jajca -sól, pieprz Wymieszać, zrobić kotlety. W garze - wody jak na zupę, czyli dość sporo, 2 puszki pomidorów z puszki (rozdyźdane mocno, mogą być ptraktowane blenderem), przyprawy wg uznania, można dać też cebulę popiórkowaną czy paprykę, co kto lubi. Zagotować. Do gotującego sosu wrzucić kotlety (nie podsmażać ich), w sosie gotować jakieś 40 minut. Pyszności. Podaję z kartoflami.[/QUOTE] Uwielbiam! Tylko zamiast manny daję ryż i czasami mięso mielone zastępuję mieloną piersią z indyka, też dobre. Pisałyście wcześniej, że macie ochotę na piwo - też mam momentami takiego smaka ale jak np moje kochanie otworzy butelkę i wypije kilka łyków uciekam do 2 pokoju, tak mi śmierdzi hehe, ale smaku brakuje. Teraz natomiast mam ochotę na nalewkę wiśniową domowej roboty ehh Idę leżakować paaa
|
#2299 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#2300 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2301 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
święta prawda![]() Cytat:
fuj, kebab!!! za to piwko jak najbardziej, redd's żurawinowy ![]() Cytat:
![]() idę się kąpać ![]() mój kot dostał pier....lca i lata od jednego okna do drugiego
|
|
#2302 |
|
Zadomowienie
|
Ja wczoraj byłam znów na wizycie, żeby zbadać przezierność, której nie udało się zmierzyć tydzień temu. Wygląda na to, że wszystko w normie, dzidziuś słodko skakał i pięknie pokazał co ma między nogami wiec ogłaszam oficjalnie, że mamy kolejnego chłopaka na forum ![]() Pozostając w temacie obiadowym to u mnie dziś gulasz z kaszą
|
#2303 |
|
Zadomowienie
|
Witam nowe mamusie
Djerba, ale fajnie, że jednak synek ![]() Ja przed chwilą zjadłam pączka, takiego z dżemem i lukrem, w nocy miałam taką ochotę, że myślałam, że już nie usnę ![]() Słyszałyście, że ponoć mają dziś trąby powietrzne znowu być? Masakra, co mnie zawsze przerażało to trzęsienia ziemi i trąby powietrzne
|
|
|
|
#2304 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Dziewczyny, dużo widzę na forach, że ciężarne mają swoje własne położne.... Jak to jest? Bo ja nie miałam ani jednego spotkania z położna, i się zastanawiam........ Chodzę do ginekologa w medicover, on też jakoś nigdy nie wspominał o kontakcie z położną. I mnie tak to zastanowiło, bo czytałam wczoraj na wątku mam lipcowo sierpniowych (swoją drogą jak czytałam opisy porodu to ryczałam i śmiałam się na przemian ) i właściwie każda z nich jak zaczął się poród dzwoniła do swojej położnej.... I się zastanawiam, czy powinnam też kogoś takiego mieć? I czy ta położna faktycznie jakoś tak strasznie jest potrzebna?
|
#2305 |
|
Zakorzenienie
|
Też pierwsze słyszę o powstrzymywaniu się od seksu w dniu spodziewanej miesiączki :d Nawet tego nie liczę więc nie wiem kiedy to by miało być
![]() Słyszałam, że czasem przy jakichś nieprawidłowościach może wtedy dojść do plamień, ale seks? Bez sensu ![]() Insolito gratuluję! Ja też mam nadzieję, że mojemu nie odpadnie ![]() Szklanka, słyszałam o trąbach, z niepokojem patrzę w niebo. Już wymyśliłam co na obiad - pomidorowa z makaronem. Mężowi się chciało. Wybieramy się też do sklepu wybrać uchwyt do naszej nowej szafy, która się robi ![]() Lady, jak chcesz możesz sobie wybrać położną. Tylko że trzeba trochę zapłacić za jej usługi. Ja nie będę miała własnej położnej, i tak przecież urodzę, i na dyżurze w szpitalu jakaś będzie
Edytowane przez laurka23 Czas edycji: 2012-07-19 o 12:09 |
|
|
|
#2306 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hello
![]() Cytat:
Cytat:
A mi się dzisiaj śnił śliczny chłopiec biegający po podwórku Tak się mogłam domyśleć, że chyba to mój synuś ![]() Też mam ostatnio ochotę na zupę pomidorową i chyba dzisiaj sobie zrobię. Ostatnio miałam smaka na ryż z białym sosem i wyszedł wybornie. 3 dni się nim zajadałam ![]() Cytat:
nomenklaturabinominalna,to dobrze, że z dzidzią wszystko OK, ale strachu pewnie się trochę najadłaś. |
|||
|
|
|
#2307 |
|
Zadomowienie
|
hej hej
Ja jestem w Świnoujściu do 28.07 U mnie na cywilnym świadkiem byli siostra męża i mój kuzyn, na chrzestnych chcę dwie dziewczyny siostrę męża i moją kuzynkę, na kościelny jeszcze nie wiem. Byłam w pepco, kupilam trochę ciuszków i w lumpiku byłam i też kupiłam, i jescze butelkę do karmienia, szklaną. I wózki oglądałam, 3 kołowe mi się podobają ale źle mi się prowadziło, więc odpada, Ja wizytę mam 26 ale muszę przesunąć bo nie zdąże wrócić, mam nadzieję, że poznam płeć, mi się marzy dziewczynka. Witam nowe mamy. Mam pytanko co myślicie o tych wózkach http://allegro.pl/x-lander-xa-2012-1...471586843.html i o tym http://allegro.pl/3w1-alu-wozek-bebe...478328069.html i tu drugi |
|
|
|
#2308 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a 4d to chyba nie ma gin w tym gabinecie. Może sama się gdzieś indziej na takie wybiorę jak będę wyżej w ciąży.
|
|
#2309 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2310 |
|
Zakorzenienie
|
Djerba, Insolito gratuluję chłopaków w brzuszkach
Jak to fajnie wiedzieć co tam rośnie ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;35389524]Marsi albo gotuje, albo się seksi ![]() Ja na obiad dzisiaj szybkie gołąbki - robiłyście? Pyyyyycha. Podaję przepis: -pół kg mięsa mielonego -szklanka kaszy manny -szklanka drobno porkojonej kapusty (biała, pekińska) -pół cebuli pokrojonej drobno -3 jajca -sól, pieprz Wymieszać, zrobić kotlety. W garze - wody jak na zupę, czyli dość sporo, 2 puszki pomidorów z puszki (rozdyźdane mocno, mogą być ptraktowane blenderem), przyprawy wg uznania, można dać też cebulę popiórkowaną czy paprykę, co kto lubi. Zagotować. Do gotującego sosu wrzucić kotlety (nie podsmażać ich), w sosie gotować jakieś 40 minut. Pyszności. Podaję z kartoflami.[/QUOTE] Fajny przepis Może w przyszłym tygodniu wypróbuję, bo na ten tydzień obiady mam już zaplanowane. Dziś zapiekanka z ziemniakami i mięsem mielonym ![]() Co do położnych to ja też właśnie się dowiedziałam, że po 20 tyg można mieć regularne spotkania w ramach NFZ z położną, tylko jak to załatwić? Gdzie iść? Może do szpitala na oddział gin-poł i tam pytać? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:09.

i co najlepsze, byłam tym we śnie zachwycona, baaardzo mi się podobało. Masakra jakaś. TŻ się co rano śmieje i pyta "jaki dzisiaj miałaś sen"?

Nie lubię panikować, ale stwierdziłam, że to pierwsza ciąża, a lekarze są po to, żeby mi pomóc, więc o 21 zamówiłam sobie taxi i pojechałam na pogotowie. Wolałam się upewnić, bo inaczej ze zwykłego zestresowania mogłoby się coś stać dzidziolowi
Pojechałam, położna co prawda zachowała się jak gbur. Niemiła, chamska, żarła podczas pomiaru ciśnienia, a w ogóle to pomyliła karty ciążowe moją i innej kobietki i na porodówkę mnie prawie wywiozła

święta prawda
22.05.2008
14.08.2011