|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3541 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Wyspowe mamy gorąco zapraszamy! Doradzimy, pogadamy-razem sobie radę damy!
Cytat:
![]() Cytat:
Ja to coraz czesciej mysle,ze Seba chyba jedynakiem bedzie ![]()
![]() |
#3542 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wyspowe mamy gorąco zapraszamy! Doradzimy, pogadamy-razem sobie radę damy!
U nas właśnie była położna-dla mnie to nowe doświadczenie, bo przy Dorotce nikt już nie przychodził jak wyszłyśmy ze szpitala
![]() Pod niektórymi względami czuję się jak "new mum" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3543 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Do mnie przez ok. 2 tyg po porodzie przychodziola polozna a potem hv kilka razy ![]()
![]() |
#3544 |
Zakorzenienie
|
blonde sama nie wiem, teraz chcę schudnąć jakoś wyglądać wkońcu, nie marzy mi się druga ciąża i wyglądać jak pączuś (bo i tak wyglądam jeszcze, bo mam nadprogramowe kilogramy
![]() z resztą w sumie fajnie jest mieć rodzeństwo, na pewno (sama byłam jedynaczką i wiem, że kijowo jest) i nie wiem ,czy może kiedyś się skuszę ![]() ale na pewno nie teraz, nie mam aż tak mobilizacji, sił no i stabilizacji 100% a co u Ciebie jest nie tak,że na razie nie chcesz? ![]()
#3545 |
Rozeznanie
|
To moze dlatego ja mam tez co 6 tyg wizyty bo druga ciaza
![]() ja mam bilet na wrzesien wiec to bedzie jakos 17 tydzien lece na 3 tygodnie wiec nie tak zaawansowana ciaza jeszcze, ale moga mnie poprosic o jakis papier przygotowac sie jakos czy uwierza na slowo ze 17 tydzien? ja z rodzenstwem dla wiktor a tez dlugo zwlekalam, przez pierwsze 3 lata po jego narodzinach to mowilam ze nigdy wiecej dzieci miec nie bede ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3546 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Teraz położna na pewno przyjdzie jeszcze jutro, a w sobotę pobierze małej krew z piętki. Też mi się tak wydaje, w pierwszej ciąży jakoś częściej miałam te wizyty ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3547 |
Wtajemniczenie
|
Haniu, gratuluje jeszcze raz
Marysia cudna! ciesze sie, ze Dorotka 'polubila' siostrzyczke wzruszylam sie po przeczytaniu twojego opisu chyba mi sie zachcialo drugiej ciazy i normalnego porodu
8.08.2010 - 2+1 Dziecko poniżej pięciu lat to istota całkowicie szalona. Edytowane przez potty Czas edycji: 2012-07-18 o 12:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#3548 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moga zapytac jak zobacza ze duzy. Wez lepiej swoja ksiazke czy cos podobnego, w razie W tak do pokazania ![]() Cytat:
![]() Ja bym chciała rodzenstwo dla Seby, ale to jak on sam bedzie bardziej samodzielny, teraz jest jeszcze za maly ![]() Zobaczymy co czas pokaze... ![]() Cytat:
![]() No to tak, bo polozna to tylko kilka razy po porodzie przychodzi... Upieklam muffinki a tearz walcze by nie zjesc ![]()
![]() |
#3549 |
Rozeznanie
|
Ja juz teraz mam duzy brzuch jak na tak wczesna ciąże wiec we wrzesniu na pewno bedzie wielki tak sadze
dziewczyny moj maz ma w sobote urodziny, macie przepis na jakies dobre ciacho, najbardziej lubi karpatke ale chcialabym cos innego jeszcze zrobic, ale pomyslu brak |
![]() ![]() |
![]() |
#3550 |
Wtajemniczenie
|
zajrzyj na moje wypieki
![]()
#3551 |
Raczkowanie
|
Witajcie Mamusie!
Właśnie przebrnęłam przez wszystkie części "sagi" o mamach w UK. Dochodząc do końca było mi przykro, że to już koniec ![]() Jeśli można, to chciałabym przyłączyć się do Waszego grona. Mam na imię Monika, 35 lat, mieszkam, podobnie jak dwie z Was, w Rugby. Jestem mamą 10 - cio letniego kawalera, a w brzuchu, od 37 tygodni, harcuje Karolinka ![]() Gratuluję "nowej mamie" pięknej Marysi ![]() ![]() Pozdrawiam serdecznie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3552 |
Raczkowanie
|
Haniu, Marysia jest przepiekna! Moje gratulacje
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3553 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3554 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Potty a gdzie te wypieki szukac? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3555 | ||
Wtajemniczenie
|
Moje wypieki to taka stronka na internecie, bardzo fajna zresztą. Wiele ciast z niej piekłam i na pewno coś znajdziesz dla swojego męża
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Dziewczyny dostałam formularz na sure start i idę do położnej we wtorek, czy mogę ją poprosić już teraz o wypełnienie? w ogóle co ona ma tam wypełnić? Przeglądnełam to pobierznie i nie wiem ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3556 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3557 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Formularz możesz wysłać najwcześniej 11 tygodni przed tp., a najpóźniej zanim dziecko skończy 3 miesiące. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3558 |
Raczkowanie
|
kasia_don, Ula 25, ewurka, blonde_hair - dzięki serdeczne. Miło mi, dziękuję za gratulacje.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3559 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja dzisiaj mialam cale popoludnie wolne ![]() ![]() ![]() Aha - Nikos wczoraj przespal calutka noc w swoim pokoju ![]() ![]()
![]() |
#3560 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Hania fajny avek ![]() A ja byłam wieczorem pobiegac ![]() Teraz juz leze w lózku, wykapana i nabalsamowana ![]()
![]() |
#3561 |
Rozeznanie
|
Ewurka dzieki zaraz poszperam co tam jest smacznego
Ja dzis za to mialam mega ryk i histerie wiktor z anic nie chcial dac wkropic kropli do oczu wieczorem, nie i koniec jeden wielki wrzask, ryczal przez godzine az sie dwa razy zapowietrzyl, a ja nie bylam w stanie zrobic tego sila, z reszta zadne to wyjscie i bez tego sie pewnie bedzie budzic w nocy z placzem, po godzinie odpuscilam, nalalam kropli na wacik i przetarlam oko |
![]() ![]() |
![]() |
#3562 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
witaj ![]() ![]() ![]() ![]() Ula 25 zdrowka dla Wiktora, oby szybko mu przeszlo ![]()
![]() |
#3563 |
Raczkowanie
|
nikita262, ewi83 witam serdecznie
![]() Ula 25 - współczuję. Przypominam sobie jak cierpiałam wraz z wrzeszczącym synem - kolki... Później skaza białkowa, której nie zauważyły 2 panie pediatry/pediatrki? ![]() ![]() Mam pytanie do mam, którym nieubłaganie zbliżał się czas porodu - czy więcej było w Was radości, czy paniki? Ja, wydawało by się, powinnam być zaprawiona w boju. Ale kompletnie nie pamiętam jak to było 10 lat temu. Teraz panikuję, poza tym, jako jedynaczka, nie bardzo wyobrażam sobie podzielenie miłości na 2. Do tej pory syn był moim światem, teraz nawet łapię się na tym, że patrze na niego z rozczuleniem przypominając sobie, jaki był mały itp. Coś mi się tak wydaję, że mam za dużo czasu na głupie myślenie... Pozdrawiam Edytowane przez illka11 Czas edycji: 2012-07-18 o 23:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#3564 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do porodu; nie panikowałam. Byłam przygotowanai znałam plan a i w razie czego b. Czego sie obawiałam to to, że nie uda mi sie urodzić naturalnie. Cytat:
![]() |
#3565 |
Zakorzenienie
|
Hej, z ostatnich wieści pogodowych,to u nas dzis słońce,jak na razie,ale wczoraj lało niemiłosiernie
![]() Beafrance kupiłam sterylizator aventa za 2 funty ![]() Hania i jak tam malutka dzisiaj? Jak ty się czujesz? ![]() Evi gratuluję pierwszej nocy ![]() illka witaj ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ula25 jak Wiktorek dzisiaj? |
![]() ![]() |
![]() |
#3566 |
Rozeznanie
|
Ja tez dopiero bede debiutowala w roli podwojnej mamy, ale raczej nie mam obaw jak podzielic milosc co najwyzej czasem sie zastanawiam czy logistycznie z dwojka podolam i czasowo, ale jakos sobie poradzimy
Wiktor nadal ma troche zaropiale te oczka , cala noc sie budzil i ryczal przez sen, nieeee ![]() zaraz bede musiala mu wpuscic krople, tlumacze mu ze w nocy plakal ze oczy sie sklejaja ze trzeba zakropic, ale nie wiem czy on pamieta jak w nocy nic nie widzial i nie wiem czy da zakropic Fajna ta strona moje wypieki, ale duzo tego nie wiem na co sie zdecydowac co jest dobre, poszperam jeszcze |
![]() ![]() |
![]() |
#3567 | ||
Gang Iren
|
Dzien dobry!
Cytat:
Cytat:
Witaj! ![]() Ja tez podobnie jak ty mam duza przerwe miedzy dzieciaczkami,bo cora ma lat 9,a synek 3 miesiace ![]()
![]() |
#3568 |
Zakorzenienie
|
U nas spokojnie, nocki jak na razie super. Nie mam problemów z karmieniem
![]() ![]() Jak na trzy dni po porodzie to się czuję super ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3569 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
***luna, poród... Nie narzekam na poziom opieki medycznej, przyznam, że nawet pasuje mi to, że nie ma przesadnej paniki nad ciężarną. Ale są czasem sytuacje, które mnie zaskakują in minus. Od początku ciąży mam problem z infekcją kobiecą. Midwife z przychodni, do której chodzę, skierowała mnie do gp. Poszłam, opisałam dość obrazowo jak i co i dał mi kapsułkę i clotrimazol. Ulga, nie powiem... Ale co z tego, skoro po 3 tygodniach nawrót? I znów gp i znów to samo lekarstwo. Przez ciążę zużyłam 5 takich opakowań. Jako, że każda wizyta u midwife to zanoszenie moczu cieszyłam się, że widać nie jest źle, skoro w moczu nic nie wykryto. To pierwszy problem. Drugi - 2 lata po urodzeniu syna pojawiły się problemy z guzami na płatach tarczycy. W rezultacie przeszłam operację. Lekarze w Polsce stwierdzili, że nie potrzebuję syntetycznych hormonów, bo poziom mam w normie. I tutaj, na 1 wizycie w przychodni, mówiłam co i jak. Midwife zapisała w kartę i tyle. Żadnych badań krwi, nic. Ja nie doktor, widać tak musi być. W 32 tygodniu pojechałam na wizytę do szpitala, na rozmowę z położną odnośnie porodu. I ona luknęła w kartę i stwierdziła, że trzeba zbadać krew na hormony. Po tygodniu dzwonią z mojej przychodni, że mam się zgłosić w trybie emergency do gp, na konsultacje odnośnie wyników. Emergency, a termin wyznaczyli na "za tydzień" ![]() ![]() ![]() ![]() Ursull, nie wiem, jaki jest powód cesarki. Nie będę ukrywać, że na pierwszej wizycie w szpitalu odnośnie porodu powiedziałam, że chcę cesarkę. Urodzenie syna to był dla mnie koszmar - 3 dni wywoływania, błagań o cięcie i krzyków. Lekarze twierdzili, że nie ma, że ja chcę, muszą być wskazania. Dziwne, że poinformowali mojego ojca, że poród będę mieć ciężki, daje im popalić, bo próg bólu mam mały i może powinniśmy pomyśleć o cięciu ( w podtekście padła propozycja opłacenia zabiegu). Skończyło się cesarką ale ze wskazań! Bo syn duży, wód mało i stare łożysko. Więc wiedząc, co mnie czeka i mając te 10 lat więcej chciałam iść na łatwiznę ![]() ![]() Odnośnie czekania na godzinę W, to ja już dostaję ....dolca ![]() ![]() ![]() gosia261282 moja córka, co tu kryć, to kinder niespodzianka . Myślę sobie, że gdybym miała w planach drugie dziecko, to chciałabym, aby różnica była mniejsza. Syn zawsze chciał mieć rodzeństwo z zastrzeżeniem, że chce siostrę, bo jak stwierdził "synka już masz". Moją maksymą życiową jest zdanie, że" nie ma tego złego i co ma być, to będzie". Widać tak się miało wydarzyć i już. Pokomplikowałam sobie własną niefrasobliwością wiele spraw, ale życie mnie nauczyło, że zawsze coś się dzieje po coś. Teraz tylko mam obawy jak to będzie, czy podołam, jak ułożę sobie dzień i noce. Mój mąż ma nielimitowany czas pracy i na dodatek pracuje na nocki. Czasem wraca o 9 rano a czasem o 15. Kilka chwil dla siebie, dla nas i kładzie się spać. Czyli, de facto, cała opieka skupi się na mnie. Nie narzekam, kwestia organizacji itp. Jak to mawia moja babunia " przyjdzie czas, będzie rada" ![]() hanjah gratuluję. Mam nadzieję, że ja po swoim porodzie też będę na chodzie ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam Was gorąco. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3570 |
Zakorzenienie
|
Ilka na te infekcje to myślę, że Tantum Rosa by ci się przydało. To jednak trzeba z Polski ściągać. (z tego co kojarzę, bezpieczne w ciąży).
Co do reszty- współczuję zamieszania. Czasami lekarzy też trzeba pilnować ![]() ![]() To by nie przeszło. Mała się urodziła 2 tygodnie przed terminem porodu i już wazyła 4060g. ![]() A chciał czekać, bo nie raczył mojej karty przeczytać i tego, co jego szefowa wpisała. ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:02.