|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2101 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIII
Dzien dobry!!!!!!!
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;35382803]A przecież przeżyłam żałobę tak, jak trzeba, nic nie skrywałam, płakałam jak chciałam...[/QUOTE] PERSE! ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;35385679]Przepraszam za wczorajsze smęcenie, miałam naprawdę kiepski dzień ![]() Nie przepraszaj! Od tego tu jesteśmy!!!!!!!!!!!!!!!!! ![]() PANIKA! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2102 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIII
Berbie,
![]() jak sytuacja @? jest? wydłużania ciąg dalszy? folik zjedzony? Esia, ![]()
![]() |
#2104 |
Zakorzenienie
|
Chyba okres mojego pozytywnego myslenia własnie sie skonczył...
![]() ![]() ![]() ![]() Chyba nie ma już żadnej prywatnie w mojej okolicy, na dodatek lece w czwartek do Londynu i wracam 1 sierpnia. NIe wiem co mam robić.. zaraz bede szukać jak nie w moim miescie to 50km dalej ale musze znalesc!! Pani ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2105 |
Zakorzenienie
|
LUNA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! to jak tak wczoraj jeszcze przyjmowała i nagle dzis jej sie odwidziało? a te przychodnie gdzie nie miałas numerka, tylko miałas pytac czy Cie przyjmie? Spróbuj tam moze? Tylko powiedz ze w ciązy jestes!!!!!!!!!!!! PRZYTULAM!
Edytowane przez eseska Czas edycji: 2012-07-19 o 10:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#2106 |
MBZ♥
|
Luna gratulacje
![]() o kurde:/ może Ci się uda gdzieś znaleźć-tylko mów o ciąży ![]() Esesko jak się czujecie? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2107 |
Zakorzenienie
|
No to dobrze, a wyjazd mam nadzieję jeszcze bardziej poprawi Ci nastrój
![]() Zeberka pogadaj z TŻ, ma wolne, to niech Wam poświęci ten czas... Perse myślę, że to normalne, że wracają takie smutne dni. Niby wydaje się, że wszystko już jest w miarę, a tu znowu płacz... I tak pewnie będzie Pani, żeby Berbie rzeczywiście toporka nie musiała wyciągnąć ![]() Berbie, jest @? Luna anty TPO zdecydowanie za wysokie. Musisz gdzieś się dostać do lekarza, to chyba Hashimoto
#2108 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przy podwyzszonych przeciwcialach tez warto ograniczyc jod - ja dostarczam tylko naturalnie np. z ryb czy soli morskiej - nie uzywam w ogole sztucznie jodowanej soli czy suplementow. Wazna jest systematczna kontrola hormonow - mi lekarz zalecil w ciazy co 6 tygodni. Poza tym przy podwyzszonych antycialach coroczna kontrola z USG i scyntygrafia (no ale to juz inny temat) ![]() ![]()
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2012-07-19 o 10:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2109 |
Zakorzenienie
|
Luna ja szukałam informacji na tym wątku, dziewczyny, zwłaszcza Szmaragdowy Kotek mi doradziły co robić
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=521470&page=49 Ale i tak bez endo się nie obejdzie
#2110 |
MBZ♥
|
Moderna w ciąży dodatkowo ważne jest ft4
![]() i tak mi się wydaje, że przy hashi też trzeba w ciąży suplementować jod ![]() Edytowane przez BYou Czas edycji: 2012-07-19 o 10:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#2111 |
Zakorzenienie
|
Z tego co pamiętam Luna TSH miała ostatnio ponad 7, więc na pewno za wysokie...
#2112 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2113 |
Zakorzenienie
|
Dziekuejmy! Dobrze - kopniaczki uspokajaja mnie troche!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
#2114 |
Rozeznanie
|
Zeberko powiedz TŻ, że go potrzebujecie i niech znajdzie trochę czasu dla was
Dziwna ta moja @ od rana jej nie ma, a to dopiero 4 dzień, zawsze mam 7 dni ![]() Luna spróbuj znaleźć lekarza przed wyjazdem |
![]() ![]() |
![]() |
#2115 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2116 | |||
Zakorzenienie
|
Pani jakie dobre wiadomości z rana
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;35382412]Dziękuję za zrozumienie, to wbrew pozorom dla mnie wciąż ważne, mimo, że jestem tu już od ponad 3 miesięcy... I mam ze wszystkim takie same odczucia - bolesny los, cisza w sercu i w mieszkaniu i wielka pustka. I to najgorsze uczucie, że dano mi wielką nadzieję, pozwolono mi się nią cieszyć, a potem mi to odebrano. Ta cała radość, wszystkie USG, zdjęcia, minki małego, "takie długie nogi", "ssie kciuk", ruchy dziecka, a potem ktoś sobie to bezczelnie zabrał i zostawił mnie samą... To nigdy nie przestanie boleć. Nie wierzyłam w to, że przestanie, ani przez moment.[/QUOTE] [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;35382638]Mój Dawid też ma tabliczkę w kształcie serca, z tego samego kamienia co cały grób, położoną pod kątem 45 st. Na tabliczce jest imię, nazwisko, jedna data (bez gwiazdki i krzyżyka, po prostu data) i napis ten, który Wam już pisałam: Nic nie boli bardziej, niż śmierć spełnionego marzenia. Ile razy na niego patrzę, tyle razy chce mi się wyć na cały cmentarz, bo on jest taki dobitny, tak idealnie wpasowuje się w moje myślenie o tej sytuacji.... Ja już sobie samej współczuję, jak i wszystkim innym AM, to jest ból nie do opisania, rozsadza czaszkę gorzej niż migrena. A oczywiście za cmentarzem pełno dzieci, wesołe okrzyki, wózki... A ja dzień w dzień po pracy pielgrzymka... Piszę to już setny raz, sama czuję, że to truizm w moim wydaniu, ale utrata dziecka, to najgorsze, co się może przydarzyć człowiekowi. Straciłam w wieku 13 lat koleżankę, miała guza mózgu. Dziś już wiem, jak musiała się czuć jej mama...[/QUOTE] Perse kochana ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() -to jest sama chemia, a wystarczajaco duzo chemii fundujemy naszym dzieciom np. pampersy -jak w szpitalu Olka przewijałam to sie strasznie darł i po pewnym czasie zajarzyłam że te chusteczki są zimne i on to czuje, a to nie jest przyjemne uczucie. Więc będąc jeszcze w szpitalu moczyłam chusteczki w ciepłej wodzie i mu przemywałam. -jak wróciliśmy do domu to postanowiłam używać płatków kosmetycznych dla niemowląt, moczę je w ciepłej wodzie z dodatkiem oillatum i jest super, mały ma nawilżona skórę i ani razu nie miał odparzenia a nie smaruję dodatkowo niczym bo oillatum nawilża ![]() A chusteczek to mam zapas z 10 paczek ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... Edytowane przez Dasti80 Czas edycji: 2012-07-19 o 11:08 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2117 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wcale nie musi szybko isc do lekarza, wszystko zalezy jakie ma wyniki hormonow ![]() Hashimoto jest nieuleczalne i nie ma na to lekow, nie ma tez zagrozenia ciazy. Przy zlych wartosciach hormonow przyjmuje sie natomiast L-Tyroksyne - lekarz zaleca dawke i co 6 tygodni bada sie ich poziom. Nie siejcie paniki dziewczynie. Luna przedzwon na spokojnie do przychodni i powiedz, ze jestes w ciazy - takie osoby sa przyjmowane na dniach. Nie ma u Was jakies przychodni na NFZ? ![]() Przyjmowalas juz wczesniej hormony na tarczyce?
![]() |
#2118 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ---------- Cytat:
![]() Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... Edytowane przez Dasti80 Czas edycji: 2012-07-19 o 11:25 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2119 |
Zakorzenienie
|
A widziałaś, że TSH też miała za wysokie? Uważam, że zdecydowanie powinna iść do lekarza, na pewno nie będę jej pisać, że nie ma się martwić
![]() |
#2120 |
MBZ♥
|
ja przez nieleczoną niedoczynność straciłam 3 ciąże więc siać panikę będę jeśli to może uchronić Kolejną Dziewczynę.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2121 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2122 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2123 |
Rozeznanie
|
Perse - napis niesamowity, choc dołujący
![]() a ja wciaz nie potrafie myslec w ten sposób... smutno mi tylko,ale nic poza tym. Czuje sie jak wyrodna matka przy was :P Tylko mowie do Maryśki czesto.. I tez sie zastanawiam co napisac na grobie, ale jakos nic mi nie przychodzi do glowy... Dzisiaj moja Dzida ma urodziny! 4 latka A-tez mi tak wizaz mulil wczoraj, sie wkurzylam bo dzieci marudzily, a on jedno zdanie wysylal pol godziny... |
![]() ![]() |
![]() |
#2124 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ---------- Luna na pocieszenie napiszę że acard też jest zalecany przy hashimoto w ciąży ![]()
![]() Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... Edytowane przez Dasti80 Czas edycji: 2012-07-19 o 12:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2125 | |
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny
![]() Właśnie mama wpadla że jest jakas na wtorek to powiedzialam zeby mnie zapisała a jak jutro mnie wpiszą to odwołam najwyzej ![]() Już mi troche lżej... ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() o no jednak nie do konca ulzylo ale chyba nic wiecej nie moge zrobić ![]()
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..." Edytowane przez Luna0 Czas edycji: 2012-07-19 o 11:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2126 |
Zakorzenienie
|
Moderna a Tobie lekarz powiedział, że przeciwciała nie mają żadnego znaczenia w ciąży? Bo z ciekawości poczytałam trochę w necie i właściwie wszędzie piszą, że hashimoto jest jednak niebezpieczne...
No ale z drugiej strony, może co lekarz to znowu inna opinia, tak samo jak z normami TSH
#2127 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
W szpitalu byla np dziewczyna ktora miala za gesta krew i cala ciaze musiala miec zastrzyki. Różne sa przypadlosci |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2128 |
Zakorzenienie
|
Pani jak się czujesz?? Czujesz już odmienny stan??
![]()
![]() Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
![]() ![]() |
![]() |
#2129 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To sa przeciwciala tarczycy i one "atakuja i niszcza tarczyce" ... nie zarodek. ---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ---------- Cytat:
ja tez stracilam - dwie ciaze, i wiem o czym pisze - mam Hashimoto i wszyscy lekarze mnie zapewniali, ze nie ma to zanczenia dla ciazy. Hashimoto to nie niedoczynnosc - tak dla uzupelnienia.
![]() |
#2130 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ---------- Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:53.