Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. V - Strona 97 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-19, 11:40   #2881
wariateczka88
Zadomowienie

Dot.: Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. V

i my juz po spacerze
glam u nas byl taki okres ze mala sie wyspana budzila kolo 3-4 i nie chciala spac,tylko gadala wyspana marudzila,kiedys zrobilam jej wtedy mleko i zasnela za 5min,ale juz jej naszczescie to przeszlo

a no i nettke obczailam,laseczka fiu fiu,a Paulinka to juz w ogóle,taki słodziak ona juz sama siedzi?

---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ----------

princ a co do cen tych zebowych pakietow to chyba zalezy od miejsca gdzie sie to robi

Wymianka

wariateczka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 12:37   #2882
sozaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
nasze dzieci się zmówiły,że tak o tej samej mniej więcej porze się budzą
Cytat:
Napisane przez czarnuszka7 Pokaż wiadomość
Jak wy to robicie że niektóre bobasy noc przesypiają?. U nas się karminie cycem chyba będzie kończyć nad czym bardzo ubolewam
Na forum wielkie ząbkowanie widzę, my tak samo czekamy na górną jedynkę

A może jakiś skok rozwojowy, że tak sie budza w nocy?

Wkurzają mnie ludzie, którzy przychodza do mnie, albo dzwonią z jakąs oferta i nawet nie wiedza, jak sie firma nazywa Taki jedn właśnie do mnie przyszedł, i wypełnia jakis tam druczek i co chwilę pytania: A jak sie nazywa firma, a jak się nazywa miejscowość...... ech... a potem przychodzi do mnie z tym druczkiem, i cos mi tłumaczy, wszesdl za biurko (kto mu pozwolił) smierdział strasznie (kawa + papierochy) i mi tłumaczy jakims językiem uzywanym w PRL-U w urzedach, np. "pieczatka nagłówkowa" ....hahahah!!!! chyba mu chodzi o pieczątke firmy! Masakar, ale jeszcze tylko dzieś, jutro i nastepny piatek i bye bye firmo!!!!
sozaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 12:38   #2883
nettka_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wariateczka88 Pokaż wiadomość
a no i nettke obczailam,laseczka fiu fiu,a Paulinka to juz w ogóle,taki słodziak ona juz sama siedzi?

: hahaha:ta k mi mów

A no siedzi sama

Mamuśki kupujecie dzieciaczkom buciki do nauki chodzenia? O takie:

http://www.etygrysek.pl/index.php?pr...ct&prod_id=564

''Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się - ze wszystkich sił - tego, czego pragnie.''
nettka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 12:56   #2884
olka1610
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość

taaaak i jeszcze je jedza ale wyciaganie z opakowania jest prawie tak fajne jak rwanie i pozeranie gazety
Taa u nas też wszystkie gazety już "przeczytane"...

Z tym budzeniem się o 3 to u nas norma, czasem zje i zaśnie a czasem myśli chyba że jest rano i zabawa na całego . Wczoraj zrobiła niespodziankę i przespała do 5 bez pobudki, ja naiwna się już cieszyłam że będzie przesypiać noce to dzisiaj miałam za swoje , praktycznie cała noc nie spana

Ala wczoraj dostała od cioci taką zabawkę tańczący IgiPigiel czy jakoś tak, z bajki Dobranocny Ogród, właśnie włączyłam na youtube zobaczyć co to za bajka . Jakiś stworek chodzi po ogrodzie i myje kamienie i woła "maka paka" . I pomyślec ze nasze dzieci beda to kiedys pewnie chciały oglądać....

nettka - fajne te buciki, też się zastanawiam powoli nad jakimiś bucikami

wariateczka- a Ty masz facebooka?

Ja już po obiadku- mielone, ziemniaczki i mizeria

Edytowane przez olka1610
Czas edycji: 2012-07-19 o 13:05
olka1610 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 13:25   #2885
glamourous
Zakorzenienie

Kochana jesli chodzi o make pake raz moj maz pieszczotliwoe powiedzial do ktoregos z blizniakowmotherfu**er a sonia na to- nie miwi sie madafaka tylko maka paka
Alle fakt wkurzajaca ta bajka... Tak jak teletubisie- bo to ten sam producent
Stary 2012-07-19, 13:35   #2886
wiolqn
Zakorzenienie

GG do wiolqn

Cytat:
Napisane przez nettka_ Pokaż wiadomość
:

nie, czytalam ze dopoki dziecko nie chodzi pewnie samo to powinno smigac na bosaka

Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej

Kuchnia Tygryska
wiolqn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 13:41   #2887
janeczka7891
Zadomowienie

hej
Cytat:
Napisane przez olka1610 Pokaż wiadomość

janeczko wysłałam pw wczoraj ok 18-30, może nie doszła bo chyba coś sie z wizażem działo w każdym razie chyba się już " znalazłyśmy "
no juz się znalazłyśmy faktycznie mi wizaz też nie działał

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
ja wybielalam zeby w 3gim. Byly biale jak kartka papieru! teraz juz nei sa takie snieznobiale ale nadal efekt mnie zadowala
wow no to super a ile płaciłaś?

Cytat:
A ja durna przeczytałam zamiast "dla" to "od" i jeszcze tż pokazałam i mówię "zobacz jak się niektórzy mężowie starają"
Spadam na spacer bo u nas na razie też pogoda w miarę a później podobno mają być burze i nawet ostrzeżenia o tornadach są

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
hej dziewczynki
rany ja sie wykoncze, gdzies od 2 tyg chlopaki noc w noc sie budza okolo 3-4 , wypoczeci, zadowoleni i gotowi do zabawy
co to kurna jest????????????????????? ????????????????????????? ??????ja juz na ryj padam dzis o 3 sie obudzili a o 5.15 usneli...a ja o 6 do pracy wstaje
no co ja mam z nimi zrobic????????????????? jeszcze troche i sie tasaczkiem porabie czy cos
bidulka :glaszcze:
Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość
wasze maulchy tez uwielbiaja wyciagac wszystkie mokre chusteczko z opakowania?
no u nas to ulubione zajecie podczas zmiany pampersa gdyby nie chusteczki to bym nie mogła go przebrać.

Cytat:

Ja już po obiadku- mielone, ziemniaczki i mizeria
mizeria zaraz bede robic bo mi smaka narobiłaś

---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ----------

Nettka poślij mi Twoje dane na priv bo na liscie FB nie ma Cię a w klubie też nie zauważyłam, chyba że już taka ślepa jestem ....
Stary 2012-07-19, 13:51   #2888
muffinka90
Zakorzenienie

Cytat:

pierwsze slysze o takich a po co one sa? nie lepiej jak maluch na boso chodzi?

---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ----------

tak swoja droga to ciekawa jestem ktora z nas pierwsza znowu bedzie chwalic sie dwiema kreskami

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 14:14   #2889
janeczka7891
Zadomowienie

Cytat:

[/COLOR]tak swoja droga to ciekawa jestem ktora z nas pierwsza znowu bedzie chwalic sie dwiema kreskami
wow ale masz rozmyślenia hehehhe
no ja nie ukrywam, że jak zaczniemy urządzać nasze lokum to chciałabym być w ciąży ) narazie nie mamy warunków... ale tak właśnie 2 , 2.5 roku różnicy pomiędzy maluchami by było ok
Stary 2012-07-19, 14:29   #2890
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wiolqn Pokaż wiadomość
nie, czytalam ze dopoki dziecko nie chodzi pewnie samo to powinno smigac na bosaka
to prawda.nie zamierzam kupować
Cytat:
p
tak swoja droga to ciekawa jestem ktora z nas pierwsza znowu bedzie chwalic sie dwiema kreskami
na pewno nie ja mnie można wykluczyć nawet z takiej listy

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 14:31   #2891
janeczka7891
Zadomowienie

Dygotka na pewno?? heh zostaniecie przy jednym dziecku ?? może kiedyś zmienisz zdanie
Stary 2012-07-19, 14:33   #2892
ela3010
Zadomowienie

Ło matko, wreszcie

Heeeeeeeeeeeej

Ja na swoim, wynajmowanym, cudownie jest.

Net wolno mi działa wiec póki co nie cytuje, tylko będę czytać.

Mam 40 str do nadrobienia, nie dam rady.

Streszczonko:prosi :.

U nas ok, mamy 8 zębów, siadamy z pozycji raczkującej, i wstajemy plus chodzenie trzymając się łóżka i czego się da.

Eh, jak fajnie być znów z wami
ela3010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 14:38   #2893
janeczka7891
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ela3010 Pokaż wiadomość
Ło matko, wreszcie

Heeeeeeeeeeeej

Ja na swoim, wynajmowanym, cudownie jest.

Net wolno mi działa wiec póki co nie cytuje, tylko będę czytać.

Mam 40 str do nadrobienia, nie dam rady.

Streszczonko:prosi :.

U nas ok, mamy 8 zębów, siadamy z pozycji raczkującej, i wstajemy plus chodzenie trzymając się łóżka i czego się da.

Eh, jak fajnie być znów z wami
hejjjjj
wow 8 ząbków gratulacje za chodzenie, super osiągnięcia

Nettka bij mnie laciem, pomyliło mi się myślałam o kim innym a o tobie, że cie nie mam na fb
Stary 2012-07-19, 15:09   #2894
dygotka8
Zakorzenienie

Janeczko-ja i pierwszego dziecka nie byłam pewna...może kiedyś mi się odwidzi...podobno przy drugim dziecku jest się bardziej zorganizowanym,itp itd.Chciałabym rodzeństwo dla niunki,ale czy mam wystarczająco dużo cierpliwości...

Ela-witaj!!cieszę sięnapisałam dziś krótką wiadomośc do Ciebie na nkchciałam wcześniej napisać sms,ale jakoś nie chciałam Ci zawracać głowy

mój dzieć od nie wiem kiedy w dzień śpi po 15-20 min

chyba muszę zacząć myć częściej podłogę bo jak teraz śmiga po całym mieszkaniu to brudne ma łapki i kolanka
o,bawi się kartonem....

jaki odkurzacz polecacie?????????

Edytowane przez dygotka8
Czas edycji: 2012-07-19 o 15:11
Stary 2012-07-19, 15:14   #2895
olka1610
Rozeznanie

glam - teletubisie jeszcze jakoś zniose ale ten dobranocny ogród to jakaś masakra
te buciki które wkleiła nettka podobają mi się jako takie właśnie pierwsze buty jak dziecko już chodzi samodzielnie bo ja ogólnie przeciwna jestem "pośpieszaniu" dziecka.

muffinka też sobie o tym wczoraj myślałam bo tż mnie zaskoczył że jeszcze z rok i nad drugim trzeba będzie mysleć. Ja szczerze mówiąc to drugie dziecko wolałabym mieć jak będziemy na swoim, teraz mieszkamy u teściów. Ale biorąc pod uwagę że to "na swoim" nie nastąpi wcześniej niż za 5-7 lat albo i później no to nie wiem, zobaczymy.... Na chwilę obecną to sobie nie wyobrazam żeby teraz zajść w ciąże . No i chciałabym zmienić prace jak mała trochę podrośnie ale z drugiej strony szkoda mi umowy na stałe zrywać bo w moich okolicach o pracę ciężko. To takie moje plany a życie napewno i tak pokaże co innego

ela - Ty mnie pewnie nie kojarzysz bo ja nowa ale ja do Ciebie jakąś taką sympatią zapałałam jak Was podczytywałam może dlatego że z tego co pisałaś to też u teściów mieszkałas i też różnie bywało. I właśnie sobie dziś myślałam o Tobie że dawno Cię nie było a tu proszę

a odnośnie zębów to na nfz raz w roku przysługuje usuwanie kamienia. Ja nawet tydzien temu miałam mieć to robione właśnie na nfz ale nie miałam z kim małej zostawić i odwołałam. Ogólnie to wyczaiłam sobie fajną prywatną przychodnie która ma kontrakt z nfz i do dentysty czekam max 2 tygodnie.

Edytowane przez olka1610
Czas edycji: 2012-07-19 o 15:21
Stary 2012-07-19, 15:27   #2896
nettka_
Zadomowienie

Cytat:
pierwsze slysze o takich a po co one sa? nie lepiej jak maluch na boso chodzi?

,,,by nóżki nie skręcały mu się na boczki podczas chodzenia.To ważne bo
niedopatrzenie tego sprzyja powstawaniu wad stóp i kolan <---- tak przeczytałam

Poza tym moja bratowa (nie ta głupia) też nakładała małej takie buciki żeby nóżki się nie skręcały na boczki....i na pewno małej też takie kupię jak będzie chciała chodzić na razie jest za mała

''Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się - ze wszystkich sił - tego, czego pragnie.''
Stary 2012-07-19, 15:32   #2897
dygotka8
Zakorzenienie

zapytam na rehab o te buty,ale watpie by yły zalecane.
warto poprawiac sópki teraz jak nasze dzieci sie odpychaja to zeby paluszki nie były skierowane na zewnatrz.

własnie sie z krzesełkiem zbiła...tzxn chciała wstac....czasem udaje sie jej podnosic

Stary 2012-07-19, 15:46   #2898
nettka_
Zadomowienie

Cytat:
zapytam na rehab o te buty,ale watpie by yły zalecane.
warto poprawiac sópki teraz jak nasze dzieci sie odpychaja to zeby paluszki nie były skierowane na zewnatrz.

No jakbyś mogła to zapytaj .....jestem ciekawa

Stary 2012-07-19, 16:22   #2899
owieczka86
Zadomowienie

Witam.
ja tylko na chwilkę bo u rodziców jestem i akurat Fifi śpi więc kozystam
nocki coraz gorsze...Fifi budzi się co 1,5-2godziny,Tż mówi że pewnie się nie najada i że głodny jest ... chyba dziś damy mm i zobaczymy jak będzie w nocy.

baha ja nie uczyłam się z książek,tzn mam jakieś rozmówki i książkę ale chodziłam na lekcje tu w Polsce a później to podczas rozmowy reszta wychodziła..szczególnie braki...hehe jak będę w domu sprawdze jakie to rozmówki i jaka książka
owieczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 16:24   #2900
pokszyfka
Zadomowienie

Cytat:

Tz dostal wczoraj prace, zaczyna od pierwszego. Ciesze sie bardzo bo dzieki temu ja moge zostac w domu z Mlodym i dopiero w przyszlym roku czegos szukac.☠

To sie nachwalilam
super
Cytat:
Spadam na spacer bo u nas na razie też pogoda w miarę a później podobno mają być burze i nawet ostrzeżenia o tornadach
a nawet nie mów...usłyszałam o tym w przychodni w kolejce i cały dzień ze starachu chodze osr*** normalnie mam jakąś fobię, ściska mnie w brzuchu i wogóle...tak panicznie się boję, a wiatr pi*zga dzisiaj konkretnie Boziu

Cytat:
wasze maulchy tez uwielbiaja wyciagac wszystkie mokre chusteczko z opakowania?
jeszcze tego nie odkryła
Cytat:

podobnie jak dziewczyny gdzies obiło mi się o oczy, że najlepsz do nauki chodzenia są bose stópki...bucik z odpowiednią podeszwą zakładamy gdy dziecko już pewnie stąpa po tym świecie - ale to ujełam

byłam u lekarza, z racji, że ma u siebie praktykantkę wytężył mózgownice i stwierdził że to co mała ma na pleckach to uczulenie. zmieniamy proszek na lovelę, dostala jakąś maść i kropelki. pani w aptece doradziła, aby zaczać smarować maścią i jak będzie lepiej to kropelki będą zbędne, nie ma co dziecka faszerować, najwyżej w sb dokupię kropelki. niunia waży 9300 i wszystko pozostałe u niej ok
w kolejce wysiedziałam się 2h i zakupów wyszła nie miałam już siły - licze na to ze co sie odwlecze to...

ale się zachmurzyło jej niech mnie ktoś przytuli
pokszyfka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 16:34   #2901
wariateczka88
Zadomowienie

olka ja nie mam fejsa
az sprawdze co to z bajka,moja siostrzenica jak byla mala uwielbiała teletubisie,a do tego sloneczka z dzieckiem chichrała sie jak glupia

pokszywka

muffinko a co na drugiego bejbika cie wzielo juz? ja to chyba bym chciala,ale psychicznie nie jestem gotowa,wciaz pamietam porod i opieke po nim
ela wow ale Twoje dziecię zdobyło umiejętności (ale przyznaje sie bez bicia ze nie bardzo pamietam co juz umialo wczesniej i ile zebow mialo )

nettko to Ty o buciki pytalas?mi tez sie wydaje ze dopoki dziecko samo nie chodzi nie zaleca sie,a jak juz zacznie chodzic to musza byc porzadne,takie wyzsze usztywniajace nozke i kostke

Wymianka

Edytowane przez wariateczka88
Czas edycji: 2012-07-19 o 16:37
wariateczka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 17:00   #2902
fatal21
Wtajemniczenie

Witam
Ja tylko na chwilke.Niestety nie dam rady doczytac wiec wybaczcie.Pisałyscie cos o butach wiec odpowiadam jako rehabilitant który powrocił do pracy))
Dla dziecka najlepsza bosa stópka!!!!Gdy zaczyna chodzic i na dwór idziecie to takie jak najbardziej miekkie.Jesli nie ma kłopotów z koslawieniem to nie ma koniecznosci za kostke nosic.
U Nas bez zmian mała bezzebna i nie raczkująca.Próby samodzielnego siadania.Nie mam czasu doczytywac wybaczcie.Pozdrawiam i pamietam o Was)))Buzialki
Stary 2012-07-19, 17:22   #2903
OlusiaS
Wtajemniczenie

Ale zescie naskrobaly,nie nadazam!!
Pisalyscie o chrupkach ryzowych-u nas dzialaja na koopala.I jako jedyne w Niemczech pozytywnie przeszly testy te z Hippa,reszta miala cos tam (jakies nawozy),co dzieci nie powinny jesc.
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 17:31   #2904
Oliveira79
Zadomowienie

hejka!

Cytat:

Tz dostal wczoraj prace, zaczyna od pierwszego. Ciesze sie bardzo bo dzieki temu ja moge zostac w domu z Mlodym i dopiero w przyszlym roku czegos szukac.☠
super gratuluje i zazdroszczę jednocześnie bo tez bym chciała z Małą w domu jeszcze zostac

Oliveira79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 17:37   #2905
OlusiaS
Wtajemniczenie

Cytat:
o,bawi się kartonem....

jaki odkurzacz polecacie?????????
Ja mam Miele z serii Eco,zielony,do niego szczotke do paneli/parkietu XXL,dzieki niej szybciej sie sprzata,bo odkurza wieksza powierzchnie.

Muffinka tez sie czasem nad tym zastanawiam ;D.
Te buciki do nauki chodzenia?Hmmm,nie wiedzialam.Sa na pewno ortopedyczne,moja mama ma sklep z takim obuwiem i m.in. ma te.Faktem jest,ze Max mial takie,jak zaczal chodzic i bylam zadowolona,bo jakos stabilnie stapal.
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 17:51   #2906
nettka_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez fatal21 Pokaż wiadomość
Witam
Ja tylko na chwilke.Niestety nie dam rady doczytac wiec wybaczcie.Pisałyscie cos o butach wiec odpowiadam jako rehabilitant który powrocił do pracy))
Dla dziecka najlepsza bosa stópka!!!!Gdy zaczyna chodzic i na dwór idziecie to takie jak najbardziej miekkie.Jesli nie ma kłopotów z koslawieniem to nie ma koniecznosci za kostke nosic.
U Nas bez zmian mała bezzebna i nie raczkująca.Próby samodzielnego siadania.Nie mam czasu doczytywac wybaczcie.Pozdrawiam i pamietam o Was)))Buzialki

Dziękuje pani rehabilitant za fachową odpowiedź

Stary 2012-07-19, 19:25   #2907
olka1610
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pokszyfka Pokaż wiadomość
super

a nawet nie mów...usłyszałam o tym w przychodni w kolejce i cały dzień ze starachu chodze osr*** normalnie mam jakąś fobię, ściska mnie w brzuchu i wogóle...tak panicznie się boję, a wiatr pi*zga dzisiaj konkretnie Boziu

jeszcze tego nie odkryła

podobnie jak dziewczyny gdzies obiło mi się o oczy, że najlepsz do nauki chodzenia są bose stópki...bucik z odpowiednią podeszwą zakładamy gdy dziecko już pewnie stąpa po tym świecie - ale to ujełam

byłam u lekarza, z racji, że ma u siebie praktykantkę wytężył mózgownice i stwierdził że to co mała ma na pleckach to uczulenie. zmieniamy proszek na lovelę, dostala jakąś maść i kropelki. pani w aptece doradziła, aby zaczać smarować maścią i jak będzie lepiej to kropelki będą zbędne, nie ma co dziecka faszerować, najwyżej w sb dokupię kropelki. niunia waży 9300 i wszystko pozostałe u niej ok
w kolejce wysiedziałam się 2h i zakupów wyszła nie miałam już siły - licze na to ze co sie odwlecze to...

ale się zachmurzyło jej niech mnie ktoś przytuli

Ja też się okropnie boję takich anomalii pogodowych, na szczęście mój rejon omijają chociaż dzisiaj wieje okropnie. Super że z malutką wszystko oki

Dziewczyny jak któraś znajdzie czas, napiszcie proszę ile mniej więcej Wasze dzieci śpią w dzień i w jakich godzinach?
Bo moja od jakiegoś czasu mniej więcej od 8 do 8-40 i później od 13 do 14 i o 18 już jest tak śpiąca i marudna że masakra... Wg mnie mało śpi ale sama już nie wiem

Ja uciekam dziś trochę czasu z tż spędzić bo marudzi biedny że jak mam czas to tylko przed kompem siedzę . Wpadnę może później bo ciekawa jestem jak tam Baha u fryzjera i Princ na rzęsach
Stary 2012-07-19, 19:39   #2908
saaraa_lub
Rozeznanie

Hej hej
My jesteśmy u Mamy dzisiaj i jutro także Synuś ma pierwszą noc poza domem.Zobaczymy jak to zniesie
Zaraz trochę doczytam i może jutro zajrzę jak znajdę chwilę.
Aaa mam sposób na mojego dziecia, żeby jadł obiadki-dodałam dzisiaj w desperacji nektarynkę do zupki i wszamał aż mu się uszy trzęsły a wcześniej nawet buźki nie chciał otworzyć.
Byliśmy dzisiaj zmierzyć cybexa juno-fix i niestety on jest chyba na drobniejsze dzieci, bo i ile teraz nawet było wygodnie to w ubraniu zimowym nie ma opcji,żeby tam było mojemu małemu wygodnie-zresztą pan wprost powiedział,że w tym wozi sie dziecko bez kombinezonu/innego ubrania zimowego.Teraz myślimy o Besafe.Zanim my sie zdecydujemy jeszcze chyba sporo wody upłynie...ehh...
Cieszę sie, ze sobie fejsa założyłam bo teraz wiem z kim piszęWszystkie jesteście laseczki i super mamuśki!!!
Oli- wpraszam się do Ciebie w przyszły tłusty czwartek!!!!!!!!!
Ela

Edytowane przez saaraa_lub
Czas edycji: 2012-07-19 o 19:40
saaraa_lub jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 19:41   #2909
wiolqn
Zakorzenienie

GG do wiolqn

u nas ze snem jest roznie. z reguly Adas wytrzymuje 2,30-2,50 pomiedzy drzemkami. Jak jest dobrze to pierwsza drzemka trwa godzine-dwie. Zalezy o ktorej wstanie ale z reguly spi kolo godziny 9, potem druga drzemka w okolicach obiadu 45min-1h i w okolicach 3-4 ma kocia drzemke 20-40 min.
teraz dokuczaja mu zabki wiec wczoraj spal tylko 1h10 przez caly dzien. jak jest bardzo zmeczony i nie spi duzo to zabieram go na spacer w okolicach drzemki i spi wtedy w wozku dlugo

Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej

Kuchnia Tygryska
wiolqn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 20:22   #2910
dygotka8
Zakorzenienie

u nas ostatnimi czasy w ciagu dnia około 1-1,20 w 3 podejsciaxgh.czyli zdecydowanie za mało

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości