|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2341 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie i ich kochane brzuszki - styczeń luty 2013 - cz.II
Cytat:
Cytat:
tzn no wiadomo cieszy sie dziewczyna, ale takie rzeczy mówi się rodzinie a nie że od 5 tygodnia rozgłasza światu...
|
|
#2342 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z tego co ja wiem to położna powinnaś mieć, przychodzi chyba raz na wizytę do domu przed porodem, i później z 2 razy po porodzie. Położnej się nic nie płaci. Mi moja lekarka dała namairy na jakąś położną ale jeszcze się ze mną nie kontaktowała. Położna jest po to by ci pomóc zwłaszcza po porodzie przy dziecku,: sprawdzić pępek, twoją ranę itp. Moja koleżanka trafiła na fajną i z każdym problemem mogła do niej dzwonić, a przy jej porodzie nie była bo nie pracuje w szpitala. Jak ja Wam zazdroszczę tych obiadków. Ja tak nie lubię gotować, a Wy tu takie pyszności
|
|
|
|
|
#2343 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
poza tym 5 tydzień to jeszcze tak wcześnie...nie chciałabym już wszystkim ogłaszać...---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ---------- Cytat:
bo ja jak nie umiałam to strasznie nie lubiłam. nie ciągnęło mnie ani trochę do garów jak już musiałam, to była dla mnie męka. ale jak powoli zaczynałam się uczyć, to satysfakcja była ogromna i nagle pokochałam gotować
|
||
|
|
|
#2344 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z moich znajomych wie tylko 6 osób, w tym 1 dowiedziała się przypadkowo - spotkałyśmy się tydzień temu i zwróciła uwagę na mój brzuch. A z pracy na ponad 20 osób wiedzą 3 (w tym z mojego działu tylko kierownik).
|
|
#2345 |
|
Rozeznanie
|
Nie wkręcaj się moja droga, jutro zobaczysz co i jak. Ja miałam 2 razy tak stresującą sytuację, przez to prawie cały czas leżę i odpoczywam. Za pierwszym razem w 6 tygodniu na samym początku jak chodziłam jeszcze do pracy, ze zmęczenia. Okazało się, miałam krwiaka lekarz robiąc usg znalazł. Dostałam leki i przykaz odpoczywania. Za drugim razem po 3 tyg jak już zaczęłam wiecej chodzić i jednego dnia trochę z wysiłkiem przesadziłam. Oczywiście skończyło się wizytą. Lekarz baaardzo długo usg mi robił i praktycznie jak już się poddał i powiedział, że nie widzi krwiaka, znalazł go jednak. Więc nie martw się i odpoczywaj.
|
#2346 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hmm umiem ale takie podstawowe rzeczy a nie jakieś "wymyślne" sama nie wiem czy lubię czy nie lubię ale codziennie mam problem co tu zrobić na obiad czasami już mi brak pomysłów. A moje gotowanie ogranicza się jeszcze do tego że nie mamy piekarnika
|
|
|
|
|
#2347 |
|
Raczkowanie
|
gochaa- Ja też od czasu do czasu wypijam taką malutką słabiutką kawkę z mleczkiem i nie ma się co przejmować bo w mocnej herbacie podejrzewam że jest więcej koffeiny niż w takiej niby kawce.
ilkas- mówisz że chodzisz na basen a pytałaś lekarza czy możesz i zabezpieczasz się przed infekcjami w jakiś sposób?? pytam bo ja ostatnio też kilka razy byłam i na basenie i na ciepłych źródłach (oczywiście w tych chłodniejszych basenach) i jak moi teściowie się dowiedzieli to ich reakcja była taka : - - my z tz wyraz twarzy podobny i mówimy że " Julcia już nie jest taka malutka żeby ją trzymać pod kloszem, a tyle radości miała że tyle ciapu ciapu że nie mogliśmy odmówić" - a oni "Ale Aga pytałaś TY lekarza przecież mogłaś się czymś ZARAZIĆ przecież tam tyle bakterii" no i powiem zdębiałam bo przez myśl mi nie przeszło że mogłabym nie móc na basen, a że wqrótce mam wizyte u gina myśle zapytam. Dlatego teraz pytam Was czy coś o tym słyszałyście ?? hope- nie czytaj teraz nic jutro się upewnisz a tak to bedziesz się tylko stresować a to nie wskazane ..... bedzie dobrze trzymamy tu kciuki ilkas- jak tak samo miałam z gotowaniem dopuki nie musiałam gotować to nie umiałam i nie znosiłam garów, ale jak los zmusił to zaczęło mi to przynosić satysfakcje jak ugotuje coś dobrego i wszyscy się zajadają i mówią że dobre ![]() No ja to nawet rodzinie chciałam powiedzieć dopiero po 3 miesiącu ale że czułam się fatalnie no to nie było sensu ukrywać bo potrzebowałam pomocy przy małej... :/ i oprócz tych osób którym pochwalili się dziadkowie ja powiedziałam tylko jednej mojej koleżance i tyle, to jest moja i Tż radość i nie mam zamiaru się nią dzielić :P póki co jak ktoś zauwazy i zapyta to powiem ale sama z siebie to nie zamierzam zaczynać rozmowy od jestem w ciąży
|
|
|
|
#2348 |
|
Zakorzenienie
|
hope nic nie czytaj!!! Nie wolno!!! A sio!!!
Bokeh znalazłam w necie coś takiego chłoptaś i dziołszka ![]() ale mnie dzisiaj mama denerwuje..... wrrrrrrrrrr
|
#2349 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jasne, że możesz pływać i chodzić na basen! Mi mój lekarz nie zabronił, a wręcz powiedział, że to super sprawa dla kobiet w ciąży. Ja od listopada chodzę raz w tygodniu na basen i nie przestanę, no chyba, że mi zabroni w pewnym momencie. Teraz nawet chodzę dwa razy w tygodniu. Pytałam go ostatnio co z pływaniem w morzu i jeziorze. Też nie zabronił i mówił, że można. Także śmiało śmigaj do wody
<embed src="http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=czarna&y ear=2013&month=1&day=11&b abycount=1" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="120" height="180"></embed> |
|
|
|
|
#2350 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ale fanie macie, ze już wiecie
|
|
#2351 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w życiu czegoś takiego bym nie wkleiła na fb.... Przecież to jest tak osobista sprawa..... Poza tym to dopiero pęcherzyk!!! My rodzicom powiedzieliśmy od razu, ale nie dało się ukryć, bo czułam się fatalnie, będąc na komunii normalnie wymiotowałam dalej niż widziałam, to większość już się domyślała (a my jeszcze wtedy nawet nie wiedzieliśmy ) no a potem od razu na L-4 musiałam iść bo zagrożona ciąża.... W pracy są nas tylko 4 baby i się przyjaźnimy, więc udało mi się tylko tydzień utrzymać tajemnicę
|
|
#2352 |
|
Zakorzenienie
|
Hope, mój lekarz też mówił, żeby nie czytać, bo specjalnie sieją panikę - jakieś historie o pochwie jak wiadro po porodzie i inne, niestworzone rzeczy... :/ Internet jest anonimowy i są ludzie, którzy na złość innym piszą głupoty... Albo wyolbrzymiają różne rzeczy... Także lepiej idź na spokojnie do lekarza i bez paniki! Wszystko się okaże na USG, będzie dobrze...
Ja właśnie wróciłam z miasta i sobie teraz leżę w łóżeczku... Nasze autko super jeździ, wygodne, fajne przyspieszenie, nareszcie swoje... Wkurza mnie to, że mnie teraz strasznie wysypało... Tzn od początku ciąży jestem zapryszczona i jak jeden się zagoi, to od razu pojawia się następny, tak więc ciągle coś mam na tej twarzy... Zawsze chodziłam bez makijażu, tylko oczy miałam pomalowane i naprawdę dobrze to wyglądało , a teraz muszę się tapetować, nie lubię tego... Wczoraj Tata do mnie - "Masz jakiegoś ropniaka nad brwią, skąd to?", a ja na to "Zapytaj Olka albo Oliwię"... Zaśmiał się i nic więcej nie powiedział. Dzisiaj chyba nie robię obiadu... |
|
|
|
#2353 |
|
Zakorzenienie
|
Aga ja słyszałam, że część ginekologów zaleca wsadzić sobie tampon, żeby właśnie uniknąć potem infekcji
|
#2354 | ||
|
Zakorzenienie
|
hej,
właśnie przed chwilą wrócłam z TZ i synkiem z nad jeziorka było superaśnie choć pogoda do dupy mieliśmy wczoraj wracać ale starzy znajomi nas zatrzymali i bawiliśmy się do białego rana na wieczorze hawajskim no i musiałam dziś wracać bo TZ do auta się nie nadawał ![]() hehehe a ja nie mam ani FB ani NK i jestem bardzo szczęśliwa ![]() Cytat:
cytologia wyszła I - ale szyjka wygląda tragicznie i też miałam plamienia na początku gin mówił,że tak w ciąży się dzieje koniecznie kup sobie żel nawilżający Cytat:
on ciekawy nie jest ale przyznam,że sen był bardzo przyjemny i aż mi głupio dziś [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;35389524]Marsi albo gotuje, albo się seksi ![]() [/QUOTE] niestety przez dwa dni nic nie gotowałam ale za Wami tęskniłam Djerba gratuluje siusiaka heheeh jak ostatnio powiedziałam mojemu Samuelowi,że ja teraz też mam siusiaka ( w sensie,że dziecko w brzuchu) to tarzał się ze śmiechu |
||
|
|
|
#2355 |
|
Zakorzenienie
|
Jej, jak ja nie lubię chodzić na basen
Tzn. na taki otwarty to fajnie, bo nie trzeba cały czas w wodzie siedzieć, a w zamkniętym mi się nudzi ![]() Tata ma z pracy darmowe bilety na basen i się wścieka, ze nie chcę chodzić. Że wolałam płacić za karnety na fitness, skoro mogłam mieć za darmo basen. Nie może zrozumiec, ze na tyle możliwości aktywnosci, każdy coś dla siebie znajdzie i dla mnie to jest fitness (zumba
|
#2356 |
|
Zakorzenienie
|
Marsi książka doszła - dziękuję!
![]() znowu mam plamienia........... spore....
|
#2357 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#2358 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ty przynajmniej wiesz od czego Skarbie
|
|
|
|
|
#2359 |
|
Zakorzenienie
|
mhmm...widocznie nawet po chleb nie mogę wyjść do sklepu
|
#2360 |
|
Wtajemniczenie
|
mi przy Niuni powiedział, proszę zobaczyć - szparkę widać :P teraz mam nadzieję na siusiaka...
|
|
|
|
#2361 | |||
|
BAN stały
|
ciekawe czy jest status "w ciąży"
Cytat:
wiem, że jest takie prawdopodobieństwo, ale kurczę ja muszę się ruszać. Od razu po basenie idę pod prysznic i dokładnie się szoruję biorę ze sobą też zawsze żel do higieny intymnej, taki bakteriobójczy i się dokładnie myję. wow, ale wyraźne ![]() Cytat:
ale Ci fajnie a co do snu to padłam Cytat:
|
|||
|
|
|
#2362 |
|
Wtajemniczenie
|
a pamiętasz kiedy (mniej więcej) przy córce już wiedziałaś?
|
#2363 |
|
Zakorzenienie
|
od 2 lipca 79 stron, jeszcze 21 i wypadałoby wątek następny zakładać
|
|
|
|
#2364 |
|
Konto usunięte
|
A nie, liczy się chyba ilość postów, powyżej 5 tysiecy nowy
|
|
|
|
#2365 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;35397933]A nie, liczy się chyba ilość postów, powyżej 5 tysiecy nowy
[/QUOTE]faktycznie
|
|
|
|
#2366 |
|
Konto usunięte
|
Ale jaki miły
|
|
|
|
#2367 |
|
Raczkowanie
|
no to mnie uspokoiłyście bo aż sie zaczęłam zastanawiać czy czasem nie mają racji ale własnie tak mi sie wydawało że to nawet wskazane bo kręgosłup odpoczywa, ale oczywiście jak potrzebowałam potwierdzenia to na necie nic nie mogłam znaleźć
, ale jutro mam wizytę to i tak jeszcze się upewnię tak już na 100 %
|
|
|
|
#2368 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2369 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jak się ogólnie czujesz?[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;35383087]A ty wiesz, że ja też całkowicie inaczej? Nawet piersi inaczej bolały, przy Agu całe na wierzchu, że w nocy nie mogłam z boku na bok się odwracać, a teraz po bokach (już przeszło) i sutki masakrycznie (do teraz). [/QUOTE] no to może może..... ![]() ---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ---------- Cytat:
![]() i pisać...pisać więcej tu z nami
|
||
|
|
|
#2370 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:45.

bo ja malutka i drobniutka i tyle na raz nie jadam 

poza tym 5 tydzień to jeszcze tak wcześnie...nie chciałabym już wszystkim ogłaszać...
ale codziennie mam problem co tu zrobić na obiad
jak ugotuje coś dobrego i wszyscy się zajadają i mówią że dobre 

wrrrrrrrrrr

w życiu czegoś takiego bym nie wkleiła na fb.... Przecież to jest tak osobista sprawa..... Poza tym to dopiero pęcherzyk!!! My rodzicom powiedzieliśmy od razu, ale nie dało się ukryć, bo czułam się fatalnie, będąc na komunii normalnie wymiotowałam dalej niż widziałam, to większość już się domyślała (a my jeszcze wtedy nawet nie wiedzieliśmy

Ty przynajmniej wiesz od czego Skarbie