Mamusie i ich kochane brzuszki - styczeń luty 2013 - cz.II - Strona 79 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-19, 14:59   #2341
bokeh
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie i ich kochane brzuszki - styczeń luty 2013 - cz.II

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
wiecie tak się naczytałam na innych forach, że niektóre poroniły bez objawów jakiś strasznych, że teraz mnie tak nerwy noszą
Cytat:
Napisane przez ilkas Pokaż wiadomość
hahaha, aleee śmieszne bo ja malutka i drobniutka i tyle na raz nie jadam

nie nie nie. nie czytamy głupot na necie !! to najgorsze co można zrobić, czytać takie rzeczy i potem się schizować! teraz tylko niepotrzebnie się denerwujesz.

---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ----------

wow. nieźle. ale jak widać różne ludzkie potrzeby.....

tzn no wiadomo cieszy sie dziewczyna, ale takie rzeczy mówi się rodzinie a nie że od 5 tygodnia rozgłasza światu...
Stary 2012-07-19, 15:01   #2342
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
insolito gratulacje!!!

Dziewczyny, dużo widzę na forach, że ciężarne mają swoje własne położne.... Jak to jest? Bo ja nie miałam ani jednego spotkania z położna, i się zastanawiam........ Chodzę do ginekologa w medicover, on też jakoś nigdy nie wspominał o kontakcie z położną. I mnie tak to zastanowiło, bo czytałam wczoraj na wątku mam lipcowo sierpniowych (swoją drogą jak czytałam opisy porodu to ryczałam i śmiałam się na przemian ) i właściwie każda z nich jak zaczął się poród dzwoniła do swojej położnej.... I się zastanawiam, czy powinnam też kogoś takiego mieć? I czy ta położna faktycznie jakoś tak strasznie jest potrzebna?
hej
z tego co ja wiem to położna powinnaś mieć, przychodzi chyba raz na wizytę do domu przed porodem, i później z 2 razy po porodzie. Położnej się nic nie płaci. Mi moja lekarka dała namairy na jakąś położną ale jeszcze się ze mną nie kontaktowała. Położna jest po to by ci pomóc zwłaszcza po porodzie przy dziecku,: sprawdzić pępek, twoją ranę itp. Moja koleżanka trafiła na fajną i z każdym problemem mogła do niej dzwonić, a przy jej porodzie nie była bo nie pracuje w szpitala.

Jak ja Wam zazdroszczę tych obiadków. Ja tak nie lubię gotować, a Wy tu takie pyszności
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 15:04   #2343
ilkas
BAN stały

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
tzn no wiadomo cieszy sie dziewczyna, ale takie rzeczy mówi się rodzinie a nie że od 5 tygodnia rozgłasza światu...
no dokładnie. na moim fb nawet nie ma słowa że jestem w ciąży i niech tak zostanie poza tym 5 tydzień to jeszcze tak wcześnie...nie chciałabym już wszystkim ogłaszać...

---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ----------

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
hej

Jak ja Wam zazdroszczę tych obiadków. Ja tak nie lubię gotować, a Wy tu takie pyszności
ale umiesz gotować i nie lubisz, czy nie umiesz i nie lubisz?
bo ja jak nie umiałam to strasznie nie lubiłam. nie ciągnęło mnie ani trochę do garów jak już musiałam, to była dla mnie męka. ale jak powoli zaczynałam się uczyć, to satysfakcja była ogromna i nagle pokochałam gotować
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 15:05   #2344
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
no dokładnie. na moim fb nawet nie ma słowa że jestem w ciąży i niech tak zostanie poza tym 5 tydzień to jeszcze tak wcześnie...nie chciałabym już wszystkim ogłaszać...
No to dziewczyny aktualizujemy FB

Z moich znajomych wie tylko 6 osób, w tym 1 dowiedziała się przypadkowo - spotkałyśmy się tydzień temu i zwróciła uwagę na mój brzuch. A z pracy na ponad 20 osób wiedzą 3 (w tym z mojego działu tylko kierownik).

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 15:05   #2345
mitabe
Rozeznanie

Cytat:
wiecie tak się naczytałam na innych forach, że niektóre poroniły bez objawów jakiś strasznych, że teraz mnie tak nerwy noszą
Nie wkręcaj się moja droga, jutro zobaczysz co i jak. Ja miałam 2 razy tak stresującą sytuację, przez to prawie cały czas leżę i odpoczywam. Za pierwszym razem w 6 tygodniu na samym początku jak chodziłam jeszcze do pracy, ze zmęczenia. Okazało się, miałam krwiaka lekarz robiąc usg znalazł. Dostałam leki i przykaz odpoczywania. Za drugim razem po 3 tyg jak już zaczęłam wiecej chodzić i jednego dnia trochę z wysiłkiem przesadziłam. Oczywiście skończyło się wizytą. Lekarz baaardzo długo usg mi robił i praktycznie jak już się poddał i powiedział, że nie widzi krwiaka, znalazł go jednak. Więc nie martw się i odpoczywaj.

mitabe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 15:11   #2346
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
ale umiesz gotować i nie lubisz, czy nie umiesz i nie lubisz?
bo ja jak nie umiałam to strasznie nie lubiłam. nie ciągnęło mnie ani trochę do garów jak już musiałam, to była dla mnie męka. ale jak powoli zaczynałam się uczyć, to satysfakcja była ogromna i nagle pokochałam gotować

hmm umiem ale takie podstawowe rzeczy a nie jakieś "wymyślne" sama nie wiem czy lubię czy nie lubię ale codziennie mam problem co tu zrobić na obiad czasami już mi brak pomysłów. A moje gotowanie ogranicza się jeszcze do tego że nie mamy piekarnika
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 15:19   #2347
---AgA---
Raczkowanie

gochaa- Ja też od czasu do czasu wypijam taką malutką słabiutką kawkę z mleczkiem i nie ma się co przejmować bo w mocnej herbacie podejrzewam że jest więcej koffeiny niż w takiej niby kawce.

ilkas- mówisz że chodzisz na basen a pytałaś lekarza czy możesz i zabezpieczasz się przed infekcjami w jakiś sposób?? pytam bo ja ostatnio też kilka razy byłam i na basenie i na ciepłych źródłach (oczywiście w tych chłodniejszych basenach) i jak moi teściowie się dowiedzieli to ich reakcja była taka :
- ze słowami " I nie baliście sie zarazków??? "
- my z tz wyraz twarzy podobny i mówimy że " Julcia już nie jest taka malutka żeby ją trzymać pod kloszem, a tyle radości miała że tyle ciapu ciapu że nie mogliśmy odmówić"
- a oni "Ale Aga pytałaś TY lekarza przecież mogłaś się czymś ZARAZIĆ przecież tam tyle bakterii"

no i powiem zdębiałam bo przez myśl mi nie przeszło że mogłabym nie móc na basen, a że wqrótce mam wizyte u gina myśle zapytam. Dlatego teraz pytam Was czy coś o tym słyszałyście ??

hope- nie czytaj teraz nic jutro się upewnisz a tak to bedziesz się tylko stresować a to nie wskazane ..... bedzie dobrze trzymamy tu kciuki

ilkas- jak tak samo miałam z gotowaniem dopuki nie musiałam gotować to nie umiałam i nie znosiłam garów, ale jak los zmusił to zaczęło mi to przynosić satysfakcje jak ugotuje coś dobrego i wszyscy się zajadają i mówią że dobre

No ja to nawet rodzinie chciałam powiedzieć dopiero po 3 miesiącu ale że czułam się fatalnie no to nie było sensu ukrywać bo potrzebowałam pomocy przy małej... :/ i oprócz tych osób którym pochwalili się dziadkowie ja powiedziałam tylko jednej mojej koleżance i tyle, to jest moja i Tż radość i nie mam zamiaru się nią dzielić :P póki co jak ktoś zauwazy i zapyta to powiem ale sama z siebie to nie zamierzam zaczynać rozmowy od jestem w ciąży
---AgA--- jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 15:36   #2348
LadyWhisper
Zakorzenienie

hope nic nie czytaj!!! Nie wolno!!! A sio!!!

Bokeh znalazłam w necie coś takiego
chłoptaś i dziołszka

ale mnie dzisiaj mama denerwuje..... wrrrrrrrrrr
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 11_2.jpg (17,8 KB, 58 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 14_175_2.jpg (76,5 KB, 51 załadowań)

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 15:38   #2349
czarna1001
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ---AgA--- Pokaż wiadomość
gochaa- Ja też od czasu do czasu wypijam taką malutką słabiutką kawkę z mleczkiem i nie ma się co przejmować bo w mocnej herbacie podejrzewam że jest więcej koffeiny niż w takiej niby kawce.

ilkas- mówisz że chodzisz na basen a pytałaś lekarza czy możesz i zabezpieczasz się przed infekcjami w jakiś sposób?? pytam bo ja ostatnio też kilka razy byłam i na basenie i na ciepłych źródłach (oczywiście w tych chłodniejszych basenach) i jak moi teściowie się dowiedzieli to ich reakcja była taka :
- my z tz wyraz twarzy podobny i mówimy że " Julcia już nie jest taka malutka żeby ją trzymać pod kloszem, a tyle radości miała że tyle ciapu ciapu że nie mogliśmy odmówić"
- a oni "Ale Aga pytałaś TY lekarza przecież mogłaś się czymś ZARAZIĆ przecież tam tyle bakterii"

no i powiem zdębiałam bo przez myśl mi nie przeszło że mogłabym nie móc na basen, a że wqrótce mam wizyte u gina myśle zapytam. Dlatego teraz pytam Was czy coś o tym słyszałyście ??

hope- nie czytaj teraz nic jutro się upewnisz a tak to bedziesz się tylko stresować a to nie wskazane ..... bedzie dobrze trzymamy tu kciuki

ilkas- jak tak samo miałam z gotowaniem dopuki nie musiałam gotować to nie umiałam i nie znosiłam garów, ale jak los zmusił to zaczęło mi to przynosić satysfakcje jak ugotuje coś dobrego i wszyscy się zajadają i mówią że dobre

No ja to nawet rodzinie chciałam powiedzieć dopiero po 3 miesiącu ale że czułam się fatalnie no to nie było sensu ukrywać bo potrzebowałam pomocy przy małej... :/ i oprócz tych osób którym pochwalili się dziadkowie ja powiedziałam tylko jednej mojej koleżance i tyle, to jest moja i Tż radość i nie mam zamiaru się nią dzielić :P póki co jak ktoś zauwazy i zapyta to powiem ale sama z siebie to nie zamierzam zaczynać rozmowy od jestem w ciąży

Jasne, że możesz pływać i chodzić na basen! Mi mój lekarz nie zabronił, a wręcz powiedział, że to super sprawa dla kobiet w ciąży. Ja od listopada chodzę raz w tygodniu na basen i nie przestanę, no chyba, że mi zabroni w pewnym momencie. Teraz nawet chodzę dwa razy w tygodniu. Pytałam go ostatnio co z pływaniem w morzu i jeziorze. Też nie zabronił i mówił, że można.
Także śmiało śmigaj do wody
<embed src="http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=czarna&y ear=2013&month=1&day=11&b abycount=1" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="120" height="180"></embed>
czarna1001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 15:43   #2350
antoinette
Wtajemniczenie

GG do antoinette

Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość

Ja wczoraj byłam znów na wizycie, żeby zbadać przezierność, której nie udało się zmierzyć tydzień temu. Wygląda na to, że wszystko w normie, dzidziuś słodko skakał i pięknie pokazał co ma między nogami wiec ogłaszam oficjalnie, że mamy kolejnego chłopaka na forum przeczucie mnie nie myliło, mam nadzieję, że siusiak nie zginie w niewyjaśnionych okolicznościach
Gratulacje!

ale fanie macie, ze już wiecie

antoinette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 15:43   #2351
LadyWhisper
Zakorzenienie

Cytat:
spokojnie hope !!! nerwy tylko zaszkodzą połóż się uspokój....

Moja koleżanka z pracy też zaciążyła, tylko dziwnie bo wstawiła na Facebooka zdjęcie pęcherzyka ciążowego podpisała 5 tydzień i ogłosiła to wszystkim....
w życiu czegoś takiego bym nie wkleiła na fb.... Przecież to jest tak osobista sprawa..... Poza tym to dopiero pęcherzyk!!! My rodzicom powiedzieliśmy od razu, ale nie dało się ukryć, bo czułam się fatalnie, będąc na komunii normalnie wymiotowałam dalej niż widziałam, to większość już się domyślała (a my jeszcze wtedy nawet nie wiedzieliśmy ) no a potem od razu na L-4 musiałam iść bo zagrożona ciąża.... W pracy są nas tylko 4 baby i się przyjaźnimy, więc udało mi się tylko tydzień utrzymać tajemnicę

Stary 2012-07-19, 15:43   #2352
BlackSanctum
Zakorzenienie

Hope, mój lekarz też mówił, żeby nie czytać, bo specjalnie sieją panikę - jakieś historie o pochwie jak wiadro po porodzie i inne, niestworzone rzeczy... :/ Internet jest anonimowy i są ludzie, którzy na złość innym piszą głupoty... Albo wyolbrzymiają różne rzeczy... Także lepiej idź na spokojnie do lekarza i bez paniki! Wszystko się okaże na USG, będzie dobrze...

Ja właśnie wróciłam z miasta i sobie teraz leżę w łóżeczku... Nasze autko super jeździ, wygodne, fajne przyspieszenie, nareszcie swoje...
Wkurza mnie to, że mnie teraz strasznie wysypało... Tzn od początku ciąży jestem zapryszczona i jak jeden się zagoi, to od razu pojawia się następny, tak więc ciągle coś mam na tej twarzy... Zawsze chodziłam bez makijażu, tylko oczy miałam pomalowane i naprawdę dobrze to wyglądało , a teraz muszę się tapetować, nie lubię tego... Wczoraj Tata do mnie - "Masz jakiegoś ropniaka nad brwią, skąd to?", a ja na to "Zapytaj Olka albo Oliwię"... Zaśmiał się i nic więcej nie powiedział.
Dzisiaj chyba nie robię obiadu... Nie chce mi się.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 15:44   #2353
LadyWhisper
Zakorzenienie

Aga ja słyszałam, że część ginekologów zaleca wsadzić sobie tampon, żeby właśnie uniknąć potem infekcji

Stary 2012-07-19, 15:48   #2354
marsi11
Zakorzenienie

hej,
właśnie przed chwilą wrócłam z TZ i synkiem z nad jeziorka
było superaśnie choć pogoda do dupy
mieliśmy wczoraj wracać ale starzy znajomi nas zatrzymali i bawiliśmy się do białego rana na wieczorze hawajskim
no i musiałam dziś wracać bo TZ do auta się nie nadawał

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
hehehe a ja nie mam ani FB ani NK i jestem bardzo szczęśliwa

Cytat:
ale zawsze możesz przesłać, będę mieć w
I teraz się zastanawiam czy przypadkiem ona się przez ciasnotę nie odnowiła
no mi się odnowiła- jak mi lekarz pokazał na kamerze to w szoku byłam
cytologia wyszła I - ale szyjka wygląda tragicznie i też miałam plamienia na początku
gin mówił,że tak w ciąży się dzieje
koniecznie kup sobie żel nawilżający

Cytat:
haha ja też czasem dziś mi się śniło że byłam na jakiejś imprezo-orgi
Cytat:
Napisane przez mitabe Pokaż wiadomość

Hehe ja miałam takie sny mocno erotyczne w pierwszych tygodniach, jeden był na tyle odjechany, że po przebudzeniu, aż mi było wstyd hehe
rany, mi się dziś śnił sex z moim ginem
on ciekawy nie jest ale przyznam,że sen był bardzo przyjemny i aż mi głupio dziś

Cytat:
a gdzie nasza Marsi??
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;35389524]Marsi albo gotuje, albo się seksi
[/QUOTE]

niestety przez dwa dni nic nie gotowałam

ale za Wami tęskniłam
Djerba gratuluje siusiaka

heheeh jak ostatnio powiedziałam mojemu Samuelowi,że ja teraz też mam siusiaka ( w sensie,że dziecko w brzuchu) to tarzał się ze śmiechu
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 15:50   #2355
Hosenka*
Zakorzenienie

Jej, jak ja nie lubię chodzić na basen Tzn. na taki otwarty to fajnie, bo nie trzeba cały czas w wodzie siedzieć, a w zamkniętym mi się nudzi
Tata ma z pracy darmowe bilety na basen i się wścieka, ze nie chcę chodzić. Że wolałam płacić za karnety na fitness, skoro mogłam mieć za darmo basen. Nie może zrozumiec, ze na tyle możliwości aktywnosci, każdy coś dla siebie znajdzie i dla mnie to jest fitness (zumba niestety po miesiącu chodzenia dowiedziałam się o ciąży, a wiec przestałam chodzić, a wcześniej przez 3 lata chodziłam na inne zajęcia).

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 16:02   #2356
LadyWhisper
Zakorzenienie

Marsi książka doszła - dziękuję!

znowu mam plamienia........... spore....

Stary 2012-07-19, 16:05   #2357
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:

Z moich znajomych wie tylko 6 osób, w tym 1 dowiedziała się przypadkowo - spotkałyśmy się tydzień temu i zwróciła uwagę na mój brzuch. A z pracy na ponad 20 osób wiedzą 3 (w tym z mojego działu tylko kierownik).
No u mnie w pracy wieści niestety roznoszą się szybciej niż światło więc było to nieuniknione, wiedzą najbliższi znajomi i rodzina oczywiście. Ale wiadomo jak to jest tu sie ktoś dowie komus powie i sie roznosi, ale pamiętam jak ja się bałam w 5tym tygodniuo dzidzie a co dopiero wrzucać to n fb.

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
hmm umiem ale takie podstawowe rzeczy a nie jakieś "wymyślne" sama nie wiem czy lubię czy nie lubię ale codziennie mam problem co tu zrobić na obiad czasami już mi brak pomysłów. A moje gotowanie ogranicza się jeszcze do tego że nie mamy piekarnika
Bez piekarnika to jest naprawdę uciązliwe...

Cytat:
hope nic nie czytaj!!! Nie wolno!!! A sio!!!

chłoptaś i dziołszka
o to może jak pójde na drugie prenatalne 17 września zafunduje sobie 4d
Stary 2012-07-19, 16:08   #2358
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
Marsi książka doszła - dziękuję!

znowu mam plamienia........... spore....
Ty przynajmniej wiesz od czego Skarbie

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 16:16   #2359
LadyWhisper
Zakorzenienie

mhmm...widocznie nawet po chleb nie mogę wyjść do sklepu

Stary 2012-07-19, 16:17   #2360
e_vel
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja już zjadłam zupea papryka czeka w piekarniku

Kurcze same chłopaki ??:P a podobno jest zjawisko feminizacji licze że u mnie będzie dziołszka może za miesiąc moja ginka już coś ujrzy.... tylko jak ujrzeć pipke? siusiaka wiadomo ...
mi przy Niuni powiedział, proszę zobaczyć - szparkę widać :P teraz mam nadzieję na siusiaka...
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 16:20   #2361
ilkas
BAN stały

Cytat:
ciekawe czy jest status "w ciąży"

Cytat:
Napisane przez ---AgA--- Pokaż wiadomość

pytałam. lekarz nie widzi przeciwwskazań bo ciąża przebiega bezproblemowo. Jeśli chodzi o infekcje to doskonale Cię rozumiem, bo jak powiedziałam że byłam na basenie to moja mama na to "jezus maria, jak to na basenie, a nie zaraziłaś się czymś" wiem, że jest takie prawdopodobieństwo, ale kurczę ja muszę się ruszać. Od razu po basenie idę pod prysznic i dokładnie się szoruję biorę ze sobą też zawsze żel do higieny intymnej, taki bakteriobójczy i się dokładnie myję.

Cytat:

chłoptaś i dziołszka
wow, ale wyraźne

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
rany, mi się dziś śnił sex z moim ginem
on ciekawy nie jest ale przyznam,że sen był bardzo przyjemny i aż mi głupio dziś

aaa jeziorko ale Ci fajnie
a co do snu to padłam

Cytat:
Jej, jak ja nie lubię chodzić na basen Tzn. na taki otwarty to fajnie, bo nie trzeba cały czas w wodzie siedzieć, a w zamkniętym mi się nudzi
Tata ma z pracy darmowe bilety na basen i się wścieka, ze nie chcę chodzić. Że wolałam płacić za karnety na fitness, skoro mogłam mieć za darmo basen. Nie może zrozumiec, ze na tyle możliwości aktywnosci, każdy coś dla siebie znajdzie i dla mnie to jest fitness (zumba niestety po miesiącu chodzenia dowiedziałam się o ciąży, a wiec przestałam chodzić, a wcześniej przez 3 lata chodziłam na inne zajęcia).
zumba to moja miłość od roku !!! chodziłam 2-3 razy w tygodniu. kocham te zajęcia. i chyba to jest właśnie to czego najbardziej mi brakuje w ciąży..
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 16:23   #2362
antoinette
Wtajemniczenie

GG do antoinette

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
mi przy Niuni powiedział, proszę zobaczyć - szparkę widać :P teraz mam nadzieję na siusiaka...
a pamiętasz kiedy (mniej więcej) przy córce już wiedziałaś?

antoinette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 16:30   #2363
hope01
Zakorzenienie

od 2 lipca 79 stron, jeszcze 21 i wypadałoby wątek następny zakładać

Stary 2012-07-19, 16:38   #2364
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

A nie, liczy się chyba ilość postów, powyżej 5 tysiecy nowy
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 16:41   #2365
hope01
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;35397933]A nie, liczy się chyba ilość postów, powyżej 5 tysiecy nowy [/QUOTE]

faktycznie ale debil ze mnie

Stary 2012-07-19, 16:57   #2366
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Ale jaki miły
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 17:07   #2367
---AgA---
Raczkowanie

no to mnie uspokoiłyście bo aż sie zaczęłam zastanawiać czy czasem nie mają racji ale własnie tak mi sie wydawało że to nawet wskazane bo kręgosłup odpoczywa, ale oczywiście jak potrzebowałam potwierdzenia to na necie nic nie mogłam znaleźć , ale jutro mam wizytę to i tak jeszcze się upewnię tak już na 100 %
---AgA--- jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 17:16   #2368
e_vel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez antoinette Pokaż wiadomość
a pamiętasz kiedy (mniej więcej) przy córce już wiedziałaś?
coś około 16 tygodnia
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 17:26   #2369
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez wannabe Pokaż wiadomość

czesc dziewczyny. podczytuje watek bo sama spodziewam sie dziecka (TP 27.01). niestety nie mam za wiele czasu, ledwie daje rade pobieznie przejrzec watek, porownac swoje przezycia, objawy itp z waszymi. widze ze sie bardzo zzylyscie i jak ktoras sie nie pojawia dluzszy czas to sie martwicie - dlatego nie decydowalam sie na wpis
Na zdjeciu nasze malenstwo
no i super. witamy jak się ogólnie czujesz?

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;35383087]A ty wiesz, że ja też całkowicie inaczej? Nawet piersi inaczej bolały, przy Agu całe na wierzchu, że w nocy nie mogłam z boku na bok się odwracać, a teraz po bokach (już przeszło) i sutki masakrycznie (do teraz).

[/QUOTE]

no to może może.....

---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ----------

Cytat:
Napisane przez mitabe Pokaż wiadomość
Więc tak aby nie przeciągać kilka informacji o mnie:
- lat 30, mężatka
- pierwsza ciąża
- według OM 13 tydzień, a według ostatniego USG 14 tydzień - termin porodu przesunął mi sie na 20.01
Od poczatku ciąży jestem na zwolnieniu, było trochę plamienia więc luteina i nospa jest ciągle w użytku. Co do płci mam przeczucie, że to chłopiec, mąż myśli, że córeczka więc zobaczymy.
Pozdrawiam was wszystkie i wasze maleństwa!
witamy i pisać...pisać więcej tu z nami
Stary 2012-07-19, 17:27   #2370
Basia_Bogusia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
Witam nowe mamusie

Djerba, ale fajnie, że jednak synek gratulacje

Ja przed chwilą zjadłam pączka, takiego z dżemem i lukrem, w nocy miałam taką ochotę, że myślałam, że już nie usnę

Słyszałyście, że ponoć mają dziś trąby powietrzne znowu być? Masakra, co mnie zawsze przerażało to trzęsienia ziemi i trąby powietrzne
Tak tak słyszałam o tych trąbach. Liczę na to, że nas ominą szerokim łukiem, choć u nas wiatr jest tak silny, że dawno takiego nie było i do tego co jakiś czas pada.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości