|
|
#2881 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. V
i my juz po spacerze
glam u nas byl taki okres ze mala sie wyspana budzila kolo 3-4 i nie chciala spac,tylko gadala wyspana marudzila,kiedys zrobilam jej wtedy mleko i zasnela za 5min,ale juz jej naszczescie to przeszlo ![]() a no i nettke obczailam,laseczka fiu fiu,a Paulinka to juz w ogóle,taki słodziak ---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ---------- princ a co do cen tych zebowych pakietow to chyba zalezy od miejsca gdzie sie to robi
|
#2882 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
A może jakiś skok rozwojowy, że tak sie budza w nocy? Wkurzają mnie ludzie, którzy przychodza do mnie, albo dzwonią z jakąs oferta i nawet nie wiedza, jak sie firma nazywa |
||
|
|
|
#2883 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A no siedzi sama ![]() Mamuśki kupujecie dzieciaczkom buciki do nauki chodzenia? O takie: http://www.etygrysek.pl/index.php?pr...ct&prod_id=564
|
|
#2884 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Z tym budzeniem się o 3 to u nas norma, czasem zje i zaśnie a czasem myśli chyba że jest rano i zabawa na całego . Wczoraj zrobiła niespodziankę i przespała do 5 bez pobudki, ja naiwna się już cieszyłam że będzie przesypiać noce to dzisiaj miałam za swoje , praktycznie cała noc nie spanaAla wczoraj dostała od cioci taką zabawkę tańczący IgiPigiel czy jakoś tak, z bajki Dobranocny Ogród, właśnie włączyłam na youtube zobaczyć co to za bajka . Jakiś stworek chodzi po ogrodzie i myje kamienie i woła "maka paka" nettka - fajne te buciki, też się zastanawiam powoli nad jakimiś bucikami wariateczka- a Ty masz facebooka? Ja już po obiadku- mielone, ziemniaczki i mizeria
Edytowane przez olka1610 Czas edycji: 2012-07-19 o 13:05 |
|
|
|
|
#2885 |
|
Zakorzenienie
|
Kochana jesli chodzi o make pake
raz moj maz pieszczotliwoe powiedzial do ktoregos z blizniakowmotherfu**er a sonia na to- nie miwi sie madafaka tylko maka paka Alle fakt wkurzajaca ta bajka... Tak jak teletubisie- bo to ten sam producent
|
#2886 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
|
|
|
|
#2887 | |||||
|
Zadomowienie
|
hej
Cytat:
faktycznie mi wizaz też nie działał ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
gdyby nie chusteczki to bym nie mogła go przebrać. mizeria zaraz bede robic bo mi smaka narobiłaś ![]() ---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ---------- Nettka poślij mi Twoje dane na priv bo na liscie FB nie ma Cię a w klubie też nie zauważyłam, chyba że już taka ślepa jestem ....
|
|
#2888 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a po co one sa? nie lepiej jak maluch na boso chodzi?---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ---------- tak swoja droga to ciekawa jestem ktora z nas pierwsza znowu bedzie chwalic sie dwiema kreskami
|
|
|
|
|
#2889 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale masz rozmyślenia hehehheno ja nie ukrywam, że jak zaczniemy urządzać nasze lokum to chciałabym być w ciąży ) narazie nie mamy warunków... ale tak właśnie 2 , 2.5 roku różnicy pomiędzy maluchami by było ok
|
|
#2890 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
mnie można wykluczyć nawet z takiej listy
|
|
#2891 |
|
Zadomowienie
|
Dygotka na pewno?? heh zostaniecie przy jednym dziecku ?? może kiedyś zmienisz zdanie
|
#2892 |
|
Zadomowienie
|
Ło matko, wreszcie
Heeeeeeeeeeeej ![]() Ja na swoim, wynajmowanym, cudownie jest Net wolno mi działa wiec póki co nie cytuje, tylko będę czytać. Mam 40 str do nadrobienia, nie dam rady Streszczonko :prosi : .U nas ok, mamy 8 zębów, siadamy z pozycji raczkującej, i wstajemy plus chodzenie trzymając się łóżka i czego się da. Eh, jak fajnie być znów z wami |
|
|
|
#2893 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wow 8 ząbków gratulacje za chodzenie, super osiągnięcia Nettka bij mnie laciem, pomyliło mi się myślałam o kim innym a o tobie, że cie nie mam na fb
|
|
#2894 |
|
Zakorzenienie
|
Janeczko-ja i pierwszego dziecka nie byłam pewna...może kiedyś mi się odwidzi...podobno przy drugim dziecku jest się bardziej zorganizowanym,itp itd.Chciałabym rodzeństwo dla niunki,ale czy mam wystarczająco dużo cierpliwości...
![]() Ela-witaj!!cieszę się napisałam dziś krótką wiadomośc do Ciebie na nk chciałam wcześniej napisać sms,ale jakoś nie chciałam Ci zawracać głowymój dzieć od nie wiem kiedy w dzień śpi po 15-20 min chyba muszę zacząć myć częściej podłogę bo jak teraz śmiga po całym mieszkaniu to brudne ma łapki i kolanka ![]() o,bawi się kartonem.... jaki odkurzacz polecacie?????????
![]() Edytowane przez dygotka8 Czas edycji: 2012-07-19 o 15:11 |
|
|
|
#2895 |
|
Rozeznanie
|
glam - teletubisie jeszcze jakoś zniose ale ten dobranocny ogród to jakaś masakra
![]() te buciki które wkleiła nettka podobają mi się jako takie właśnie pierwsze buty jak dziecko już chodzi samodzielnie bo ja ogólnie przeciwna jestem "pośpieszaniu" dziecka. muffinka też sobie o tym wczoraj myślałam bo tż mnie zaskoczył że jeszcze z rok i nad drugim trzeba będzie mysleć. Ja szczerze mówiąc to drugie dziecko wolałabym mieć jak będziemy na swoim, teraz mieszkamy u teściów. Ale biorąc pod uwagę że to "na swoim" nie nastąpi wcześniej niż za 5-7 lat albo i później no to nie wiem, zobaczymy.... Na chwilę obecną to sobie nie wyobrazam żeby teraz zajść w ciąże . No i chciałabym zmienić prace jak mała trochę podrośnie ale z drugiej strony szkoda mi umowy na stałe zrywać bo w moich okolicach o pracę ciężko. To takie moje plany a życie napewno i tak pokaże co innego ela - Ty mnie pewnie nie kojarzysz bo ja nowa ale ja do Ciebie jakąś taką sympatią zapałałam jak Was podczytywałam może dlatego że z tego co pisałaś to też u teściów mieszkałas i też różnie bywało. I właśnie sobie dziś myślałam o Tobie że dawno Cię nie było a tu proszę ![]() a odnośnie zębów to na nfz raz w roku przysługuje usuwanie kamienia. Ja nawet tydzien temu miałam mieć to robione właśnie na nfz ale nie miałam z kim małej zostawić i odwołałam. Ogólnie to wyczaiłam sobie fajną prywatną przychodnie która ma kontrakt z nfz i do dentysty czekam max 2 tygodnie. Edytowane przez olka1610 Czas edycji: 2012-07-19 o 15:21 |
|
|
|
#2896 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
niedopatrzenie tego sprzyja powstawaniu wad stóp i kolan <---- tak przeczytałam ![]() Poza tym moja bratowa (nie ta głupia na razie jest za mała
|
|
#2897 |
|
Zakorzenienie
|
zapytam na rehab o te buty,ale watpie by yły zalecane.
warto poprawiac sópki teraz jak nasze dzieci sie odpychaja to zeby paluszki nie były skierowane na zewnatrz. własnie sie z krzesełkiem zbiła...tzxn chciała wstac....czasem udaje sie jej podnosic
|
#2898 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No jakbyś mogła to zapytaj .....jestem ciekawa
|
|
#2899 |
|
Zadomowienie
|
Witam.
ja tylko na chwilkę bo u rodziców jestem i akurat Fifi śpi więc kozystam ![]() nocki coraz gorsze...Fifi budzi się co 1,5-2godziny,Tż mówi że pewnie się nie najada i że głodny jest ... chyba dziś damy mm i zobaczymy jak będzie w nocy. baha ja nie uczyłam się z książek,tzn mam jakieś rozmówki i książkę ale chodziłam na lekcje tu w Polsce a później to podczas rozmowy reszta wychodziła..szczególnie braki... hehe jak będę w domu sprawdze jakie to rozmówki i jaka książka
|
#2900 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
normalnie mam jakąś fobię, ściska mnie w brzuchu i wogóle...tak panicznie się boję, a wiatr pi*zga dzisiaj konkretnie Boziu ![]() Cytat:
Cytat:
byłam u lekarza, z racji, że ma u siebie praktykantkę wytężył mózgownice i stwierdził że to co mała ma na pleckach to uczulenie. zmieniamy proszek na lovelę, dostala jakąś maść i kropelki. pani w aptece doradziła, aby zaczać smarować maścią i jak będzie lepiej to kropelki będą zbędne, nie ma co dziecka faszerować, najwyżej w sb dokupię kropelki. niunia waży 9300 i wszystko pozostałe u niej okw kolejce wysiedziałam się 2h i zakupów wyszła ![]() ale się zachmurzyło jej niech mnie ktoś przytuli
|
||||
|
|
|
#2901 |
|
Zadomowienie
|
olka ja nie mam fejsa
az sprawdze co to z bajka,moja siostrzenica jak byla mala uwielbiała teletubisie,a do tego sloneczka z dzieckiem chichrała sie jak glupia ![]() pokszywka ![]() ![]() muffinko a co na drugiego bejbika cie wzielo juz? ja to chyba bym chciala,ale psychicznie nie jestem gotowa,wciaz pamietam porod i opieke po nim![]() ela wow ale Twoje dziecię zdobyło umiejętności (ale przyznaje sie bez bicia ze nie bardzo pamietam co juz umialo wczesniej i ile zebow mialo )nettko to Ty o buciki pytalas?mi tez sie wydaje ze dopoki dziecko samo nie chodzi nie zaleca sie,a jak juz zacznie chodzic to musza byc porzadne,takie wyzsze usztywniajace nozke i kostke
Nigdy nie zobaczysz,tego co ja widzę Są chwile które kocham,i których nienawidzę ... Wymianka Edytowane przez wariateczka88 Czas edycji: 2012-07-19 o 16:37 |
|
|
|
#2902 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam
Ja tylko na chwilke.Niestety nie dam rady doczytac wiec wybaczcie.Pisałyscie cos o butach wiec odpowiadam jako rehabilitant który powrocił do pracy ))Dla dziecka najlepsza bosa stópka!!!!Gdy zaczyna chodzic i na dwór idziecie to takie jak najbardziej miekkie.Jesli nie ma kłopotów z koslawieniem to nie ma koniecznosci za kostke nosic. U Nas bez zmian mała bezzebna i nie raczkująca.Próby samodzielnego siadania.Nie mam czasu doczytywac wybaczcie.Pozdrawiam i pamietam o Was )))Buzialki
|
#2903 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale zescie naskrobaly,nie nadazam!!
Pisalyscie o chrupkach ryzowych-u nas dzialaja na koopala.I jako jedyne w Niemczech pozytywnie przeszly testy te z Hippa,reszta miala cos tam (jakies nawozy),co dzieci nie powinny jesc. |
|
|
|
#2904 | |
|
Zadomowienie
|
hejka!
Cytat:
gratuluje i zazdroszczę jednocześnie bo tez bym chciała z Małą w domu jeszcze zostac
|
|
#2905 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja mam Miele z serii Eco,zielony,do niego szczotke do paneli/parkietu XXL,dzieki niej szybciej sie sprzata,bo odkurza wieksza powierzchnie.
Muffinka tez sie czasem nad tym zastanawiam ;D. Te buciki do nauki chodzenia?Hmmm,nie wiedzialam.Sa na pewno ortopedyczne,moja mama ma sklep z takim obuwiem i m.in. ma te.Faktem jest,ze Max mial takie,jak zaczal chodzic i bylam zadowolona,bo jakos stabilnie stapal. |
|
|
|
#2906 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziękuje pani rehabilitant za fachową odpowiedź
|
|
#2907 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja też się okropnie boję takich anomalii pogodowych, na szczęście mój rejon omijają chociaż dzisiaj wieje okropnie. Super że z malutką wszystko oki ![]() Dziewczyny jak któraś znajdzie czas, napiszcie proszę ile mniej więcej Wasze dzieci śpią w dzień i w jakich godzinach? Bo moja od jakiegoś czasu mniej więcej od 8 do 8-40 i później od 13 do 14 i o 18 już jest tak śpiąca i marudna że masakra... Wg mnie mało śpi ale sama już nie wiem ![]() Ja uciekam dziś trochę czasu z tż spędzić bo marudzi biedny że jak mam czas to tylko przed kompem siedzę . Wpadnę może później bo ciekawa jestem jak tam Baha u fryzjera i Princ na rzęsach
|
|
|
|
|
#2908 |
|
Rozeznanie
|
Hej hej
![]() My jesteśmy u Mamy dzisiaj i jutro także Synuś ma pierwszą noc poza domem.Zobaczymy jak to zniesie ![]() Zaraz trochę doczytam i może jutro zajrzę jak znajdę chwilę. Aaa mam sposób na mojego dziecia, żeby jadł obiadki-dodałam dzisiaj w desperacji nektarynkę do zupki i wszamał aż mu się uszy trzęsły a wcześniej nawet buźki nie chciał otworzyć. Byliśmy dzisiaj zmierzyć cybexa juno-fix i niestety on jest chyba na drobniejsze dzieci, bo i ile teraz nawet było wygodnie to w ubraniu zimowym nie ma opcji,żeby tam było mojemu małemu wygodnie-zresztą pan wprost powiedział,że w tym wozi sie dziecko bez kombinezonu/innego ubrania zimowego.Teraz myślimy o Besafe.Zanim my sie zdecydujemy jeszcze chyba sporo wody upłynie...ehh... Cieszę sie, ze sobie fejsa założyłam bo teraz wiem z kim piszę Wszystkie jesteście laseczki i super mamuśki!!!Oli- wpraszam się do Ciebie w przyszły tłusty czwartek!!!!!!!!! Ela Edytowane przez saaraa_lub Czas edycji: 2012-07-19 o 19:40 |
|
|
|
#2909 |
|
Zakorzenienie
|
u nas ze snem jest roznie. z reguly Adas wytrzymuje 2,30-2,50 pomiedzy drzemkami. Jak jest dobrze to pierwsza drzemka trwa godzine-dwie. Zalezy o ktorej wstanie ale z reguly spi kolo godziny 9, potem druga drzemka w okolicach obiadu 45min-1h i w okolicach 3-4 ma kocia drzemke 20-40 min.
teraz dokuczaja mu zabki wiec wczoraj spal tylko 1h10 przez caly dzien. jak jest bardzo zmeczony i nie spi duzo to zabieram go na spacer w okolicach drzemki i spi wtedy w wozku dlugo
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
|
|
|
#2910 |
|
Zakorzenienie
|
u nas ostatnimi czasy w ciagu dnia około 1-1,20 w 3 podejsciaxgh.czyli zdecydowanie za mało
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:55.

to chyba zalezy od miejsca gdzie sie to robi 

ale wyciaganie z opakowania jest prawie tak fajne jak rwanie i pozeranie gazety
. Jakiś stworek chodzi po ogrodzie i myje kamienie i woła "maka paka"

w każdym razie chyba się już " znalazłyśmy " 

mizeria zaraz bede robic bo mi smaka narobiłaś 

a po co one sa? nie lepiej jak maluch na boso chodzi?
:prosi :

ja to chyba bym chciala,ale psychicznie nie jestem gotowa,wciaz pamietam porod i opieke po nim