Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 2205 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-18, 20:39   #66121
imbryka
Rozeznanie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XIV część zakręconej opowieści

Nałożyłam dzisiaj odzywkę różową artiste, ostatnio miałam ją z jakiś rok temu, konsystencja jakaś inna, nie ma takiego zapachu jak wcześniej, myślę, myślę...i wcześniej chyba pogmerałam butelki i wzięłam szampon zamiast odżywki
Bo dziś czytałam pięć razy czy na pewno to to odżywka, myślałam, że może coś zmienili, że konsystencja taka fajna kremowa i stwierdziłam, że dawno temu próbowałam odżywiać włosy szamponem, kto to robi identyczne butelki
Dziś więc stwierdzam, że różowa artiste o d ż y w k a () to bardzo fajna sprawa, teraz pukielki schną, ale przy spłukiwaniu jeszcze nigdy włosy nie były tak cudowne, przy harmonijkowaniu pokręcone bajecznie uhuhuhuuu

Swoja drogą jeżeli chodzi o wysychanie, to chyba klimat teraz jakiś taki, bo żeby to w środku lata suszyć włosy, u mnie zostawione po całej nocy nadal mokre, a ostatnio nawet podsuszone dyfuzorem i rano były jeszcze trochę wilgotne, szaleństwo jakieś

imbryka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-18, 20:41   #66122
aleksandra987x
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Martek_ Pokaż wiadomość
Nie mam keratyny . I w sumie nie wiem czy by mnie nie wyprostowało, Joaśka lniania mnie prostuje..
Joaśki są podobne, więc obojętnie którą dasz Ja własnie miałam tylko to co w kuchni plus keratynę, więc zrobiłam na próbę i jest fajnie. Kiedyś robiłam bez keratyny, za to z miodem, Ziają b/s z jojobą i łyżeczką serum silikonowego, ale teraz jest za ciężkie, poza tym chyba pielęgnacje dopasowałam w końcu do porowatości, ufff
aleksandra987x jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-18, 20:44   #66123
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Napisane przez claudiiin Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam do Was drobna i zarazem bardzo wazna prosbe niewłosową
Aaaa, Royksopp mam nadzieję, że pojedziesz i zdasz relację zazdroszczę!

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-18, 20:46   #66124
smoothly
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Riddim Pokaż wiadomość
Jak zaczynałam CG włosy schły mi po 8h Teraz używam dużo więcej protein (chociaż nie jestem pewna, czy rzeczywiście one mogą w tym pomóc) i włosy schną w 2h.

Dla mnie paradoksalnie nieplącząca jest SLSowa Joaśka miodowa. Muszę tylko po niej dać jakąś odżywkę i (już po spłukaniu wszystkiego) potrzymać włosy kilka minut dłużej pod ręcznikiem. Szampony Barwy plączą mnie strasznie . Jeszcze Garnier drożdże piwne (sprawdź skład, jeżeli stosujesz metodę cg w 100%) dawał radę.
no ja też tak miałam przy 1 myciu z CG. o mamo, ale się omęczyłam. włosy umyłam koło 10-11 w południe, a około 18-19 jeszcze były wilgotne
staram się w miarę dokładnie stosować CG, ale nie zawsze się da.

właśnie patrzyłam dzisiaj na tą joannę miodową i na garniera z chyba z rumiankiem. nie wiem, muszę jeszcze raz na dniach się wybrać, bo 27 idę do fryzjera na farbowanie i jak pomyślę o tych jej niewiadomego pochodzenia szamponach, odżywkach to mi się płakać chce!

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta
AA z bisabololem (jest na DOZ)
zerknę zaraz za tym szamponem.

w ogóle dziękuję za pomoc! ;*

akcja - powrót do formy!

Edytowane przez smoothly
Czas edycji: 2012-07-18 o 20:55
smoothly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 08:05   #66125
LadyMadalena
Wtajemniczenie

Dziewczyny, przychodzę z prośbą o pomoc. Biję się już od jakiegoś czasu z myślami czy nie wrócić do farb chemicznych. Generalnie od listopada farbuję henną, teraz mam 2-miesięczną przerwę jednak mój naturalny kolor, choć ładny to jest dla mnie za mało wyrazisty. A odrostu nie widać. Czy to możliwe żeby henna się tak sprała? Włosy ostatnio mam jakieś strąkowate, mało się kręcą, już praktycznie nie dbam o utrzymanie loków tylko po suszeniu z roztrzepywaniem palcami mam lekkie fale.
Wyszła z tego opowiastka a ja przyszłam spytać czy, któraś testowała na lokach farby apteczne, color & soin/biokap/sanotint? Może jeszcze w dodatku czerwone/rude kolory? Jak to z przesuszem może po nich być? Ostatnio moje włosy są w zdecydowanie lepszej kondycji jeśli chodzi o brak zniszczeń choć nie układają się pięknie i nie chciałabym zniszczyć moich wysiłków.

Moja fragrantica

Edytowane przez LadyMadalena
Czas edycji: 2012-07-19 o 08:09
LadyMadalena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 10:19   #66126
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maliniarka Pokaż wiadomość
aaaale słodki bobas

nie musisz niczego narabiać kochana ale wpadaj czasem pokaż włoski
będą lokusie?
U małego lokaski chyba nie będą A moje pokażę, jak umyję

Cytat:
Napisane przez anoska Pokaż wiadomość

jak on pięknie trzyma główkę, miód na moje serce
uroczy bobasek
Hihi, on już tak po skończenie 3 miesiąca trzyma Dużo na brzuszku leżał i ćwiczył

Cytat:
Napisane przez Martek_ Pokaż wiadomość
Jaki on już duży .
Wszyscy to mówią, ja go widzę codziennie i nie zauważam tego Dopiero jak robiłam porządki ostatnio i znalazłam jego pierwszego bodziaka w rozmiarze 56, gdzie się w nim topił, a teraz nosi 74, to zrozumiałam, że jednak urósł

Cytat:
Napisane przez smoothly Pokaż wiadomość
myszka2020, ale masz przystojniaka

Cytat:
Napisane przez Riddim Pokaż wiadomość
Myszko!! Spóźnione gratulacje ode mnie, niech Wam loki rosną i kręcą się na potęgę!
Dziękujemy

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość

myszko ale przystojniak
pokaż się koniecznie
Pokażę się jak umyję to coś na mojej głowie Ale rozszesane palcami i mokre, jeszcze nie pokręcone mam już za zapięcie od stanika

Cytat:
Jak ten czas leci, to juz prawie pol roku! A wydaje sie jakby to bylo tak niedawno jak rodzilas Boskiego masz dzidziula I super ze wypadanie wlosow ustalo!
Też mam wrażenie, że dopiero co jechałam do szpitala

Kupiłam niedawno ten nowy balsam schaumy taki czarny z keratyną i olejkiem, całkiem sensowny dla mnie, jak jeszcze dokapię keratyny, to całkiem włoski przyjemne
myszka2020 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 10:49   #66127
vivinn
Zakorzenienie

Mam ochotę kląć szpetnie!
Włosy ponad tydzień temu zaczęły wyglądać jak stóg siana, szit!
Postanowiłam je bardziej nawilżyć i robię to regularnie, kupiłam też odżywkę z silikonami, co by je ciut ujarzmić i zabezpieczyć końce (nigdy tego nie robiłam...), ale w efekcie mam miotłę. Puch na całej długości, wszędzie masa odstawaczy, które wyglądają jakby miały zaraz odpaść z przesuszenia, co więcej - z dnia na dzień pojedyncze odstawacze przekształcają się w całe pasma
Nawilżenie zatrzymuję we włosie olejami, b/s i, teraz, silikonami. Porządnie karmię proteinami raz na dwa/ trzy tygodnie, do psikanki dodaję raczej zapobiegawczo w śladowych ilościach. Poza tym nie zdradzają objawów przeproteinowania ani przenawilżenia.
Jakieś rady? Prooszę
Stary 2012-07-19, 11:04   #66128
LadyMadalena
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez vivinn Pokaż wiadomość
Włosy ponad tydzień temu zaczęły wyglądać jak stóg siana, szit!
Postanowiłam je bardziej nawilżyć i robię to regularnie, kupiłam też odżywkę z silikonami, co by je ciut ujarzmić i zabezpieczyć końce (nigdy tego nie robiłam...), ale w efekcie mam miotłę. Puch na całej długości, wszędzie masa odstawaczy, które wyglądają jakby miały zaraz odpaść z przesuszenia, co więcej - z dnia na dzień pojedyncze odstawacze przekształcają się w całe pasma
Nawilżenie zatrzymuję we włosie olejami, b/s i, teraz, silikonami. Porządnie karmię proteinami raz na dwa/ trzy tygodnie, do psikanki dodaję raczej zapobiegawczo w śladowych ilościach. Poza tym nie zdradzają objawów przeproteinowania ani przenawilżenia.
Jakieś rady? Prooszę
przekarmienie proteinami? nawilzaj dalej i odstaw na trochę proteiny. jak dla mnie wygląda typowo choć mówisz, że to nie to.

Moja fragrantica

Edytowane przez LadyMadalena
Czas edycji: 2012-07-19 o 11:07
LadyMadalena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 11:38   #66129
TwojaKokaina
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez *Basia* Pokaż wiadomość
Bo nie widzę potrzeby. Myję zawsze wieczorem, suszę suszarką i spać. Rano wstaję i już. Nie bardzo wiem co to reanimacja. Kiedy rano coś jest nie tak, upinam i już.

mam tak samo :d nigdy stylizatora nie używałam
Cytat:
Napisane przez dziuwlenka Pokaż wiadomość
natomiast tu w tym miejscu mam do was ogromną prośbę, chodzi o kolor tych moich włosów, jak czasami na nie popatrzę to mi się płakać chcę pomimo pięknego skrętu, bo kolor jest przerażający..
tak jak pisałam, schodzę z czerni farbowanej chemicznie, ostatnio chyba już ze trzy razy albo dwa, już nie ogarniam, farbowałam balsamem koloryzującym vanity, ostatnio na chna i świetnie to widać na załączonym zdjęciu, grzywka ruda, środek czarny, końce rude, śmiech na sali po prostu.. nie chciałabym farbować na czarno, nawet brązu nie chce, ale coś zrobić muszę, istnieje szansa na rosjaśnienie tego środka jakoś, bo mnie coś trafi z tą tęczą ;/
też tak miałam żeby nie tykać odrostu, rozjaśniłam farbowańce i wyszło takie ombre i teraz zapuszczam aż będą całe moje

---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ----------

Cytat:

Dziewczyny mam do Was drobna i zarazem bardzo wazna prosbe niewłosową Biore udzial na fejsie w konkursie, w ktorym moge wygrac karnet na Audioriver (festiwal muzyki elektronicznej), koszt wstepu to 150zl wiec bardzo by mi sie przydal, a jedyne co musze zrobic to uzbierac jak najwiecej "lubie to" pod moim komentarzem pod ponizszym linkiem: KLIK! Bede bardzo wdzieczna za Wasze lajki! Klaudia jest tam tylko jedna wiec bez problemu mnie zidentyfikujecie Dzieki z gory i przepraszam za OT
P.S. A juz szczytem szczescia byloby dla mnie gdybyscie kliknely tez lubie to z kont TŻtów czy np. rodzenstwa bo ktos mnie kurcze goni i moge przegrac
od spamów konkursowych są specjalne fora.
TwojaKokaina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 12:12   #66130
vivinn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyMadalena Pokaż wiadomość
przekarmienie proteinami? nawilzaj dalej i odstaw na trochę proteiny. jak dla mnie wygląda typowo choć mówisz, że to nie to.
Jedyne proteiny, które moje włosy dostają od mniej-więcej tygodnia pochodzą z tej odżywki.
Jest tam keratyna, ale nie jakoś wysoko w składzie. Kupiłam ją już po tym, jak problem się zaczął. Od tego czasu nie dostawały protein, za to ogromne porcje nawilżenia - tak duże, że bałam się gumowych włosów - maski z nawilżającymi półproduktami na kilka godzin, miód z półproduktami na całą noc pod olej. Takie mieszanki co 3 dni, po myciu jak zwykle odżywki d/s nawilżające.
A może trzeba im super-mocnego zabezpieczenia? Tylko czym?
Stary 2012-07-19, 12:18   #66131
smoothly
Zakorzenienie

heh, a u mnie jak pech to pech. w końcu skończył się remont w łazience. na noc zmoczyła włosy, na to isana babassu, olej i rano wstaję, żeby umyć włosy. a tu psikus, do tej pory albo brak wody, albo jest tylko zimna. siedzę jak straszydło i już normalnie świruję.

akcja - powrót do formy!
Stary 2012-07-19, 12:37   #66132
daria_z
Raczkowanie

Cytat:
heh, a u mnie jak pech to pech. w końcu skończył się remont w łazience. na noc zmoczyła włosy, na to isana babassu, olej i rano wstaję, żeby umyć włosy. a tu psikus, do tej pory albo brak wody, albo jest tylko zimna. siedzę jak straszydło i już normalnie świruję.
Ja też nie miałam jakiś czas ciepłej wody. Jeżeli koniecznie chcesz już umyć to może zagotuj wodę i wymieszaj z zimną ?
The Lying Game
Lindsey Stirling
daria_z jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 12:48   #66133
smoothly
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez daria_z Pokaż wiadomość
Ja też nie miałam jakiś czas ciepłej wody. Jeżeli koniecznie chcesz już umyć to może zagotuj wodę i wymieszaj z zimną ?
no w ostateczności tak zrobię, już o tym myślałam, ale no szok. po prostu szok! czekam jeszcze ze 20 minut.

akcja - powrót do formy!
Stary 2012-07-19, 14:45   #66134
Martek_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez vivinn Pokaż wiadomość
Ja na Twoim miejscu pojechałabym SLS i przez kilka myc stosowała zestaw minimum, taki restart trochę.
Stary 2012-07-19, 15:06   #66135
claudiiin
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
Aaaa, Royksopp mam nadzieję, że pojedziesz i zdasz relację zazdroszczę!
Jade na pewno, niezaleznie od wyniku Tez uwielbiam Royksopp!

Cytat:
Napisane przez TwojaKokaina Pokaż wiadomość
Nie widzialam, a poza tym kto na nie zaglada? ;] Nasze forum w przeciwienstwie do wielu innych ma taka specyfike i przyjazna atmosfere, ze nikt nikogo nie zjedzie za taka prosbe dodana na szaro do postu na temat wlosow, a Tobie w czyms ona przeszkadza? Poza tym pare dziewczyn juz tez tak tu robilo, np. Agatron.

Dziekuje tym z Was, ktore kliknely mi like i tym samym mi pomogly

Wiecie co, ta Alverde brzozowo-szalwiowa chyba zrobila mi kuku Wspominalam, ze nie ulatwia rozczesywania, a wrecz je utrudnia, bo gdy mam ja nalozona to z tego co uda mi sie rozczesac za chwile i tak robi sie koltun, bo wlosy sa po tej odzywce szorstkie. Ogolnie wlosy po wyschnieciu poczatkowo sa spoko, ale zauwazylam, ze bardzo szybko staja sie suche. Tak wiec wczoraj uzylam Bingo shea zamiast tej Alverde i co? Dalej to samo! Nie moglam za chiny rozczesac tych wlosow, a zwykle po Bingo nie mam z tym klopotu. To mozliwe, zeby po 2 czy 3 uzyciach tak wysuszyla mi wlosy? Swoja droga farbowalam 11 dni temu, wiec to tez moze sprzyjalo wysuszeniu.
Sklad Alverde: Aqua, Glycerin, Cetearyl Alcohol, Alcohol*, Simmondsia Chinensis Oil*, Acetum*, Sodium Stearoyl Lactylate, Cocos Nucifera Oil*, Sodium Lactate, Coco Glucoside, Polyglyceryl-2-Caprate, Caprylic/Capric Triglyceride, Sodium Cetearyl Sulfate, Arginine, Betula Alba Extract*, Salvia Officinalis Water*, Lavandula Hybrida Oil*, Lysolecithin, Xanthan Gum, Tocopherol, Helianthus Annuus Seed Oil, Ascorbyl Palmitate, Parfum**, Linalool**, Limonene**

Rozczarowuje mnie ta firma... 2/2 odzywki sa dla mnie be A takie fajne sklady

CG i olejowanie od listopada 2011 + walka z wypadaniem, zapuszczanie grzywy, powrót do naturalek...
claudiiin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 15:21   #66136
Chatul
ma zielone pojęcie

Spieszę donieść, że żel z agar agar zapowiada się dobrze
Stary 2012-07-19, 15:24   #66137
TwojaKokaina
Zakorzenienie

Cytat:
nie zapomnę jak na stancji nie miałam wody 2 razy z rana jak na uczelnię trzeba było jechać
Cytat:

Nie widzialam, a poza tym kto na nie zaglada? ;] Nasze forum w przeciwienstwie do wielu innych ma taka specyfike i przyjazna atmosfere, ze nikt nikogo nie zjedzie za taka prosbe dodana na szaro do postu na temat wlosow, a Tobie w czyms ona przeszkadza? Poza tym pare dziewczyn juz tez tak tu robilo, np. Agatron.
widac ktoś zagląda, skoro istnieje. i zapewniam Cię, że to nie jedyne forum, na którym panuje miła atmosfera i nikogo 'nie zjechałam' jak to określiłaś, więc daruj sobie złośliwości. po prostu z tego co wiem, to spamy konkursowe były karane punktami i tyle.

przy okazji, udało się któreś z Was znaleźć następcę żelu aloesowego z lidla?
Stary 2012-07-19, 15:29   #66138
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
mam tak samo :d nigdy stylizatora nie używałam

Z tego co wiem Basia używa stylizatora. Napisała, że nie reanimuje, bo nie musi

Eee

Cytat:
Jade na pewno, niezaleznie od wyniku Tez uwielbiam Royksopp!

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Spieszę donieść, że żel z agar agar zapowiada się dobrze
Jaki jaki?

Cytat:
widac ktoś zagląda, skoro istnieje. i zapewniam Cię, że to nie jedyne forum, na którym panuje miła atmosfera i nikogo 'nie zjechałam' jak to określiłaś, więc daruj sobie złośliwości. po prostu z tego co wiem, to spamy konkursowe były karane punktami i tyle.
wystarczyło napisać żeby usunęła wpis, który Cię drażni po co wprowadzać nerwową atmosferę?

Stary 2012-07-19, 15:31   #66139
Martek_
Zadomowienie

Cytat:
Jade na pewno, niezaleznie od wyniku
Miłej zabawy

Dziewczyny, mamy tutaj polecane żele i pianki, a co z lakierami? Jest coś czym należy się kierować przy wyborze pod względem składu?
Stary 2012-07-19, 15:44   #66140
TwojaKokaina
Zakorzenienie

Cytat:

wystarczyło napisać żeby usunęła wpis, który Cię drażni po co wprowadzać nerwową atmosferę?
skoro każde drobne zwrócenie uwagi wywołuje takie reakcje, to nie dziwota. trzymajcie się ciepło złosniki
Stary 2012-07-19, 15:44   #66141
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Jaki jaki?
Samodzielnie robiony z samego agaru
Stary 2012-07-19, 15:49   #66142
topsecri
Raczkowanie

Dziewuszki kochane moje, a co z porowatością włosa? Nie wiem za nic jak ją określić czytałam Pigułkę i podstawowe wątki, ale nadal ciemność widzę, ciemność Chyba muszę załatwić mikroskop i podejrzeć w ten sposób haha
topsecri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 16:16   #66143
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
skoro każde drobne zwrócenie uwagi wywołuje takie reakcje, to nie dziwota. trzymajcie się ciepło złosniki
Eeeemmm nie przesadzajmy uwaga została zwrócona obu stronom, nie strzelajmy fochów jest remis
Lepiej włosy pokaż

Cytat:
Samodzielnie robiony z samego agaru
Podzielisz się przepisem? i zdjęciami włosów

Stary 2012-07-19, 16:29   #66144
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Podzielisz się przepisem?
Jasne, przepis jest banalnie prosty.

Składniki:
  • agar agar
  • woda
Przygotowanie:
  1. Wlewamy wodę do garnka i czekamy aż zacznie wrzeć.
  2. Gdy zacznie wrzeć, wrzucamy proszek agar agar.
  3. Mieszamy aż wszystko się rozpuści.
  4. Przelewamy do innego pojemnika (najlepiej dużego).
  5. Kiedy agar się zżeluje, przepuszczamy go jeszcze przez blender, żeby żadnych grudek nie było.

A proporcje agar agar i wody, to 7 g. agaru na 1 litr wody (chyba, że na opakowaniu jest napisane coś innego). Na początku lepiej zrobić mniejszą porcję. Ja zrobiłam taką z litra wody i nie wiem kiedy zużyję

Cytat:
i zdjęciami włosów
Dzisiaj mi akumulatorki padły, muszę je podładować…
Stary 2012-07-19, 16:31   #66145
aleksandra987x
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez topsecri Pokaż wiadomość
Dziewuszki kochane moje, a co z porowatością włosa? Nie wiem za nic jak ją określić czytałam Pigułkę i podstawowe wątki, ale nadal ciemność widzę, ciemność Chyba muszę załatwić mikroskop i podejrzeć w ten sposób haha
Taki krótki test, gdzieś czytałam na jakimś blogu, stronie czy coś, ale nie pamiętam gdzie:

-jak długo schną?
- łatwo n. w czasie deszczu się moczą?
-łatwo je obciążyć?
-są podatne na stylizację?
-łatwo je zafarbować, ale kolor szybko się wypłukuje?
-mimo odpowiedniej pielegnacji kilka godzin po umyciu wyglądają jak przesuszone?

Może to ci pomoże Podziel się odpowiedziami, zobaczymy jaka porowatość ci wyjdzie
Stary 2012-07-19, 16:35   #66146
Chatul
ma zielone pojęcie

Pochwalę się za to moimi niebieskimi końcówkami (bez rozjaśniacza się nie obeszło, ech ).
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: gif niebieskie.gif (92,8 KB, 83 załadowań)
Stary 2012-07-19, 17:05   #66147
daria_z
Raczkowanie

Cytat:
Pochwalę się za to moimi niebieskimi końcówkami (bez rozjaśniacza się nie obeszło, ech ).
Ale ładny kolor <33
The Lying Game
Lindsey Stirling
daria_z jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 17:10   #66148
topsecri
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aleksandra987x Pokaż wiadomość
Taki krótki test, gdzieś czytałam na jakimś blogu, stronie czy coś, ale nie pamiętam gdzie:

-jak długo schną?
- łatwo n. w czasie deszczu się moczą?
-łatwo je obciążyć?
-są podatne na stylizację?
-łatwo je zafarbować, ale kolor szybko się wypłukuje?
-mimo odpowiedniej pielegnacji kilka godzin po umyciu wyglądają jak przesuszone?

Może to ci pomoże Podziel się odpowiedziami, zobaczymy jaka porowatość ci wyjdzie
Dzielę się odpowiedziami
- jak długo schną? około 2-3 godzin jeśli nie ma upałów, jeśli są, to w
około godzinę
- nie zauważyłam, żeby mega mocno mokły na deszczu, jeśli pada, to
wiadomo, że szybko mokre, ale nie wyciskam z nich wody, są mokre
jakby z wierzchu. Wytrę ręcznikiem i są tylko wilgotne.
-nie wiem, czy łatwo je obciążyć, szczerze to mi się to nie zdarzyło.
Nawet teraz, podczas stosowania świadomej i zwiększonej pielęgnacji
nawilżającej z kilkoma specyfikami na raz nie mam problemu.
Zachowują się jak zwykle, nie klapną itp.
- włosów za mocno nie stylizuję. Nie wiem, czy to dokładnie o to chodzi:
jak prostowałam to się trzymały, jak kręciłam lokówką, to się
trzymały itp.
-farbę przyjmują łatwo, każdy kolor (nie farbowałam jedynie na blond).
Od paru lat farbuję na hebanową czerń i kolor jak był, tak jest. Nie
blaknie jakoś niesamowicie.
- wyglądają na przesuszone, jeśli w ciągu dnia, albo po spotkaniu z
wiatrem ich nie przeczeszę. Oprócz tego jest ok. Mam nadzieję, że i to
uda mi się opanować przez świadome dbanie i pielęgnację.

To by było na tyle Ależ pisania Dziękuję z góry za pomoc!

---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:09 ----------

Cytat:
O wow, super kolor! Idealna wariacja na lato
Stary 2012-07-19, 17:23   #66149
aleksandra987x
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez topsecri Pokaż wiadomość
Dzielę się odpowiedziami
- jak długo schną? około 2-3 godzin jeśli nie ma upałów, jeśli są, to w
około godzinę
- nie zauważyłam, żeby mega mocno mokły na deszczu, jeśli pada, to
wiadomo, że szybko mokre, ale nie wyciskam z nich wody, są mokre
jakby z wierzchu. Wytrę ręcznikiem i są tylko wilgotne.
-nie wiem, czy łatwo je obciążyć, szczerze to mi się to nie zdarzyło.
Nawet teraz, podczas stosowania świadomej i zwiększonej pielęgnacji
nawilżającej z kilkoma specyfikami na raz nie mam problemu.
Zachowują się jak zwykle, nie klapną itp.
- włosów za mocno nie stylizuję. Nie wiem, czy to dokładnie o to chodzi:
jak prostowałam to się trzymały, jak kręciłam lokówką, to się
trzymały itp.
-farbę przyjmują łatwo, każdy kolor (nie farbowałam jedynie na blond).
Od paru lat farbuję na hebanową czerń i kolor jak był, tak jest. Nie
blaknie jakoś niesamowicie.
- wyglądają na przesuszone, jeśli w ciągu dnia, albo po spotkaniu z
wiatrem ich nie przeczeszę. Oprócz tego jest ok. Mam nadzieję, że i to
uda mi się opanować przez świadome dbanie i pielęgnację.

To by było na tyle Ależ pisania Dziękuję z góry za pomoc!

---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:09 ----------

O wow, super kolor! Idealna wariacja na lato
Tak więc obstawiam średnią, albo "lekko" wysoką (szybko schną, trudno je obciążyć, podatne na układanie itd.) Próbowałaś kokosa może? Albo keratyny? I jeśli tak, to jakie były efekty?

W takim razie witaj w moim świecie, mam bardzo podobną porowatość jak ty z tym, że moje włosy jak ich porządnie nie zabezpieczę cięższą odzywką b/s albo silikonową d/s po godzinie od wyschnięcia prezentują napuszoną szopę, niczym król lew
Stary 2012-07-19, 17:29   #66150
topsecri
Raczkowanie

kokos właśnie do mnie jedzie, jeszcze nie próbowałam, ale zapewne jutro paczuszka dojdzie zamówiłam też olejek makadamia. Oleje z Alterry nie robią z moimi włosami kompletnie nic. Także spróbuję te. Keratyny nie mam, ale zakupię. W Lotonie odżywce stylizującej b/s jest ona w składzie i od kiedy jej używam włosy są ładniejsze. Dziękuję Tobie za pomoc
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości