|
|
#211 | |||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Z odchowalnią się witamy-to My majowo-czerwcowe Mamy 2012
Cytat:
Cytat:
Cytat:
mały zasypia w swoim łóżeczku sam, fakt, że sobie stęka czasem zawoła "ajajaj" to idę i głaszcze po buźce, wkładam smoczek jak wyleci |
|||
|
|
|
#212 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a przy cycu zasypial zawsze . poza tym faktycznie jak nie pociagnie dobrze to nic z niej nie poleci. zobaczymy po kilku dniach, ale ja z niej jestem na razie zadowolona, albo inaczej - nie rozczarowała mnie . Cytat:
mnie w szpitalu powiedział pediatra jak karmic i jakie dawki, teraz dawkuje na oko, widze czy je dobrze z piersi czy nie, jesli zje wiecej z cyca to daje mu 30-60 ml mm, jesli mniej to 90-120ml. zazwyczaj trafiałam. podaje wit D, zas K raz na 2 tyg - tak mi poradzila pediatra widzac po rozpisce ze wiecej karmie piersia niz mm. |
||
|
|
|
#213 |
|
Rozeznanie
|
ja moje kąpałam po 20, jak karmiłam miał oczy jak 5 zł i bałam się, że będzie jazdy robił
ale nie zasnął i śpi, raz tylko byłam pomiziać po buźce a jak tam Tosia się dziś zachowywała po tej szczepiące? Mój o dziwo normalnie jak co dzień, tylko wczoraj te płacze chwilowe i ogólnie rozdrażnienie do godziny 23 |
|
|
|
#214 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem czy większe już kupować...Delicol dawałam do mleka. ![]() Cytat:
Mnie też kusi, żeby Piotrka zważyć, ale będę twarda... ![]() U nas już bez kropelek a kupki dość rzadkie. |
||
|
|
|
#215 |
|
Rozeznanie
|
dzisiaj tak zabawiałam małego, że fikał rękami i nóżkami jak opętany śmiać mi się chciało, bo bo tych figlach dwa razy pryknął i zrobił kupę z uśmiechem na twarzy, jednak ruch fizyczny najlepszy. Im dzieciaczki będą starsze, bardziej aktywniejsze to problemy brzuszkowe znikną , mam nadzieję
|
|
|
|
#216 |
|
Zadomowienie
|
kurde siedze w lazience i odciagam pokarm.... do htzta przylazl kumpel z prosba o pomoc przy kompie
|
|
|
|
#217 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() po szczepionce w drodze powrotnej spała, weszłyśmy do domu, nakarmiłam ją ( nawet się nie darła przed jedzeniem jak to zwykle bywa) i zasnęła, spała ponad 3 godziny, potem mega kupę zrobiła, ogólnie była spokojna bardzo jakby trochę otumaniona może przez ten stan podgorączkowy, dzisiaj miała 36, 9st temp, miałam teraz jej zmierzyć ale śpi, miejsca po kłuciu nie puchną, także jest dobrze a jak tam Wiktorek po szczepieniu? ( pewnie już pisałaś a ja przeoczyłam... )
|
|
|
|
|
#218 | ||
|
Rozeznanie
|
od wczoraj biorę bo ze szpitala nie dali mi recepty i jak odebrałam wypis to się dowiedziałam, że powinnam coś brać i poszłam do lekarza po receptę... i mam 15 sztuk :/
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#219 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#220 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Zrobiłam dziś te polecane przez...nie pamiętam ..sorki te z serkami i galaretką dobre tylko tak: najpierw w garnku za bardzo stężały mi serki zmieszane z galaretką więc użyłam miksera żeby je jakoś rozrzedzić mała wtedy nie spała, nie przestraszyła się potem to samo stało się z samą galaretką oj jak sierota. W efekcie ciasto wyglądało paskudnie ale było dobre no i miałam za dużą tortownicę
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|||
|
|
|
#221 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie wiem co innego doradzić... no i smaruj sobie jakąś maścią brodawki życzę powodzenia |
|
|
|
|
#222 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Mały śpi, zasnął w łóżeczku bez noszenia
|
|
#223 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ciężko jej idzie, ale tylko trzy razy zerknęłam, bo stękała, smok jej wypadł. Też o dziwo bez noszenia, a raczej bez lulania
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|
|
|
|
#224 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() witam sie i ja w nowej czesci bylam pełna nadziei że po 3 miesiącach większość problemów minie np. z brzuszkiem, karmieniem a tu się okazuje że niekoniecznie i do tego dojdą nowe |
|
|
|
|
#225 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#226 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Zasnęła ![]() ---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ---------- Ja się kładę. Jutro muszę porządnie posprzątać, w sobotę chrzciny strasznie się cieszę z cateringu, nie wyobrażam sobie gotowania na 20 osób. Mam nadzieję że catering się spisze.Dobranoc
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" Edytowane przez stokroteczka777 Czas edycji: 2012-07-19 o 22:03 |
|
|
|
|
#227 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#228 |
|
Zakorzenienie
|
Zmykam. Do jutra.
PA! (Spokojnej nocki nam wszystkim... )
|
|
|
|
#229 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ---------- I mam prośbę o pomoc... macie jakieś pomysły na prezent dla chłopca na drugie urodziny?? Bo mam chrześniaka i zeeero pomysłów. Aha no i z gotówką też cienko, więc już całkiem kapa
|
|
#230 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Hej!
My dalej nie dotarliśmy na szczepienie Spróbujemy jutro.Timii, tak myślę sobie, że może jednak te 180 ml to nie było wcale tak strasznie dużo... Wczoraj wieczorem wyskoczyłam na basen i zostawiłam chłopaków z odciągniętym mlekiem - 140 ml. Kajko wciągnął wszystko i wg tż wyglądał jakby na jeszcze trochę miał ochotę. Powiem Wam, że mnie zainspirowałyście z takim porządnym usypianiem dzieciaków. Naprawdę, brawa dla wszystkich za postępy ![]() Z Maksiem nie miałam jakiegoś specjalnego systemu, często usypiał przy piersi, czasem nie, różnie to bywało, czasem ciężko. Więc pomyślałam, że ja też spróbuję innych porządków niż usypianie przy piersi lub na rękach, bo Kaj już zaczynał się powoli do tego przyzwyczajać, przynajmniej w dzień Wieczorem jakoś mi pięknie usypiał położony po prostu w łóżeczku po kąpieli i karmieniu. I tak, przez 3 dni usypianie w dzień w łóżeczku (z kompletem śpiworek, smoczek, misiu pozytywka i kocyk przy buzi) trwało ni mniej, ni więcej, tylko równo godzinę, a dziś położyłam dziecko i nawet 5 min nie minęło jak spał Cytat:
Ale to nie ma co porównywać. Maks jest starszy i więcej rozumie. Nic na siłę, i tak sobie super z chłopakami radzisz, a z czasem pewnie będzie jeszcze lepiej Cytat:
Cytat:
Ja też wolę Avent od TT, tzn. tandem tż i Kaj tak woli Poza tym w Avencie jest super ten system odpowietrzania, jak dziecko pije, to wyraźnie widać bąbelki powietrza wpadające do butelki i charakterystyczny dźwięk, takie jakby "trrrr..." TT niby też mają taki system w smoczku, ale jakoś nam przez tą dziurkę nie wpada powietrze, tylko smoczek się zapada A u Was, innych karmiących z TT, jak jest z tym odpowietrzaniem?? Może nasz smoczek jakiś wadliwy...Ja mam pojemniki z Aventu. Zaopatrzyłam się w 4 sztuki. Na moje sporadyczne wyjścia bez Kaja to spokojnie wystarczy. Cytat:
bo wydaje mi się, że my już więcej Ci nie pomożemy, a taki doradca owszem.Cytat:
Cytat:
![]() Już jesteśmy w odchowalni ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ciężko mi powiedzieć, o co chodziło Waszej pediatrze, ale tak też zrozumiałam z tego, co pisałaś, natomiast ja sama nic nie wiem, żeby Delicol miał jakiś wpływ na przybieranie. Wracam do dawnej formy z moim gadulstwem jak nic |
|||||||||
|
|
|
#231 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jestes tutaj potrzebna ![]() ja tez teraz mysle ze te poniedzialkowe problemy nic z butla nie mialy wspolnego. dzis i wczoraj marcia znow miala problem po poludniu z zasypianiem. chcialam ja ululac na drzemke bo widac ze jest zmeczona i zasypia kilka razy ale za kazdym razem na pare minut tylko totalnie nie wiem co jej dokucza. dzis i wczoraj przerwalam ten koszmar po 3 probie bo to co sie dzialo w pon to jakas masakra. wieczorem udalo mi sie ja ladnie uspic ale byla juz bardzoz meczona wiec nie jest latwo. no nic, jeszcze bede probowac - wg mnie nie jest to normalne zeby dziecko podczas jednego popoludnia probowalo zasnac kilka/kilkanascie razy i sie nie udaje...poza tym wszystko ok. dostaje juz piekne bezzebne usmiechy, marcia jest coraz bardziej kontaktowa, ladnie spi dopoludnia - nawet kilka godzin |
|
|
|
|
#232 |
|
Zadomowienie
|
izotropia musisz to przetrwac.ja zagryzalam zeby i wbijalam paznokcie w fote z bolu,myslalam ze sie wykoncze, ale to przechodzi. Czasem stosowalam kapturki ale Borys nie za bardzo chcial z nich jesc. Wietrzylam sutki i smarowalam mascia i mlekiem. Niestey tak to wyglada,jak przetrwasz pierwsze 2-3 tyg to potem jest juz duzo lepiej.
kismja zdezerterowalam z ksiazkowym usypianiem w ciagu dnia po 1 dniu jak drugiego dnia juz wykazywal opor, dalam sobie spokoj bo bylam mega zmeczona. A tu prosze,oplaca sie jednak .Zainspirowalas mnie,zaczne od nowa. ![]() Co do doradcy,masz racje,przed wyjazdem do mamy pisalam ze bede sie starac o wizyte u poleconefo doradcy ale nikogo mi nie polecono a ja przyjelam do wiadomosci ze dziecko sie najada tylko jest z tych krotko spiacych. Wtedy mialam inny problem a teraz okazalo sie ze pani doradca wyjechala na urlop Zapomnialam napisac ze bylismu u urologa dzisiaj i pani dr powiedziala nam zeby sie nie martwic tymi nerkami na razie, ze wg niej nie ma refluksu ale trzeba zrobic badanie zwane cystografia co nam daje juz wtedy 100% pewnosc. Kazala isc do poradni nefrologicznej , tak myslalam wlasnie i wzielam sobie juz wczesniej skierowanie. |
|
|
|
#233 |
|
Rozeznanie
|
kism -mialam jeszcze napisac ze brawa ze usypianie
nam tez juz idzie chyba troszke lepiej ![]() dzien dobry! matko jaka jestem niewyspana, ledwo na oczy widze. martusi sie cos poprzestawialo i chce jesc w nocy co 1,5 godz zrobila mi dzis 4 pobudki - tak samo jak wczoraj, mam nadzieje ze to tylko przejsciowe
|
|
|
|
#234 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() przede wszystkim masz rację ..nerwy źle wpływają na Ciebie i dziecko ..postaraj jednak się uspokoic.. ![]() początki są trudne ale postaraj się wyluzowac .. tak jak dziewczyny doradzają to się wszystko ustabilizuje a Ty nabierzesz pewności siebie.. maluszek teraz potrzebuje Twojej bliskości..daj mu ją ale spokojną i pełnej miłości.... to że ma trudności z zasypianiem czy brzuszkowymi bólami to adaptacja ze światem..możesz tylko uczyc się szukac tych niedogodności i pomóc małemu w tym..nie przejmuj się bałaganem w domu czy nie ugotowanym obiadem..kochana masz do tego prawo.. zresztą to Twój maluszek jest teraz najważniejszy a nie.. nieumyte gary zauważyłam na zdjęciach że łóżeczko Twojego skarba stoi przy parapecie pełnym kwiatów.. jeśli mogę doradzić..albo przenieś łóżeczko (jeśli jest miejsce) albo przełóż te doniczki z ziemią i kwiatami które mogą byc powodem problemów ze spaniem Twojego maleństwa...(niektóre kwiaty mają działanie rozdrażniające pobudzające a nawet mogą powodować wymioty...ziemia to skupisko żyjących w niej przecież rożnych stworzeń) bezpieczna odległośc kwiat/łóżeczko to przynajmniej 1,5 metra.. pozdrawiam i trzyma kciuki za Was i juz nie płacz.. tylko przytulaj się do swojego dzidziusia i szeptaj mu w uszko jak bardzo go kochasz ...
|
|
|
|
|
#235 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
za dobre wyniki Bo.Kurna jak mnie ten mąż denerwuje Był na noc,ja karmię,kładę się a on mi gra na nerwach,spac mi nie daje będzie mnie macał,wkurzał.miałam go ochotę ubic
|
||||
|
|
|
#236 |
|
Zakorzenienie
|
Bry orzyszłam się przywitać.
Begie wiem, pamiętam. a dałabyś radę np jutro rano? ewentualnie dzisiaj popołudniu? ---------- Dopisano o 07:58 ---------- Poprzedni post napisano o 07:56 ---------- malwina po nocnym karmieniu spać nie chciała, jakieś dzwięki wydawała z siebie. nie wiem o której zasnęła bo ja to zrobiłam wcześniej. spałyśmy u niej w pokoju na łóżku |
|
|
|
#237 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Uczymy się na błędach
|
|
|
|
|
#238 | |
|
Zadomowienie
|
hello
Cytat:
) ? kurcze ta pogoda też niepewna, nie mam kasy na tel więc musimy się na wizażu kontaktować, a Ty pewnie na wizytę się zbierasz ... jeśli jutro rano moja mama nie przyjedzie to mogłabym jutro rano, no chyba, że dziisiaj gdzieś... jak nie będzie padać ... tylko gdzie...? jest jeszcze opcja że w następnym tygodniu mogłybyśmy się spotkać, tyle że ja bez Tosi bo mamy nie chcę samej zostawiać to wtedy gdziekolwiek mogę dojechać autobusem ![]() ---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ---------- Antosia dzisiaj kończy 7 tygodni |
|
|
|
|
#239 | |
|
Rozeznanie
|
Witam się z rana z inką, szumnie zwaną kawą
noc za nami w sumie udana, chociaż mój dzieć dziś obudził się po 4 i do 6 nie chciał spać. Ale coś chyba kupa wyjść nie chciała, bo jak już zrobił to zaraz padł. Teraz też długo stękał - chyba wczorajsza fasolka miała na to wpływ ![]() Cytat:
![]() dla Tosi
|
|
#240 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Urodziłam o 10.40 Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jednak uwielbiam jak maluszek przytula sie do mojej piersi.... i weź tu dogódź kobiecie ![]() Cytat:
Cytat:
Dokarmiania nie konsultowałam z nikim, bo tak naprawdę co to lekarza obchodzi jak karmi się dziecko. Z pewnością każdy lekarz byłby bardzo przeciwny podawaniu butli, przynajmniej ja się nasłuchałam przy córce. Teraz dokarmiam i jestem zadowolona. A doktorce się nie przyznawałam, że czasem podaję butlę. To moje dziecko i ja decyduję! Odnośnie witaminin, to po prostu pomijam 1-2 dawki w tygodniu |
||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:47.

polecam szampony koloryzujące jesli jestes niesystematyczna. 

) ja już się całkiem pogubiłam albo jakaś tępa jestem
Mnie też kusi, żeby Piotrka zważyć, ale będę twarda...
)

ciekawe jak to będzie, ale mysle, ze wypadająca globulka to nie jest objaw NORMALNEJ dziurki
Spróbujemy jutro.
A u Was, innych karmiących z TT, jak jest z tym odpowietrzaniem?? Może nasz smoczek jakiś wadliwy...
Idziemy dziś do kolejnego pediatry, może coś pomoże, zobaczymy. Trzymajcie kciuki, żeby się polepszyło i żebym mogła do Was wrócić

Ja chcę nadal karmić moją Perełkę piersią