|
|
#181 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Z odchowalnią się witamy-to My majowo-czerwcowe Mamy 2012
Cytat:
![]() Czasami jak Maciek długo śpi a mi cyckki chce rozerwać to nawet nie wyciągam laktatora tylko ręką ściskam i z 50-70 ml tak wyleci pod ciśnieniem.
|
|
|
#182 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kocyki i pościele leżała wyjątkowo, bo mąż musiał wyciągnąć wszystko z szafy, żeby się czegoś tam doszukać. Kołderka i poducha jeszcze nie dla Piotrusia, więc jest spakowana. ![]() Heh... Mojemu mężowi coś się chyba poprzestawiało... Wczoraj zobaczył jakieś paproszki na podłodze w dużym pokoju i zaczął marudzić. Powiedziałam mu, żeby wziął się i sprzątnął... I usłyszałam: "przecież to ty siedzisz w domu". Myślałam, że coś mu zrobię. Ogólnie coś się nie układa. Nawet jak mówię, że potrzebuję odpocząć to przytakuje, ale nic poza tym. Wczoraj też przyszedł, przewiną małego, dał butlę. I koniec. Potem jeszcze wykąpał. A usypianie, wsadzanie smoka, zaglądanie i zabawianie - już brak pomocy. Nawet mi się nie chce już z nim rozmawiać, bo to i tak nic nie zmienia. A jak był na urlopie, to i przewinął i nakarmił. W ogóle więcej się zajmował... Lecę bo młody mi się budzi... Pora na żarełko...
|
|
|
|
|
#183 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale jazda, Michał wrócił ze spaceru z dziadkami, nie chciał iść spać (jak się uda, to mi go jeszcze kładą u siebie po południu, to nie musze usypiać), więc przyszedł i zobaczył matę Wojtka
matę już widział, jak tylko przyniosłam i bardzo mu się podobała, Wojtek jeszcze ma matę w głębokim poważaniu, więc bawiłam się z Michałem na macie trzymałam stękającego Wojtka i bawiłam się z Michałkiem w sklep - kupowałam po kolei wszystkie zabawki z maty każdą po 15 razy miałam nadzieję, ze Michał nie będzie spał dziś, to by szybciej poszedł wieczorem, no nic, trudno
|
#184 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Mały leży mi na ramieniu, nagle czuję, a on się trzęsie, a zaraz potem śmiech i banan na buzi
Edytowane przez onething Czas edycji: 2012-07-19 o 15:44 |
||
|
|
|
#185 |
|
Rozeznanie
|
Witam!
Nigdy chyba nie nadążę za Wami ale mój to w dzień to nie bardzo chce spać na szczęście dostał trochę prezentów na chrzciny to go tylko przekładam z maty do leżaczka z leżaczka do łóżeczka tam karuzela itp. i dzięki temu jestem w stanie coś zrobić w domu ale niestety na pogaduchy brak czasu |
|
|
|
#186 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale Twoje mleko też ma laktozę, nawet jak nie jesz nabiału jest słodkie, bo ma mleczny cukier - laktozę
|
|
#187 |
|
Wtajemniczenie
|
Przypomniało mi się, że kiedyś kism pisała i jeszcze jakaś Dziewczyna, że noszenie na ramieniu jest niedobre dla dzieciaczków, tak? Dobrze zrozumiałam? Jeśli tak, to dlaczego?
Pytam, bo ja tak noszę moją Hanię. Ja lubię Ją tak odbijać, a Ona lubi być tak noszona. |
|
|
|
#188 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się i ja
![]() MAło piszę ostatnio, mąż ma urlop i korzystamy ![]() Tylko dzisiaj kiepsko, bo się zatrułam najprawdopodobniej kurkami Już lepiej, bo mnie przeczyściło totalnie na dwie strony, ale mam gorączkę 38,2... Na szczęście Antoś ok
|
|
|
|
#189 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ogolnie ona jak przychodzi do Tosi to wpada w jakis szal zachowuje sie jak wariatka eh duzo by pisac ... bylysmy na spacerze , takie wiatrzysko wieje że parasolka robiła za żagiel i wózek sam jechał a ja poszłam w rozpuszczonych włosach no i teraz nie mogę ich rozczesać ![]() no nie moja mama może przyjechać dzień później.... dzisiaj jeszcze teściówki nie było ale dzień jeszcze się niestety nie skończył ![]() ---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ---------- ja też tak noszę Tosię i ona to lubi, ładnie się rozgląda wtedy i się jej porządnie odbija...więc właśnie o co chodzi? |
|
|
|
|
#190 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Naprawdę przepraszam za takie pytania i brak prawidłowego rozumowania, ale jakoś ciężko mito idzie.
|
|
|
|
|
#191 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#192 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
czy laktoza jest u Was główną przyczyną tych wzdęć czy coś innego.
[img=https://wizaz.pl/akcje/garnier/images/recenzje/vbaner.png] Edytowane przez SzmaragdowyKotek Czas edycji: 2012-07-19 o 17:01 |
|
|
|
|
#193 |
|
Rozeznanie
|
Ja nie wiem jak to jest, ale jestem ciągle w domu z mamą i ona gotuje, pomaga przy dziecku a i tak prawie nic nie zrobimy w domu :p bo mały dopiero teraz zasną od rana
![]() staram się dostawiać go do piersi, żeby nauczył się ssać i coraz lepiej nam idzie choć czasem tracę cierpliwość i zagryzam wargi z bólu jak się zassie, a że co chwilę zasypia i gubi cyca to zasysa się często dziś odleciał nam pępek po 9dniach ![]() nie wiem tylko jak ubierać go w domu i czekamy na ładną pogodę żeby iść na spacer ![]() ja już praktycznie pozbierałam się po cięciu
|
|
|
|
#194 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Do mnie dziś teściowa przyszła, poszlysmy na zakupy, kupiłam 2 kg malin na konfitury, a ta tak niosła, ze w połowie to miazga ![]() Jeszcze uparla sie żeby już kupić dodatki do chrztu. Teraz chodzi po mieszkaniu, nudzi sie i mi sprząta, bo ja karmie mala ![]() Ale postanowiłam sie nie denerwować, bo sama ja poprosiłam żeby przyszła i pomogła mi wtarabanic sie z zakupami
Edytowane przez inwytka Czas edycji: 2012-07-19 o 17:40 |
|
|
|
|
#195 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
polecam szampony koloryzujące jesli jestes niesystematyczna. Cytat:
A tak poza tym to witam w nowym wątku!!! wzięłam zastrzyk antykoncepcyjny jakieś półtora tyg. temu i normalnie hormony szaleją raz się śmieję raz płaczę i wszystko mnie drażni ![]() ostatnio nie mogę się ogarnąć w domu bajzel no jak dla mnie tyle że ja z lekka pedantyczna jestem prania do prasowania stos! |
||
|
|
|
#196 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Po wyjściu ze szpitala musiałaś dawać sobie zastrzyki w brzuch? |
|
|
|
|
#197 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
p.s. duże cyce wcale nie są wyznacznikiem fabryki z nadprodukcją wiem z autopsji, cyce jak donice a pokarmu jak na lekarstwo ( alez walę porównaniami).---------- Dopisano o 17:45 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ---------- Gabi wypróbowalismy tą butelkę Calma. Droga jak fix, ale fajna jest, Borys faktycznie musiał sie namęczyć, żeby z niej zjeść. Chyba będziemy się tylko z niej karmić , zobacze czy lepiej się będzie przystawiał do piersi wtedy. |
|
|
|
|
#198 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Miki wlaśnie wali kupę. Poczekam aż M wróci z pracy (za jakieś 15-20 minut) i zostawię mu Mikiego do przebrania. DZiewczyny karmiące mm czy kupska Waszych pociech też tak śmierdolą?? Bo ja czasami przewijam Mikiego z pieluchą terową na nosie, żeby nie czuć tego smrodu. JAk się pożaliłam ojcu to mówi do mnie Nie ma dzieci ma się miód, ma się dzieci ma się smród.
|
|
#199 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mąż już do mnie tak nie mówi my karmimy mieszanie i też śmierdzi jak cholera, u nas na "kwaśno". Gdzieś czytałam, że to właśnie przez laktozę. Ja zaś zauważyłam, że jeśli daje dużo kropelek to Borsonowe kupy śmierdolą jak jasna cholera i są mega rzadkie, jak się ogranicze w lekomanii to jest troche lepiej. |
|
|
|
|
#200 |
|
Zadomowienie
|
Witam po miesiącu
![]() dziś was doczytałam (ten wątek) chyba mam zapalenie piersi bo wczoraj czułam sie jak na grypę i cycek mnie bolał dzis jest lepiej ściągam pokarmi i przystawiam ssaka więcej do tego cycka może pomoże jeśli nie to do jakiego lekarza isc zwykłego czy gin?? a w ogóle moja zosia po moich przejściach z brodawkami( źle chwytanymi- pojawiły się krwawiące półksiężyce na podstawie brodawki) nie chce już mi za bardzo ssać bez kapturków mogę ja tak bez problemu karmić dalej czy bedzie to wpływało na jej zgryz?? ogólnie młoda jest jak aniołek z humorami czasem da w kość ale jest super,choć zasypia najlepiej na cycku w łózku rodzicow, własnie śpi( no gdzie jak nie u nas) a ja słucham zepelinówna brzuchu krecha nawet wieksza niż w ciazy bo ponad pępek a on sam dziwnie głeboki dziś ściągnełam 100 ml tak od niechcenia żeby tylko cycki były mniejsze więc 3 razy po 30 ml ściągałam po 10 min na pierś tylko że ja ściągam ręczni i po 15 min mnie ręce bolą , a laktator jaki kupił mi maż normalnie dziwny szklana tuba i do tego tłok do odciągania jak w strzykawce coś nie mogę się do niego przekonaćod kiedy można układać dziecko do snu na brzuszku bo Zosi tak pasuje jak śpi na brzuchu taty ale wtedy jest kontrolowana |
|
|
|
#201 |
|
Zakorzenienie
|
My dzisiaj zaczełysmy dzien po 5, nic nowego w sumie, ale nerwica mnie brała
I probowałam ja uspic, bo niekiedy usypiała po 5, ale nie dało sie, wkurzyłam sie, bo skoro i tak juz nie spie i nie bedzie spania, to zawinełam ja w rozek i wpakowałam do wózka, robiłam sz sz sz sz sz sz sz sz sz sz i jeździłam lekko wózkiem, na poczatku patrzyła, ale jak juz znudziło sie, to zeczeła popłakiwac, nie brałam jej na rece, gdy juz płakała, wziełam, nadal sz sz sz sz sz mowiłam, uspokoiła sie i myk na wózka, patrzyła i znów płacz, wiec znów supokojenie, do wózka i patrzyła i zaczeła przymykac oczy i usneła. Co prawda na ok. 40 min. ale poskutkowało. Wiec stwierdziłam ze zobaczymy jak bedzie w ciagu dnia. Iiiiiiiiiiiiiiiii ta metoda poskutkowała Gdy zaczeła mi marudzic na rekach, to rozek, wózek, sz sz sz sz sz, powolne jeżdzenie w razie płaczu na reke, uspokoiła sie i znów do wózka. Najdłuzej to trwało poł godz. Jestem z siebie dumna.Powiedzcie mi, jak chce nauczyc ja by ssała smoczek, to uczyc ja gdy jest pogodna czy w fazie usypiania ? Jak jej daje to memla, nie chce zassac
|
|
|
|
#202 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#203 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#204 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Spróbuję kupić delicol i jej zapodać, ale jak dobrze rozumiem, to mam ten delikol podawać razem z bobotic? ---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ---------- kup tt, ja sobie chwlę
|
|
|
|
|
#205 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Szkoda pieniędzy mówię Ci. My złamaliśmy zasadę ważenia raz w tygodniu. M na tym punkcie oszalał. Miki waży 4190 ![]() . Od poniedziałku 120gram machnął. No ale też widać to po jedzeniu. Zjada 550-650 na dobę mm plus cyc. Cytat:
Miki już śpi. Wiecie tak sobie myślę, że my czasami lepsze niż lekarze jesteśmy. A właśnie mi się przypomniało, że lekarka na takie krostki podskórne u Mikiego kazał smarować kreme oilatum (kupiłam emolium, bo tańsze) i wiecie po 3 dniu smarowania jak ręką odjął. Super. Kotku to ja pisałam o tym złym wchłanianiu przy podawaniu delicolu. Może źle się wysłowiłam u nas ona podejrzewa złe wchłanianie, ponieważ może to nie być potrzebne i wtedy właśnie jest to zbędne a tylko można zaszkodzić.
|
|
#206 |
|
Zakorzenienie
|
Bry
zostawiliśmy dzisiaj małą z teściową na godz, a sami wyskoczyliśmy po spodnie dla A. teraz mała mi się rozpłakała przy jedzeniu, nie wiem czy nie chciała już, czy ją coś zabolało. Dopiero smoczek ją uspokoił... przy ubieraniu też płakała, bardziej niż zawsze. nie wiem, może źle ją chwyciłam przewracając z brzucha na plecy. może zahaczyła nóżką. nie wiem. teraz już przysypia. jutro wizyta. rano mogę nie mieć czasu, bo muszę małą odstawić do mamy. odciągnęłam 90ml z jednego cycka. poszło by więcej, ale już mnie ręka bolała od trzymania laktatora. ciekawa jestem ile bym wyciągnęła elektrycznym, a ile mała właściwie zjada. mleko będzie na jutro. jakby było mało, to dostanie mm. wyjaśniła nam się sprawa z garażem. chcieliśmy zrezygnować z wynajmu, a tu dzisiaj właścicielka sama zrezygnowała z wynajmu. także problem z głowy |
|
|
|
#207 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Brzydzis z sie Mojego Szymka kupa też wali,czasmi aż mnie oczy szczypią![]() Cytat:
smaruj e młodego buzke narazie a jak wyleczą reszte ciałka to będę smarowała wszystko.Szymon ma tak suchą skórę że można nią zrywac,ona sama schodzi a po smarowaniu piekna buzia nie widac jakby miał jakieś skórne problemy.
|
||||
|
|
|
#208 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a ssać się nauczy, możesz próbować karmić przez kapturki jak bolą Cię brodawki, nie mówię, że cały czas tak karmić ale żeby cycuszki sobie choć trochę odetchnęły za pępek gratki, Tosia też przy czyszczeniu pępka strasznie się wierciła i słabo mi to szło ale za to jak położna przychodziła to za każdym razem jej dokładnie octeniseptem wydłubywała te brudy Tosia na początku była jakaś niedogrzana, cały czas zimna, nakładałam jej albo body z kr rękawem i pajac na to albo kaftanik i śpioszki no i przykrywaliśmy ją kocykiem cienkim albo w rożku leżała, też była brzydka pogoda dobrze, że lepiej się już czujesz Cytat:
Cytat:
Cytat:
dziewczyny karmiące mieszanie lub dokarmiające: czy konsultowałyście wcześniej to z pediatrą czy same wymierzyłyście dawki mm? czy dajecie dzieciom w tym przypadku wit D i K ? zastanawiam się czy nie dawać małej butli mm raz dziennie czy czekać te 2 tyg do kontroli wagi i zobaczyc czy ten delicol cos pomógł ( bo chyba po to mi pediatra kazała ten delicol kupic ? czy zle to rozumiem? czy z przybieraniem na wadze nie ma to nic wspólnego ) ja już się całkiem pogubiłam albo jakaś tępa jestem
|
||||
|
|
|
#209 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
proszę bardzo http://www.kwestiasmaku.com/desery/c...e/przepis.html |
|
|
|
|
#210 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tak czasu nie mieć dla nas no...a dzień dobry Pani za wizytę kciuki trzymam i czekam na relację ciekawe ile ja bym wyciągnęła z cyca mleka ![]() a spacer...? wiesz.... dady mi się kończą ---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ---------- dziecię mi zasnęło a miało być kąpanie...eh... co za brudas z niej ![]() a jeszcze odnośnie Delicolu- nie wiedziałam, że takie drogie to cholerstwo |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:57.

Ja ściągam około 100ml. Najwięcej ściągnęłam 125. W sumie dalej leci, ale tak powolutku, że mi się nie chce już siedzieć. Ale do 200 to bym chyba nie dobiła.
Przynajmniej tak czytałam.

Ile Piotruś waży?
trzymałam stękającego Wojtka i bawiłam się z Michałkiem w sklep - kupowałam po kolei wszystkie zabawki z maty każdą po 15 razy

Naprawdę przepraszam za takie pytania i brak prawidłowego rozumowania, ale jakoś ciężko mito idzie.