|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#811 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ
dzień dobry
Anesh - kciuki zaciśnięte Coco - za Ciebie też i posyłam dobre myśli Cytat:
![]() w poniedziałek ja mam wizytę u gina, ciekawa jestem co mi powie, na szczęście skurcze się uspokoiły
|
|
|
#812 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ
Anesh- trzymam kciuki, żeby wszystko było ok
![]() Gratuluję wszystkim rozpoczętych tygodni i dziękuję za gratulacje dla mnie za III trymestr . Teraz czekam na 3 na początku, a potem to już chyba tylko na poród .
|
|
|
|
#813 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie mam zmienionego terminu. W kalendarzu też tak wychodzi. A 13 września jest podobno pierwszym dniem 40 tygodnia. Tak liczy lekarz, w sumie już chyba trzeci raz korygowałam tydzień w którym jestem To i tak bez znaczenia skoro 13 zostaje 13 ![]() Do następnej wizyty nie mam badań. Tylko okulista w zasadzie. Teraz mu zaniosłam krew, mocz, i allu coś tam. A że mocz byl zły, dziś lecialam jeszcze raz i mam wytyczne co robić jak dalej będzie zły. Wizytę mam 13 sierpnia i to będzie 35 tc.
|
|
#814 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czytałam nawet o tym i u mnie faktycznie tak było :/
|
|
#815 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Hej laski
![]() Mialam zajrzec wczoraj, ale poszlam usypiać synka i obudziłam sie po północy Cytat:
gratulacjeCytat:
gratulujęCytat:
Cocoblanco ne smutaj się Cytat:
![]() Ja jutro idę na badania krwi i moczu. I chyba skuszę się na tą tokso przy okazji. I szok laski, że tyle kasy dostajecie po urodzeniu. My becikowe plus mąż w pracy z grupowego. ja mam indywidualne w Avivie. I jakbym chciała dostac za urodzenie musiałabym wybrac inny pakiet. I sie to zupelnie nie kalkuluje. Któraś z dziewczyn kupiła sliczny rożek - chyba biały w sowy. Czy moglaby podeslac mi link? Anesh trzymam kciuki. |
||||
|
|
|
#816 | |
|
Zakorzenienie
|
Siedzę siedzę skoro trzeba
aczkolwiek tak bardzo mi się nudzi...Cytat:
Ogólnie w internecie ciężko znaleźć o tym informacje :/
Jaśko Edytowane przez weronika_91 Czas edycji: 2012-07-20 o 12:03 |
|
|
|
|
#817 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#818 |
|
Rozeznanie
|
Witam się w kolejny piątek. Jak ja teraz je lubie, bo cyferki w tygodniach się zmieniaja, uff... Dziś kończe 32 tydzień
i gratuluje wszystkim nowych tygodni, dużo nas dziś![]() Sandra duża ta Twoja córeczka, dla malutkiej. że tak ładnie rośnie. Mój malusi miał coś koło 41cm, ale gin powiedział, że trudno zmierzycanesh_ czekam na wieści od Ciebie i zaciskam mocno kciuki ![]() My sobie odpoczywamy...
|
#819 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja tez mam nadzieje. chociaz kopniaki czuje w tych samych miejscach. No nic. Zobaczymy w poniedzialek na wizycie.
|
|
|
|
#820 |
|
Zakorzenienie
|
elena muszę Ci powiedzieć , że w szpitalu też mi inaczej liczono tygodnie... może nie tyle tygodnie co dni ponieważ w czwartek 12 lipca u gina miałam 31+2 a w piątek w szpitalu 31+1 ...
Nie ogarniam już tego... aczkolwiek zostaję przy wyliczeniach mojego ginka
|
#821 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny umieram
Tak się dziś do dupy czuje że bajka no. Jakoś tak dziwnie ciągnie mnie brzuch do tego młoda mnie przydusza cholernie zle mi się oddycha. Niech już będzie ten 20 sierpień
|
#822 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#823 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Woczoraj mówię do TŻ.... coś tam nasza Zuzia... a on: jak to imię już wybrałaś?
|
|
#824 |
|
Zakorzenienie
|
Tamlin dziękuje za odpowiedz
![]() Dearline już niedługo i zobaczymy 3 z przodu
|
#825 |
|
Zakorzenienie
|
Dlatego ja już do głowy dostawałam i znalazłąm sobie zajęcie UKŁADAM PUZZLE
no i tak to jest tjak kobiecie nic nie wolno robić... ja chcę urodzić i znowu wsadzić z 5 motorków w tyłek i pozapierdzielać troszkę
|
|
|
|
#826 |
|
Wtajemniczenie
|
Kasia_m spóźnione ale szczere: wszystkiego najlepszego
Aga_ton, Anusia za dwupaki.Co do krwawiących dziąseł mi dentystka przepisała płyn do płukania, taki ręcznie robiony, ściąga, beznadziejnie smakuje ale działa miodzio. I zapłaciłam tylko kilka złotych.
|
#827 |
|
Zadomowienie
|
mnie tez tak powiedział, że to wskazanie do cesarki w pierwszej ciąży.
w życiu nie dam się pokroić! a Ty Katee rodziłaś Jurka sn? jakie miał ułożenie?
|
#828 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Widzę, że włączyły się już marudy na temat ciąży Sama wczoraj stękałam TŻowi.. Brakuje mi gdzieś takich moich przyzwyczajeń ruchowych. I czuje się jak połączenie foki z kaczką Trzymam kciuki za Anesh i Maleńką
|
|
|
|
#829 | ||
|
Zadomowienie
|
anesh
jesteśmy z Tobą sercem i duchem!m_moni piękny kombinezonik,w ogóle dla dziewczynek bardziej mi się podobają te ciuszki ![]() Cytat:
Cytat:
![]() A Ty mała nie szalej Gratuluję nowych tygodni!!!Już coraz bliżej,matko już niektóre 35tydzień mają U mnie na suwaczku 62dni do porodu!dla mnie początek września już będzie gites Robie PYCHOTKĘ z przepisu naszej Agi_ton,narazie ciasto się mrozi,oby wyszła a to z okazji wejścia w 8miesiąc
|
|
#830 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i poszukać, co będziesz mogła dla was za te dodatkowe pieniądze nabyć ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#831 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
) ciągle go całuje, przytula i rozmawia z córeczką, i to jest dla mnie najważniejsze. Ale mamuśka się śmieje, że ona z takim brzuchem to szła rodzić. Cwaniara całe życie chudzielcem jest, więc może sobie pogadać I chodzę prywatnie na wizyty. Tylko że to troszkę daleko i w razie nagłych przypadków jestem skazana na tutejszych lekarzy ![]() Cytat:
![]() Ooo... 12kg? W sumie Ty chudzinka, więc pewnie tego tak nie widać. Moje koleżanki też przytyły więcej ode mnie, a brzuszków nie mają. Widać u każdego to inaczej się rozkłada. A tam, aby zdrówko było! ![]() No i mam nadzieję, że teraz kiedy siedzę w domku, a za oknem jesień to się trochę poudzielam ![]() Cytat:
Faktycznie była tam moja fotka, zapomniałam o tym. A jest tam jeszcze? Czy została skasowana? Może jak uda mi się więcej udzielać na wątku to dostanę dostęp na maila i coś dorzucę. Teraz biorę tylko no-spę i urosept. Z nerką narazie spokój, ale martwi mnie ten twardniejący brzuszek ![]() Cytat:
Pielęgniarki w laboratorium powiedziały, że jestem pierwszą pacjentką która nie narzekała ![]() I dzięki za miłe słowa. Póki co leki działają, ale strasznie się boję kolejnego ataku. Ten cewnik to na pewno nic przyjemnego. Ja, dorosła baba mam ciarki jak o tym pomyślę, a tu taki malutki dzieciaczek musi się z tym męczyć. Przykre Dużo zdrówka mu życzę!A co do rozstępów to ja mam kilka malutkich na jednym cycu. Takie promyczki wokół suta mi się zrobiły Cytat:
I również trzymam kciuki za Anesh. Podczytuję na bierząco, więc wiem że jej się przydadzą. Będzie dobrze!
|
|||||
|
|
|
#832 | |||
|
Wtajemniczenie
|
cześć dziewczyny.
dopiero późnym wieczorem włączyli nam prąd ![]() we wtorek byłam na wizycie i okazało się, że mała strasznie napiera na szyjkę... póki co szyjka trzyma, nie wiadomo tylko jak długo. i niestety powinnam leżeć, zero pracy, dźwigania, seksu najlepiej żebym leżała cały czas ale nie najlepiej mi to wychodzi bo całe ciało mnie zaczyna boleć dodatkowo mam podobne ataki bólu tak coco, więc jest podejrzenie, ze z nerkami zaczyna się coś złego dziać...albo to wynik rozpychania się małej. z małą na szczęście wszystko w porządku, waży ponad 1300 g i rozwija się prawidłowo ![]() Cytat:
Cytat:
Katee, jeśli dziecko ułożone jest pośladkowo i kobieta jeszcze nie rodziła to prawie żaden z lekarzy nie podejmie się przyjęcia porodu sn, od razu kierują na cesarkę. chyba, że kobieta rodziła wcześniej, wtedy może spróbować urodzić sn, co nie oznacza, że jej się to uda. poród jest znacznie cięższy niż przy prawidłowym ułożeniu dziecka. tak wytłumaczył mi mój ginekolog. Cytat:
![]() Anesh, kciuki zaciśnięte |
|||
|
|
|
#833 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy... Edytowane przez Katee27 Czas edycji: 2012-07-20 o 13:31 |
||
|
|
|
#834 |
|
Wtajemniczenie
|
Wózek dla Maluszkowej wygląda mniej więcej tak (jak poskładam to zrobię foto). Jest czarny a to jasne ma trochę inne.
|
#835 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w tzw. międzyczasie szukając na all wyprawki dla siebie. i dalej nic sensownego u jednego sprzedawcy nie mogę znaleźć a chcę: koszulę na ramiączkach rozpinaną, piżamę z krótkim rękawem do karmienia i szlafrok z długim rękawem. Wszystko najlepiej w jednej kolorystyce i rozmiarze s i nie ma
|
|
|
#836 |
|
Zadomowienie
|
Gratulacje Laski nowych tygodni!!!
a my rano zlapaliśmy byczka ![]() oj mi też już cięzko i babcia mnie obserwuje i mowi ze już coraz wolniej chodzę hi hi hi
|
#837 |
|
Wtajemniczenie
|
zapomniałam się "pochwalić", że od początku ciąży mam 12 kg na plusie
tylko nie wiem, gdzie mi to idzie bo na pewno nie w brzuch brzuszek malutki, bardziej na 5 miesiąc niż na siódmy i wszyscy w koło marudzą, że za mały. ale szczerze mówiąc, mam ich w dupie nigdy wszystkim nie dogodzisz... jakby był większy to też by się czepiali. taka durna natura ludzka... |
|
|
|
#838 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Leukocyty w polu widzenia w ilości 8-12 Poza tym w sobotę w nocy bardzo mnie bolało tam gdzie jest pęcherz, biegałam do kibelka co 15 min. no i szczypało tak jakby w środku. Do tego właśnie wtedy Maluszkowa tak sobie pęcherz ukochała, że ci.agle na nim leżała. To była męczarnia.
|
|
#839 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#840 |
|
Zakorzenienie
|
Zjadłam obiad i mnie zaczęło podbrzusze boleć, a ja już przerażona, żeby się tylko nie zaczęło
Normalnie paranoja Gdzie ten październik???? Przynajmniej człowiek może się znów zacznie racjonalnie zachowywać i myśleć |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:37.

.
To i tak bez znaczenia skoro 13 zostaje 13
czytałam nawet o tym i u mnie faktycznie tak było :/
!!
gratulacje
no i pannica waży 1380 gram w 30tc wedłgu OM/według usg 29. 

Pełna profeska, nie ma co... Oczywiście szybko zwiałam do domu, ale od tamtej pory ciągle twardniał mi brzuszek. Poszłam do mojej ginki na nfz, ale ona całkowicie olała sprawę i powiedziała że mam się nie przejmować. Mój tż ostro się wkurzył i pojechaliśmy do mojego drugiego lekarza, który przyjmuje w klinice w której zamierzam rodzić (100km ode mnie, dlatego nie udałam się tam od razu). Ten mnie zbadał z każdej strony i stwierdził że wszystko jest ok, więc się trochę uspokoiłam.

Bierzesz tylko no-spe?
Poza tym w sobotę w nocy bardzo mnie bolało tam gdzie jest pęcherz, biegałam do kibelka co 15 min. no i szczypało tak jakby w środku. Do tego właśnie wtedy Maluszkowa tak sobie pęcherz ukochała, że ci.agle na nim leżała. To była męczarnia.
Normalnie paranoja