|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#841 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#842 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ
Cytat:
Również wspieram Anesh myślami i pozostałe wizytujące dziś także |
|
|
|
|
#843 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja bym nie chciała próbować rodzić pośladkowo,wolałabym na stół,trudno...Myślę,że ci lekarze zabardzo straszą,przecież dziecko jeszcze może się obrócić,chyba,że chcą nastawić swoje pacjentki na cc wrazie czego... Cytat:
|
|
#844 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
siostry córka jest u mnie od kilku dni więc pomoże Cytat:
![]() u mnie znowu w moczu pojawiło się białko (ale wynik na granicy normy), śladowe azotyny i cukier wynik mam powtórzyć za 2 tygodnie.
|
|||
|
|
|
#845 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;35401423]to nie przodujesz sama bo mam tyle samo.ale wszyscy sie dziwią jak im mówie bo w ogóle nie widać.wszystko w brzuch i cycki poszło.no i może troche w uda [/QUOTE] Ja mam 14 kg na plusie ![]() Cytat:
Ale duża pannica [1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;35408508]Ja sie witam i lece na morfologie.Wkraczamy dzis w 33 tydzień [/QUOTE]![]() ![]() ![]() Cytat:
też dzisiaj byłam na pobieraniu krwiCytat:
Odpoczywaj kochana jak najwięcej Cytat:
za 32 tydzień
|
|
#846 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
obiecuję poprawę ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#847 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
trochę Wam zazdroszczę,bo my nie kupujemy nowego,będzie ten po synku,tylko nowe koła trzeba kupić i nakładkę z rzepem na to,co dziecko rączki trzyma.Coś takiego: http://allegro.pl/zabawka-pluszowa-d...485976759.html
|
|
#848 | |||
|
Raczkowanie
|
Dziekuję, trochę się wyżaliłam i już mi lepiej
![]() Cytat:
i zapomniałam o problemie. Teraz piwko odstawione i może znowu coś się dzieje. Chociaż gin mówił, że w ciąży to po prostu się zdarza. Macica się rozrasta i naciska na różne narządy. Cały czas czuję taki delikatny nacisk w tym miejscu. Tak jak mówisz, przypomina to ból jajnika. Mam nadzieję że na następnej wizycie coś się wyjaśni ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Bakteriuria 10^3 CFU/ml Może ktoś się na tym zna i może powiedzieć co to znaczy? Koleżanka mojej mamy się zna i mówiła że ok, ale nie wiem, może nie chciała mnie denerwować |
|||
|
|
|
#849 |
|
Wtajemniczenie
|
zapomniałam napisać, co z moją "cukrzycą" więc już zdaję relacje.
lekarz kazał nie panikować i w następnym tygodniu powtórzyć badanie, tym razem 75 g do tej pory mam nie stosować diet, żadnych ograniczeń, mam jeść normalnie by nie zafałszować wyników. bo co z tego, że teraz będę uważała z cukrem, wyniki wyjdą dobre, a później zacznę jeść normalnie i cukier znowu skoczy... w sumie chłop ma rację ![]() a po kolejnych wynikach zdecydujemy co dalej. na karteczce dostałam rozpiskę, kiedy wyniki będą złe i w razie czego mam natychmiast dzwonić, by jak najszybciej ustalić dietę. ale tym będziemy się martwić później, najpierw trzeba przełknąć to dziadostwo |
|
|
|
#850 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
. Jednak czym wzrastają minuty chodzenia to wtedy już kategorycznie trzeba mnie zdyskwalifikować za utrudnianie ruchu.. .aga_ton - Z tą glukozą dasz radę. |
||
|
|
|
#851 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A za imię oczywiście, że cię nie zjem każdy sam wybiera i wiem, że ty nawet pierwsza ode mnie brałaś je pod uwagę, my się zdecydowaliśmy jak mi siostra męża powiedziała, że teściowej się marzy, żeby któraś wnuczka po niej imię odziedziczyła. Piękne będą nasze córeczki imienniczki |
||||
|
|
|
#852 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To ja dzisiaj poznam tego kogoś o imieniu Alan i sprawdze go czy jest normalny czy nie i jak będzie normalny to chyba padne ze śmiechu bo znowu imie będzie wiercić mi dziure w głowie ![]() Ide robić obiadek bo potem mnie czeka przejażdżka ![]() Będe gdzieś potem na wieczór o ile nie padnę ze zmęczenia. A tak mi sie nic nie chce oprócz spania. W ogole to maluch mi sie bardzo lubi rozciągać ostatnio i wkładać nóżki pod żebra. Oooj zaboli ładnie czasem ![]() No to na razie zmykam kobietki i nie skrobcie dużo ![]() Buziaki |
|
|
|
|
#853 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a w jakich dawkach ten urospet.? kupiłam go sobie wczoraj ale zapomniałam dopytać, ile go brać ![]() a z posiewem nie pomogę, bo nigdy go nie miałam. dziewczyny, mam jeszcze pytanie o magnez. ile maksymalnie mogę wziąć tabletek? kurcze, dostałam całą rozpiskę od ginekologa ale gdzieś ją zapodziałam a dodzwonić się do niego nie mogę będzie dopiero po niedzieli. kupujecie jakiś konkretny magnez, czy to, co podadzą w aptece? bo mi babka dała Filomag 40 mg ![]() ---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ---------- Cytat:
a to dobre
|
||
|
|
|
#854 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I piję 3 szklanki dziennie. |
|
|
|
|
#855 |
|
Zakorzenienie
|
Coco_blanco nie ciekawie masz z tymi nerkami ale jeszcze chwilka urodzisz piwko w ruch i zaraz sie poprawi
no ale fajnie ze wporzadku z dzidziusiem ja układam kubusia puchatka 1000 mi to ostatnio cos odbija Aga_ton widzisz z ta cukrzyca to wcale nie jest tak zle.. wspolczuje tylko tego badania na sama mysl mam ciarki i mi niedobrze.. i tak własnie wyglada Twoje lezenie co?? pieczenie ciasta no własnie tak super lezymy ja dostałam MAGNESIN i miałam brac 3 razy dziennie. Sojka nie martw sie ja wczoraj miałam dzien narzekania a wysłuchiwała mnie panio do mi pomaga w sprzataniu idę robić obiad bo za niedługo maz z córka przyjadą wiec trzeba miec gotowy obiad
|
|
|
|
#856 |
|
Zakorzenienie
|
i stawiam soczek za kolejny tydzień .. 33 się nam zaczyna gratuluję mym bliźniaczanym ciążowym siostrą ![]() i wszystkim dwupakom które wkraczają w kolejny tydzień dziewczynki dobrego samopoczucia życzę i samych pozytywnych wieści ... za dzisiejsze wizyty
[*] .. dzieli nas już tylko czas ... Edytowane przez Konczita Czas edycji: 2012-07-20 o 14:30 |
|
|
|
#857 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czyli jakbym miała bardzo głęboki dekolt albo skąpe bikini to już je widać... Cytat:
Potem będzie - "mój synek zrobił zieloną kupkę, co mu dolega???", "małej wyskoczyły krostki, czy to trądzik/uczulenie/potówki???", "moje dziecko płacze już 4 godzinę, pewnie jest chory!" itd. itp. ![]() ![]() ![]() Cytat:
Ale od kilku dni jest chłodniej i chodzę duuużo żwawiej, wczoraj nawet dwa razy podbiegłam kilka kroków, jak mnie deszczyk złapał.
|
|||
|
|
|
#858 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Idę po Paulę. |
|||
|
|
|
#859 |
|
Zakorzenienie
|
anesh
![]() m_moni bardzo ładny kombinezonik ![]() catrine my się z mężem śmiejemy, że pewnie dopiero w rocznicę ślubu zaliczymy bara bara
|
#860 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
a teraz muszę wytrzymać 2 godziny... ale pocieszam się, że jakoś tam będzie ![]() a co do ciasta to mam mikser z misą, więc tak naprawdę do mnie tylko należy wsypać wszystkie składniki i wcisnąć przycisk a potem tylko do formy i do piekarnika. więc można powiedzieć, że ciasto samo się zrobi ![]() a puzzle z kubusiem to super pomysł. ja mam zamiar zrobić tak samo jak Ty. tylko, że ja widziałam takie o wymiarach 1,5 m x 1 metr
|
||
|
|
|
#861 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja 33 jutro zaczynam
|
|
#862 |
|
Zakorzenienie
|
czy ja już wam mówiłam, od dzisiaj dokładnie zostało mi 7 tyogodni do porodu wg OM - yes yes yes - doczekać się już nie mogę - niech spylają te tygodnie ![]() Mówicie o kiepskim samopoczuciu. Mnie dzisiaj rwie dół - więc zażyłam nospę i magnez i odpoczynek. Wczoraj przegięłam bo śpieszyłam się gdyż kurier czekał, i dzisiaj mega zakwasy w łydkach plus ból brzucha - głupia baba ze mnie nie ma co
Klaudia - 27.10.2006 i Sonia - 29.08.2012 - moje dwa promyczki "Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"ks. Jan Twardowski Edytowane przez Bafi@Home Czas edycji: 2012-07-20 o 14:44 |
|
|
|
#863 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#864 |
|
Zakorzenienie
|
w ogóle to od 13 siedzę jak na szpilkach z sercem w gardle
![]() normalnie po raz drugi w życiu przeżyłam horror z cyklu: cała łazienka zalana wodą mężul do czasu zakupy nowej pralki podłączył mi starą i dzisiaj postanowiłam zrobić drobne pranie, bo uzbierało się tego trochę podczas remontu. Męzul przestrzegał mnie bym pilnowała pralki i sprawdzała co chwilę, czy jest ok po wymianie rur. Włączyłam, elegancko zaczęła pobierać wodę, nic nie leciało z rur, ani z odpływu, więc poszłam do kuchni i zaczęłam robić obiad. Minęło może z 10 minut, wracam zobaczyć jak pierze, a w łazience pełno wody od razu jak powycierałam poszłam do nich ale nie ma nikogo w domu. Masakra jestem tak zestresowana, że szok, czy ich zalaliśmy, czy nie trzymajcie kciuki oby nie! z tych nerwów rozbolał mnie brzusio ![]() ---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ---------- w dodatku z pralki nadal wypływa woda, która co chwilę wycieram, a na balkonie leży sterta mokrych ręczników, bo gdy rozwiesiłam je na suszarce połamała się jak z zapałek nie wiem gdzie to wszystko wysuszę + pranie z pralki
Ślubowaliśmy Aniołkowa mama 10.08.2010r., 10tc Byłam przy Tobie od pierwszego grama... Jagódka Edytowane przez angel166 Czas edycji: 2012-07-20 o 15:11 |
|
|
|
#865 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ciąża nie służy mi zupełnie... na początku rzyganie po kilkanaście razy dziennie i tak do końca 4 miesiąca, później ślinotok i zgaga, teraz twardy brzuszek, mała pręży się cały czas (uczucie kołka w brzuchu), do tego nocne ataki bólu nawet włosy, paznokcie, istna tragedia. przed ciążą szybko mi rosły, były zdrowe, błyszczące a teraz lepiej nie mówić... już nie mogę doczekać się, kiedy mała będzie z nami cała i zdrowa nawet poród już mi nie straszny byle już było po wszystkim...
|
|
|
|
|
#866 |
|
Wtajemniczenie
|
u mnie jedna tabletka 100 mg to moge sobie 3 brac? pomimo że pisze w ulotce 1 ?
|
|
|
|
#867 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A córeczki na pewno będą piękne, po mamusiach ![]() ![]() ![]() Cytat:
Też muszę sobie kupić jakiś magnez. Ostatnio jak skurcz mnie za łydkę złapał to myślałam, że umrę z bólu. Popłakałam się jak małe dziecko, a łydka jeszcze przez tydzień bolała |
||
|
|
|
#868 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja magnez biorę taki jak Tamlin - Aspargin. Cytat:
![]() Ale się objadłam plackami ziemniaczanymi, tego było mi trzeba. Teraz czas na siestę.
|
||
|
|
|
#869 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#870 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na lewym jeden, na prawym 3 (jeden większy)... Smaruję jak szalona, dwa razy dziennie!
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:35.

za dwupaki.
najlepiej żebym leżała cały czas ale nie najlepiej mi to wychodzi bo całe ciało mnie zaczyna boleć 

a to z okazji wejścia w 8miesiąc
siostry córka jest u mnie od kilku dni więc pomoże
Poza tym w sobotę w nocy bardzo mnie bolało tam gdzie jest pęcherz, biegałam do kibelka co 15 min. no i szczypało tak jakby w środku. Do tego właśnie wtedy Maluszkowa tak sobie pęcherz ukochała, że ciagle na nim leżała. To była męczarnia.

i zdaniem gina jak na ten tydzień mam mały brzuszek
a od wczoraj zaczęłyśmy 32 tc.

nie martw sie ja wczoraj miałam dzien narzekania a wysłuchiwała mnie panio do mi pomaga w sprzataniu