Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą roczki - Strona 50 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy kolejny tytuł
Roczki już za nami, zaraz jesień witamy. 1 1,72%
Rok już za nami, teraz na bunt dwulatka czekamy. 2 3,45%
Choc tak długo sie juz znamy- Z krzaków wyganiamy podczytujace mamy! 1 1,72%
Kosi Kosi łapki-Jestem taaaki duży ze zjadać kanapki 0 0%
Póki to lato nie minie każdy maluch na tym wątku nie jedno wywinie 0 0%
Minął roczek, czas tak leci - mamy i ich wakacyjne dzieci 8 13,79%
wspólny roczek już za nami i za dziećmi wciąż biegamy 2 3,45%
pierwszy roczek naszych dzieci, jak len czas szybciutko leci 5 8,62%
roczek mam ,zęby mam i na nerwach mamie gram 14 24,14%
wizaż nadal funkcjonuje, z nami dzieci wychowuje 2 3,45%
Dzieciaczki sztukę chodzenia szlifują, a mamuśki na zlot się szykują.... 1 1,72%
Czas zakończyć letnie plażowanie ale nie wizażowanie. Mamuśki lipcowo-sierpniowe 2011 1 1,72%
Roczki wyprawione, dumne mamy i ich dzieci zadowolone. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2011 0 0%
Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011 i ich rozgadane mamy. 17 29,31%
Roczek minął - nie do wiary, cieszą sie lipcowe i sierpniowe mamy 4 6,90%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-20, 11:39   #1471
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
Już miałam odpisywać, gdy teść podszedł mi do lapka i bezczelnie wyłączył, twierdząc, ze nie siedzę na kompie .
jakim prawem?

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-20, 11:47   #1472
Lili 83
Zakorzenienie

Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro

Cytat:
Napisane przez isiaok Pokaż wiadomość
Ulepie sama z pianek...przynajmniej mam taka nadzieje

Z jakich pianek ?

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Zazdroszczę Wam tych urodzinowych grilli, może ktoś nas zaprosi Obiecuję, że będziemy grzeczni
JA Tylko weź se sobą kilka tych zaoszczędzonych tysięcy

Cytat:
I Ile Wasze dzieci jedza pieczywa na raz?W postaci kanapek?
Moje to różnie.
Nawet 2 cały kromki zje naraz, oczywiście bez skórki. Albo taką bułeczkę kajzerkę.

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
dziewczyny dostałam się na mgr!!!

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość

Bruno, Karolka, Nataniel, Juluś ROCZNIAKI

Sara dla Ciebie za 13tke

Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-20, 11:57   #1473
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
Becia w pracy jesteś, czy urlop?
w pracy ale ciii

---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ----------

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
Pozaznaczane mam od wczoraj Wasze wypowiedzi. Już miałam odpisywać, gdy teść podszedł mi do lapka i bezczelnie wyłączył, twierdząc, ze nie siedzę na kompie .
oj niedobry teść

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-20, 11:58   #1474
Lili 83
Zakorzenienie

Madziulka, Stronczek mam kuzyna w Walii, wczoraj mi zamówił takie kapcie skórkowe. Niedługo ma być w PL to przywiezie
Jak będziecie miały coś fajnego na oku to podeślijcie link
Polecacie coś jeszcze, co już kupiłyście?

---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ----------

Bati Julka słodka! Usteczka ma jak pomalowane
Stary 2012-07-20, 12:02   #1475
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
w pracy ale ciii

Ja też

Juleńka
Mateuszek
Stary 2012-07-20, 12:02   #1476
Lili 83
Zakorzenienie

Brumek ten chleb na grilla wg Twojego przepisu to jak się je? Jak gotowy to się kromki odrywa, czy np pokroić go jeszcze wzdłuż, żeby jakieś kawałki wyszły?
Stary 2012-07-20, 12:07   #1477
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Brumek ten chleb na grilla wg Twojego przepisu to jak się je? Jak gotowy to się kromki odrywa, czy np pokroić go jeszcze wzdłuż, żeby jakieś kawałki wyszły?
co za chleb?

Juleńka
Mateuszek
Stary 2012-07-20, 12:15   #1478
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
co za chleb?

Składniki (ilości "na oko" generalnie proporcja sera i masła jest 1:1) :
chleb
ser pleśniowy typu lazur
masło (najlepiej osełka)
szczypiorek

Ser trzeba porządnie utrzeć z masłem i pokrojonym szczypiorkiem (można doprawić chili lub ostrą papryką jak lubi się ostrzejsze). Chleb pokroić na kromki. Otrzymaną masą smarować poszczególne kromki, połączyć je ze sobą do kupy (tak żeby się pierwotny kształt bochenka utworzył), owinąć otrzymany "bochenek" w folię aluminiową i piec na grillu z obu stron. Jak się nie ma grilla albo chce się szybciej zacząć jedzenie można przyspieszyć obróbkę cieplną podpiekając wstępnie chleb w piekarniku, a dopiero w końcowej fazie dla przypieczenia skórki na grillu
Stary 2012-07-20, 12:18   #1479
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:

Uzywany kupilismy, ale używany tylko 5 miesięcy za 600PLN, więc super okazja i to jeszcze na gwarancji.
Martwi mnie tylko to przednie siedzonko dla Jusi

Wiesz co u mnie w firmie jest coś takiego jak ,,wczasy pod gruszą" bierzesz 10 dni urlopu i dostajesz za to 760PLN, więc szkoda żeby przepadło, a po macierzyńskim wezme takie wczasy drugi raz( co roku można) więc i tak i tak będę trochę dłużej z Mateuszkiem i Juleczką+ jeszcze zaległy urlop niewiele zostanie-10 dni, ale zawsze

Dziękuję za opinie odnośnie deski na grilla Temu mojemu mężowi to nic nie pasuje, chyba odwrotnie powinno być
A to zmienia postać rzeczy u nas też coś takiego jest,ale nie trzeba brać urlopu, żeby wyplacili. No i nie taka duża kwota faktycznie,szkoda byłoby, żeby przepadło :/

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-20, 12:22   #1480
Lili 83
Zakorzenienie

A to od Kajool

masło mieszasz z czosnkiem. ser zółty trzesz na tarce. Kroisz bochenek chleba w taka kratke, zaczynajac od srodka. Kratka wieksza, aby sie nie rozwalalo. I upychasz po katach ser i maslo. Zawijasz w folie, pieczesz w piekarniku a potem odwijasz aby skorka byla chrupiaca. Mozna dodac oregano/bazylie/szczypiorek/koperek wedle uznania.
Stary 2012-07-20, 12:29   #1481
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
chleb
ser pleśniowy typu lazur
masło (najlepiej osełka)
szczypiorek

Ser trzeba porządnie utrzeć z masłem i pokrojonym szczypiorkiem (można doprawić chili lub ostrą papryką jak lubi się ostrzejsze). Chleb pokroić na kromki. Otrzymaną masą smarować poszczególne kromki, połączyć je ze sobą do kupy (tak żeby się pierwotny kształt bochenka utworzył), owinąć otrzymany "bochenek" w folię aluminiową i piec na grillu z obu stron. Jak się nie ma grilla albo chce się szybciej zacząć jedzenie można przyspieszyć obróbkę cieplną podpiekając wstępnie chleb w piekarniku, a dopiero w końcowej fazie dla przypieczenia skórki na grillu
Fajny przepis-łatwy chyba, nie? A długo na grillu trzeba go trzymać? Macie jakieś fotki jak wygląda taki chlebek ,,po"?
Cytat:
A to od Kajool

masło mieszasz z czosnkiem. ser zółty trzesz na tarce. Kroisz bochenek chleba w taka kratke, zaczynajac od srodka. Kratka wieksza, aby sie nie rozwalalo. I upychasz po katach ser i maslo. Zawijasz w folie, pieczesz w piekarniku a potem odwijasz aby skorka byla chrupiaca. Mozna dodac oregano/bazylie/szczypiorek/koperek wedle uznania.
to już bardziej skomplikowany

Dziewczynki trzymajcie kciuki za mojego lekarza, żeby z Matusiem było wszystko ok Wizytę mam o 15:50.

Juleńka
Mateuszek
Stary 2012-07-20, 12:44   #1482
patik87
Zakorzenienie

oliweczko tak przygotowuję, od rana coś robię. Jak na złość sara nie śpi, jest marudna jak diabli i nie chce spać, a ja mam nerwa dodatkowo i już się na nią wydarłam
Rozciełam sobie palca puszką z masą kajmakową, rana bardzo głęboka do mięsa, nie wiem czy nie będzie potrzebna interwencja chirurga, krew ciągle leci i opatrunki przeciekają masakra, i to w prawej ręce kciuk.
Piekę rogaliki, już 2 tura. Ale bez rewelacji mi wyszły.

A Ty idź do lekarza, i na zwolnienie, czy wykombinuj z tymi wczasami pod gruszą. Nie męcz się, w domu i tak i przy małej masz obowiązków. Trzymam kciuki za wizytę. Będzie dobrze

Sara obłędnie wygląda ze skrzydłami motyla, a Julka w czerwonym ładnie się prezentuje.

Ja już chcę poniedziałek...
Stary 2012-07-20, 13:00   #1483
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
chleb
ser pleśniowy typu lazur
masło (najlepiej osełk
szczypiorek

brzmi pysznie

Moja dzidziusia coś nie mogła usnąć,więc tz wziął ją na spacer, a ją kończę obiad i was podczytuje na tel

---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ----------

Cytat:
Fajny przepis-łatwy chyba, nie? A długo na grillu trzeba go trzymać? Macie jakieś fotki jak wygląda taki chlebek ,,po"?

to już bardziej skomplikowany

Dziewczynki trzymajcie kciuki za mojego lekarza, żeby z Matusiem było wszystko ok Wizytę mam o 15:50.
mocno zacisniete

tylko po to, żeby w niej wszystko było

Edytowane przez agawoo
Czas edycji: 2012-07-20 o 12:57
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-20, 13:04   #1484
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
oliweczko tak przygotowuję, od rana coś robię. Jak na złość sara nie śpi, jest marudna jak diabli i nie chce spać, a ja mam nerwa dodatkowo i już się na nią wydarłam
Rozciełam sobie palca puszką z masą kajmakową, rana bardzo głęboka do mięsa, nie wiem czy nie będzie potrzebna interwencja chirurga, krew ciągle leci i opatrunki przeciekają masakra, i to w prawej ręce kciuk.

A Ty idź do lekarza, i na zwolnienie, czy wykombinuj z tymi wczasami pod gruszą. Nie męcz się, w domu i tak i przy małej masz obowiązków. Trzymam kciuki za wizytę. Będzie dobrze

Sara obłędnie wygląda ze skrzydłami motyla, a Julka w czerwonym ładnie się prezentuje.

Ojej, jak Ci opatrunki przeciekają, to może pojedźcie na IP, niech to ktoś obejrzy
Życzę udanej imprezki Ile osób będzie?

Dziękuję Wam za kciuki-zajrzę wieczorkiem napisać co i jak.

Juleńka
Mateuszek
Stary 2012-07-20, 13:05   #1485
agulaaabar
Zakorzenienie

Ja tak na chwilkę..

Karolinka, Bruno, Natan, Julek wszystkiego wszystkiego najlepszego dzieciaczki! rośnijcie zdrowo i szczęśliwie!

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-20, 13:22   #1486
Kolina
Zadomowienie

Cytat:

jak ciągle leci krew, to idź do lekarza... pewnie w nawale zajęć to ostatnia rzecz na która masz czas, ale idź, wyczyszczą i założą odpowiedni opatrunek

oliweczko, trzymam kciuki za wizytę i czekamy na dobre wieści

ja się pakuję, wracamy do domu....
mały śpi, więc pełna współpraca dzisiaj

---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ----------

agulaaabar, co znaczy twoj podpis? start 20.07 jeśli to nie tajemnica, napisz
wcześniej miałaś bardziej zagadkowy, ale zapominałam zapytać
Stary 2012-07-20, 13:24   #1487
patik87
Zakorzenienie

Oliweczka 17 osób... dużo nie dało rady okroić, nie wiem czy nie za mało żarcia kupiłam.
Poczekam do wieczora, jak będzie ciekło to pojedziemy na IP.

Na domiar złego białą koszulkę tż poplamiłam krwią..

Wszystkiego naj dla Karolinki, Bruna, Natana i Julka
Stary 2012-07-20, 13:28   #1488
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Oliweczka 17 osób... dużo nie dało rady okroić, nie wiem czy nie za mało żarcia kupiłam.
Poczekam do wieczora, jak będzie ciekło to pojedziemy na IP.

Na domiar złego białą koszulkę tż poplamiłam krwią..

Wszystkiego naj dla Karolinki, Bruna, Natana i Julka
To tak jak u mnie- wstepnie 18-ale ja to się cieszę.
Tylko żebyś się nie wykrwawiła za bardzo do wieczora jak Ci leci, to jedź teraz, ja wiem, że jestes zajęta, ale żeby Ci potem coś gorszego nie było A! I przy okazji pokaż palca u stopy
A koszulkę do zimnej wody i nadal będzie biała

Juleńka
Mateuszek
Stary 2012-07-20, 13:54   #1489
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
Ja tak na chwilkę..

Karolinka, Bruno, Natan, Julek wszystkiego wszystkiego najlepszego dzieciaczki! rośnijcie zdrowo i szczęśliwie!
podpinam się
Stary 2012-07-20, 13:58   #1490
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Najlepsze życzenia dla dzisiejszych solenizantów!

Cytat:

Madziulka
, Stronczek mam kuzyna w Walii, wczoraj mi zamówił takie kapcie skórkowe. Niedługo ma być w PL to przywiezie
Polecacie coś jeszcze, co już kupiłyście?
Ja ostatnio cały czas poluję na używane, firmowe ( gap, next, h&m, mothercare.. ) ubranka dla Szymonka Musimy uzupełnić szafę w rozmiar 12-18 mcy

Dzwoniłam do rodziców są już w drodze na lotnisko, wylatują o 15.55

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-20, 14:01   #1491
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27

Cytat:
Madziulka, Stronczek mam kuzyna w Walii, wczoraj mi zamówił takie kapcie skórkowe. Niedługo ma być w PL to przywiezie
Polecacie coś jeszcze, co już kupiłyście? [COLOR="Silver"]
ooo to fajnie a jaki wzor wybralas dla Radka?
jesli chodzi o zakupy na ebay dla Wiki to malo robie. Teraz czekam na bidon NUBY, Madziulka mnie skusila, tylko ja ciut inny wybralam.
aaaaa no i prawdziwa okazja to byl ten przyrzad gimnastyczny Playskool za 1.30Ł

Wiecie co wczoraj widzialam? Nie wiecie...to Wam napisze...
Widzialam w sklepie babke z dwojka dzieci, jedno ze 2 latka a drugie niemowlak max 2 m-ce. W jednym wozku ich miala z tym ze te malutkie mialo poslane w koszu na zakupy pod spacerowka. Tylkiem po ziemi sie cianelo i swiat mialo caly zaslaniety przez siedzisko
Oliweczka trzeba bylo nie kupowac nowego wozka tylko zaadaptowac spacerowke Julci

---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ----------

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
[B]
Dzwoniłam do rodziców są już w drodze na lotnisko, wylatują o 15.55
gdzie laduja?

ja ubranek na ebay nie kupuje. jezdzimy na car boot. Ostatnio kupilam kilka sztuk body, bluzeczke na dlugi rekaw, spodnie dresowe i sukienke jeansowa, kazda sztuka po 50 pensów. A ciuchy jak nowe
udalo mi sie tez wyrwac oryginalne perfumy (nówki zafoliowane) DKNY be delicious red za 10 Ł ( w perfumeriach po 42 stoja)

Edytowane przez Stronczek27
Czas edycji: 2012-07-20 o 14:06
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-20, 14:02   #1492
agulaaabar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość

[/COLOR]agulaaabar, co znaczy twoj podpis? start 20.07 jeśli to nie tajemnica, napisz
wcześniej miałaś bardziej zagadkowy, ale zapominałam zapytać
żadna tajemnica. Postanowiłam (nie wiem ktory już raz..) wziąć się za siebie, bo po ciąży wyglądam strasznie i kręce HH. Poprzedni podpis - postanowiłam że będę ćwiczyć przez 30 dni i zobaczę jakie będą rezultaty, ale oczywiście nic z tego nie wyszło bo nie miałam kiedy.. a teraz stwierdziłam ze tylko będę zliczać ile czasu kręcę tak łącznie masło maślane mi wyszlo

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-20, 14:06   #1493
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Bati Julka słodka! Usteczka ma jak pomalowane

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Widzialam w sklepie babke z dwojka dzieci, jedno ze 2 latka a drugie niemowlak max 2 m-ce. W jednym wozku ich miala z tym ze te malutkie mialo poslane w koszu na zakupy pod spacerowka.

ma kobieta pomysły......

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-20, 14:24   #1494
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cytat:
gdzie laduja?
Na Stansted
Ale jestem podjarana , nie widziałam ich od 11 grudnia..

Trzymajcie kciuki za szczęśliwy lot w ogóle to ich pierwszy lot samolotem, pierwszy wyjazd za granicę..

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-20, 14:32   #1495
toskaKrk
Wtajemniczenie

Ratunku, nie mogę się ogarnąć od wczoraj

Buziaki i życzenia dla roczniaków Brunka Karolinki Nataniela i Julianka

Wczoraj młody nie mógł w dzień zasnąć, od 12 jojczył ale od UU się wyrywał i jak zasnął o 15, to za 15min mąż wrócił i dziecko wstało. Do wieczora było już ciągłe marudzenie i padł pierwszy raz tuż po 19

Teraz udało mi się go uśpić, więc siedzę cicho, żeby chociaż godzinkę pospał, bo się wybieramy na rowery po obiedzie

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
mam też problem z jego przebieraniem, gdy go kładę na plecy jest krzyk, normalnie płacze, wywija się na bok, brzuch, przebieranie go to szarpanina
jak to piszę zrobił qpę, więc idę go przebrać choć 15min temu pieluchę zmieniałam, znowu będzie ryk
Też mamy problem z przewijaniem Staram się dać młodemu w łapki coś, czym się zainteresuje, ekspresem zmienić pieluchę, a ubieram go jak już sobie przy czymś stoi Wtedy jest dużo łatwiej.

Cytat:
Napisane przez meszsares Pokaż wiadomość
A Blance wyszedl drugi zabek – żeby było smieszniej – gorna jedynka po skosie od tej dolnej
musi to fajnie wyglądać

Cytat:
My to wiesz małe odległości pokonujemy tak do 10km, więc wielką jazdą tego nazwać nie można, ale spróbuję pokonać tę odległość do Ciebie
Julian uwielbiał od zawsze jeździć autem. Jak miał miesiąc pierwszy raz pojechaliśmy do teściów ok.170km w jedną stronę. Najczęściej tą trasę przesypiał, rzadko zdarzało się, że marudził bo głodny, to postój był na UU i dalej jechaliśmy

Cytat:
Napisane przez CookieMonsters Pokaż wiadomość
Bo babcia to tak naprawdę straszna instytucja ! (...)
Straszna kobieta ! zagryzłabym jakby mi takie rzeczy robiła.
Moja mama i teściowa bezwzględnie stosują się do naszych metod, zaleceń, a jak coś to zawsze pytają.
Mają świadomość, że jak mi z czymś podobnym jak u ciebie wyjadą, to mogę być mocno niemiła, a nawet ograniczyć kontakty z wnukiem

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
kinga niesmiało pokazuje jak duza jest oraz czasem macha na pożegnanie. poza tym nic nie pokazuje, chociaz czasem palcem oko czy nos, ale nie kuma jak mowie. umie tez sie schowac np. za jakas poduszka, kocem czy ksiazka jak powiem zeby sie schowala albo "gdzie jest kinga" to wyskakuje z ukrycia, rozumie maj mowie zeby sie polozyla, podniosla rece bo chce zdjac bluzeczke (podnosi) czy siedziala jak je, rpzyszla po cos do mnie.
Jul też za nic nie chce powtórzyć "papa". Raz tylko to zrobił.
Uwielbia klaskać, bawić się w "akuku" albo gdzie jest Juluś czy mama.
Rozumie jak pytam gdzie jest kotek, gdzie jest tata, piłka- rozgląda się wtedy, leci za kotem albo do piłki.
Jakiś czas temu na maskotce nauczył się pokazywać gdzie jest oczko, ale na siebie tego nie przekłada, a innych części twarzy też nie chce pojąć.

Ogólnie martwię się trochę.

Cytat:
Takie butki kupiliśmy wczoraj Radkowi
Mamy takie same, tylko zabudowane z przodu, no i rozmiar 21 . Póki nie chodzi, to mu je zakładamy, żeby przyzwyczaić do czegoś na nóżkach.

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
żadna tajemnica. Postanowiłam (nie wiem ktory już raz..) wziąć się za siebie, bo po ciąży wyglądam strasznie i kręce HH. Poprzedni podpis - postanowiłam że będę ćwiczyć przez 30 dni i zobaczę jakie będą rezultaty, ale oczywiście nic z tego nie wyszło bo nie miałam kiedy.. a teraz stwierdziłam ze tylko będę zliczać ile czasu kręcę tak łącznie masło maślane mi wyszlo
Wczoraj właśnie chciałam sobie kupić HH, ale nie było w realu, więc może jutro gdzieś się uda.

Pozwolę się sobie pochwalić, że przez około 2,5 miesiąca pozbyłam się ok. 7kg nadwagi. Jeszcze z 5kg muszę zgubić, że jako tako wyglądać
Niestety po poznaniu Tż pofologowałam sobie, potem się utrzymywał w miarę stały wysoki poziom wagi, a po urodzeniu gnoma żarłam słodycze na potęgę i waga poleciała w kosmos Ale walczę i w końcu widzę jakiś efekt
toskaKrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-20, 14:38   #1496
Marina1
Zakorzenienie

kurde a mój Igor nie robi żadnych dziecięcych sztuczek. Tylko papa i mówi papa, i mama. Tyle tylko mówi, nic nie pokazuje typu zwierzęta, części ciała, i inne rozmaitości. Ale to chyba moja wina, bo go nic nie uczę. Bo mi się nie chce
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-20, 15:22   #1497
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

dziewczyny śle buziaczki od Bruna dziękujemy za życzenia

ja dzisiaj robię bigos już na imprezę która będzie za tydzień
miało być 32 osoby ale wystawili Nas z rezerwacją i będzie 20 osób.

Edytowane przez blondynkapoznan
Czas edycji: 2012-07-20 o 15:24
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-20, 15:37   #1498
patik87
Zakorzenienie

Krew nie leci, chwile po tym jak napisałam wcześniejszego posta przestało.
Mogę powiedzieć że na dzisiaj się obrobiłam,wieczorem zamarynuję mięso i pomyję podłogi, jutro zrobię sałatki i szaszłyki.
Sara śpi, padła po wielkiej aferze o 14, obiadu nie zjadła ( co jest z nią z tym jedzeniem?) , jak wstanie spacer. U Was też tak wieje?

Madziulka
no to kupe czasu się nie widzieliście pewnie tęskniłaś.

Toska niezły wynik w odchudzaniu

Mam dziwnego stresa przed jutrem
Stary 2012-07-20, 17:36   #1499
Shira_83
Zadomowienie

Bry!

no nie mam czasu.....
Stary 2012-07-20, 17:44   #1500
DaKaro
Zadomowienie

Natko czyli teść robi za głównego kierownika . Później będzie opowiadał, ile to sił i czasu włożył w pomoc Wam .
140m2 to tak w sam raz według mnie. My też będziemy mieć coś koło tego, ale kiedy to będzie .

Cytat:
wklejam zaległe obiecane zdjęcia Julci w kolczykach

Cytat:

Zaczełam kupowac słoiczki....mam teraz mało czasu na gotowanie...jak juz cos robie to na ogol same ziemniaki-a tak ma codziennie inny posilek. Ktos jeszcze kupuje słoiczki? Czy tylko ja taka leniwa?

I Ile Wasze dzieci jedza pieczywa na raz?W postaci kanapek?

I miałam sie pochwalić
Ewik: robi pa pa,dzwoni do taty,pokazuje oko(po miesiacu treningu...)pokazuje jaka jest duza,i dzisiaj pusciła buziaka
A dzisiaj cały jak tylko udało jej sie stanac to sie zasmiewała ibiła sobie brawo Wogóle coraz czasciej chce stac sama

---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ----------

Ona jest cudowna!!!!Ta grzyweczka na bok, minki-czadowa!!!A w kolczykach jej bardzo ładnie
My też cały czas na słoiczkach jedziemy. Przede wszystkim z wygody, ale i dlatego, że wierzę w ich jakość i odpowiedni skład. Poza tym Malwiś cycowa i nie je jeszcze więcej niż 130g słoiczek. A chlebka dużo nie zje, może z 1/4 kromki.

Cytat:
Napisane przez CrazyMachine Pokaż wiadomość
No juz dluzsza chwile. Kolor taki różowo - brazowy. Jestem bardzo zadowolona, co do rozkladania, to troszke sie da. Polega to na tym, ze przód fotelika podnosi sie lekko do gory. Szalu nie ma, ale dziecku jednak inaczej sie jedzie. Generalnie polecam.
Właśnie dzisiaj przyszedł ! Jestem zachwycona wykonaniem i stabilnością. Zamówiłam w końcu ten czerwony (małż chciał żeby pasował do koloru samochodu ), a podobał mi się właśnie ten różowo-brązowy.

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Penie masz rację, że zależy od charakteru. No i tej drugiej osoby. A Tymek, choć tata go uwielbia, a on tatę też lubi , to mam wrażenie że nie jest z nim tak bardzo silnie związany. Tzn. jest związany, ale gdyby mnie nie było (na razie), to tata by nie pomógł w tęsknocie. Niestety spędzają ze sobą za mało czasu. I martwi mnie to
Malwiś też mało czasu spędza z małżem i wolałabym nie myśleć, jak by zareagowała na naszą kilkudniową rozłąkę.

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
dziewczyny dostałam się na mgr!!!

Było tylko 100 miejsc na całą mgr i jestem. Na szczęście zostawili te egzaminy co zawsze wchodziły do średniej, a nie te co niby miały być.
Marinko serdeczne gratulacje . To kiedy oblewamy . dziewczyny, mamy powód żeby się spotkać.

Cytat:
jakim prawem?
Zostawiłam lapka w salonie, a on tam urzędował .

Cytat:
oj niedobry teść
No właśnie, gdyby wiedział, jak ważną prace na nim wykonuję w tym momencie .

Cytat:
Kochana nie stresuj się, na pewno przyjęcie będzie wspaniałe. Obserwuj ten palec, oby się nie pogorszyło.

Cytat:
Widzialam w sklepie babke z dwojka dzieci, jedno ze 2 latka a drugie niemowlak max 2 m-ce. W jednym wozku ich miala z tym ze te malutkie mialo poslane w koszu na zakupy pod spacerowka. Tylkiem po ziemi sie cianelo i swiat mialo caly zaslaniety przez siedzisko
Oliweczka trzeba bylo nie kupowac nowego wozka tylko zaadaptowac spacerowke Julci
Czemu mnie to nie dziwi . W UK wiele ciekawym patentów opracowują prawda?

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości