|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy kolejny tytuł
|
|||
| Roczki już za nami, zaraz jesień witamy. |
|
1 | 1,72% |
| Rok już za nami, teraz na bunt dwulatka czekamy. |
|
2 | 3,45% |
| Choc tak długo sie juz znamy- Z krzaków wyganiamy podczytujace mamy! |
|
1 | 1,72% |
| Kosi Kosi łapki-Jestem taaaki duży ze zjadać kanapki |
|
0 | 0% |
| Póki to lato nie minie każdy maluch na tym wątku nie jedno wywinie |
|
0 | 0% |
| Minął roczek, czas tak leci - mamy i ich wakacyjne dzieci |
|
8 | 13,79% |
| wspólny roczek już za nami i za dziećmi wciąż biegamy |
|
2 | 3,45% |
| pierwszy roczek naszych dzieci, jak len czas szybciutko leci |
|
5 | 8,62% |
| roczek mam ,zęby mam i na nerwach mamie gram |
|
14 | 24,14% |
| wizaż nadal funkcjonuje, z nami dzieci wychowuje |
|
2 | 3,45% |
| Dzieciaczki sztukę chodzenia szlifują, a mamuśki na zlot się szykują.... |
|
1 | 1,72% |
| Czas zakończyć letnie plażowanie ale nie wizażowanie. Mamuśki lipcowo-sierpniowe 2011 |
|
1 | 1,72% |
| Roczki wyprawione, dumne mamy i ich dzieci zadowolone. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2011 |
|
0 | 0% |
| Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011 i ich rozgadane mamy. |
|
17 | 29,31% |
| Roczek minął - nie do wiary, cieszą sie lipcowe i sierpniowe mamy |
|
4 | 6,90% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1471 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro
Cytat:
jakim prawem?
|
|
|
|
|
#1472 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro
Z jakich pianek ? ![]() Cytat:
Tylko weź se sobą kilka tych zaoszczędzonych tysięcy ![]() Moje to różnie. Nawet 2 cały kromki zje naraz, oczywiście bez skórki. Albo taką bułeczkę kajzerkę. ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#1473 | |
|
Zakorzenienie
|
w pracy ale ciii
![]() ---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ---------- Cytat:
|
|
|
#1474 |
|
Zakorzenienie
|
Madziulka, Stronczek mam kuzyna w Walii, wczoraj mi zamówił takie kapcie skórkowe. Niedługo ma być w PL to przywiezie
Jak będziecie miały coś fajnego na oku to podeślijcie link ![]() Polecacie coś jeszcze, co już kupiłyście? ![]() ---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ---------- Bati Julka słodka! Usteczka ma jak pomalowane |
|
|
|
#1475 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1476 |
|
Zakorzenienie
|
Brumek ten chleb na grilla wg Twojego przepisu to jak się je? Jak gotowy to się kromki odrywa, czy np pokroić go jeszcze wzdłuż, żeby jakieś kawałki wyszły?
|
|
|
|
#1477 |
|
Zakorzenienie
|
co za chleb?
|
|
|
|
#1478 |
|
Zakorzenienie
|
Składniki (ilości "na oko" generalnie proporcja sera i masła jest 1:1) : chleb ser pleśniowy typu lazur masło (najlepiej osełka) szczypiorek Ser trzeba porządnie utrzeć z masłem i pokrojonym szczypiorkiem (można doprawić chili lub ostrą papryką jak lubi się ostrzejsze). Chleb pokroić na kromki. Otrzymaną masą smarować poszczególne kromki, połączyć je ze sobą do kupy (tak żeby się pierwotny kształt bochenka utworzył), owinąć otrzymany "bochenek" w folię aluminiową i piec na grillu z obu stron. Jak się nie ma grilla albo chce się szybciej zacząć jedzenie można przyspieszyć obróbkę cieplną podpiekając wstępnie chleb w piekarniku, a dopiero w końcowej fazie dla przypieczenia skórki na grillu |
|
|
|
#1479 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas też coś takiego jest,ale nie trzeba brać urlopu, żeby wyplacili. No i nie taka duża kwota faktycznie,szkoda byłoby, żeby przepadło :/
|
|
|
#1480 |
|
Zakorzenienie
|
A to od Kajool
masło mieszasz z czosnkiem. ser zółty trzesz na tarce. Kroisz bochenek chleba w taka kratke, zaczynajac od srodka. Kratka wieksza, aby sie nie rozwalalo. I upychasz po katach ser i maslo. Zawijasz w folie, pieczesz w piekarniku a potem odwijasz aby skorka byla chrupiaca. Mozna dodac oregano/bazylie/szczypiorek/koperek wedle uznania. |
|
|
|
#1481 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Dziewczynki trzymajcie kciuki za mojego lekarza, żeby z Matusiem było wszystko ok Wizytę mam o 15:50.
|
||
|
|
|
#1482 |
|
Zakorzenienie
|
oliweczko tak przygotowuję, od rana coś robię. Jak na złość sara nie śpi, jest marudna jak diabli i nie chce spać, a ja mam nerwa dodatkowo i już się na nią wydarłam
Rozciełam sobie palca puszką z masą kajmakową, rana bardzo głęboka do mięsa, nie wiem czy nie będzie potrzebna interwencja chirurga, krew ciągle leci i opatrunki przeciekają masakra, i to w prawej ręce kciuk. Piekę rogaliki, już 2 tura. Ale bez rewelacji mi wyszły. A Ty idź do lekarza, i na zwolnienie, czy wykombinuj z tymi wczasami pod gruszą. Nie męcz się, w domu i tak i przy małej masz obowiązków. Trzymam kciuki za wizytę. Będzie dobrze Sara obłędnie wygląda ze skrzydłami motyla, a Julka w czerwonym ładnie się prezentuje. Ja już chcę poniedziałek...
|
#1483 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
brzmi pysznie![]() Moja dzidziusia coś nie mogła usnąć,więc tz wziął ją na spacer, a ją kończę obiad i was podczytuje na tel ![]() ---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ---------- Cytat:
mocno zacisniete
![]() Edytowane przez agawoo Czas edycji: 2012-07-20 o 12:57 |
||
|
|
|
#1484 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Życzę udanej imprezki Dziękuję Wam za kciuki-zajrzę wieczorkiem napisać co i jak. |
|
|
|
|
#1485 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tak na chwilkę..
Karolinka, Bruno, Natan, Julek wszystkiego wszystkiego najlepszego dzieciaczki! rośnijcie zdrowo i szczęśliwie! |
|
|
|
#1486 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
oliweczko, trzymam kciuki za wizytę i czekamy na dobre wieści ja się pakuję, wracamy do domu.... mały śpi, więc pełna współpraca dzisiaj ---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ---------- agulaaabar, co znaczy twoj podpis? start 20.07 jeśli to nie tajemnica, napisz wcześniej miałaś bardziej zagadkowy, ale zapominałam zapytać
|
|
#1487 |
|
Zakorzenienie
|
Oliweczka 17 osób... dużo
Poczekam do wieczora, jak będzie ciekło to pojedziemy na IP. Na domiar złego białą koszulkę tż poplamiłam krwią.. Wszystkiego naj dla Karolinki, Bruna, Natana i Julka
|
#1488 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
-ale ja to się cieszę.Tylko żebyś się nie wykrwawiła za bardzo do wieczora jak Ci leci, to jedź teraz, ja wiem, że jestes zajęta, ale żeby Ci potem coś gorszego nie było![]() A koszulkę do zimnej wody i nadal będzie biała
|
|
|
|
|
#1489 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1490 | |
|
Wtajemniczenie
|
Najlepsze życzenia dla dzisiejszych solenizantów!
Cytat:
Musimy uzupełnić szafę w rozmiar 12-18 mcy ![]() Dzwoniłam do rodziców są już w drodze na lotnisko, wylatują o 15.55
|
|
#1491 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jesli chodzi o zakupy na ebay dla Wiki to malo robie. Teraz czekam na bidon NUBY, Madziulka mnie skusila, tylko ja ciut inny wybralam. aaaaa no i prawdziwa okazja to byl ten przyrzad gimnastyczny Playskool za 1.30Ł Wiecie co wczoraj widzialam? Nie wiecie...to Wam napisze... Widzialam w sklepie babke z dwojka dzieci, jedno ze 2 latka a drugie niemowlak max 2 m-ce. W jednym wozku ich miala z tym ze te malutkie mialo poslane w koszu na zakupy pod spacerowka. Tylkiem po ziemi sie cianelo i swiat mialo caly zaslaniety przez siedzisko Oliweczka trzeba bylo nie kupowac nowego wozka tylko zaadaptowac spacerowke Julci ---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ---------- Cytat:
ja ubranek na ebay nie kupuje. jezdzimy na car boot. Ostatnio kupilam kilka sztuk body, bluzeczke na dlugi rekaw, spodnie dresowe i sukienke jeansowa, kazda sztuka po 50 pensów. A ciuchy jak nowe ![]() udalo mi sie tez wyrwac oryginalne perfumy (nówki zafoliowane) DKNY be delicious red za 10 Ł ( w perfumeriach po 42 stoja) Edytowane przez Stronczek27 Czas edycji: 2012-07-20 o 14:06 |
||
|
|
|
#1492 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i kręce HH. Poprzedni podpis - postanowiłam że będę ćwiczyć przez 30 dni i zobaczę jakie będą rezultaty, ale oczywiście nic z tego nie wyszło bo nie miałam kiedy.. a teraz stwierdziłam ze tylko będę zliczać ile czasu kręcę tak łącznie masło maślane mi wyszlo
|
|
|
|
|
#1493 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ma kobieta pomysły......
|
|
|
#1494 |
|
Wtajemniczenie
|
Na Stansted
![]() Ale jestem podjarana Trzymajcie kciuki za szczęśliwy lot w ogóle to ich pierwszy lot samolotem, pierwszy wyjazd za granicę..
|
#1495 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Ratunku, nie mogę się ogarnąć od wczoraj
Buziaki i życzenia dla roczniaków Brunka Karolinki Nataniela i Julianka Wczoraj młody nie mógł w dzień zasnąć, od 12 jojczył ale od UU się wyrywał i jak zasnął o 15, to za 15min mąż wrócił i dziecko wstało. Do wieczora było już ciągłe marudzenie i padł pierwszy raz tuż po 19 ![]() Teraz udało mi się go uśpić, więc siedzę cicho, żeby chociaż godzinkę pospał, bo się wybieramy na rowery po obiedzie Cytat:
Staram się dać młodemu w łapki coś, czym się zainteresuje, ekspresem zmienić pieluchę, a ubieram go jak już sobie przy czymś stoi Cytat:
musi to fajnie wyglądać Cytat:
Straszna kobieta ! zagryzłabym jakby mi takie rzeczy robiła. Moja mama i teściowa bezwzględnie stosują się do naszych metod, zaleceń, a jak coś to zawsze pytają. Mają świadomość, że jak mi z czymś podobnym jak u ciebie wyjadą, to mogę być mocno niemiła, a nawet ograniczyć kontakty z wnukiem ![]() Cytat:
Uwielbia klaskać, bawić się w "akuku" albo gdzie jest Juluś czy mama. Rozumie jak pytam gdzie jest kotek, gdzie jest tata, piłka- rozgląda się wtedy, leci za kotem albo do piłki. Jakiś czas temu na maskotce nauczył się pokazywać gdzie jest oczko, ale na siebie tego nie przekłada, a innych części twarzy też nie chce pojąć. Ogólnie martwię się trochę. Mamy takie same, tylko zabudowane z przodu, no i rozmiar 21 . Póki nie chodzi, to mu je zakładamy, żeby przyzwyczaić do czegoś na nóżkach.Cytat:
Pozwolę się sobie pochwalić, że przez około 2,5 miesiąca pozbyłam się ok. 7kg nadwagi. Jeszcze z 5kg muszę zgubić, że jako tako wyglądać ![]() Niestety po poznaniu Tż pofologowałam sobie, potem się utrzymywał w miarę stały wysoki poziom wagi, a po urodzeniu gnoma żarłam słodycze na potęgę i waga poleciała w kosmos Ale walczę i w końcu widzę jakiś efekt
|
|
#1496 |
|
Zakorzenienie
|
kurde a mój Igor nie robi żadnych dziecięcych sztuczek. Tylko papa i mówi papa, i mama. Tyle tylko mówi, nic nie pokazuje typu zwierzęta, części ciała, i inne rozmaitości. Ale to chyba moja wina, bo go nic nie uczę. Bo mi się nie chce
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#1497 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny śle buziaczki od Bruna
ja dzisiaj robię bigos już na imprezę która będzie za tydzień ![]() miało być 32 osoby ale wystawili Nas z rezerwacją i będzie 20 osób. Edytowane przez blondynkapoznan Czas edycji: 2012-07-20 o 15:24 |
|
|
|
#1498 |
|
Zakorzenienie
|
Krew nie leci, chwile po tym jak napisałam wcześniejszego posta przestało.
Mogę powiedzieć że na dzisiaj się obrobiłam,wieczorem zamarynuję mięso i pomyję podłogi, jutro zrobię sałatki i szaszłyki. Sara śpi, padła po wielkiej aferze o 14, obiadu nie zjadła ( co jest z nią z tym jedzeniem? ) , jak wstanie spacer. U Was też tak wieje?Madziulka no to kupe czasu się nie widzieliście pewnie tęskniłaś.Toska niezły wynik w odchudzaniu ![]() Mam dziwnego stresa przed jutrem
|
#1499 |
|
Zadomowienie
|
Bry!
no nie mam czasu.....
|
#1500 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Natko czyli teść robi za głównego kierownika
. Później będzie opowiadał, ile to sił i czasu włożył w pomoc Wam 140m2 to tak w sam raz według mnie. My też będziemy mieć coś koło tego, ale kiedy to będzie .Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
. dziewczyny, mamy powód żeby się spotkać.Zostawiłam lapka w salonie, a on tam urzędował .No właśnie, gdyby wiedział, jak ważną prace na nim wykonuję w tym momencie .Cytat:
Cytat:
. W UK wiele ciekawym patentów opracowują prawda?
|
||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:41.

.
jakim prawem?

Obiecuję, że będziemy grzeczni
Tylko weź se sobą kilka tych zaoszczędzonych tysięcy 

faktycznie,szkoda byłoby, żeby przepadło :/

brzmi pysznie
mocno zacisniete 

Zakończone: 2
i swiat mialo caly zaslaniety przez siedzisko 

) , jak wstanie spacer. U Was też tak wieje?
. dziewczyny, mamy powód żeby się spotkać.