Wszystko co chcecie wiedzieć, ale nie macie kogo zapytać - cz. XIV - Strona 135 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-19, 14:28   #4021
Dotka90
Zakorzenienie

Dot.: Wszystko co chcecie wiedzieć, ale nie macie kogo zapytać - cz. XIV

Tak, też

---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ----------

Cytat:
Napisane przez twofaces Pokaż wiadomość
mój TŻ pracuje teraz przy wacie szklanej i po całym dniu pracy ma przez nią okropnie podrażnione ręce.Zna może ktoś z Was sposób na zmniejszenie jego cierpień? z góry dzięki.
Może maść z witaminą A? Najzwyklejsza w aptece chyba ze 2zł kosztuje. Witamina A regeneruje i odbudowuje naskórek, bardzo natłuszcza, nawilża, może pomoże

Cytat:
Napisane przez Oscar Wilde Pokaż wiadomość
Właśnie się dowiedziałam, że jakieś 2tyg temu mojemu ojcu zabrali prawko za jazdę pod wpływem alko. Oddadzą mu je w kwietniu i nie będzie musiał robić kursu na nowo.

Pytanie brzmi, ile w takim razie mógł mieć we krwi? Są jakieś wytyczne na to? I gdyby ktoś mi mógł przybliżyć tę liczbę w postaci ilości piw/kieliszków, na prawdę jestem zielona w tych sprawach. a głupio mi tak go zapytać.
Co najmniej 0,2 promila musiał mieć. Ciężko powiedzieć, ile wypił, bo 0,2 może być np. pozostałością po mocno zakrapianej alkoholem imprezie dnia poprzedniego, może być pozostałością po wypitych DUŻO wcześniej np. 4 piwach, a może być efektem stosunkowo niedawnego wypicia jednego piwa.
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 15:47   #4022
Phoce
Flawless

Mam prośbę Niedługo jadę na wesele, a jako że będzie ono miało miejsce spory kawałek od mego miejsca zamieszkania, nie będę raczej korzystała z uslug fryzjera, zresztą nawet nie chcę. Pojawia się tylko problem co zrobić z włosami. Nie chcę wydziwiać, ale też chciałabym, żeby nie była to taka fryzura na co dzień. Włosy mam kręcone i myślałam o tym, żeby po prostu upiąć je z jednej strony a resztę puścić na drugą stronę, tylko nigdzie nie mogę znaleźć fajnego filmiku instruktażowego może Wy znacie jakieś fajne źródła, gdzie mogłabym znaleźć sposoby uczesania włosów kręconych? W załączniku wrzucam swoje kłaki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN0898.jpg (144,4 KB, 50 załadowań)
Check out your worth because you're worth more than that."
Phoce jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 15:52   #4023
Dotka90
Zakorzenienie

Czy znacie jakiś magiczny sposób na zakręcenie włosów z tyłu głowy?

Kupiłam sobie prostownicę z funkcją loków. Jest świetna, loki super wychodzą, ale z przodu, z boku. A jak mam je zakręcić z tyłu, skoro:
a) nic nie widzę
b) nie ma mi kto zakręcić
c) włosy są dość długie
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 16:53   #4024
Renatka_2108
Zakorzenienie

GG do Renatka_2108

Cytat:
Napisane przez Rotkohl Pokaż wiadomość
bo zapamiętywanie hasła, to nie niewylogowywanie. musisz zaznaczyć przy logowaniu na wizazu opcje nie wylogowuj mnie.
Zaznaczam co chwile i to nic nie daje.

Cytat:
Napisane przez Kachulec Pokaż wiadomość
Mnie to wcale nie dziwi Wiadomo, że młodzi zazwyczaj sporo piją na wyjazdach i coś nawet przypadkiem mogą zniszczyć itp

Bardzo lubię - wersje kieszonkową mam niemieckiego

Moja znajoma borykała się przez 3 lata z odciskiem i próbowała wszystkiego. Ja jej radziłam pójść do dermatologa (bardzo ją bolał), ale ona poszła na pedicure i już po jednym razie został on prawie całkowicie usunięty, nie "odradzał" się, a po drugiej wizycie po miesiącu nie ma po nim śladu

Mi chodzi o swiezy odcisk od nowych butów, taki bolacy i przeszkadzajacy w chodzeniu. Jest mala banka z "wodą" a nie chce tego przebijać.
---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ----------

Co to za gąbka? Nie spotkałam się z nią?

---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ----------

Cytat:
Napisane przez gryzelda Pokaż wiadomość
Zakupilam na allegro na aukcji kup teraz odrazu przeszlam na platnosc przez PayU -wiecie jak to przebiega- wybiera sie platnosc za dana rzecz puzniej sie zatwierdza ze sie chce zrobic platnosc i automatycznie nas laczy z wybranym bankiem - puzniej przelew zatwierdza sie juz na naszym koncie, za pierwszym zakupem wszystko ok. W zakladce payU - lista moich wplat w minutke status zakonczona i tak bylo zawsze jak robilam w ten sposób oplaty. Dzisiaj zakupilam jedna rzecz i zrobilam oplate bez problemu i odrazu zakupilam druga rzecz na innej aukcji u innego sprzedawcy i znowu weszlam w zaplac lecz nie przenioslo mnie na moje konto tylko odrazu wyskoczylo okienko ze ta pierwsza wplata jest juz zakonczona a ta druga na ktora mnie nie przenioslo do mojego konta w realizacji (realizacja zwykle trwala u mnie kilkanascie sekund do minuty ) a dzisiaj mija juz 1, 5 godziny i ciagle w realizacji . Nie wiem czy to wogole idzie skoro nie przenioslo mnie na moje konto bankowe w trakcie platnosci ? co robic w tej sytuacji?

Ostatnio mialam to samo ! wejdz w narzedzia > opcje internetowe i poprzegladaj swoje ustawienia bo ja mialam w ustawieniach aby przy kazdym wylaczeniu sie kompa usówal historie itd gdy odznaczylam ta opcje wszytsko wrocilo do normy , moze u ciebie tez tak jest?
Wlasnie ja chce zeby firefox nie pamietal historii ogladanych stron ale zeby pamietal te hasla.

Loginy przewaznie sa tylko nie loguje automatycznie tak jak to bylo dotychczas tylko musze wpisywac haslo.
Stary 2012-07-19, 17:20   #4025
Andriejewna
Zakorzenienie

GG do Andriejewna

Cytat:
Napisane przez twofaces Pokaż wiadomość
mój TŻ pracuje teraz przy wacie szklanej i po całym dniu pracy ma przez nią okropnie podrażnione ręce.Zna może ktoś z Was sposób na zmniejszenie jego cierpień? z góry dzięki.
Środki ochrony osobistej? maska i rękawiczki czyli
A na już podrażnione pewnie jakiś żel kojący, ale ja nie używam to nie rzucę nazwami niestety

Spełniam się w macierzyństwie
Roz
Dwa
Trzi
Cztyry

(Ej mam blog )
Andriejewna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 17:33   #4026
heksita
Raczkowanie

[1=75ddc484932d6abe7412778 5cb7415263f83996c;3539117 3]Posiada któraś z was żelazko ze stacją parową?
Faktycznie tak fajnie się nim prasuje?[/QUOTE]

Mam, tefal GV8330. Niebo a ziemia w porównaniu do zwykłych żelazek. Teraz nawet pościel się miło prasuje .
heksita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 18:10   #4027
Cyska
Zakorzenienie

GG do Cyska

Głowa mnie boli a na piwo mialam iść... to mogę wziąć ibuprom i napić sie tak z dwie godziny pożniej ? czy nie mogę... bo ja w końciu nie wiem...
Stary 2012-07-19, 18:28   #4028
ha psi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Cyska Pokaż wiadomość
Głowa mnie boli a na piwo mialam iść... to mogę wziąć ibuprom i napić sie tak z dwie godziny pożniej ? czy nie mogę... bo ja w końciu nie wiem...
z autopsji odpowiadam że nic Ci się nie stanie

i kiedy spada tyle gwiazd
ja chcę ocalić choćby Nas..

Najbardziej na tym forum dziwi mnie tekst:
"korzystamy z tego konta w kilka osób,
wcześniej pisała koleżanka
a teraz przedstawiam swój problem.."
ha psi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 18:38   #4029
ha psi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Phoce Pokaż wiadomość
Mam prośbę Niedługo jadę na wesele, a jako że będzie ono miało miejsce spory kawałek od mego miejsca zamieszkania, nie będę raczej korzystała z uslug fryzjera, zresztą nawet nie chcę. Pojawia się tylko problem co zrobić z włosami. Nie chcę wydziwiać, ale też chciałabym, żeby nie była to taka fryzura na co dzień. Włosy mam kręcone i myślałam o tym, żeby po prostu upiąć je z jednej strony a resztę puścić na drugą stronę, tylko nigdzie nie mogę znaleźć fajnego filmiku instruktażowego może Wy znacie jakieś fajne źródła, gdzie mogłabym znaleźć sposoby uczesania włosów kręconych? W załączniku wrzucam swoje kłaki
ja bym zrobiła szacher macher w 3 minuty i pozwijała je na palcu (tak z 10 pasm z całych włosów) i przyczepiła wsuwką do góry każde zwinięte na palcu pasmo

coś takiego:
szacher macher.jpg

i kiedy spada tyle gwiazd
ja chcę ocalić choćby Nas..

Najbardziej na tym forum dziwi mnie tekst:
"korzystamy z tego konta w kilka osób,
wcześniej pisała koleżanka
a teraz przedstawiam swój problem.."
ha psi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 19:15   #4030
Alexandre
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kachulec Pokaż wiadomość
Magiczna gąbka by Jan Niezbędny

Alexandre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 19:43   #4031
201604200942
Konto usunięte

Cytat:
ja sobie zakręciłam włosy lokówką i wsuwkami spięłam z tyłu tak, że włosy opadały mi na jedną stronę. Miałam spinkę z różyczką, wiec ją wpięłam, by ładniej wyglądało
Poproś kogoś, by Ci pomógł, nie potrzeba do tego żadnego instruktarzu
201604200942 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 20:06   #4032
Phoce
Flawless

Cytat:
Napisane przez SamaraMorganx Pokaż wiadomość
ja sobie zakręciłam włosy lokówką i wsuwkami spięłam z tyłu tak, że włosy opadały mi na jedną stronę. Miałam spinkę z różyczką, wiec ją wpięłam, by ładniej wyglądało
Poproś kogoś, by Ci pomógł, nie potrzeba do tego żadnego instruktarzu
No właśnie pokombinowałam i wyszło mi coś takiego.
Też myślałam o jakimś kwiatku i chyba jutro wybiorę się, żeby czegoś poszukać, bo trochę pusto jest z tej strony, z której włosy są zgarnięte.
Podejrzewam, że i tak w trakcie wesela wszystko mi się rozsypie i będę bawić się w rozpuszczonych
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Photo_00035.jpg (35,7 KB, 94 załadowań)
Stary 2012-07-19, 20:20   #4033
201604200942
Konto usunięte

Cytat:
No właśnie pokombinowałam i wyszło mi coś takiego.
Też myślałam o jakimś kwiatku i chyba jutro wybiorę się, żeby czegoś poszukać, bo trochę pusto jest z tej strony, z której włosy są zgarnięte.
Podejrzewam, że i tak w trakcie wesela wszystko mi się rozsypie i będę bawić się w rozpuszczonych
Ty masz związane włosy na dole, czy pocieniowane? ;>
jak dasz dużo lakieru to i do rana fryzura wytrzyma Mi się dobrze trzymała, tylko musiałam na kwiatka uważać, bo siostra by mnie zabiła
201604200942 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 20:27   #4034
Phoce
Flawless

Cytat:
Napisane przez SamaraMorganx Pokaż wiadomość
Ty masz związane włosy na dole, czy pocieniowane? ;>
jak dasz dużo lakieru to i do rana fryzura wytrzyma Mi się dobrze trzymała, tylko musiałam na kwiatka uważać, bo siostra by mnie zabiła
Związane? Nie, one są z lewej strony ściągnięte i z tyłu podpięte wsuwkami. Co do cieniowania to sama nie wiem, ciężko określić gdzie są dłuższe, a gdzie krótsze, gdy się tak kręcą
Stary 2012-07-19, 20:33   #4035
Callitus
Zakorzenienie

Zna ktos może jakieś trasy do bieganie w Zielonej Górze? Będę w okolicach ulicy Poziomkowej i nie bardzo wiem, co mam ze sobą zrobić przez weekend
Sooner or later you have to stop being a victim and be a victor. You have to stop being a whiner and start being a winner. Take control of your shit, regardless of your circumstances. If it’s more difficult for you that's good, cause that makes your story better.
Callitus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-20, 06:55   #4036
Heroldin
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oh Peggy Brown Pokaż wiadomość
Czy US może ukarać za niepłacenie abonamentu radiowo- telewizyjnego?
Może .

Cytat:
Napisane przez Oh Peggy Brown
W mojej wsi parę dni temu chodzili pracownicy pobliskiego US i sprawdzali czy są telewizory. Jak zapukają do mnie to mam prawo ich nie wpuścić?
Musisz wpuścić, po okazaniu przez kontrolujących upoważnienia . Stanowią o tym przepisy Ordynacji podatkowej m.in. art. 283 § 1 pkt 1 oraz art. 283 § 2 .

Cytat:
Napisane przez Oh Peggy Brown Pokaż wiadomość
A są jakieś kary za nieopłacanie abonamentu?
Trzydziestokrotność miesięcznej opłaty abonamentowej. Czy doliczane są odsetki ? Tak, w wysokości określonej przepisami Ordynacji podatkowej . I jeszcze do Krajowego Rejestru Dłużników możesz trafić .

Cytat:
Napisane przez Laura2112 Pokaż wiadomość
Pracownicy Poczty też mają chodzić po domach.
To już dali im takie uprawnienia ? Bodajże w 2010 roku Sąd Najwyższy orzekł, że operator publiczny nie ma prawa egzekwować opłat abonamentowych . Czyżby następny prezent od resortu finansów ?
Heroldin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-20, 11:23   #4037
souvenir
Zadomowienie

Pytanie o podkład firmy loreal, dokładnie infaillible/ infallible - i właśnie o tę pisownię się rozchodzi, są buteleczki w takiej i w takiej wersji, czy któraś z nich to ewidentnie podróba czy jak??
souvenir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-20, 11:35   #4038
semantique
Zadomowienie

Infaillible to po francusku, infallible po angielsku chodzi o to samo, L'Oréal zazwyczaj ma opakowania po ang i fr.

Edytowane przez semantique
Czas edycji: 2012-07-20 o 11:36
semantique jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-20, 12:29   #4039
sweetdreams64
Raczkowanie

Dziewczyny pomóżcie,bo już mi ręce opadają
od kilku dni morduję się, bo chcę zamówić zegarek na ebay,,cena niewielka bo niecałe $3, tylko w tym jest problem,że jeden sprzedawca wysyła za darmo, nieubezpieczona przesyłka, odpisał mi,że koszty są niskie i dlatego, drugi wysyła jako standard shipping, więc dopłata będzie niewielka, tylko teraz nie wiem co mam wybrać...
w przypadku pierwszej opcji boję się,że paczka do mnie nie dotrze,natomiast jeśli chodzi o tą drugą,to sprzedający napisał,że otrzymam paczkę w ciągu 18-38 dni.. a skoro to ubezpieczona to powinno być szybciej..:conf used:

sweetdreams64 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-20, 12:46   #4040
Laura2112
Raróg

Send a message via Skype™ to Laura2112

Cytat:
Napisane przez Heroldin Pokaż wiadomość
To już dali im takie uprawnienia ? Bodajże w 2010 roku Sąd Najwyższy orzekł, że operator publiczny nie ma prawa egzekwować opłat abonamentowych . Czyżby następny prezent od resortu finansów ?
Owszem, maja byc ubrani po cywilnemu, miec specjalny identyfikator, mozna tez poprosic ich o dowod. Ciekawe, ile będzie oszustw...
Za samochodami tez beda biegac? Wiekszosc ludzi ma radio w samochodzie.
Albo po parkingach, sprawdzac, ktory kierowca ciezarowki oglada sobie tv?
Pfff...
Jeszcze niedawno pisalo sie o zniesieniu abonamentu. Teraz kombinuja jak kon pod gorke, np. wystarczy ze masz prad w domu, to masz pewnie i cala reszte, wiec płać. Szczerze mowiac mozna sie juz pogubic w tych ich wymyslach.
pe pe pe pe pe pe bla bla bla i *uj wie o co jej chodzi.

🌹14 lat z Wizaż.pl

Nie mogę chodzic, ale nie wolno mi prosic o pomoc...

Laura2112 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-20, 13:22   #4041
titina
Zakorzenienie

Gdzie w telefonie nokia 5300 ustawia się na głośnomówiący? Nie mogę znaleźć....

I spent my whole childhood wishing I was older. Now I'm older, it sucks.

titina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-20, 13:31   #4042
Rotkohl
Zakorzenienie

Wiecie moze jakie są dzisiaj bezposrednie połaczenia z Katowic, zabrza, gliwic Do Lublina? Chodzi mi o busy, bo pociag juz sprawdziłam najblizszy jutro rano.
Rotkohl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-20, 13:35   #4043
Laura2112
Raróg

Send a message via Skype™ to Laura2112

Cytat:
Napisane przez Rotkohl Pokaż wiadomość
Wiecie moze jakie są dzisiaj bezposrednie połaczenia z Katowic, zabrza, gliwic Do Lublina? Chodzi mi o busy, bo pociag juz sprawdziłam najblizszy jutro rano.
e-podroznik.pl
pe pe pe pe pe pe bla bla bla i *uj wie o co jej chodzi.

🌹14 lat z Wizaż.pl

Nie mogę chodzic, ale nie wolno mi prosic o pomoc...

Laura2112 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-20, 14:21   #4044
Agnieszka987
Zakorzenienie

Wiecie która sieciówka (o ile sieciówka) produkuje takie torebki- małe, bardziej kwadratowe , na długim pasku (jak listonoszki) i z kwiatem dosyć dużym na zewnątrz, na środku torebki?

Coś jak w załączniku ale to nie jeszcze orginał
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 160.jpg (53,6 KB, 26 załadowań)
Agnieszka987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-20, 14:42   #4045
malina885
Zadomowienie

dziewczyny,
kupiłam sobie fajne body, założyłam i wystaje mi na biodrach taki trójkącik z nich. Cięzko to opisac Próbowałam założyć body do spodni z wysokim staniem, ale jakoś dziwnie to wygląda. Doradzicie coś?
malina885 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-20, 14:46   #4046
Phoce
Flawless

Do czego służą takie wątki?
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=621786&page=26
Stary 2012-07-20, 14:50   #4047
201605170931
Konto usunięte

Cytat:
do nauki liczenia a tak serio to pojęcia nie mam, już lepiej byłoby pasjansa ułożyć
201605170931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-20, 14:53   #4048
Rotkohl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agnieszka987 Pokaż wiadomość
Wiecie która sieciówka (o ile sieciówka) produkuje takie torebki- małe, bardziej kwadratowe , na długim pasku (jak listonoszki) i z kwiatem dosyć dużym na zewnątrz, na środku torebki?

Coś jak w załączniku ale to nie jeszcze orginał
ja widziałąm takie na targu identyczne za 30 zł

Cytat:
Napisane przez malina885 Pokaż wiadomość
dziewczyny,
kupiłam sobie fajne body, założyłam i wystaje mi na biodrach taki trójkącik z nich. Cięzko to opisac Próbowałam założyć body do spodni z wysokim staniem, ale jakoś dziwnie to wygląda. Doradzicie coś?
chodzi ci o to ze nie całe ciało jest zakryte przy spodniach z niskim stanem? Jeśli nie zpodnie to moze spódnica z wysokim stanem?
Rotkohl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-20, 14:55   #4049
Agnieszka987
Zakorzenienie

Cytat:
Dają poczucie przynalezności do grupy, robienia "czegos wielkiego wspólnie" Może o to chodzi?

---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ----------

Rotkohl dziekuje Myslałam że to jakas firmowa torebka bo mnóstwo osób je nosi i mi się podoba
Agnieszka987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-20, 15:15   #4050
Phoce
Flawless

Cytat:
Napisane przez sophistgirl Pokaż wiadomość
do nauki liczenia a tak serio to pojęcia nie mam, już lepiej byłoby pasjansa ułożyć
Cytat:
Napisane przez Agnieszka987 Pokaż wiadomość
Dają poczucie przynalezności do grupy, robienia "czegos wielkiego wspólnie" Może o to chodzi?

Wiecie, ja rozumiem, że ktoś chce sobie nabić liczbę postów, ale....mnie by zwyczajnie się nie chciało xD i ten stres, jak się źle wejdzie w kolejność
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości