III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październikowe - Strona 30 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-20, 15:12   #871
aga_ton
Wtajemniczenie

Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ

Cytat:
Napisane przez Coco_Blanco Pokaż wiadomość
Sama ciąża to piękne przeżycie, najgorzej jak zaczynają się problemy i ciągły stres i strach czy wszystko z dzidzią będzie dobrze. Ja straszna panikara jestem więc wyjątkowo źle znoszę wszelkie komplikacje. I masz racje, dobrze jest się wygadać
A córeczki na pewno będą piękne, po mamusiach

Ja Urosept brałam 3 razy dziennie po jednej tabletce.

Też muszę sobie kupić jakiś magnez. Ostatnio jak skurcz mnie za łydkę złapał to myślałam, że umrę z bólu. Popłakałam się jak małe dziecko, a łydka jeszcze przez tydzień bolała
zgadzam się z Tobą całkowicie wszystko dobrze, dopóki nie zaczynają się chrzanić wyniki bo tak to ciąża to wspaniałe przeżycie, tylko trochę... stresujące

a magnez jest też na twardy brzuszek i skurcze, ginekolog nakazał mi go brać razem z no spą. no spy to pamiętam, że 3 razy dziennie po 2 tabletki ale za cholerę nie pamiętałam jak to jest z tym magnezem i uroseptem
aga_ton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-20, 15:13   #872
katiem
Wtajemniczenie

Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ

Porównałam teraz te dawki magnezu i w tych musujących jest go mniej. W 1 tabl jest 100mg a aspargin ma 250. Czyli ja na dobę dostarczam 300mg.
Mi ten mój wystarcza. Nocne skurcze się skończyły.
Co do twardnień brzucha to gin kazał brać jak je czułam i też pomaga.

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-20, 15:14   #873
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51
Konto usunięte

Ja tez biore Aspargin bo on ma w składzie od razu i potas i magnez.

Właśnie wziełam sie za pranie ubranek.Masakra gadałam i gadałam a dopiero teraz sie za to wziełam
Strasznie dużo tego jest.Chyba z 4 prania wyjdzie.Już mi sie coś dzieje jak pomyśle o prasowaniu.Chciaż prasowanie takich maleńkich ubranek może bedzie przyjemne
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-20, 15:16   #874
aga_ton
Wtajemniczenie

zmykam robić ciasto. bo samo jakoś nie chce się zrobić
będę wieczorkiem
aga_ton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-20, 15:25   #875
elena_100
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość
Nie umierajMoże się połóż,żeby Zosia nie uciskała tak na przepone?może to ciut pomoże?

Fajny,fajnytrochę Wam zazdroszczę,bo my nie kupujemy nowego,będzie ten po synku,tylko nowe koła trzeba kupić i nakładkę z rzepem na to,co dziecko rączki trzyma.
Coś takiego: http://allegro.pl/zabawka-pluszowa-d...485976759.html
dzięki, ale też nie nowy - używka ale w bdb stanie

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
a w jakich dawkach ten urospet.? kupiłam go sobie wczoraj ale zapomniałam dopytać, ile go brać

a z posiewem nie pomogę, bo nigdy go nie miałam.

dziewczyny, mam jeszcze pytanie o magnez. ile maksymalnie mogę wziąć tabletek? kurcze, dostałam całą rozpiskę od ginekologa ale gdzieś ją zapodziałam a dodzwonić się do niego nie mogę będzie dopiero po niedzieli.
kupujecie jakiś konkretny magnez, czy to, co podadzą w aptece? bo mi babka dała Filomag 40 mg

---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ----------

a to dobre
urosept 3*2 tabletki przez 14 dni, magnez - kupiłam chela-mag i gin powiedział, że może być.

Cytat:
Napisane przez Bafi@Home Pokaż wiadomość
czy ja już wam mówiłam, od dzisiaj dokładnie zostało mi 7 tyogodni do porodu wg OM - yes yes yes - doczekać się już nie mogę - niech spylają te tygodnie

Mówicie o kiepskim samopoczuciu. Mnie dzisiaj rwie dół - więc zażyłam nospę i magnez i odpoczynek. Wczoraj przegięłam bo śpieszyłam się gdyż kurier czekał, i dzisiaj mega zakwasy w łydkach plus ból brzucha - głupia baba ze mnie nie ma co
uśmiałam się i fakt, niech spylają

Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość
w ogóle to od 13 siedzę jak na szpilkach z sercem w gardle
normalnie po raz drugi w życiu przeżyłam horror z cyklu: cała łazienka zalana wodą
mężul do czasu zakupy nowej pralki podłączył mi starą i dzisiaj postanowiłam zrobić drobne pranie, bo uzbierało się tego trochę podczas remontu. Męzul przestrzegał mnie bym pilnowała pralki i sprawdzała co chwilę, czy jest ok po wymianie rur. Włączyłam, elegancko zaczęła pobierać wodę, nic nie leciało z rur, ani z odpływu, więc poszłam do kuchni i zaczęłam robić obiad. Minęło może z 10 minut, wracam zobaczyć jak pierze, a w łazience pełno wodywszystkie ręczniki z szaf od razu na ziemię i wycierałam. Takiego powera dostałam, że zajęło mi to chyba z 10minut. Najgorsze, że już raz zalaliśmy sąsiadów pod nami, gdy wywaliło nam wąż od pralki od razu jak powycierałam poszłam do nich ale nie ma nikogo w domu. Masakra jestem tak zestresowana, że szok, czy ich zalaliśmy, czy nie
trzymajcie kciuki oby nie!
z tych nerwów rozbolał mnie brzusio

---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ----------

w dodatku z pralki nadal wypływa woda, która co chwilę wycieram, a na balkonie leży sterta mokrych ręczników, bo gdy rozwiesiłam je na suszarce połamała się jak z zapałeka sznury po remoncie nadal nie powieszone nie wiem gdzie to wszystko wysuszę + pranie z pralki

Angel ty to masz przeboje. Współczuję

elena_100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-20, 15:25   #876
anusiaaniaanusia
Rozeznanie

Angel współczuje Ci z tą pralką. Mój męzul kiedyś wlewał wodę do wanny i niestety cała woda się wylała no i u sąsiada malowanie musiał zrobić. Dziadek z dołu zadowolony, bo mu łazieneczkę odświeżyli

Aga_Ton wiem jak trudno leżeć kiedy ma się tyle energii i wszystko by się w domu zrobiło a jeszcze czas jest... Ja też leże większość dnia. Niech mały jeszcze siedzi w brzuszku tak ze 4 tygodnie conajmniej. Ty też poodpoczywaj, nie forsuj się, bo nie warto. Zdążysz wszystko zrobić jak już wejdziesz w bezpieczny okres i ciąża będzie donoszona

Co do rozstępów to u mnie zaczęło się właśnie od piersi. Pojawiły się takie promyczki od sutków. Później zaatakowało mi uda i tyłek. Teraz z nimi walcze, 2 razy dziennie wcieram w siebie oliwkę z hippa i na to krem na rozstępy. Teraz mam AA mama i ja. Po takiej kuracji stają się zdecydowanie mniej widoczne. I powiem Wam, że moja mama nie miała rozstępów, ja regularnie wcieram w siebie różne specyfiki min Baby drem z rossmana, Mustelle, aa mama i ja no i oliwkę. Taka skóra poprostu, a większość rozstępów wyszła w ciągu ostatniego tygodnia. A 3 tygodnie temu odstawiłam oliwkę bo już mi zbrzydło to klejenie się ciągłe i wszędobylski zapach. I to był mój błąd
Stary 2012-07-20, 15:26   #877
elena_100
Wtajemniczenie

A i wyprałam dziś ręczniki dla dzidka. Na razie w zwykłym proszku, żeby lepiej wodę chłonęły, a potem jeszcze w sierpniu w dzidziowym.

elena_100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-20, 15:26   #878
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość
w ogóle to od 13 siedzę jak na szpilkach z sercem w gardle
normalnie po raz drugi w życiu przeżyłam horror z cyklu: cała łazienka zalana wodą
mężul do czasu zakupy nowej pralki podłączył mi starą i dzisiaj postanowiłam zrobić drobne pranie, bo uzbierało się tego trochę podczas remontu. Męzul przestrzegał mnie bym pilnowała pralki i sprawdzała co chwilę, czy jest ok po wymianie rur. Włączyłam, elegancko zaczęła pobierać wodę, nic nie leciało z rur, ani z odpływu, więc poszłam do kuchni i zaczęłam robić obiad. Minęło może z 10 minut, wracam zobaczyć jak pierze, a w łazience pełno wodywszystkie ręczniki z szaf od razu na ziemię i wycierałam. Takiego powera dostałam, że zajęło mi to chyba z 10minut. Najgorsze, że już raz zalaliśmy sąsiadów pod nami, gdy wywaliło nam wąż od pralki od razu jak powycierałam poszłam do nich ale nie ma nikogo w domu. Masakra jestem tak zestresowana, że szok, czy ich zalaliśmy, czy nie
trzymajcie kciuki oby nie!
z tych nerwów rozbolał mnie brzusio

---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ----------

w dodatku z pralki nadal wypływa woda, która co chwilę wycieram, a na balkonie leży sterta mokrych ręczników, bo gdy rozwiesiłam je na suszarce połamała się jak z zapałeka sznury po remoncie nadal nie powieszone nie wiem gdzie to wszystko wysuszę + pranie z pralki
Nie ma to jak znaleźć sobie zajęcie na popołudnie Współczuję i trzymam kciuki aby sąsiadów nie zalało, ale jeśli macie płytki to nie powinno nic się stać.

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
u mnie jedna tabletka 100 mg to moge sobie 3 brac? pomimo że pisze w ulotce 1 ?
No na chłopski rozum to tak, bo mi na raz 500mg idzie, bo dwie sztuki.
Stary 2012-07-20, 15:38   #879
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

czesc laseczki, ale mi sie spalo cudnie po obiadku, tylko mnie telefonem obudzila jakas babka , truja ciagle o spotkania na jakies pokazy czegos , zwariowac mozna
a ja musze korzystac ze snu w dzien nawet bo mala wieczorami tak mi dyktuje na ktorym boku spac ze nie wyrabiam, kopie jak szalona wtedy,i jak maz wraca z pracy

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość
Gratulacje.Ja dziś mam 31+1,więc zaczynam 8miesiącI chyba obie w poniedziałek mamy wizytę?też dziś robiłam badania
tak tak w poniedzialek wizyta, bez usg niestety bo bylo w srode ale chociaz bede spokojniejsza czy wyniki sa dobre
Cytat:
Napisane przez anusiaaniaanusia Pokaż wiadomość
Witam się w kolejny piątek. Jak ja teraz je lubie, bo cyferki w tygodniach się zmieniaja, uff... Dziś kończe 32 tydzień Jak dobrze Pozdrawiam bliźniaczki ciążowe - choco i konczi i gratuluje wszystkim nowych tygodni, dużo nas dziś
tez lubie piatki , przez cyferki na moim suwaczku

Cytat:
Napisane przez elena_100 Pokaż wiadomość
Wózek dla Maluszkowej wygląda mniej więcej tak (jak poskładam to zrobię foto). Jest czarny a to jasne ma trochę inne.
ładny
ja wczoraj widzialam na zywo ten http://allegro.pl/3w1-nestor-quenne-...496042663.html
i bardzo mi przypadl do gustu, leciutki i wogole zakochalam sie w czarnym w biale kwiaty..
co myslicie??

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-20, 15:39   #880
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:

urosept 3*2 tabletki przez 14 dni, magnez - kupiłam chela-mag i gin powiedział, że może być.

ja tez ten mam, i ile go bierzesz? wybacz jak juz pisałas

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-20, 15:45   #881
tamlin111
Zakorzenienie

Moje dziecko się właśnie wkur.wiło
Trzeba uważać na słownictwo
Pies wyrwał Pikaczu Pauli łapki, wyciągnął watę, siedzę i przyszywam kończyny Pokemonowi.
Stary 2012-07-20, 15:45   #882
angel166
Zakorzenienie

elena no normalnie u mnie jak nie urok to sra#zka
anusia no pod nami zbyt wyrozumieli sąsiedzi nie mieszkają niestety. Gdy poprzednio ich zalalismy, mieszkaliśmy jeszcze z ciocią to ona załagodziła sprawę, choc wiem, że łatwo nie było
tamlin no właśnie nie mamy kafelek dzięki za kciuki, byłam u nich przed chwilą ale nadal nikogo nie ma w domu może jeśli zalało im coś to wyschnie nim wrócą najgorzej, że podwieszany sufit mają i halogenypodczas ostatniego zalania dwa im się zepsuły
niegrzeczna wózeczek bardzo ładny, ja chciałam odkupić ten sam używany, też właśnie czarny w białe kwiaty ale mężul nie zgodził się na czarny

Jagódka
angel166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-20, 15:47   #883
zielona1911
Zakorzenienie

Angel
wspolczuje,ja kiedys dzien przed cc zalalam rowniez sasiadow przez wlasnie weza ktory wyskoczyl z pralki ale zalalo doslownie wszystko,caly przedpokoj i pokoj a tam wykladzina-suszylismy wszystko suszarka do wlosow. Teraz tez troche mnie zalewa ale to z umywalki i nie tak duzo,ale podniosly mi kafelki i pare sztuk po prostu popękało

A ja czekam jak debil na przelew bo dzis musze wszystko poplacic i dalej go nie ma a niby wyslala szefowa ze spoldzielczego o 8 rano a u mnie na ing jeszcze nie ma.Najchetniej to bym zmienila ten pieprzony bank,bo wiecznie kazda wyplate czy przelew mam ok 17-18 a inni juz ok 12.
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-20, 15:54   #884
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

angel no to oby wszystko skonczylo sie dobrze, w bloku tak to niestety jest , sama tez mieszkam na 4 pietrze , mnie nikt nie zaleje ale za to strach zeby kogos nie zalac tez ostatnio mialam przygode bo waz od pralki nie byl wlozony do wanny i cala lazienka wody.. ale szybko z mama opanowalysmy sytuacje
moj tez cos kreci nosem na ten czarny wozek ale cos czuje ze go przekonam a jak nie to trudno kupimy w innym kolorku

ide pozmywac bo gary stoja a samo sie nie pozmywa , a szkoda

IGA

Maja

Stary 2012-07-20, 16:07   #885
anesh_
Zakorzenienie

Jestem juz po wizycie w tej klinice. Nadal nic nie wiadomo,bo dzidzia akurat jak zaczal mnie badac obróciła sie tyłem. ale ten lekarz tez nie chciał za bardzo tego sprawdzac.... pomierzył co było widoczne, a jak buzki zobaczyc sie nie dało to powiedział, ze niestety,ale sie nie da. Moja ginka jednak inaczej do tego podchodziła. Umówiłam sie do tego lekarza co mi Tamlin dała nr i jade 27 lipca. I w ogóle zdziwiona jestem, bo od razu przez tel mnie wypytał wszystko co i jak. A teraz mam watpliwosci co do ilosci usg..... to bedzie 4 w tym m-cu.... czy to dzidzi nie zaszkodzi?

a tak w ogóle od razu jak przyjechałam zrobił mi sie brzuch strasznie twardy i pachwina zaczeła bolec, potem taki ból w góre po ukosie szedł az do pleców. ruszac sie nie mogłam..... jak sie połozylam to minelo, a jak wstałam to znowu to samo, wiec sie znowu połozyłam i leze i pisze do was jedna reka... Pierwszy raz cos takiego mnie spotkało... ach...
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-20, 16:10   #886
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Moje dziecko się właśnie wkur.wiło
Trzeba uważać na słownictwo
Pies wyrwał Pikaczu Pauli łapki, wyciągnął watę, siedzę i przyszywam kończyny Pokemonowi.

ahahahha Przebojową masz córe

---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ----------

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
Jestem juz po wizycie w tej klinice. Nadal nic nie wiadomo,bo dzidzia akurat jak zaczal mnie badac obróciła sie tyłem. ale ten lekarz tez nie chciał za bardzo tego sprawdzac.... pomierzył co było widoczne, a jak buzki zobaczyc sie nie dało to powiedział, ze niestety,ale sie nie da. Moja ginka jednak inaczej do tego podchodziła. Umówiłam sie do tego lekarza co mi Tamlin dała nr i jade 27 lipca. I w ogóle zdziwiona jestem, bo od razu przez tel mnie wypytał wszystko co i jak. A teraz mam watpliwosci co do ilosci usg..... to bedzie 4 w tym m-cu.... czy to dzidzi nie zaszkodzi?

a tak w ogóle od razu jak przyjechałam zrobił mi sie brzuch strasznie twardy i pachwina zaczeła bolec, potem taki ból w góre po ukosie szedł az do pleców. ruszac sie nie mogłam..... jak sie połozylam to minelo, a jak wstałam to znowu to samo, wiec sie znowu połozyłam i leze i pisze do was jedna reka... Pierwszy raz cos takiego mnie spotkało... ach...
matko co za lekarz. mogl ci chociaz kazac isc zjesc cos slodkiego i sprobowac ponownie
dlaczego mialo by zaszkodzic? przeciezy przy tym nie ma zadnego promieniowania czy cus

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-20, 16:11   #887
muminek88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez asiejka86 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja tylko na chwilkę - wróciłam z wizyty i chcę się podzielić z Wami nowinami
Julcia została Julcią i jest bardzo duża Obecnie jesteśmy w 32 tygodniu, a malutka główkę i brzuszek ma na 35 tydzień, a nóżki na 37
I uwaga - już waży 2000 gr A do terminu jeszcze 2 miesiące!!! Jak tak dalej będzie rosła to poród do najłatwiejszych należeć nie będzie, a mała może mieć ponad 4 kg
Wszystko jest ok - wyniki dobre, moje samopoczucie też, a lekarz jak zawsze bardzo miły.

To na dziś uciekam - dziękuję za wszystkie kciuki

Dobranoc Dziewczynki
ja bylam w 23 tyg i 4 dni to male mialy 580 i 650g a w tabeli wychodzi 21-22 tydzień - 350 g
23-24 tydzień - 540 g,chyba zaczaynam sie bac ich wymiarow :P

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość

Anusia, Aga - dziewczyny zaciskać nogi i nie wypuszczać. Trzeba skończyć te 37 tygodni
ja juz jestem wniebowzieta ze mam juz za soba poczatek,dzis zaczynam 24 tydz i jakos mi lzej na serduszku

Cytat:
Napisane przez jamajka18 Pokaż wiadomość
Cieszę się, że zostałam tak miło przyjęta;D Wg lekarza Fifi może ważyć nawet ponad 4 kg (!), więc chyba o rozmiarze 52 mogę zapomnieć;P Macie może doświadczenie odnośnie wagi dziecka a rozmiaru?
moj mial 4,1kg i 58 cm i nosil te na 56cm mimo wszystko

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
Kurde powinnam okiełznać bobra przed tą wizytą, a taaak mi się nie chce. Jak pomyślę o tych akrobacjach pod prysznicem to jestem chora. Zazdroszczę tym z Was, które mają wannę.
/QUOTE]a ja mam ale i tak zawsze to robie pod prysznicem a nogi depilatorem to na wc

[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;35418695]J

Właśnie wziełam sie za pranie ubranek.Masakra gadałam i gadałam a dopiero teraz sie za to wziełam
Strasznie dużo tego jest.Chyba z 4 prania wyjdzie.Już mi sie coś dzieje jak pomyśle o prasowaniu.Chciaż prasowanie takich maleńkich ubranek może bedzie przyjemne
ja mam dwa uprane,jeszcze jeden chyba zostal,albo 2 z tych calkiem malych ale nie wiem jak dam rade to zrobic,tak szybko sie mecze...szkoda mi trroszke bo w koncu mam jeden dzien sloneczka i moge suszyc na dworze ale w niedziele mam gosc na grila,musze jeszcze ogrodek uporzadkowac i poszykowac jedzenie....
muminek88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-20, 16:16   #888
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaliyah Pokaż wiadomość
Anesh, będzie dobrze jutro.
Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
Dzień dobry.

Przede wszystkim Anesh kciuki i modlitwa żeby wszystko było dobrze

U mnie dzisiaj od rana leje i wiatr silny jest.
Kochane jesteście

Cytat:
Sojeczko, a wiesz, że zwłaszcza teraz na nasze dziąsełka działa taki hormon zwany relaksyna, są one spulchnione i niestety często krwawią. Mnie też się leje krew z zębów a w zasadzie bardziej z dziąseł i używam pasty elgydium i płynu antybakteryjnego eludril w poprzedniej ciąży używałam dentoseptu takie ziołowe ustrojstwo.
Czy dentysta Ci polecił te specyfiki? Ja na razie paste mam ayona...ale nie wiem czy cały czas ją mogę używać...Niby dentysta polecił, ale dość taka ostra jest...

[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;35408508]Ja sie witam i lece na morfologie.Wkraczamy dzis w 33 tydzień[/QUOTE]

Stary 2012-07-20, 16:24   #889
Konto usunięte

Cytat:

a bo to z nerwów bidulko.ja tam mam przeczucie ze Twojemu maleństwu nic nie jest
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-20, 16:29   #890
muminek88
Zadomowienie

ja mam ciagle 4/5 w miesiącu...
Stary 2012-07-20, 16:32   #891
katiem
Wtajemniczenie

weszłam na lipcówki i jedna z dziewczyn opisała swój poród i aż się popłakałam...

Anesh to średnio Cie potraktował.Wiem, że łatwo mi mówić, ale bądź dobrej myśli, że po prostu wszystko jest w porządku. A ilością usg naprawdę się nie martw.

Pawełek

Kubuś
Stary 2012-07-20, 16:34   #892
muminek88
Zadomowienie

ja wole nie patrzec,czytac i sie nie nakrecac...strasznie sie boje...a najbardziej tego zeby za wczas nie bylo...
Stary 2012-07-20, 16:35   #893
Konto usunięte

a ja juz bym chciała koniec sierpnia.nie moge sie doczekać na moje dzieciątko
Stary 2012-07-20, 16:37   #894
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:

No co za dupek Cholerna Polna. Dlatego jej nienawidzę. Traktują ludzi jak zabawki, w zależności od humoru szanownego pana doktorka. Konowały zaje... Kurde przecież przyjechałaś w konkretnym celu, głównie na ocenę twarzy, powinien czekać do usranej śmierci aż malec się odpowiednio ustawi. Dobrze że jedziesz do mojego gina. On ostatnio chyba z pół godziny czekał aż mały odsunie pępowinę z twarzy abyśmy mogli zobaczyć i zdjęcia dostać. Wszystko dokładnie mierzy i na pewno nie odeśle Cię bez pewności co z dziubkiem maleństwa.
Może jakaś kawa przy okazji?
A usg nie ma wpływu na dzidzię.
Stary 2012-07-20, 16:39   #895
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

anesh biedna Ty nasza tyle sie naczekałas, nadenerwowalas i nic znowu nie jest pewne.. oby tego 27 lipca dzidzia juz pokazala twarzyczke i koniec nerwow.
ja wierze ze Twoje dzieciatko jest zdrowe i wszystko sie ulozy myslami jestem z Tobą

IGA

Maja

Stary 2012-07-20, 16:50   #896
Almariel
Zakorzenienie

Anesh no to szkoda, że nic się nie dowiedziałaś praktycznie... ale dobrze, że jedziesz do innego lekarza. Bądźcie dobrej myśli
Almariel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-20, 16:50   #897
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
anesh jestem myslami z Toba bedzie dobrze kochana
Cytat:
Anesh trzymam

Cytat:
Napisane przez karolluki Pokaż wiadomość
Anesh trzymam mocno kciuki za twoją wizytę, mam nadzieję że wrócisz z samymi dobrymi wieściami kochana
Cytat:
Napisane przez LadyBeatta Pokaż wiadomość
trzymam kciuki za wizyty i anesh
Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Anesh w szczególności za Ciebie i maleństwo żeby było wszystko jak należy
Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
Anesh trzymam
Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
Anesh trzymam kciuki bardzo mocno!
nie wiem, co się ze mną dzieje od kilku dni... cały dzień bym spała i zupełnie nie mam na nic siły tylko okropnie zmęczona się czuję
Cytat:
Anesh trzymam z całego serca
Cytat:
Napisane przez m_moni Pokaż wiadomość
Anesh pamiętam
Dziékujé Wam Kochane za pamié©. Niestety nadal nic nie wiem....
Jak kogoß pominéøam przepraszam - wszystkim bardzo dziékujé

Cytat:
my juz tez po usg, no i wszystko jest ok z Giulia wiec to najważniejsze, wymairy prawidłowe, serducho tez bije mocno no i lekarzowi się wydaje, że nadal dziewucha jedynie co mnie zmartwiło to to że jest ułozona podłużnie miednicowo czyli głowa u góry...na połówkowym była głowka w dół to sie obrócila spryciara...no i mnie nastraszyl wizja cesarki...a bo Pani pierworódka to cesarka...no ale do 35 tc moze sie obrocic jeszcze...ale powiedzial, ze jak malo miejsca w macicy to sie nie obroci...no kurcze w sumie ja nie mam tego brucha duzego...ehh...no i brac magnez zeby sie nie skurczala macica i odpoczywac....strasznie niecche miec cesarki no i pannica waży 1380 gram w 30tc wedłgu OM/według usg 29.

Najwaæniejsze, æe z Malutká ok.

Cytat:
Napisane przez LadyBeatta Pokaż wiadomość
witam! ten internet mnie dobija... nie nadrobie Was, no ciagle gubi zasieg albo sie rozlacza, predkosc tez nie jest powalajaca...
trzymam kciuki za wizyty i anesh
dzis i ja zaczynam nowy tydzien- 32
wlasciwie to zdalam sobie sprawe, ze teraz to nie tylko tz ma siusiaka i jajka milego dnia!

Cytat:
Napisane przez Coco_Blanco Pokaż wiadomość
Widzę że zostałam namierzona
Dzięki kochana fajnie że jeszcze ktoś pamięta o moim istnieniu.

Od weekendu majowego moje miasteczko odżyło po zimie i bardzo dużo czasu spędzałam poza domem. Wieczorem tylko Was nadrabiałam i jakoś nie miałam kiedy się odezwać. Później wywalono mnie z listy, a że nie miałam pewności czy będę się grzecznie, regularnie udzielać to i zostałam tylko przy podglądaniu

U mnie z dzidzią wszystko ok. W poniedziałek zaczynam 30 tydzień. Będę miała córeczkę Lilianę Wiem, że na wątku jest już jedna Lilianka, o ile dobrze kojarzę to u Ciebie Lidka? Mam nadzieję, że mnie tu za to nie zjesz, ale ja na to imię się uparłam jak jeszcze w ciąży nie byłam i nawet nie biorę innych opcji pod uwagę Poza tym córa kopie mamusie, tatusia, a nawet łóżko i wszystko inne co znajdzie się w jej zasięgu Więc chyba ma się dobrze.

Gorzej ze mna...
Pod koniec maja zaliczyłam szpital. W nocy trafiłam na izbę przyjęć z ostrym bólem po prawej stronie brzucha, tak niziutko. Położyli mnie na obserwacje, bo podejrzewali zapalenie wyrostka. Miałam zbadany tylko mocz, morfologie i crp. Po trzech dniach zapytali czy czuję się na siłach żeby iść do domu, czy może chcę jeszcze poleżeć Pełna profeska, nie ma co... Oczywiście szybko zwiałam do domu, ale od tamtej pory ciągle twardniał mi brzuszek. Poszłam do mojej ginki na nfz, ale ona całkowicie olała sprawę i powiedziała że mam się nie przejmować. Mój tż ostro się wkurzył i pojechaliśmy do mojego drugiego lekarza, który przyjmuje w klinice w której zamierzam rodzić (100km ode mnie, dlatego nie udałam się tam od razu). Ten mnie zbadał z każdej strony i stwierdził że wszystko jest ok, więc się trochę uspokoiłam.

Minął równiutko miesiąc i znowu nocny atak. Ból w tym samym miejscu tylko 100 razy silniejszy. Nie mogłam się ruszyć, tż spanikowany chciał dzwonić po pogotowie, ale sie nie zgodziłam. W tym naszym szpitalu i tak nikt by mnie w nocy nie zbadał, zresztą w dzień też raczej nie... Jak leżałam wcześniej te 3 dni, to takie cuda widziałam, że wole ten szpital omijać szerokim łukiem. Przeleżałam więc zabeczana całą noc. Nad ranem troche puściło i szybko do mojego gina w klinice. I co? jakieś cholerne wodonercze, czyli zastój moczu w nerce. Doktorek powiedział że jak leki nie pomogą to trzeba będzie zakładać jakiś cewnik do moczowodu, który odprowadza mocz z nerki do pęcherza moczowego

Na szczęście ból nie powraca, ale strasznie się tego boję. Pije jak szalona żeby szczoch nie zalegał, kupiłam sobie 100% sok z żurawin, faszeruje się nospą. Ogółem jestem przez to strasznie zdołowana. Boję się wychodzić z domu. Brzuchol ciągle twardy, a najgorzej jest w nocy kiedy to niby macica powinna być wypoczęta i mięciutka... W nocy wstaje nawet po 5 razy na sikanie, a córa tak kopie że nie mogę spać
Wizyta u mojego gina dopiero 2 sierpnia i już nie mogę się doczekać, bo jak ostatnio byłam u tej mendy na nfz, to to jest jedna wielka porażka. Wizyty u niej trwają 3-4 minuty, a ona sama wiecznie się spóźnia i mimo ze jestem umówiona na konkretna godzinę, to przez jej spóźnianie powstaje taka kolejka, że i tak muszę czekać na wizytę 1,5godz. Bezgrając coś w swoich notatkach zapytała jak się czuje, a kiedy powiedziałam ze źle i wytłumaczyłam dlaczego to ona tylko powiedziała "Mhm...." Nawet mnie nie zbadała, o nic więcej nie zapytała, no NIC Nie wiem po co ja do niej chodzę... chciałam mieć tu na miejscu jakiegoś lekarza, tak na wszelki wypadek, ale nie ma sensu, bo to tylko niepotrzebne nerwy...

Poza tym mam 5kg na plusie, ale wszystko poszło w brzuch i cyce i każdy mi mówi że mam ogromny brzuchol. Jak ktoś mnie pyta który to miesiąc to wstydzę się mówić że dopiero początek 7 I mam rozstępy na jednym cycu. I mam straszną ochotę na jakieś małe przytulaki z tż, ale przez ten twardy brzuch się boje. I ogółem wszystko nie tak.
Już wiem, że nie lubię być w ciąży Za dużo stresu...

No to się wyżaliłam. I wybaczcie że się tak rozpisałam. Mało kto mnie pamięta, a ja się odzywam po 2 miesiącach i tu smuty walę

Odpoczywaj duæo i najlepiej umawiaj sié do tego drugiego lekarza..

Co ja zrobiøam z klawiaturá?
Stary 2012-07-20, 16:51   #898
zielona1911
Zakorzenienie

Co za porypany bank,ale jestem wsciekla i zaraz komus cos zrobie
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-20, 16:53   #899
katiem
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość
ja wole nie patrzec,czytac i sie nie nakrecac...strasznie sie boje...a najbardziej tego zeby za wczas nie bylo...
Ale to było ze wzruszenia

---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ----------

I jeszcze mam pytanko do dziewczyn których dzidzie ułożone już są główkowo - gdzie czujecie ruchy maleństwa?

Pawełek

Kubuś
Stary 2012-07-20, 16:58   #900
Almariel
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
Ale to było ze wzruszenia

---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ----------

I jeszcze mam pytanko do dziewczyn których dzidzie ułożone już są główkowo - gdzie czujecie ruchy maleństwa?
Ja czuję wysoko, i po bokach. Czasami nisko jak rączkami chyba sobie gmera, ale najczęściej to tak wyżej.
Almariel jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości