|
|
#271 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Z odchowalnią się witamy-to My majowo-czerwcowe Mamy 2012
ach ten mój synio
żarty jest i tyleCytat:
![]() Teraz w bar się bawimy.Zjadłam już dzisiaj tyle rzeczy ze dupa z moim powrotem do dawnej figury |
|
|
|
|
#272 |
|
Zakorzenienie
|
ja zrobiłam na obiad krem z cukinii z prażonymi pestkami dyni
Uwielbiam !
|
#273 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Gabi trzymam kciuki, będzie dobrze Też najbardziej lubię butelki z awentu, a przetestowałam z tt, lovi, nuk ![]() ---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ---------- Cytat:
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
|
|
|
#274 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jestem po wizycie ![]() jeeee wszystko fajnie pięknie. bolało przy zakładaniu wziernika. mogę śmigać do lasu i na basen ![]() przepisał mi Azalię, ale się mam zastanowić czy będę brać i wrazie czego przyjśc po następną receptę |
|
|
|
|
#275 |
|
Wtajemniczenie
|
witam w nowym wątku!!!
nie dam rady nadgonic ![]() Moja Hania Aniolek juz chyba powoli staje po drugiej stronice mocy ...chodzi generalnie o karmienie... wiem, ze temat byl walkowany milion razy ale... strasznie ryczy przy dostawianiu do piersi, odbekuje doslownie co pol minuty ale bez skutku... az skapitulowalam i dalam sztuczne mleko, bo karmienie trwalo prawie godzine w wielkich krzykacha i tak byla nienajedzona... wziełyśmy moje dziecię z mamą do sklepu, tam troche pomarudzila ale pospala, moja mama twierdzi, ze to kolka ![]() Tydzien temu bylam u lekarza i chcialam zeby mi przepisal jakies mleko (wyjasnilam, ze na sytuacje awaryjne) bo wydaje mi sie , ze sie nie najada a on, ze mam tylko cycem.. a tu takie cyrki przez caly tydzien mi odstawia, ze nie mam sily i sie poddalam w koncu... no i nie wiem, jakie mleko moge dawac. Na zlosc dzis nie ma zadnego pediatry, bo chcialam isc o jakies wlasciwe, moj podejrzewa skaze bialkową. Kupilam nan1 ale nie wiem, czy takie moze
|
#276 |
|
Raczkowanie
|
Moja Sarunia też się budziła 24, 3,6 ostatnio pomijała godzine 24.A dziś w nocy spała do 5.30 od 21.30.
zobaczymy czy to byla jednorazowa noc czy juz tak zostanie .
|
|
|
|
#277 |
|
Zakorzenienie
|
kochana,zupa jest banalna
![]() Cukinie umyć i pokroić ze skórą i z tym środkiem (nie trzeba wycinać). Na dno garna wlać trochę wody i wrzucić cukinię razem z pokrojoną cebulą. Pogotować pod przykryciem ok 10minut. Następnie zalać całość wrzącą wodą tak,żeby przykryło,dodać kostkę rosołową i gotować 15 minut. Zdjąć z ognia, dodać kilka listków świeżej bazylii i całość zmiksować na gładką papę. No i ewentualnie sól i pieprz jak kto woli. Zrobienie jej zajęło mi łącznie 30 minut. A pestki dyni po prostu wrzucić na suchą patelnię i trochę podprażyć do momentu aż zaczną strzelać Fin.---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ---------- wow, mąż dopiero co złożył papiery o becikowe,ja tu konto przed chwilą sprawdzam,a tu tysiaczek już zaksięgowany.Szok.
|
#278 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie
Mała śpi na łóżku z tatusiem znaczy tatuś śpi a mała sobie marudzi Cytat:
Cytat:
Cytat:
szczególnie ja Cytat:
kupuję go po chrzcinach Cytat:
Cytat:
Ja karmię tylko przez nakładki, uspokoiłaś mnie. Cytat:
może być choć raz tak chłodno żebym ją choć raz założyła bo jest mała. Cytat:
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
||||||||
|
|
|
#279 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja byłam na 1,5h spacerku ofoliowani przeciwdeszczowo jak się tylko dało,Filip w płaszczu i kaloszach skakał jak skowronek po kałużach. |
|
|
|
|
#280 |
|
Raczkowanie
|
Jesteśmy już po drugim karmieniu z delikolem, normalnie Was kocham
Teraz mam pytanie do mam które podają swoim dzieciom nutramigen, ile to mleczko kosztuje na receptę??? czy oprócz nutramigenu jest jeszcze jakieś mleko bez laktozy??? |
|
|
|
#281 |
|
Zakorzenienie
|
szarlotka upieczona, mniam
)ktos pytal o mm i pierdy, kupy po nim. po nan ha byly ziellone, mega smierdzace ze mozna bylo zemdlec po bebilonie pepti sa musztardowo- zielonkawe i nie az tak uciazliwe dla nosa )
|
#282 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#283 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Miki walu kupę, która poczeka na tatę ![]() ![]() . chichichi
|
|
#284 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki za kciuki
![]() Po 18tej jadę na IP. Jak wrócę to napiszę co i jak. Dzisiaj przyszła mata FP rainforest i jest super. Świetne, intensywne kolory i wykonanie fajne. Hani też się podoba. Tak się zapatrzyła w lusterko, że usnęła I jak tu rozgraniczyć dziecku plac zabaw i sypialnię Przyszły też rolety i też są fajne Kolory wybierałam na chybił trafił, bo już nie chciałam po raz trzeci zamawiać próbnika Na szczęście wybór był celny, bo kolory są fajne. kism, trzymają Ci się rolety na tej taśmie dwustronnej, która była oryginalnie przy roletach? |
|
|
|
#285 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki za odpowiedz, muszę z lekarzem porozmawiać na ten temat, a ten bebilon pepti też jest taki okropny w smaku jak nutramigen?
|
|
|
|
#286 |
|
Wtajemniczenie
|
nie bebilon jest troszkę mniej śmierdzacy i pewnie troszke lepszy w smaku.
|
|
|
|
#287 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
jestem i japóki co tylko "symbolicznie" ale spoko spoko ogarniemy się i będę częsciej Dziś mamy tydzień
|
#288 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#289 |
|
Wtajemniczenie
|
Do becikowego potrzebne tylko te zaświadczenie od gina, czy jeszcze jakiś wniosek? Czy można to wysłać pocztą?
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|
|
|
#290 |
|
Wtajemniczenie
|
jeszcze wniosek, że chcesz dostać becikowe i zaświadczenie, że nikt wcześniej go nie pobrał
|
|
|
|
#291 |
|
Wtajemniczenie
|
zaświadczenie od gina,akt urodzenia i trzeba wypełnic wniosek to zanosisz to opieki a pocztą to nie wiem??nie masz opieki w swoim mieście?
|
|
|
|
#292 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie mam pojęcia, ale raczej gdzieś jest.
|
|
|
#293 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a u nas ciągle sklep - starszy syn mi opyla wszystkie zabawki z maty edukacyjnejCytat:
Anulka już wszystko napisałaCytat:
|
|
#294 |
|
Zakorzenienie
|
odzywam się na tym wątku
|
#295 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)Cytat:
)obralam z 2 kg papierowek z dzialki, ciasto zrobilam jakies najprostsze cienko rozwalkowalam, jablka w srodek, na wierzch ciasto i pychaaaa juz pol nie ma ![]() ide za godzine na grilla jak sie nie rozpada. I pewnie szybko wroce tak maly bedzie darl japke. wczooraj bylismy w gosciach i to samo... az sie zachodzil;/ nic nie pomagalo. trzeba jezdzic wozkiem ciagle a jak tylko sie zatrzymam otwiera jedno oko, pozniej drugie i rykkkkkkkkkk ![]() nietowarzyskie to moje dziecie
http://www.suwaczki.com/tickers/n59yx1hp79isyitx.png" Leos http://www.suwaczki.com/tickers/ckaiebkmv17sjqus.png Fosolka Edytowane przez agatka661 Czas edycji: 2012-07-20 o 17:17 |
||
|
|
|
#296 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny ratujcie
bo ja już nie wiem co robić. Mój syn ma trzy i pół tygodnia i właściwie od urodzenia zdarzają mu się napady płaczu, który jest nie do opanowania, tylko cycem da się go zatkac, no ale nie tędy droga. Prawie zawsze przy takim ataku ma twardy brzuszek i wrzeszczy najgorszym znanym mi krzykiem, macha nozkami i raczkami. podejrzewam kolke, wzięcia/gazy lub nietolerancję laktozy (?). Kupy robi wg pediatry normalne, karmiony jest tylko piersią, na żądanie. Przybiera pieknie, bo już prawie kilogram mamy od urodzenia do przodu (z 3 na 4 kg). i ponieważ moja pediatra jest starej daty i każe mi nie zmieniać mleka, tylko poic espumisanem i czekać szukam pomocy na własną rękę. Bo coś tu na pewno jest nie tak jak powinno. mam takie "pomysły": a) na kilka dni odstawić od piersi i karmić mm, żeby zobaczyć, czy ustąpią mu dolegliwości. Bardzo chce karmic piersią,ale szukanie źródła problemu w diecie moze trwać tygodniami, a my się wykonczymy przez tyle czasu. Nadmienie, ze unikam potraw wzdymajacych itd. Więc potrzebuje potwierdzenia, ze ten pomysł ma sens - i podpowiedzi, jakie mleko warto kupic w tej sytuacji. Czy od razu pakować się w HA czy zacząć od "normalnego". Moje dziecko ładnie je z butelki, czasem dostaje odciagniete w butelce tt i ładnie zjada. Aha, maly często odsuwa się od piersi i placze, męczą go gazy, prezy się. Ostatnio każe się karmic nawet co 1-1,5 godziny. b) pomysł drugi, ku któremu się nie skłaniam ze względu na czas trwania, to właśnie eliminacja składników diety. ewentualnie czy jest sens bawić się w delicol i spółkę? pomóżcie, błagam często zarywamy przez niego całą noc, ale placze o różnych porach, nie tylko wieczór/noc. Odbijamy zawsze, ładnie beka. aha, raczej wykluczam udział mleka i jego produktów w diecie jako sprawcę - odstawiałam na tydzien i zmian nie było. teraz maluch po trzech godzinach nieprzerwanego wrzasku leży sobie spokojnie na pleckach i wali kupki. Edytowane przez fonn Czas edycji: 2012-07-20 o 17:31 |
|
|
|
#297 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja szukałam problemów w diecie i du.pa dzieci mają niedojrzały układ trawienny i to nie jest powód by dawac mm, albo zmień lekarza albo daj sab simplex albo bobotic
|
|
#298 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
bobotic to co innego niż espumisan mimo podobnego składu, prawda? i jeszcze - te wszystkie leki z simeticonem mają zapis o niestosowaniu w 1 mcu życia.:/ |
|
|
|
|
#299 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nienawidzę wzierników ![]() daj kawaaaałek ![]() Cytat:
Cytat:
najlepsze życzenia dla Wiktorka ![]() ![]() teściowa przyszła i przyniosła mi pierogi ruskie, właśnie zjadłam, na coś czasem się przyda kobiecina... zaczęła po swojemu ( z wadą wymowy ) gadać do Antosi i mówi: ja tak gadam i gadam aż mnie język rozbolał ale do dzieci trzeba dużo mówić bo wtedy szybko się uczą a ja na to: no tak trzeba mówić ale normalnie a nie tak ( i tu daję przykłady) bo potem będzie mówić tak samo...a ona: tak masz rację .... i dalej po swojemu |
|||
|
|
|
#300 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bobotic ma więcej tego składnika, karo dawałam jak miała chyba 2 albo 3tyg i lekarka nic nie mówiła jak pytałam czy dawać wcześniej pow ze ok, nawet położna mi poleciła by dawać
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:59.

żarty jest i tyle
? 

...
Fin.

juz pol nie ma