|
|
#511 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XV
dobrze, odpoczniecie troszkę od tego szpitala.Ale to dziwne, że na te bakterie coli nic jej nie dali, moja szwagierka leżała z małym tydzień na to w szpitalu.
Cytat:
|
|
|
|
|
#512 |
|
Zakorzenienie
|
mala nie chce spac
|
#513 | |||
|
Zadomowienie
|
Nie było mnie dwa dni a tu tyle się dzieje!!!
Najpierw wizaż szwankował a potem nie miałam prądu przez półtora dnia Buena-gratulacje!!!! Vestis, Mamcia wielkie kciuki za szybkie rozwiązanie ![]() Chmielinka kciuki za powstrzymanie ![]() Balbinko-nie denerwuj się, oby się akcja rozkręciła Cytat:
![]() Takie wielkie lustro będziesz mieć? Cytat:
Brawa dla Wasze trójeczki, wszyscy pięknie daliście radę! ![]() Cytat:
Czasem mam skurcze jak na @, ale znospą i magnezem jakoś daję radę ![]() Protestuję, Raczki też są fajne, mam męża Raka |
|||
|
|
|
#514 | |||
|
Zakorzenienie
|
Linka czy będąc mądrzejsza o doświadczenia jednego porodu przed następnym zdecydowałabyś się na zzo?
Śliczności Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
za Was kciuki
|
|||
|
|
|
#515 |
|
Zakorzenienie
|
Nie mam nowych wieści od mamci
Nie chcę na razie do niej pisać i jej przeszkadzać-może akurat rodzi, albo w końcu jest po wszystkim... na pewno odezwie się jak będzie mogła.
|
|
|
|
#516 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#517 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Może właśnie odpoczywa po wszystkim
|
|
|
|
|
#518 |
|
Zakorzenienie
|
Będzie miała chwilę to się odezwie. Mam nadzieję, że jest po i odpoczywa
|
|
|
|
#519 |
|
Wtajemniczenie
|
Wiecie, tak patrzę na listę mamuś, które już się rozpakowały i... lista oczekujących się skraca, a do sierpniówek coraz bliżej
Jakoś z Wami na wizażu czas mija szybciej
|
|
|
|
#520 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale rzeczywiście czas mija szybciej, a do tego można dowiedzieć się wielu bardzo przydatnych rzeczy |
|
|
|
|
#521 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale lepiej późno niż wcale ![]() A z tymi wiadomościami to racja - każda z nas coś dorzuci i mamy informacje, które ciężko znaleźć gdzie indziej
|
|
|
|
|
#522 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#523 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A tak z innej beczki - kupiłam sobie krem na dzień i drugi na noc z AA Energia Młodości i mam na nie uczulenie - na oba! Mało tego, dostałam też uczulenie na żel do mycia twarzy z AA (używałam go jeszcze przed ciążą). I z tego co słyszałam to podobno właśnie AA często uczula w ciąży. Ja kremy i żel zostawiam - może przydadzą się po ciąży, a jak nadal będę uczulona to dam przyjaciółce. W każdym razie ostrzegam, że może być taka reakcja mimo iż są to dość delikatne kosmetyki. To jest też powód dla którego zrezygnowałam z serii kosmetyków AA dla dzieciaczka A byłam właściwie na nie zdecydowana bo od kilku lat używam i nigdy nie było problemów. A tu nagle taka niespodziewajka
|
|
|
|
|
#524 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja nie zauważyłam żadnej zmiany w wielkości Cały czas mieszczę się w moje staniki.Cytat:
Cytat:
Mam nadzieję, że już jest po wszystkim.Cytat:
Gratulacje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#525 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dobrze wiedzieć o tych kosmetykach z AA, ostatnio też właśnie oglądałam jakieś dzieciowe. Mój małż robił mi wczoraj jeszcze kilka zdjęć z brzuchem. Myślę, że już ostatnie. I miał przy tym niesamowitą radochę bo bawił się ustawieniami aparatu i część zdjęć zrobił takich niebieskich Cieszył się przy tym jak dziecko |
|
|
|
|
#526 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny mam jedną piers mniejszzą!!!!!!! czy to znaczy ze mi w niej zanika pokarm????
|
#527 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Hey. Wróciłam z mieszkania... wszystko się przedłuża... wiedziałam, że tak będzie
Cytat:
Cytat:
jak ja usłyszę takie coś od mojej teściowej, to trudno będzie widziała wnuka tylko w święta. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Karolina-właśnie się zastanawiałam gdzie jesteś! |
||||||
|
|
|
#528 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dla męża!! Często położne tak właśnie mówią, że mężczyźni świetnie zajmują się dzieciaczkami Ale czasem to potrwa, zanim się przemogą |
|
|
|
|
#529 |
|
Zadomowienie
|
A może piła z niej ostatnio?
|
|
|
|
#530 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hej.
Do 15 spałam z przerwami na karmienie co 1,5 godziny. Jadłam też dziś pomidora bez skórki. Póki co Mały ma się ok, za to mnie niemiłosiernie po nim czyści Masakra... Byliśmy też w odwiedzinach u prababci i u mojej mamy, bo kupiła Małemu kilka rzeczy.No i jesteśmy już wykąpani, najedzeni, więc mam chwilkę wolnego dla siebie jeśli oczywiście nie zaliczę kibla ![]() Idę Was nadrobić ---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ---------- Używam i są całkiem ok. Chociaż Pampersy rzeczywiście są bardziej chłonne od tych Dada Hej ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mi powiększyły się o centymetr w obwodzie |
|||
|
|
|
#531 |
|
Zakorzenienie
|
nie, ona poje z drugiej bo ja nieumiem przystawic do tej
i rzadko to robie....
|
#532 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#533 | ||
|
Zakorzenienie
|
Świetny opis
![]() Ale ekspres! ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Moje chłopaki to też raczki ![]() Cytat:
za Mamcię, biedna się wymęczy
|
||
|
|
|
#534 |
|
Zakorzenienie
|
boje sie ze tam juz niebedzie mleka skoro mniejsza
|
#535 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Co do odkurzacza - tak jak suszarka, uspokaja dziecko, bo przypomina my odgłosy z brzucha mamy. Ostatnio na SR usłyszałam fajne porównanie, że pierwsze 3 m-ce życia dziecka to jak IV trymestr - więc trzeba mu "zrobić" takie same warunki Kołysać, "szumieć", mówić niskim głosem itd.
|
|
|
|
|
#536 |
|
Zadomowienie
|
Witam wieczorową porą
Ja dziś miałam dość aktywny dzień a jutro będzie totalne szaleństwo bo będziemy trochę wiercić w pokoju i wieszać półki, karnisz itp.Miałam nadzieję, że Mamcia już urodziła - namęczy się biedna... Pumcia chyba bym coś rzekła Twojej teściowej - co za baba Ciastuś dobrze, że jesteście już w domku. Idź do lekarza prywatnie Bebe jak się czujesz? Mam nadzieję, że jednak jeszcze trochę czasu spędzicie w dwupaku. Anna mi w nocy też ciężko się przewrócić na drugi bok, bo mnie ciągnie wszystko (przewracam się średnio co 30 min bo mnie biodra bolą) i staram się wytrzymywać do rana by nie wstawać. Linka niesamowity opis! I zazdroszczę tego, że rodziliście w spokoju i nikt z rodziny nie wiedział. |
|
|
|
#537 |
|
Zakorzenienie
|
Amelka buszuje w brzuszku. Coś w środku jej się za bardzo podoba. A na wykurzanie przy pomocy małża nie mam dzisiaj weny...
![]() U nas na sr położna polecała taki sposób. Fakt, że wspominała o nieco wcześniejszej godzinie bo ok 21-22, ale zasada ta sama. |
|
|
|
#538 | |
|
Zakorzenienie
|
Pumas
ja mam butlę Medela Calma - ponoć zmusza do ssania, dziś podałam ją pierwszy raz (z moim mlekiem oczywiście), sporadycznie będę to robić. Co do teściowej, masakra i rozumiem Cię bardzo dobrze, bo ja ostatnio od mojej szwagierki usłuszałam ze jej mama czyli moja teściowa powiedziała jej, ze "słabo mi idzie z karmieniem". No ☠☠☠☠a jak to usłyszałam..... No nie powiem karmienie naturalne jest trochę pewnie trudniejsze od podania mm i jest trochę trudności i wątpliwości ale od dnia urodzenia małej karmie ja piersią a tu taki tekst od kobiety która nawet nie spróbowała nigdy karmić piersią Cytat:
Później było już strasznie i jeszcze gorzej ale to tylko 2,5 godziny, czy warto by było? Moim zdaniem nie. Wiem, zę każdy poród jest inny i mój następny może trwać 24 godziny lub dwa dni ale to moje doświadczenie mówi mi "nie" dla zzo. Cieszę sie, że nie miałam podanej ani oksytocyny ani innych kroplówek, nie było zzo. Jedyne co to nacięcie i pęknięcie ale ze względu na zagrożenie (trochę ściśnięta pępowina) w ostatniej fazie ochrona krocza zeszła na plan dalszy i nikt o tym nie myślał.
Edytowane przez Linka25 Czas edycji: 2012-07-20 o 21:47 |
|
|
|
|
#539 | |||
|
Rozeznanie
|
Mąż pojechał do pracy... Mam nadzieje, że tej nocy nic się nie wydarzy
. Miałam jechac do teściów na noc, ale stwierdziłam, że w swoim domu najlepiej (mimo, że u teściów mieszkałam prawie 5 lat ). Jak będzie się coś działo to przecież istnieją telefony .Cytat:
![]() Cytat:
żeby nic się nie działo, to jeszcze za szybko...Cytat:
. |
|||
|
|
|
#540 |
|
Zakorzenienie
|
I dziewczyny dziękuję za wszystkie miłe słowa jeśli chodzi o mój opis porodu
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:57.

) Zaznaczę, że działka jest na odludziu raczej
Usiłowałam to zignorować i spać dalej, ale coś nie chciało przejść.
TZ zaczał mnie przekonywać, by jechać na IP sprawdzić sytuację. Około 3 podjęłam decyzję, ze ok, pojedziemy ale wracamy jak tylko to sprawdzimy (nie wiem, co ja sobie wyobrażałam
). Przed 4 byliśmy w samochodzie (oj ta niespakowana torba hahahah, trochę czasu zeszło na spakowanie sie). I w samochodzie zauważyliśmy, ,że skurcze są już bardzo regularne, co 5 min, bardzo wyraźnie wyodrębnione... TZ jeszcze musiał zatankować
wiec zahaczyliśmy o stację.
co było niebezpieczne...

Masakra... Byliśmy też w odwiedzinach u prababci i u mojej mamy, bo kupiła Małemu kilka rzeczy.