Komary gryzą po krewecie, ale i tak jesteśmy najpiękniejszymi PMkami na świecie XXVII - Strona 80 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-20, 21:17   #2371
201705121336
Konto usunięte

Dot.: Komary gryzą po krewecie, ale i tak jesteśmy najpiękniejszymi PMkami na świecie

justyna super zestawienie
kicia za zakupy my też mamy sypialnie w fiolecie no i jeszcze dodatki bieli
201705121336 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-20, 21:19   #2372
Gorska_Kozica
Zakorzenienie

GG do Gorska_Kozica
Dot.: Komary gryzą po krewecie, ale i tak jesteśmy najpiękniejszymi PMkami na świecie

Cytat:
Napisane przez czarna_kawa80 Pokaż wiadomość
powiem tak biegunka sie skonczyla jakis taki spokoj mnie ogarnal
No to
Gorska_Kozica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-20, 21:25   #2373
201705121336
Konto usunięte

czarna_kawa80
tenebrosa
sztuczka_magiczka
carmelova
a u d r e y

Dziewczyny wszystkiego najlepszego!Trzymam kciuki aby wszystko było jutro po waszej myśli
Stary 2012-07-20, 21:28   #2374
jagata
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ewuszkaaa Pokaż wiadomość
Zadzwoń do urzędu po 2 tygodniach, może już będzie. Nie wierze, że to tak długo trwa. Moim zdaniem urząd tak się "zabezpiecza", żeby nie przyłazić :/

Samym aktem ślubu nie, ale stary dowód jest ważny 3 miesiące, jedyny problem jest z podpisem. Bo od chwli ślubu wszystko podpisujesz nowym nazwiskiem, a bank ma stary wzór podpisu... Sądzę, że należy mieć stary dowód i akt ślubu, ale danych w banku na tej podstawie na pewno nie zmienisz.

Bzdura, mój TŻet tego samego dnia przemeldował się z innego miasta do mojego, złożył wniosek o dowód i miał po 1,5 tygodnia.
w banku zmieniłam wszystkie dane i teraz musze tlyko im przynieść pokazać nowy nr dowodu by go zaktualizowali.
A co do składania wniosku o wydanie nowego d.o nie wnikałam w to czy to bzdura, czy nie bo to nie zmieni faktu, że odesłali mnie z kwitkiem. Mam nadzieję, że teraz się do niczego teraz nie przyczepią.

Cytat:
Napisane przez ewuszkaaa Pokaż wiadomość
yhy, to nie wiedziałam, że tak się da.... heh, niby nigdzie nie sprawdzają czy nazwisko na karcie jest to samo co na dowodzie, ale jakby akurat ktoś sprawdził, to też dupa. Skoro na karcie masz teraz nowe, a na dowodzie stare
Czasem sprawdzają, ale mi się to tylko raz zdarzyło. W tej chwili mam ważną jedną kartę na stare nazwisko i nią się posługuję przy płatnościach w sklepie. A drugiej używam np. przy wyplatach z bankomatu.

Cytat:
Napisane przez nena1984 Pokaż wiadomość
ja na dowód muszę czekać 1,5 miesiąca i teraz mam problem z wylotem w sierpniu. Kupując wycieczkę myślałam, że dowód będzie szybciej, więc podałam nowe dane. Potem okazało się że przed wylotem nie wyrobią się z nowym dowodem, więc zaczęłam odkręcać z Itaką i teraz mają zmienić na stare nazwisko. W razie czego pojadę na paszport, gdzie mam stare nazwisko. mam nadzieję, że nie będzie z tym problemu i mnie nie cofną na lotnisku, bo się zapłaczę.

W ogóle jaja z tą zmianą danych. Pracodawca życzył sobie zgłaszać zmiany do 7 dni. Więc wysłałam im kopię odpisu usc. Za sierpien jak będą przelewać $ to już na nowe nazwisko, więc poszłam do banku również i to zgłosić. A tu ZONK, chcą nowy dowód. Więc tłumaczę że nie mam i będę mieć dopiero za 1,5 mca, z łaską w końcu wzieli odpis usc, ale mam się ponownie zgłosić z nowym dowodem.

Dziewczyny czy do Skarbówki też trzeba zgłaszać zmianę nazwiska?/ Przyznam że wstyd że o to pytam, bo kiedyś tam pracowałam, ale w innym dziale i nie pamiętam.

Dziś w końcu odwiedzili nas oficjalnie teściowie. Mieszkanko im się spodobało. Dostaliśmy obraz, bardzo ładny - to już drugi, jaki mamy a poza tym teściowa przyniosła moją ulubioną pizzę i jak tu jej nie lubić

No i niestety nie będzie wcześniej filmu z wesela, nasz kamerzysta dostał jakieś mega zlecenie w Niemczech i wyfrunął. Mam tylko nadzieję, że przed wyjazdem na wakacje uda mu się wyrobić. Wiem tylko, że ma nagrane pełne 10 godzin materiału

sałatkę gyros
http://o-pysznym-jedzeniu.bloog.pl/i...l?ticaid=6ed71 jest mniamuśna
Może czas oczekiwania na nowy dowód zależy od wojewodztwa? Ale to glupie by było...
Stary 2012-07-20, 21:31   #2375
201705121336
Konto usunięte

ide lulac miłych

---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ----------

im wieksze miasto tym dłużej na dowód sie czeka .no u mnie dwa tyg i jest
Stary 2012-07-20, 21:33   #2376
MARGIDA
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez jagata Pokaż wiadomość

Może czas oczekiwania na nowy dowód zależy od wojewodztwa? Ale to glupie by było...
ja czekałam na dowód równy miesiąc
ale składając wniosek byłam 3 tygodnie po ślubie i pani urzędniczka plumkała, że dane mogą jeszcze nie być wprowadzone do systemu

wiedźma w kolejnym pokoleniu
no i mam córkę
i męża - czarodzieja
MARGIDA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-20, 21:37   #2377
klaudusk_a
Zakorzenienie

wpadłam na chwilę bo przyjechała siostra gaduła ze stolicy

jakby co to wszystkim jutrzejszym Pmkom sto lat, dużo szczęścia i pogody..ducha

Zapraszam na mój blog
http://kikalifestyle.blogspot.com/
klaudusk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-20, 21:41   #2378
jagata
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez wensday21 Pokaż wiadomość
ide lulac miłych

---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ----------

im wieksze miasto tym dłużej na dowód sie czeka .no u mnie dwa tyg i jest
Ja mam odwrotne doświadczenia - w małej mieścinie prawie 1,5 miesiąca a w dużym mieście w ciągu jednego miesiąca. Naprawdę, to chyba zależy od urzędu.

Cytat:
Napisane przez MARGIDA Pokaż wiadomość
ja czekałam na dowód równy miesiąc
ale składając wniosek byłam 3 tygodnie po ślubie i pani urzędniczka plumkała, że dane mogą jeszcze nie być wprowadzone do systemu
no właśnie - co urząd to inne zasady
Stary 2012-07-20, 21:56   #2379
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nena1984 Pokaż wiadomość
zdecydowanie polecam

Cytat:
Napisane przez ladystar Pokaż wiadomość
o Boze

i wtedy sa takie reakcje? :
- jestem babcia Marysia - daje 1000 zl
(wszyscy) łaaaaa

- jestem kolezanka Zosia z mezem i dwojka dzieci - daje 200 zl
(wszyscy)

- jestem wujek Bronek daje 2 000
(wszyscy)
powaliłas mnie

Uruchomiłam dzis stary telefon, a tam pierwszy sms po naszym pierwszym spotkaniu i zaczęliśmy z Tż je wspominać. Jak wstał i sie przywitał, to tylko wtedy pomyślałam, "Boże jaki przystojny brunet, ale i tak nic z tego nie bedzie" całe spotkanie przesiedzieliśmy na ławce na rynku, a ja sie tak wstydziłam i jak rozmawialiśmy to nie patrzyłam sie na niego tylko na jego buty, do dziś je pamiętam

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-20, 21:57   #2380
NightButterflyVIP
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez maly_czlowieczek Pokaż wiadomość
ja dostałam kilka par majteczek, ręczniki, ciereczki do kuchni, świeczniczki i świeczki, trzepaczkę do jajek o sugestywnym trzonku i tkąż szczoteczkę do zębów - jest ohydna :P, wieszaczek na biżuterię, śliczną patelenkę na jajeczko sadzone w kształcie serduszka, pejczyk i to chyba tyle

wszystkie prezenty musiałam "wykupować" odpowiadając na pytania, które dostał wcześniej TŻet, jeśli była zgodność mogłam nurkować pod "choinką" z baloników po prezent dlatego każde majteczki itp. były osobno pakowane tak że prezentów było ok 30

JUŻ PISZĘ RELACJĘ jestem na piątku
Ale fajnie Już sobie wyobrażam jak szczotkujesz tą szczoteczką zębole Ojjjj biorę się za chwileczkę za Twoją relację

Cytat:
Napisane przez Madziuniusia Pokaż wiadomość
rozmawiałam właśnie z ojcem;( powiedział, że nie wie czy będzie na ślubie bo ma mieć jakiś zabieg kardiologiczny we wrześniu...
No niezbyt ciekawie... A ten zabieg początkiem września chociaż? Może jednak Tata da radę być, po prostu nie będzie szalał, tylko się będzie oszczędzał? Trzymam za to Madziuś

Cytat:
Napisane przez anusia-girl Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!

A poniżej trochę spamu uczuciowo-ślubno-weselnego i nie wiadomo jeszcze co

15 dni do ślubu...
Po weekendowym weselnym imprezowaniu oficjalnie ogłaszam, iż zaczynam się stresować...
Wszyscy znajomi dogadywali nam na nim, że za 3 tygodnie to Wy tak będziecie i w ogóle, w efekcie zaczęliśmy bardzo intensywnie o tym wszystkim myśleć. Wczoraj spotkałam się z kumpelą na plotki to już w ogóle, po ekscytacjach i łzach szczęścia z jej strony odnośnie naszego ślubu totalnie zostałam rozwalona od środka. A jeszcze kilka dni temu uważałam, że mam wszystko pod kontrolą... teraz już nie jestem tego taka pewna

Nie mam czasu na nic, codziennie coś! ( to i tak, że już teraz nie pracuję) A to przywieszki, polowania po hurtowniach papierniczych na papier wizytówkowy, szukanie wycieczek na podróż poślubną, bieganie z welonem do krawcowej, kursy tańca, próby i milion innych rzeczy które musimy ogarnąć przed wyjazdem do domu ( 27 lipca!) - bo tam to już zacznie się totalny zjazd niekontrolowany zaczynając od panieńskich, kawalerskich, ostatnich porządków, spotkaniami z zespołem, fotografem, kamerzystą, menadżerem restauracji, koronami, spowiedziami, księżami, próbnymi fryzurami, paznokciami, paczkowania ciast, winietkami i innymi , do samej soboty 4 sierpnia, kiedy to w ogóle nie będę komentować...
przeraża mnie najbardziej to, że mogę się w kościele tak rozkleić, że nie będę w stanie mogła wydusić z siebie ani pół słowa
Nie boję się ślubu, tylko całej otoczki z nim związanej i swojej bliźniaczej natury, która może wyjść w trakcie ślubu i wesela
czyt. będę ryczeć jak małe dziecko

Musiałam się chodź trochę wygadać... bo kto lepiej zrozumie pannę młodą jak nie inna panna młoda
Nie mam czasu wizażowac teraz kompletnie jednak pamiętam o Was i zastanawiam się jak Wy to wszystko odczuwacie!
TRZYMAJCIE SIĘ KOCHANE
Ty jesteś dużo bliżej do ślubu niż ja...Nam zostało jeszcze niecałe półtora miesiąca jakieś....42 dni A MY JUŻ Mamy ściśnięte żołądki!!! Zaczęło się Nam niedawno...tydzień temu jakoś, jak się zabraliśmy za robienie kart menu, winietek i pudełka na koperty i kartki weselne...i zdaliśmy sobie sprawę, że "przed chwilą" do ślubu był rok...czy pół roku...i takie to wszystko było odległe.... nierealne wręcz a tu już 50dni stuknęło tydzień temu!!! I też boimy się jak to wszystko wypali....taaak długi okres czasu poświęcony niemalże w całości dla WYDARZEŃ TEGO DNIA, tyle starań, więc to normalne, że Nam zależy żeby wszystko wypadło tak jak tego chcemy... Odwaliliśmy kawał dobrej roboty a teraz należy się Nam za to NAGRODA W postaci właśnie spełnienia marzeń związanych z TYM DNIEM... A jeśli się obawiasz, że czegoś nie załatwisz, bo zapomnisz, albo nie zdążysz...to usiądź sobie spokojnie z długopisem i kartką papieru i się zastanów co jeszcze trzeba zrobić- zrób sobie listę tych spraw...taka "to do list" i jak już wszystko wypiszesz, wtedy rozpisz sobie dni, kolejno, do ślubu, i rozlokuj sprawy wymienione wcześniej, żeby wszystko bez wyjątku było zalatwione
Stary 2012-07-20, 22:04   #2381
tusia_m
Zakorzenienie

Cytat:
RELACJA
piękna relacja!! oczywiście przeczytałam wszystko do końca
Cytat:
rozmawiałam właśnie z ojcem;( powiedział, że nie wie czy będzie na ślubie bo ma mieć jakiś zabieg kardiologiczny we wrześniu...
mam nadzieję, że jednak będzie na Twoim ślubie
Cytat:
Napisane przez olajakzam Pokaż wiadomość
wszyscy o remontach urządzaniu to i ja! a co!

pokoik ktory jest gotowy od roku i drugi nad którym właśnie działam
bardzo ładne mieszkanko!
Cytat:
o Boze

(wszyscy) łaaaaa

(wszyscy)

(wszyscy)
hahaha padłam
taaa i potem od razu wiadomo kto jest proszony na poprawiny a kto nie
Cytat:
Napisane przez gosza_m Pokaż wiadomość

Przypomniał mi się skecz KMP "Komunia"
miałam dokładnie takie same skojarzenie
Cytat:
Napisane przez ona8686 Pokaż wiadomość

Uruchomiłam dzis stary telefon, a tam pierwszy sms po naszym pierwszym spotkaniu i zaczęliśmy z Tż je wspominać. Jak wstał i sie przywitał, to tylko wtedy pomyślałam, "Boże jaki przystojny brunet, ale i tak nic z tego nie bedzie" całe spotkanie przesiedzieliśmy na ławce na rynku, a ja sie tak wstydziłam i jak rozmawialiśmy to nie patrzyłam sie na niego tylko na jego buty, do dziś je pamiętam
świetnie tu musiało wyglądać

Jutrzejsze PMki!!!!!!!!!!! Życzę Wam wszystkiego dobrego na nowej drodze życia!! Miłości, szczęścia i radości z każdego wspólnie spędzonego dnia!!!

Za niedługo zmykam spać. jutro czeka mnie intensywny dzień.... Muszę wstać o godz. 7:30 bo rano idziemy na pogrzeb.... wrócę do domu, przebiorę się, zrobię sobie włosy, pomaluję i.... idziemy na wesele mojej przyjaciółki.
Dobranoc

Can you feel the love tonight?
It is where we are...
tusia_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-20, 22:15   #2382
kingsof
Raczkowanie

Cześć nie dam rady Was dziś nadrobić, zrobię to jutro
z zakupów ślubnych- kupiłam łańcuszek z małą perełką, bardzo delikatnie i subtelnie ponieważ na szelce wokół szyi są już kryształki
miałam plan kupić buty, deichman, ccc i :dupa: nie wiem czy mogą być sandałki na szpilce czy koniecznie zabudowane, nie mam pojęcia => HELP
teraz z TŻ oglądamy Harrego, obżeramy się pyszniutkim arbuzem i rozkoszujemy się w końcu wolnym wieczorem aaaaa! I kupiliśmy drzwi do naszego mieszkanka
Stary 2012-07-20, 22:15   #2383
karolinka85
Rozeznanie

Dla jutrzejszych PMek wszystkiego co najlepsze na nowej drodze życia..
Samych szczęśliwych i radosnych chwil...u
boku Waszych Tż
[*] 17.07.2013r. 9t4d
25.08.2012 r.
Nasz ślub
07.10.2011 r.
zdany egzamin na prawko
karolinka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-20, 22:16   #2384
Madziuniusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NightButterflyVIP Pokaż wiadomość
No niezbyt ciekawie... A ten zabieg początkiem września chociaż? Może jednak Tata da radę być, po prostu nie będzie szalał, tylko się będzie oszczędzał? Trzymam za to Madziuś
tata tak czy inaczej nie będzie szalał, bo na weselu i tak miało go nie być, bo moi rodzice są po rozwodzie. Chodzi mi jedynie o obecnść na ślubie.
Stary 2012-07-20, 22:17   #2385
NightButterflyVIP
Rozeznanie

Cytat:
dziewczyny jak wysylalyscie zaproszenia to adresowalyscie ta jedna koperte od zaproszenia czy wkladalyscie w jeszcze jedną kopertę?
Aaaaa wy nie widziałyście Naszych zaproszeń i nie słyszałyście jeszcze historii mojej Ciotki w związku z tymże zaproszeniem Ojjj będę musiała nadrobić Ja Ci nie doradzę w sprawie kopert, bo My wysyłaliśmy w pudełkach Ale chyba wykorzystałabym dodaną do zaproszenia kopertę...? Ale z drugiej strony....hmmm może jednak lepiej nie Droga listowna bywa różna jeśli coś ma się przybrudzić czy być nieco sponiewierane to niech to lepiej będzie najzwyklejsza koperta, w której dopiero znajdować się będzie ta ozdobna koperta z zaproszeniem

Cytat:
hmmm, co do butów tanecznych to o jednym pamiętaj, do chodzenia wygodne nie są... wiele osób tańćzących mi to mówiło, dlatego zdecydowałam się na zwykłe. Jeżeli chodzi o fasony które pokazałaś... podoba mi się 4, brałabym zakryty przód, chyba, że chcesz mieć bosą stopę, bo jednak nawet pończochy bez wykończenia palców widać...a sama podkreślasz, że to już nie środek lata, choć może być przecież bardzo ciepło
No, to co w takiej sytuacji mam zrobić??? Mieć jakieś na zmianę? Kiedy się najwięcej stoi? Chyba w kościele i po kościele, przyjmując życzenia od Gości, hm? I później obiad....mogłabym sobie wtedy zmienić buciki...i po obiedzie pierwszy taniec tańczyć już w tanecznych? Dziękuję za dobrą radę

Cytat:
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAA! PRZYPOMNIAŁAŚ MI O CZYMŚ!

Moja przyjaciółka zrobiła nam niespodziankę i dała pokaz prawdziwego tańca brzucha z takimi świetnymi wachlarzami, no niesamowite to było! Trochę się bała, no bo jednak to mocno rozbierany kostium trzeba mieć, ale wystąpiła i było pięknie...... te wachlarze przypominały płomienie po rozłożeniu...no czad naprawdę!
Już się zdjęć z tego nie mogę doczekać!!!

Cytat:
Ja znam AKCES też Ale postawiłam na Akces2.
Czy te butki nr 13 to taneczne są??? Jeśli tak to mój głos oddaję na nie
Podobają mi się również: 7 i 2
Gosiaczku, są na stronie z tanecznymi (o dziwo, bo nie mają paseczków) znalazłam je po linkiem "ślubne" na stronie katowickiego stakato http://stakato.pl/slubne Choć one chyba taneczne jednak nie są Ale jeśli nie są, to może właśnie na nie bym się zdecydowała żeby pójść do ślubu? O ile w ogóle zdecyduję się na pary butów...bo te nie są drogie, jakoś 190zł kosztują, ale te taneczne ze wszystkimi "bajerami" ponad 300zł wyjdą..więc to już razem będzie 5 stów na same buty Dziękuję za głos

Cytat:
a ja mam nastepny problem przyjechała sąsiadka z norwegii, ja u niej bylam na weselu w zeszłym roku. No i wszystko ładnie pięknie, ale razem z nią przyjechala jej siostra z mężem- oni mieszkają na śląsku. Ale u tych ze śląska na weselu nie bylam bo w sumie gówniara byłam i mnie nie zapraszali. No i nie bardzo mi to podchodzi, że pójdę zaproszę całą ich rodzinę, a ich nie... Nie wiem jak to ugryźć... A może sie nie krępować?
Cytat:
niby tak... ale w zasadzie, tą z norwegii zapraszam tylko dlatego, że ja byłam u niej... A u tej ze śląska nie byłam, bo byłam jeszcze za młoda. A stosunki między nami wszystkimi są mniej więcej takie same. Kurcze no... A też jak dla wszystkich są drukowane zaproszenia, a tym dam ręcznie wypisane...
Ale kanał... Co ja bym zrobiła na Twoim miejscu??? Opierałabym się na relacjach między mną a nimi... Jak możesz mieć takie same relacje z tą, która mieszka obok Ciebie (najstarszą) jak i z tą, która wyprowadziła się na Śląsk? Jeśli z jedną jak i z drugą kontakt masz słaby...a nie bardzo pasuje Ci zapraszanie tej ze Śląska, to może po prostu nie wręczaj zaproszenia tej najstarszej i wręcz tylko jedno zaproszenie, tej najmłodszej, u której i Ty byłaś na weselu? Alboooo jeśli jednak chciałabyś żeby wszystkie 3 były u Was, to może dasz radę zamówić jedno zaproszenie ekstra w miejscu, w którym zamawialiście zaproszenia???
Stary 2012-07-20, 22:29   #2386
Madziuniusia
Zakorzenienie

TŻ wymyślił opcję taką... bo jak kiedyś gadałam z mamą sąsiadek, to pytałam ją kiedy będzie ta z Norwegii bo chciałabym jej wręczyć zaproszenie, a jej mama na to, że oni i tak nie przyjadą, bo cały urlop już będą mieli wykorzystany. Zatem TŻ wymyślił, żebym się wstrzymała z rozdawaniem zaproszeń do momentu, aż wyjadą i Ci ze Śląska i Ci z Norwegii. I wtedy dam zaproszenia obecnym sąsiadom, a powiem mamie sąsiadki, że nie złożyło się nam spotkanie i jak coś to ta z Norwegii jest zaproszona.
Stary 2012-07-20, 22:39   #2387
morelka1987
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ona8686 Pokaż wiadomość
Od czego zaczynałas robic fotoksiazke? od zdjęć rodziców? Jesli tak to do jednego i drugiego albumu wklejalas zdjecia swoich i Tż rodziców? Czy.. swoich rodziców do albumu dla swoich rodziców, a osobno rodziców dla Tż? Hmmm chyba zrozumiale napisane
na pierwszej stronie dałam nasze zdjęcie i krótkie podziekowanie rodzicom. Pozniej na 4 stronach moje zdjecia jak bylam mala, pozniej TŻ zdjecia.Na kolejnej stronie zdjecia nasze z mamami i aforyzm dot. mam, pozniej z tatami i aforyzm pozniej nasze wspolne zdjecia z wakacji, sesji narzeczenskiej.

A obie fotoksiazki będą takie same

Edytowane przez morelka1987
Czas edycji: 2012-07-20 o 22:52
morelka1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-20, 22:50   #2388
Lily ofthe Valley
Zadomowienie

GG do Lily ofthe Valley

Cytat:
Bardzo ładnie Ci w niej
I wyglądasz na przesympatyczną osóbkę

mam pytanie:
Czy któraś z Was wywoływała zdjęcia w rossmannie??? Jakie macie opinie na ten temat???
Musze wywołać zdjęcia gościom w setkach egzemplarzy, dlatego szukam czegoś dobrego a taniego.
ja napewno odradzam tesco i empik
w tesco kolory były okropne - ja na zdjęciach wyglądałam jak czerwonoskróa i były bardzo niewymiarowe te zdjęcia, a w empiku były kolorystycznie lepsze ale papier w ogóle nie wyglądał na fotograficzny był taki miękki, że pod światło prześwitywał

---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ----------

Kochane, tak z ciekawości powiedzcie ile wam zaspiewlai za bukiet ślubny?
Jade jutro zamawiać
Stary 2012-07-20, 22:52   #2389
ladystar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lily ofthe Valley Pokaż wiadomość

Jade jutro zamawiać
mial byc za 150, ostatecznie wyszedl 220 zl

ladystar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-20, 23:01   #2390
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez morelka1987 Pokaż wiadomość
na pierwszej stronie dałam nasze zdjęcie i krótkie podziekowanie rodzicom. Pozniej na 4 stronach moje zdjecia jak bylam mala, pozniej TŻ zdjecia.Na kolejnej stronie zdjecia nasze z mamami i aforyzm dot. mam, pozniej z tatami i aforyzm pozniej nasze wspolne zdjecia z wakacji, sesji narzeczenskiej.

A obie fotoksiazki będą takie same
O czyli troche inaczej niz te co widziałam nic musze sie zebrac w sobie

Cytat:
TŻ wymyślił opcję taką... bo jak kiedyś gadałam z mamą sąsiadek, to pytałam ją kiedy będzie ta z Norwegii bo chciałabym jej wręczyć zaproszenie, a jej mama na to, że oni i tak nie przyjadą, bo cały urlop już będą mieli wykorzystany. Zatem TŻ wymyślił, żebym się wstrzymała z rozdawaniem zaproszeń do momentu, aż wyjadą i Ci ze Śląska i Ci z Norwegii. I wtedy dam zaproszenia obecnym sąsiadom, a powiem mamie sąsiadki, że nie złożyło się nam spotkanie i jak coś to ta z Norwegii jest zaproszona.
bardzo dobry pomysł

Cytat:
ja napewno odradzam tesco i empik
w tesco kolory były okropne - ja na zdjęciach wyglądałam jak czerwonoskróa i były bardzo niewymiarowe te zdjęcia, a w empiku były kolorystycznie lepsze ale papier w ogóle nie wyglądał na fotograficzny był taki miękki, że pod światło prześwitywał

---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ----------

Jade jutro zamawiać
150zł i w to wliczona jest takze butonierka

Jutro wybieram sie na dwa sluby z koleżankami z pracy przy okazji oblukam jak to wygląda w kosciele, akurat to ten w którym bedzie slub.

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-20, 23:01   #2391
morelka1987
Zadomowienie

Byłam dzisiaj zamówić ciasta
Tort będzie miał 5 pięter, każde inny smak :
- orzechowy
-czekoladowy z wiśniami
-brzoskwiniowy
-malinowy
- gruszkowy ( od kilku osób słyszałam że rewelacja)

Ciasta: serniki 2, makowiec, murzynek, z galaretką, snikers, babeczki i jeszcze dwa ale nie mogę sobie przypomnieć
Stary 2012-07-20, 23:05   #2392
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Ale nadrukowałyscie
Ja dziś po pracy sprzątałam w pokoju,jeden już prawie skończony,pozostały jeszcze dwa pokoje,klatka schodowa i sufit w łazience,będzie ciężko ale musimy dać rade

---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ----------

Cytat:
Napisane przez morelka1987 Pokaż wiadomość
Byłam dzisiaj zamówić ciasta
Tort będzie miał 5 pięter, każde inny smak :
- orzechowy
-czekoladowy z wiśniami
-brzoskwiniowy
-malinowy
- gruszkowy ( od kilku osób słyszałam że rewelacja)

Ciasta: serniki 2, makowiec, murzynek, z galaretką, snikers, babeczki i jeszcze dwa ale nie mogę sobie przypomnieć
5 pięter,na ile osób macie weselicho?
Stary 2012-07-20, 23:17   #2393
NightButterflyVIP
Rozeznanie

Cytat:
o Boze

(wszyscy) łaaaaa

(wszyscy)

(wszyscy)
Łuhhh ale się uśmiałam

Cytat:
dziewuszki jestem taka zła i zrezygnowana... musimy mieć na sali minimum 70 osób i zapraszanych mieliśmy 118. Mieliśmy problem z tą 70 ale w końcu udało nam się zebrać 74, a dziś (tydzień przed!) dowiaduję się, że odpadło nam 7 osób!!!
I nikt nas nie powiadomił tata tżeta zadzwonił zapytać swojego brata czy garnitur szykuje i się dowiedział, że nie przyjdą
ludzie kompletnie mózgu nie maja!!
No nie mają.... beznadzieja ehhhh ale pewnie u każdej pary coś takiego niestety wystąpi U Siostry TŻta nie pojawiły się w dniu ślubu 4 osoby, które nie tylko miały opłacone miejsce przy stole...ale również nocleg :/ Dobrze, że się w ogóle dowiedziałaś PRZED ŚLUBEM! Możesz ich jeszcze jakoś "odkręcić"?

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
NightButterflyVIP zadna ściema Podeszłam do powiedzi bardzo powaznie, dlatego tak przezywałam. Spimy w osobnych pokojach, jesli chodzi o seks to tez nie ma... Mieszka tu przed ślubem( u moich rodziców) bo tu znalazł prace a potem by było ciężko po sezonie. Tak sobie postanowiliśmy i sie tego trzymamy
No to jestem pod wrażeniem, naprawdę! Szacun Ja bym tak nie potrafiła... Ale Wy może jeszcze jesteście młodzi i... "czyści" więc dajecie radę Trzeba przyznać, że jesteście wyjątkowi, jedni na milion...

Cytat:
tata tak czy inaczej nie będzie szalał, bo na weselu i tak miało go nie być, bo moi rodzice są po rozwodzie. Chodzi mi jedynie o obecnść na ślubie.
Mhm....rozumiem.... W takim razie są większe szanse, że ze ślubem nie będzie miał problemu, jeśli tylko będziesz mocno w to wierzyć

---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ----------

Cytat:
mial byc za 150, ostatecznie wyszedl 220 zl
Jak to? Jak mogła się Wam zmienić cena? Dlaczego? A umowa zawierała taką zmiankę? Bo My podpisywaliśmy z Naszym dekoratorem/florystą umowę i widnieje w niej konkretna kwota... Co prawda zaznaczył Nam, że jeśli np nie pojawi się 10 osób, to policzy Nam za 10 szarf na krzesła mniej np. i że jedna kompozycja wtedy by odpadła, za którą też wtedy by nie policzył.....więc spoko, ale żeby cena szła w górę???Nieeee

Cytat:

[/COLOR]Kochane, tak z ciekawości powiedzcie ile wam zaspiewlai za bukiet ślubny?
Jade jutro zamawiać
Jakoś 130zł-150zł mówił? Za około 9 kantadesek Byłam mile zaskoczona Spodziewałam się czegoś bliżej 200zł.... :/ A za bukiecik dla świadkowej (nie z kalii) liczy Nam w ogóle jakąś śmieszną kwotę...coś koło 60-70zł?

A jak Wy dziewczyny płacicie/ płaciłyście za menu? Połowę na miesiąc przed ślubem i drugą połowę po czy jak?
Stary 2012-07-20, 23:23   #2394
morelka1987
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Ale nadrukowałyscie
Ja dziś po pracy sprzątałam w pokoju,jeden już prawie skończony,pozostały jeszcze dwa pokoje,klatka schodowa i sufit w łazience,będzie ciężko ale musimy dać rade

---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ----------

5 pięter,na ile osób macie weselicho?
70 ale wesele dwudniowe. Też mi się wydawalo dużo, ale te piętra są coraz mniejsze i te do góry są bardzo małe, więc mysle że to nie będzie za dużo
Stary 2012-07-20, 23:25   #2395
NightButterflyVIP
Rozeznanie

tenebrosa czarna_kawa80 sztuczka_magiczka carmelova a u d r e y Aby TEN DZIEŃ - WASZ DZIEŃ, był dokładnie taki, jak sobie wyśniłyście...
I abyście się czuły w nim tak
a wszyscy goście na wasz widok kończyli tak i tak
...i żebyście się bawiły tak

WSZYSTKIEGO NAJ!

Edytowane przez NightButterflyVIP
Czas edycji: 2012-07-20 o 23:27
NightButterflyVIP jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-20, 23:29   #2396
Wiktusiaczek
Zadomowienie

Wszystko nadrobiłam, nie mam siły odpisywać - dziś byłam w Ikei i dojazd z Bielska do Katowic zajął 1,5 godziny, powrót 2 godziny Rzygać mi się chciało w połowie drogi i zakupy miałam w nosie! A później 60 km w obie strony trasą Bielsko-Żywiec i kolejne korki, a później TŻa do pracy podwoziłam (ten krótki odcinek prowadził On, uczy się) i padam na twarz! Gdyby mój Tatuś nie jechał ze mną do Ikei to bym po drodze zasnęła, a w drodze powrotnej miała wypadek, bo jakiś frajer młody zajechał mi drogę i nie wiedziałam co zrobić i po hamulcach - a tatuś że mam zjeżdżać w lewo itd. no i nic się nikomu nie stało (został śliczny ślad opon na asfalcie)..
W Ikei wydałam 64 zł... Jak nigdy!! Kupiłam wazoniki na stół, bo osłonki na doniczki mi się na żywo odwidziały, a do wazoników zostaną włożone żywe żółte i pomarańczowe margaretki, (czy jak one się tam nazywają) - mam nadzieję, że ujdzie...??? A do tego szczotki do mycia toalet, ręczniki do ścierania kurzy, podusie niebieskie, miśka i Frugo
Dzisiejszy wieczór sponsorują trunki pomarańczowe i zielonkawy rodzynek - załącznik
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMAG0929.jpg (93,6 KB, 27 załadowań)
Wiktusiaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-20, 23:39   #2397
ladystar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NightButterflyVIP Pokaż wiadomość

Jak to? Jak mogła się Wam zmienić cena? Dlaczego? A umowa zawierała taką zmiankę? Bo My podpisywaliśmy z Naszym dekoratorem/florystą umowę i widnieje w niej konkretna kwota... Co prawda zaznaczył Nam, że jeśli np nie pojawi się 10 osób, to policzy Nam za 10 szarf na krzesła mniej np. i że jedna kompozycja wtedy by odpadła, za którą też wtedy by nie policzył.....więc spoko, ale żeby cena szła w górę???Nieeee

Jakoś 130zł-150zł mówił? Za około 9 kantadesek Byłam mile zaskoczona Spodziewałam się czegoś bliżej 200zł.... :/ A za bukiecik dla świadkowej (nie z kalii) liczy Nam w ogóle jakąś śmieszną kwotę...coś koło 60-70zł?

A jak Wy dziewczyny płacicie/ płaciłyście za menu? Połowę na miesiąc przed ślubem i drugą połowę po czy jak?
wstepnie powiedziala ze zmiescimy sie w 150 zl, na kilka dni przed weselem zadzwonila i zapytala czy zgodze sie na wyzsza cene bo piwonie poszly w gore, no i zgodzilam sie...
bukiety dla druhen wyszly po 50 zl, notabene zaden druzba nie kwapi sie zeby zaplacic za te bukiety
Kolejna osoba, ktora wyglada na to ze nie ma zamiaru sie ze mna rozliczyc to florystka, ktora dekorowala kosciol i samochod, nie dosyc, ze zawalila, bo zapomniala ze mamy 5 par druzbow i nie mieli krzesel w kosciele to umowilam sie z nia, ze zaprojektuje jej 2 lazienki (ktorymi byla zachwycona), a ona w rozliczeniu udekoruje mi kosciol i samochod, z doplata z jej strony. I dziewczyny nie ma na maile nie odpisuje, telefon nie odpowiada Wrrrrrr....

A za sale najpierw placilam zaliczke, a pozniej we wtorek przed weselem calosc.

---------- Dopisano o 23:39 ---------- Poprzedni post napisano o 23:31 ----------

Audrey!!!!! Widze Cie!!!!!
Do spania!!! Ale juz!!

Edytowane przez ladystar
Czas edycji: 2012-07-20 o 23:35
Stary 2012-07-20, 23:49   #2398
a u d r e y
Wtajemniczenie

Witam się z Wami pewnie ostatni raz jako Narzeczona
Chciałam Wam serdecznie podziękować za wszelkie cenne wskazówki i rady
LadyS- za to że jesteśmy wątkowymi soulmate'ami
Nenie- za każdą informację o Verze i każde zdjęcie i każdą radę no i biżu z etsy
Kuku- za to, że zawsze pędzi z dobrym słowem
Kindzi- za krewetowe żarciki...
Kawuni- za stoperanowy motyw na wątku
Tenebrosce- za szczegółowe listy "to do" przedślubne...
Marylce- za ten niesamowity i kojący spokój który wnosiła swoimi postami
Fabi- za to, ze dzięki niej jutro założę swoje pięknie kolczyki, gdyby nie ona nawet bym ich nie miała
Melody- za rozmowy o Naszych Ojcach "austriakach:...
i w ogóle Wam wszystkim za to, że w tak cudowny sposób mogłam spędzić te kilka miesięcy w Waszym towarzystwie , złoszcząc się na TŻt, chillować po starciach z teściową, przeżywać smutki i radości, a przede wszystkim przygotowywać się na TEN DZIEŃ, który rozpocznie się za jakieś 10 minut.
Czekałam na niego tyle lat, marzyłam o nim niemal codziennie, czekałam z utęsknieniem aż będę Żoną mojego Męża i będzie Nam dane zasypiać i budzić się przy sobie.
Jutro to wszystko ma się spełnić. W ogóle to do mnie nie dociera, nie wierze że mam być Żoną, że ta biała suknia na którą właśnie patrzę, że to całe zamieszanie w okół to wszystko dla Nas...
Życzę Wam udanego weekendu i dziękuję za to że towarzyszyłyście mi w drodze do ołtarza

Dobrej nocy

Edytowane przez a u d r e y
Czas edycji: 2012-07-20 o 23:52
a u d r e y jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-20, 23:56   #2399
Wiktusiaczek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez a u d r e y Pokaż wiadomość
Nenie- za każdą informację o Verze i każde zdjęcie i każdą radę no i biżu z etsy
Fabi- za to, ze dzięki niej jutro założę swoje pięknie kolczyki, gdyby nie ona nawet bym ich nie miała
i w ogóle Wam wszystkim za to, że w tak cudowny sposób mogłam spędzić te kilka miesięcy w Waszym towarzystwie , złoszcząc się na TŻt, chillować po starciach z teściową, przeżywać smutki i radości, a przede wszystkim przygotowywać się na TEN DZIEŃ, który rozpocznie się za jakieś 10 minut.
Czekałam na niego tyle lat, marzyłam o nim niemal codziennie, czekałam z utęsknieniem aż będę Żoną mojego Męża i będzie Nam dane zasypiać i budzić się przy sobie.
Jutro to wszystko ma się spełnić. W ogóle to do mnie nie dociera, nie wierze że mam być Żoną, że ta biała suknia na którą właśnie patrzę, że to całe zamieszanie w okół to wszystko dla Nas...
Życzę Wam udanego weekendu i dziękuję za to że towarzyszyłyście mi w drodze do ołtarza

Dobrej nocy
Kochana, wszystkiego dobrego w tym WYJĄTKOWYM dniu! Oby wszystko odbyło się po Twojej myśli, pogoda dopisała, a ślub był początkiem nowego, lepszego etapu Waszego życia
Wiktusiaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-21, 00:01   #2400
ladystar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez a u d r e y Pokaż wiadomość

Dobrej nocy
wzruszylam sie

Kochana badz dzis najszesliwsza kobieta na swiecie

I marsz do lozka!! Ale juz!! bo bedziesz miala wory pod oczami!!

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości