|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2371 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Komary gryzą po krewecie, ale i tak jesteśmy najpiękniejszymi PMkami na świecie
justyna super zestawienie
![]() kicia za zakupy my też mamy sypialnie w fiolecie no i jeszcze dodatki bieli
|
|
|
|
#2372 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Komary gryzą po krewecie, ale i tak jesteśmy najpiękniejszymi PMkami na świecie
Cytat:
|
|
|
|
|
#2373 |
|
Konto usunięte
|
czarna_kawa80
tenebrosa sztuczka_magiczka carmelova a u d r e y Dziewczyny wszystkiego najlepszego!Trzymam kciuki aby wszystko było jutro po waszej myśli ![]() ![]() |
|
|
|
#2374 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A co do składania wniosku o wydanie nowego d.o nie wnikałam w to czy to bzdura, czy nie bo to nie zmieni faktu, że odesłali mnie z kwitkiem. Mam nadzieję, że teraz się do niczego teraz nie przyczepią. Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2375 |
|
Konto usunięte
|
ide lulac miłych
---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ---------- im wieksze miasto tym dłużej na dowód sie czeka .no u mnie dwa tyg i jest
|
|
|
|
#2376 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale składając wniosek byłam 3 tygodnie po ślubie i pani urzędniczka plumkała, że dane mogą jeszcze nie być wprowadzone do systemu
|
|
|
#2377 |
|
Zakorzenienie
|
wpadłam na chwilę bo przyjechała siostra gaduła ze stolicy
![]() jakby co to wszystkim jutrzejszym Pmkom sto lat, dużo szczęścia i pogody..ducha
|
|
|
|
#2378 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2379 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Uruchomiłam dzis stary telefon, a tam pierwszy sms po naszym pierwszym spotkaniu i zaczęliśmy z Tż je wspominać. Jak wstał i sie przywitał, to tylko wtedy pomyślałam, "Boże jaki przystojny brunet, ale i tak nic z tego nie bedzie" całe spotkanie przesiedzieliśmy na ławce na rynku, a ja sie tak wstydziłam i jak rozmawialiśmy to nie patrzyłam sie na niego tylko na jego buty, do dziś je pamiętam
|
||
|
|
|
#2380 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ojjjj biorę się za chwileczkę za Twoją relację ![]() Cytat:
No niezbyt ciekawie... A ten zabieg początkiem września chociaż? Może jednak Tata da radę być, po prostu nie będzie szalał, tylko się będzie oszczędzał? Trzymam za to Madziuś Cytat:
jakieś....42 dni A MY JUŻ Mamy ściśnięte żołądki!!! Zaczęło się Nam niedawno...tydzień temu jakoś, jak się zabraliśmy za robienie kart menu, winietek i pudełka na koperty i kartki weselne...i zdaliśmy sobie sprawę, że "przed chwilą" do ślubu był rok...czy pół roku...i takie to wszystko było odległe.... nierealne wręcz I też boimy się jak to wszystko wypali....taaak długi okres czasu poświęcony niemalże w całości dla WYDARZEŃ TEGO DNIA, tyle starań, więc to normalne, że Nam zależy żeby wszystko wypadło tak jak tego chcemy... Odwaliliśmy kawał dobrej roboty a teraz należy się Nam za to NAGRODA W postaci właśnie spełnienia marzeń związanych z TYM DNIEM... A jeśli się obawiasz, że czegoś nie załatwisz, bo zapomnisz, albo nie zdążysz...to usiądź sobie spokojnie z długopisem i kartką papieru i się zastanów co jeszcze trzeba zrobić- zrób sobie listę tych spraw...taka "to do list" i jak już wszystko wypiszesz, wtedy rozpisz sobie dni, kolejno, do ślubu, i rozlokuj sprawy wymienione wcześniej, żeby wszystko bez wyjątku było zalatwione
|
|
#2381 | ||||
|
Zakorzenienie
|
piękna relacja!!
oczywiście przeczytałam wszystko do końca ![]() Cytat:
mam nadzieję, że jednak będzie na Twoim ślubieCytat:
bardzo ładne mieszkanko!Cytat:
taaa i potem od razu wiadomo kto jest proszony na poprawiny a kto nie miałam dokładnie takie same skojarzenie Cytat:
Jutrzejsze PMki!!!!!!!!!!! Życzę Wam wszystkiego dobrego na nowej drodze życia!! Miłości, szczęścia i radości z każdego wspólnie spędzonego dnia!!! Za niedługo zmykam spać. jutro czeka mnie intensywny dzień.... Muszę wstać o godz. 7:30 bo rano idziemy na pogrzeb.... wrócę do domu, przebiorę się, zrobię sobie włosy, pomaluję i.... idziemy na wesele mojej przyjaciółki. Dobranoc
|
||||
|
|
|
#2382 |
|
Raczkowanie
|
Cześć
nie dam rady Was dziś nadrobić, zrobię to jutro ![]() z zakupów ślubnych- kupiłam łańcuszek z małą perełką, bardzo delikatnie i subtelnie ponieważ na szelce wokół szyi są już kryształki ![]() miałam plan kupić buty, deichman, ccc i :dupa: nie wiem czy mogą być sandałki na szpilce czy koniecznie zabudowane, nie mam pojęcia => HELP ![]() teraz z TŻ oglądamy Harrego, obżeramy się pyszniutkim arbuzem i rozkoszujemy się w końcu wolnym wieczorem aaaaa! I kupiliśmy drzwi do naszego mieszkanka
|
#2383 |
|
Rozeznanie
|
Dla jutrzejszych PMek wszystkiego co najlepsze na nowej drodze życia..
Samych szczęśliwych i radosnych chwil...u boku Waszych Tż
|
#2384 |
|
Zakorzenienie
|
tata tak czy inaczej nie będzie szalał, bo na weselu i tak miało go nie być, bo moi rodzice są po rozwodzie. Chodzi mi jedynie o obecnść na ślubie.
|
#2385 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ojjj będę musiała nadrobić Ale chyba wykorzystałabym dodaną do zaproszenia kopertę...? Ale z drugiej strony....hmmm może jednak lepiej nie Droga listowna bywa różna jeśli coś ma się przybrudzić czy być nieco sponiewierane to niech to lepiej będzie najzwyklejsza koperta, w której dopiero znajdować się będzie ta ozdobna koperta z zaproszeniem Cytat:
Chyba w kościele i po kościele, przyjmując życzenia od Gości, hm? I później obiad....mogłabym sobie wtedy zmienić buciki...i po obiedzie pierwszy taniec tańczyć już w tanecznych? Dziękuję za dobrą radę Cytat:
![]() Cytat:
Ale jeśli nie są, to może właśnie na nie bym się zdecydowała żeby pójść do ślubu? O ile w ogóle zdecyduję się na pary butów...bo te nie są drogie, jakoś 190zł kosztują, ale te taneczne ze wszystkimi "bajerami" ponad 300zł wyjdą..więc to już razem będzie 5 stów na same buty Dziękuję za głos Cytat:
Cytat:
Ale kanał... Co ja bym zrobiła na Twoim miejscu??? Opierałabym się na relacjach między mną a nimi... Jak możesz mieć takie same relacje z tą, która mieszka obok Ciebie (najstarszą) jak i z tą, która wyprowadziła się na Śląsk? Jeśli z jedną jak i z drugą kontakt masz słaby...a nie bardzo pasuje Ci zapraszanie tej ze Śląska, to może po prostu nie wręczaj zaproszenia tej najstarszej i wręcz tylko jedno zaproszenie, tej najmłodszej, u której i Ty byłaś na weselu? Alboooo jeśli jednak chciałabyś żeby wszystkie 3 były u Was, to może dasz radę zamówić jedno zaproszenie ekstra w miejscu, w którym zamawialiście zaproszenia???
|
|
#2386 |
|
Zakorzenienie
|
TŻ wymyślił opcję taką... bo jak kiedyś gadałam z mamą sąsiadek, to pytałam ją kiedy będzie ta z Norwegii bo chciałabym jej wręczyć zaproszenie, a jej mama na to, że oni i tak nie przyjadą, bo cały urlop już będą mieli wykorzystany. Zatem TŻ wymyślił, żebym się wstrzymała z rozdawaniem zaproszeń do momentu, aż wyjadą i Ci ze Śląska i Ci z Norwegii. I wtedy dam zaproszenia obecnym sąsiadom, a powiem mamie sąsiadki, że nie złożyło się nam spotkanie i jak coś to ta z Norwegii jest zaproszona.
|
#2387 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
pozniej nasze wspolne zdjecia z wakacji, sesji narzeczenskiej.A obie fotoksiazki będą takie same
Edytowane przez morelka1987 Czas edycji: 2012-07-20 o 22:52 |
|
|
|
|
#2388 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
w tesco kolory były okropne - ja na zdjęciach wyglądałam jak czerwonoskróa i były bardzo niewymiarowe te zdjęcia, a w empiku były kolorystycznie lepsze ale papier w ogóle nie wyglądał na fotograficzny był taki miękki, że pod światło prześwitywał ---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ---------- Kochane, tak z ciekawości powiedzcie ile wam zaspiewlai za bukiet ślubny? Jade jutro zamawiać
|
|
#2389 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2390 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nic musze sie zebrac w sobieCytat:
![]() Cytat:
Jutro wybieram sie na dwa sluby z koleżankami z pracy przy okazji oblukam jak to wygląda w kosciele, akurat to ten w którym bedzie slub. |
|||
|
|
|
#2391 |
|
Zadomowienie
|
Byłam dzisiaj zamówić ciasta
![]() Tort będzie miał 5 pięter, każde inny smak : - orzechowy -czekoladowy z wiśniami -brzoskwiniowy -malinowy - gruszkowy ( od kilku osób słyszałam że rewelacja) Ciasta: serniki 2, makowiec, murzynek, z galaretką, snikers, babeczki i jeszcze dwa ale nie mogę sobie przypomnieć
|
|
#2392 | |
|
Zakorzenienie
|
Ale nadrukowałyscie
![]() Ja dziś po pracy sprzątałam w pokoju,jeden już prawie skończony,pozostały jeszcze dwa pokoje,klatka schodowa i sufit w łazience,będzie ciężko ale musimy dać rade ---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ---------- Cytat:
|
|
#2393 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Łuhhh ale się uśmiałam ![]() Cytat:
U Siostry TŻta nie pojawiły się w dniu ślubu 4 osoby, które nie tylko miały opłacone miejsce przy stole...ale również nocleg :/ Dobrze, że się w ogóle dowiedziałaś PRZED ŚLUBEM! Możesz ich jeszcze jakoś "odkręcić"?Cytat:
więc dajecie radę Trzeba przyznać, że jesteście wyjątkowi, jedni na milion...Cytat:
---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ---------- Jak to? Jak mogła się Wam zmienić cena? Dlaczego? A umowa zawierała taką zmiankę? Bo My podpisywaliśmy z Naszym dekoratorem/florystą umowę i widnieje w niej konkretna kwota... Co prawda zaznaczył Nam, że jeśli np nie pojawi się 10 osób, to policzy Nam za 10 szarf na krzesła mniej np. i że jedna kompozycja wtedy by odpadła, za którą też wtedy by nie policzył.....więc spoko, ale żeby cena szła w górę???Nieeee Cytat:
Za około 9 kantadesek Byłam mile zaskoczona Spodziewałam się czegoś bliżej 200zł.... :/ A za bukiecik dla świadkowej (nie z kalii) liczy Nam w ogóle jakąś śmieszną kwotę...coś koło 60-70zł? A jak Wy dziewczyny płacicie/ płaciłyście za menu? Połowę na miesiąc przed ślubem i drugą połowę po czy jak?
|
|
#2394 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#2395 |
|
Rozeznanie
|
tenebrosa czarna_kawa80 sztuczka_magiczka carmelova a u d r e y
Aby TEN DZIEŃ - WASZ DZIEŃ, był dokładnie taki, jak sobie wyśniłyście... I abyście się czuły w nim tak a wszyscy goście na wasz widok kończyli tak i tak ![]() ...i żebyście się bawiły tak WSZYSTKIEGO NAJ!
Edytowane przez NightButterflyVIP Czas edycji: 2012-07-20 o 23:27 |
|
|
|
#2396 |
|
Zadomowienie
|
Wszystko nadrobiłam, nie mam siły odpisywać - dziś byłam w Ikei i dojazd z Bielska do Katowic zajął 1,5 godziny, powrót 2 godziny
![]() W Ikei wydałam 64 zł... Jak nigdy!! Kupiłam wazoniki na stół, bo osłonki na doniczki mi się na żywo odwidziały, a do wazoników zostaną włożone żywe żółte i pomarańczowe margaretki, (czy jak one się tam nazywają) - mam nadzieję, że ujdzie...??? A do tego szczotki do mycia toalet, ręczniki do ścierania kurzy, podusie niebieskie, miśka i Frugo Dzisiejszy wieczór sponsorują trunki pomarańczowe i zielonkawy rodzynek - załącznik
|
|
|
|
#2397 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bukiety dla druhen wyszly po 50 zl, notabene zaden druzba nie kwapi sie zeby zaplacic za te bukiety Kolejna osoba, ktora wyglada na to ze nie ma zamiaru sie ze mna rozliczyc to florystka, ktora dekorowala kosciol i samochod, nie dosyc, ze zawalila, bo zapomniala ze mamy 5 par druzbow i nie mieli krzesel w kosciele to umowilam sie z nia, ze zaprojektuje jej 2 lazienki (ktorymi byla zachwycona), a ona w rozliczeniu udekoruje mi kosciol i samochod, z doplata z jej strony. I dziewczyny nie ma Wrrrrrr.... A za sale najpierw placilam zaliczke, a pozniej we wtorek przed weselem calosc. ---------- Dopisano o 23:39 ---------- Poprzedni post napisano o 23:31 ---------- Audrey!!!!! Widze Cie!!!!! Do spania!!! Ale juz!!
07.07.2012 JA+ON 25.04.2015 ONA Edytowane przez ladystar Czas edycji: 2012-07-20 o 23:35 |
|
|
|
|
#2398 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się z Wami pewnie ostatni raz jako Narzeczona
Chciałam Wam serdecznie podziękować za wszelkie cenne wskazówki i rady ![]() LadyS- za to że jesteśmy wątkowymi soulmate'ami ![]() Nenie- za każdą informację o Verze i każde zdjęcie i każdą radę no i biżu z etsy ![]() Kuku- za to, że zawsze pędzi z dobrym słowem ![]() Kindzi- za krewetowe żarciki... ![]() Kawuni- za stoperanowy motyw na wątku ![]() Tenebrosce- za szczegółowe listy "to do" przedślubne... ![]() Marylce- za ten niesamowity i kojący spokój który wnosiła swoimi postami ![]() Fabi- za to, ze dzięki niej jutro założę swoje pięknie kolczyki, gdyby nie ona nawet bym ich nie miała ![]() Melody- za rozmowy o Naszych Ojcach "austriakach:... i w ogóle Wam wszystkim za to, że w tak cudowny sposób mogłam spędzić te kilka miesięcy w Waszym towarzystwie , złoszcząc się na TŻt, chillować po starciach z teściową, przeżywać smutki i radości, a przede wszystkim przygotowywać się na TEN DZIEŃ, który rozpocznie się za jakieś 10 minut. Czekałam na niego tyle lat, marzyłam o nim niemal codziennie, czekałam z utęsknieniem aż będę Żoną mojego Męża i będzie Nam dane zasypiać i budzić się przy sobie. Jutro to wszystko ma się spełnić. W ogóle to do mnie nie dociera, nie wierze że mam być Żoną, że ta biała suknia na którą właśnie patrzę, że to całe zamieszanie w okół to wszystko dla Nas... Życzę Wam udanego weekendu i dziękuję za to że towarzyszyłyście mi w drodze do ołtarza ![]() Dobrej nocy
Edytowane przez a u d r e y Czas edycji: 2012-07-20 o 23:52 |
|
|
|
#2399 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2400 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Kochana badz dzis najszesliwsza kobieta na swiecie I marsz do lozka!! Ale juz!! bo bedziesz miala wory pod oczami!!
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:12.

No niezbyt ciekawie...
Może jednak Tata da radę być, po prostu nie będzie szalał, tylko się będzie oszczędzał? Trzymam
za to Madziuś 

a teraz należy się Nam za to NAGRODA

Ale jeśli nie są, to może właśnie na nie bym się zdecydowała żeby pójść do ślubu? O ile w ogóle zdecyduję się na pary butów...bo te nie są drogie, jakoś 190zł kosztują, ale te taneczne ze wszystkimi "bajerami" ponad 300zł wyjdą..więc to już razem będzie 5 stów na same buty
Dziękuję za głos
Ale kanał... Co ja bym zrobiła na Twoim miejscu??? 
U Siostry TŻta nie pojawiły się w dniu ślubu 4 osoby, które nie tylko miały opłacone miejsce przy stole...ale również nocleg :/ Dobrze, że się w ogóle dowiedziałaś PRZED ŚLUBEM! Możesz ich jeszcze jakoś "odkręcić"?
Aby TEN DZIEŃ - WASZ DZIEŃ, był dokładnie taki, jak sobie wyśniłyście...
i tak