Komary gryzą po krewecie, ale i tak jesteśmy najpiękniejszymi PMkami na świecie XXVII - Strona 79 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-20, 16:59   #2341
ona8686
Zakorzenienie

Dot.: Komary gryzą po krewecie, ale i tak jesteśmy najpiękniejszymi PMkami na świecie

Cytat:
Napisane przez ladystar Pokaż wiadomość
ja tez zmienilam nazwisko i termin odbioru jest za miesiac, a nawet powiedziano mi ze moge dzwonic wczesniej i pytac.
Niestety u mnie pewnie potrwa to troche dluzej z innego powodu o ktorym pisalam - błąd w danych przez kilka pokoleń w nazwisku panienskim mojej mamy : zamiast "o" ma być "ó"

ja wrzucalam obojga rodzicow do jednej ksiazki - w koncu chodzilo o Nas (razem) a nie o rodzicow w tej ksiedze
No tak, nasze tez beda. Tylko jak juz zaczynam za duzo kombinować, myslec to nie wiem od czego potem zaczac

---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ----------

Cytat:
Napisane przez Madziuniusia Pokaż wiadomość
dziewczyny co wy byscie zrobiły na moim miejscu w sprawie tych sąsiadek? kurcze no... żeby wam rozjaśnić napisze to tak: sąsiadka ma 3 córki:
-najstarsza mieszka dalej tutaj, na jej weselu nie byłam bo byłam gówniara- zapraszam ją ze względu na to, że tu mieszka
-średnia to ta ze śląska, u której ja nie byłam na weselu bo nadal byłam za młoda i nie przewidywałam zaproszenia dla niej
-najmłodsza mieszka w Norwegii, zapraszam ją, bo w zeszłym roku ja byłam u niej...

No i co zrobić ze średnią? :/
Chyba tez zaproscic. Skoro zapraszasz starsza a masz do niej takie same odczucia jak do średniej.

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-20, 17:53   #2342
nena1984
Zakorzenienie

Dot.: Komary gryzą po krewecie, ale i tak jesteśmy najpiękniejszymi PMkami na świecie

ja na dowód muszę czekać 1,5 miesiąca i teraz mam problem z wylotem w sierpniu. Kupując wycieczkę myślałam, że dowód będzie szybciej, więc podałam nowe dane. Potem okazało się że przed wylotem nie wyrobią się z nowym dowodem, więc zaczęłam odkręcać z Itaką i teraz mają zmienić na stare nazwisko. W razie czego pojadę na paszport, gdzie mam stare nazwisko. mam nadzieję, że nie będzie z tym problemu i mnie nie cofną na lotnisku, bo się zapłaczę.

W ogóle jaja z tą zmianą danych. Pracodawca życzył sobie zgłaszać zmiany do 7 dni. Więc wysłałam im kopię odpisu usc. Za sierpien jak będą przelewać $ to już na nowe nazwisko, więc poszłam do banku również i to zgłosić. A tu ZONK, chcą nowy dowód. Więc tłumaczę że nie mam i będę mieć dopiero za 1,5 mca, z łaską w końcu wzieli odpis usc, ale mam się ponownie zgłosić z nowym dowodem.

Dziewczyny czy do Skarbówki też trzeba zgłaszać zmianę nazwiska?/ Przyznam że wstyd że o to pytam, bo kiedyś tam pracowałam, ale w innym dziale i nie pamiętam.

Dziś w końcu odwiedzili nas oficjalnie teściowie. Mieszkanko im się spodobało. Dostaliśmy obraz, bardzo ładny - to już drugi, jaki mamy a poza tym teściowa przyniosła moją ulubioną pizzę i jak tu jej nie lubić

No i niestety nie będzie wcześniej filmu z wesela, nasz kamerzysta dostał jakieś mega zlecenie w Niemczech i wyfrunął. Mam tylko nadzieję, że przed wyjazdem na wakacje uda mu się wyrobić. Wiem tylko, że ma nagrane pełne 10 godzin materiału

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
Żonki i narzeczone- macie jakiś dobry przepis na szybką i dobrą sałatke??
sałatkę gyros
http://o-pysznym-jedzeniu.bloog.pl/i...l?ticaid=6ed71 jest mniamuśna

nena1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-20, 18:02   #2343
nuna2
Zakorzenienie

ufff troche ogarnelam.... chce żeby mi szybiej zleciał czas, bo dzwoniłam do pani czy przymiarka na pewno jutro a ona , że suknia czeka już w salonie

---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:01 ----------

sałatke gyros uwielbiam, ale już tyle razy ją robiłam, że pora zmienić zestaw chyba skusze się na tortellinni
Stary 2012-07-20, 18:22   #2344
olajakzam
Raczkowanie

a ja polecam

brokuły, feta, migdały prazone, sos czosnkowy!

albo cebulka, pieczarki marynowane, kukurydza, białko, ser zolty, zoltko, tunczyk w sosie wlasnym, i tak warstwami na zmiane jak nam sie podoba i czasem majonez
Stary 2012-07-20, 18:41   #2345
0fa303f516315febafe3d9dd3f31e3911a3c772a_61c3bc0235435
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez maly_czlowieczek Pokaż wiadomość
RELACJA
Dziękuję Wam za wszystkie rady i słowa otuchy podczas przygotowań. Dziękuję, jeśli choć 1/8 relacji udało Wam się przetrawić.

Zdjęcia dołożę, jak będę jakieś miała
dziękujemy za relację i czekamy na foteczki

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
mały człwieczku za relacje

prawie złożyliśmy łóżko 3/4 pokoju to samo loże
to się teraz będzie działo

Cytat:
Napisane przez madzia2306 Pokaż wiadomość
teraz wspominam to z uśmiechem ale wtedy byłam lekko wkurzona że początek imprezy i już zamieszanie bo my sami gościom wcześniej mówiliśmy że życzenia będą po oczepinach... ale już jest po wszystkim i w sumie oprócz tego to nic takiego się nie działo...
a dlaczego chcieliście życzenia na końcu?

Cytat:
Napisane przez NightButterflyVIP Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny przepraszam, ze zawracam wam glowe, ale nie potrafie sama podjac decyzji
dla mnie 8

Cytat:
Napisane przez maly_czlowieczek Pokaż wiadomość
też tak zrobiłam, wszystkie zaproszenia do Niemiec w jednej dużej bąbelkowej kopercie.

---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ----------

ile czekałaś na dowód? mi powiedzieli 7 tygodni
to Cię w ciula zrobiła przeważnie dowód jest w ciągu 2tyg.

Cytat:
a ja mam nastepny problem przyjechała sąsiadka z norwegii, ja u niej bylam na weselu w zeszłym roku. No i wszystko ładnie pięknie, ale razem z nią przyjechala jej siostra z mężem- oni mieszkają na śląsku. Ale u tych ze śląska na weselu nie bylam bo w sumie gówniara byłam i mnie nie zapraszali. No i nie bardzo mi to podchodzi, że pójdę zaproszę całą ich rodzinę, a ich nie... Nie wiem jak to ugryźć... A może sie nie krępować?
ja bym zaprosiła wszystkie, może być tak że nie przyjadą na ślub skoro mieszkają w norwegii

Cytat:
Napisane przez olajakzam Pokaż wiadomość
wszyscy o remontach urządzaniu to i ja! a co!

pokoik ktory jest gotowy od roku i drugi nad którym właśnie działam
ładnie, i obrączki również

Cytat:
Napisane przez MiciaKicia Pokaż wiadomość
cholera jak tak patrze ile musicie na dwoody czekać to jestem w szoku przecież wszystko inne załatwia się na podstawie dowodu ... ;/
chociaż... aktem ślubu też chyba można się posłużyc w banku itp ?
nawet trzeba żeby zmienić dane bo na podstawie dowodu teraz nie chcą

Cytat:
dziewczyny jak wysylalyscie zaproszenia to adresowalyscie ta jedna koperte od zaproszenia czy wkladalyscie w jeszcze jedną kopertę?
ja w jedną bo większość ludzi wyrzuca później zaproszenia
0fa303f516315febafe3d9dd3f31e3911a3c772a_61c3bc0235435 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-20, 18:51   #2346
madzia2306
Zakorzenienie

[1=0fa303f516315febafe3d9d d3f31e3911a3c772a_61c3bc0 235435;35422191]dziękujemy za relację i czekamy na foteczki

to się teraz będzie działo

a dlaczego chcieliście życzenia na końcu?

[/QUOTE]
bo m.in jest też taki poprostu zwyczaj że życzenia są po oczepinach, nie stosuje sie tego już często, kiedyś częśiej tak było i my chcieliśmy po oczepinach, z resztą gościu sam sie pytał czy chcemy na wejściu czy po oczepinach.. zdecydowaliśmy że po oczepinach i i tak lipa wyszła.. cóż, tak bywa...

---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ----------

Cytat:
Napisane przez nena1984 Pokaż wiadomość
ja na dowód muszę czekać 1,5 miesiąca i teraz mam problem z wylotem w sierpniu. Kupując wycieczkę myślałam, że dowód będzie szybciej, więc podałam nowe dane. Potem okazało się że przed wylotem nie wyrobią się z nowym dowodem, więc zaczęłam odkręcać z Itaką i teraz mają zmienić na stare nazwisko. W razie czego pojadę na paszport, gdzie mam stare nazwisko. mam nadzieję, że nie będzie z tym problemu i mnie nie cofną na lotnisku, bo się zapłaczę.

W ogóle jaja z tą zmianą danych. Pracodawca życzył sobie zgłaszać zmiany do 7 dni. Więc wysłałam im kopię odpisu usc. Za sierpien jak będą przelewać $ to już na nowe nazwisko, więc poszłam do banku również i to zgłosić. A tu ZONK, chcą nowy dowód. Więc tłumaczę że nie mam i będę mieć dopiero za 1,5 mca, z łaską w końcu wzieli odpis usc, ale mam się ponownie zgłosić z nowym dowodem.

Dziewczyny czy do Skarbówki też trzeba zgłaszać zmianę nazwiska?/ Przyznam że wstyd że o to pytam, bo kiedyś tam pracowałam, ale w innym dziale i nie pamiętam.

Dziś w końcu odwiedzili nas oficjalnie teściowie. Mieszkanko im się spodobało. Dostaliśmy obraz, bardzo ładny - to już drugi, jaki mamy a poza tym teściowa przyniosła moją ulubioną pizzę i jak tu jej nie lubić

No i niestety nie będzie wcześniej filmu z wesela, nasz kamerzysta dostał jakieś mega zlecenie w Niemczech i wyfrunął. Mam tylko nadzieję, że przed wyjazdem na wakacje uda mu się wyrobić. Wiem tylko, że ma nagrane pełne 10 godzin materiału

sałatkę gyros
http://o-pysznym-jedzeniu.bloog.pl/i...l?ticaid=6ed71 jest mniamuśna
do US trzeba zgłosic zmianę nazwiska, ale dopiero jak będziesz miała nowy dowód bo też ulega zmianie numer i seria dowodu,

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

27.12.2011 Egzamin na prawo jazdy zdany za pierwszym podejściem
madzia2306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-20, 18:53   #2347
0fa303f516315febafe3d9dd3f31e3911a3c772a_61c3bc0235435
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez madzia2306 Pokaż wiadomość
bo m.in jest też taki poprostu zwyczaj że życzenia są po oczepinach, nie stosuje sie tego już często, kiedyś częśiej tak było i my chcieliśmy po oczepinach, z resztą gościu sam sie pytał czy chcemy na wejściu czy po oczepinach.. zdecydowaliśmy że po oczepinach i i tak lipa wyszła.. cóż, tak bywa...
tż wujek był na takim weselu tylko u tych młodych było tak że np. wujek wychodził na środek i mówił np: jestem wujek Marian i daję młodym 100zł. a u Was też tak być miało?
0fa303f516315febafe3d9dd3f31e3911a3c772a_61c3bc0235435 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-20, 18:55   #2348
madzia2306
Zakorzenienie

[1=0fa303f516315febafe3d9d d3f31e3911a3c772a_61c3bc0 235435;35422398]tż wujek był na takim weselu tylko u tych młodych było tak że np. wujek wychodził na środek i mówił np: jestem wujek Marian i daję młodym 100zł. a u Was też tak być miało?[/QUOTE]

nie, u nas miały byc normalne życzenia tylko po oczepinach.. staliśmy na środku i każda para podchodziła składała życzenia i dawała pieniądze...a przez niedopatrzenie wokalistki wyszło jak wyszło..

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

27.12.2011 Egzamin na prawo jazdy zdany za pierwszym podejściem
madzia2306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-20, 19:00   #2349
nuna2
Zakorzenienie

U nas życzenia będą jak przyjedziemy na sale. Wtedy są zebrani wszyscy i mniej zamieszania.
Stary 2012-07-20, 19:10   #2350
ladystar
Zakorzenienie

[1=0fa303f516315febafe3d9d d3f31e3911a3c772a_61c3bc0 235435;35422398]tż wujek był na takim weselu tylko u tych młodych było tak że np. wujek wychodził na środek i mówił np: jestem wujek Marian i daję młodym 100zł. a u Was też tak być miało?[/QUOTE]

o Boze

i wtedy sa takie reakcje? :
- jestem babcia Marysia - daje 1000 zl
(wszyscy) łaaaaa

- jestem kolezanka Zosia z mezem i dwojka dzieci - daje 200 zl
(wszyscy)

- jestem wujek Bronek daje 2 000
(wszyscy)

ladystar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-20, 19:12   #2351
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
o Boze

(wszyscy) łaaaaa

(wszyscy)

(wszyscy)
hahaha jaka komedia Ale żeś mnie rozwaliła aż sobie to wyobraziłam hahahah to chyba ja tak chce pośmieje sie
Stary 2012-07-20, 19:15   #2352
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Cytat:
dziewczyny co wy byscie zrobiły na moim miejscu w sprawie tych sąsiadek? kurcze no... żeby wam rozjaśnić napisze to tak: sąsiadka ma 3 córki:
-najstarsza mieszka dalej tutaj, na jej weselu nie byłam bo byłam gówniara- zapraszam ją ze względu na to, że tu mieszka
-średnia to ta ze śląska, u której ja nie byłam na weselu bo nadal byłam za młoda i nie przewidywałam zaproszenia dla niej
-najmłodsza mieszka w Norwegii, zapraszam ją, bo w zeszłym roku ja byłam u niej...

No i co zrobić ze średnią? :/
A chcesz żeby ta średnia była na weselu??? Jeśli nie, to nie dawaj zaproszenia. A jeśli Ci to zwisa- to daj wszystkim, przecież mogą odmówić.

Cytat:
(wszyscy) łaaaaa

(wszyscy)

(wszyscy)

Przypomniał mi się skecz KMP "Komunia"

Pick me. Choose me. Love me

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
gosza_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-20, 19:20   #2353
Lily ofthe Valley
Zadomowienie

GG do Lily ofthe Valley

Cytat:
o Boze

(wszyscy) łaaaaa

(wszyscy)

(wszyscy)
ja byłam na takiej komuni, na której mama dziecka mówiła kto co dał

dziewuszki jestem taka zła i zrezygnowana... musimy mieć na sali minimum 70 osób i zapraszanych mieliśmy 118. Mieliśmy problem z tą 70 ale w końcu udało nam się zebrać 74, a dziś (tydzień przed!) dowiaduję się, że odpadło nam 7 osób!!!
I nikt nas nie powiadomił tata tżeta zadzwonił zapytać swojego brata czy garnitur szykuje i się dowiedział, że nie przyjdą
ludzie kompletnie mózgu nie maja!!
Stary 2012-07-20, 19:30   #2354
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lily ofthe Valley Pokaż wiadomość
ja byłam na takiej komuni, na której mama dziecka mówiła kto co dał

dziewuszki jestem taka zła i zrezygnowana... musimy mieć na sali minimum 70 osób i zapraszanych mieliśmy 118. Mieliśmy problem z tą 70 ale w końcu udało nam się zebrać 74, a dziś (tydzień przed!) dowiaduję się, że odpadło nam 7 osób!!!
I nikt nas nie powiadomił tata tżeta zadzwonił zapytać swojego brata czy garnitur szykuje i się dowiedział, że nie przyjdą
ludzie kompletnie mózgu nie maja!!
Lily u mojego bata tez jest limit poodmawiali im a mieli mieć 80 zostało 74 nagle(wesele za tydzien) i babka nie rzucała sie... nie ich wina, że ludzie co poniektórzy są tacy. Ale ja bym chyba nawciskala za takie coś;/ Po fige potwierdzają??
Stary 2012-07-20, 19:45   #2355
Lily ofthe Valley
Zadomowienie

GG do Lily ofthe Valley

Cytat:
Lily u mojego bata tez jest limit poodmawiali im a mieli mieć 80 zostało 74 nagle(wesele za tydzien) i babka nie rzucała sie... nie ich wina, że ludzie co poniektórzy są tacy. Ale ja bym chyba nawciskala za takie coś;/ Po fige potwierdzają??
no ten nasz problemów nam też nie będzie robić tylko, że musimy zapłacić za te 70 osób za puste miejsca:/
Stary 2012-07-20, 19:54   #2356
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
no ten nasz problemów nam też nie będzie robić tylko, że musimy zapłacić za te 70 osób za puste miejsca:/
a mają jakiś konkretny powód??
Stary 2012-07-20, 19:58   #2357
(kicia)
Zakorzenienie

żegnam się z wami dziewczynki do poniedziałku udanego weekendu

a jutrzejszym PM już pisałam życzenia więc tylko powtórzę wszystkiego naj na nowej drodze życia
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-20, 20:02   #2358
Oriflame_Rybnik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
żegnam się z wami dziewczynki do poniedziałku udanego weekendu

a jutrzejszym PM już pisałam życzenia więc tylko powtórzę wszystkiego naj na nowej drodze życia
Miłego wyjazdu i odpoczynku

14.07.2012

Oriflame_Rybnik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-20, 20:06   #2359
NightButterflyVIP
Rozeznanie

Ufff jak to dobrze być już w domku PIĄTKOWE NADRABIANIE CZAS ZACZĄĆ Jestem na 75 stronie i już nie mogę wytrzymać, bo jestem taka ciekawa jak oceniłyście butki!!!

Cytat:
dziewczyny macie jakies sprawdzone przepisy na jakies ciasta z kremem? bo w niedziele mam imieniny i muszę jakies ciasto zanieść... na sucho zrobię zebrę, ale chciałabym zrobić jeszcze coś z kremem.
Zależy co lubisz, ale polecam tzw. METROWIEC Jest bogate smakowo i wizualnie chętnie zapodam przepisem, jeśli trzeba

Cytat:
Dogie dziewczynki
spowiedź zaliczona, rozgrzeszenie dostałam bez żadnego ale a nawet dostałam pochwałę, że pomimo, że mieszkamy pod jednym dachem, to w osobnych pokojach Trafiliśmy na cudownego księdza. Wytłumaczył, że nawet jesli zgrzeszymy to sztuką jest sie podnieść a nie robić w sumie tego z premedytacja . Jestem przeszczęśliwa

Ty mi powiedz, jak to jest możliwe, że mieszkacie w osobnych pokojach???? Tzn co robicie w tych osobnych pokojach? Bo nie umiem sobie tego wyobrazić....
Czasem jak któreś z Nas jest chore i męczy (np. mnie) kaszel w nocy, to idę spać do drugiej sypialni (postanowiliśmy rok temu, że KOŃCZYMY ZE WSPÓŁLOKATORAMI i mieszkamy sami od kwietnia 2011, więc jedną sypialnię Mamy dla gości) to jest mi źle spać osobno...bo chciałabym się wtulić w nocy w TŻta...czuć Jego ciepło obok....Jego obecność... ale jednocześnie nie chcę Go budzić co 10min bo kaszlę...to są sytuacje wyjątkowe, ale na co dzień nie wyobrażam sobie spać osobno? Poza pracą, dzień spędzamy Razem, nawet jeśli każde z Nas zajmuje się swoimi sprawami, to siedzimy na jednej kanapie...czy w jednym salonie...Nie umiem sobie wyobrazić tego, co mówisz... Chyba, że to jakaś ściema była przed ks.?

Cytat:
Napisane przez nena1984 Pokaż wiadomość
a mój Tż ma dziś urodziny, dostał koszulę i słuchawki didżejskie, które mnie zrujnowały finansowo do tego zrobiłam wczoraj jego ulubione ciasto. A jutro parapetówa, czujcie się oczywiście zaproszone w menu mamy: koreczki (zwykłe, hawajskie i greckie), zawijaną szynkę ze szparagami, sałatkę gyros, nachosy, jajka faszerowane i nugetsy. Jutro nie wyjdę z kuchni, a tu jeszcze chatkę trzeba ogarnąć. Kupiliśmy też drugiego pada do ps3 i siupiemy sobie wieczorami w wyścigi samochodowe i mortal kombat. Nie chwaląc się, kilka razy udało mi się z mężem wygrać.
Ogólnie okres euforii małżeńskiej trwa i aż jestem ciekawa, jak to długo jeszcze potrwa
Noooo to widzę bogate finger food menu aż się głodna zrobiłam A co do euforii Mmmmm Liczę, że i Nas porwie i będzie trzymmmmmmmaaaać i nie puści!!!!

Cytat:
Napisane przez Jamee Pokaż wiadomość
my mamy ps3 plus psp i nie jestem z tego powodu zadowolona
Chyba wiem, co masz na myśli Biedna Ty hehehe

Cytat:
Napisane przez MiciaKicia Pokaż wiadomość
coś na styl mojej ;P też mam tak włosy powyciągane ;]
chociaż nie... teraz luknęłam na moją, całkiem inna hahahah
....będzie krótko.....:

Cytat:
Napisane przez zakrecona82 Pokaż wiadomość
Dzięki,miałam wątpliwości,ale wczoraj zakochałam się w niej na nowo
Wow! Ależ cudownie wyglądasz!!! Piękna sukieneczka!!!! Uroczo wyglądasz A wątpliwości to chyba każdą z Nas dopadają.....ja sama zaczynam się zastanawiać czy mój wybór był słuszny uffff chciałabym żeby moja suknia "uderzyła" mnie jeszcze raz tak jak teraz to zrobiła Twoja....
Stary 2012-07-20, 20:10   #2360
nuna2
Zakorzenienie

NightButterflyVIP zadna ściema Podeszłam do powiedzi bardzo powaznie, dlatego tak przezywałam. Spimy w osobnych pokojach, jesli chodzi o seks to tez nie ma... Mieszka tu przed ślubem( u moich rodziców) bo tu znalazł prace a potem by było ciężko po sezonie. Tak sobie postanowiliśmy i sie tego trzymamy
Stary 2012-07-20, 20:10   #2361
NightButterflyVIP
Rozeznanie

Cytat:
Ja wszystko rozumiem, rozne sytuacje finansowe itp. nie liczylam na zadna wielka kase od nikogo, tym bardziej nie liczylam na to ze wesele sie zwroci. Byla cala masa osob, ktore moim zdaniem daly za duzo. Byly takie osoby, ktore chcialam zeby poprostu byly, nawet nic nie dajac. Byly takie osoby, ktore nawet wolalabym zeby nic nie dawaly, bo wiem, ze nie maja wiele.
Jednakze przyznam, ze jedna koperta mnie troche poirytowala. A wiec jedna moja kolezanka (kiedys przyjaciolka - ale niestety zawiodla na wielu frontach), wiec na poczet dawnej bardzo bliskiej przyjazni zaprosilam ja na wesele, teraz utrzymujemy tylko kontakty kolezenskie. I ona - architekt, pracujaca w duzej firmie projektowej, dobrze zarabiajaca, jej narzeczony - konstruktor - pracuje co 3 miesiace w innym kraju i zarabia mnostwo pieniedzy i... dali do koperty 200 zl... Zrozumialabym moze ten fakt, gdyby ona mieszkala na koncu swiata, gdzie nie dociera cywilizacja i nikt nie ma pojecia ile kosztuje wesele, ale jej brat sie zeni w pazdzierniku wiec chyba ma swiadomosc kosztow 1 talerzyka i przynajmniej powinna czuc sie w obowiazku zaplacenia za 2 talerzyki - nawet te najtansze... I nie chodzi tutaj o pieniadze, tylko o sam fakt, odpowiedniego prezentu do sytuacji.
Uuuuuuuu.... sama bym nie wiedziała jak to odebrać..... 200zł??? Tyle to bym mogła koleżance dać, ale od samej siebie, gdybym szła sama....a nie od pary.... Przykro mi, że w takiej sytuacji Cię postawili Bardzo nieprzyjemna sprawa... Ale cóż....może nie są obyci po prostu?

Cytat:
Napisane przez kindziulindzia Pokaż wiadomość
wybieram zdjęcia do albumu i nie mogę się napatrzeć i gardło mnie ściska
OjeeeeeeeEEEEjj Goszuńciu!!!!! Nie płakusiaj uśmiechaj się szeroko, bo to się nazywa SZCZĘŚCIE W MIŁOŚCI a takie nie może doprowadzać do łez...ono może jedynie uskrzydlać
Stary 2012-07-20, 20:17   #2362
Lily ofthe Valley
Zadomowienie

GG do Lily ofthe Valley

powody: 3 - nie mają kasy, nie mają w czym przyjść, 2 - postanowili przyjść bez osób towarzyszących, 2 - to ciotki które nie czują się na siłach

Wszystko bym zrozumiała ale informuje się o takich rzeczach!
Stary 2012-07-20, 20:24   #2363
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
powody: 3 - nie mają kasy, nie mają w czym przyjść, 2 - postanowili przyjść bez osób towarzyszących, 2 - to ciotki które nie czują się na siłach

Wszystko bym zrozumiała ale informuje się o takich rzeczach!
no dokładnie....

---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ----------

ja na dziś spadam trzymajcie kciuki za jutrzejsza przymiarke
Stary 2012-07-20, 20:51   #2364
201705121336
Konto usunięte

nie byłam dzien na forum a tu tyle stron!nie ładnie!
co co dowodu to u nas czeka sie max dwa tyg

---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ----------

mały_człowieczek super relacja
201705121336 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-20, 20:58   #2365
czarna_kawa80
Zakorzenienie

GG do czarna_kawa80

https://wizaz.pl/Mikroreklama

jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną

czarna_kawa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-20, 21:06   #2366
MARGIDA
Wtajemniczenie

kawa nie chowaj się, tylko opowiadaj

wiedźma w kolejnym pokoleniu
no i mam córkę
i męża - czarodzieja
MARGIDA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-20, 21:09   #2367
Gorska_Kozica
Zakorzenienie

GG do Gorska_Kozica

Cytat:
Napisane przez czarna_kawa80 Pokaż wiadomość
Babo, wyłaź zza tych drzwi natentychmiast
Gorska_Kozica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-20, 21:09   #2368
201705121336
Konto usunięte

a ja mam arbuza i amkamy sobie
201705121336 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-20, 21:11   #2369
MARGIDA
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez wensday21 Pokaż wiadomość
a ja mam arbuza i amkamy sobie
zapomniałam, że ja też mam
ale poczekam, aż mążuś pójdzie do pracy

wiedźma w kolejnym pokoleniu
no i mam córkę
i męża - czarodzieja
MARGIDA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-20, 21:17   #2370
czarna_kawa80
Zakorzenienie

GG do czarna_kawa80

powiem tak biegunka sie skonczyla jakis taki spokoj mnie ogarnal

https://wizaz.pl/Mikroreklama

jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną

czarna_kawa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości