|
|
#1921 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Ślubujące w 2012 - część II
Cytat:
idę do ich ściągnięcia w środę. Na szczęście juz nic nie boli ale obawiam się ile mi sie to będzie goiło. Jak było w Twoim przypadku?Cytat:
Dzisiejszym PM duuużo miłości i radości
"Jesteś dla mnie prawdziwym powietrzem..." Szczęśliwa żonka Edytowane przez katie99kasia Czas edycji: 2012-07-21 o 07:15 |
||
|
|
|
#1922 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 07:43 ---------- Poprzedni post napisano o 07:42 ---------- Cytat:
ja jak się przeprowadzałam to też była w szoku ile rzeczy człowiek nagromadził i gdzie to wszystko pomieścić super, że samochodzik znalazłaś ![]() ---------- Dopisano o 07:44 ---------- Poprzedni post napisano o 07:43 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 07:49 ---------- Poprzedni post napisano o 07:44 ---------- Cytat:
nie rozumiem postawy babć- skoro to jest obiad a nie bal na 200 osób to wiadomo, że będą tylko najbliżsi - ciężko wyprawić obiad dla całej rzeszy ludzi. Nie wyobrażam sobie obiadu weselnego na 150 osób... A gadanie, że nie będzie tej czy tej cioci jest nie na miejscu- ciotki czy kuzyni to dalsza rodzina a babcia to bliższa ![]() za obrączki- niech się TŻ przyzwyczaja---------- Dopisano o 07:52 ---------- Poprzedni post napisano o 07:49 ---------- Cytat:
no właśnie to są ceny bez ALL albo HB albo tylko śniadanie więc wogóle dramat- 12-15 tys/os ze śniadaniem- masakra. ---------- Dopisano o 07:54 ---------- Poprzedni post napisano o 07:52 ---------- [QUOTE=Malgos_12;35427213 A jeszcze dodam (nie wiem jak w PL), ale tutaj jest obowiązek mieć dziecko przy sobie w nocy do 6-tego miesiąca życia, żadnych baldachimów nad łóżeczkiem, czy takich ochraniaczy - wręcz zabronione - zbyt wiele śmierci łóżeczkowych. [/QUOTE] a ciekawe- nie słyszałam o takim obowiązku w PL tego nie ma a przynajmniej ja o tym nic nie wiem. Tak z ciekawości- sa jakieś kary za nie stosowanie tego przepisu? Jakieś kontrole są prowadzone? ---------- Dopisano o 07:57 ---------- Poprzedni post napisano o 07:54 ---------- wisienka25, ewela11 i wszystkie dzisiejsze PM-ki: życzę Wam samych radosnych dni we wspólnym życiu z małżonkami, samych uśmiechów i duuuużo miłości
|
|
|
#1923 |
|
Zakorzenienie
|
Ja również życze dzisiejszym PM samych radosnych dni na nowej drodze życia
|
|
|
|
#1924 | ||||
|
Zadomowienie
|
Witam
Wszystkiego najlepszego dla wszystkich dziewczyn dziś ślubujących Cytat:
![]() Cytat:
ślicznie Cytat:
i też mam małego stresa ![]() Cytat:
jak wrażenia po spotkaniach w poradni ??? Byliśmy wczoraj w USC i okazało się ,że nie można mieć starego odpisu aktu urodzenia , na co ja głupia oczywiście nie wpadłam ![]() Zamówiliśmy w końcu zaproszenia , w następną sobote odbieramy , a od niedzieli już rozwozimy ale ogólnie to zwykłe , proste ale nam się podobają My robimy sobie dziś leniwy dzień tż co prawda do 10 w pracy , ale postanowiliśmy ,że wieczorem nigdzie nie wychodzimy , potrzebujemy regeneracji bo ostatnio tylko biegamy i załatwiamy ślubne sprawy , a wieczorami gościmy się u znajomych i nasz dzień kończy się zazwyczaj o północy więc zrobimy sobie grilla z moimi rodzicami i rodzeństwem , i będziemy odpoczywać w domciu ,może w końcu się wyśpie
Edytowane przez niki19 Czas edycji: 2012-07-21 o 08:15 |
||||
|
|
|
#1925 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no właśnie to dla mnie dziwne trochę- jakbyś miała za pół roku urodzić się kiedy indziej i gdzie indziej i pod innym nazwiskiem.... Rozumiem jakby ktoś miał akt sprzed 10 lat OK ale jeśli jest np sprzed 2-3 lat to nie powinno być problemu, przecież urzędy mają kompy- wszystko powinno tam być do sprawdzenia i do wglądu a tak trzeba czekac na nowy i jeszcze 22 zł płacić, eh....
|
|
|
#1926 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a ze spraw ślubnych zamówiliśmy beczkę na bimber, podziękowania dla rodziców i świadków i jutro jedziemy po buty dla tż
|
|
|
#1927 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
widać to dobra wola urzędu i tyle ![]() pokaż co zamówiłaś dla rodziców i świadków
|
|
|
#1928 |
|
Zakorzenienie
|
magnusia - to wy w koncu placicie5 tys bez all?
katie - mi chwilke sie goilo, ale tak calkowicie, to po ponad pol roku doszlo do siebie a do tego po jakims czasie podeszlo mi troszke ropa i ta blizna byla dosc czerwona. teraz mi jeszcze biust sie powiekszyl bo przytylam i blizna sie rozciagnela. smaruj cepanem. za niestosowanie sie do wymogow jesli chodzi o dziecko - to pewnie masz nadzor opieki spolecznej ale dokladnie zapytam dzis kolezanki dzisiejszym slubujacym duuuuuuzo milosci!! |
|
|
|
#1929 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
oczywiscie na tym nie zakonczymy cos jeszcze dokupimy a dla swaidkow oskary z podziekowaniem http://moda.allegro.pl/zloty-oskar-s...475284705.html
|
|
|
#1930 |
|
Zakorzenienie
|
magnusia a kiedy wy jedziecie na ten cypr, bo to pewnie tez takie ceny bo teraz szczyt sezonu
|
|
|
|
#1931 | |||
|
Zakorzenienie
|
nie 5 tys w all myślałam że pytałaś o te Bali itp 5 tys bez all to bym nie dała ![]() ---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ---------- Cytat:
o tak- cepan dobra maść, potwierdzam. Ja miałam usuwane takie znamię na łopatce- większy pieprzyk ale zaczął rosnąć. Zszyli mnie jakimiś super szwami rozpuszczalnymi i miała mi zostać tylko mała kreseczka. Miała bo nie została- okazało się, że mam uczulenie na ten szew i wszystko się rozwaliło i nie chciało się goić. Na żywca mi te szwy usuwali (część już wrosła no ale usunąć trzeba było ![]() ---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ---------- Cytat:
2 września o 6:45 startuję na wakacje z mężem- pierwsze wakacje jako mężatka ![]() no wrzesień to sezon jeszcze ---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ---------- Cytat:
fajne te na szkle - a jaki wzór? sama robisz jakiś projekt czy jeden z proponowanych?
|
|
|
#1932 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeszcze nic nie wiadomoCytat:
![]() Śmieszni ci mężczyźni niby nic ich nie obchodzi i wszystko im jedno ale w duchu przeżywają wszystko tak jak i my ![]() My bardzo chcielibyśmy malucha i mieliśmy sie zacząć starać zaraz po ślubie ale przeraza mnie perspektywa ciąży bez pracy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
miłego wieczorku przy grilluCytat:
Trzymam kciuki żebyście znaleźli wygodne buty dla Tża mój mierzył chyba ze 100 par i to chyba jakiś cud że znalazł jedne jedyne dobre i wygodne Cytat:
Dzisiejszym PM wszystkiego najlepszego i troszkę więcej słoneczka żeby nam nie zmarzły I Wrzucam Wam mój wczorajszy nabytek myślicie ze nadaje się na poprawiny? |
||||||
|
|
|
#1933 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wow!! super kiecka bardzo lubię taki krój, świetna.Oczywiście że się nadaje na poprawiny
|
|
|
#1934 |
|
Rozeznanie
|
Sukienka b.ładna, ale poza sukienką - dziewczyno! jakie Ty masz cudne włosy!
|
|
|
|
#1935 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
wyglądam jak czarownica co z miotły spadła
|
||
|
|
|
#1936 |
|
Zakorzenienie
|
Magnusia - pewnie, że znamiona lepiej usunąć, podobną jeśli "coś" w nich siedzi to lubi się uaktywnić podczas ciąży. Ja szwy sama ściągałam, ale też mi chyba troszkę w jednym miejscu delikatnie zrosły się, bo musiałam mocniej pociągnąć... i jak zwykle zapominałam smarowac cepanem...
Pewnie, że wrzesień to jeszcze sezon ale już nie taki szczyt jak lipiec czy sierpień, bo dzieciaki wracają do szkół... tym lepiej dla was. Zresztą Pafos to częściej cel podróży rodzin czy małżeństw. Pradip - Prześliczna sukienka i jakie cudne włosy! Dasz trochę? |
|
|
|
#1937 |
|
Zakorzenienie
|
Pradip sukienka bardzo ładna. Idealne na poprawiny.
Jestem po całym męczącym dniu. Niedawno skończyliśmy z TŻ ogarniać dom. Parapetówki nie planujemy robić bo sprowadzamy się do rodzinnego ( mojego ) domu. Planowaliśmy to za kilka lat. Los chciał że była okazja teraz i się zdecydowaliśmy. Po miesiącu - nie narzekamy. Z rodzicami się nawet dogadujemy, w nowej pracy ok, Tż nie narzeka. Więc zobaczymy jak będzie dalej ![]() Autko BMW e 60 zarezerwowane dla nas> Ponadto skończyliśmy zapraszać rodzinę z mojej strony - wszyscy zachwyceni, niektórzy zdziwieni, zobaczymy ile osób przyjdzie. Teraz kolej na rodzinę TŻ.
|
#1938 |
|
Zakorzenienie
|
Pradip sukienka bardzo ładna
|
|
|
|
#1939 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() gratulacje za postępy w zapraszaniu dużo Wam jeszcze zostało zaproszeń do rozwiezienia?
|
|
|
#1940 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki
Ja bym dała ale Tż kategorycznie zabrania Cytat:
Ale Wam się wszystko ładnie układa oby tak dalej a cena za samochód świetna mogę zapytać jak Wam się udało taką wytargować? Dzięki |
|
|
|
|
#1941 |
|
Zakorzenienie
|
Pradip - szkoda, że twój Tż się nie zgadza
a czy ty jakoś szczególnie dbasz o swoje włoski??
|
|
|
|
#1942 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny!!
W życiu Was nie nadrobię, a szkoda, bo może coś mnie ominęło ;/ Wróciliśmy z podróży poślubnej Byliśmy na Korfu i było cudownie!! Poznaliśmy wspaniałych ludzi z którymi zamierzamy utrzymywać kontakt - na pożycie było mało czasu przez to, ale to były nasze najlepsze wakacje Piękne widoki, fajny hotel, cudowna ekipa Były 3 pary nowożeńców Ledwo piszę na klawiaturze bo jeszcze tipsy mi się trzymają, więc dużo dziś nie piszę. Ale nasz honey moon trwa!Wszystkiego dobrego dla PMek z 14 i 21 lipca!!!
|
#1943 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no w sumie zostało nam jakieś 20 zaproszeń. Cała rodzina TŻ i dwa zaproszenia z mojej strony. Szczerze, to wcale nie negocjowaliśmy ceny. Po prostu młody chłopak kupił autko i od jakiegoś czasu dorabia sobie w taki sposób. cena to 150 zł za wypożyczenie nie przystrojonego autka + 60 zł za każde 100 km. Więc wcale się nie zastanawialiśmy. Znów widzę że tu cisza. Gdzie te PMki?? Gratuluję mayeczka udanego miodowego miesiąca ![]()
|
|
#1944 |
|
Rozeznanie
|
Wczorajszym PMkom WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO!!! DUŻO MIŁOŚCI I SZCZĘŚCIA!!!
Pradip uwierz mi - nawet nie zauważysz kiedy przestaniesz dostrzegać fotografa Ja też nie lubię być w centrum uwagi, a gdy widzę, że ktoś robi zdjęcie przeważnie robię głupią minę i wychodzę jak kretyna A z wesela prawie nie pamiętam, by gdzieś w koło nas kręcił się kamerzysta czy fotograf, a przeglądając zdjęcia od znajomych widzę ich ciągle gdzieś przy nas. Po prostu nie zwracaj na nich uwagi... zresztą będziesz tak zajęta innymi sprawami, że szybko przestaniesz myśleć o zdjęciach ![]() za determinację w temacie sukienki Jak da się przerobić, to warto mieć coś w czym się świetnie czujesz Właśnie zobaczyłam sukienkę na poprawiny - rewelacja! Qmpela - miałam podobnie z potwierdzeniami - do większości trzeba było dzwonić... ludzie są niepoważni JustynA za autko do ślubu - autko jest śliczne i co ważne za niską cenę! ![]() Luzia współczuję reakcji babć... Pamiętam jak my odebraliśmy swoje - niemal codziennie swoją przymierzałam ![]() Niki mam nadzieję, że odpoczęłaś ![]() Ja miałam dość aktywny weekend, ale odpoczęłam psychicznie, bo przyznam, że zmęczona jestem moją pracką właśnie psychicznie... a tak pojechaliśmy z rodziną w górki, pochodziliśmy i jakoś oderwałam się - milusio ![]() Asiak widzę, że idziesz jak burza z przygotowaniami! Super ![]() Magnusia jak fajnie, że wyjeżdżacie! Witamy z powrotem Mayeczka
|
#1945 |
|
Rozeznanie
|
mayeczka- Witamy po podróży
pokaż nam jakieś zdjęcia z tego raju... ![]() Pradip- sukienka fajna... i ten fiolet dobrze na Tobie leży i na poprawiny super!JJJustynAAA- jaka bryka podoba mi sie bardzo My na szczęście nie musimy wynajmować samochodu- pojedziemy szwagrowym BMW 320 (coś takiego jak na zdj), niestety kombi ale co tam, grunt ze nie ma dodatkowych kosztów Na maskę dekoracja z fioletowo białych kwiatów i myślę że będzie OK![]() Faktycznie coś tu cicho...
"Jesteś dla mnie prawdziwym powietrzem..." Szczęśliwa żonka Edytowane przez katie99kasia Czas edycji: 2012-07-23 o 07:19 |
|
|
|
#1946 |
|
Zakorzenienie
|
Katie - pewnie, że szkoda wynajmować jak macie czym jechać, a autka jak najbardziej się nadaje
|
|
|
|
#1947 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wesola84 - trzeba sie w koncu ogarnac bo czasu nie wiele ![]() wszystkim slubujące=ym w sobotę składam spóźnione życzenia
|
|
|
#1948 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
[QUOTE=katie99kasia;354577 16] Pradip- sukienka fajna... i ten fiolet dobrze na Tobie leży i na poprawiny super!My na szczęście nie musimy wynajmować samochodu- pojedziemy szwagrowym BMW 320 (coś takiego jak na zdj), niestety kombi ale co tam, grunt ze nie ma dodatkowych kosztów Na maskę dekoracja z fioletowo białych kwiatów i myślę że będzie OK /QUOTE]Cieszę sie że uważacie że mogę być w niej na drugi dzień Też mi się podoba Wasz samochód i jestem tego samego zdania ze nie trzeba wydawać na auto kupę kasy. Owszem fajnie jak jest "ładny" (Tż jak w sobotę był na rybkach widział młodą parę w takim starym Cadillacu ![]() Ciekawa jestem Twojej fioletowej dekoracji
Edytowane przez Pradip Czas edycji: 2012-07-23 o 09:27 |
||||
|
|
|
#1949 | |||
|
Zadomowienie
|
Cześć
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
a wczoraj byliśmy na kawce u świadkowej zazdroszcze wypadu w góry |
|||
|
|
|
#1950 |
|
Zakorzenienie
|
Witam wszystkie Panie w ten słoneczny dzień. Podobno wracają upały.
![]() Ze spraw ślubnych, zamierzamy dziś iść do mojego proboszcza dać na zapowiedzi, wybrać metrykę chrztu no i prosić o zgodę na ślub w innej parafii. Zgoda ma zawierać również możliwość załatwiania wszelkich spraw typu protokół w innej parafii. Czyli to się nazywa licencja czy substytucja ? No i musimy pomyśleć o reszcie zaproszeń. Bo czasu coraz mniej...
Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:50.

idę do ich ściągnięcia w środę. Na szczęście juz nic nie boli ale obawiam się ile mi sie to będzie goiło. Jak było w Twoim przypadku?

TŻ jest zachwycony
16.06.2012 
bo ostatnio tylko biegamy i załatwiamy ślubne sprawy , a wieczorami gościmy się u znajomych i nasz dzień kończy się zazwyczaj o północy 

jeszcze nic nie wiadomo