Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. V - Strona 102 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-20, 22:20   #3031
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. V

DYgotko, dziękuję za doradzenie.A taki termos kupię w markecie, gdzie jest dzial dla dzieci? raczej powinien byc, prawda?

Wiola dla tygryska

Zgodnie z obietnica wstawiam zdj. Tak do koca neodzwierciedlają tego koloru, bo w słońcu mieni się na kilka innych. Ale mniej więcej będziecie mieć zarys
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg WP_000036 (2).jpg (199,5 KB, 50 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg WP_000035 (3).jpg (208,5 KB, 56 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg WP_000024 (3).jpg (18,9 KB, 45 załadowań)
Bahamadia_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-20, 22:24   #3032
kasia_aa
Zadomowienie

wiolqn super te zdje z twoim tztem tak fajnie mały rośnie, taki byl maleńki

Cytat:
Napisane przez olka1610 Pokaż wiadomość
Ja tylko na szybko bo dopiero niedawno wrócilam od rodziców i mam jeszcze kupę roboty, sprzątanie itp.

saaraa_ ja tez często widze jak rodzice dmuchają dymem w wózki ale to co dziś zobaczylam to już w ogóle szok. Babka w zaawansowanej ciąży, z drugim dzieckiem w wózku i fajka w gębie . Ja ogólnie za wrażliwa jestem i wszystko później we mnie siedzi, niedawno widziałam w sklepie babkę z dzieckiem mniej więcej wiekowo takim jak nasze i to dzieciątko coś tam marudziła a mamusia do niego "zamkniesz wkoncu morde czy nie?". Pół nocy nie spałam bo tak sobie myślałam że nasze dzieciaki takie wypieszczone, przeżywamy każdą dziwną kupę itp. a masa jest takich dzieciaczków o ktore nikt nie dba, na które się krzyczy , bije .

własnie mialam dziś pytać czy wysadzacie na nocniki już, ja czasem wysadzam. Wiem ze dziecko jeszcze nie panuje ale myśle ze jak sie oswoi teraz to pozniej bedzie latwiej, moze sie myle.
mi tez tak strasznie zal takich dzieciatek przeciez one same sie na świat nie pchały (glam pamietam twoje słowa, zawsze to sobie powtarzam jak juz cierpliwośc mi sie wyczerpuje)
kasia_aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-20, 22:31   #3033
janeczka7891
Zadomowienie

Baha super kolorek, fajne zdjecia ) Jak mi sie te chustki podobaja, skad wy je macie ?

Ja ogladam Listy do M i piwko popijam ) tz spi, dzieciatko tez, cisza i spokój
Stary 2012-07-20, 22:46   #3034
saaraa_lub
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez janeczka7891 Pokaż wiadomość
Baha super kolorek, fajne zdjecia ) Jak mi sie te chustki podobaja, skad wy je macie ?

To ja sie dołączam do filmu jak był w kinie chciałam isć ale leżałam plackiem.Musę skądś ściągnąć chyba a i piwka baaardzo chętnie bym sie napiła;(

Baha fajny kolorek!ja nie doczytałam chyba robiłaś deko i na to jakis kolor Ci kładł?jakiś brąz?
saaraa_lub jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-20, 22:55   #3035
janeczka7891
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez saaraa_lub Pokaż wiadomość
To ja sie dołączam do filmu jak był w kinie chciałam isć ale leżałam plackiem.Musę skądś ściągnąć chyba a i piwka baaardzo chętnie bym sie napiła;(

Baha fajny kolorek!ja nie doczytałam chyba robiłaś deko i na to jakis kolor Ci kładł?jakiś brąz?
Ja oglądam online na zalukaj no za piwko mam tylko dlatego, ze wczoraj w sklepie na zlosc tz zrobilam on se kupowal no to ja tez hehe dzis mi je chcial wypic ale nie dalam to poszedl spac
Stary 2012-07-20, 23:38   #3036
Oliveira79
Zadomowienie

padam na twarz
tradycyjnie z mamcią zaliczyłysmy dwie partyjki scrabble i teraz na szybko Was nadrabiam pod koniec gry juz mi się oczy zamykały

Cytat:
Napisane przez wiolqn Pokaż wiadomość
padam na mordke. w nocy Adek darl sie ile fabryka dala bo baki puszczal. Juz staram sie gotowac jak najbardziej lekkostrwanie a on i tak swoje. w dzien nawet nei zwraca na nie uwagi a w nocy drze sie godzinami. W koncu wyladowal miedzy nami. Pierwszy raz spalismy z malym i ja nie wiem jak wy to robicie, zwlaszca Ty glam z dwojka. Mlody na rozgwiazde ja ani sie ruszyc ani ulozyc wygodnie

tego mi brakowało do okreslenia Oliego - dokładnie tak śpi

---------- Dopisano o 23:36 ---------- Poprzedni post napisano o 23:34 ----------

Cytat:

saaraa_ ja tez często widze jak rodzice dmuchają dymem w wózki ale to co dziś zobaczylam to już w ogóle szok. Babka w zaawansowanej ciąży, z drugim dzieckiem w wózku i fajka w gębie . Ja ogólnie za wrażliwa jestem i wszystko później we mnie siedzi, niedawno widziałam w sklepie babkę z dzieckiem mniej więcej wiekowo takim jak nasze i to dzieciątko coś tam marudziła a mamusia do niego "zamkniesz wkoncu morde czy nie?". Pół nocy nie spałam bo tak sobie myślałam że nasze dzieciaki takie wypieszczone, przeżywamy każdą dziwną kupę itp. a masa jest takich dzieciaczków o ktore nikt nie dba, na które się krzyczy , bije .
mnie nieraz tez dopada deprecha jak sobie pomyslę i usiwadomię, że tam gdzieś sa takie "niekochane" dzieci

---------- Dopisano o 23:37 ---------- Poprzedni post napisano o 23:36 ----------

Cytat:
Napisane przez kasia_aa Pokaż wiadomość
wiolqn super te zdje z twoim tztem tak fajnie mały rośnie, taki byl maleńki
zgadzam się super sprawa

---------- Dopisano o 23:38 ---------- Poprzedni post napisano o 23:37 ----------

Cytat:
Napisane przez Bahamadia_25 Pokaż wiadomość

Zgodnie z obietnica wstawiam zdj. Tak do koca neodzwierciedlają tego koloru, bo w słońcu mieni się na kilka innych. Ale mniej więcej będziecie mieć zarys
świetne fotki

Oliveira79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-21, 00:24   #3037
glamourous
Zakorzenienie

Doczytalam ale nie pamietam co komu mialam...

Baha jak zawsze slicznie
Basiula gratuluje kup w nocniku superze sadzasz i ze maly zalapal co i jak ja zaluje ze czasu nie mam zeby sie tym zajac, zazwyczaj wszystkie kupska ida jak jestem w pracy. Sonie wczesnie sadzalami odpieluchowana byla szybciutko

Dziewczyny na fejsie dolaczcie do grupy wizaz to od razu bedziecie miec wszystkie nas w kupie ( ale niepytajcie jakto sie robi botez sie gubie)

Maluchy moje spia od scianyw poprzek lozka- raz ze tak mniej miejsca zajmuja, dwa ze zazwyczaj i tak sie ukladaja w poprzek to niech i tak maja
Dobranoc kobity
Stary 2012-07-21, 02:42   #3038
janeczka7891
Zadomowienie

Ja machlam jeszcze sale samobójców rano bede wygladac jak zombie
Stary 2012-07-21, 04:14   #3039
dygotka8
Zakorzenienie

Baha,ale mi chodzi o taki zwykły termos-ja mam taki metalowy-mam nadzieję,że też może być?a koszt to pewnie ze 20zł

śliczny kolorek i jak zwykle Ty promieniejesz

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-21, 08:02   #3040
pokszyfka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Oliveira79 Pokaż wiadomość
Młoda nie spała od 14ej... teraz padła jak kawka (ale przy kąpaniu był krzyyyk )
nasza od dwóch dni zasypia w wanience
Cytat:
Napisane przez wariateczka88 Pokaż wiadomość
bylismy z tz-etem na spacerze,i nagle mowi do mnie cos takiego
"czy coś tam jeszcze cos"?patrze na niego i pytam no ale o co Ci chodzi?
"no wiesz,czy kolko dalej zgrzyta"
i bądź tu człowieku madry...mój tż tez czasem strzela takimi zagadkami, a potem jeszcze dodaje że nam babom ciężko coś wytłumaczyc i wogóle to niekapczate jesteśmy...
Cytat:
Jeszcze jedno już kilka razy na spacerach widziałam jak chodzą mamusie czasem nawet z tatusiami i k***** trzymają śmierdzące papierochy,palą i co???dymek do gondolki prosto k**** świeżuśkie powietrze!Ja nie wiem czy ja jakaś nienormalna jestem czy tym ludziom już mózg zupełnie wyżarło.Sorry ale sie zbulwersowałam dzisiaj.
znam taką rodzinke, co mają już prawie 2letnią śliczną , rezolutną córeczkę, a w domu same k* i ch*, piwkowanie i ogólnie "wędzarnia"...i oczywiscie dziewczynka tak samo operuje językiem -szkoda dziecka ale co zrobić...
Cytat:
Napisane przez basiula19 Pokaż wiadomość
witam,
mam kope prasowania ale sił brak tak sie ozapierniczałam juz drugi dzień ale musze chłopakom koszule na jutro uprasować praypominam, że idziemy na wesele.......pochwale sie Mikuniem mój syneczek od 3 dni śpi od ok 20 do 4 pije troszke cycusia idzie spać budzi sie o 6 pije dłużej cycusia (pewnie już głodny) śpimy do 8 później wstajemy sadzam niunia na nocniczku wali kupala dosłownie po kilku minutach później pije mleczko potem idzie z mamusią myć ząbki ( sam myje hehe tylko tylnie których niema no ale musi chwile sam bo jest płacz-mama poprawia) powiem wam że o niebo lepiej mu idzie kupka na nocnik nie męczy sie długo a kupal naprawde konkretny.......znowu bedzie gadanie u mamusiek idealnych hehehehh
pożycz mi twojego Pana moze dogada się z moją i ją podszkoli oczywiście a jaki macie nocniczek? taki zwykły?
Cytat:

Dzieki temu ze odwiedzila mnei mama i zajela Tygrysem ja poszalalam w kuchni i zrobilam zapasy na 2 tygodnie. uffff

Poza tym skonczylismy dzis 9 misiecy
o jaaa, super...moja pani niestety gardzi maminym jedzonkiem, ale co tam dzisiaj spróbuję jednoskładnikowo - marfefka będzie a jak niet, to słoiczek...
Cytat:
ales mi smaka z rańca zrobiła, a ja normalnie zawsze niepiwkowata byłam, only winko/szampan, a teraz coś mi się poprzewracało i mam smaki na piwko ostatnio, w sb, tż wyciągnął jedno i pyta czy odlac mi troszeczkę, ja mu że narazie nie, poszłam małą nakarmić z butli, wylulalam do odbicia poszła kimać, zachodze do tż a tam w butelce już pustoa mówiłam że narazie nie, co nie znaczyło, że nie chcę wcale...

dzisiaj pospałyśmy - od 21 do 4cycuś i pobudka o 6:30 pada...tż nie będzie zadowolony, bo u nas na wsi żniwa się rozpoczęły...a tż obiecał, że po zniwach pojedziemy gdzieś na "wakacje" na 2-3 dnichociaż nie wiem jak to będzie, bo wczoraj listonosz przyniósł do zapłaty fakturki za prąd
pokszyfka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-21, 08:06   #3041
glamourous
Zakorzenienie

Hej wam
Nawet przyzwoita nocka

Matko na tvn style dokument o karmieniu piersia
Teraz pokazywali osmiolatke to chore
Stary 2012-07-21, 08:16   #3042
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1

Cytat:
p ja poszalalam w kuchni i zrobilam zapasy na 2 tygodnie. uffff

Super zapasy też bym takie robiła ale nie mam zamrażalki

A co to jest w tych pojemnikach do lodu?

Ja dziś jadę do swojej byłej pracy po łóżeczko turystyczne dla Oliv
http://allegro.pl/lozeczko-turystycz...477796556.html

Chciałabym, żeby była szczęśliwa, by każdego dnia mogła być dumna, że jest człowiekiem i nasza córką, by jak teraz dawała mi siłę do życia.nasze Małe Szczęście -chwyciło za serce raz na całe życie

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87upjyht4ic7jm.png
joamic1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-21, 08:21   #3043
dygotka8
Zakorzenienie

a klubie coś napisałam

Edytowane przez dygotka8
Czas edycji: 2012-07-21 o 08:22
Stary 2012-07-21, 08:26   #3044
kasia_aa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pokszyfka Pokaż wiadomość

i bądź tu człowieku madry...mój tż tez czasem strzela takimi zagadkami, a potem jeszcze dodaje że nam babom ciężko coś wytłumaczyc i wogóle to niekapczate jesteśmy...

znam taką rodzinke, co mają już prawie 2letnią śliczną , rezolutną córeczkę, a w domu same k* i ch*, piwkowanie i ogólnie "wędzarnia"...i oczywiscie dziewczynka tak samo operuje językiem -szkoda dziecka ale co zrobić...

pożycz mi twojego Pana moze dogada się z moją i ją podszkoli oczywiście a jaki macie nocniczek? taki zwykły?

o jaaa, super...moja pani niestety gardzi maminym jedzonkiem, ale co tam dzisiaj spróbuję jednoskładnikowo - marfefka będzie a jak niet, to słoiczek...

ales mi smaka z rańca zrobiła, a ja normalnie zawsze niepiwkowata byłam, only winko/szampan, a teraz coś mi się poprzewracało i mam smaki na piwko ostatnio, w sb, tż wyciągnął jedno i pyta czy odlac mi troszeczkę, ja mu że narazie nie, poszłam małą nakarmić z butli, wylulalam do odbicia poszła kimać, zachodze do tż a tam w butelce już pustoa mówiłam że narazie nie, co nie znaczyło, że nie chcę wcale...

dzisiaj pospałyśmy - od 21 do 4cycuś i pobudka o 6:30 pada...tż nie będzie zadowolony, bo u nas na wsi żniwa się rozpoczęły...a tż obiecał, że po zniwach pojedziemy gdzieś na "wakacje" na 2-3 dnichociaż nie wiem jak to będzie, bo wczoraj listonosz przyniósł do zapłaty fakturki za prąd
otaaak, fakturki za prad....u nas tez sa powodem do dreszczy

a vpozatym trzymam kciuki za jedzonko, napewno dzieciaki docenia za chwilke to domowe od mamusi
Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
Hej wam
Nawet przyzwoita nocka

cholewcia nie załapałam sie;/ a polowałam na to

wogole dzien dobry ale pochmurno za oknem;/ a ja chyba wybiore sie z malym na male zakupy (chcialbym upolować toebke na dziiejsze wyjście;/ bo mi tż powiedział że ta co mam to sie nie nadaje wczesnie mi to powiedzial cholera (dzis to cale smieszne panienskie) swoja drogą nie sądzilam że on to wogole zauważazaskoczyl mnie, wiec mlodego biore pod pache i gdzies skocze, no bo tz do pracy poszedł;/ i jutro chyba tez bedzie musiał, zwariowali z tą robota!
kasia_aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-21, 08:38   #3045
glamourous
Zakorzenienie

Juz lece tylko bacika poszukam a ty sie ustawiaj pod pregierz
Stary 2012-07-21, 08:51   #3046
saaraa_lub
Rozeznanie

Oooo a ja myslałam,ze tylko u mnie faktury za prąd wywołują dreszcze!
Ahoy
U nas jakos deszczowo,Małemu ewidentnie dokuczają wyrzynające sie górne jedynki,płakał kilka razy w nocy przez sen.
Dzisiaj jedziemy 120 km na ślub ja nie wiem jak z tym Małym wrzaskunem dojedziemy, a ja tu o Mazurach myślałam.
saaraa_lub jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-21, 09:14   #3047
wariateczka88
Zadomowienie

joamic fajne to lozeczko,ono sie sklada prawda?do takiej torby?
nie przegladalam calej aukcji

pokszywko dokladnie,zrozum tu faceta z marsa

baha wygladasz w tym kolorku slicznie i w ogole taka zadowolona mamuska jak widze

glam 8-latka karmiona piersia?uuu troche mnie zemdlilo,wszystko dobre ale nie do przesady ...

Dobry
u nas noc na pewno lepsza niz wczoraj,i tak skonczylo sie ze mala z nami wyladowala,ale koneic z tym,jestem kazdej nocy mega skopana,mam juz tyle sincow,bo ona sie wierci,uklada,i kurde najmniejsza jest a zajmuje najwiecej miejsca
chcialam obejrzec te jej dwojeczki ale nie dala sobie zajrzec

teraz idziemy sie sniadaniowac
do wieczora mamuski

Wymianka

wariateczka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-21, 10:11   #3048
Jagooda_
Raczkowanie

Hello
czy ktoś mnie tu jeszcze pamięta ??

tak mi brakuje tego pisania tutaj, ale normalnie ostatnio z moją młoda nie wyrabiam na zakrętach, a wieczorem padam na twarz

Z nowości to Asia stoi przy meblach i umie już kucnąć i coś podnieść i trochę się przemieścić. Oczywiście wszędzie jej pełno wszędzie wlezie, a jak jej coś zabiorę to ryki i krzyki na całe miasto. Niestety poległam z usypianiem poniekąd przez mojego TZ i dalej na rękach albo z cycem w buzi zasypia. No i ciągle budzi się w nocy po kilkanaście razy. Od kilku tygodni idą nam górne jedynki i wyjść nie mogą, więc marudzi na całego. No i jesteśmy już wreszcie po chrzcinach.

czy mi się wydaje czy trochę zwolniłyście z pisaniem?? widzę, światełko w tunelu, żeby być na bieżąco

baha śliczna z Ciebie mamuśka

Lecz nikt nie może tracić z oczu tego, czego pragnie.
Nawet kiedy przychodzą chwile, gdy zdaje się, że świat i inni są silniejsi.
Sekret tkwi w tym, by się nie poddać.

Paulo Coelho

Jagooda_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-21, 10:51   #3049
mszpilka
Rozeznanie

GG do mszpilka

Cytat:
Dzieki temu ze odwiedzila mnei mama i zajela Tygrysem ja poszalalam w kuchni i zrobilam zapasy na 2 tygodnie. uffff

fantastyczne zapasy!! powiedz co gotowałaś?
Gratki za 9 miesięcy!
Cytat:
Napisane przez basiula19 Pokaż wiadomość
witam,
mam kope prasowania ale sił brak tak sie ozapierniczałam juz drugi dzień ale musze chłopakom koszule na jutro uprasować praypominam, że idziemy na wesele.......pochwale sie Mikuniem mój syneczek od 3 dni śpi od ok 20 do 4 pije troszke cycusia idzie spać budzi sie o 6 pije dłużej cycusia (pewnie już głodny) śpimy do 8 później wstajemy sadzam niunia na nocniczku wali kupala dosłownie po kilku minutach później pije mleczko potem idzie z mamusią myć ząbki ( sam myje hehe tylko tylnie których niema no ale musi chwile sam bo jest płacz-mama poprawia) powiem wam że o niebo lepiej mu idzie kupka na nocnik nie męczy sie długo a kupal naprawde konkretny.......znowu bedzie gadanie u mamusiek idealnych hehehehh
zatakała mnie ze Mikuś taki już dorosły
my nocnik kupiliśmy ale na razie służy do zabawy, jeszcze goła pupą nie siadała.

Baha - ślicze włoski i cała reszta też ja mam termos z Ikei dokładnie taki:http://www.google.com/imgres?imgurl=...9QEwBg&dur=114
i jestem zadowolona, bo spokojnie miesci sie w torbę od wózka.
Cytat:
Napisane przez Jagooda_ Pokaż wiadomość
Hello

tak mi brakuje tego pisania tutaj, ale normalnie ostatnio z moją młoda nie wyrabiam na zakrętach, a wieczorem padam na twarz
pamiętamy, nawet myślałam kiedys o Tobie, zastanawiałam sie jak tam malutka. Dobrze ze tak pięknie sie rozwija!

Edytowane przez mszpilka
Czas edycji: 2012-07-21 o 10:54
mszpilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-21, 11:21   #3050
olka1610
Rozeznanie

Witam
U nas dziś noc w miarę ok bo praktycznie całą noc spała z nami. Za to ja jak mała śpi z nami to budzę się zesztywniała, śpię taka spięta bo boję się że ją przyduszę itp. Obiad już mam podszykowany zaraz biorę się za sprzątanie, pranie...

Cytat:
D

Dziewczyny na fejsie dolaczcie do grupy wizaz to od razu bedziecie miec wszystkie nas w kupie ( ale niepytajcie jakto sie robi botez sie gubie)
To ta grupa z jabłuszkiem ? Tylko nie wiem czy mnie już wpuścicie

Baha- super włoski ale z tego co widzę to Tobie w każdym kolorze jest dobrze, nie wiem mi się wydaje że od Ciebie bije taki optymizm jakiś że we wszystkim Ci do twarzy
Nie wiem do czego potrzebujesz tego podgrzewacza ale jeśli do mleka to ja tak jak Dygotka używam termosu, takiego zwykłego srebrnego. Mam taki nieduży i jak gdzieś jadę czy na dłuższy spacer to biorę bleko w pojemniczek i wodę w tym termosie i jest oki .

wiolqn- mogłabyś wrzucić kilka przepisów na te obiadki dla małego ? Pamiętam że chyba kiedyś wrzucałaś ale nie mogę znaleść. Moja za nic w świecie nie chce jeść tego co ugotuje, jedynie takie osobne posiłki np. trochę ziemniaczka a bardzo chciałabym żeby coś jej posmakowało bo mam dużo takich swojskich warzywek.
olka1610 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-21, 11:32   #3051
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
wiolqn- mogłabyś wrzucić kilka przepisów na te obiadki dla małego ? Pamiętam że chyba kiedyś wrzucałaś ale nie mogę znaleść. Moja za nic w świecie nie chce jeść tego co ugotuje, jedynie takie osobne posiłki np. trochę ziemniaczka a bardzo chciałabym żeby coś jej posmakowało bo mam dużo takich swojskich warzywek.
ja nie Wiolqn,ale napiszę,że przepisy Wilqn ma w podpisie

Stary 2012-07-21, 11:34   #3052
basiula19
Zadomowienie

pokszyfko tak taki zwykły najwyklejszy bez żadnych bajerów dzisiaj też kupke zrobił i później w dzień już nie kupa....może sie przyzwyczai do tego że rano siada na nocniczek to i w dzień bedzie chciał oczywiście jak już będzie umiał wołać narazie to tyle że ja go posadze a za chwilke kupol jest kiedyś to łapałam jak widziałam że sie zaczyna nagniatać to ryp go na nocnik a przez te dni to normlanie go sadzam i w ciągu góra 7-10 minut już po wszystkim jest heheheh

10.11.2011 Mikołajek już jest z nami
basiula19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-21, 11:36   #3053
olka1610
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
ja nie Wiolqn,ale napiszę,że przepisy Wilqn ma w podpisie
Jaki ze mnie gamoń
Dziękuję dobra kobieto

Wiolqn- szacun za pomysłowość i ogólnie chęci do przygotowywania tak wykwintnych dań . Poczytam później i zmałpuje coś, może mojej panience posmakuje...
olka1610 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-21, 11:52   #3054
Oliveira79
Zadomowienie

witam

B. własnie się obudziła po calych 40 min snu straszną jazdę zrobila zanim zasnęła, bo chyba przyzwyczaiła ze to babcia ją usypia o tej porze no ale w koncu zasneła

jescze kilka dni i zacznie juz śmigać pewniej na kolanach bo pupka juz coraz czesciej w górze, no i udało się jej juz kilka razy na kolanach przesunąć do przodu ale w sumie to jeszcze sie nie chwale ze "raczkuje"

Cytat:

---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ----------

Cytat:
Hello

Z nowości to Asia stoi przy meblach i umie już kucnąć i coś podnieść i trochę się przemieścić. Oczywiście wszędzie jej pełno wszędzie wlezie, a jak jej coś zabiorę to ryki i krzyki na całe miasto. Niestety poległam z usypianiem poniekąd przez mojego TZ i dalej na rękach albo z cycem w buzi zasypia. No i ciągle budzi się w nocy po kilkanaście razy. Od kilku tygodni idą nam górne jedynki i wyjść nie mogą, więc marudzi na całego. No i jesteśmy już wreszcie po chrzcinach.

czy mi się wydaje czy trochę zwolniłyście z pisaniem?? widzę, światełko w tunelu, żeby być na bieżąco
eloł

no chyba rzeczywiscie troche zwolnilysmy, ale to chyba dlatego, że część wróciła do pracy

Stary 2012-07-21, 11:53   #3055
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Jaki ze mnie gamoń
Dziękuję dobra kobieto

Wiolqn- szacun za pomysłowość i ogólnie chęci do przygotowywania tak wykwintnych dań . Poczytam później i zmałpuje coś, może mojej panience posmakuje...
ja tez zauwazyłam dopiero jak mi wiolqn napisała

Stary 2012-07-21, 11:54   #3056
Oliveira79
Zadomowienie

Cytat:

teraz idziemy sie sniadaniowac
do wieczora mamuski
ojjj, to duuuuże to sniadanie

Stary 2012-07-21, 12:12   #3057
janeczka7891
Zadomowienie

dzień dobry
Cytat:
Hej wam
Nawet przyzwoita nocka

brak słów
Cytat:

heheh rozbawiłaś mnie tym ale ja tak samo robie heheh albo kłóce się, że wypije całe a potem zostawiam i wylewam hehe

Cytat:
Hello

baha śliczna z Ciebie mamuśka
ja Cię pamiętam
trzymam kciuki zeby zębole wyszły prędko
Stary 2012-07-21, 13:04   #3058
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Cytat:

Bardzo dziękuję za tyle komplemetów

Chustkę kupiłam na targu/placu za 12 zł bo jest z Euro ....

---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ----------

Cytat:

Si tylko pomieszał nie brązy a ciemny naturalny blond + jakieś fiolety

---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ----------

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
Baha,ale mi chodzi o taki zwykły termos-ja mam taki metalowy-mam nadzieję,że też może być?a koszt to pewnie ze 20zł

śliczny kolorek i jak zwykle Ty promieniejesz
aa no tak, nie zajażyłam. Myślałam o takim dla dzieci
u nas się taki schrzanił ale patrzyłam na All na podgrzewacze BabyOno, są za 20 zł więc jak będą na markecie za ponad 100zł to kupie z Allegro.

---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ----------

Cytat:
Napisane przez joamic1 Pokaż wiadomość
Super zapasy też bym takie robiła ale nie mam zamrażalki

A co to jest w tych pojemnikach do lodu?

Ja dziś jadę do swojej byłej pracy po łóżeczko turystyczne dla Oliv
http://allegro.pl/lozeczko-turystycz...477796556.html

my mamy podobne tylko z jednej stro dodatkowo są 2 kułeczka.

---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ----------

Cytat:
Napisane przez mszpilka Pokaż wiadomość

Baha - ślicze włoski i cała reszta też ja mam termos z Ikei dokładnie taki:http://www.google.com/imgres?imgurl=...9QEwBg&dur=114
i jestem zadowolona, bo spokojnie miesci sie w torbę od wózka.

!
Dajesz do niego butelkę, czy trzymaasz w nim tylko wodę ??

Zapomniałam Wam napisać dziś i my kończymy 9 miechów i mamy coraz więcej zęba na wierzchu wieczorem chyba strzele sobie z tej okazji drina

---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ----------

Cytat:

Baha- super włoski ale z tego co widzę to Tobie w każdym kolorze jest dobrze, nie wiem mi się wydaje że od Ciebie bije taki optymizm jakiś że we wszystkim Ci do twarzy
Nie wiem do czego potrzebujesz tego podgrzewacza ale jeśli do mleka to ja tak jak Dygotka używam termosu, takiego zwykłego srebrnego. Mam taki nieduży i jak gdzieś jadę czy na dłuższy spacer to biorę bleko w pojemniczek i wodę w tym termosie i jest oki .

.

Tak głównie do mleka. Że jak wstaje nad ranem to mam już gotowe danie no, ale w zimie aby podgrzać picie, czy jak gdzieś pojedziemy też się może sprawdzić.
Do tej pory robie to tak: wieczorem gotuje wodę w czajniku elektrycznym, a rano jak robię mleko tylko je podgrzewam.

---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ----------

Oli, za raczki

U Nas ładnie świeci słońce. Teściówka już rano porwała młodego na zakupy więc mogłam poprasować. Teraz kończe sprzątanie i robię oko. Jak Mimi wstanie zje i idziemy na spacerek

Udanej Soboty

Bajjjjj.

---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ----------

Cytat:
padam na mordke. w nocy Adek darl sie ile fabryka dala bo baki puszczal. Juz staram sie gotowac jak najbardziej lekkostrwanie a on i tak swoje. w dzien nawet nei zwraca na nie uwagi a w nocy drze sie godzinami. W koncu wyladowal miedzy nami. Pierwszy raz spalismy z malym i ja nie wiem jak wy to robicie, zwlaszca Ty glam z dwojka. Mlody na rozgwiazde ja ani sie ruszyc ani ulozyc wygodnie (a mamy wyrko 220x200).

Szacun za posiłki
A ze zdjęciami pomysł rewelacyjny aż łezka się w oku kręci i mam ciarki tak szybko czas leci
Bahamadia_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-21, 13:05   #3059
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1

Cytat:
joamic fajne to lozeczko,ono sie sklada prawda?do takiej torby?
nie przegladalam calej aukcji
Tak się składa do tego futerału
Nie ma to co znajomości na all kosztowało 180zł+wysyłka a ja zapłaciłam 130zł
Oliv zachwycona i jaka grzeczna w nim
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2012-07-21 11.28.30.jpg (165,0 KB, 27 załadowań)

Chciałabym, żeby była szczęśliwa, by każdego dnia mogła być dumna, że jest człowiekiem i nasza córką, by jak teraz dawała mi siłę do życia.nasze Małe Szczęście -chwyciło za serce raz na całe życie

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87upjyht4ic7jm.png
joamic1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-21, 13:24   #3060
princessskaa
Wtajemniczenie

Cytat:

Princ, małpa wredna jestem wiem ale przecież wybaczysz

Tobie zawsze

HELLO

Matko, ale roboty, nie miałam czasu do Was zajrzeć, atak zaganiana jestem Wczoraj z mamą w szale zakupowym - ładną sukienke mamie wyszukałam i do tego na szyję takie ładne cuś - zawiązywana ozdóbka z kfiotkiem

Dzisiaj od rana też po sklepach, szukałam opaseczki na chrzest dla małej i nie ma żadnej pasującej! Myślicie, że może być bez opaski? Goła główka?

---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ----------

Cytat:
No i znowu muszę napisać "ładnemu we wszystkim ładnie O!"
Ale myślałam, że jaśniejsze są Że bardziej blond, a ja widzę brąz.. A może ślepa jestem

---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ----------

Cytat:

Zapomniałam Wam napisać dziś i my kończymy 9 miechów i mamy coraz więcej zęba na wierzchu wieczorem chyba strzele sobie z tej okazji drina
klask i:

a strzel sobie, jest co świętować

---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ----------

Joa Twoja mała to ma słodkie minki na fotkach Zawsze jakieś ujęcie wywołuje uśmiech na twarzy
princessskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości