|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1081 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ
Kalpana jak ci ząb dziąsłem zarosnął to nie wiem jak teraz ale mi kiedyś wypalali laserem. Chyba brałam wtedy znieczulenie bo bólu nie pamiętam tylko smród palonego mięsa
![]() Dobra spadam na grilla. Zwaliło się do nas 10 osób. Kij w oko, że połowa z nich na krzywy ryj i doczepkę do innych. Szczerze to jestem trochę zła bo jak oni coś robią to o nas nie pamiętają. A jeszcze ja z tym moim brzusiem. Ch... z tym, TŻ będzie ich obsługiwał
|
#1082 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ
Heeej laseczki!
I nowe mamusie!! fajnie że dołączyłyście! my z powrotem w domciu... No i po co o bloku czekoladowym było wspominać? To był przysmak mojego dzieciństwa, z bratem zawsze walczyliśmy o to kto wyliże garnek :P Co do skurczów palców - mam i dlatego boję się ruszać palcami na wszystkie strony i przeciągać bo nie wiadomo w którym chwyci a boli to pierońsko!! Mam pytanie odnośnie do tej karty z ruchami - trzeba mieć ją przy sobie cały czas, prawda? moja Zosia ruchy ma raczej nieprzewidywalne, wiadomo że zaczyna szaleć po posiłku i kiedy się położę, ale nie jest tak że są to jakieś regularne pory... |
|
|
|
#1083 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
słabo mi...a Ty jeszcze o grilu...
|
|
#1084 |
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=Katee27;35437517]Zapomniałam wcześniej zapytać...czemu urodziłaś synka tak wcześnie?szyjka się skracała,jakieś skurcze?i jak on się dziś miewa?Jeśli możesz,prosze odpisz
bo tu niejednej z nas zagraża wcześniejszy poród...ale myślimy optymistycznie!Pierwsza ciąża przebiegała książkowo(chociaż muszę przyznać że się nie oszczędzałam).Po prostu w nocy zaczęły mi się sączyć wody i za 3 godz.urodziłam.Przyczyna oficjalnie jest nieznana.Ale miałam badaną szyjkę w listopadzie jak zdejmowałam wkładkę i lekarz powiedział że jest bardzo krótka szyjka ok.2cm po prostu taką mam z natury i być może to było przyczyną przedwczesnego porodu. A że to lekarz konował to w 1 ciąży nie miałam wogóle kontrolowanej szyjki(młoda,głupia nie wiedziałam że trzeba).Teraz też niby wiedział że szyjka krótka,ciąża mnoga, 1 poród przedwczesny a sobie olewał od początku i min. przez niego mam teraz problemy(już do niego nie chodzę). Synek jest zdrowy,ogólnie wyszedł z tego bez szwanku,nie ma żadnych chorób wcześniaczych.Ważył 2 kg i 46cm, był tydz.pod respiratorem,miał problemy z jedzeniem, potem rehabilitacja na którą też za późno trafiliśmy bo nie wiedziałam że trzeba wcześniej. Ogólnie to żebym wiedziała to co teraz wiem to bym uniknęła tego porodu przedwczesnego.To tyle,mam nadzieję że was nie nastraszyłam za bardzo... |
|
|
|
#1085 |
|
Zakorzenienie
|
Hey kochane, witam w sobotnie późne popołudnie
Niestety, sąsiedzi zalani... mężul wkurzony strasznie wrócił wczoraj z pracy, poszedł z nimi pogadać i ku mojemu zdziwieniu zachowali się bardzo ok. Powiedziieli, że damy stówkę na farbę i będzie dobrze. Mąż poszedł od razu do bankomatu, kupił im bombonierkę i dał 100zł. Zalało im cały sufit i wywaliło futrynę od drzwi do łazienki- tzn. tak napuchła, że nie mogą ich teraz zamknąć... dobrze, że halogenów im szlak nie trafił ![]() Mężul do wieczora ze mną nie rozmawiał, wkurzony, że nie dopilnowałam pralki dzisiaj już mu przeszły nerwy i rano pojechaliśmy wziąśc pralkę na raty. W poniedziałek nam ją przywiozą jest śliczna![]() za transport musieliśmy zapłacić gotówką, czyli wraz z kasą za zalanie 170zł jesteśmy w plecy najgorzej, że do 5 sierpnia zostało nam 300zł, z czego musimy jeszcze kupić rigipsy do zabudowy wc i farbę. Zęby to wsadzimy teraz chyba w ściany, a o zakupie czegokolwiek dla dziecka nie wspomnę Za co dokończymy remont to nie mam pojęcia dobrze, że z sąsiadami udało się dogadać i nie zawołali sobie więcej niż ![]() aga_ton ojoj współczuję zalania. Moja "przygoda" z wodą to pikuś w porównaniu z Twoją ![]() mój obwód brzucha wynosi 104 cm = 33tydzień dziś spotkałam koleżankę ze studiów, z którą ostatnio widziałam się końcem czerwca i stwierdziła, że wyglądam szczuplej niż wtedy i że mam malutki brzuszek ![]() na + mam 11kg ![]() maggie bardzo ładna "wyprawka" mam podobny szlafrok tylko ,że z różem. lemonka witamy cieplutkie Ciebie i Laurę ![]() Tysia ooo to widzę, że chyba będzie druga Jagódka w naszym gronie u nas miała być Angelika ale męzul ostatnio upiera się przy Jagodzie.Witam cieplutko weronika śliczny brzusio, faktycznie niziutko go masz. Mój aktualnie zaraz pod biustem się znajduję. Mam nadzieję, że wyżej już nie podejdzie, bo to chyba nie możliwe to widzę, że na + mamy tyle samo kg, tylko, że ja dwa razy większa jestem heheco do biustonoszy do karmienia to mi położna powiedziała, że najlepiej kupic rozmiar większy niż mam obecnie, bo biust bardzo rośnie zaraz po porodzie, w pierwszych dobach piersi są nawet dwa razy większe ![]() to prawda??
|
#1086 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1087 |
|
Zakorzenienie
|
a tak w ogóle to zapomniałam się pochwalić, że dziś zaczęłyśmy 33 tydzień
czyli jak to liczy mój gin 32tygodnie skończonestawiam zatem soczek ![]() ---------- Dopisano o 19:01 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ---------- kate gratuluję piłeczki
|
#1088 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1089 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
i przynajmniej z pralką już nie będzie stresów jak będzie nowa.Na jaką się zdecydowaliście w końcu? A z biustem to tak bywa,mi urosły 2rozmiary...Dziękuję za pochwały mojego brzucha ![]() ![]() A ciekawe jak Konczi z odkurzaczem?jej to się robota paliła w rękach ![]() Udało się naprawić? ---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ---------- Cytat:
Zdrówko soczkiem
Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy... Edytowane przez Katee27 Czas edycji: 2012-07-21 o 19:18 |
|||
|
|
|
#1090 |
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=Katee27;35438265]To on na wizycie nie badał Cie ginekologicznie?choć w sumie przy tak krótkiej szyjce trzeba pewnie dopochwowo... tzn.co jakbys wiedziała?żeby kontrolować szyjke,możesz jaśniej
![]() w pierwszej ciąży nie miałam ani 1 badania ginekologicznego i ani 1 usg dopochwowego z pomiarem szyjki.Chodziłam do niego na nfz a na usg prywatnie bo państwowo nie było usg w gabinecie. Żebym wiedziała że trzeba kontrolować szyjkę to bym się tego domagała. Żebym wiedziała że jest krótka to bym leżała.A ja zapieprz na pełnych obtrotach: ogródek posadzony i wypielony, w domu remont na maxa, posprzątane, codziennie śniadanko obiadek kolacja, zakupy itd. Żebym wiedziała że krótka pewnie bym leżała w szpitalu, a jak nie to chociaż sterydy by dali,może udało by się powstrzymać poród. Żebym wiedziała że już rodzę pojechałabym odrazu do szpitala o 2 stopniu referencyjności( przewieziono mnie tam karetką). Brakowało 15min a urodziłabym w karetce. Można tak gdybać w nieskończoność....Dobrze że za 2 razem człowiek mądrzejszy
|
|
|
|
#1091 |
|
Zakorzenienie
|
Katee27 jaka fajna piłeczka
a ile masz na plusie kg jeśli można wiedzieć ? ![]() angel gratuluję wkroczenia w 33 tydzień ![]() no i cieszę się że sąsiedzi poszli na ugodę bo mogłoby być różnie ... I nie pierdziel że jesteś dwa razy większa :P skoro mamy identyczną liczbę kg na plusie a ja wcale z niskiej wagi to nie startowałam ... A mi długość szyjki bada paluchami
|
#1092 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
chyba nie spotkałam takiego z powołania..z racji kryzysu kiedyś chodziłam jak zaczęłam mieć problem z okresem,ale zawsze wychodziłam stamtąd tak zdołowana z odebraną godnością kobiety...Jak mi zaproponował leczenie u swojego kolegi endo..ok.400zł miałabym płacić za usg z kontrolowaniem pęcherzyka,kilka dni po kolei...ale się wtedy napłakałam,że może już nie będziemy mieli dzieci..chyba,ze zaadoptujemy...byłam załamana i poszłam prywatnie do mojego ginka,który prowadził też moją pierwszą ciąże i mówię jaka sytuacja, pytam,czy on ma specjalizacje endokrynologa,a on to,że tu nie jest wcale potrzebny endo...!!!!!I co?tamten chciał dać zarobić koledzeCytat:
11kg i już 7dyszek na wadze
|
|
#1093 |
|
Zakorzenienie
|
Wyciągnęłam wszystkie rzeczy małego aby wyprać i tak się zastanawiam czy Wy pierzecie te na 3-6 miesięcy, czy tylko 0-3? No bo 3-6 to na 62cm no i miałam uszykowane, ale te 3-6 mnie jakoś stopuje. Pierzecie czy nie?
|
|
|
|
#1094 |
|
Zadomowienie
|
bylam wczoraj na fachowej sesyjce po znajomości .Moge sie pochwalić??
a co do tej szyjki to u nas w de tez za chetnie nie badają,przed urlopem w 22 tyg mi zbadali pierwszy raz od poczatku jak byly 2 usg dopochwowe a teraz znow nic jak bylam.... |
|
|
|
#1095 | ||
|
Zakorzenienie
|
Mamusie mam pytanko bo się martwię,czy Wam też tak ciężko się oddycha?
Mam wrażenie że brakuje mi tchu i nie mogę w pełni zaczerpnąć powietrza. ---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ---------- Cytat:
Ja wszystkie piorę Cytat:
Śliczne zdjęcia
|
|
#1096 |
|
Zadomowienie
|
mi sie ciezko oddycha i bardzo szybko sie mecze ,w sumie jak nop w kuchni 1,5 godz pochpodze to potem z pol godz musze odpoczywac
|
|
|
|
#1097 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a reszta na 62 wśród rodziny i znajomych każdy mnie uprzedzał że nie ma sensu kupować na 56 bo to jest na 2 tyg do miesiąca więc tak też zrobiłam Cytat:
![]() marta maluszek uciska na przeponę i stąd to ciężkie oddychanie ... też mi się tak zdarza
|
|
#1098 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1100 |
|
Zakorzenienie
|
Mi też się coraz ciężej oddycha, przepona zduszona.
To wypiorę wszystko. Nie pokazywałam Wam tortu Pauli, co ciocia jej zrobiła. Poprawiam się |
|
|
|
#1101 | |
|
Zakorzenienie
|
No fakt tutaj widać zdecydowanie różnicę
Cytat:
|
|
#1102 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
sama juz nie wiem czy kupowac wiecej na 56 czy nie boje sie ze mala sie urodzi taka dluga ze nawet tego nie ubierze. ale znowu jak bedzie tonoc w tych ciuszkach mam 4 pajace, 1 spiochy i 2 polspiochy i 5 bodow jakos moze damy rade weronika sliczny brzuszek i dla mnie nie ejst on wcale niski, ja mam go na takiej samej wysokosci i nikt mi nie powiedzial, ze nisko ![]() kate a ty to juz masz sliczna piłeczkę, taka kształtna ![]() angel matko wspolczuje tych wydatkow
|
||
|
|
|
#1103 | ||||
|
Zakorzenienie
|
tak wczoraj o tym harrym nawijałyście, że aż obejrzałam. i powiem Wam, że dziecku bym nie pozwoliła oglądać, bo troszkę straszne...
Cytat:
Cytat:
![]() witam nowe mamusie Tysię, Ulę i leemonkę - ale nam się objawiłyście na finishu prawie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
mąż mi na ryby wybył, a ja zabrałam się za robienie ciasta. w ogóle, gdy go poprosiłam o wyjęcie z górnej półki miksera, to zdziwił się po co zabieram się za wypieki. powiedziałam, że z racji wkroczenia w 35 tydzień. (ech... coś mi się wydaje, że zapomniał, że mam jutro imieniny... ).no ale z racji kolejnego tygodnia dla Was Mamuśki podaję tiramisu, serniczek i deser z jagodami ![]()
|
|
|
#1104 |
|
Zadomowienie
|
Katee śliczny, zgrabny brzuszek
Muminek bardzo ładne zdjęcia ![]() a co?! pamiątka będzie niesamowita ![]() może na pierwszą w przyszłym tygodniu bym poszła... hmmm pomyślimy ![]() póki co wstrzymywałam się, bo mój brzucholek malutki był, ale ostatnio coś mi się pojawiło więc fajnie będzie uwiecznić różne etapy ciąży ![]() ehhhh... z moich wielce ambitnych planów wyszedł zaledwie ułamek wysprzątany ![]() nie mam zwyczajnie siły i nie mogę za długo stać ![]() ale Basik najważniejszy, więc stwierdziłam że najwyżej teraz jeszcze oglądając TV i wizażując trochę kurzy pościeram i może pomopuje ehhhh jutro wraca
|
|
|
|
#1105 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Paula musiałabyc przeszczęśliwa
Edytowane przez kasiam187 Czas edycji: 2012-07-21 o 20:07 |
|
|
|
|
#1106 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale tort
|
|
#1107 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A co do staników to nie straszcie że po porodzie biust rośnie - przed ciążą miałam 65B a teraz 80B i chyba do większych się już nie przyzwyczaję |
|
|
|
|
#1108 |
|
Wtajemniczenie
|
aaa zapomniałam sie przywitac
![]() Tysia, Ula i leemonka miło że dołączyłyście |
|
|
|
#1109 |
|
Zakorzenienie
|
Mam pytanie jeszczo jedno.
Kupiłam osłonki na piersi do karmienia z racji tego że mam wklęsłe sutki a słyszałam że one pomagają przy karmieniu ale jak moje dziecie wyciągnie sobie ten sutek skoro ten kapturek mi tak odstaje
|
#1110 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się nie znam aczkolwiek też mam wklęsłe sutki i pewnie też będę musiała się zaopatrzyć w coś takiego ...ale to wyślę tż najwyżej po porodzie żeby kupił jak będę widziała że mały ma problemy ...
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:00.

fajnie że dołączyłyście!
To był przysmak mojego dzieciństwa, z bratem zawsze walczyliśmy o to kto wyliże garnek :P 
słabo mi...a Ty jeszcze o grilu...
bo tu niejednej z nas zagraża wcześniejszy poród...ale myślimy optymistycznie!

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

boje sie ze mala sie urodzi taka dluga ze nawet tego nie ubierze. ale znowu jak bedzie tonoc w tych ciuszkach
).