|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1111 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ
Cytat:
Cytat:
Bo ten sutek ma właśnie jakby wejść w to odstające miejsce, dzięki temu będzie pobudzany i spowoduje wypływ mleka. Kapturek musi bardzo mocno się do cyca przyssać. |
||
|
|
|
#1112 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ
Cytat:
co za precyzja z tymi kokardkamiCytat:
Cytat:
Przyzwyczaisz,nie będzie tak źle.Ja zawsze B a po porodzie D i powiem,że bardzo mi się podobały.Nawet seks był fajniejszy z takimi ,ale silikonów w życiu Mariana!!!Teraz już w ciąży mi urosły o jeden rozmiar...A ja w domku sama,bo mąż stwierdził,że śpi w namiocie na działce i synuś z nim chce...nie chce być sama...może przyjadą...przecież są zimne noce...
Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy... Edytowane przez Katee27 Czas edycji: 2012-07-21 o 20:38 |
|||
|
|
|
#1113 |
|
Zakorzenienie
|
są lekarze perły nawet na nfz; chodzę do takiego od 4 lat; on też prowadzi moją ciążę i nie wiem, czy lepszego gdzieś bym znalazła
to ja mam tak jak na zdjęciu nr 2. wydaje mi się, że 2 dni temu mi tak opadł Też piorę wszystkie ubranka. Te z lumpka wyprałam już raz w naszym proszku, a po niedzieli zabieram się za pranie wszystkiego w lovelli. Tylko zastanawiam się nad tym, czy kocyki, okrycie kąpielowe, pościel do łóżeczka, śpiworek do spania też powinnam wyprać? Teraz to wszystko jest takie milusie i nie wiem, czy się nie zniszczy.... koce i mój puchaty szlafrok zawsze piorę (jak już prania wymagają) w lanolinie i nie wiem, czy kocyki maleńkiej też mogę tak wyprać jeśli muszę je prać
Edytowane przez maggie123 Czas edycji: 2012-07-21 o 20:44 |
|
|
|
#1114 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1115 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że już w poniedziałek skończy, bo nie wiem czy do porodu zdąży mi zrobić te dwa kanały, a mam jeszcze inne zęby do podleczenia, a wolałabym nie chodzić już jak urodzę, bo nie wyobrażam sobie czekania w kolejce po kilka godzin...Elena dzięki za odpowiedź |
|
|
|
|
#1116 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kocyki i wszystko inne, rożki, pościel piorę też w loveli. Rozwieszę pranie i uciekam do łóżeczka popatrzeć w tv. |
|
|
|
|
#1117 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1118 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój 35tygodniowy (34t+1d) brzuszek
|
|
|
#1119 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
choć znam mamusie,które nowych ze sklepu nie prały...Kasiam,Filusia dziękuję w imieniu brzuszka ![]() muminku fajne fotki,super pamiątka będzie ![]() Ja też uciekam,bo przysypiam. Dobranoc!
|
|
#1120 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciliśmy od Babci. Najadłam się słodkiego
![]() Tamlin tort super. Paula musiała być zachwycona. Ja piorę wszystkie ubranka jak leci ![]() Muminku bardzo ładna sesja. Bedzie pamiątka. Marta ja od tygodnia kiedy brzuszek mi wywaliło to mam zadyszkę. Weronika kupiliśmy wanienkę, pieluchy flanelowe, Fride, wkładki laktacyjne, wkłady poporodowe, majtki poporodowe, rożek, przewijak, prześcieradła, podkładki na materac, Jelpa i kosz na zużyte pieluchy. Dziewczyny mam pytanie czy Wy kupujecie już pościel? Bo tak myślę, że póki co dzidzia będzie spała na płasko pod kocykiem, więc chyba narazie nie ma co kupować poduszki i kołdry. I dzisiaj jeszcze oglądałam wózek Mutsy Evo - cudo. Waży 8,5 kg i wcale nie jest taki mały. Zaczynam sie nad nim poważnie zastanawiać.
|
#1121 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane, a ja wleciałam tylko z zapytaniem o pewną kwestię. Od jakiegoś czasu często odczuwam takie jakby ciągnięcie w górnej partii brzucha ( na odcinku od pępka aż do piersi). Starałam sobie zawsze tłumaczyć, że to jakiś ucisk na narządy związany z rozrastającą się macicą. Jednak zaobserwowałam, że często to uczucie ciągnięcia pojawia się wieczorami po bardziej męczących dniach, dlatego dziś zaczęło mnie to naprawdę martwić. Czy wszystko ze mną ok? Czy któraś z Was ma podobnie?
|
#1122 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tez ogladałam musty evo, fajny jest poczytaj sobie opinie na necie ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1123 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Kochana ja tak mam gdzies od hmm.. 28-29tygodnia... raz nie byłam w stanie ustać na zakupach w galerii musiałam wyjsc ze sklepu i usiąść bo brzuch tak mnie właśnie od góry ciągnął jakby ktoś za skóre złapał i ciągnął do ziemi, nie wiem czy Ty odczuwasz coś podobnego ale z Twojego opisu wywnioskowałam że być może tak. Teraz nie jest to już aż tak silne, ale pojawia się bardzo często, po wysiłku oczywiście 3razy mocniej. Wiitam nowe mamusie ![]() Jestem wykończona.. od 6 rano na nogach i poza domem, dotarliśmy do chałupki pół godz temu, do tego TŻet z fochem i po kielichu poszedł spać. Niech już te moje maluchy wracają, bo tak głupio jak nie ma się do kogo w domu odezwać
|
|
#1124 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Próbuję właśnie "wczuć" się w ten ból i to jest tak, jakby jakieś gigantyczne zakwasy mięśni brzucha w górnych partiach. Też właśnie zauważyłam, że mam tak, gdy długo postoję w pracy lub np. przy myciu naczyń. Pytałaś może swojego lekarza o to? Może to rzeczywiście tylko z przemęczenia jakieś osłabienie mięśni?
ANTOŚ 28.10.2012 Edytowane przez Dearlie Czas edycji: 2012-07-21 o 21:48 |
|
|
|
|
#1125 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie w tym kapturku jest spory zapas, mimo że mam rozmiar S. A jak to zrobić żeby się mocno przyssał?
|
|
|
|
|
#1126 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kiedy opisałam mu ten ból w taki sposób jak Tobie to stwierdził że to może mieć związek po prostu z jakimiś anomaliami żołądkowymi, ale w końcu doszliśmy do tego że niestety- skóra się jakoś rozciągać musi a "skurcze" po męczącym dniu, czy dłuższym staniu to uczucie napiętości potęguje. Chyba trzeba się z tym pogodzić i tyle. i jakoś przetrzymać. ---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ---------- Aleee mnie skurcz właśnie złapał!!!!!!!!!!!!!!!! i jak ciągnie do pachwiny ałłłłłłłłłłlaaaaaaaaaaaaa aaa
|
|
#1127 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ---------- dyiekuje za komentaryzmi,tez jestem zachwycona i w koncu widze ze mam bzus |
|
|
|
|
#1128 |
|
Zadomowienie
|
TO I JA DOKONALAM POMIARU obwod brzusia 110 w prawie 30tygodniu
|
#1129 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mam wszytsko juz poprane łącznie z kocykami, ręcznikami, zabawkami, zasłonkami i pościelą nie nałożyłabym nieupranych ubranek niemowlakowi, nawet tych ze sklepu.
Edytowane przez leemonka Czas edycji: 2012-07-21 o 22:35 |
|
|
|
|
#1130 |
|
Zakorzenienie
|
Nadrobilam
![]() byliiśmy u mamci,objadlam sie jablecznika i sasiad dal mi jablka z sadu to zesmarzylam i do ssloiczkow . Uwiellbiam takie .Chcialam zmierzyc brzuch ale nie moge znalezc centymmetra,a co do wysokosci brzucha to mi tez sie nie zaczyna od piersi,tylko tak nisko mam. a sojka i jak,lepiej juz? Ty Nam sie tu nie kurcz jeszcze:-D Muminek sliczna sesyjka i ogolnie wszystkie macie piekne brzuszki ![]() zmykam na dzisiaj,dobranoc
|
|
|
|
#1131 |
|
Zadomowienie
|
Anusia, dziękuje już lepiej, ale kurde mnie to już sieka raz na jakiś czas tak konkretnie - skurcz zaczyna się w górnej części brzucha, wędruje w dół a na koniec rozchodzi się do krzyża- i to jest najgorszy moment... sieka mnie po kręgosłupie tak że mam świeczki w oczach. Do tej pory miałam takie 4 skurcze.
|
#1132 |
|
Zakorzenienie
|
Oj kochana to ja trzymam kciuki aby to to byly takie nie grozne skurcze,zeby niic z Nich nie wyniklo
|
|
|
|
#1133 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
My z TŻem chcemy sobie zrobić mini sesyjkę z brzuszkiem, czekamy tylko na jakąś ładną i pogodną niedziele. Może jutro będzie okazja
|
|||||||
|
|
|
#1134 |
|
Zakorzenienie
|
))dzisiaj pobudka po 4 więc wyspałam się nie powiem na weselu ![]() Tamlin śliczny ten tort ... ![]() piszecie o tych obwodach, ja nie mam odwagi zmierzyć się ... ta niewiedza mi nie przeszkadza ![]() ---------- Dopisano o 05:19 ---------- Poprzedni post napisano o 05:11 ---------- Sojka kochana Ty z Zośką sojusz zawrzyj i nie kombinuj dobrze ? no ... aż mnie ciarki przeszły nie ? wdech wydech ... te skurcze to do 4 tyg przed mogą się pojawić???
|
#1135 |
|
Zadomowienie
|
Dziendoberek
![]() krowki wydojone więc można poleżec przy niedzieli wczoraj jeszcze ogorki kiszone robiłam 15 słoikow u mnie narazie słoneczko swieci
|
#1136 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale tez mialam opor przed tymi wiekszymi![]() Cytat:
no bomba poprostuCytat:
ja tez bym jakies fajne zdjatka na pamiatke chciala .z pierwszej ciazy mam ich naprawde chyba tylko z 5 i szkoda mi,ze nie mam wiecejCytat:
![]() Cytat:
mi wchodzi cala dlon ![]() Cytat:
Cytat:
![]() dzien dobry ja tez juz od 5:30 wyspana musialam moich wedkarzy na ryby wyprawic .....i siedze sobie sama i odpoczywam..moze pospie jeszcze troszke ![]() milej niedzieli kochane aha zapomnialam wam napisac,ze mi dopiero ta ciemna linia na brzuchu wyszla i na dodatek jakas krzywa :P
Cała sztuka polega na tym,żeby będąc sobą być kimś wyjątkowym ! ![]() Edytowane przez sandra23s Czas edycji: 2012-07-22 o 07:12 |
|||||||
|
|
|
#1137 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć. Zbieram się do pracy. średnio się wyspałam, bo Maluch zrobił sobie w nocy dyskotekę
|
#1138 |
|
Raczkowanie
|
witam się niedzielnie, wczoraj nie miałam siły już na odpisywanie ale dziś z rana tak szybciutko bo zaraz wybywamy jak tylko sie zbierzemy bo kosciółka i moich rodziców
kraven- mutsy evo też oglądałam tylko akurat była spacerówka, najpierw zachwyciłam sie nim na necie,a na żywo już trochę zapał opadł - przy spacerówce podkreślam - chociaz nadal jest na naszej wóżkowej liście - mój maż nie jest przekonany do kółek piankowych - no ale stąd jest ta waga - 8,5 kg, biorąc pod uwage że nasze dzieci juz z początkiem wiosny moga korzystać ze spacerówek to akurat ta wydaje się dla mnie zbyt płytka i nie dla takiego maleństwa ale jeszcze go nie skreśliłam z listy, zastanawiam się nad navingtonem cadetem obecnie ![]() odnośnie skurczy w stopach to pojawiły się w mnie dwdwukrotnie w ciągu ostatnich dni, w zasadzie chodzi tu o palce stóp - toche zaniedbałam branie magnesinu, ciągnienie brzucha od piersi do pepka też mam ( ja to chyba wszystko mam miłego dzionka ja spadam budzić męzusia bo wczoraj jak w nocy z pracy wrócił to wogóle się nie kłądł tylko malował naszą sypailnie, pożniej wyszliśmy ze znajomymi wypił ze 3 piwka i padl jak długi
|
#1139 |
|
Zakorzenienie
|
Hey kochane, ja już od 6 nie śpię i czekam, aż mężul wstanie.
Wczoraj do 1 w nocy sobie gawędziliśmy, a wszystko dzięki braku tv i neta w domu coś się chyba zepsuło w upc, bo nic nie działa. Polecam takie odcięcie od multimediów - pomaga w polepszeniu stosunków małżeńskich![]() Dodzwonić się wczoraj cały dzień do nich nie mogłam i tylko posłuchałam komunikatu: "w związku z przeprowadzeniem prac w dniu 25 lipca będą przerwy w dostawie internetu i tv". Najlepiej, że wczoraj był 21 ![]() Teraz jest net ale ciekawe jak długo po za tym u nas wszystko ok oprócz tego, że straaasznie brzydka pogoda i zimno brrr, zmykam z powrotem do łózia![]() udanej niedzieli kochaniutkie kate ostatecznie wybraliśmy tę http://www.euro.com.pl/pralki/samsun...sw2.bhtml#opis anesh, kate, coco dziekuję weronika no ja z 70kg startowałam ![]() muminek śliczne zdjęcia ![]() tamlin wow śliczny torcik! tak zdolnej ciocico do prania to ja w przyszłym tygodniu piorę rzeczy 0-3 mc w pierwszej kolejności, co do reszty to się zastanawiam, bo zanim ich będę używała to trochę minie maggie śliczny brzusio ![]() kraven ja chciałam kupić później, ale tak akurat wyszło, że kołderkę i podusię kupiła nam męża chrzestna + pościel ![]() kurczę nawet tego jeszcze nie widziałam, bo teściowie na urlopie, a jak na razie to u nich wszystko stoi wraz z łóżeczkiem i wózkiem
|
#1140 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Musiałam wstać, bom głoooodna jak wilk.... W nocy budzę się na siku i z głodu, ale w nocy to jeść nie idę, bo w ogóle bym nie zasnęła... Moja Kruszynka fajnie tańcowała do 1:30 .No i jeszcze 5 dni....Ach... nie daje mi to spokoju... Dobrze, że tż wrócił to mniej myślę... ---------- Dopisano o 08:30 ---------- Poprzedni post napisano o 08:16 ---------- Maggie śliczny brzusio ![]() Cytat:
![]() Cytat:
, ja już nawet smaku sobie przypomnieć nie mogę tak dawno nie piłam...Cytat:
. Jak ona się pojawia - tak z dnia na dzień czy najpierw jasna, a potem ciemniejsza...?Dziś w nocy złapał mnie skurcz łydki - pierwszy raz
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:26.

boje sie ze mala sie urodzi taka dluga ze nawet tego nie ubierze. ale znowu jak bedzie tonoc w tych ciuszkach
mam 4 pajace, 1 spiochy i 2 polspiochy i 5 bodow jakos moze damy rade
co za precyzja z tymi kokardkami
,ale silikonów w życiu Mariana!!!Teraz już w ciąży mi urosły o jeden rozmiar...
chyba nie spotkałam takiego z powołania..
Mam nadzieję, że już w poniedziałek skończy, bo nie wiem czy do porodu zdąży mi zrobić te dwa kanały, a mam jeszcze inne zęby do podleczenia, a wolałabym nie chodzić już jak urodzę, bo nie wyobrażam sobie czekania w kolejce po kilka godzin...
).