|
|
#781 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XV
Cytat:
![]() Cytat:
Mówiłam kiedyś małżowi, że jeśli mielibyśmy się decydować na dom to dopiero wtedy jak będziemy mieć bardzo dużo kasy -czyli pewnie nigdy Ja sobie nie wyobrażam wypruwania żył bo trzeba zapłacić ratę kredytu (i przez najbliższe 30 lat), albo kupić cegły czy dachówkę albo coś tam naprawić w domu.Też wolę wakacje - w tym roku bardzo ubolewam z tego powodu, że prawdziwych wakacji nie mieliśmy. Jakieś tylko kilkudniowe wyjazdy. Zazdraszaczam trzech tygodni wakacji, my mogliśmy pozwolić sobie tylko na dwa Chociaż może kiedyś mi się odmieni i zapragnę własnego domu ![]() Eh przeglądam linka i coraz bardziej chce mi się gdzieś jechać - Zagórzem Śląskim też bym nie pogardziła
Edytowane przez Mandragorrka Czas edycji: 2012-07-21 o 19:47 |
||
|
|
|
#782 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a jakby by w ciązy cudem zniknęłam torbiel która mam to juz wogóle rewelka bo nie musiałabym byc na nowo diagnozowana przez innego lekarza |
|||
|
|
|
#783 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A do tej knajpki mamy sentyment - byliśmy tam po raz pierwszy za czasów panieńsko-kawalerskich i zawsze tam wracamy. Zimą siadamy przy kominku (zdarzyło się, że i knajpowym kotem na kolanach) a latem na przystani i delektujemy się pięknymi widokami. Spłacanie kredytu przez kolejne 30 lat - odpada. A jak będziemy mieć dużo kasy (czytaj pewnie nigdy ), to chcemy wyemigrować do Singapuru
|
|
|
|
|
#784 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny uzywa któraś z Was mydła bezdotykowego dettol?
|
|
|
|
#785 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Mój mąż też nie chce słyszeć o kredycie Dlatego jeszcze nie budujemy domu... Ale ja wierzę, że za 3-4 lata będzie nas stać na budowę. Może nie będzie to willa bo nie o tym marzymy, ale będzie to nasz domek A wakacje - jeździmy na nie tylko o ile ja chętnie pojadę daleko i w nieznane o tyle mój mąż nie przepada za takimi eskapadami - więc pozostaje kompromis.Ale łazienka idzie szybko - dziś położyli spory kawałek płytek na ścianach I jeszcze robią Mąż twierdzi, że jutro też będzie coś robił - za wszelką cenę chce skończyć przed porodem.A ja jeszcze torby nie spakowałam Chyba najwyższa pora zrobić to jutro
|
||
|
|
|
#786 |
|
Zakorzenienie
|
ale mam straszny ból głowy. Od kilku godzin juz chyba nie wyrobie i sie zlamie na paracetamol
|
#787 |
|
Rozeznanie
|
Nie
Ciastuś łyknij tabsa bo czasem dla organizmu ból jest większą męczarnią niż taka tabletka. Jedna uwaga - nie wiem jaki to ma wpływ na mamę karmiącą. Jak byłam przeziębiona w ciąży gin powiedział, że apap nie ma wpływu na dzidzię ale nie wiem jak to jest karmiąc. Vwiktoria no to dla ekipy remontowej Idę posiedzieć z małżem bo czuje się zaniedbany Potem się odezwę..Mam jedno pytanie do mam, które kupowały konika z Fisher. Gdzie kupowałyście i ile płaciłyście? |
|
|
|
#788 |
|
Zakorzenienie
|
jeśli wieczorami/nocą pobolewa mnie podbrzusze i brzucho czasem twardnieje to powinnam brać nospę albo cuś?
nie rozmiawiałm z ginką na ten temat bo do ostatniej wizyty nie miało to miejsca.
|
#789 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Też jestem pod wrażeniem, że jeszcze robią. I mam nadzieję, że w następnym tygodniu skończą i będzie można sprzątać i zamawiać meble ![]() Ja konika kupowałam na allegro. Z przesyłką zapłaciłam coś ok. 70 zł (sam konik 56zł). Licytowałam też na allegro konika ale się nie opłaca kupować bo używany wylicytowany został za 50 zł. To ja wolałam dodać te parę zł na nowego. Ciastek a może głowa Cię boli z głodu (ja tak mam). Na pewno nie chce Ci się jeść? |
|
|
|
|
#790 |
|
Zakorzenienie
|
W ogóle te pampersy robią się mega ciężkie, nawet bez kupki. O dziwo bardziej pasują nam Happy - mam poczucie, że niepotrzebnie kupiłam pamki. Poza tym te gumki się Małej odciskają na nóżkach.
|
|
|
|
#791 |
|
Zakorzenienie
|
Ja konika kupowałam na all, dałam niecałe 70zł razem z przesyłką kurierską
Ciastuś jak głowa boli bierz paracetamol, można spokojnie, w szpitalu dawali na bóle wszystkim dziewczynom
|
#792 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Prince, paracetamol nie przenika do pokarmu - wcinaj śmiało! A my dziś byliśmy w restauracji na obiadku z Małą
|
|
|
|
|
#793 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Super, że łazienka idzie szybkoJa torbę do końca spakowałam dopiero wczoraj (no muszę jeszcze dorzucić ze 2-3 rzeczy, ale to już jak akcja się zacznie) - i to tylko dlatego, że małż mnie zmusił Ja bym to pewnie zostawiła na ostatnia chwilę, czyli pewnie dopiero wtedy jak zaczęły by się skurcze ![]() Cytat:
Ciastuś, weź tabletkę.Nie używam, szczerze to pierwszy raz słyszę. |
|||
|
|
|
#794 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki Dziewczynki za info w sprawie konika.
Obchodziłam dziś wszystkie sklepy w mieście i nikt o niczym takim nie słyszał ![]() pozostaje więc allegro... Ja właśnie prawie skończyłam obiad na jutro, rano tylko zupkę ugotuję, mam smak na koperkową...ale już mam dość prac na dziś. Mało co dziś leżałam więc muszę nadrobić. Nie wierzę jednak, że będę spała w nocy bo poprzednia była super - spałam od 1 do 8.30 z jedną przerwą na siii o 4. |
|
|
|
#795 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja w czwartek byłam u koleżanki, która rodziła w zeszłym roku w lany poniedziałek. Mówiła, że jak jej odeszły wody w złapały skurcze w nocy to najpierw wstała i sprawdziła w necie po czym poznać, że to wody i skurcze porodowe Jak już się okazało, że to to to rozpakowała torbę, którą miała spakowaną i ponownie w necie sprawdziła czy na pewno wszystko wzięła Następnie poszła się wykąpać i dopiero na końcu (od czasu jak się obudziła minęła ok. 1h) obudziła męża i zapytała czy zawiezie ją do szpitala ![]() Ja jednak jutro spakuję torbę
|
|
|
|
|
#796 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak by buszowała na wizażu, to już dużo wcześniej wiedziałaby czego potrzebuje ![]() Ale ma to też dobre strony - zajęła sobie czymś czas w oczekiwaniu na rozkręcenie akcji. |
|
|
|
|
#797 |
|
Zakorzenienie
|
to takie mydło antybakteryjne, niestety dosc drogie, ale ja mam fioła na pukncie czystych rąk i mysle by kupic zeby w niektorych przypadkach "odkażać" dłonie przed dotknięciem noworodka
Edytowane przez phdwao Czas edycji: 2012-07-21 o 21:30 |
|
|
|
#798 |
|
Wtajemniczenie
|
ja mam dettol i w kuchni i w łazience odkąd mieszkamy z maluszkiem ale nie to bezdotykowe tylko z pompką Edytowane przez wanilllka82 Czas edycji: 2012-07-21 o 21:31 |
|
|
|
#799 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#800 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Osobiście uważam, że to przesada. Myślę, że maleństwo powinno oswajać się z bakteriami - takimi zwykłymi domowymi. Zachowanie zwykłych zasad higieny w zupełności wystarczy.Teraz oglądam ich produkty - mają też takie "zwykłe" mydła. Znaczy antybakteryjne, ale w zwykłych dozownikach. Może takie by wystarczyło? Pewnie lepsze niż zwykłe mydła, ale bez szaleństwa. Edytowane przez Mandragorrka Czas edycji: 2012-07-21 o 21:36 |
|
|
|
|
#801 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Sama waży jakieś 46kg, a urodziła dziecko, które ważyło prawie 4kg Do tego młody miał 60 cm, a ona ma jakieś 155cm I rodziła sn przez 14h (z czego przez ok. 10h miała rozwarcie ok. 3cm) i żadnych środków znieczulających. Do tego sama na sali porodowej bo mąż z nią nie chciał być bo się bał, a na nikogo innego ona się nie zdecydowała. I jeszcze mówi, że bolało, ale wydawało się jej, że będzie bardziej boleć ![]() Jak się nasłuchałam o jej porodzie to naprawdę jeszcze nie mogę wyjść z podziwu
|
|
|
|
|
#802 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#803 |
|
Zakorzenienie
|
Blue ja Happy nie kupuję bo podobno chłopcy lubią je przesikać. A tak z ciekawości: co jadłaś w restauracji?
![]() phdwao ja mam dettol ale takie z pompką antybakteryjne |
|
|
|
#804 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Moja gin nawet 2 razy była u mnie w szpitalu spytać, co słychać, jak się czujemy, więc czuję się dopieszczona :P Ja mam. W szpitalu też chyba z tej firmy było mydełko, nie pamiętam. Cytat:
Cytat:
Mam dziś kryzys, cały dzień z córą na rękach, tż był w pracy do 14, a potem poszedł książę spać, więc z pomocy nici. Ehhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh h. |
||||
|
|
|
#805 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#806 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i co fajne to mydelko? wspołczuje, królewicz bedzie spał a ty flaki wypruwasz
|
|
|
|
|
#807 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wow, jestem w szoku, że dała radę urodzić... Takie drobne kobietki często rodzą przez cc.Znajoma mojego małża miała tak samo - ona jest bardzo drobna, taka wąska, miała dużego syna i też urodziła sn. Poród wspomina jako długi i koszmarny, bardzo żałuje że nie miała cc. Cytat:
Ręce myję raz, ale za to po kilka, kilkanaście razy sprawdzam czy zamknęłam drzwi do domu
|
||
|
|
|
#808 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Taka mała sugestia ![]() Ja powiem tak - pracuję w zakładzie przemysłowym gdzie jest bardzo agresywna chemia. Prawie 100% pracowników do kąpieli po pracy używa białego jelenia - nie wysusza (a przy tej chemii łatwo o to) i do tego bardzo dobrze usuwa bród. Próbowaliśmy różnych innych mydeł ale albo nie myły zbyt dobrze, albo skóra była bardzo wysuszona. |
|
|
|
|
#809 |
|
Zakorzenienie
|
Phdwao ja go używam sporadycznie tylko po kontakcie z psem tż. Dla mnie to mydło jak każde inne tylko z napisem antybakteryjne
|
|
|
|
#810 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, ale czy żelazko wyłączone? zawsze sie cofne sprawdzic, mimo ze ma fukncje samego wyłączania sięCytat:
---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ---------- Cytat:
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:00.

Mamy takie wspomnienia i tylu przyjaciół dzięki temu, że ubolewamy, że stać nas na wyjazd tylko raz w roku. Co prawda nasze wakacje zazwyczaj trwają 3tygodnie ale i tak nam mało 
Ja sobie nie wyobrażam wypruwania żył bo trzeba zapłacić ratę kredytu (i przez najbliższe 30 lat), albo kupić cegły czy dachówkę albo coś tam naprawić w domu.

Chyba najwyższa pora zrobić to jutro

W ogóle dziś Mały strzelił taką kupę, że ten pampers to z kilogram ważył, człowieka by można nim zabić

Ciastuś, weź tabletkę.