|
|
#421 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013
Cytat:
mdłości są nadal ale już nie takie ogromne jak w ubiegłym tygodniu. Ogólnie daję radę współczuje sytuacji w sklepie!
|
|
|
|
#422 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mi na całe szczęscie nudności przeszły, martwiłam się trochę tym,ale byłam wczoraj u lekarza, maleńswto dalej rozwija się dobrze, serduszko bije.. Tylko dziś chodzę tak wściekła, tym razem to ja nakrzyczałam na ekspedientkę,heh
|
|
|
|
|
|
#423 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny,
z tym pasztetem, to chodzi o to ze jest tam watrobka, ktora zawiera witamine A, i to ona jest niedobra dla kobiet w ciazy, bo ulepszacze to mamy teraz w co drugim produkcie, nie wspominajac juz o sztucznie pedzonych warzywkach;/ |
|
|
|
|
#424 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja co prawda jeszcze do listopada mam 30![]() Mi dzisiaj na zakupach w Auchan zrobiło się słabo i musiałam przycupnąć na ławeczce na chwilę. Mąż się śmiał, że to znak, że nie mogę łazić na zakupy.
|
|
|
|
#425 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale te zasłabnięcia nie są fajne. Mnie się kręci mocno w głowie, a przecież to sam początek.
|
|
|
#426 |
|
Raczkowanie
|
AgatkaL, wlasnie tez myslalam zeby zaczac sobie jakies takie gazetki kupowac, mowisz , że M jak mama jest fajna? a moze polecacie jeszcze jakies? Ja mam wogole fajna ksiazke o przebiegu ciazy i rozwoju dziecka, tylko pozyczylam ja kuzynce jak ona zaszla w ciaze, a teraz nie moge sie o nia doprosic, bo ciagle zapominaja..hehe.. a na razie nie chce sie chwalic, ze jestem w ciazy, jeszcze poczekamy az zobacze serduszko i bede wiedziec ze jest ok
wiec nie moge powiedziec wprost ze jest MI potrzebna:P bo w rodzinie wiesc rozchodza sie baaaardzo szybko :P hehe..Dragusia88, to rzeczywiscie nie zazdroszcze takiego przezycia:/ mnie na razie wymioty nie mecza, czasem cos mnie zakreci w zolądku, ale nie az tak bardzo.. zobaczymy jak dlugo
|
|
|
#427 | ||||
|
Zakorzenienie
|
hej
a miałam zajrzeć tu z rana ale sprzątanie, zakupy, pieczenie no i zastał mnie wieczór ![]() Marika witamy kolejną mamusie Cytat:
![]() aigrene witamy i zapraszamy Cytat:
Cytat:
Dragusia uuu współczuje sytuacji ze sklepu ![]() Cytat:
proszę o odpowiedź bo teraz mam dylemat, mąż przywiózł wątróbke z królika i się zastanawiam czy mogę jeść czy nie
|
|
|
#428 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ja np. dzis jadlam kanapki z pasztetem (ze sklepu!), a w pierwszej ciazy tez jadlam pasztet i samą watrobke i wszystko bylo ok!
|
|
|
|
|
|
#429 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny przesadzacie z tą wit. A......
W ciąży zapotrzebowanie na wit A wzrasta, co nie znaczy że trzeba przyjmować suplementy żeby uzupełnić jej niedobór. Wystarczy jeść zbilansowane posiłki. Na prawdę nikomu nic się nie stanie od zjedzonej wątróbki, marchewki czy jajka (bo w tych produktach jest jej najwięcej). Owszem nadmiar wit A na początku ciąży może powodować poronienia, ale właśnie dlatego nie zaleca się stosowania suplementów z dodatkiem wit A. Jeść pasztety można, wątróbki też. Dragusia oj....przeżycie niezbyt przyjemne...Mnie tylko mdli na razie, choć czasem to wolałabym jednak zwymiotować ![]() joanna200 ja mam usunięty woreczek żółciowy. Z trzustką nie miałabym problemów gdyby ktoś wcześniej mnie zdiagnozował :/ W ciągu 4 miesiący byłam 6 razy na izbie przyjęc i za każdym razem nikt nie zrobił mi USG a diagnoza to zapalenie żołądka Okazało się ze to właśnie woreczek dawał mi takie objawy i wystarczyło USG zrobić i zobaczyć kamloty...Dzisiaj musiałam położyć się popołudniu bo coś mnie zaczęło podbrzusze boleć
|
|
#430 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja też mam usunięty.. mnie bolało jakieś dwa tygodnie, myślałam, że to z przemęczenia i od noszenia córeczki, aż trafiłam do szpitala karetką.. tylko u mnie od razu zrobili usg i wyszły kamienie.. leczyli mnie długo, a że mój szpital jest jaki jest to chcieli mnie kroić, a ja się nie zgodziłam i na własne życzenie się wypisałam do kliniki do Krakowa a tam mi najpierw robili papilotomie, potem do domu, ustalili termin zabiegu i po miesiącu usunęli woreczek laparoskopowo w klinice jednego dnia.. oczywiście cały czas dieta i w między czasie zdarzało mi się wylądować jeszcze w szpitalu, bo miałam ataki..
Edytowane przez joanna200 Czas edycji: 2012-07-22 o 09:50 |
||||
|
|
|
|
#431 |
|
Zakorzenienie
|
ależ tu pustki
|
|
#432 |
|
Zakorzenienie
|
hej
pustki bo pewnie każda odpoczywa
|
|
#433 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak wrócą z meczów to dostaną ;P a na wątróbkę nie ukrywam też mam chętkę.
|
|
|
#434 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ratatuj też zachęcające. Na pewno pyszne. Nie jadłam nigdy jeszcze. Mnie męczą kolki cały czas;/ wczoraj to okropny ból, że musiałam wracać do domu ze spotkania ze znajomymi bo myślałam, że padnę! Na szczęście przeszło po Nospie. Dziś piłam herbatę z kopru włoskiego i kminku. Mam nadzieję, że się ustabilizuje trochę. Ciągle bekam i odbija mi się:/
|
|
|
|
#435 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ratatuj możesz sobie zrobić przez Pomysł na... winiary
|
|
|
#436 |
|
Raczkowanie
|
Dragusia- ale mi ochoty narobiłaś na Ratatuj...chyba popędze jutro do sklepu i będzie na obiad
ja dzis w koncu spełniłam swoja zachcianke i było duuużo fasolki szparagowej.Dziewczyny, czy któraś z Was mieszka może w UK?
|
|
|
|
|
#437 |
|
Zakorzenienie
|
byliśmy dziś u teściów na obiedzie, przy okazji dostaliśmy książkę 2w1: kalendarz ciąży i pierwszy rok życia dziecka, taka trochę książka/album, bo z miejscem na wklejanie zdjęć, jakieś notatki, itp. fajne to
|
|
|
|
|
#438 |
|
Zakorzenienie
|
a ja się czuje jakaś wzdęta i źle mi z tym
|
|
#439 |
|
Rozeznanie
|
Dragusia88 ja też.. nie wiem od czego to.. wydaje mi się, że odkąd jem duphaston to tak jest.. wkurzające..
|
|
#440 |
|
Raczkowanie
|
A ja dzis bylam z mezem w Krakowie na wycieczce w Ikei, pokupilismy troche rzeczy, oczywiscie nieplanowanych:P A potem spacerek po rynku, obiadek i do domu. I wrocilam tak zmeczona, jakby caly dzien po gorach lazila..masakra.. wkurzajace to jest bo nigdy tak nie mialam, a za tydzien jedziemy w gory i boje sie ze za duzo nie pochodze z taka kondycja:/
Milego tygodnia rzycze wszystkim, szkoda ze te weekendy takie krotkie:/
|
|
|
#441 |
|
Zakorzenienie
|
hej
może i ja ten Ratatuj zrobie mam cukinie i papryke więc bym wykorzystałamonis mi jakoś fasolka szparagowa ostatnio nie podchodzi, kilka razy mi rodzice przynieśli z działki ale powiedziałam że więcej nie chce bo mi się wraca a kiedyś to uwielbiałamLiwka zupka z kurek, mniam mniam mnie wogóle jakoś od mięsa odrzuca najchętniej to bym jadła bułke z masłem i serem żółtym i tyle
|
|
#442 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jade zaraz po pas do Lidla
![]() Bo się sprzyda skoro ja już w rozpietych spodniach chodze ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#443 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#444 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
,przez dwa dni nie zaglądałam i w sumie nic tu się niedziało....Ja dziś cieszę się z pogody-wreszcie ciepełko... Czekam niecierpliwie za jutrzejszą wizytą u gina -pierwszą można powtórnie ,nazwać bo tamtej nie biorę pod uwagęCzuję się strasznie wzdęta-nie wiem czemu i od czego ,pomaga wam coś???Jem normalnie,nie mam zachcianek....nie wiem co jest.... A i jeszcze jedno,czy któraś z was uprawia jakiś sport,ćwiczenia w stanie obecnym?...nie chodzi mi o coś wyczynowego,wiadomo,że siłka odpada ,bieganie...itp. ale ćwiczenia na orbitreku (takie lekkie są jak kołysanie..),basen,bieżni a -marsz .... Trochę mam dosyć tego spania..... Wcześnie ćwiczyłam regularnie,zrobiłam sobie przerwę regeneracyjną na 2 mies. i w tym czasie zaszłam w ciążę,trochę brakuje mi ruchu i się strasznie rozleniwiłam......:ziewam : |
|
|
|
|
#445 |
|
Zakorzenienie
|
nestelle ja do tej pory chodziłam na Zumbe, tylko że teraz akurat mam przerwe wakacyjną ale chyba jednak z niej zrezygnuję od września
mam 3 miejsca w karnecie jeszcze nie wykorzsystane to sobie na Lady stealing pochodze taka salsa w pojedynke trochę lżejsze od zumby![]() no i na basen od wrzesnia planuję dalej chodzic jeśli mąż nadal będzie miał bezpłatne wejściówki z pracy
|
|
#446 |
|
Zadomowienie
|
LiwkaO mniam zupka z kurek
![]() joanna200 Duphaston niestety tak działa czujesz się napompowana, wzdęta i napuchnięta.Malpka mnie odrzucało w pierwszej ciąży od mięsa i dziewuszka się urodziła. Ponoć to jest jedyna metoda z tych wszystkich zachciankowo -jedzeniowych po której można faktycznie poznać kto mieszka pod naszym sercem. Jeśli w ciąży jesz dużo nabiału - będzie dziewczynka (ponoć płeć żeńska potrzebuje więcej białka właśnie z nabiału) Jeśli jesz mięso a nabiał Cie odrzuca - będzie chłopiec (potrzebuje biało zwierzęce) Na początku w to nie wierzyłam mimo, że wyczytałam to w artykule medycznym, dopiero po wysondowaniu kilkunastu dziewczyn w ciąży stwierdziłam, że to się trzyma kupy ![]() nestelle oczywiscie że możesz być aktywna. Basen i marsz na pewno Ci nie zaszkodzą Ach dziewczyny miałam pisać już wcześniej. Jeśli borykacie z mdłościami, polecam środek Mamarin. W ogole to zaczęłam wertować moje mądre ksiażki ze studiów i okazuje się ze najczęstszą przyczyną mdłości i wymiotów nie jest podwyższony poziom betaHCG jak wszyscy mówią, ale niedobór witaminy B6. Sama byłam pewna, że to przez betę w pierwszej ciąży i się wymęczyłam trzy miesiące ![]() Spróbujcie, ja już zaczęłam brać.
http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/9042 SARA - Mała Księżniczka http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/13591 KRÓL ARTUR Edytowane przez MARIKA.S Czas edycji: 2012-07-23 o 12:46 |
|
|
|
|
#447 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jestem wegetarianką i to od dzieciństwa,diete mam bardzo zbilansowaną -dietetykę znam od podszewki..-i jestem szczegółnie nabiałowa ...a mam już synka i córeczkę... Mam też znajomą która przez całą ciążę jadła lody,chyba tony lodów-tym sposobem powinna urodzić bałwanka..
|
|
|
|
|
|
#448 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dziś wieczorem mam I wizytę u gina! Trzymajcie kciuki! Edytowane przez Villga Czas edycji: 2012-07-23 o 13:43 |
|
|
|
|
|
#449 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Marika u mnie za to w 1c. wcale nie odrzuciło od mięsa a tez była dziewuszka więc sama nie wiem jak na to patrzec chociaż flipsy czekaloadowe zjadam całe na raz
|
|
|
#450 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a na uczucie napompowania coś masz?
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:18.

a kiedy termin?
i w sklepie bleh strasznie traumatyczne przeżycie. nie polecam
mdłości są nadal ale już nie takie ogromne jak w ubiegłym tygodniu. Ogólnie daję radę
współczuje sytuacji w sklepie!

05.07.2008 

Okazało się ze to właśnie woreczek dawał mi takie objawy i wystarczyło USG zrobić i zobaczyć kamloty...