Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. V - Strona 104 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-21, 21:19   #3091
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. V

Cytat:
Napisane przez princessskaa Pokaż wiadomość

Niunia pojechała do dziadków, a my idziemy do kina Dawno nie byliśmy, jeszcze dzidzia w brzuszku była

Nie zadobrze Wam ?
My ost raz byliśmy 3 lata temu i to na "Muchach w kosmosie" w 3d to się nazywa dawno i pełen romantyzm

---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ----------

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
mialam zel na nakladkach ktore odlewane byly z formy mojego uzebienia. Placilam 900zl
pokaz fotke wlosow!!! malo wzial za zabieg
Cytat:
WOW

Dokładnie WOW
Bahamadia_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-21, 21:21   #3092
muffinka90
Zakorzenienie

hej laseczki, jakos sie nie moge wbic

glam wyobrazam to sobie normalnie Fifi tez lubi ponawijac do innych dzieci, swietnie to wyglada chociaz sam ze soba tez swietnie nawija

---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ----------

goldi to zycze Ci tych kreseczek jak tylko bedziesz chciala

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-21, 21:23   #3093
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Wariateczko do diaska z taką babą olej ją i niedawaj satysfakcji, że Cię to rusza sesesese

Ja gdybym miała swój kont już mogłabym zachodzić

Idę spłukiwać odżywkę i się kąpać, bo jutro od rana we Wro u maminki mej

Dobrej nocki
Bahamadia_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-21, 21:51   #3094
zmyslkobiety
Rozeznanie

GG do zmyslkobiety

LASKI!!!
Pomocyyyyyyy:prosi :
Mała ma koszmarnie odparzoną dupke, normalnie jedna rana... zaczeło sie od biegunki podczas choroby, prawie ją zwalczyliśmy, gdy w nocy wypróżniła sie i znów odparzyła, walczymy teraz juz drugą dobę i zamiast lepiej jest gorzej, najpierw były krostki, teraz rana jakby z pęcherzami Smaruje kremami, wietrze, na noc sypnęłam mąką ziemniaczaną i nie wiem co robic. Mała nie narzeka, póki nie dotykam jej dupki... a jak na złość dziś wypróżniła sie conajmniej 8 razy(takie bąki)... za każdym razem myje ją wodą, ale jej płacz łamie mi serce...

http://www.suwaczki.com/tickers/relguay3w0a6i2sn.png

http://s2.pierwszezabki.pl/046/0462819b0.png?8210
zmyslkobiety jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-21, 22:03   #3095
olka1610
Rozeznanie

zmyslkobiety- myślę że zrobiłaś co mogłaś, moja kiedyś miała lekko odparzoną pupę to trzymałam ją cały dzien bez pieluchy, obsikał wszystko co możliwe ale trudno. Kąpałam ją też w krochmalu. A jak się nie będzie goiło to najwyżej do lekarza, może przepisze coś konkretniejszego.
olka1610 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-21, 22:28   #3096
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez smerfik0 Pokaż wiadomość
że co????? pierwsze słyszę a zlatałam pół miasta lekarzy
to właśnie na 1 miejscu ważna kupka a potem skora, u nas np. kupy były już niby ok ale lekka wysypka i strasznie niepokojny był mały no i zrobiliśmy badanie i wyszedł śluz i odczyn kwaśny czyli ewidentnie alergia

Wariateczko, jesteś już w klubie? bo nie ma co zaśmiecać głównego watku alergiami bo dziewczyny pouciekały
myslisz, ze zaparcia i ciemne lub zielone kupki to tez alergia? bo ciagle to meczy mlodego ale na skorze zadnych zmian nei ma.

---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ----------

Cytat:
Napisane przez nettka_ Pokaż wiadomość
Wczoraj mój bratanek wypadł z wózka na główkę i uderzył w beton głupia go nie zapięła
o boze....
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-21, 22:30   #3097
Oliveira79
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez olka1610 Pokaż wiadomość
princ ja się na fotelikach kompletnie nie znam ale z tego co słyszałam/czytałam to fotelik lepiej kupić nowy ponieważ kupując używany nigdy nie ma pewności czy nie jest po wypadku a podobno po wypadku fotelik nadaje się do wyrzucenia. Jeśli się mylę to mnie wyprowadzcie z błędu .
zgadzam się, a co najgorsze to po wypadku mimo, ze moze nie byc widocznych uszkodzeń i niby "nic sie nie stalo" to zawsze są mikrouszkodzenia, które dyskwalifikuja taki fotelik
poza tym co do tego konkretnego princ, to wydaje mi się, że to jest jakiś stary model sprzed dobrych kilku lat, więc nie masz pewności ile dzieci faktycznie nim jeździło i jak bardzo jest wyeksploatowany
ja jestem stanowczo za kupnem nowego fotelika (no chyba, ze mialabym kupić od kogoś z rodziny, kogo znam i znam historie fotelika) niby kilkaset złotych za fotelik to duzo, ale tak naprawdę dzieląc tę kwote na lata/miesiace/dni, czyli okres przez jaki dziecko bedzie z niego korzystac to naprawde nie wychodzi duzo za bezpieczeństwo najważniejszej osoby w naszym zyciu czasem na własne przyjemnosci wydajemy duzo wiecej...
poza tym jak wycenic bezpieczeństwo naszego dziecka? da się w ogóle? moim zdaniem nie...

---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ----------

OMG brak słow

Oliveira79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-21, 22:35   #3098
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
yhy Ale to sama musiałabym odpowiednie proporcje mieszać..? W sumie mogłabym w sklepie fryzjerskim kupić, może mają

---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ----------

Nettka masakra z tym bratankiem.. Jak można dziecka nie zapiąć? Jej dobrze, że nic gorszego się nie stało...

No to 90210 taka trochę moda na sukces, ale w tv nic nie ma zbytnio, z nudów i to obejrzę
mozna kupic od razu odmierzona ilosc utleniacza a profesjonalne mniej niszcza i sie nei wyplukuja tak szybko.
ja kupuje butle utleniacza 1litr i sama odmierzam. W ulotce farby sa podane proporcje.

---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ----------

Cytat:
Napisane przez Bahamadia_25 Pokaż wiadomość

to jaki masz teraz obecnie kolor, bo już się bogubiłam
ciemny blond
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-21, 22:36   #3099
nettka_
Zadomowienie

hej

Baha kolorek cuuudo: love: a ty w nim:lov e:

''Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się - ze wszystkich sił - tego, czego pragnie.''
nettka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-21, 22:41   #3100
olka1610
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Oliveira79 Pokaż wiadomość
zgadzam się, a co najgorsze to po wypadku mimo, ze moze nie byc widocznych uszkodzeń i niby "nic sie nie stalo" to zawsze są mikrouszkodzenia, które dyskwalifikuja taki fotelik
poza tym co do tego konkretnego princ, to wydaje mi się, że to jest jakiś stary model sprzed dobrych kilku lat, więc nie masz pewności ile dzieci faktycznie nim jeździło i jak bardzo jest wyeksploatowany
ja jestem stanowczo za kupnem nowego fotelika (no chyba, ze mialabym kupić od kogoś z rodziny, kogo znam i znam historie fotelika) niby kilkaset złotych za fotelik to duzo, ale tak naprawdę dzieląc tę kwote na lata/miesiace/dni, czyli okres przez jaki dziecko bedzie z niego korzystac to naprawde nie wychodzi duzo za bezpieczeństwo najważniejszej osoby w naszym zyciu czasem na własne przyjemnosci wydajemy duzo wiecej...
poza tym jak wycenic bezpieczeństwo naszego dziecka? da się w ogóle? moim zdaniem nie...

---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ----------

OMG brak słow

dokładnie... Ja planuję kupić nowy fotelik ale jestem naprawdę zielona w tej kwestii, Oli widzę że Ty jesteś fachowiec w tej dziedzinie doradź coś proszę . Nie wiem nawet w jakim przedziale wagowym? 9-25?

Jakiś czas temu chyba na tvn turbo wypowiadał się facet z branży samochodowej na temat fotelików właśnie i ogólnie morał z tej jego wypowiedzi był taki że fotelik przede wszystkim nie może być uszkodzony i że pasy muszą być dobrze wyregulowane(i często a nie tak jak podobno wiele osób robi że raz na jakiś czas, tylko przed każdą podróżą sprawdzamy czy nie są za luźne) no i odpowiednio musi być fotelik zamocowany. Ten facet twierdził że to jest kluczowe jeżeli chodzi o bezpieczeństwo a wszystkie te inne rzeczy to czysty biznes i że jeśli rama samochodu nie ochroni to fotelik tym bardziej(przy założeniu że dziecko jest dobrze przypięte itp). I tak prawdę mówiąc to wydaje mi się to logiczne.

Edytowane przez olka1610
Czas edycji: 2012-07-21 o 22:57
Stary 2012-07-21, 22:43   #3101
wariateczka88
Zadomowienie

zmysl tak jak pisala olka,jak najwiecej wietrzenia,bo dostep do swiezego powietrza napewno przyspieszy gojenie
moze masz jakas ceratke w domu,ktora mogla bys podlozyc malej zeby spala bez pieluszki?a jak sie zrobia pecherze z woda,czy jakims plynem to moim zdaniem powinnas udac sie do lekarza,bo to juz moze byc powazniejsze odparzenie,mala to musi bolec,a takiej rany chyba tez nie powinno sie smarowac kremami tlustymi(ale tu moge sie mylic)
mam nadzieje ze zwalczycie to

Wymianka

wariateczka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-21, 23:05   #3102
Oliveira79
Zadomowienie

Cytat:
dokładnie... Ja planuję kupić nowy fotelik ale jestem naprawdę zielona w tej kwestii, Oli widzę że Ty jesteś fachowiec w tej dziedzinie doradź coś proszę . Nie wiem nawet w jakim przedziale wagowym? 9-25?

Jakiś czas temu chyba na tvn turbo wypowiadał się facet z branży samochodowej na temat fotelików właśnie i ogólnie morał z tej jego wypowiedzi był taki że fotelik przede wszystkim nie może być uszkodzony i że pasy muszą być dobrze wyregulowane(i często a nie tak jak podobno wiele osób robi że raz na jakiś czas, tylko przed każdą podróżą sprawdzamy czy nie są za luźne) no i odpowiednio musi być fotelik zamocowany. Ten facet twierdził że to jest kluczowe jeżeli chodzi o bezpieczeństwo a wszystkie te inne rzeczy to czysty biznes i że jeśli rama samochodu nie ochroni to fotelik tym bardziej(przy założeniu że dziecko jest dobrze przypięte itp). I tak prawdę mówiąc to wydaje mi się to logiczne.
lepszy 9-18 kg

dla mnie najwazniejsze przy wyborze sa aktualne wyniki testów ADAC - to jest dla mnie priorytet, potem wzgledy finansowe, nie wazne czy fotelik mi się wizualnie podoba na to w ogóle nie patrze i nie zgadzam się, że najwazniejsze jest dobre zamocowanie, ustawienie fotelika i zapięcie dziecku pasów (choć oczywiscie jest to bardzo bardzo wazne i nie mozna o tym zapominac) a na reszte mozna nie zwracac uwagi i że to tylko marketingowe zabiegi bo jednak te testy jedne foteliki przechodza a inne nie, więc o czymś to swiadczy cena w tym przypadku przekłada sie na jakość, nie płacimy tylko za design, ale przede wszystkim za przeprowadzane testy, badania, certyfikaty itd. czyli za gwarancje bezpieczeństwa

Stary 2012-07-21, 23:11   #3103
nettka_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wariateczka88 Pokaż wiadomość
ale mnie wkurzyla babka od mieszkania,normalnie
cos zaczela standardowo gadac ze "mala taka chudzinka,ze taka pupeczke ma slodka ale taka malutka,i nagle wyjechała z tekstem ale to pewnie po mamusi,bo ona nic tam nie ma,tzn no cos tam jest ale pupa nazwac tego nie mozna ..."
jak to uslyszalam nie wytrzymalam,mowie jej zeby sie od mojej d.upy odwalila,bo moze byc chciala miec wielka i gruba ale nie moja wina ze mam jaka mam,i zeby przestala takie rzeczy opowiadac bo dobrze wiem ze jestm chuda i nic na to nie poradze...
a ona z usmiechem mowi do malej "oj,ale sie mamusia zdenerwowala" a za chwile juz chyba sie zmieszala i polazla do siebie
ona mi zaczyna strasznie dzialac na nerwy wrrrrrrr

głupia: pala:

---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ----------

Cytat:
Sprzedałam karuzelę za 90zł Właśnie Pan odebrał

suuuper

Baha klask i: za 9 miechów

---------- Dopisano o 23:11 ---------- Poprzedni post napisano o 23:09 ----------

Cytat:
Napisane przez zmyslkobiety Pokaż wiadomość
LASKI!!!
Mała ma koszmarnie odparzoną dupke, normalnie jedna rana... zaczeło sie od biegunki podczas choroby, prawie ją zwalczyliśmy, gdy w nocy wypróżniła sie i znów odparzyła, walczymy teraz juz drugą dobę i zamiast lepiej jest gorzej, najpierw były krostki, teraz rana jakby z pęcherzami Smaruje kremami, wietrze, na noc sypnęłam mąką ziemniaczaną i nie wiem co robic. Mała nie narzeka, póki nie dotykam jej dupki... a jak na złość dziś wypróżniła sie conajmniej 8 razy(takie bąki)... za każdym razem myje ją wodą, ale jej płacz łamie mi serce...
smarowałaś bepanthenem?

''Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się - ze wszystkich sił - tego, czego pragnie.''
nettka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-22, 06:54   #3104
smerfik0
Raczkowanie

Cytat:
myslisz, ze zaparcia i ciemne lub zielone kupki to tez alergia? bo ciagle to meczy mlodego ale na skorze zadnych zmian nei ma.

---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ----------

o boze....
Goldi spokojnie, nie każde dziecko to alergik mój miał mnóstwo objawów nie tylko kupy i wysypki czy plamy, ale wzdęcia, kolki itp. także spokojnie. Może trzeba małemu coś w diecie zmienić albo dawać więcej pić? A dostaje jakieś witaminki lub probiotyki? bo one czasem też zatwardzają. Może mleczko trzeba zmienić?
Stary 2012-07-22, 08:03   #3105
olka1610
Rozeznanie

Cytat:
lepszy 9-18 kg

dla mnie najwazniejsze przy wyborze sa aktualne wyniki testów ADAC - to jest dla mnie priorytet, potem wzgledy finansowe, nie wazne czy fotelik mi się wizualnie podoba na to w ogóle nie patrze i nie zgadzam się, że najwazniejsze jest dobre zamocowanie, ustawienie fotelika i zapięcie dziecku pasów (choć oczywiscie jest to bardzo bardzo wazne i nie mozna o tym zapominac) a na reszte mozna nie zwracac uwagi i że to tylko marketingowe zabiegi bo jednak te testy jedne foteliki przechodza a inne nie, więc o czymś to swiadczy cena w tym przypadku przekłada sie na jakość, nie płacimy tylko za design, ale przede wszystkim za przeprowadzane testy, badania, certyfikaty itd. czyli za gwarancje bezpieczeństwa
Dziękuję, masz rację . Poczytałam trochę wczoraj i już mniej wiecej coś tam wiem.

glam chyba Ty pytałaś ostatnio o te bramki na schody z lidla od kiedy są, no więc od jutra . Przejadę się zobacze co to warte bo w gazetce wygląda średnio...
Stary 2012-07-22, 08:15   #3106
pokszyfka
Zadomowienie

Cytat:
Ty to masz łeb

Niunia pojechała do dziadków, a my idziemy do kina Dawno nie byliśmy, jeszcze dzidzia w brzuszku była
matko ja ostatnio to też byłam nie wiem kiedy...nie wiem co było później oh Karol albo KunFuPanda3d...też bym pojechała, tylko iunia jest za mała, a my do Rzeszowa mamy coś ponad 60km
Cytat:
coraz czesciej myslimy z Tztem o tym chcialabym urodzic jak mlody bedzie mial przynajmniej 2latka. Zakladam, ze w 2013 na pewno bede juz II kreski podziwiac
ej to powinniście już się starać
mój tż od 2ch dni mi o tym łeb pierze ale noŁejpamiętam poród, pamiętam co było po...to że się ocknął dopiero jakiś czas temu to mi nie wystarczy, poza tym ja się nie widzę w roli matki kwoczki co to 10 lat plaska du*pkę w domu
Cytat:
LASKI!!!
Boziu...Moja też od 2-3 dni jak walnie kupkę i chwilke w niej poleży/pobawi się to jeden ogień. wczoraj zakładałam jej tetrówkę, ale to tylko tyle że, a na tetrówkę takie luźniutkie majtaski i woreczek w ostatnią warstwę i sudocrem...ale ciągle jest to samo, od kupy do kupy...nie wiem czemu ale pewnie ich odczyn zrobił się jakiś kwaśny i tak podrażnia...
pokszyfka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-22, 08:23   #3107
glamourous
Zakorzenienie

Wariateczko
Dolaczam do marzen o posiadaniu pupy
U mnie tez koncza sie plecy i zaczynaja nogi o jakiejkolwiek wypuklosci moge sobie pomarzyc
Dobrze ze teraz taka modana te alladynki, sukienki i spodnice tulipany- to chociaz biodra sobie optycznie dorabiam
Ostatnio do mnie kolega w pracy mowi- o ale ci piszczel wystaje
Ja nie wiem czy chcial mikomplement strzelic czy dogryzc

A wlasnie zul mi wczoraj powoedzial ze ja to jestem z tych raczej milych niz ladnych doradzcie- zabic czy sie rozwiesc?????

Chlopaki bujaja sie od 6:30
No czemu te dzieci nie chca troche pospac

---------- Dopisano o 08:23 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ----------

Ola dzieki juz rodzicow prosilam i pojada do lidla... Bo juz obaj koledzy odkryli radosc wlazenia na schody- a my na dole mamy tak otwarty laczony salon z kuchnia, nie ma drzwi wiec laza jak im siepodoba
Ja juz jak do kibelka chode to drzwi otwarte zostawiam bo jest widok na schody
Stary 2012-07-22, 08:25   #3108
pokszyfka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
Wariateczko
U mnie tez koncza sie plecy i zaczynaja nogi
u mnie prawie że to samo
no właśnie, nudzi ile wlezie, a kimać nie pójdzie...o, tż wrócił z kościoła będzie ją bujać w wózku
pokszyfka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-22, 08:33   #3109
smerfik0
Raczkowanie

Dziewczyny mój smurf ma większośc czasu otwartego dzioba "trza" z tym od razu do lekarza?

Pokszyfko- skoro mała ma skórną reakcję na BMK to i kupki będą kwaśniejsze.
Stary 2012-07-22, 08:36   #3110
glamourous
Zakorzenienie

Ja nie wiem, sa dziewczyny ktore przy moim wzroscie i wadze wygladaja jak modelki
A ja jak dziwadlo, bo mnie pan bog nie zaplanowal na chudzine, kosci mam grube, w barach szeroko, cyc jak u holenderskiej krowy, tylka brak, z nog wystaja piszczele i inne rzepki. A najgorsze to wystajace zyly jak postronki, patrzec na swoje dlonie nie moge... Chyba powinnam je oddac ku chwale ludzkosci studentom medycyny zeby sie na nich uzyli zyl sciegien i kosci no to sie pozalilam z rana
Stary 2012-07-22, 08:40   #3111
wariateczka88
Zadomowienie

Cytat:
Wariateczko
U mnie tez koncza sie plecy i zaczynaja nogi o jakiejkolwiek wypuklosci moge sobie pomarzyc
Dobrze ze teraz taka modana te alladynki, sukienki i spodnice tulipany- to chociaz biodra sobie optycznie dorabiam

A wlasnie zul mi wczoraj powoedzial ze ja to jestem z tych raczej milych niz ladnych doradzcie- zabic czy sie rozwiesc?????

haha moze to komplement mial byc

a to Ci zul powiedzial glam no widzisz,bo ja tez ani ladna,a mila chyba od czasu do czasu,jestem wieczna zołza dobrze ze moj tz nie wpadl na taki mily komplement

dobry
mloda od 6:30 nie spi,wielce zadowolona,teraz juz cos ziewa,pozmywam po sniadanku i pewnie sprobuje ja polozyc
u nas deszczyk pada kurcze,a wczoraj bylo tak ladnie

przypomnialo mi sie,kiedys mielismy z tz głupawkę przez reklame sevendaysa,i kilka dni temu tz siedzial z mala na kanapie i ona miala jakis wyjatkowa super humor,ja sie schwoalam za drzwiami do pokoju,i robilam tuturu tu tu,machalam reka zza drzwi a mala miala taka beke,normalnie tak sie smiala w glos ze hej
a jak wyskoczylam zza drzwi z okrzykiem glodomooora to myslalam ze ona sobie zrobi krzywde,bo az sie zaczela rzucac u tz na kolanach i smiac : hahaha:

---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ----------

Cytat:
Ja nie wiem, sa dziewczyny ktore przy moim wzroscie i wadze wygladaja jak modelki
A ja jak dziwadlo, bo mnie pan bog nie zaplanowal na chudzine, kosci mam grube, w barach szeroko, cyc jak u holenderskiej krowy, tylka brak, z nog wystaja piszczele i inne rzepki. A najgorsze to wystajace zyly jak postronki, patrzec na swoje dlonie nie moge... Chyba powinnam je oddac ku chwale ludzkosci studentom medycyny zeby sie na nich uzyli zyl sciegien i kosci no to sie pozalilam z rana
haha glam,blagam nie dobijaj z rana
u mnie tez wszystko wystaje,moje nogi to masakra
taaak,ponarzekamy sobie a co

i ja sie zastanawiam w jakiej ja kolejce stalam przed urodzeniem w niebie: ->bo nie po rozum,nie po urode,nie po pieniadze
chyba do dobrego meza

Wymianka

Stary 2012-07-22, 09:05   #3112
glamourous
Zakorzenienie

wariateczko wiesz co "mila" to ostatnia cecha chyba jaka bym siebie okreslila...zwlaszcza z punktu widzenia zula bo po nim ciagle jade jak na lysej kobyle dla innych to jeszcze pol bidy moze taka zla nie jestem...ale dla zula to baba jaga
wiec jak jestem jeszcze brzydsza niz mila to juz w ogole idzie sie powiesic

a moich chlopcow ogromnie bawi jak ja raczkujena kolanach i tak okropnie rycze uaaaaaaaaaaaaaa no zanosza sie ze smiechu

---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ----------

Cytat:
Dziewczyny mój smurf ma większośc czasu otwartego dzioba "trza" z tym od razu do lekarza?

Pokszyfko- skoro mała ma skórną reakcję na BMK to i kupki będą kwaśniejsze.
Moi tez buzie rozdziawija. Ale mysle ze im to minie
Stary 2012-07-22, 09:11   #3113
zmyslkobiety
Rozeznanie

GG do zmyslkobiety

Cytat:
Napisane przez wariateczka88 Pokaż wiadomość
zmysl tak jak pisala olka,jak najwiecej wietrzenia,bo dostep do swiezego powietrza napewno przyspieszy gojenie
moze masz jakas ceratke w domu,ktora mogla bys podlozyc malej zeby spala bez pieluszki?a jak sie zrobia pecherze z woda,czy jakims plynem to moim zdaniem powinnas udac sie do lekarza,bo to juz moze byc powazniejsze odparzenie,mala to musi bolec,a takiej rany chyba tez nie powinno sie smarowac kremami tlustymi(ale tu moge sie mylic)
mam nadzieje ze zwalczycie to
Cytat:
Napisane przez pokszyfka Pokaż wiadomość

Boziu...Moja też od 2-3 dni jak walnie kupkę i chwilke w niej poleży/pobawi się to jeden ogień. wczoraj zakładałam jej tetrówkę, ale to tylko tyle że, a na tetrówkę takie luźniutkie majtaski i woreczek w ostatnią warstwę i sudocrem...ale ciągle jest to samo, od kupy do kupy...nie wiem czemu ale pewnie ich odczyn zrobił się jakiś kwaśny i tak podrażnia...
Witam W nocy na szczęscie nie było zadnej kupki, ale i tak czuwałam, wiec raczej wyspana nie jestem. Mąka ziemniaczana znacząco pomogła, cały ranek młoda wietrzyła tyłeczek, potem wysmarowałm ją kremem, wieczrem znów sypnę mąką, mam nadzeje ze przez dzień, nie będzie znów tylu wypróżnien Wiecie mi sie wydaje,że ona po chorbie i potych syropkach ma takie kwaśne wypróżnienia.

Dziś sie chrzcimy prosimy 3mac kciuki....

http://www.suwaczki.com/tickers/relguay3w0a6i2sn.png

http://s2.pierwszezabki.pl/046/0462819b0.png?8210
zmyslkobiety jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-22, 09:37   #3114
saaraa_lub
Rozeznanie

saaraa_lub jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-22, 09:45   #3115
wariateczka88
Zadomowienie

zmysł

Wymianka

Stary 2012-07-22, 09:54   #3116
olka1610
Rozeznanie

Cytat:

Ja juz jak do kibelka chode to drzwi otwarte zostawiam bo jest widok na schody

proponuje wsadzić wate szklaną w gacie, później się rozwieść a na końcu zabić .

glam gdzie mogę Cię zobaczyć (nk, fb)? Bo naprawde mnie rozśmieszył ten Twój opis siebie, w awatarze widać że ładna babka z Ciebie a takie głupoty wypisujesz .

wariateczka- ja chyba nawet z tej kolejce co Ty nie stałam za to napewno stałam w kolejce po super dzieciątko

Edytowane przez olka1610
Czas edycji: 2012-07-22 o 09:55
Stary 2012-07-22, 10:02   #3117
21pyza
Zadomowienie

Cytat:
princ - udanego wypadu . Ja też ostatni raz w kinie byłam w ciąży na piratach z karaibów
:
TO tak ja ja Al edobrze nie wspominam - najlepiej z filmu pamiętam najkrótszą drogę do toalety

Cytat:
LASKI!!!
My ostatnio od pediatry dostaliśmy maść antybiotykową ale to tylko w bardzo ostrych stanach a normalnie na wszelkiego rodzaju podrażnienia , odparzenia i potówki radził kąpać dziecko w wywarze z kory dębu - super pomogło - potówki po dwóch dniach nie było i pupa też szybciutko sie wygoiła. A i smarowałam cieniutko nivea sos

Cytat:
poza tym jak wycenic bezpieczeństwo naszego dziecka? da się w ogóle? moim zdaniem nie...[COLOR="Silver"]
Też jestem zdania żę lepiej nowy. Wiem że za granicą po wypadku pasy fotelika dzieciecego są przecinane a w Polsce nie wec nie masz 100% pewności ze fotelik nie jest awaryjny. W instukcji naszego wyczytałam że producent wymienia fotelk jeśli doszło do wypadku (stłuczki) przy prędkości powyżej 10km/h

Cytat:
Wariateczko

No czemu te dzieci nie chca troche pospac[COLOR="Silver"]
Mój dziś o 5:30 był na nogach (jeśli tak można powiedzieć)ale tż wziął go do salonu a aja jeszcze godzinkę pokimałam. Teraz obydwoje odsypiają. Więć mam chwileczkę. Co do marzeń o pupie... cóż tak jak napisałaś dobrze że spódnice tulipki są bo u mnie też raczej płasko ale nie narzekam

Cytat:
Witam W nocy na szczęscie nie było zadnej kupki, ale i tak czuwałam, wiec raczej wyspana nie jestem. Mąka ziemniaczana znacząco pomogła, cały ranek młoda wietrzyła tyłeczek, potem wysmarowałm ją kremem, wieczrem znów sypnę mąką, mam nadzeje ze przez dzień, nie będzie znów tylu wypróżnien Wiecie mi sie wydaje,że ona po chorbie i potych syropkach ma takie kwaśne wypróżnienia.

Stary 2012-07-22, 10:21   #3118
Oliveira79
Zadomowienie

Cytat:

faceci to mają wyczucie

---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ----------

Cytat:

wariateczka- ja chyba nawet z tej kolejce co Ty nie stałam za to napewno stałam w kolejce po super dzieciątko
o to to ja też no i skoczylam też w drugą - "po dobrego męża"

---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ----------

Cytat:
u nas to się nazywa "zespół karpia"
chyba wiekszość dzieci tak ma

---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ----------

Cytat:

prosze bardzo

---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ----------

Cytat:

glam gdzie mogę Cię zobaczyć (nk, fb)? Bo naprawde mnie rozśmieszył ten Twój opis siebie, w awatarze widać że ładna babka z Ciebie a takie głupoty wypisujesz .
bo to prawda - ładniutka z niej kobitka - glam oczywiście przesadza z tym opisem

---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ----------

Cytat:
Napisane przez 21pyza Pokaż wiadomość
Też jestem zdania żę lepiej nowy. Wiem że za granicą po wypadku pasy fotelika dzieciecego są przecinane a w Polsce nie wec nie masz 100% pewności ze fotelik nie jest awaryjny. W instukcji naszego wyczytałam że producent wymienia fotelk jeśli doszło do wypadku (stłuczki) przy prędkości powyżej 10km/h
tez o tym słyszałam i szkoda, że u nas tak nie ma

Stary 2012-07-22, 10:27   #3119
smerfik0
Raczkowanie

Cytat:
wariateczko wiesz co "mila" to ostatnia cecha chyba jaka bym siebie okreslila...zwlaszcza z punktu widzenia zula bo po nim ciagle jade jak na lysej kobyle dla innych to jeszcze pol bidy moze taka zla nie jestem...ale dla zula to baba jaga
wiec jak jestem jeszcze brzydsza niz mila to juz w ogole idzie sie powiesic

a moich chlopcow ogromnie bawi jak ja raczkujena kolanach i tak okropnie rycze uaaaaaaaaaaaaaa no zanosza sie ze smiechu

---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ----------

Moi tez buzie rozdziawija. Ale mysle ze im to minie
lepiej po chłopie czasem pojeździć niż nadskakiwać bo skutek odwrotny
Stary 2012-07-22, 10:44   #3120
Oliveira79
Zadomowienie

joamic gratki dla Oliv i dla Ciebie oczywiście

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości