|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1141 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ
obiecane zdjecie tortu Łukaszka
![]() Faceci śpia a ja zamiast polezec to juz u was siedze z kawka bo mnie juz żebra od leżenia i miednica bolała
|
|
|
|
#1142 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ
Cytat:
![]() ![]() ![]() muminku ty w de jestes,prawda??
|
|
#1143 |
|
Zadomowienie
|
tak a co??
|
|
|
|
#1144 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
my sobie z synkiem pospaliśmy dzisiaj do 8 .mąż w pracy do 14,to niedzielny obiad wypadl mi do zrobienia a zawsze robimy go razem no ale przeżyje jakoś ten jeden dzień .dzisiaj będzie rosołek a na drugie frytki,kotlecik z filecika kuraka i buraczki czerwone ![]() Miłego dnia dziewczynkii
|
|
|
|
#1145 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1146 |
|
Zadomowienie
|
|
#1147 |
|
Zakorzenienie
|
A ja mam pyszniutkie kanapeczki ze smażonym jabłuszkiem
![]() pycha ![]() u mnie chlodno dzisiaj,nie ma slonka ani troszke,same chmurzyska. Ale po niedzieli zapowiadają upaly
|
|
|
|
#1148 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien doberek w niedzielny poranek
Muminek piekna sesja Czytałam wczoraj ale nie pisałam bo mielismy szwagierke z narzeczonym i tak sobie miło wieczor spedzilismy ![]() U nas tez pochmurno i to niby faktycznie ostatnie dni takie chlodne a szkoda bo dobrze mi sie funkcjonowalo. Dzisiaj na okolo 18 ide na ktg i badanie szyjki i zobaczymy co powie... bo ostatnio dosyc malo sie oszczedzałam.. mam nadzieje ze wsio okej wtedy juz spokojnie bede mogła wrocic do normalnego zycia a tym sposobem odwozic moja core do przedszkola bo jak narazie robi toi ciagle tzet
|
|
|
|
#1149 |
|
Zakorzenienie
|
w koncu Was dogonilam i zaczelam 30 tc
u mnie sloneczko swieci
|
|
|
|
#1150 |
|
Wtajemniczenie
|
Heeej
![]() wcięło mi cytowanie, znowu Zmierzyłam obwód i w najszerszym miejscu 96 cm Asiejka-daj znać po badaniu co i jak ![]() Nudny mi się dzień zapowiada, i trochę samotny. |
|
|
|
#1151 | |||
|
Zadomowienie
|
Witam się niedzielnie!
Wczoraj ładnie się zasiedzieliśmy u brata męża więc wieczorem już was nie poczytałam, tylko prosto do łóżka się zapakowałam a widzę, że jednak nie próżnowałyście i kilka stron muszę nadrobić ![]() Lubię się gdzieś wyrwać z domku, chociaż tam mają małą 2,5 roczną dziewczynkę i dała nam popalić, bo chciała się po mnie wspinać i wskakiwać mi na kolana i musieliśmy wszyscy cały czas czuwać, żeby jej się te wyczyny nie udały za to wyskakała się po moim mężulku a on ładnie się z nią bawił. Energiczna dziewczynka i jeśli nasza odziedziczy harakter po mężu, tak jak tamta po bracie męża to będę miała w domku małego rozrabiakę za jakiś czas no i dostałam od nich pięc mega ogromnych worów ubrań dla małej, w tym misiowe kombinezony i śpiworki do wózka, pewnie nawet połowy z tego nie zdążę założyć mojej dziewczynce, bo takie są tego ilości Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1152 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jakie wymiary powinno mieć prześcieradło do drewnianego łóżeczka, żeby boki nigdzie nie wychodziły? Bo mam zamiar się jutro rozejrzeć, ale nie mam jak zmierzyć, bo po łóżeczko pojedziemy do kuzynki TŻta dopiero we wrześniu albo początkiem października....
|
|
|
|
#1153 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej
u mnie dziś zapowiada się ponury dzień :/ zero słonka niestety .Cytat:
muminek apetyczny torcik mniam ![]() maggie śliczny brzusio
Jaśko Edytowane przez weronika_91 Czas edycji: 2012-07-22 o 09:28 |
|
|
|
|
#1154 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1155 |
|
Zadomowienie
|
tamlin muminek świetne te torty
maggie piękny, okrąglutki brzuszek może jutro poproszę TŻ o pomoc i strzeli fotkę i naszemu brzusiowi - wtedy też bym się pochwaliła ![]() my jesteśmy prawie już na 100% zdecydowani na MUTSY ale nie evo tylko 4 rider ![]() przed ciążą wg profesjonalistek nosiłam stanik rozmiar 60FF ![]() teraz trochę się to zmieniło, ale nie za dużo, bo wydaje mi się że przez to że kilogramowo nie tyję, a jednak brzuszek rośnie, wydaje mi się że schodzi mi z innych partii ciała i przechodzi na brzucholek TŻ ma to dziś ocenić ![]() zielona za 3 z przodu! u nas dziś pięknie i słonecznie... no zobaczymy jak długo ![]() zjem śniadania i zamiast korzystać z pogody biorę się za kończenie sprzątania - jeja! nie lubię sprzątać w niedzielę ![]() mnie praktycznie codziennie co rano łapią delikatne skurcze łydek - nie wiem czy powinnam coś z tym robić? |
|
|
|
#1156 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
[QUOTE=ula2689;35438065] Cytat:
Cytat:
[QUOTE=ula2689;35438382] Cytat:
Cytat:
Cytat:
Tort boski! |
||||||
|
|
|
#1157 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry. Słonko w końcu mnie rano przywitało. I telefon Kropka
Cytat:
Mam poszewki jeden komplet, ale wkładu nie mam.Cytat:
Cytat:
![]() Potwierdzam, my jak się przeprowadziliśmy, przez 3 dni nie mieliśmy tv ani neta. |
|||
|
|
|
#1158 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
matko jak ja wam zazdroszczę tych bliskich terminów, też już bym chciała być na tym etapie ciąży a tymczasem jeszcze 8 tyg minimum powinna moja Lili wytrzymać ze mną w dwupaku, jutro wizyta i mam nadzieję, że szyjka trzyma ładnie jak do tej pory było, za długo już nie byłam u lekarza i ciutkę się denerwuję, czy tam na dole wsio ok. Ciekawe, czy teraz już będę musiała co dwa tyg na wizyty śmigać? jutro się okaże
|
|
|
|
|
#1159 |
|
Zakorzenienie
|
Lidka na pewno jest wszystko dobrze i ja już dzisiaj trzymam kciuki
![]() u mnie rosołek sie już gotuje . Słoneczko nawet wyszlo i świeci na balkon .dzisiaj się z mężem musimy wziąść za wyprawkowe sprawy. musze policzyc ile jakich ubranek mam,ile musze dokupić czego i w jakich rozmiarkach. Bo jak na razie to zbyt wiele nie mamy. ciiagle jakies finanse na drodzee. Na szczescie mamy czas,bo wszystko skompletowane chcialabym miec dopiero we wrzesniu gdzies na poczatku,bo termin mam na pazdziernik .ale na koniec sierpnia zamawiamy lozeczko z komoda to co chyba Tamlin pokazywala. Tylko wlasnie prosilabym o link do tego zestawu .wozek kupimy na samym koncu. tamlin zaamilowaniem dziadka sa te pszczoly widac. Starsi ludzie nie chetnie rezygnuja ze swoich pasji i zajec. Dlatego pewnie jeszcze nie jedna walka bedzie,zeby ich sie troszke pozbyc
|
|
|
|
#1160 |
|
Zakorzenienie
|
a ja sie rozgladam za łozeczkiem i mysle nad tym:
http://allegro.pl/lozeczko-materac-k...481047449.html generalnie na poaczatku moim typem bylo to http://allegro.pl/20elepiekna-pos-lo...475677835.html bo cena ok i duzo rzeczy,ale patrzac na komentarze nie mam zamiaru czekac miesiac na to łózeczko. ---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ---------- A co do wozka to ja juz jestem w stu procentach zdecydowana tzn. chce TAKO jumper najlepiej kolor zielono-czarny,mam straszna manie na niego.Jak jestem na miescie i widze go to o malu poszczału nie dostaje bo tak sie za nim oglądam,jest piekny. Poluje na niego na tablicy.pl ale w moim miescie tego kolorku nie ma.chce kupic uzywke do 600zl |
|
|
|
#1161 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
cześć dziewczyny.
wczoraj wieczorem próbowałam Was nadrobić, ale strasznie bolał mnie brzuszek więc wzięłam garść prochów, wtuliłam się pod kołdrę i próbowałam jak najszybciej zasnąć. na szczęście dziś już lepiej. matko, byle tylko wytrzymać do początku września i niech się dzieje co chce Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
a jak wygląda taka karta, mogłabyś wrzucić skan jednej strony bym mogła na nią zerknąć? Cytat:
![]() również śliczny, a jaki duży ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
akurat trafiłam na niezłą promocje i uznałam, że i tak kiedyś się przyda. póki co mała będzie spała w śpiworku ale szybko mam zamiar przerzucić się na kołdrę i poduszkę.
|
|||||||||
|
|
|
#1162 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To ten chyba nie? http://allegro.pl/hit-komoda-safari-...501491444.html tyle że sama komoda A tu zestaw ale z innym obrazkiem: http://allegro.pl/drewex-maly-mis-ko...499793729.html Cytat:
Wypiję herbatkę, rozwieszę pranie i na działkę jadę z Paulą. Przez te deszcze zarosła okrutnie. Edytowane przez tamlin111 Czas edycji: 2012-07-22 o 12:08 |
||
|
|
|
#1163 |
|
Zakorzenienie
|
Rosołek już zjedzony,na drugie danie jeszcze czas,żeby było cieple jak mąż wroci
.Zielona ja mialam wlasnie upatrzone takie lozeczko ze wszystkim,ale to z komoda w zestawie bardziej mi sie podoba .A co do wozka to niie mam zadnego typu nadal .Kolderke i podusie maam po synku,wiec nie musze kupowac. a dla synka kupowalam od razy,bo on od razu spal pod kolderka a nie w rozku. |
|
|
|
#1164 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja zielony kolor bardzo lubie,wlasnie taki jasny.mam duzo dodatkow w domu np.zaslony,obrusik czy wazony a sciany mam fioletowe. ---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ---------- wogole jakiezjadlam teraz zdrowe sniadanie (jak na mnie) ugotowalam sobie 2 jajka na twardo a do tego bulka z szynka i pomidorem. Bo ja jajek nie jadam i warzyw tym bardziej ale jakos mnie wzielo a wczoraj jablko zielone. chyba organizm odczuwa brak warzyw i owocow,ale ja nie moge sie przemoc za to napewno nie brakuje mi bialka i wapnia,bo jem duzo produktow mlecznych i chudego miesa typowe menu na chlopczyka![]() pamietam ze przy Oskarze jadlam caly czas parowki z majonezem,jajka sadzone i sok pomidorowy...fuj
|
|
|
|
|
#1165 |
|
Zakorzenienie
|
Ja to bym wózek chciała jakiś w beżu z czarnym. Albo czerwony z czarnym. Niewiem, poza tym i tak nie mam na razie na wózek więc nie szukam aby mnie szlag nie trafił
![]() Anusia a nie przeszkadza Ci że ta komoda to ma na stałe to miejsce na przewijak i że jak później nie będzie potrzebny to to korytko zostanie? Meble fajniutkie tylko to mi się nie podoba bo później co z tym zrobisz? Odpiłujesz, czy będzie tak wystawało? |
|
|
|
#1166 |
|
Zakorzenienie
|
A widzisz Tamlin a coś z Tobą mi się to skojarzyło
.tak to coś takiego jak w drugim linki,ttylko tamto było z żyrafą .to poczekam na Sojke i spytam hehe ![]() Zazdroszcze działki,też bym chciala mieć. przynajmniej jakieś zajęcie by było. Tylko Ty tam zaraz kochana calej dzialki nie plew czasami. żebyś sie nie rzpędzila za bardzo
|
|
|
|
#1167 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() przepraszam, że dopiero teraz piszę ale wcześniej nie zaglądałam do netu. Cytat:
![]() ostatnio " nakazała" mi bym się na godziła na takie badanie... już sobie wyobraziłam minę mojego ginekologa kiedy mówi, proszę na fotel a ja mu odpowiadam, nie dziękuję, teściowa mi nie pozwoliła Cytat:
muszę tylko zdążyć przed środą, bo wtedy mam glukozę i jak się okaże że wynik za wysoki, to już sobie nie pojem za dużo ![]() Cytat:
ciągnie CiE do tego imienia, co? ![]() Cytat:
i chyba ma rację bo przez dłuższy czas próbowałam na własną rękę podnieść sobie wyniki jedząc strączkowe i zielone rośliny a także buraczki,ale hemoglobina spadła jeszcze bardziej Cytat:
tylko, że dla dziewczynki ![]() Cytat:
Cytat:
a ja znów mam zgagę Edytowane przez aga_ton Czas edycji: 2012-07-22 o 12:43 |
||||||||
|
|
|
#1168 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny,
Skończyłam nadrabiać wczorajszy dzień. Ale żeście naskrobały ![]() Witam wszystkie nowe mamusie. fajnie, że nas coraz więcej ![]() Chciałam się pochwalić, że weszłyśmy w 7 miesiąc, czyli rozpoczynamy III trymestr ale i tak chciałabym już wejść w ten bezpieczny okres i nie martwić się już o nic. Chciałam sobie poświętować, a mi męża do pracy wezwali i siedzę sama a i się chwalę że w obwodzie brzucha mam na razie 87 cm ![]() idę sobie jedzonko zrobić
|
#1169 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie to mnie zastanawialo czy da siię później jakoś odkręcić ten przewijak. A to on jest tak na stale,tak?
|
|
|
|
#1170 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobra zmykam na działkę. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:11.

my sobie z synkiem pospaliśmy dzisiaj do 8

Udzielajcie sie, a bedziemy zadowolone
Dzisiaj to tak mocno mi odjelo mozliwosc ruszania nim, ze az zaczal sie wykrzywiac 

bo tu niejednej z nas zagraża wcześniejszy poród...ale myślimy optymistycznie!

ale i tak chciałabym już wejść w ten bezpieczny okres i nie martwić się już o nic. Chciałam sobie poświętować, a mi męża do pracy wezwali i siedzę sama