|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2431 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIII
moja ginekolog powiedziała, że nie zawsze dobre samopoczucie jest pożądane w ciąży
![]() mają być mdłości, mają boleć piersi - im bardziej tym lepiej Perse - rada dla ciebie co do włosów. Jeśli chcesz się pozbyć tych trochę dłuższych blond końcówek , możesz obciąć włosy - jakś fajna pół długa fryzura, albo przyciemnić końcóki blond , ale polecałabym szampon koloryzujący, zawsze trochę się wypłuka , można zawsze odświeżyć. Ja też tak przyciemniałam włosy, szamponem palette kolor gołębi - wiem na opakowani uto praktycznie platynowy blond, ale jak połączysz wszystkie składniki szamponu, to wychodzi fioletowa mieszanka i a na moich włosach dał efekt mysiego blondu.... Możesz iść do fryzjera jeśli masz jakiegoś zaufanego , to ci coś doradzi. Ja kiedyś poszłam na dekoloryzację do fryzjera - miałam tak jak ty - dwa kolory - od nasady do uszu - naturalny ciemny blond - reszta do łopatek farbowany brąz, specjalnie zapuszczałam włosy, żeby wrócić do naturalnego koloru..... poszłam do fryzjera i co , tak mi spieprzyła włosy, wyszły cuda, że w efekcie wyszłam znowu jako farbowana na brąz i moje zapuszczanie na nic! , byłam wściekła, po jakiego czorta ona mi ruszała (farbowała) moje naturalne odrosty
Edytowane przez Agna Czas edycji: 2012-07-22 o 10:24 |
|
|
|
#2432 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIII
Cytat:
A ja miałam tak: swoje mam te u nasady i chciałam sobie zrobić ombre hair (rozjaśnione końcówki). No i z rozjaśniania końcówek wyszło takie coś Robione u fryzjera. No i teraz muszę sama kombinować i chyba faktycznie przyciemnię te końcówki Castingiem. Ścięcie to dla mnie ostateczność (w sensie: ostatnie z możliwych rozwiązań, nie takie, że będę płakać czy coś ). Ale tak ogólnie to powiem Wam, że ja się tym niezbyt przejmuję. Chcę przyciemnić te włosy, żeby móc je rozpuścić (bo jak je zepnę w kucyk, to jakoś to wygląda), ale tak ogólnie to doszłam do wniosku, że włosy to tak mało istotna sprawa przy innych problemach, że trochę na to leję. Więc pokombinuję z tym ciemniejszym szamponem, a jak nie wyjdzie to trudno, zetnę. Odrosną. Edytowane przez ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 Czas edycji: 2012-07-22 o 10:34 |
|
|
|
|
#2433 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny rano patrze a pepuszek jest zakrwawiony (nie duzo ale jednak
)
|
#2434 | |
|
Zadomowienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;35444291]A ja w ciąży wymiotowałam może z 3 razy i poza ogromną sennością i w późniejszym okresie zgagą nie miałam żadnych nieprzyjemnych odczuć, hormony też mi specjalnie nie buzowały. A myślę, że moja ciąża rozwijała się do ok. 25 tc prawidłowo...
A ja miałam tak: swoje mam te u nasady i chciałam sobie zrobić ombre hair (rozjaśnione końcówki). No i z rozjaśniania końcówek wyszło takie coś Robione u fryzjera. No i teraz muszę sama kombinować i chyba faktycznie przyciemnię te końcówki Castingiem. Ścięcie to dla mnie ostateczność (w sensie: ostatnie z możliwych rozwiązań, nie takie, że będę płakać czy coś ). Ale tak ogólnie to powiem Wam, że ja się tym niezbyt przejmuję. Chcę przyciemnić te włosy, żeby móc je rozpuścić (bo jak je zepnę w kucyk, to jakoś to wygląda), ale tak ogólnie to doszłam do wniosku, że włosy to tak mało istotna sprawa przy innych problemach, że trochę na to leję. Więc pokombinuję z tym ciemniejszym szamponem, a jak nie wyjdzie to trudno, zetnę. Odrosną.[/QUOTE] tylko jeśli mogę doradzić, żebyś uważała na odcienie Castinga, bo one wychodzą ciemniejsze niż powinny wyjść. a używałam ciemny blond i on wychodzi ciemny bardzo , owszem trochę się wypłukuje z biegiem czasu, ale pierwsze farbowanie to włosy praktycznie wyszły czarne ---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ---------- Cytat:
Trochę pewnie musi potrwać, zanim się wygoi po odcięciu pępowiny. |
|
|
|
|
#2435 |
|
Zakorzenienie
|
polozna byla w poniedzialek, i nic mi nie wiadomo by miala przyjsc raz jeszze. jutro jade do pediatry
|
#2436 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;35444291]włosy to tak mało istotna sprawa przy innych problemach, że trochę na to leję.[/QUOTE] dobre podejście. lekko przyciemnisz i będzie git. nie ścinaj absolutnie - piękne są.
|
|
|
#2437 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Cytat:
Pani ciesz się, że się dobrze czujesz ![]() Amilcia ja przeszłam z jasnego blondu na jasny brąz jestem super zadwolona ale też się bałam co to będzie. Ale blond jest ciężki do utrzymania. Mi włosy szybko rosną, więc co 3 tyg musiałam poprawiać
|
|
#2438 |
|
Zakorzenienie
|
Perse jak widziałam Twoje włosy to pierwsze co mi przyszło na myśl to czy fryzjerka wiedziała jak wygląda ombre
Jeśli chcesz to przyciemnić to nie wybieraj jakiegoś ciemnego koloru.. Tylko max ciemny blond, bo i tak wyjdzie Ci ciemniejszy na takich włosach, a jak dasz jakiś brązowy to może Ci na czarno złapać Ja bym z tym poszła do sprawdzonego fryzjera |
|
|
|
#2439 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no rzeczywiście to na Twojej głowie wygląda zupełnie inaczej :/ pewnie jeszcze sporo kasy straciłaś
|
|
#2440 |
|
Zakorzenienie
|
A co do objawów ciążowych to ja ani razu nie wymiotowałam
|
|
|
|
#2441 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry!!!!!!!!!
[QUOTE=kajaja;35443165 ja jeszcze 10 tygodni i tez zobacze mojego rozbrykanego Skarbenka jutro mam usg i mama nadzieje ze potwierdzi sie plec [/QUOTE] KAJAJA! o ja cie ale szybko to mineło!!!!!!!!!!! Prosze o raport z wizyty! Cytat:
PERSE! aja nie wiedziałam fryzury. wiec nie moge sie wypowiedizec |
|
|
|
|
#2442 |
|
Konto usunięte
|
Tak też mi radziła Dasti, żeby wybrać jasny odcień. Ja mam w domu ciemną czekoladę i początkowo chciałam ją wykorzystać i krótko trzymać, ale boję się ryzykować. Kupię jakiś ciemny blond faktycznie, taki, żeby jakoś się zgrał z moimi naturalnymi.
A u fryzjera na szczęście "tylko" 60 zł, piszę tylko, bo gdzie indziej mówili i 120 i 200 zł. Jak mi się uda samej dofarbować na ładny kolor, to nie będę żałować, a jak nie - to będę żałować tej kasy :/ No ale chciałam, to mam. |
|
|
|
#2443 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Miałam odruch wymiotny od herbaty zielonej , którą wręcz uwielbiam i jak piłam 8 szklanek dziennie, tak przestałam w ogóle, tak samo działo się z wodą. Dziewczyny nie mogłam nic pić...wszystko było beee ![]() dopiero kompoty mi pomogły Do tego bolały mnie (.)(.), ale wiadomo każda z nas jest inna i reaguje inaczej. Jedne kobiety mają mdłości całą ciążę, inne ich w ogóle nie mają.... Dlatego byłam zaskoczona tym co mi powiedziała ginekolog, że to dobry objaw jak są takie dolegliwości
|
|
|
|
|
#2444 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zaraz jedziemy do Pacanowa, zobaczyć Koziołka - Matołka ![]() ---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ---------- Aaaaa schudłam 1 kg w tydzień, może to nic ale jakiś sukces, mam mobilizację
"Kiedy pomnażają się cierpienia, pomnaża się też siła do ich zniesienia." Amelka Aniołek Daria Edytowane przez amilcia Czas edycji: 2012-07-22 o 13:16 |
||
|
|
|
#2445 |
|
Zakorzenienie
|
Perse wrzucę swoje zdjęcia (na chwilę) z moim efektem ombre bardzo delikatnym
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
|
|
#2446 |
|
Zakorzenienie
|
zdjęcia z rodzinnego spacerku
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... Edytowane przez Dasti80 Czas edycji: 2012-07-22 o 13:52 |
|
|
|
#2447 |
|
Konto usunięte
|
Ślicznie wyglądasz. To Twój naturalny kolor czy farbujesz na blond?
|
|
|
|
#2448 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;35447308]Ślicznie wyglądasz. [/QUOTE]
Czy to ta bluzka, która nam tu kiedyś wrzucałaś?! a psiak jak na Aleksandra reaguje????
|
|
#2449 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;35447308]Ślicznie wyglądasz. To Twój naturalny kolor czy farbujesz na blond?[/QUOTE]
Dziękuję
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
|
|
#2450 |
|
Konto usunięte
|
Bardzo ładny, ciepły kolor, no i wygląda naturalnie, nie to, co moje żółtko
|
|
|
|
#2451 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() sunia się trochę wycofała z życia rodzinnego trzeba się do niej podlizywać---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ---------- [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;35447403]Bardzo ładny, ciepły kolor, no i wygląda naturalnie, nie to, co moje żółtko [/QUOTE]Jak sobie zapodasz casting to będzie lepiej ---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ---------- Pani nie martw sie brakiem objawów, to jeszcze bardzo wczesna ciąża i objawy moga sie dopiero pojawić, ale wcale nie muszą. Niektóre kobiety w ciąży czują się lepiej niż przed
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... Edytowane przez Dasti80 Czas edycji: 2012-07-22 o 13:55 |
|
|
|
|
#2452 |
|
Konto usunięte
|
Robię obiad, rybka (bo nie umiałam nigdzie wczoraj o 14.30 dostać mięsa
) i sałatka, ale mi już ślineczka cieknie...
|
|
|
|
#2453 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;35447875]Robię obiad, rybka (bo nie umiałam nigdzie wczoraj o 14.30 dostać mięsa
) i sałatka, ale mi już ślineczka cieknie...[/QUOTE]Mniam, ja czekam na Tż bo poszedł na zakupy i mam w planach zupę jarzynową, pierś z ziemniaczkami i sałatka.
|
|
|
#2454 |
|
Zakorzenienie
|
nosz kurde przyszłam a już żadnego zdjęcia nie ma
|
#2455 |
|
Konto usunięte
|
A u mnie wczoraj byli rodzice z siostrą i robiliśmy pizzę. Potem siostra została u mnie na noc, była bardzo zmęczona po podróży i szybko zasnęła.
Dzisiaj w południe pojechała do babci, wcześniej skoczyłyśmy na cmentarz.. Ale tak ogólnie to strasznie się cieszę, że przyjechała. |
|
|
|
#2456 |
|
Zakorzenienie
|
fajnie jest mieć siostrę, zazdroszczę.
|
#2457 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;35448130]A u mnie wczoraj byli rodzice z siostrą i robiliśmy pizzę. Potem siostra została u mnie na noc, była bardzo zmęczona po podróży i szybko zasnęła.
Dzisiaj w południe pojechała do babci, wcześniej skoczyłyśmy na cmentarz.. Ale tak ogólnie to strasznie się cieszę, że przyjechała.[/QUOTE] Fajnie siostra jest starsza czy młodsza??---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ---------- Mam chwilę luzu, Tż poszedł z Olkiem na spacer. Mi się nie chciało czas na drzemkę
|
|
|
#2458 |
|
Zakorzenienie
|
ja cały dzień dzisiaj odsypiam sobie, wróciliśmy z wesela po 5
chyba czas się wziąć w garść. dasti pokażesz jeszcze raz swoje ombre
|
#2459 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a co do sukienki to jak Ci się podoba to czemu nie. dla mnie akurat jak na mój styl jest mało weselna, ale wiem, że ludzie chodzą w takich bardziej uniwersalnych/zwykłych sukienkach na wesela i jest ok ![]() Cytat:
______________ byliśmy dziś na targu na zakupach, trochę się obkupiłam
|
|||
|
|
|
#2460 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... Edytowane przez Dasti80 Czas edycji: 2012-07-22 o 17:31 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:24.

no co TY ciesz się, że dobrze się czujesz
, tak mi spieprzyła włosy, wyszły cuda, że w efekcie wyszłam znowu jako farbowana na brąz
i moje zapuszczanie na nic!
, byłam wściekła, po jakiego czorta ona mi ruszała (farbowała) moje naturalne odrosty
Robione u fryzjera.
)
dobre podejście. lekko przyciemnisz i będzie git. nie ścinaj absolutnie - piękne są.

czas na drzemkę