|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4591 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze blogi kosmetyczne - część IX
ludzie zawsze będą mieli o coś wąty
![]() Jak się po paru latach rozstałam z chłopakiem - masa pytań co ja teraz pocznę i że to już staropanieństwo i takie tam (jestem z małego miasta, ale kurde, miałam wtedy 21 lat ). Potem długi związek z kimś innym - trucie dupy kiedy ślub, kiedy wesele. Teraz jest kiedy w końcu kupimy mieszkanie zamiast wynajmować. No i najcięższy kaliber - że powinniśmy się już rozmnażać. Nikt nie pyta o nasze plany czy to co chcemy - jest tylko podejście, że trzeba coś robić w ramach jednego szablonu i wzoru.Jestem pewna, że jakbyśmy się zdecydowali na dziecko to zaczęłoby się trucie o to, kiedy się zdecydujemy na następne . I tak dalej, coś się zawsze znajdzie.
|
|
|
|
#4592 | |
|
maszyna, nie człowiek
|
Cytat:
|
|
#4593 |
|
Life is a drink ...
|
Jejku - wróciłam po tych moich .. przeżyciach ... O_o
musze Was najpierw nadrobić ..
|
#4594 |
|
Zakorzenienie
|
a ja mam kawkę i ciasto po obiedzie
|
|
|
|
#4595 | |
|
Moderator
|
Cytat:
ale ogólnie podałam ten alkoholizm jako przykład, jeden z wielu, bo jak narzeczony bije/pije/zdradza itp to po ślubie to się nie zmieni... po prostu. Nie w ślubie lub jego braku tkwi wtedy sedno problemu. tak samo jak nie rozumiem lasek które się podkładają z dzieckiem żeby chłopak nie zdradzał już... wtf...
|
|
|
|
|
#4596 |
|
Life is a drink ...
|
Ja tam zawsze jestem zdania, że jak facet chce sie 'gzić' na prawo i lewo to nawet 5 dzieci go nia zatrzyma....
|
#4597 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mmm, u mnie do obiadu jeszcze sporo czasu. W sumie to nawet nie mam pomysłu na niego, wiec będzie improwizacja. A jakieś ciasto może i bym mogła też zaimprowizować. Tylko czemu dziś NIC mi się nie chce. Dobrze, że chociaż się zebrałam i umieściłam notkę na blogu. |
|
|
|
|
#4598 |
|
Zakorzenienie
|
po x probach udało mi sie pomalowac paznokcie lakierem magnetycznym nie dotykając tym glupim magnesem
|
#4599 |
|
Zakorzenienie
|
Wow, jakie rozważania niedzielne
![]() Ja mam 22 lata i ślub we wrześniu - nie z nacisków, nie z pośpiechu, ale z wewnętrznej potrzeby nas obojga (choć po 2 latach bycia razem babcie zaczęły coś tam powoli przebąkiwać, bynajmniej w ramach naciskania). Powiększenie rodziny też planujemy w dość niedługim czasie. I o ile rozumiem, że można odkładać decyzję o dziecku ze względu na pracę, studia, cokolwiek, tak takie argumenty jako odwlekanie ślubu to dla mnie wtórny problem. Okazuje się, że zorganizowanie tego wszystkiego nie zajmuje aż tyle czasu, żeby mieć problemy z pogodzeniem wszystkich obowiązków, a z drugiej strony ślub nie oznacza przecież od razu pieluch i 'zmarnowanej' młodości
|
|
|
|
#4600 | |
|
maszyna, nie człowiek
|
Cytat:
Agresji słownej czy fizycznej człowiek też wraz z powiedzeniem "tak" się nie pozbędzie o czym z niewiadomych przyczyn dużo dziewczyn nie wie albo nie chce wiedzieć ![]() Panna mrau - według mnie ślub też można odkładać ze względu na pracę i finanse (studia niekoniecznie). Nie wzięlabym ślubu, gdyby za absolutnie wszystko mieli płacić rodzice. Na ślub stać mnie albo nie. Nie mam pracy (nie chwilowo, nie odwołam slubu bo miesiąc wcześniej straciłam pracę, ale w sensie nie mam jej w ogole), to nie zakładam rodziny. Nie rozumiem "akademikowych" małżeństw (w sensie dwójka bezrobotnych studentów), które są utrzymywanie przez rodziców państwa młodych Dla mnie to kaprys i brak odpowiedzialności.
Rosyjski A1-A2-B1-B2-C1 Francuski A1-A2-B1-B2-C1 Edytowane przez nicRu Czas edycji: 2012-07-22 o 14:28 |
|
|
|
|
#4601 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej Wam
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#4602 |
|
Zakorzenienie
|
Dla mnie brak dobrej pracy, stabilności jest powodem, żeby ślub odłożyć.
Małżeństwo to dla mnie coś innego niż zwykły związek czy wspólne mieszkanie - dla mnie ślub, to taki ostatni krok, kiedy już jesteśmy niezależni w 100% od rodziców, w pełni dojrzali, kiedy związek jest stabilny, kiedy możemy prowadzić wspólne życie i wspólnie patrzeć na przyszłość i kiedy nie zastanawiamy się czy uda nam się studia pogodzić z pracą na pół etatu (wiadomo, że nie chodzi o studia same w sobie, rozwijać można się w każdym momencie swojego życia, w pewnym wieku jednak zazwyczaj studia są bardzo absorbujące, nie dając przy tym stabilności finansowej).
|
#4603 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4604 | |
|
Moderator
|
Cytat:
może ja to inaczej odbieram dlatego, że ja zawsze miałam mocniejszą głowę niż on. a zwłaszcza przy moich 86kg. mogłam wypić pół litra na imprezie i nie było po mnie widać a widzisz on po jednej rozmowie ze mną o tym, że jeszcze jest w miarę tolerowane takie zachowanie ale niech nie przegina już dalej, uspokoił sie bardzo wiesz mój tato też sobie lubi piwko wieczorem wypić, jedno, i broń boże nigdy nie pomyślałabym o nim w kategorii alkoholika ![]() zresztą - jak jeszcze nie byłam na diecie też lubiłam sobie wieczorkiem, czasem nawet i w tygodniu, wypić lampkę Choi
|
|
|
|
|
#4605 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Kasiaj, ale może to dobrze, że maz rękę na pulsie i jesteś ostrożna. Chyba lepiej dmuchac w takich sprawach na zimne niż leczyć rany po oparzeniach
![]() Enn, zgodze się z Tobą. Nie wzięłabym ślubu wiedząc, że nie mam pracy, utrzymywali mnie do tej pory rodzice, że jestem niewykształcona, nie mam doświadczenia. Nawet gdyby współmałżonek pracował... Gdyby cokolwiek mu się stało albo nam nie wyszło (odpukać) zostałabym/zostalibyśmy na lodzie i to przez własną głupotę i brak zapobiegliwości.
|
#4606 |
|
Life is a drink ...
|
Na temacie 'Bezrobotni' jedna dziewczyna stwierdziła, że przecież jak facet zarabia dużo pieniędzy to kobieta nie musi pracować ... może siedzieć w domu i pachnieć
|
#4607 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4608 | |
|
maszyna, nie człowiek
|
Cytat:
?
|
|
#4609 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja tam uważam, że kobieta pracować nie musi* jeśli jest w związku z facetem, który zarabia na tyle dużo, żeby z łatwością utrzymać obydwoje na wysokim poziomie (a co ten "wysoki poziom" dla kogo znaczy to już inna sprawa). IMHO tylko od samej relacji zależy czy kobieta wybierze zajmowanie się domem, pracę w zawodzie czy malowanie obrazów, aby wyżyć się artystycznie. W każdym razie nie dziwi mnie coś takiego w ogóle. * Oczywiście nikt nic nie musi i każdy może żyć jak chce. ![]() Edit: Chodzi mi o to, że znacznie bardziej dziwi mnie sytuacja, kiedy komuś się po prostu nie chce ruszyć tyłka i przez to brakuje pieniędzy, a w razie jakiegoś wypadku kobieta zostaje zupełnie bez niczego - ani pieniędzy ani zawodu, niż sytuacja w której kobieta nie odczuwa potrzeby pracy jeśli jej facet świetnie zarabia.
... Edytowane przez enn_ Czas edycji: 2012-07-22 o 15:16 |
|
|
|
|
#4610 | |
|
Life is a drink ...
|
Wiesz, pewnie jej nic nie da.
Cytat:
A jednocześnie sama klnęła na kobiety które bogato wyszły za mąż, że jej kolejki zajmują na podpisie. Nie miałam na mysli to, że kobieta MUSI pracować. Jak dla mnie po prostu głupi tok myślenia - wyjdę bogato za mąż=nie będę musiała pracować. Rozumiem sytuacje kiedy żona siedzi w domu i zajmuje się domem i dziecmi a mąż ma bardzo wysoką pensje, że mogą pozwolić sobie na życie z tej jednej pensji. Moja koleżanka sprząta w domu u jednej Pani (mimo, że ta nie ma pracy) ale za to mąż ma firme więc..
I only call you when it's half past five... Edytowane przez Selfish Girl Czas edycji: 2012-07-22 o 15:23 |
|
|
|
|
#4611 |
|
Zakorzenienie
|
Ja miałam 21 lat kiedy wyszłam za mąż i to był błąd, co do pracy, straciłam ją jakiś czas temu i teraz właśnie zostaję z niczym, no cóż...
|
#4612 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Karo, ale coś robiłaś. To inna sytuacja niż uważać, ze złapalo sie pana Boga za nogi i płaszczyć pośladki, aż mąż w te pośladki kopnie...
|
#4613 |
|
Life is a drink ...
|
Kochana - polecam Tobie na dziś film pt - Z pamiętnika wściekłej żony.
|
#4614 | |||
|
Moderator
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#4615 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
enn, widzisz ja na to wszystko inaczej patrzę - odkąd skończyłam liceum pracuję, na początku na pół etatu jak studiowałam dziennie, od 2,5 roku pracuję na pełny etat, a od 1,5 roku mieszkamy z TŻ sami i sami się utrzymujemy. swoją drogą od rodziców w pewnym sensie nie da się nigdy uniezależnić, bo zawsze w jakiś sposób, mniejszy lub większy, będą wpływać na nasze życie |
|
|
|
|
#4616 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Już od dwóch lat, albo i więcej
|
|
#4617 |
|
Life is a drink ...
|
Dziś nie ma go nigdzie w TV - bardziej chodziło mi, że jakoś internetowo będziesz musiała go pobrać
.
|
#4618 |
|
Zakorzenienie
|
aaaa.. to poszukam
|
#4619 |
|
Moderator
|
haha znów mi uciekło dwóch obserwatorów... a może kogoś wywaliło?
sprawdźcie lepiej bo już niedługo
|
|
|
|
#4620 |
|
Wtajemniczenie
|
To ja dołączę do tematu
![]() U nas już powinnam być w ciąży bo przecież moje koleżanki już są i ludzie pytają czemu my jeszcze nie... No jak to możliwe, pół roku po ślubie a my się nawet nie staramy?
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:29.

wtf...
Lush & China Glaze lover!

おはよう!