Nasze blogi kosmetyczne - część IX - Strona 154 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-22, 13:37   #4591
ineczka7
Zadomowienie

Dot.: Nasze blogi kosmetyczne - część IX

ludzie zawsze będą mieli o coś wąty
Jak się po paru latach rozstałam z chłopakiem - masa pytań co ja teraz pocznę i że to już staropanieństwo i takie tam (jestem z małego miasta, ale kurde, miałam wtedy 21 lat ). Potem długi związek z kimś innym - trucie dupy kiedy ślub, kiedy wesele. Teraz jest kiedy w końcu kupimy mieszkanie zamiast wynajmować. No i najcięższy kaliber - że powinniśmy się już rozmnażać. Nikt nie pyta o nasze plany czy to co chcemy - jest tylko podejście, że trzeba coś robić w ramach jednego szablonu i wzoru.
Jestem pewna, że jakbyśmy się zdecydowali na dziecko to zaczęłoby się trucie o to, kiedy się zdecydujemy na następne . I tak dalej, coś się zawsze znajdzie.
ineczka7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-22, 13:43   #4592
nicRu
maszyna, nie człowiek

Cytat:
Napisane przez kasiaj85 Pokaż wiadomość

to tak jak z braniem ślubu z uzależnionym od alkoholu na zasadzie "a bo może ślub go zmieni, może dojrzeje" - ile osób takie ma podejście...? pod picie alkoholu można podłożyć te wszystkie cechy które wymieniłaś... ludzie się nie zmieniają tak o - bo założą obrączkę... trzeba przez takie problemy próbować przejść wspólnie, ale nie na siłę. a ślub nic nie pomoże - nie jest rozwiązaniem i magicznym panaceum...
Tu jeszcze dochodzi kwestia tego, o czym wielokrotnie była na wizażu mowa - niektórzy nie zdają sobie sprawy jak cienka jest granica między piwkiem codziennie wieczorem czy też dobrze zakrapianą imprezą w każdy weekend czy też zapijaniem problemów a alkoholizmem... A potem są wątki "mój miś pije codziennie 2-3 piwka dla relaksu, prosiłam go, by przestał, ale się tylko wściekł!" a pod kilkoma odpowiedziami, że widocznie ma z tym większy problem niż dziewczyna sądzi "argument" o treści "on to robi dla relaksu, a wy wmawiacie, że to alkoholizm!" niejednokrotnie poparty zarzutem, że grube zazdrosne stare panny zamiast pomóc wmawiają alkoholizm jej kochanemu misiowi...
Stary 2012-07-22, 13:49   #4593
Selfish Girl
Life is a drink ...

Jejku - wróciłam po tych moich .. przeżyciach ... O_o

musze Was najpierw nadrobić ..
Selfish Girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-22, 13:52   #4594
ama09
Zakorzenienie

a ja mam kawkę i ciasto po obiedzie
ama09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-22, 14:00   #4595
kasiaj85
Moderator

Cytat:
Napisane przez nicRu Pokaż wiadomość
Tu jeszcze dochodzi kwestia tego, o czym wielokrotnie była na wizażu mowa - niektórzy nie zdają sobie sprawy jak cienka jest granica między piwkiem codziennie wieczorem czy też dobrze zakrapianą imprezą w każdy weekend czy też zapijaniem problemów a alkoholizmem... A potem są wątki "mój miś pije codziennie 2-3 piwka dla relaksu, prosiłam go, by przestał, ale się tylko wściekł!" a pod kilkoma odpowiedziami, że widocznie ma z tym większy problem niż dziewczyna sądzi "argument" o treści "on to robi dla relaksu, a wy wmawiacie, że to alkoholizm!" niejednokrotnie poparty zarzutem, że grube zazdrosne stare panny zamiast pomóc wmawiają alkoholizm jej kochanemu misiowi...
no zgadza się. mój mąż nie tyle pije sporo, co ma słabą głowę i już nie raz się kłóciliśmy o to... ale powiedziałam mu - jakby co ja nie będę nad nim skakać, z alkoholikiem nie chcę być. może i mam tendencję do wyolbrzymiania, ale dla mnie nawet jedno piwko dziennie zbyt często to niebezpieczna droga, i teraz już go nie ciągnie w tygodniu. Wczoraj na imprezie wypił jednego słabiutkiego drinka i małe piwko 0,33 i więcej nie. I dzisiaj jest mi wdzięczny bo kaca nie ma

ale ogólnie podałam ten alkoholizm jako przykład, jeden z wielu, bo jak narzeczony bije/pije/zdradza itp to po ślubie to się nie zmieni... po prostu. Nie w ślubie lub jego braku tkwi wtedy sedno problemu. tak samo jak nie rozumiem lasek które się podkładają z dzieckiem żeby chłopak nie zdradzał już... wtf...

Mój beauty blog
kasiaj85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-22, 14:03   #4596
Selfish Girl
Life is a drink ...

Ja tam zawsze jestem zdania, że jak facet chce sie 'gzić' na prawo i lewo to nawet 5 dzieci go nia zatrzyma....
Stary 2012-07-22, 14:07   #4597
lele
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaarooo Pokaż wiadomość
A ja żeby się "trzymać i nie puszczać" zaczęłam sprzątać - wyprałam ręcznie górę prania, zaraz będę prasować, wywalam stare rzeczy z szafy.. muszę znaleźć siłę, aby wyrzucić jego stare rzeczy trzymane z sentymentu...
Ja wczoraj w nocy zaczęłam część rzeczy pakować w kartony, aby je wynieść na strych. No cóż, dzisiaj czeka mnie spakowanie reszty rzeczy, ale chęci już nie mam, by to robić :P No ale dokończyć muszę
Cytat:
Napisane przez ama09 Pokaż wiadomość
a ja mam kawkę i ciasto po obiedzie
Mmm, u mnie do obiadu jeszcze sporo czasu. W sumie to nawet nie mam pomysłu na niego, wiec będzie improwizacja. A jakieś ciasto może i bym mogła też zaimprowizować. Tylko czemu dziś NIC mi się nie chce. Dobrze, że chociaż się zebrałam i umieściłam notkę na blogu.
lele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-22, 14:13   #4598
Czarna Orchidea
Zakorzenienie

po x probach udało mi sie pomalowac paznokcie lakierem magnetycznym nie dotykając tym glupim magnesem
Stary 2012-07-22, 14:13   #4599
panna mrau
Zakorzenienie

GG do panna mrau

Wow, jakie rozważania niedzielne
Ja mam 22 lata i ślub we wrześniu - nie z nacisków, nie z pośpiechu, ale z wewnętrznej potrzeby nas obojga (choć po 2 latach bycia razem babcie zaczęły coś tam powoli przebąkiwać, bynajmniej w ramach naciskania). Powiększenie rodziny też planujemy w dość niedługim czasie. I o ile rozumiem, że można odkładać decyzję o dziecku ze względu na pracę, studia, cokolwiek, tak takie argumenty jako odwlekanie ślubu to dla mnie wtórny problem. Okazuje się, że zorganizowanie tego wszystkiego nie zajmuje aż tyle czasu, żeby mieć problemy z pogodzeniem wszystkich obowiązków, a z drugiej strony ślub nie oznacza przecież od razu pieluch i 'zmarnowanej' młodości
panna mrau jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-22, 14:27   #4600
nicRu
maszyna, nie człowiek

Cytat:
Napisane przez kasiaj85 Pokaż wiadomość
no zgadza się. mój mąż nie tyle pije sporo, co ma słabą głowę i już nie raz się kłóciliśmy o to... ale powiedziałam mu - jakby co ja nie będę nad nim skakać, z alkoholikiem nie chcę być. może i mam tendencję do wyolbrzymiania, ale dla mnie nawet jedno piwko dziennie zbyt często to niebezpieczna droga, i teraz już go nie ciągnie w tygodniu. Wczoraj na imprezie wypił jednego słabiutkiego drinka i małe piwko 0,33 i więcej nie. I dzisiaj jest mi wdzięczny bo kaca nie ma

ale ogólnie podałam ten alkoholizm jako przykład, jeden z wielu, bo jak narzeczony bije/pije/zdradza itp to po ślubie to się nie zmieni... po prostu. Nie w ślubie lub jego braku tkwi wtedy sedno problemu. tak samo jak nie rozumiem lasek które się podkładają z dzieckiem żeby chłopak nie zdradzał już... wtf...
I to w sumie obrazowy przykład jednego z tych zachowań, których się nie zmieni Agresji słownej czy fizycznej człowiek też wraz z powiedzeniem "tak" się nie pozbędzie o czym z niewiadomych przyczyn dużo dziewczyn nie wie albo nie chce wiedzieć

Panna mrau - według mnie ślub też można odkładać ze względu na pracę i finanse (studia niekoniecznie). Nie wzięlabym ślubu, gdyby za absolutnie wszystko mieli płacić rodzice. Na ślub stać mnie albo nie. Nie mam pracy (nie chwilowo, nie odwołam slubu bo miesiąc wcześniej straciłam pracę, ale w sensie nie mam jej w ogole), to nie zakładam rodziny. Nie rozumiem "akademikowych" małżeństw (w sensie dwójka bezrobotnych studentów), które są utrzymywanie przez rodziców państwa młodych Dla mnie to kaprys i brak odpowiedzialności.

Edytowane przez nicRu
Czas edycji: 2012-07-22 o 14:28
nicRu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-22, 14:28   #4601
Malwina_89
Zakorzenienie

Hej Wam

Cytat:
Napisane przez panna mrau Pokaż wiadomość
Ja mam 22 lata i ślub we wrześniu - nie z nacisków, nie z pośpiechu, ale z wewnętrznej potrzeby nas obojga (choć po 2 latach bycia razem babcie zaczęły coś tam powoli przebąkiwać, bynajmniej w ramach naciskania). Powiększenie rodziny też planujemy w dość niedługim czasie. I o ile rozumiem, że można odkładać decyzję o dziecku ze względu na pracę, studia, cokolwiek, tak takie argumenty jako odwlekanie ślubu to dla mnie wtórny problem. Okazuje się, że zorganizowanie tego wszystkiego nie zajmuje aż tyle czasu, żeby mieć problemy z pogodzeniem wszystkich obowiązków, a z drugiej strony ślub nie oznacza przecież od razu pieluch i 'zmarnowanej' młodości
Podoba mi się to pogrubione stwierdzenie

Mój zakątek czytelniczy
02.12.2012 r.
52/2013
75/2014
7/2015
Malwina_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-22, 14:40   #4602
enn_
Zakorzenienie

Dla mnie brak dobrej pracy, stabilności jest powodem, żeby ślub odłożyć.
Małżeństwo to dla mnie coś innego niż zwykły związek czy wspólne mieszkanie - dla mnie ślub, to taki ostatni krok, kiedy już jesteśmy niezależni w 100% od rodziców, w pełni dojrzali, kiedy związek jest stabilny, kiedy możemy prowadzić wspólne życie i wspólnie patrzeć na przyszłość i kiedy nie zastanawiamy się czy uda nam się studia pogodzić z pracą na pół etatu (wiadomo, że nie chodzi o studia same w sobie, rozwijać można się w każdym momencie swojego życia, w pewnym wieku jednak zazwyczaj studia są bardzo absorbujące, nie dając przy tym stabilności finansowej).
Stary 2012-07-22, 14:43   #4603
moniiikaaa89
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez panna mrau Pokaż wiadomość
Zgadzam się z Toba w 100%, ja też wziełam ślub w wieku 22 lat ale po 6 latach bycia razem. Przed ślubem każdy pytał kiedy wesele, a teraz po pytaja czy nie jestem w ciąży, co mnie bardzo denerwuje, bo w mentalności starszych osób jest zakodowane to, że po ślubie od razu trzeba mieć dziecko. A ja narazie próbuje nacieszyć się mężem
moniiikaaa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-22, 14:48   #4604
kasiaj85
Moderator

Cytat:
I to w sumie obrazowy przykład jednego z tych zachowań, których się nie zmieni Agresji słownej czy fizycznej człowiek też wraz z powiedzeniem "tak" się nie pozbędzie o czym z niewiadomych przyczyn dużo dziewczyn nie wie albo nie chce wiedzieć
mam wrażenie, że zrobiłam ze swojego męza sama alkoholika
może ja to inaczej odbieram dlatego, że ja zawsze miałam mocniejszą głowę niż on. a zwłaszcza przy moich 86kg. mogłam wypić pół litra na imprezie i nie było po mnie widać
a widzisz on po jednej rozmowie ze mną o tym, że jeszcze jest w miarę tolerowane takie zachowanie ale niech nie przegina już dalej, uspokoił sie bardzo wiesz mój tato też sobie lubi piwko wieczorem wypić, jedno, i broń boże nigdy nie pomyślałabym o nim w kategorii alkoholika

zresztą - jak jeszcze nie byłam na diecie też lubiłam sobie wieczorkiem, czasem nawet i w tygodniu, wypić lampkę Choi

Mój beauty blog
Stary 2012-07-22, 14:54   #4605
nicRu
maszyna, nie człowiek

Kasiaj, ale może to dobrze, że maz rękę na pulsie i jesteś ostrożna. Chyba lepiej dmuchac w takich sprawach na zimne niż leczyć rany po oparzeniach

Enn, zgodze się z Tobą. Nie wzięłabym ślubu wiedząc, że nie mam pracy, utrzymywali mnie do tej pory rodzice, że jestem niewykształcona, nie mam doświadczenia. Nawet gdyby współmałżonek pracował... Gdyby cokolwiek mu się stało albo nam nie wyszło (odpukać) zostałabym/zostalibyśmy na lodzie i to przez własną głupotę i brak zapobiegliwości.
Stary 2012-07-22, 14:59   #4606
Selfish Girl
Life is a drink ...

Na temacie 'Bezrobotni' jedna dziewczyna stwierdziła, że przecież jak facet zarabia dużo pieniędzy to kobieta nie musi pracować ... może siedzieć w domu i pachnieć
Stary 2012-07-22, 15:01   #4607
maffash
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Selfish Girl Pokaż wiadomość
Na temacie 'Bezrobotni' jedna dziewczyna stwierdziła, że przecież jak facet zarabia dużo pieniędzy to kobieta nie musi pracować ... może siedzieć w domu i pachnieć
moja znajoma tak ma
maffash jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-22, 15:05   #4608
nicRu
maszyna, nie człowiek

Cytat:
Móc może, tylko co to jej da ?
Stary 2012-07-22, 15:09   #4609
enn_
Zakorzenienie

Cytat:
Ona napisała coś równoznacznego z pogrubionym, czy to Twoja interpretacja?

Ja tam uważam, że kobieta pracować nie musi* jeśli jest w związku z facetem, który zarabia na tyle dużo, żeby z łatwością utrzymać obydwoje na wysokim poziomie (a co ten "wysoki poziom" dla kogo znaczy to już inna sprawa). IMHO tylko od samej relacji zależy czy kobieta wybierze zajmowanie się domem, pracę w zawodzie czy malowanie obrazów, aby wyżyć się artystycznie.
W każdym razie nie dziwi mnie coś takiego w ogóle.

* Oczywiście nikt nic nie musi i każdy może żyć jak chce.

Edit: Chodzi mi o to, że znacznie bardziej dziwi mnie sytuacja, kiedy komuś się po prostu nie chce ruszyć tyłka i przez to brakuje pieniędzy, a w razie jakiegoś wypadku kobieta zostaje zupełnie bez niczego - ani pieniędzy ani zawodu, niż sytuacja w której kobieta nie odczuwa potrzeby pracy jeśli jej facet świetnie zarabia.

Edytowane przez enn_
Czas edycji: 2012-07-22 o 15:16
enn_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-22, 15:20   #4610
Selfish Girl
Life is a drink ...

Cytat:
Napisane przez maffash Pokaż wiadomość
moja znajoma tak ma
Cytat:
Móc może, tylko co to jej da ?
Wiesz, pewnie jej nic nie da.

Cytat:
Napisane przez enn_ Pokaż wiadomość
Pewnie, że tak napisała :P.Dodatkowo, że ona gdyby miała takiego bogatego gościa to by chodziła między podpisami do Urzędu Pracy (by mieć ubezpieczenie) na zakupy.

A jednocześnie sama klnęła na kobiety które bogato wyszły za mąż, że jej kolejki zajmują na podpisie.

Nie miałam na mysli to, że kobieta MUSI pracować. Jak dla mnie po prostu głupi tok myślenia - wyjdę bogato za mąż=nie będę musiała pracować.

Rozumiem sytuacje kiedy żona siedzi w domu i zajmuje się domem i dziecmi a mąż ma bardzo wysoką pensje, że mogą pozwolić sobie na życie z tej jednej pensji.

Moja koleżanka sprząta w domu u jednej Pani (mimo, że ta nie ma pracy) ale za to mąż ma firme więc..

Edytowane przez Selfish Girl
Czas edycji: 2012-07-22 o 15:23
Stary 2012-07-22, 15:27   #4611
kaarooo
Zakorzenienie

Ja miałam 21 lat kiedy wyszłam za mąż i to był błąd, co do pracy, straciłam ją jakiś czas temu i teraz właśnie zostaję z niczym, no cóż...

kaarooo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-22, 15:28   #4612
nicRu
maszyna, nie człowiek

Karo, ale coś robiłaś. To inna sytuacja niż uważać, ze złapalo sie pana Boga za nogi i płaszczyć pośladki, aż mąż w te pośladki kopnie...
Stary 2012-07-22, 15:33   #4613
Selfish Girl
Life is a drink ...

Cytat:
Ja miałam 21 lat kiedy wyszłam za mąż i to był błąd, co do pracy, straciłam ją jakiś czas temu i teraz właśnie zostaję z niczym, no cóż...
Kochana - polecam Tobie na dziś film pt - Z pamiętnika wściekłej żony.
Stary 2012-07-22, 15:37   #4614
kasiaj85
Moderator

Cytat:
Kasiaj, ale może to dobrze, że maz rękę na pulsie i jesteś ostrożna. Chyba lepiej dmuchac w takich sprawach na zimne niż leczyć rany po oparzeniach
dokładnie.
Cytat:
Cytat:
Napisane przez enn_ Pokaż wiadomość

Ja tam uważam, że kobieta pracować nie musi* jeśli jest w związku z facetem, który zarabia na tyle dużo, żeby z łatwością utrzymać obydwoje na wysokim poziomie (a co ten "wysoki poziom" dla kogo znaczy to już inna sprawa). IMHO tylko od samej relacji zależy czy kobieta wybierze zajmowanie się domem, pracę w zawodzie czy malowanie obrazów, aby wyżyć się artystycznie.
W każdym razie nie dziwi mnie coś takiego w ogóle.

* Oczywiście nikt nic nie musi i każdy może żyć jak chce.

Edit: Chodzi mi o to, że znacznie bardziej dziwi mnie sytuacja, kiedy komuś się po prostu nie chce ruszyć tyłka i przez to brakuje pieniędzy, a w razie jakiegoś wypadku kobieta zostaje zupełnie bez niczego - ani pieniędzy ani zawodu, niż sytuacja w której kobieta nie odczuwa potrzeby pracy jeśli jej facet świetnie zarabia.
zgadzam się trochę z enn w tej sprawie. Choć z drugiej strony, siedziałam rok w domu po tym jak skończyłam studiowanie ale nie miałam jeszcze pracy mgr - zajęć już nie było tylko pisanie i kontakt z promotorką z domu. I tak naprawdę umierałam z nudów... Ja jednak generalnie lubię ludzi i lubię mieć kontakt z nimi. Co nie znaczy, że w przypadku ew ciąży i dziecka będę latac po ludziach - chodzi mi tylko o takie bezczynne siedzenie w domu - "bo mi się nie chce". Mogę posiedzieć w domu tydzień- dwa ale szybko zaczynam się nudzić. Teraz może mając bloga miałabym zajęcie... Ale też nie wiem czy pasowałaby mi sytuacja że mój mąż zarabiałby na nasze utrzymanie - zwłaszcza przy moim kosmetycznym ☠☠☠☠☠☠☠cu

Mój beauty blog
Stary 2012-07-22, 15:38   #4615
panna mrau
Zakorzenienie

GG do panna mrau

Cytat:
Panna mrau - według mnie ślub też można odkładać ze względu na pracę i finanse (studia niekoniecznie). Nie wzięlabym ślubu, gdyby za absolutnie wszystko mieli płacić rodzice. Na ślub stać mnie albo nie. Nie mam pracy (nie chwilowo, nie odwołam slubu bo miesiąc wcześniej straciłam pracę, ale w sensie nie mam jej w ogole), to nie zakładam rodziny. Nie rozumiem "akademikowych" małżeństw (w sensie dwójka bezrobotnych studentów), które są utrzymywanie przez rodziców państwa młodych Dla mnie to kaprys i brak odpowiedzialności.
Ślub można zrobić za 50k, ale też gdy się nie ma środków to da się go zrobić po taniości, trzeba się tylko liczyć z tym, że nie będzie to wielka impreza. Bardziej mi chodzi o sytuację, że dwoje dorosłych ludzi jest w związku, ma pracę, ale decyzję o założeniu rodziny odkłada ze względu na różne wymówki. Akademikowych małżeństw (pomijając sytuację zajścia w ciążę i ślubu pod naciskiem rodzin w takiej sytuacji) też nie rozumiem swoją drogą...

enn, widzisz ja na to wszystko inaczej patrzę - odkąd skończyłam liceum pracuję, na początku na pół etatu jak studiowałam dziennie, od 2,5 roku pracuję na pełny etat, a od 1,5 roku mieszkamy z TŻ sami i sami się utrzymujemy.
swoją drogą od rodziców w pewnym sensie nie da się nigdy uniezależnić, bo zawsze w jakiś sposób, mniejszy lub większy, będą wpływać na nasze życie
panna mrau jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-22, 15:38   #4616
kaarooo
Zakorzenienie

Cytat:
Karo, ale coś robiłaś. To inna sytuacja niż uważać, ze złapalo sie pana Boga za nogi i płaszczyć pośladki, aż mąż w te pośladki kopnie...
Niby tak, ale ja popełniłam więcej głupich błędów, m.in rzuciłam studia, aby ratować się to pożal się boże małżeństwo... 4 lata temu

Cytat:
Kochana - polecam Tobie na dziś film pt - Z pamiętnika wściekłej żony.
Nie oglądam TV Już od dwóch lat, albo i więcej

Stary 2012-07-22, 15:52   #4617
Selfish Girl
Life is a drink ...

Cytat:
Nie oglądam TV Już od dwóch lat, albo i więcej
Dziś nie ma go nigdzie w TV - bardziej chodziło mi, że jakoś internetowo będziesz musiała go pobrać .
Stary 2012-07-22, 15:59   #4618
kaarooo
Zakorzenienie

aaaa.. to poszukam

Stary 2012-07-22, 16:04   #4619
kasiaj85
Moderator

haha znów mi uciekło dwóch obserwatorów... a może kogoś wywaliło?
sprawdźcie lepiej bo już niedługo

Mój beauty blog
Stary 2012-07-22, 16:17   #4620
Takajakaya
Wtajemniczenie

To ja dołączę do tematu

U nas już powinnam być w ciąży bo przecież moje koleżanki już są i ludzie pytają czemu my jeszcze nie... No jak to możliwe, pół roku po ślubie a my się nawet nie staramy?

Takajakaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości