Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą roczki - Strona 53 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy kolejny tytuł
Roczki już za nami, zaraz jesień witamy. 1 1,72%
Rok już za nami, teraz na bunt dwulatka czekamy. 2 3,45%
Choc tak długo sie juz znamy- Z krzaków wyganiamy podczytujace mamy! 1 1,72%
Kosi Kosi łapki-Jestem taaaki duży ze zjadać kanapki 0 0%
Póki to lato nie minie każdy maluch na tym wątku nie jedno wywinie 0 0%
Minął roczek, czas tak leci - mamy i ich wakacyjne dzieci 8 13,79%
wspólny roczek już za nami i za dziećmi wciąż biegamy 2 3,45%
pierwszy roczek naszych dzieci, jak len czas szybciutko leci 5 8,62%
roczek mam ,zęby mam i na nerwach mamie gram 14 24,14%
wizaż nadal funkcjonuje, z nami dzieci wychowuje 2 3,45%
Dzieciaczki sztukę chodzenia szlifują, a mamuśki na zlot się szykują.... 1 1,72%
Czas zakończyć letnie plażowanie ale nie wizażowanie. Mamuśki lipcowo-sierpniowe 2011 1 1,72%
Roczki wyprawione, dumne mamy i ich dzieci zadowolone. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2011 0 0%
Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011 i ich rozgadane mamy. 17 29,31%
Roczek minął - nie do wiary, cieszą sie lipcowe i sierpniowe mamy 4 6,90%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-21, 21:11   #1561
Chelsea91
Rozeznanie

GG do Chelsea91
Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość

u nas urodzinki Julci jutro i dzis przygotowania pochawalę się Wam moje dzieło
Cudo
Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Słodka drobineczka

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość

Uzywalyscie moze kosmetykow Ives Rocher? Mialam probke kremu nawilzajacego i nawet mi sie sprawdzil, ale nie wiem jak do konca z ich jakoscia.
Ja też mam probke kremu była w jakiejś gazecie.
Używałam ich kosmetyków często i długo i są nawet niezłe. Mają kilka perełek

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość

Chelsea Julek uroczy Jaką ma śmieszną kitkę przy kąpieli
Cały śliczny.
mama mu zawsze coś wymyśli
Cytat:
Napisane przez meszsares Pokaż wiadomość
Julus sliczny, fajny samurajski kucyk
Brumek sorry, ale tym kopytem to mnie rozwalilas

Vaniliova - nie martw sie chodzeniem Krystka - to nie jest zaden wyscig, a kazde dziecko i tak kiedys stanie na nozki
to jest taki nasz mały samuraj
Brumek mnie też powaliła tym kopytem
Moje dziecię też jeszcze nie chodzi.

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość

Chelsea, śliczny Julek. On jest taki drobniutki i ma trochę azjatycką urodę.

Hania dzisiaj obudziła się o 6.20, a ja nieprzyzwyczajona do tak wczesnego wstawania mówię do niej: Hania połóż się. Ona na mnie włazi zaczepia, a ja na to :Hania nie wiem jak Ty, ale ja jeszcze śpię. Mała usiadła, pomyślała i na cały głos krzyczy BABA.

Mama się uparła, żeby podciąć Hani grzywę, ja powiedziałam, że się nie podejmuję, więc ona wzięła nożyczki i zaczęła. Zrobiła Hani takiego "schoda", że sie przeraziłam i przejęłam ster. Udało się zrobić prostą grzywkę, ale Hania teraz wygląda jak giermek.
Juliś jest straaasznie podobny do mojej siostry jak była mała, takie męskie ksero. Też tak włosy rosną każdy w inną stronę, czarne oczy ma jak ona i też taki tepmeramentny zresztą jak i mamusia
Tyle, że ona miała 10 miesięcy jak chodziła, siedziała sama na nocniku (wrzucała tam zawsze płatki śniadaniowe) i sama jadła łyżką. W Wigilię a miała wtedy 15 miesięcy równo jadła zupę rybną i to jak szybko łyżką sama!

Juluś też niedawno wyglądał jak giermek
Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość

Jestem ale mam zgona dziewczyny. Dostalam jakies cholerne lekarstwa, po ktorych nawet prowadzic nie powinnam. Super sie czuje, nie powiem.
Wybaczcie ale nie doniose sie do żadnych postow.
Bidulka, trzymaj się

Cytat:

a ja sie jeszcze tylko pochwale, ze u nas juz jest... jest pierwsze prawdziwe slowo! Otoz Blana od trzech dni pieknie mowi KUBEK poproszona zawsze ladnie powie
do tego nauczyla sie gestow pt. "nie ma", "bocian robi kle kle" (taki ruch palcami), brawo i papa to juz od dawna, no i wszystko co chce pokazuje paluszkiem, naprawde swietnie sie teraz komunikujemy, bo ona umie swoim sposobem powiedziec o co jej chodzi. Uwielbiam ten etap u dzieci

Crazy - a ten etap co jest u Idy to juz w ogole jest magiczny
O kurcze jestem pod wrażeniem umiejętności Twojej córci. Julu nawet sam brawo nie zrobi...

Cytat:
Napisane przez isiaok Pokaż wiadomość
Witam!
Lili83
Z takich pianekhttp://kotlet.tv/masa-marshmallows-do-dekoracji-tortow

Bardzo profesjonalny strój a rowerek mamy z tej samej serii...
A tak wogóle to Julek boski-juz Ci miałam kiedys napisac, że bardzo mi sie podoba imie Julek iwszystkie jego formy

7 ząb dopieroco wyszedł a wychodzi 8Ewik majuz wszystkie jedynki i dwójki
Ostatnie cwa dni namietnie stoimybez trzymanki -ja płacze Ewa bije brawo
Fajna ta masa
No może będzie jakimś nurkiem.
I też gra po chińsku?? Dziś widzieliśmy tatusia z bliźniaczkami na tych rowerkach, Julek je "zarywał"
Dziekujemy
Gratki za ząbki

Kornelia 04.02.2016

Będę powtarzać zawsze: bieda to stan umysłu.
Chelsea91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-21, 21:20   #1562
Zmalowana
Zakorzenienie

Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro

Hej Laski
Jakoś nie miałam czasu ostatnimi dniami i weny, ale już jest ok

Ogłaszam wszem i wobec, że Filip już całkiem SAM chodzi ))) W domu od 4 dni, a teraz też i na dworze. Skubaniec Mały biegać próbuje i dzisiaj już poszła pierwsza krew, wyssałam jak wampir

Aaaa i wyszła mu czwórka czyli 9 ząbek i idzie kolejna

Filip tak lubi gitarę, że jak chce żeby mu grać to podchodzi i pokazuje. I potrafi pokazać gdzie są struny, gdzie jest gryf i pudło jak go pytam
Koniec chwalnie.

Dla wszystkich solenizantów sto lat !!!!!

Któraś pytała dawnoooo temu jak robić bańki mydlane. Otóż też mi nie szło i kupiłam 0,5 l płyn do baniek

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-21, 21:21   #1563
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Kopytem to Ty możesz od kania dostać
A co to kań?

Cytat:
Brumek sorry, ale tym kopytem to mnie rozwalilas
Aż tak mocno przyłożyłam?

Cytat:
1.
Brumku, zdjęcia tortu są, tylko laptop rodziców nie ma czytnika do karty, a ja kabla nie mam. Jak wrócę do Poznania to się pochwalę. Czas wykonania taki długi, bo ja wszystko po 10 razy czytałam, żeby czegoś nie pomylić. Widzę, że Ciebie też kusi własnoręczne wykonanie

2. Hania dzisiaj obudziła się o 6.20, a ja nieprzyzwyczajona do tak wczesnego wstawania mówię do niej: Hania połóż się. Ona na mnie włazi zaczepia, a ja na to :Hania nie wiem jak Ty, ale ja jeszcze śpię. Mała usiadła, pomyślała i na cały głos krzyczy BABA.

3. Mama się uparła, żeby podciąć Hani grzywę, ja powiedziałam, że się nie podejmuję, więc ona wzięła nożyczki i zaczęła. Zrobiła Hani takiego "schoda", że sie przeraziłam i przejęłam ster. Udało się zrobić prostą grzywkę, ale Hania teraz wygląda jak giermek.
1. Kusi, kusi, ale strach jest Dlatego potrzebuję mobilizacji w postaci Waszych udanych debiutów tortowych

2. Ale spryciula

3. Mój mąż całe dzieciństwo miał na podwórku ksywkę Garnuszek, bo go ojciec tak idiotycznie obcinał

Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość

W ostatnich dniach, byłam na drugim etapie rekrutacyjnym (tamte testy przeszłam, po rozmowie też wszystko fajnie obiecująco się zapowiada, ale póki co nie chce nic zapeszyć, nie cieszę się, nie nastawiam, że tę pracę dostanę...za ok. 2 tyg. mają dzwonić jak szefostwo wróci z urlopu.
To po cichutku trzymamy kciuki
I barwa za słomkę
Tymek mnie rozczula tym, że podchodzi sobie sam do stolika, bierze bidon w łapkę i pije przez słomkę. To takie dorosłe Ostatnio też tak sobie podchodzi i bierze borówki, po jednej, zjada, odchodzi, a potem wraca po kolejną

Cytat:
Jestem ale mam zgona dziewczyny. Dostalam jakies cholerne lekarstwa, po ktorych nawet prowadzic nie powinnam. Super sie czuje, nie powiem.
O kurczę

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
brumeczku nie będę Wam się wtryniać spotkanie bo i tak widzę że to będzie trudne dla Was do zrobienia..

Ale my mogłybyśmy sie kiedyś w końcu spotkać, co? Musiałabym tylko sprzedać Filipa babci , bo moja rozkrzyczana dwójka mogłaby Was nieco oszołomić
Ja jestem bardzo chętna

Byli goście. Znajomi z córeczką 2,5 letnią. I w szoku jestem, bo to pierwsze dziecko w tym wieku które nie roznosiło nam domu Sympatyczna, grzeczniutka, mówi pięknie, kochana po prostu Ale Tymka olewała równo A on za nią ganiał jak psiak
Stary 2012-07-21, 21:22   #1564
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Sarita.... Wszystkiego najlepszego aniolku

No to tyle na dzis ...
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-21, 21:24   #1565
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Ogłaszam wszem i wobec, że Filip już całkiem SAM chodzi ))) W domu od 4 dni, a teraz też i na dworze. Skubaniec Mały biegać próbuje i dzisiaj już poszła pierwsza krew, wyssałam jak wampir
Już podziwiałam w klubie
Stary 2012-07-21, 21:28   #1566
Zmalowana
Zakorzenienie

Cytat:
Już podziwiałam w klubie

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-21, 21:48   #1567
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
A co to kań?

i tu mnie masz
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-21, 21:53   #1568
isiaok
Rozeznanie

Nasz nowy bodziak
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCF5768.jpg (63,7 KB, 40 załadowań)
isiaok jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-21, 22:30   #1569
patik87
Zakorzenienie

Padam na ryj, urobiłam się jak osioł i dopiero siałam i zjadłam tort, pomyłam naczynia, posprzątałam. Od 17 do 20 i potem towarzystwo się zmyło, ja poszłam Sarę kąpać i do spania szykować. Krótko i szybko, i dobrze!
Nie było tak źle. Na początku hmmmmm mnie podkurzyła ale potem się uspokoiła, chyba się zorientowała że przesadza.
Jedzenia jeszcze zostało, sałatki nie poszły prawie wcale.
Cieszę się że mam to za sobą.

Beata
jetem pod wrażeniem, chyba już nie dam rady wstać z fotela Świetny.
Stary 2012-07-21, 22:33   #1570
Kolina
Zadomowienie

isiaok, twarzowy, twarzowy

moje dziecko odkrywa stare zabawki jak nowe, po miesięcznej nieobecności pozapominał większość, tylko do huśtawki przyraczkował od razu i wspiął się na siedzonko

podskakujące piłeczki, każda zabawka jakby pierwszy raz widziana
Stary 2012-07-21, 23:24   #1571
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Cytat:
Kurczę ,to dość napięty grafik I tak sobie myślę, że dość optymistycznie zakładacie, że dojedziecie w 5 godzin. Ale tfu tfu, może głupoty gadam
Chyba po prostu musimy się zgadywać, jak będziecie w drodze. Oczywiście wstępnie się możemy umówić, a potem jakby co, to dostosować plan
A na Konstruktorskiej ile? Może 4? Mój mąż ma tam kilku klientów dlatego pytam
Brumku tak będzie najlepiej
Mam nadzieje ze uda nam siespotkac
A dokladnyadres sprawdze w poniedziałek
Ale to nowe budynki
Bo startujemy z oferta na wykonczenie budynku kamieniem

Cytat:
Sarcia - sto latek żabko
samych radości i uśmiechu na buzi cały czas

ale śliczny, tradycyjne pytam o wykonczenie

Cytat:
Hej laski.

Hania dzisiaj obudziła się o 6.20, a ja nieprzyzwyczajona do tak wczesnego wstawania mówię do niej: Hania połóż się. Ona na mnie włazi zaczepia, a ja na to :Hania nie wiem jak Ty, ale ja jeszcze śpię. Mała usiadła, pomyślała i na cały głos krzyczy BABA.

Mama się uparła, żeby podciąć Hani grzywę, ja powiedziałam, że się nie podejmuję, więc ona wzięła nożyczki i zaczęła. Zrobiła Hani takiego "schoda", że sie przeraziłam i przejęłam ster. Udało się zrobić prostą grzywkę, ale Hania teraz wygląda jak giermek.
Hihi niezły agent z tego Twojego Haniolka
Musisz pokazać nowy fryz

Cytat:
STO LAT SARA!!!!

Cytat:

Byli goście. Znajomi z córeczką 2,5 letnią. I w szoku jestem, bo to pierwsze dziecko w tym wieku które nie roznosiło nam domu Sympatyczna, grzeczniutka, mówi pięknie, kochana po prostu Ale Tymka olewała równo A on za nią ganiał jak psiak

Fajne takie dziecko

JasieK tez uwielbia dzieci, ostatnio z miłości oślinił 3 letna sąsiadka a ona nieomal sie popłakala
Cytat:
Nasz nowy bodziak

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość

Padam na ryj, urobiłam się jak osioł i dopiero siałam i zjadłam tort, pomyłam naczynia, posprzątałam. Od 17 do 20 i potem towarzystwo się zmyło, ja poszłam Sarę kąpać i do spania szykować. Krótko i szybko, i dobrze!
Nie było tak źle. Na początku hmmmmm mnie podkurzyła ale potem się uspokoiła, chyba się zorientowała że przesadza.

Beata
jetem pod wrażeniem, chyba już nie dam rady wstać z fotela Świetny.
Fajnie ze sie udało
Są fotki?

A my dziś miło spędziliśmy dzień na grillu u znajomych
Jasiu miał 4 letnia koleżankę i ńon stop sie podpisywał i pokazywał "jaki będzie duży"( wczoraj sie nauczył)
I w końcu od długiego czasu zasnął sam w łóżeczko a nie przy UU

Brumeczku sprawdziłam konstruktorska 11

Edytowane przez telik
Czas edycji: 2012-07-21 o 23:31
telik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-22, 00:29   #1572
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Stary 2012-07-22, 00:48   #1573
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Matko kochana, Stronczuś, co się dzieje?

---------- Dopisano o 00:48 ---------- Poprzedni post napisano o 00:42 ----------

Cytat:
i tu mnie masz
Tośmy sobie pogadały

Cytat:
Nasz nowy bodziak
Ale piękna buzia i słodki uśmiech Bodzaik też fajny

Cytat:
Super, że nie było tak źle jak się bałaś I brawo dla Ciebie za organizację wszystkiego A Sara dobrze się bawiła?

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
Brumku tak będzie najlepiej
Mam nadzieje ze uda nam siespotkac
A dokladnyadres sprawdze w poniedziałek
Ale to nowe budynki
Bo startujemy z oferta na wykonczenie budynku kamieniem

JasieK tez uwielbia dzieci, ostatnio z miłości oślinił 3 letna sąsiadka a ona nieomal sie popłakala

A my dziś miło spędziliśmy dzień na grillu u znajomych
Jasiu miał 4 letnia koleżankę i ńon stop sie podpisywał i pokazywał "jaki będzie duży"( wczoraj sie nauczył)
I w końcu od długiego czasu zasnął sam w łóżeczko a nie przy UU

Brumeczku sprawdziłam konstruktorska 11
- To nie ta Konstruktorska w takim razie
- Teliczku, taką mi już nadzieję zrobiłaś, ze się zapłaczę jakby coś nie tak poszło... Ale tfu, nawet nie ma takiej opcji!
- Tymek za tą dziewczynką biegał krok w krok, a ona przed nim uciekała, bo myślała cały czas, że on dlatego ją gania, że chce zabrać jej wafelka (a cały czas jakiegoś podgryzała). I śmiesznie było jak zapędził ją w kąt kuchni,między ścianę, stół a krzesło i rozpłakała się, bo nie miała gdzie uciekać Stała tam biedna i tylko łapkę do góry wyciągnęła, żeby chronić wafelek
- Zdradź przepis na :jestem duży" Już kilka tygodni mu pokazuję, a on nic Inne rzeczy łapie szybko,a tego nie chce robić. A ja się zawzięłam
Stary 2012-07-22, 07:50   #1574
agulaaabar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Głowę mi dzisiaj rozwali,
mam za wysokie ciśnienie i co raz częściej je mam

Agulaabar wymyśliłam sobie że kolory na roczku dla Emilie to będzie niebieski zielony i różowy ale takiej bardziej intensywne,kupiłam korale do dekoracji stołu w takich kolorach,czapeczki i kupię kwiaty. Tort też w takich kolorach będzie.Balony jedne jasne różowe drugiej ciemniejsze i tak fajnie kolorowo raczej będzie )

KTO UMIE ROBIĆ BERECIKI ?! BERETY ?
bardzo fajne zestawienie kolorów. Czekam z niecierpliwością na zdjęcia
A o jakie bereciki Ci chodzi?

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-22, 09:11   #1575
telik
Wtajemniczenie

GG do telik
Ale cisza
Brumciu tez mam nadzieje ze sie uda
Ale wiem ze będzie cieżko, pociesza mnie fakt ze jeśli uda mi sie spotkanie to istnieje prawdopodobieństwo ze odwiedze Warszawę jeszcze kilka razy ale tym razem z tztem i Janeczkiem

Co do nauki to sama nie wiem
Od 3 dni mu pokazałam- jak przeczytałam post Marzenki

Miałam pytać czy kupiłam wtedy ta kopertowke x

A my myślimy nad wyjazdem do zoo

Wystawie dzialkowicza:d

Sent from my iPad using Tapatalk HD

Edytowane przez telik
Czas edycji: 2012-07-22 o 10:14
telik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-22, 09:21   #1576
patik87
Zakorzenienie

Hej,

Brumeczku Sara od 3 dni strasznie marudzi i płacze, chyba na zęby ( widzę dolne 2 idą) Wczoraj zwymiotowała przy ciśnięciu klocka ( coś kopy ostatnio ma twarde)! Musiałam jej wczoraj podać w czasie grilla nurofen, to pomogło i się uspokoiła.

Telik
ale z Ciebie lachon, naprawdę. Fajne masz okularki. I Johny szalony zdjęcia są, wczoraj próbowałam wstawić ale imageshack nie działał i dodanie załącznika również mi nie idzie. Potem spróbuję. Niedługo jedziemy na TĄ mszę i muszę Sarę wybrać.
Stary 2012-07-22, 10:56   #1577
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
bardzo fajne zestawienie kolorów. Czekam z niecierpliwością na zdjęcia
A o jakie bereciki Ci chodzi?
Berety na głowę dla Emilie,
znalazłam na all ale kurcze ceny duże.

Cytat:
Ale cisza
Ale wiem ze będzie cieżko, pociesza mnie fakt ze jeśli uda mi sie spotkanie to istnieje prawdopodobieństwo ze odwiedze Warszawę jeszcze kilka razy ale tym razem z tztem i Janeczkiem

Ale działkowicz przystojniak
A Ty

Zmalowana gdzie kupiłaś ten płyn do baniek ? Ja kupiłam taki przyrząd że naciskam i bańki same lecą nie chciało mi się już dmuchać

Patik a zdjęcia ?

Mnie nadal głowa boli,
znowu ciśnienie za wysokie.

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-22, 11:09   #1578
marzena_S
Zadomowienie

Jak tu cichutko- dzień dobry.

Zmalowana, gratulacje dla dreptającego Filipa.

Telik, ale się Johny zmienił, śliczny blondas, a oczy ma olbrzymie i hipnotyzujace- jestem w nich po uszy zakochana. No i Telik- mama jak zwykle sexy.
Co to za piękny kocyk macie?

Patik, super, że przyjęcie udane. Podłączam się pod pytanie o zdjęcia.

Brumku, u nas "nauka" wyglądała tak, ze pytałam "jaka Hania będzie duża?", podnosiłam jej rączki do góry i mówiłam "takaaa duża". Mała się śmiała do rozpuku i załapała po kilku razach. W ogóle wszystkie takie numery chłonie jak gąbka. W ciągu jednego dnia nauczyła się robić i mówić "a sio" (ja przeganiałam osy i tak podłapała) i udawać, że kicha mówiąc "apsik"- wygląda to przeuroczo. Najbardziej śmieszy mnie jak wyłapuje z kontekstu te znane jej słowa. Wczoraj jak ją przewijałam, próbowała wsadzić klocka do pieluchy(plastikowego, żeby nie było), wzięłam jej rączki do góry i powiedziałam a sio, a ona banan na twarzy i zaczyna na mnie machać łapkami i mówić "a sio". Nie mogę się nadziwić, że już tyle rzeczy rozumie moja duża dziewczynka.

Pytanie do tortowych specjalistek. Macie jakieś sprawdzone barwniki spożywcze? Gdzie je kupujecie? Chciałabym uzyskać intensywny kolor masy, a ten którego użyłam się nie sprawdził.

Kajool, a Ty cały czas chora? Biedni jesteście z tymi choróbskami. Wydawałoby się, że latem rzadziej się choruje..

Żaneta, chodzi o takie papierowe czapeczki w kształcie stożka? Zaciekawiłaś mnie tym beretem. Bólu głowy współczuje . Tabletki nie pomagają? Może przydałoby się wybrać do lekarza, skoro ciśnienie ciągle wysokie.

Edytowane przez marzena_S
Czas edycji: 2012-07-22 o 11:13
marzena_S jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-22, 11:16   #1579
zanetaa88
Zakorzenienie

Marzena Ja nie specjalistka, ale barwniki z czego co kiedyś czytałam są jakieś żelowe drugie sypie i np. żelowe sprawdzają się w jakiejś innej masie a sypie też w innej. Kiedyś czytałam o tym,ale nie mam strony

EDIT : mam stronę - > KLIK

A o Berety to chodzi mi o takie coś ->KLIK dla Emilie na roczek mam zwykła czapeczkę jak dla Nas, ale do jej czapeczki przykleję tasiemki tak jak księżniczki mają

Edytowane przez zanetaa88
Czas edycji: 2012-07-22 o 11:21
Stary 2012-07-22, 12:17   #1580
brumek
Zakorzenienie

Juleczko i Haniu - sto lat z okazji urodzin. Słodkości, pyszności i miłości!

A dla naszej rówieśnicy Blaneczki całusy miesięcznicowe To nasza ostatnie miesięcznica

Cytat:

Twój Dżony jest coraz bardziej blondie i coraz przystojniejszy, serio Ale UWAGA - już
nie jest czystym tżem, robi się podobny do Ciebie też
A Tobie to tylko zazdrościć, choć ponoć to nie ładnie
Na spotkanie liczę bardzo i w takim razie tym bardziej ściskam za owocne rozmowy
Kopertówki niet I w sumie jak dotąd nie miałabym jej gdzie wziąć ze sobą

Cytat:
Brumku, u nas "nauka" wyglądała tak, ze pytałam "jaka Hania będzie duża?", podnosiłam jej rączki do góry i mówiłam "takaaa duża". Mała się śmiała do rozpuku i załapała po kilku razach. W ogóle wszystkie takie numery chłonie jak gąbka. W ciągu jednego dnia nauczyła się robić i mówić "a sio" (ja przeganiałam osy i tak podłapała) i udawać, że kicha mówiąc "apsik"- wygląda to przeuroczo. Najbardziej śmieszy mnie jak wyłapuje z kontekstu te znane jej słowa. Wczoraj jak ją przewijałam, próbowała wsadzić klocka do pieluchy(plastikowego, żeby nie było), wzięłam jej rączki do góry i powiedziałam a sio, a ona banan na twarzy i zaczyna na mnie machać łapkami i mówić "a sio". Nie mogę się nadziwić, że już tyle rzeczy rozumie moja duża
No to robię podobnie, a on ni w ząb nie chce powtarzać Za to mówi "lampa" i pokazuje na nią paluszkiem "eek" Wychodzi mu takie "pamp-a", ale coś mi się zdaje, że to będzie jego pierwsze oficjalne słowo

---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ----------

Aniu kochana, odezwij się, powiedz co z Tobą!!!

Cytat:
,Brumeczku Sara od 3 dni strasznie marudzi i płacze, chyba na zęby ( widzę dolne 2 idą) Wczoraj zwymiotowała przy ciśnięciu klocka ( coś kopy ostatnio ma twarde)! Musiałam jej wczoraj podać w czasie grilla nurofen, to pomogło i się uspokoiła.
O rany, ale ją męczy Biedna

I Stronczku, Ty też się odzywaj, bo wczoraj coś się stało i się martwię
Stary 2012-07-22, 14:57   #1581
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27

Jestem Brumciu Juz mi lepiej.... mialam wczoraj gorszy dzien i tak sie to zebralo razem.
Dzis za to poprawilam sobie humor zakupami (na rynku bylismy). Kupilam dla Wiki krzeselko do karmienia (mathercare) za UWAGA: 1.50 Ł pachacz za 5 Ł taki z bajerami i dwie maskotki po 20 pensow. Krowa i prosiaczek (jak zobaczylam tego prosiaczka to od razu Brumku o Tobie pomyslalam) pozniej Wam pokaze jakie milusie sa
teraz pije kawke a reszta spi....
Stary 2012-07-22, 16:30   #1582
Natka_
Zakorzenienie

Dzień dobry

Zaległe życzenia dla Sarenki-Wszystkiego najlepszego!!

I dla dzisiejszych Tymonka i Blanki

My już po kościele, obiedzie i pierwszej drzemce Teraz dajemy pospać tatusiowi, a my się bawimy.
Ja wcześniej zasnęłam na leżaku, na balkonie i spałam chyba z godzinę

Marzenko, ja już miałam osttanio pisać, że masz bardzo zdolną córkę Tyyyyyle już potrafi
Buziaki od Domka dla zdolnej Hani (powiedział mi na uszko, że bardzo imponują mu umiejętności Hani).

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
Natko zdecydowalismy sie na parterowke z mozliwoscia rozbudowy poddasza. Schody od razu zbudujemy, a jesli nie starczy funduszy na skonczenie gory to obedzie sie bez stresu, bo na dole 3 sypialnie sa zaprojektowane. Ciekawe jest to, ze gore mozna wykonac wedlug wlasnego pomyslu .
Ooo to też bardzo fajnie
Pokażesz projekt?
Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość

U nas znowu krew... Lila poleciała na zabawkę i rozcieła wargę w środku..
Ojj

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość

Musze Wam napisać że jestem dumna z mojego dziecka jak dzielnie zniósł podróż , jechaliśmy 3,5 h z czego spał 2

A chodzeniem się nie przejmuj, Krystianek ma jeszcze czas

Cytat:
Piękny tort!!!

Cytat:

Tulę Kajoolku
Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
H

dla Filipka!!

Teliczku, Twój synek jest cudowny, ale to nic dziwnego patrząc na Ciebie

---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ----------

Stronczku, nie smuć się już
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-22, 16:37   #1583
CrazyMachine
Zadomowienie

Dziękujemy za komplementy, ale jak to mówią lepiej nie chwalić. Otóż zaraz jak wam napisałam, to tej samej nocy Idę chyba strasznie brzuszek bolał. Okropnie płakała. Coś strasznego. Nawet nie jestem do końca pewna czy to brzuch, ale wydawał się twardy, a po espumisanie poszły pierdy. Noc (druga z rzędu) skreślona, bo później nie mogłam zasnąć. Powiem, wam, że to coś strasznego jak dziecko tak cierpi. Co chwilę zerkałam na zegarek i zastanawiałam się kiedy jechać/dzwonić na pogotowie.
A wczoraj nie było okazji sprawdzić czy powtórzy chodzenie spać, bo miałam gościa i Ida zasnęła mi na rękach w trakcie wizyty.

Swoją drogą, zastanawiam się nad przyczyną tego bólu brzucha. Czy dajecie swoim dzieciom świeże ogórki? Wiem, że są cieżko-strawne, a Ida tego dnia ukradła mi pół ogórka ze stołu i zjadła....

Marzena Twoja Hania to spryciula
Patiku brawa dla Sary z okazji urodzin i dla Ciebie za zorganizowanie udanego przyjęcia.
Dla Julki i Hani przesyłamy urodzinowe buziaki. Dla miesięczniaków z resztą też

---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:32 ----------

Vanilowa - Ida jeszcze nie chodzi sama. Zrobi do 4 kroczków. No i przy meblach chodzi. A Krystek nie chodzi w sensie sam, czy zupełnie, nawet przy meblach?

Filip
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-22, 16:41   #1584
zanetaa88
Zakorzenienie

Crazy Ja dałam Emilie spróbować wczoraj ale ogórka z ogródka i też noc nie przespana... nie wiem czy to wina ogórka, czy zębów.Ogórka zjadła 3 plasterki o średnicy 1 cm,bo to mały ogórek był.

Stary 2012-07-22, 17:10   #1585
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:
Crazy Ja dałam Emilie spróbować wczoraj ale ogórka z ogródka i też noc nie przespana... nie wiem czy to wina ogórka, czy zębów.Ogórka zjadła 3 plasterki o średnicy 1 cm,bo to mały ogórek był.
Ja też mam swoje ogórki. Wcześniej dałam jej 2 plasterki i nic jej nie było, ale wczoraj rzuciła się na tego ogórka jakby to czekolada była....

---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ----------

Cytat:
Otoz Blana od trzech dni pieknie mowi KUBEK poproszona zawsze ladnie powie
do tego nauczyla sie gestow pt. "nie ma", "bocian robi kle kle" (taki ruch palcami), brawo i papa to juz od dawna, no i wszystko co chce pokazuje paluszkiem, naprawde swietnie sie teraz komunikujemy, bo ona umie swoim sposobem powiedziec o co jej chodzi. Uwielbiam ten etap u dzieci
Ale wygadana. Kubek to poważne słowo. U nas to tylko mama, tata i baba. Mam wrażenie, że jeszcze coś w stylu "da" jak coś mi daje.

---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ----------

Telik, Jaś to prawdziwy przystojniak i zgadzam się z Brumkiem, ma coś z Ciebie.
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-22, 17:36   #1586
Natka_
Zakorzenienie

Patik, fajnie, że urodzinki przebiegły w miarę bez nerwów A Sarenka bidulka, że tak cierpi, oby szybko zęby wyszły!

CrazyMachine, jeeejku biedna Ida, może faktycznie coś zjadła
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-22, 17:53   #1587
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

dziewczyny pisałyście ost o obniżkach
warto się przejść do Kappahl duże promocje są My uwielbiamy ich ciuszki.
dużo fajnych przecenionych dla Nas, dzieci i Tż
podobnie w Deichmannie dużo Elefantenów w przecenie
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-22, 18:19   #1588
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
dziewczyny pisałyście ost o obniżkach
warto się przejść do Kappahl duże promocje są My uwielbiamy ich ciuszki.
dużo fajnych przecenionych dla Nas, dzieci i Tż
podobnie w Deichmannie dużo Elefantenów w przecenie
U mnie z Elefantó nic nie ma :/ chciałam kupić 2 pary żeby 3 dostać gratis i nic

Stary 2012-07-22, 18:23   #1589
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Cytat:
U mnie z Elefantó nic nie ma :/ chciałam kupić 2 pary żeby 3 dostać gratis i nic
u mnie były takie po 49zł i 79zł
ale ja nie kupuje bo młody się boi chodzić ma jedne sandały i na tym koniec
ma bardzo małą nogę 18

B przez cały dzień spał ok 15min w aucie i nie chce spać
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-22, 19:18   #1590
dziubek79
Zakorzenienie

hej
przepraszam ,że ogólnie i hurtowo
dla solenizantów mnóstwo

u nas jazda bez trzymanki

maly od kilku dni jest strasznie marudny, non stop by na mnie wisiał a jedyną jego zabawą jest chodzenie z naszą asekuracją , nie zajmie się sam , nie zabawi
idą mu naraz 4 czwórki

cała reszta bez zmian, stąd dołek coraz głębszy...
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości