|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1171 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ
Cytat:
Przewijak nie jest na stałe. Ja nawet tego przewijaka nie będę używać ani przykręcać do komody ---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ---------- Proszę zestaw z żyrafką http://allegro.pl/zestaw-safari-zyra...487203303.html aha i radzę wpisać sobie na allegro "KLUPŚ" i szukać tych zestawów bo sa w różnych cenach nawet za 680 widziałam.
Nasze Cudo Zośka 05.09.2012, 2910gram, 52cm miłości Edytowane przez Sojka1990 Czas edycji: 2012-07-22 o 13:02 |
|
|
|
|
#1172 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ
Witam się niedzielnie.
![]() My dzisiaj pospaliśmy prawie do 12, więc dopiero co zjedliśmy śniadanie. Ogólnie mam standardowy plan na niedzielę... dzień lenia. Nawet nie wiem co na obiad, wstyd.Cytat:
|
|
#1173 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
nie wierze, że startowałaś z 70 !!! na tym zdjeciu co pokazywałas ostatnio nie widac tego !! moze cos waga szwankuje a co do ubranek to kochana a skad ty wiesz jaka dluga sie dziecinka urodzi i czy zaraz w 62 nie wskoczycie ![]() Cytat:
![]() ![]() ja dzisiaj robie muffinki z malinami
|
|||
|
|
|
#1174 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1175 |
|
Zakorzenienie
|
Sojka no to jak nie jest na stale to nadal to jest moj typ
![]() ja go przykrece,ale pozniej chcialabym go zdjac. no wlasnie ja widzialam zestaw z zyrafa za 680 ![]() U mnie sie już fryty smaża i kotleciki ![]() Nie dlugo mąż wroci z pracy i zjemy sobie .dearlie póki mozesz to leniuchuj ![]() ja gdyby nie synek tez pewnie bym sie lenila
|
|
|
|
#1176 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ruchy ma pani czuć co jakiś czas. Dziadyga jeden, panikarę ze mnie robi, choć nigdy u niego nie panikowałam ![]() Cytat:
śliczne fotki i brzusio of kors Cytat:
Też mi się ciężko oddycha, a w szczególności jak się położę na chwilę na plecach z poduchą pod dupką. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Wczorajszy grill nie był taki zły. Chłopaki się śmiały, że powinnam na dyskotekę jechać bo z tyłu to niezła laska jestem, a potem mogę się odwracać i demonstrować brzucholka
|
|
#1177 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1178 |
|
Wtajemniczenie
|
Zapmniałam. Poszłam dziś na śniadanie i teściowa mówi do teścia, że trzeba nam na korytarzyku więcej miejsca zrobić (wypieprzyć starą szafę) żeby na początku miejsce na wózek było. A on na to, że nie będzie wózka na górę nosił, jak chce to niech se go sama nosi. No ja rozumiem, że potem będzie sobie stał na dole, bo w końcu targanie go po schodach to .żadna przyjemność, ale na początku wózek pod ręką jest potrzebny. Nie mam kołyski, jak nic nie pomoże to choć Maluszkową w wózku bym pobujała.
|
#1179 |
|
Zadomowienie
|
a najbardziej mnie ciekawi, czy jak już będę co dwa tyg śmigać, to będzie ode mnie brał połowę kasy za wizytę?
moja przyjaciółka miała właśnie takiego lekarza, że zmniejszył stawkę a ten mój to nie wiem jak zrobi
|
|
|
|
#1180 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam niedzielnie
Cytat:
muminek - Świetne zdjęcia anesh - Mnie też skurcz nawiedził.. Łydka boli aż do teraz ![]() Chciałam Was nadrobić.. Ale w sumie to mi się nie chce. Przeleciałam po łebkach i tyle.. Wróciliśmy wczoraj około 3 do domu. Byliśmy u znajomego na billardzie i jakoś czas na zwiał.. A do brata TŻa przyjechała dziewucha.. I po prostu.. tragedia.. Drze się od rana, w ogóle nie zwraca uwagi na to, że ktoś inny może jeszcze spać
|
|
|
|
|
#1181 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Witam niedzielnie!
U mnie słoneczko a ja jeszcze w piżamie w łóżku muszę się ogarnąć.Noc spędziłam sama w domu,bo moi faceci jednak uparli się na spanie w namiocie i tyłki im zmarzły...Juruś obudził się po 5-ej i mówi,zeby tata zgasił światłoCytat:
,zwłaszcz a do szarlotki.Anuś podrzuć mi słoiczek i buraczków z patelni od razu ![]() Cytat:
Gratuluję!Pamiętam jak sama czekałam na to 3 z przodu ![]() Cytat:
ja swojej antenki nie lubie,wolałabym mieć normalny pępekCytat:
więc prosimy o kciuki ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Dearlie dzięki za info o tym płynie,chyba go zakupię maggie śliczny brzuszek i najlepsze życzenia imieninowe
|
|
#1182 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja też sama w domu, mąż na rybach zapowiedziałam mu, że to ostatni raz przed porodem. później sobie odbije a teraz trzeba mną się zająć ![]() Cytat:
na plecach mała mnie przydusza, naciska na pęcherz i nerki aż mnie ból wyrywa ze snu. a znowu jak śpię na boku to kopie mnie zawzięcie w ten bok, na którym leżę... jakby chciała się wybić od materaca... pozostaje pozycja na wpół siedząca...Cytat:
za wizytę.widzę, że sporo pytań się nazbierało. zapisz je sobie na karteczce bo kiedyś też miałam o coś pytać a na wizycie jakieś zaćmienie umysłu mnie dopadło i zapomniałam,co chciałam ja teraz na wizyty śmigam co 3 tygodnie, wcześniej co miesiąc. od piątej wizyty płacę trochę taniej, ok 20- 30 zł, zależy od dnia ![]() Cytat:
Edytowane przez aga_ton Czas edycji: 2012-07-22 o 14:12 |
||||
|
|
|
#1183 |
|
Zakorzenienie
|
Witam.
U nas wreszcie słońce i ciepło. I cały tydzień tak ma być. Ja miałam w pierwszej ciąży linie, teraz nie mam. Podobno jeśli się pojawia to tylko przy pierwszej ciąży. A antenkę miałam z dziewczynka i teraz z chłopcem też. ![]() Nic mi się nie chce a trzeba na ebayu ciuszki powystawiać bo w różowych fatałaszkach to ja synka nie widzę.
|
|
|
|
#1184 |
|
Zadomowienie
|
a skad jak mozna wiedziec??ja okolice Paderbornu
---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ---------- nom,ja to juz mam cała galerie bo wszystkim znajomych dzieciom robie i moim na każda okazje,dzis robimy poprawiny dla znajomych i rodziny w de i znow robilam boba,wkleje wam wieczorkiem...na chrzciny juz tez pomysły zrbieram
|
|
|
|
#1185 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
....ale mlody bardziej wytrwały....spidermana oglada![]() Cytat:
a ja w pierwszej mialam i w drugiej tez mam ![]() ---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ---------- Cytat:
a torty tez sama zawsze robie na 4 urodziny mlodego zrobilam mu ben10.ale mial radoche a w tym roku bedzie spiderman bo akurat ma na niego faze
|
|
#1186 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1187 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie!Ja dziś ze słodkości konfiturę z wiśni zrobiłam a na obiadek boczek z grilla sie marynuje jeszcze.
Trzymam kciuki za jutrzejsze wizyty. Ja jutro ide po wyniki wymazu, mam nadzieję że nic nie wychodowałam. |
|
|
|
#1188 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1189 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() tak narzekam a widać niepotrzebnie, bo różnie bywa z tymi obwodami i kilogramami sprawdziłam na mailu i po Twoim zdjęciu widać że szczuplutka byłaś przed ciążą, więc jest spokojna - nie tylko ja tak mam ![]() buziaki dla Ciebie i Dzidzi Cytat:
![]() Ci faceci to chyba bez względu na wiek są mało myślący! jak on tak mógł w ogóle powiedzieć?! miałam tak fatalną noc że szok ![]() teraz zamiast sprzątać ciągle się pokładam, bo głowa mi pęka ![]() ehhhh... koniec przerwy - pora na łazienkę
|
||
|
|
|
#1190 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny czy macie takie odczucie czasem parcia na pochwę,odbyt i okolice bo się martwię,od rana dzisiaj mam takie uczucie jakby mnie mała naciskała tak nisko.
|
#1191 |
|
Wtajemniczenie
|
kurcze, tak kusicie tymi wiśniami, że i mi się zachciało domowego dżemu
tylko, że u mnie wiśnie po 6 zł powariowali z tymi cenami w tym roku trzeba się chyba będzie zadowolić konfiturą z mirabelek, bo póki co tylko to drzewko owocuje. czereśnie robale pożarły, mimo że pryskane były ![]() ale pocieszam się, że na jesieni wreszcie weźmiemy się za sad w tym roku marnie u mnie z przetworami. do tej pory zrobiłam tylko ogórki kwaszone i korniszony z miodem. pomroziłam fasolkę szparagową i jagody. może jeszcze uda mi się zrobić kilka słoików papryki, nie wiem tylko czy dam radę
|
|
|
|
#1192 |
|
Zadomowienie
|
No i zamówiłam na all ostatnie pierdółki do wyprawki typu pieluszki flanelowe, woreczki na pokarm, prześcieradła no i znowu poszło trochę kaski a nie mam jeszcze pościeli, tzn. poszewek na pościel do łózeczka, pościeli do wózka i kocyków, ale to sobie zamówię w prezentach, bo mama mi kazała wszystkiego nie kupować, żeby oni też coś mogli dla wnuczki sprezentować
no i zostaje z dużych rzeczy fotelik do samochodu i laktator a później może jakiś leżaczek bujaczek, ale leżaczek to już pewnie używany poszukam a dziś w ikei muszę zakupić ręczniki dla maluszkowejTyle rzeczy mam już kupionych a tu ciągle jeszcze coś się pojawia z takich niby drobiazgów, ale niezbędnych. Dla siebie nie mam już tylko koszuli do karmienia i biustonoszy Niedługo mogę pakować torbę do szpitala
|
|
|
|
#1193 |
|
Zakorzenienie
|
My zmykamy do mamci mojej.
posiedzimy troszke na podworku .mały buszuje w brzuszku,aż skacze. Akurat okupuje podbrzusze .co do lini to ja nie mam i w pierwszej ciazy tez nie mialam,ale moja bratowa miala w trzech ciążach
|
|
|
|
#1194 |
|
Zadomowienie
|
Marta ja tak mam właśnie i dlatego też czekam z niecierpliwością do jutra, żeby się upewnić, że z szyjką wsio ok, bo mnie często mała tak ciśnie tam a jak pisałam na wizycie byłam ostatnio 5 tyg temu
|
|
|
|
#1195 |
|
Wtajemniczenie
|
ja tak niestety mam, akurat przydarzyło to się podczas wizyty u ginekologa. do tego doszedł napięty brzuch... okazało się, że mała strasznie napiera na szyjkę, więc w takich chwilach mam bezwzględnie się położyć, wziąć no spę, magnez i czekać. gdyby ból utrzymywał się nadal, dzwonić koniecznie do lekarza.
|
|
|
|
#1196 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tak mam czasami,a jak poleze to przechodzi ![]() taki ucisk czuje jakby wyjsc maly chcial juz. |
|
|
|
|
#1197 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dzięki dziewczyny Właśnie wzięłam nospę i leżę,mam nadzieję że przejdzie
|
|
#1198 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a ręczniki z ikei już mam według mnie bardzo dobrze chłonną wodę dziewczyny, mogłybyście polecić łóżeczko turystyczne? mała będzie głównie w drewnianym, ale w ciągu dnia czasem zdarzy mi się ją położyć w salonie, a nie chciałbym ciągnąć tego z sypialni. i jeszcze elektroniczną nianię, macie jakąś sprawdzoną? |
|
|
|
|
#1199 |
|
Zadomowienie
|
no właśnie zamawiałam u kilku bo u jednego nie mogłam też znaleźć, więc skorzystałam z tych najbardziej polecanych z pierwszej strony czyli rodzyneczki justinex i raj rodzica
|
|
|
|
#1200 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:09.

nawet za 680 widziałam.

Ogólnie mam standardowy plan na niedzielę... dzień lenia.
Nawet nie wiem co na obiad, wstyd.

tak zdolnej cioci

To był przysmak mojego dzieciństwa, z bratem zawsze walczyliśmy o to kto wyliże garnek :P
Mam nadzieję, że już w poniedziałek skończy, bo nie wiem czy do porodu zdąży mi zrobić te dwa kanały, a mam jeszcze inne zęby do podleczenia, a wolałabym nie chodzić już jak urodzę, bo nie wyobrażam sobie czekania w kolejce po kilka godzin...

muszę się ogarnąć.Noc spędziłam sama w domu,bo moi faceci jednak uparli się na spanie w namiocie i tyłki im zmarzły...Juruś obudził się po 5-ej i mówi,zeby tata zgasił światło
ale i tak chciałabym już wejść w ten bezpieczny okres i nie martwić się już o nic. Chciałam sobie poświętować, a mi męża do pracy wezwali i siedzę sama 

za wizytę.