|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy kolejny tytuł
|
|||
| Roczki już za nami, zaraz jesień witamy. |
|
1 | 1,72% |
| Rok już za nami, teraz na bunt dwulatka czekamy. |
|
2 | 3,45% |
| Choc tak długo sie juz znamy- Z krzaków wyganiamy podczytujace mamy! |
|
1 | 1,72% |
| Kosi Kosi łapki-Jestem taaaki duży ze zjadać kanapki |
|
0 | 0% |
| Póki to lato nie minie każdy maluch na tym wątku nie jedno wywinie |
|
0 | 0% |
| Minął roczek, czas tak leci - mamy i ich wakacyjne dzieci |
|
8 | 13,79% |
| wspólny roczek już za nami i za dziećmi wciąż biegamy |
|
2 | 3,45% |
| pierwszy roczek naszych dzieci, jak len czas szybciutko leci |
|
5 | 8,62% |
| roczek mam ,zęby mam i na nerwach mamie gram |
|
14 | 24,14% |
| wizaż nadal funkcjonuje, z nami dzieci wychowuje |
|
2 | 3,45% |
| Dzieciaczki sztukę chodzenia szlifują, a mamuśki na zlot się szykują.... |
|
1 | 1,72% |
| Czas zakończyć letnie plażowanie ale nie wizażowanie. Mamuśki lipcowo-sierpniowe 2011 |
|
1 | 1,72% |
| Roczki wyprawione, dumne mamy i ich dzieci zadowolone. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2011 |
|
0 | 0% |
| Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011 i ich rozgadane mamy. |
|
17 | 29,31% |
| Roczek minął - nie do wiary, cieszą sie lipcowe i sierpniowe mamy |
|
4 | 6,90% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1561 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro
Cytat:
Cytat:
Używałam ich kosmetyków często i długo i są nawet niezłe. Mają kilka perełek ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Brumek mnie też powaliła tym kopytem Moje dziecię też jeszcze nie chodzi. Cytat:
![]() Tyle, że ona miała 10 miesięcy jak chodziła, siedziała sama na nocniku (wrzucała tam zawsze płatki śniadaniowe) i sama jadła łyżką. W Wigilię a miała wtedy 15 miesięcy równo jadła zupę rybną i to jak szybko łyżką sama! Juluś też niedawno wyglądał jak giermek Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() No może będzie jakimś nurkiem. I też gra po chińsku?? Dziś widzieliśmy tatusia z bliźniaczkami na tych rowerkach, Julek je "zarywał" Dziekujemy Gratki za ząbki
|
|
#1562 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro
Hej Laski
![]() Jakoś nie miałam czasu ostatnimi dniami i weny, ale już jest ok ![]() Ogłaszam wszem i wobec, że Filip już całkiem SAM chodzi ))) W domu od 4 dni, a teraz też i na dworze. Skubaniec Mały biegać próbuje i dzisiaj już poszła pierwsza krew, wyssałam jak wampir ![]() Aaaa i wyszła mu czwórka czyli 9 ząbek ![]() Filip tak lubi gitarę, że jak chce żeby mu grać to podchodzi i pokazuje. I potrafi pokazać gdzie są struny, gdzie jest gryf i pudło jak go pytam ![]() Koniec chwalnie. Dla wszystkich solenizantów sto lat !!!!! Któraś pytała dawnoooo temu jak robić bańki mydlane. Otóż też mi nie szło i kupiłam 0,5 l płyn do baniek
|
#1563 | ||||
|
Zakorzenienie
|
A co to kań?
Aż tak mocno przyłożyłam? ![]() Cytat:
![]() 2. Ale spryciula ![]() 3. Mój mąż całe dzieciństwo miał na podwórku ksywkę Garnuszek, bo go ojciec tak idiotycznie obcinał ![]() Cytat:
![]() I barwa za słomkę ![]() Tymek mnie rozczula tym, że podchodzi sobie sam do stolika, bierze bidon w łapkę i pije przez słomkę. To takie dorosłe ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Byli goście. Znajomi z córeczką 2,5 letnią. I w szoku jestem, bo to pierwsze dziecko w tym wieku które nie roznosiło nam domu Sympatyczna, grzeczniutka, mówi pięknie, kochana po prostu Ale Tymka olewała równo A on za nią ganiał jak psiak
|
|
#1564 |
|
Wtajemniczenie
|
Sarita.... Wszystkiego najlepszego aniolku
No to tyle na dzis ... |
|
|
|
#1565 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1566 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1567 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1568 |
|
Rozeznanie
|
Nasz nowy bodziak
|
|
|
|
#1569 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Padam na ryj, urobiłam się jak osioł i dopiero siałam i zjadłam tort, pomyłam naczynia, posprzątałam. Od 17 do 20 i potem towarzystwo się zmyło, ja poszłam Sarę kąpać i do spania szykować. Krótko i szybko, i dobrze! Nie było tak źle. Na początku hmmmmm mnie podkurzyła ale potem się uspokoiła, chyba się zorientowała że przesadza. Jedzenia jeszcze zostało, sałatki nie poszły prawie wcale. Cieszę się że mam to za sobą. Beata jetem pod wrażeniem, chyba już nie dam rady wstać z fotela
|
#1570 |
|
Zadomowienie
|
isiaok, twarzowy, twarzowy
moje dziecko odkrywa stare zabawki jak nowe, po miesięcznej nieobecności pozapominał większość, tylko do huśtawki przyraczkował od razu i wspiął się na siedzonko podskakujące piłeczki, każda zabawka jakby pierwszy raz widziana
|
#1571 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A dokladnyadres sprawdze w poniedziałek Ale to nowe budynki Bo startujemy z oferta na wykonczenie budynku kamieniem Cytat:
Cytat:
Musisz pokazać nowy fryz Cytat:
Cytat:
Fajne takie dziecko JasieK tez uwielbia dzieci, ostatnio z miłości oślinił 3 letna sąsiadka a ona nieomal sie popłakala Cytat:
Są fotki? A my dziś miło spędziliśmy dzień na grillu u znajomych Jasiu miał 4 letnia koleżankę i ńon stop sie podpisywał i pokazywał "jaki będzie duży"( wczoraj sie nauczył) I w końcu od długiego czasu zasnął sam w łóżeczko a nie przy UU Brumeczku sprawdziłam konstruktorska 11
Edytowane przez telik Czas edycji: 2012-07-21 o 23:31 |
||||||
|
|
|
#1572 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1573 | ||
|
Zakorzenienie
|
Matko kochana, Stronczuś, co się dzieje?
![]() ---------- Dopisano o 00:48 ---------- Poprzedni post napisano o 00:42 ---------- Tośmy sobie pogadały ![]() Ale piękna buzia i słodki uśmiech ![]() Cytat:
I brawo dla Ciebie za organizację wszystkiego A Sara dobrze się bawiła? Cytat:
![]() - Teliczku, taką mi już nadzieję zrobiłaś, ze się zapłaczę jakby coś nie tak poszło... Ale tfu, nawet nie ma takiej opcji! - Tymek za tą dziewczynką biegał krok w krok, a ona przed nim uciekała, bo myślała cały czas, że on dlatego ją gania, że chce zabrać jej wafelka (a cały czas jakiegoś podgryzała). I śmiesznie było jak zapędził ją w kąt kuchni,między ścianę, stół a krzesło i rozpłakała się, bo nie miała gdzie uciekać Stała tam biedna i tylko łapkę do góry wyciągnęła, żeby chronić wafelek - Zdradź przepis na :jestem duży" Już kilka tygodni mu pokazuję, a on nic Inne rzeczy łapie szybko,a tego nie chce robić. A ja się zawzięłam
|
|
#1574 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A o jakie bereciki Ci chodzi? |
|
|
|
|
#1575 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale cisza
Brumciu tez mam nadzieje ze sie uda Ale wiem ze będzie cieżko, pociesza mnie fakt ze jeśli uda mi sie spotkanie to istnieje prawdopodobieństwo ze odwiedze Warszawę jeszcze kilka razy ale tym razem z tztem i Janeczkiem ![]() Co do nauki to sama nie wiem Od 3 dni mu pokazałam- jak przeczytałam post Marzenki Miałam pytać czy kupiłam wtedy ta kopertowke x A my myślimy nad wyjazdem do zoo ![]() Wystawie dzialkowicza:d ![]() ![]() ![]() Sent from my iPad using Tapatalk HD
Edytowane przez telik Czas edycji: 2012-07-22 o 10:14 |
|
|
|
#1576 |
|
Zakorzenienie
|
Hej,
Brumeczku Sara od 3 dni strasznie marudzi i płacze, chyba na zęby ( widzę dolne 2 idą) Wczoraj zwymiotowała przy ciśnięciu klocka ( coś kopy ostatnio ma twarde)! Musiałam jej wczoraj podać w czasie grilla nurofen, to pomogło i się uspokoiła. Telik ale z Ciebie lachon, naprawdę. Fajne masz okularki. I Johny szalony
|
#1577 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
znalazłam na all ale kurcze ceny duże. ![]() Cytat:
Ale działkowicz przystojniak A Ty ![]() Zmalowana gdzie kupiłaś ten płyn do baniek ? Ja kupiłam taki przyrząd że naciskam i bańki same lecą nie chciało mi się już dmuchać Patik a zdjęcia ? ![]() Mnie nadal głowa boli, znowu ciśnienie za wysokie. |
||
|
|
|
#1578 |
|
Zadomowienie
|
Jak tu cichutko- dzień dobry.
Zmalowana, gratulacje dla dreptającego Filipa. ![]() Telik, ale się Johny zmienił, śliczny blondas, a oczy ma olbrzymie i hipnotyzujace- jestem w nich po uszy zakochana. ![]() Co to za piękny kocyk macie? Patik, super, że przyjęcie udane. Podłączam się pod pytanie o zdjęcia. ![]() Brumku, u nas "nauka" wyglądała tak, ze pytałam "jaka Hania będzie duża?", podnosiłam jej rączki do góry i mówiłam "takaaa duża". Mała się śmiała do rozpuku i załapała po kilku razach. W ogóle wszystkie takie numery chłonie jak gąbka. W ciągu jednego dnia nauczyła się robić i mówić "a sio" (ja przeganiałam osy i tak podłapała ) i udawać, że kicha mówiąc "apsik"- wygląda to przeuroczo. ), wzięłam jej rączki do góry i powiedziałam a sio, a ona banan na twarzy i zaczyna na mnie machać łapkami i mówić "a sio". Nie mogę się nadziwić, że już tyle rzeczy rozumie moja duża dziewczynka.Pytanie do tortowych specjalistek. Macie jakieś sprawdzone barwniki spożywcze? Gdzie je kupujecie? Chciałabym uzyskać intensywny kolor masy, a ten którego użyłam się nie sprawdził. Kajool, a Ty cały czas chora? Biedni jesteście z tymi choróbskami. Żaneta, chodzi o takie papierowe czapeczki w kształcie stożka? Zaciekawiłaś mnie tym beretem. Bólu głowy współczuje . Tabletki nie pomagają? Może przydałoby się wybrać do lekarza, skoro ciśnienie ciągle wysokie.
Edytowane przez marzena_S Czas edycji: 2012-07-22 o 11:13 |
|
|
|
#1579 |
|
Zakorzenienie
|
Marzena Ja nie specjalistka, ale barwniki z czego co kiedyś czytałam są jakieś żelowe drugie sypie i np. żelowe sprawdzają się w jakiejś innej masie a sypie też w innej. Kiedyś czytałam o tym,ale nie mam strony
![]() EDIT : mam stronę - > KLIK A o Berety to chodzi mi o takie coś ->KLIK dla Emilie na roczek mam zwykła czapeczkę jak dla Nas, ale do jej czapeczki przykleję tasiemki tak jak księżniczki mają
Edytowane przez zanetaa88 Czas edycji: 2012-07-22 o 11:21 |
|
|
|
#1580 | |||
|
Zakorzenienie
|
Juleczko i Haniu - sto lat z okazji urodzin. Słodkości, pyszności i miłości!
A dla naszej rówieśnicy Blaneczki całusy miesięcznicowe ![]() Cytat:
nie jest czystym tżem, robi się podobny do Ciebie też ![]() A Tobie to tylko zazdrościć, choć ponoć to nie ładnie Na spotkanie liczę bardzo i w takim razie tym bardziej ściskam za owocne rozmowy ![]() Kopertówki niet ![]() Cytat:
Za to mówi "lampa" i pokazuje na nią paluszkiem "eek" Wychodzi mu takie "pamp-a", ale coś mi się zdaje, że to będzie jego pierwsze oficjalne słowo ![]() ---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ---------- Aniu kochana, odezwij się, powiedz co z Tobą!!! Cytat:
Biedna ![]() I Stronczku, Ty też się odzywaj, bo wczoraj coś się stało i się martwię
|
|
#1581 |
|
Wtajemniczenie
|
Jestem Brumciu
Dzis za to poprawilam sobie humor zakupami (na rynku bylismy). Kupilam dla Wiki krzeselko do karmienia (mathercare) za UWAGA: 1.50 Ł pachacz za 5 Ł taki z bajerami i dwie maskotki po 20 pensow. Krowa i prosiaczek (jak zobaczylam tego prosiaczka to od razu Brumku o Tobie pomyslalam) pozniej Wam pokaze jakie milusie sa ![]() teraz pije kawke a reszta spi.... |
|
|
|
#1582 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Zaległe życzenia dla Sarenki-Wszystkiego najlepszego!! I dla dzisiejszych Tymonka i Blanki My już po kościele, obiedzie i pierwszej drzemce Teraz dajemy pospać tatusiowi, a my się bawimy.Ja wcześniej zasnęłam na leżaku, na balkonie i spałam chyba z godzinę ![]() Marzenko, ja już miałam osttanio pisać, że masz bardzo zdolną córkę Tyyyyyle już potrafiBuziaki od Domka dla zdolnej Hani Cytat:
![]() Pokażesz projekt? Cytat:
![]() Cytat:
![]() A chodzeniem się nie przejmuj, Krystianek ma jeszcze czas Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
dla Filipka!!![]() Teliczku, Twój synek jest cudowny, ale to nic dziwnego patrząc na Ciebie ---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ---------- Stronczku, nie smuć się już
|
||||||
|
|
|
#1583 |
|
Zadomowienie
|
Dziękujemy za komplementy, ale jak to mówią lepiej nie chwalić. Otóż zaraz jak wam napisałam, to tej samej nocy Idę chyba strasznie brzuszek bolał. Okropnie płakała. Coś strasznego. Nawet nie jestem do końca pewna czy to brzuch, ale wydawał się twardy, a po espumisanie poszły pierdy. Noc (druga z rzędu) skreślona, bo później nie mogłam zasnąć. Powiem, wam, że to coś strasznego jak dziecko tak cierpi. Co chwilę zerkałam na zegarek i zastanawiałam się kiedy jechać/dzwonić na pogotowie.
A wczoraj nie było okazji sprawdzić czy powtórzy chodzenie spać, bo miałam gościa i Ida zasnęła mi na rękach w trakcie wizyty. Swoją drogą, zastanawiam się nad przyczyną tego bólu brzucha. Czy dajecie swoim dzieciom świeże ogórki? Wiem, że są cieżko-strawne, a Ida tego dnia ukradła mi pół ogórka ze stołu i zjadła.... Marzena Twoja Hania to spryciula Patiku brawa dla Sary z okazji urodzin i dla Ciebie za zorganizowanie udanego przyjęcia.Dla Julki i Hani przesyłamy urodzinowe buziaki. Dla miesięczniaków z resztą też ---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:32 ---------- Vanilowa - Ida jeszcze nie chodzi sama. Zrobi do 4 kroczków. No i przy meblach chodzi. A Krystek nie chodzi w sensie sam, czy zupełnie, nawet przy meblach? Filip
|
|
|
|
#1584 |
|
Zakorzenienie
|
Crazy Ja dałam Emilie spróbować wczoraj ale ogórka z ogródka i też noc nie przespana... nie wiem czy to wina ogórka, czy zębów.Ogórka zjadła 3 plasterki o średnicy 1 cm,bo to mały ogórek był.
|
|
|
|
#1585 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ---------- Telik, Jaś to prawdziwy przystojniak i zgadzam się z Brumkiem, ma coś z Ciebie. |
||
|
|
|
#1586 |
|
Zakorzenienie
|
Patik, fajnie, że urodzinki przebiegły w miarę bez nerwów
A Sarenka bidulka, że tak cierpi, oby szybko zęby wyszły! CrazyMachine, jeeejku biedna Ida, może faktycznie coś zjadła
|
|
|
|
#1587 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny pisałyście ost o obniżkach
warto się przejść do Kappahl duże promocje są My uwielbiamy ich ciuszki. dużo fajnych przecenionych dla Nas, dzieci i Tż podobnie w Deichmannie dużo Elefantenów w przecenie |
|
|
|
#1588 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1589 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ja nie kupuje bo młody się boi chodzić ma jedne sandały i na tym koniecma bardzo małą nogę 18 ![]() B przez cały dzień spał ok 15min w aucie i nie chce spać
|
|
|
|
|
#1590 |
|
Zakorzenienie
|
hej
przepraszam ,że ogólnie i hurtowo dla solenizantów mnóstwo u nas jazda bez trzymanki ![]() maly od kilku dni jest strasznie marudny, non stop by na mnie wisiał a jedyną jego zabawą jest chodzenie z naszą asekuracją , nie zajmie się sam , nie zabawi idą mu naraz 4 czwórki ![]() cała reszta bez zmian, stąd dołek coraz głębszy... |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:52.

moje dzieło 

Jak wrócę do Poznania to się pochwalę. 

i tu mnie masz 

Już kilka tygodni mu pokazuję, a on nic 

Zakończone: 2