|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2731 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie i ich kochane brzuszki - styczeń luty 2013 - cz.II
Cytat:
Jej ja jestem ciekawa, juz niedługo wizyta (3 sierpnia) jak myślicie iśc w tym tygodniu zrobić badanie moczu i krwi czy w następnym? ja nie mam żadnych przeczuć co do płci, chociaż ... mówie wszystkim że będzie pewnie dziewczynka, nawet z przyjaciółką się załozyłam o koktail hahah... no ale... 50 na 50
|
|
|
#2732 |
|
Konto usunięte
|
Ja robię w tygodniu kiedy mam lekarza. Teraz w pt wizyta, to w pon na badania pójdę.
|
|
|
|
#2733 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Nie za szybko to usg? Czy ginekolog po zwyklym usg moze stwierdzic jaki jest konkretnie tydzien i dzien ciazy? Mi tak powiedzial: "Po usg widze, ze jest to 8 tydzien i 2 dzien ciazy." Ale to z kolei nie zgadza mi sie z ostatnia miesiaczka... |
||
|
|
|
#2734 |
|
Zakorzenienie
|
ja nie mogę sobie nóg podkurczyć jak leżę na plecach, bo czuję, jakby mi ktoś pęcherz ściskał
|
|
|
|
#2735 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja usg na którym właśnie zobaczyłam już dziecko machające rączkami miałam w mniej więcej tym samym czasie co ty ![]() Tak, usg "wylicza" wiek ciąży, tydzień i dzień. Czasem się może trochę różnić od daty która wychodzi z ostatniej miesiączki bo usg liczy ten wiek ciąży wg wymiarów płodu. A nigdy nie wiadomo kiedy była owulacja i faktycznie nastąpiło zapłodnienie. Ale to zwykle nie są duże różnice, wg tego co pokazuje USG a co wychodzi z miesiączki. ---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ---------- Ja mogę, tylko, że ciągnie mnie w pachwinach, i w ogóle mam takie uczucie ciężkości, jakby się czuję pełna w środku ciągle. To się dopiero niedawno pojawiło, nie miałam tego parę dni temu. Czuję, że dół brzucha jest trochę wypchnięty do przodu, jest twardszy, czuję "coś". |
|
|
|
|
#2736 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A ja już nie wiem co bym chciała... O wiem! Chciałabym żeby moje dziecko było mądre i grzeczne Trochę przeraża mnie wychowywanie syna-nastolatka..... Z córką jednak ma się jednak taką fajną relację baba z babą
|
||
|
|
|
#2737 |
|
Konto usunięte
|
No drogi, min. 10zł za ubranko wychodzi. Sporo.
|
|
|
|
#2738 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo, bardzo dziekuje Ci za cierpliwe odpowiadanie na moje watpliwosci ![]() Naprawde ten watek daje wiele pozytecznego!! |
|
|
|
|
#2739 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też mam ogromną pomoc od dziewczyn, które są na dalszym etapie ciąży niż ja, oraz od tych, dla których to drugie dziecko. Jak tu przywędrowałam wiedziałam bardzo niewiele - no sporo o okresie prenatalnym bo tak się złożyło, że bardzo niedawno pisałam z tego egzamin na studiach, ale o samej ciąży...nic, bardzo niewiele. Rady dziewczyn doświadczonych strasznie cenne są! Ad tego zestawu ciuszków - widzicie, ja nie mam wyczucia, bo porównuję z cenami nowych - i mi się tanio wydawało, zwłaszcza, że to nie są cienkie bodziaki tylko spodnie/bluzy/sweterki a to jest droższe. Ale dzięki za sugestię, na razie nic nie kupuję, pewnie po połowkowym dopiero lub później. Ale kocyk który mam strasznie mnie rozczula ![]() Wiem, że HM ma fajne rzeczy dla dzieci, tam z cenami w miarę w sensem? |
|
|
|
|
#2740 |
|
Zakorzenienie
|
ja patrzyłam ceny to mnie zabiły
wiesz, jak się kupuje na prezent dla Malucha albo jednorazowo to można sobie pozwolić, ale jakby tak kompletować całą wyprawkę...... ja będę kupowała faktycznie te z allegro, fajne można znaleźć i w super cenie więc co mi tam, a jak do lekarza czy jakieś "wyjściowe" to nowiutkie
|
#2741 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny
ale sie dzis objadlam frytek! Wzielismy sie z tz za smazenie i oczywisciee troszke nam sie za duzo poobieralo w ogole, ostatnio tak, do obiadu, chodze ciagle glodna! pozniej moge juz nic nie jesc ale rano masakra jest ale post mi sie usunal i stracilam wene.. kupilam sliczna bluze w 5 10 15, wydaje mi sie, ze nie jakos starsznie drogo - niecale 30zl, ale nie mam jeszcze doswiadczenia wiec moge sie mylic bluza jest niebieka, taka misiowata, z uszkami na kapturze
|
|
|
|
#2742 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie, to bankructwem grozi, za jeden ciuszek 60 - 70zł, masakra jakaś. Wyprzedaże są najlepsze, albo ciuszki używane/od kogoś. Tym bardziej, że w początkowym okresie to będą przecież bardzo krótko służyć i zwyczajnie szkoda.
|
|
|
|
#2743 |
|
Zakorzenienie
|
ja jak tylko poznam plec mam w palnie polowanie na jakis fajny zestaw na allegro
|
|
|
|
#2744 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Nie nastawiajcie się. Oczywiście życzę spełnienia marzeń co do płci, ale to że ,,córka zabiera urodę" się nie sprawdza.[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;35447495]No drogi, min. 10zł za ubranko wychodzi. Sporo.[/QUOTE] Moim zdaniem nie drogo, bo fajne bluzy, sweterki i spodnie kosztują dużo więcej niż 10 zł. Natomiast w tym zestawie jest dużo ciuchów ,,na wyjście" i myślę, że maluch tego nie wynosi. W domu najlepiej ubierać dzidzi na luzie. |
||
|
|
|
#2745 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny od jakichs 25 minut bardzo boli mnie brzuch ale wysoko jakby na wysokosci pepka i nad nim. Boje sie. Wzielam no spe przed chwilka, co robic???
|
|
|
|
#2746 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2747 |
|
Zakorzenienie
|
jak tam Debrah, lepiej?
|
|
|
|
#2748 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do pytania o H&M - kiedys czesto zdarzalo mi sie kupowac tam ciuszki dla siostry (obecnie ma 6 lat). Regularne ceny zwykle powalaja, ale podczas przecen mozna wyhaczyc bardzo fajne okazje ![]() Cytat:
Cytat:
Co do ciuszkow - ja jestem lumpeksoholiczka. Od dluzszego czasu kupuje tam ubrania dla siebie. Ile razy zdarzylo mi sie widziec przepiekne ciuszki dla dzieci, ale nie bylo komu kupowac ![]() Wiadomo, ze o ladna i niezuzyta bielizne ciezko, ale sweterki, sukienki, spodniczki, spodnie |
|||
|
|
|
#2749 |
|
Zakorzenienie
|
czesc Mamuski
![]() nadrobilam już te dzisiejsze posty, co za tempo ![]() bylam dzis u kolezanki i jej 6mies Niuni, strasznie im płacze bo kolkę ma..... jejciu, jak mi szkoda tej malutkiej i kolezanki też bo już sama nie wie co ma z małą robic zeby tylko przestała płakac.... A odnosnie ciuszków, rzeczywiscie roznie jest i nie ma co przesadzac z nadmiarem w rozm.56 ale kilka rzcezy trzeba miec bo maluszkowi jest bardzo niewygodnie w za duzych. Ja juz mam okolo 20 szt bodziaków na 0-3 mies, z 10 tak do pół roczku do tego około 20 pajacyków welurowych do pół roczku, śliczną welurową bluze 0-3 mies, kombinezonik taki lzejszy na wiosnę, śpiworek do łóżeczka, przepiękny polarkowy pajac (ma kapturek z uszkami) na wyjscie ze szpitala (nowy kupilam za 17 zl , do tego kilka kaftaników i chyba 8 śpioszków tak do 3 mies. No i czapeczki szt 5 na 0-3 mies ![]() Powoli kompletuję podstawową wyprawkę zeby pozniej na raz nie wydac majątku, przede wszystkim kupuję w lumpach albo na tablica.pl. raz znalazłam 8 pajacyków welurowych za 8 zł ![]() ![]() oczywiscie kupiłam ![]() ![]() Zmobilizuje sie i jutro powstawiam fotki bo mąż idzie do pracy na 14 to bede miała czas i nie bedzie mi marudził ze okupuję komputer
|
|
|
|
#2750 |
|
Zakorzenienie
|
Dopiero teraz troche zeszlo. Nie wiem co to moglo byc, napisalam mojej gin smsa, licze ze jak bedzie mogla to sie odezwie... pociesza mnie tylko ze bol jest/byl u gory a nie na dole...moze od zoladka cos..
|
|
|
|
#2752 | |
|
Zakorzenienie
|
hej dziołchy
ale naskrobałyście, ledwo Was ogarnęłam my już po imprezie, dziś odpoczywam i w zasadzie cały dzień w łóżku z TZ i synusiem z przerwą na pichcenie- jestem tak zmęczona i bolą mnie nogi i głowa jakbym przynajmniej piła i tańczyła do rana no ale odrobina lenistwa w niedziele nie zaszkodzi Cytat:
![]() a co do wysypu pryszczy- rany mam plecy jak koksiarz- całe w syfach, nigdy czegoś takiego nie miałam można czymś smarować? |
|
|
|
|
#2753 |
|
Zadomowienie
|
Cześć wszystkim
Widzę że temat kupowanie ciuszków i ich rozmiary nurtują wiele z was potem pewnie zacznę zbierać wyprawkę dla dzidzi i planować jak urządzić się w nowym pokoju, który odstąpi nam mój tatuśko a sam wprowadzi się do naszego małego pokoiku ![]() Ja jutro wybieram się na badania a tak strasznie boje się pobierania krwi znowu będę przeżywała traumę
ślub 28.04.2012 Wojciech 22.02.2013 ![]() http://s7.suwaczek.com/201302221561.png Bartuś ![]() 28.01.2015 Edytowane przez Lubcia Czas edycji: 2012-07-22 o 18:43 |
|
|
|
#2754 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2755 |
|
Zakorzenienie
|
Debrah może to od żołądka..... Ja wczoraj umierałam ale najadłam się smażonych kabanosów
![]() moja mama dzisiaj nas odwiedziła i zrobiła mega pyszną pomidorówkę już wszamałam 2 talerze jeszcze jeden bym zmieściła
|
#2756 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2757 |
|
Zadomowienie
|
Super że też jesteś z Wrocka
ja chodzę do gienia u siebie na osiedlu dzielnica Psie -Pole ale muszę też poszukać takiego lekarza, który będzie przyjmował też w szpitalu bo ten niestety nie pracuje w żadnym
|
#2758 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja dzisiaj byłam z mamą i Sade w tawernie orłowskiej i zjadłyśmy po rybce grillowanej ![]() ---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2759 | |
|
Zakorzenienie
|
hej
nie lubię niedziel, bo od popołudnia myślę o tym, że jutro do pracy ale jeszcze miesiąc i baju baj jakaś taka się leniwa zrobiłam, nigdzie nie chce mi się wychodzić, wolę sobotni wieczór w domu spędzić mam nadzieję, że mi przejdzieCytat:
|
|
#2760 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja chodzę na Piękną do gina,drugi koniec wrocka, super gości on na klinikach też pracuje- będę u niego rodzić ![]() już omówiliśmy szczegóły cesarki hehehe |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:55.

ja będę kupowała faktycznie te z allegro, fajne można znaleźć i w super cenie więc co mi tam, a jak do lekarza czy jakieś "wyjściowe" to nowiutkie
ślub 28.04.2012
już wszamałam 2 talerze jeszcze jeden bym zmieściła
ale jeszcze miesiąc i baju baj
mam nadzieję, że mi przejdzie