Nasze blogi kosmetyczne - część IX - Strona 156 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-22, 19:57   #4651
Selfish Girl
Life is a drink ...

Dot.: Nasze blogi kosmetyczne - część IX

Pracodawcy są różni .. i ja też się już przekonałam osobiście jaka to jest różnorodność w mojej okolicy.

Umowe mam do 8 sierpnia ciekawe co potem będzie ze mną 0 kto wie może Kasia przyjde pracować tam do Ciebie
Selfish Girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-22, 20:04   #4652
Rodzynka1989
Zakorzenienie

GG do Rodzynka1989

Cytat:
Napisane przez kasiaj85 Pokaż wiadomość

rozumiem i współczuję... i troche nie rozumiem takiego pracodawcy bo jeszcze jak mówisz - żeby to była fizyczna praca wymagająca siły to rozumiem, ale sterowanie maszyną? bez sensu... u mnie też nie każdą osobę jest nam wygodnie przyjąć niestety, ale jeśli ktoś chce to chociaż dajemy mu szansę (jeśli akurat potrzebujemy kogoś). Bo wszystko zależy od indywidualnego podejścia człowieka do pracy - można przyjąć dziewczynę przed 3ostką z czwórką dzieci a ona może się zachować dwojako - albo postarać się, żeby było dzieci z kim zostawiać i żeby cały czas mieć kogoś kto się nimi awaryjnie zaopiekuje i chodzić regularnie do pracy, albo wykorzystywać co chwilę zwolnienia na dzieci itp. A wiadomo która postawa jest dla pracodawcy bardziej korzystna.
A w ogóle to niestety prawda jest taka, że u nas w kraju pracodawca ma zawsze pod górkę, zawsze myślałam, że miec własną firmę to po prostu raj na ziemi a tymczasem to jest okrutnie trudne utrzymać biznes przy takich podatkach, opłatach, wymogach...
no i właśnie. nie rozumiem strategii tej firmy. mój ojciec nie skończył jeszcze 50 lat, a oni ewidentnie szukają kogoś z naszych okolic, bo im taniej wyjdzie niż opłacać hotel i diety pracownikom z daleka. heh, ja tam bym dała szansę człowiekowi, bo jak piszę-to nie jest ciężka praca.

Masz rację - i pracodawcy mają pod górkę i pracownicy też, jakby na to nie patrzeć. Ale co my biedne robaczki poradzimy? Musimy zacisnąć zęby i orać jak kto może.
Stary 2012-07-22, 20:06   #4653
nicRu
maszyna, nie człowiek

Btw w kwestii wykształcenia jest też kolejny szkopuł. Owszem, mogłabym studiować coś w stylu oceanotechniki na Politechnice Gdańskiej. Problem w tym, że jeśli wróciłabym do siebie na południe i ryczała, że nikt mnie nie chce do pracy, to byłabym po prostu absolutnie głupią i nawiną istotką... Języki których się uczymy, studia, które kończymy, kierunek w którym chcemy iść niekoniecznie musi się pokrywać z naszym miejscem zamieszkania i wtedy trzeba się porządnie zastanowić "co dalej", bo dla jednego oceaonotechnika stoczni w Krakowie nie postawią.

---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ----------

W sumie ja teraz zaciskam kciuki, żeby mieć przedłużoną umowę
Stary 2012-07-22, 20:07   #4654
enn_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rodzynka1989 Pokaż wiadomość
Heh, jak tak Was teraz poczytałam, to doszłam do wniosku, że wszędzie jest pełno pracy, tylko ludzie są leniwi i nie chce im się pracować Niestety w wioskach wcale nie jest tak różowo jak Wam się wydaje. Zwłaszcza w tych małych. I co, wszyscy mają zostawiać swoje domy i migrować do miast?
Ale co ja się będę rozwodzić, co niektórzy i tak wiedzą lepiej...
Tylko, że to jest normalne, że niektóre miejsca są w tyle jeśli chodzi o rozwój, tak było, jest i będzie.
Jeśli możesz wyjechać do innego miejsca i tam znaleźć pracę, a tylko siedzisz i narzekasz jak ciężko jest w Twojej malutkiej miejscowości to sama jesteś sobie poniekąd winna.
Mnie się na świecie nie podoba masa rzeczy, w moim mieście też, ale wiem, że ich nie zmienię - więc nie biadolę, tylko staram się dostosować do tego jak jest i dzięki temu nie ogarnia mnie codziennie wielka frustracja.

To tak, jakbym biadoliła, że nie mogę w Warszawie być wizażystką malującą do high-endowych sesji zdjęciowych. No cóż, nie ma na to rynku, pogodziłam się z tym, nie siedzę i nie narzekam, że mieszkam tutaj, bo nie chcę emigrować na zachód i olaboga życie jest do dupy.
Stary 2012-07-22, 20:12   #4655
kasiaj85
Moderator

Cytat:
Też obserwuję i np w restauracji hotelowej, która jest dzierżawiona przez prywatnego przedsiębiorcę kiepsko to wygląda. Jest tutaj taka rotacja jeśli chodzi o pracowników, a ściślej mówiąc o kelnerów/kelnerki, że w głowie się to nie mieści. A dlaczego jest taka rotacja? Bo szef ma ludzi za nic, nie szanuje ich, wynagrodzenie jest śmiesznie niskie i do tego niewypłacane na czas, oprócz tego zatrudnia tylko na umowę-zlecenie. Chore. A ludzie są chętni do pracy, gdyby nie byli, to nie przewijałyby się tutaj takie tłumy.
wiesz, bywają i tacy szefowie, nie znam sytuacji w tym hotelu, więc trudno mi bronić jedną czy drugą stronę. Ale najłatwiej zawsze powiedzieć, że szef ma ludzi za nic - a to że ludzie często mają szefostwo za nic to już nikt nigdy nie powie na głos. Zauważyłam, przynajmniej u mnie, że wiele osób do szefa/szefowej podchodzi na zasadzie bzyczącej nad uchem muchy - pogada pogada, jednym uchem wpuszczam drugim wypuszczam, a i tak zrobię swoje... a to w końcu ktoś kto daje pracę i pozwala się utrzymać... U nas regularnie 1go jest wypłata, jeszcze nie było sytuacji żeby komuś ktoś zalegał z pensją, pracownicy mają możliwość wzięcia sobie wolnego prawie kiedy chcą, tak staramy się układać zmiany żeby to im umożliwić, wymagania nie są wygórowane - ma być czysto, schludnie i klient ma dostać dobry posiłek. A mimo to non stop słyszę marudzenie, non stop się ludziom nie podoba, rzeczywiście, to może wkurzyć, i czasem po prostu nie wytrzymuję. Jeszcze nie jestem tam szefem i czasem sobie myślę, że dobrze... bo ze mną nie mieli by tak dobrze jak z moją Mamą mają co niektórzy. Przecież w pracy nikt nikogo na siłę nie trzyma i jak sie komuś coś nie podoba to można po prostu odejść, prawda?
Cytat:
Też dojeżdżam do pracy 15 km, a dojeżdżałabym i dalej, gdybym dostała pracę i lepsze wynagrodzenie. Nie ukrywam, że szukam czegoś innego, bo tutaj jestem tylko na umowę na zastępstwo. Wysłałam niezliczone ilości CV do różnych firm i czy mi wierzycie, czy nie - zero odzewu. Nic. Ani telefonu, ani maila z odpowiedzią. To serio demotywuje. Nie wiem gdzie znajdę pracę jak wróci dziewczyna za która tu pracuję.
wierzę że to może demotywować, ale nie można przestać szukać a jak sie nic nie znajdzie to i tą przysłowiową pracę w Mcdonalds wziąć. A ja czasem mam naprawdę wrażenie, że jest tak jak pisze NicRu (żebyś tylko nie pomyslała, że do Ciebie to odnoszę bo tak nie jest) - ludzie są zbyt dumni, żeby przyjąć jakąś pracę.

Cytat:
Napisane przez Selfish Girl Pokaż wiadomość
Pracodawcy są różni .. i ja też się już przekonałam osobiście jaka to jest różnorodność w mojej okolicy.

Umowe mam do 8 sierpnia ciekawe co potem będzie ze mną 0 kto wie może Kasia przyjde pracować tam do Ciebie
oczywiście że tak - tak jak różni są ludzie.. tylko nie można wszystkich wkładać do jednego wora... nie wszyscy pracodawcy są źli, tak jak nie wszyscy pracownicy leniwi..
przynoś CVke w razie w wiesz, gdzie mnie szukać nie obiecuję bo aktualnie mamy fulla, ale nikt nie wie co będzie w przyszłości prawda?

Mój beauty blog
kasiaj85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-22, 20:17   #4656
kasiaj85
Moderator

Cytat:
no i właśnie. nie rozumiem strategii tej firmy. mój ojciec nie skończył jeszcze 50 lat, a oni ewidentnie szukają kogoś z naszych okolic, bo im taniej wyjdzie niż opłacać hotel i diety pracownikom z daleka. heh, ja tam bym dała szansę człowiekowi, bo jak piszę-to nie jest ciężka praca.

Masz rację - i pracodawcy mają pod górkę i pracownicy też, jakby na to nie patrzeć. Ale co my biedne robaczki poradzimy? Musimy zacisnąć zęby i orać jak kto może.
ehhh... no dokładnie - ja nie rozumiem do końca podejścia na zasadzie "nie bo nie" ale nic nie zrobisz, ludzie są różni... :/

zobaczcie w załącznik. czyżby wizaż dawał mi jakieś sygnały???
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg wizazoowo.jpg (70,8 KB, 30 załadowań)

Mój beauty blog
Stary 2012-07-22, 20:22   #4657
nicRu
maszyna, nie człowiek

Enn, tlyko jakby nie patrzeć Ty już wyemigrowalaś do większego miasta niż to, w którym żyłaś
Stary 2012-07-22, 20:23   #4658
Selfish Girl
Life is a drink ...

Cytat:
[...]przynoś CVke w razie w wiesz, gdzie mnie szukać nie obiecuję bo aktualnie mamy fulla, ale nikt nie wie co będzie w przyszłości prawda?
Zanim pojawi sie CV to przecież musze tak niezobowiązująco wpaść
Stary 2012-07-22, 20:25   #4659
enn_
Zakorzenienie

Akurat moje perspektywy zawodowe są porównywalne w Krakowie i Warszawie, więc mnie ten wyjazd zbyt wiele nie dał.
A tak swoją drogą, do Warszawy przeniosłam się zupełnie wbrew mojej woli i najwyraźniej nie zabiło mnie to. Dziwne, nie?
Stary 2012-07-22, 20:27   #4660
zoila
Klientka w krawacie

Cytat:
Heh, jak tak Was teraz poczytałam, to doszłam do wniosku, że wszędzie jest pełno pracy, tylko ludzie są leniwi i nie chce im się pracować Niestety w wioskach wcale nie jest tak różowo jak Wam się wydaje. Zwłaszcza w tych małych. I co, wszyscy mają zostawiać swoje domy i migrować do miast?
Ale co ja się będę rozwodzić, co niektórzy i tak wiedzą lepiej...
Nikt Rodzynko nie napisał, że wszędzie jest pełno pracy . Pisałyśmy przecież o tym, jak niektórzy biorą się do jej szukania - jakby wcale nie chcieli jej znaleźć. Wymagania odnośnie płacy i warunków pracy mają spore, od razu chcieliby być nie wiadomo kim - nie wszystkie osoby, ale są takie, którym za minimalną krajową nie chce się wstawać z łóżka, mimo że ze swoimi kwalifikacjami (wykształceniem, doświadczeniem) nie dostaną więcej na rynku, a ubzdurali sobie, że świat na nich czeka .
Nie każdy musi mieszkać w wielkim mieście. Wyprowadzka to duża rzecz, czynsze są wysokie i czasami się po prostu nie da żyć w mieście, mimo posiadania pracy. Ale jeżeli ktoś ma w mieście szansę na zarobek, który pozwoli mu się utrzymać, to nie ma chyba sensu siedzenie na tyłku w miejscowości, w której pracy w jego dziedzinie po prostu dla niego nie ma.

WYMIANA KSIĄŻKOWA

zoila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-22, 20:28   #4661
nicRu
maszyna, nie człowiek

Kasiaj Mnie za to na facebooku na upartego wciska na bocznym pasku reklamy pierścionków i obrączek...

Rodzynka, tak szczerze, to dla mnie nawet w przypadku braku pracy najgorsze jest myslenie pesymistyczne. Sądzę, że gdyby nie moje ostatnie "nastawienie na sukces", to w ogóle by się nie wzięła w garśc, nie zebrała dobrych ocen, nie obroniła się tak wysoko, nie znalazła żadnej dającej jakieś doświadczenie pracy i spędzała cale wakacje w domu, bo mam kiepską sytuację finansową i nawet nie byłoby mnie stać na wyjazd. Wiem, że brzmi to jakbym mówiła, by mówić, ale w życiu spotkało mnie trochę przykrych sytuacji i jedyne co mi pomagało je przetrwać to dobre słowo od przyjaciół/rodziny i nastawianie mojego myślenia na pozytywne tory. Z tego co zauwazyłam takie myslenie potrafi zdziałać cuda.

---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ----------

Zoila dokładnie to mam na mysli Jeżeli wyjazd daje jakiekolwiek perspektywy, to głupio go nie rozważyć. Może to jest wlaśnie *ta* życiowa szansa na polepszenie sobie zycia?
Stary 2012-07-22, 20:29   #4662
kasiaj85
Moderator

Cytat:
Zanim pojawi sie CV to przecież musze tak niezobowiązująco wpaść
oczywiście - zapraszam od środy będę miała trochę luzu w pracy bo "szefowa" jest na wakacjach chyba można do mnie wpadać na ploteczki

Mój beauty blog
Stary 2012-07-22, 20:32   #4663
tova1
Zakorzenienie

tova1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-22, 20:33   #4664
ama09
Zakorzenienie

a ja bardzo chciałabym pracować w swoim zawodzie, czyli jako nauczycielka, a tu wiadomo trzeba szukać etatu.. ale nie narzekam, będę się starać
ama09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-22, 20:33   #4665
kasiaj85
Moderator

Cytat:
Napisane przez nicRu Pokaż wiadomość
Kasiaj Mnie za to na facebooku na upartego wciska na bocznym pasku reklamy pierścionków i obrączek...

Rodzynka, tak szczerze, to dla mnie nawet w przypadku braku pracy najgorsze jest myslenie pesymistyczne. Sądzę, że gdyby nie moje ostatnie "nastawienie na sukces", to w ogóle by się nie wzięła w garśc, nie zebrała dobrych ocen, nie obroniła się tak wysoko, nie znalazła żadnej dającej jakieś doświadczenie pracy i spędzała cale wakacje w domu, bo mam kiepską sytuację finansową i nawet nie byłoby mnie stać na wyjazd. Wiem, że brzmi to jakbym mówiła, by mówić, ale w życiu spotkało mnie trochę przykrych sytuacji i jedyne co mi pomagało je przetrwać to dobre słowo od przyjaciół/rodziny i nastawianie mojego myślenia na pozytywne tory. Z tego co zauwazyłam takie myslenie potrafi zdziałać cuda.
jakaś złośliwość losu normalnie... praca i dzieci, jakby poza tym świata nie było phi.

masz całkowitą rację z tym pozytywnym podejściem. Ja miałam w swoim krótki życiu takie "przygody" że mogłam spokojnie się wieszać/truć ze trzy razy i nie mówię tu o głupotach typu "kolega się na mnie nie paczy"... mimo to zawsze znajdowali się ludzie których pozytywne trajkotanie wyciagało mnie z dołka i parłam do przodu.

Mój beauty blog
Stary 2012-07-22, 20:33   #4666
Rodzynka1989
Zakorzenienie

GG do Rodzynka1989

Wiedziałam, że wywołam lawinę.

enn_ nie, ja nie siedzę i nie biadolę. nawiązałam do tematu, który wcześniej poruszyłyście i dałam kilka przykładów. ja obecnie mam pracę. szukam innej, ale to nie jest priorytetem w tym momencie.
chciałam też przybliżyć jak wygląda u nas rynek pracy. nieważne.
I co do wyjazdów - na pewno nie wyjadę zostawiając nasz remontowany dom, w który już włożyliśmy sporo czasu, energii i pieniędzy. dużo jeszcze przed nami, ale co własne, to własne.

Kasiu wierzę, że u Was w restauracji jest wszystko ok piszę o tym właścicielu restauracji, bo przez ponad rok funkcjonowania tej restauracji pokazał się wszystkim z najgorszej strony. niestety. i nie jest to tylko moja opinia...
Stary 2012-07-22, 20:35   #4667
enn_
Zakorzenienie

Cytat:

Rodzynka, tak szczerze, to dla mnie nawet w przypadku braku pracy najgorsze jest myslenie pesymistyczne. Sądzę, że gdyby nie moje ostatnie "nastawienie na sukces", to w ogóle by się nie wzięła w garśc, nie zebrała dobrych ocen, nie obroniła się tak wysoko, nie znalazła żadnej dającej jakieś doświadczenie pracy i spędzała cale wakacje w domu, bo mam kiepską sytuację finansową i nawet nie byłoby mnie stać na wyjazd. Wiem, że brzmi to jakbym mówiła, by mówić, ale w życiu spotkało mnie trochę przykrych sytuacji i jedyne co mi pomagało je przetrwać to dobre słowo od przyjaciół/rodziny i nastawianie mojego myślenia na pozytywne tory. Z tego co zauwazyłam takie myslenie potrafi zdziałać cuda
Mam takie same obserwacje. Odkąd jestem nastawiona pozytywnie wszystko przychodzi mi o wiele łatwiej, problemy, które kiedyś wydawały mi się nie do rozwiązania teraz w zasadzie... nie istnieją?
Grunt to pozytywne nastawienie i przede wszystkim nie negowanie wszystkiego, co nam trochę nie pasuje.

Wyprowadzka z miejscowości z którą się jest związaną może być ciężka, ale z drugiej strony, tak jak pisałam, to, że w niektórych miejscach było dużo trudniej o pracę i wysoki standard życia jest normalne, tak po prostu wygląda świat. Siedzenie i narzekanie daje niewiele. I wyjazd bardzo często jest rozwiązaniem. Rodzinę i ukochane miejsca można zresztą często odwiedzać, mając przy tym wyższy standard życia i szanse jakiegoś rozwoju, mogąc ewentualnie bliskich wesprzeć finansowo... Poza tym... nowe miejsca też dają się lubić.

Edit: Okej, bo to, co pisałaś zabrzmiało jakbyś była w jakimś super strasznym położeniu, a najwyraźniej nie jesteś. Co do pracy w małych miejscowościach - cóż, taka specyfika tego typu miejsc, wciąż uważam, że oczekiwanie, że rynek pracy będzie porównywalny z tym w większych miastach jest zwyczajnie bezmyślne.

Edytowane przez enn_
Czas edycji: 2012-07-22 o 20:39
enn_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-22, 20:38   #4668
Rodzynka1989
Zakorzenienie

GG do Rodzynka1989

Cytat:
Napisane przez zoila Pokaż wiadomość
Nikt Rodzynko nie napisał, że wszędzie jest pełno pracy . Pisałyśmy przecież o tym, jak niektórzy biorą się do jej szukania - jakby wcale nie chcieli jej znaleźć. Wymagania odnośnie płacy i warunków pracy mają spore, od razu chcieliby być nie wiadomo kim - nie wszystkie osoby, ale są takie, którym za minimalną krajową nie chce się wstawać z łóżka, mimo że ze swoimi kwalifikacjami (wykształceniem, doświadczeniem) nie dostaną więcej na rynku, a ubzdurali sobie, że świat na nich czeka .
Nie każdy musi mieszkać w wielkim mieście. Wyprowadzka to duża rzecz, czynsze są wysokie i czasami się po prostu nie da żyć w mieście, mimo posiadania pracy. Ale jeżeli ktoś ma w mieście szansę na zarobek, który pozwoli mu się utrzymać, to nie ma chyba sensu siedzenie na tyłku w miejscowości, w której pracy w jego dziedzinie po prostu dla niego nie ma.
Wiesz, inaczej to odebrałam jak tak masowo wszystkie te posty przeczytałam. Az przetarłam oczy z niedowierzaniem.

Cytat:
Pewnie masz rację Nie byłam w takiej sytuacji, więc nie mogę się odnieść

Cytat:
Napisane przez ama09 Pokaż wiadomość
a ja bardzo chciałabym pracować w swoim zawodzie, czyli jako nauczycielka, a tu wiadomo trzeba szukać etatu.. ale nie narzekam, będę się starać
Ja mam to szczęście i pracuję w zawodzie
I w sumie jestem pozytywnie nastawiona, bo w wiosce do której za kilka miesięcy się przeprowadzę jest wybudowany hotel i pewnie niebawem będą szukać pracowników tylko nie wiem kto jest właścicielem i jak do niego dotrzeć z moim CV Ale już ja go znajdę
Stary 2012-07-22, 20:41   #4669
zoila
Klientka w krawacie

Cytat:

Ja mam to szczęście i pracuję w zawodzie
I w sumie jestem pozytywnie nastawiona, bo w wiosce do której za kilka miesięcy się przeprowadzę jest wybudowany hotel i pewnie niebawem będą szukać pracowników tylko nie wiem kto jest właścicielem i jak do niego dotrzeć z moim CV Ale już ja go znajdę
To brzmi jak groźba .

WYMIANA KSIĄŻKOWA

Stary 2012-07-22, 20:43   #4670
Rodzynka1989
Zakorzenienie

GG do Rodzynka1989

Cytat:
Napisane przez enn_ Pokaż wiadomość
Edit: Okej, bo to, co pisałaś zabrzmiało jakbyś była w jakimś super strasznym położeniu, a najwyraźniej nie jesteś. Co do pracy w małych miejscowościach - cóż, taka specyfika tego typu miejsc, wciąż uważam, że oczekiwanie, że rynek pracy będzie porównywalny z tym w większych miastach jest zwyczajnie bezmyślne.
Chyba źle zabrzmiałam przez ten wisielczy nastrój.
Co nie zmienia faktu, że domu nie sprzedamy by wyjechać w nieznane miejsce, gdzie "może" będzie nam lepiej

---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ----------

Cytat:
To brzmi jak groźba .
Boże, ja dzisiaj źle "brzmię"
Stary 2012-07-22, 20:44   #4671
kasiaj85
Moderator

Cytat:
Wiedziałam, że wywołam lawinę.

enn_ nie, ja nie siedzę i nie biadolę. nawiązałam do tematu, który wcześniej poruszyłyście i dałam kilka przykładów. ja obecnie mam pracę. szukam innej, ale to nie jest priorytetem w tym momencie.
chciałam też przybliżyć jak wygląda u nas rynek pracy. nieważne.
I co do wyjazdów - na pewno nie wyjadę zostawiając nasz remontowany dom, w który już włożyliśmy sporo czasu, energii i pieniędzy. dużo jeszcze przed nami, ale co własne, to własne.

Kasiu wierzę, że u Was w restauracji jest wszystko ok piszę o tym właścicielu restauracji, bo przez ponad rok funkcjonowania tej restauracji pokazał się wszystkim z najgorszej strony. niestety. i nie jest to tylko moja opinia...
jasne zresztą wiesz, ja nie twierdzę może że to jest wymarzona praca dla ludzi, wiadomo, pewnie by woleli inne prace... zresztą - ja sobie nie wyobrażam na tym etapie siebie pracującej w barze jako sprzedawca itp, i gdyby taka sytuacja nastąpiła to prawdopodobnie szukałabym innej pracy - właśnie w zawodzie pewnie. Managerka i księgowość nie jest jeszcze taka zła... i daje jakieś możliwości rozwoju (uczę się nowych rzeczy ciągle) I oczywiście zdaję sobie sprawę, jakie zwykle są standardy w knajpach... niestety.

Mój beauty blog
Stary 2012-07-22, 20:49   #4672
Selfish Girl
Life is a drink ...

Dobra żebyście sie pośmiały to ja Wam pokaże co mnie spotkało w piątek ... i będzie to jakby wytłumaczenie czemu mnie nie było przez 2 dni.
A wszystko to przez durny wirus ...

Pokaże Wam go bo może komuś kiedyś też się on pojawi i żeby się nie schizował (bo ja wiedziałam od razu, że to jakiś kwas ). Tylko szukałam jakiś informacji na temat podkładu Maybelline w piance
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SAM_2464.jpg (106,2 KB, 34 załadowań)
Stary 2012-07-22, 20:50   #4673
Rodzynka1989
Zakorzenienie

GG do Rodzynka1989

Cytat:
jasne zresztą wiesz, ja nie twierdzę może że to jest wymarzona praca dla ludzi, wiadomo, pewnie by woleli inne prace... zresztą - ja sobie nie wyobrażam na tym etapie siebie pracującej w barze jako sprzedawca itp, i gdyby taka sytuacja nastąpiła to prawdopodobnie szukałabym innej pracy - właśnie w zawodzie pewnie. Managerka i księgowość nie jest jeszcze taka zła... i daje jakieś możliwości rozwoju (uczę się nowych rzeczy ciągle) I oczywiście zdaję sobie sprawę, jakie zwykle są standardy w knajpach... niestety.
Heh, krótko pracowałam jako kelnerka i przyznam szczerze, że to nie moje powołanie
Za to teraz jestem recepcjonistką w hotelu i bardzo lubię tą pracę Uwielbiam mieć ten kontakt z ludźmi, z różnymi ludźmi. Bo spotkać tu można naprawdę wiele różnych osobowości, z różnych krajów i w ogóle. Mówi się, że Polacy są tacy fe i niefajni. a wcale, że nie ;P poznałam tu tylu pozytywnych, sympatycznych ludzi, że praca jest przyjemnością
Stary 2012-07-22, 21:01   #4674
tova1
Zakorzenienie

Nadrobiłam
Coś się nie rozszalałyście, tylko 6 stron
Stary 2012-07-22, 21:04   #4675
zoila
Klientka w krawacie

Cytat:
Napisane przez tova1 Pokaż wiadomość
Nadrobiłam
Coś się nie rozszalałyście, tylko 6 stron
Mały ruch na wątku . Gaduły gdzieś wcięło

WYMIANA KSIĄŻKOWA

Stary 2012-07-22, 21:04   #4676
Rodzynka1989
Zakorzenienie

GG do Rodzynka1989

Cytat:
Kogo masz na myśli?
Stary 2012-07-22, 21:06   #4677
nicRu
maszyna, nie człowiek

Cytat:
Dobra żebyście sie pośmiały to ja Wam pokaże co mnie spotkało w piątek ... i będzie to jakby wytłumaczenie czemu mnie nie było przez 2 dni.
A wszystko to przez durny wirus ...

Pokaże Wam go bo może komuś kiedyś też się on pojawi i żeby się nie schizował (bo ja wiedziałam od razu, że to jakiś kwas ). Tylko szukałam jakiś informacji na temat podkładu Maybelline w piance
Jak się pozbyłaś świnstwa? Przywracanie systemu i usuwanie ręczne, jakiś generator losowego kodu ukash...?
Stary 2012-07-22, 21:06   #4678
zoila
Klientka w krawacie

Cytat:
Kogo masz na myśli?
A takie jedne

WYMIANA KSIĄŻKOWA

Stary 2012-07-22, 21:08   #4679
tova1
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Kogo masz na myśli?
Trzeba korzystać z ładnej pogody a nie płaszczyć dupsko przed kompem
Przyszłam się chwalić
Wygrałam rozdanie u Krzykli
Stary 2012-07-22, 21:08   #4680
lele
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez koteczek27 Pokaż wiadomość
Na wątku jestem nowa, więc sobie tak poczytam co nieco, co tutaj się u Was kobitki dzieje

A Wy dalej prowadźcie konwersację, już nie przeszkadzam.
Cześć Pisz z nami
lele jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości