|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4651 |
|
Life is a drink ...
|
Dot.: Nasze blogi kosmetyczne - część IX
Pracodawcy są różni .. i ja też się już przekonałam osobiście jaka to jest różnorodność w mojej okolicy.
Umowe mam do 8 sierpnia ciekawe co potem będzie ze mną 0 kto wie może Kasia przyjde pracować tam do Ciebie
|
#4652 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Masz rację - i pracodawcy mają pod górkę i pracownicy też, jakby na to nie patrzeć. Ale co my biedne robaczki poradzimy? Musimy zacisnąć zęby i orać jak kto może.
|
|
#4653 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Btw w kwestii wykształcenia jest też kolejny szkopuł. Owszem, mogłabym studiować coś w stylu oceanotechniki na Politechnice Gdańskiej. Problem w tym, że jeśli wróciłabym do siebie na południe i ryczała, że nikt mnie nie chce do pracy, to byłabym po prostu absolutnie głupią i nawiną istotką... Języki których się uczymy, studia, które kończymy, kierunek w którym chcemy iść niekoniecznie musi się pokrywać z naszym miejscem zamieszkania i wtedy trzeba się porządnie zastanowić "co dalej", bo dla jednego oceaonotechnika stoczni w Krakowie nie postawią.
---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ---------- W sumie ja teraz zaciskam kciuki, żeby mieć przedłużoną umowę
|
#4654 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli możesz wyjechać do innego miejsca i tam znaleźć pracę, a tylko siedzisz i narzekasz jak ciężko jest w Twojej malutkiej miejscowości to sama jesteś sobie poniekąd winna. Mnie się na świecie nie podoba masa rzeczy, w moim mieście też, ale wiem, że ich nie zmienię - więc nie biadolę, tylko staram się dostosować do tego jak jest i dzięki temu nie ogarnia mnie codziennie wielka frustracja. To tak, jakbym biadoliła, że nie mogę w Warszawie być wizażystką malującą do high-endowych sesji zdjęciowych. No cóż, nie ma na to rynku, pogodziłam się z tym, nie siedzę i nie narzekam, że mieszkam tutaj, bo nie chcę emigrować na zachód i olaboga życie jest do dupy.
|
|
#4655 | |||
|
Moderator
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() przynoś CVke w razie w wiesz, gdzie mnie szukać nie obiecuję bo aktualnie mamy fulla, ale nikt nie wie co będzie w przyszłości prawda?
|
|||
|
|
|
#4656 | |
|
Moderator
|
Cytat:
zobaczcie w załącznik. czyżby wizaż dawał mi jakieś sygnały???
|
|
|
|
|
#4657 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Enn, tlyko jakby nie patrzeć Ty już wyemigrowalaś do większego miasta niż to, w którym żyłaś
|
#4658 | |
|
Life is a drink ...
|
Cytat:
|
|
#4659 |
|
Zakorzenienie
|
Akurat moje perspektywy zawodowe są porównywalne w Krakowie i Warszawie, więc mnie ten wyjazd zbyt wiele nie dał.
![]() A tak swoją drogą, do Warszawy przeniosłam się zupełnie wbrew mojej woli i najwyraźniej nie zabiło mnie to. Dziwne, nie?
|
#4660 | |
|
Klientka w krawacie
|
Cytat:
![]() .Nie każdy musi mieszkać w wielkim mieście. Wyprowadzka to duża rzecz, czynsze są wysokie i czasami się po prostu nie da żyć w mieście, mimo posiadania pracy. Ale jeżeli ktoś ma w mieście szansę na zarobek, który pozwoli mu się utrzymać, to nie ma chyba sensu siedzenie na tyłku w miejscowości, w której pracy w jego dziedzinie po prostu dla niego nie ma.
|
|
#4661 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Kasiaj
Mnie za to na facebooku na upartego wciska na bocznym pasku reklamy pierścionków i obrączek... ![]() Rodzynka, tak szczerze, to dla mnie nawet w przypadku braku pracy najgorsze jest myslenie pesymistyczne. Sądzę, że gdyby nie moje ostatnie "nastawienie na sukces", to w ogóle by się nie wzięła w garśc, nie zebrała dobrych ocen, nie obroniła się tak wysoko, nie znalazła żadnej dającej jakieś doświadczenie pracy i spędzała cale wakacje w domu, bo mam kiepską sytuację finansową i nawet nie byłoby mnie stać na wyjazd. Wiem, że brzmi to jakbym mówiła, by mówić, ale w życiu spotkało mnie trochę przykrych sytuacji i jedyne co mi pomagało je przetrwać to dobre słowo od przyjaciół/rodziny i nastawianie mojego myślenia na pozytywne tory. Z tego co zauwazyłam takie myslenie potrafi zdziałać cuda. ---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ---------- Zoila dokładnie to mam na mysli
|
#4662 |
|
Moderator
|
oczywiście - zapraszam
od środy będę miała trochę luzu w pracy bo "szefowa" jest na wakacjach chyba można do mnie wpadać na ploteczki
|
|
|
|
#4663 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4664 |
|
Zakorzenienie
|
a ja bardzo chciałabym pracować w swoim zawodzie, czyli jako nauczycielka, a tu wiadomo trzeba szukać etatu.. ale nie narzekam, będę się starać
|
|
|
|
#4665 | |
|
Moderator
|
Cytat:
jakaś złośliwość losu normalnie... praca i dzieci, jakby poza tym świata nie było phi.masz całkowitą rację z tym pozytywnym podejściem. Ja miałam w swoim krótki życiu takie "przygody" że mogłam spokojnie się wieszać/truć ze trzy razy i nie mówię tu o głupotach typu "kolega się na mnie nie paczy"... mimo to zawsze znajdowali się ludzie których pozytywne trajkotanie wyciagało mnie z dołka i parłam do przodu. |
|
|
|
|
#4666 |
|
Zakorzenienie
|
Wiedziałam, że wywołam lawinę.
enn_ nie, ja nie siedzę i nie biadolę. nawiązałam do tematu, który wcześniej poruszyłyście i dałam kilka przykładów. ja obecnie mam pracę. szukam innej, ale to nie jest priorytetem w tym momencie. chciałam też przybliżyć jak wygląda u nas rynek pracy. nieważne. I co do wyjazdów - na pewno nie wyjadę zostawiając nasz remontowany dom, w który już włożyliśmy sporo czasu, energii i pieniędzy. dużo jeszcze przed nami, ale co własne, to własne. Kasiu wierzę, że u Was w restauracji jest wszystko ok
|
#4667 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Grunt to pozytywne nastawienie i przede wszystkim nie negowanie wszystkiego, co nam trochę nie pasuje. Wyprowadzka z miejscowości z którą się jest związaną może być ciężka, ale z drugiej strony, tak jak pisałam, to, że w niektórych miejscach było dużo trudniej o pracę i wysoki standard życia jest normalne, tak po prostu wygląda świat. Siedzenie i narzekanie daje niewiele. I wyjazd bardzo często jest rozwiązaniem. Rodzinę i ukochane miejsca można zresztą często odwiedzać, mając przy tym wyższy standard życia i szanse jakiegoś rozwoju, mogąc ewentualnie bliskich wesprzeć finansowo... Poza tym... nowe miejsca też dają się lubić. ![]() Edit: Okej, bo to, co pisałaś zabrzmiało jakbyś była w jakimś super strasznym położeniu, a najwyraźniej nie jesteś. Co do pracy w małych miejscowościach - cóż, taka specyfika tego typu miejsc, wciąż uważam, że oczekiwanie, że rynek pracy będzie porównywalny z tym w większych miastach jest zwyczajnie bezmyślne.
... Edytowane przez enn_ Czas edycji: 2012-07-22 o 20:39 |
|
|
|
|
#4668 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Nie byłam w takiej sytuacji, więc nie mogę się odnieść Cytat:
![]() I w sumie jestem pozytywnie nastawiona, bo w wiosce do której za kilka miesięcy się przeprowadzę jest wybudowany hotel i pewnie niebawem będą szukać pracowników tylko nie wiem kto jest właścicielem i jak do niego dotrzeć z moim CV Ale już ja go znajdę
|
|
#4669 | |
|
Klientka w krawacie
|
Cytat:
.
|
|
#4670 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co nie zmienia faktu, że domu nie sprzedamy by wyjechać w nieznane miejsce, gdzie "może" będzie nam lepiej ![]() ---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ---------- Boże, ja dzisiaj źle "brzmię" ![]()
|
|
#4671 | |
|
Moderator
|
Cytat:
zresztą wiesz, ja nie twierdzę może że to jest wymarzona praca dla ludzi, wiadomo, pewnie by woleli inne prace... zresztą - ja sobie nie wyobrażam na tym etapie siebie pracującej w barze jako sprzedawca itp, i gdyby taka sytuacja nastąpiła to prawdopodobnie szukałabym innej pracy - właśnie w zawodzie pewnie. Managerka i księgowość nie jest jeszcze taka zła... i daje jakieś możliwości rozwoju (uczę się nowych rzeczy ciągle) I oczywiście zdaję sobie sprawę, jakie zwykle są standardy w knajpach... niestety.
|
|
|
|
|
#4672 |
|
Life is a drink ...
|
Dobra żebyście sie pośmiały to ja Wam pokaże co mnie spotkało w piątek ... i będzie to jakby wytłumaczenie czemu mnie nie było przez 2 dni.
A wszystko to przez durny wirus ... Pokaże Wam go bo może komuś kiedyś też się on pojawi i żeby się nie schizował (bo ja wiedziałam od razu, że to jakiś kwas ). Tylko szukałam jakiś informacji na temat podkładu Maybelline w piance
|
#4673 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za to teraz jestem recepcjonistką w hotelu i bardzo lubię tą pracę
|
|
#4674 |
|
Zakorzenienie
|
Nadrobiłam
![]() Coś się nie rozszalałyście, tylko 6 stron
|
|
|
|
#4675 |
|
Klientka w krawacie
|
Mały ruch na wątku
. Gaduły gdzieś wcięło
|
#4676 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4677 | |
|
maszyna, nie człowiek
|
Cytat:
|
|
#4678 |
|
Klientka w krawacie
|
|
#4679 |
|
Zakorzenienie
|
Trzeba korzystać z ładnej pogody a nie płaszczyć dupsko przed kompem
![]() Przyszłam się chwalić ![]() Wygrałam rozdanie u Krzykli |
|
|
|
#4680 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pisz z nami
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:30.

Niestety w wioskach wcale nie jest tak różowo jak Wam się wydaje. Zwłaszcza w tych małych. I co, wszyscy mają zostawiać swoje domy i migrować do miast?