|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3181 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy które dziwią cz.4
Cytat:
|
|
|
|
|
#3182 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Skoro na WFie nie robiło się niczego wartościowego, to po co na nim siedzieć? Już lepiej mieć te 2-3 godziny tygodniowo więcej. Zwłaszcza, że plan szkoły średniej jest zwykle przeładowany i każda godzinna jest cenna (szczególnie, gdy ktoś mieszka daleko od szkoły).
|
|
#3183 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3184 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
- cuchnąca szatnia i sala - 90% siatkówka (nienawidzę) - strata czasu (więcej wuefu niż fizyki zdawanej na maturze) Dla mnie komplikowaniem prostych spraw byłoby chodzenie na takie zajęcia w sytuacji, gdy jest inna możliwość. |
|
|
|
|
#3185 |
|
Zadomowienie
|
ja tezzz
u mnie w szkole byl obowiazek zmieniania obowia na klapki (zawsze) pamietam jak raz nauczycielka po tym jak wpadla do klasy zaczela sie drzec (byla zima) ze ktos nie zmienil butow ze naniosl ciape i wogole darla sie i darla, latala w kolko po czym skapnela sie ze bloto znajdujace sie w klasnie jest naniesione przez nia taka hipokryzja...ja sie w liceum malowalam, nikt mi nigdy mydla nie podal ale byl w szkole nauczyciel ktory je wreczal uczennicom ktore mialy smołki ajss
|
|
|
|
#3186 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Nigdy nie wiadomo co nas w życiu czeka.Cytat:
bo przecież oddać trzeba, a za bohomaz będzie bania.
|
||
|
|
|
#3187 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
przeładowany? zawsze zazdrościłam moim znajomym z LO, którzy mieli zajęcia po 5-6 lekcji dziennie, a ja musiałam siedzieć w szkole 7 lekcji. ---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ---------- [1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;35455151]Też miałam takie zwolnienie w liceum przez jakiś czas. Po co? Dlatego: - cuchnąca szatnia i sala - 90% siatkówka (nienawidzę) - strata czasu (więcej wuefu niż fizyki zdawanej na maturze) Dla mnie komplikowaniem prostych spraw byłoby chodzenie na takie zajęcia w sytuacji, gdy jest inna możliwość.[/QUOTE] jakoś nigdy nie pomyślałam o zwolnieniu z wuefu przez to, że jest śmierdząca szatnia ![]() a nie można by było poprosić nauczyciela, czy nie mogłbybyście pograć w kosza/ręczną albo iść na siłownię? |
|
|
|
|
#3188 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3189 | ||
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3190 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3191 | |
|
Konto usunięte
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;35455411]Można spożytkować na cokolwiek innego. Czytanie książki, nauka na sprawdzian, obiad, zakupy, cokolwiek. Z resztą wf między lekcjami jest tylko kolejnym argumentem za porzuceniem go. Nie ma to jak prowadzić swoje spocone ciało w ubraniach śmierdząych 'salą' na następne lekcje. I zapomnij o prysznicach.
Prosić można było. Z tym, że koszem i ręczną gardzę tam samo jak siatką, a siłownia groziła trwałym uszkodzeniem ciała.[/QUOTE] U mnie osoby, które były zwolnione i tak musiały siedzieć na sali, więc zakupy i obiad odpadały. Mogły się co najwyżej pouczyć na sprawdzian. no to rzeczywiście, pozostało Ci pójście po zwolnienie. Na studiach też byłaś zwolniona? Pytam z ciekawości ;> Cytat:
---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ---------- Nie sądzę, by te osoby ćwiczyły w domu. |
|
|
|
|
#3192 |
|
Zakorzenienie
|
W ogóle uważam, że powinien być podany wyraźny powód niećwiczenia na wf. Jak chodziłam regularnie na basen w PL, to aż żal było patrzeć, ile dzieci ma nadwagę
, masakra. Tutaj wcale nie jest lepiej. Wiele dziewczyn młodszych ode mnie spokojnie z 10 lat, jest sporo grubszych, niż, jak ja byłam w wysokiej ciąży. Szkoda mi ich stawów i kręgosłupów.
|
|
|
|
#3193 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
A tak ogólnie, to ja rozumiem te osoby, nawet jeśli miały lewe zwolnienia. Przynajmniej mogły się na sprawdzian pouczyć, nie musiały nosić ze sobą ubrań na WF, nie chodziły potem spocone na kolejne lekcje…
|
|
#3194 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a czasem by się chciało na jakieś zajęcia pójść, pouczyć się, zrobić projekt... I mieć jakieś swoje życie ![]() Też przez większość roku nie chodziłam na wf. I na religię. 4-5 godzin do przodu, to dużo Ach i u nas podczas wf-u tyle klas miało lekcję jednocześnie, że nie było szans zmienić typu zajęć, zawsze było to z góry ustalone. Ale z drugiej strony nie było to takie najgorsze, raz sala, raz siłownia, raz ping-pong i raz dwór. Przynajmniej nie nudno i szło się na to, co się uznało za interesujące
|
|
|
|
|
#3195 |
|
Zakorzenienie
|
Jakoś tyle lat chodziłam na wf i nie ćwiczyłam tylko, jak się bardzo źle czułam. To, że człowiek potem nieświeży, no trudno. Jakoś od tego mi nic nie odpadło, nie mam syfa ani innej gruźlicy
. Hahaha a co mi się przypomniało. W LO jedna z dziewczyn takich ĄĘ palnęła tekstem, że ma zbyt ładne i modne ubrania, żeby się przy co niektórych przebierać, bo się boi, że jej ktoś np. bluzkę ukradnie |
|
|
|
#3196 |
|
Life is a drink ...
|
Co do zwolnień z ćwiczeń to u mnie w liceum nie było żadnej osoby która by miała zwolnienie.
Po u nas trzeba było mieć od specjalisty by być zwolnionym z ćwiczeń. Nie od takiego specjalisty któremu daje się 50 zł i on wypisuje zwolnienie tylko faktycznie musi być udokumentowana choroba czy coś. Moja koleżanka była zwolniona bo akurat miała wycinany wyrostek a tak to wszyscy ćwiczyli. Za to u mnie w policealnej szkole mogłobyć zwolnienie wypisane nawet przez zwykłego lekarza rodzinnego. Dziewczyny to nadużywały i tym sposobem z 24 nagle ćwiczyło 12 osób bo reszta nagle ma problemy z czymś tam. Mnie to dziwi, że ludzie załatwiają sobie lewe zwolnienia... Przecież aktywność fizyczna to dobra sprawa ...
|
#3197 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Bo u mnie takie ze zwolnieniem np. tygodniowym też musiały siedzieć na sali.Cytat:
Na pierwszej był obowiązkowy basen ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3198 |
|
Zakorzenienie
|
Dla mnie lewe zwolnienia są śmieszne... jakby komuś miała korona z głowy spaść, że się porusza marne 45 minut... o losie
|
|
|
|
#3199 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3200 | ||
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]() Cytat:
No i też czasem na WFie po prostu nie ma aktywności, bo każdy robi, co chce, a wuefista gazetę czyta. Wtedy to już w ogóle nie ma po co na WF chodzić
|
|
#3201 |
|
Konto usunięte
|
Ja dokładnie tak jak chatul miałam 40 godzin w którejśtamklasie, pamiętam bo to było absolutne maksimum na jakie zezwalały ówczesne przepisy a ktoś chciał nam coś dorzucić
![]() ---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ---------- Pomijam fakt że w lato się śmierdziało a w zimę często się chorowało bo wf zamiast na dworze był np na korytarzu gdzie były nieszczelne okna. Warunki koszmarne. I śmieszy mnie takie olaboga a co ci to robi że się poruszasz przez 45 minut. A co ci to robi że się nie poruszam?
|
|
|
|
#3202 | |
|
Life is a drink ...
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;35455896]Bo wf po prostu w wielu przypadkach nie oznacza aktywności fizycznej.[/QUOTE]
Cytat:
Nie wykluczam, że pewnie też są jakieś kwasy. A akurat Chantul się zapytam - kosmetyki Ziaji ... kosmetyki Ziai .. Święcie byłam przekonana do dnia dzisiejszego, że i pierwsze forma jest poprawna i druga... chociaż teraz już nie wiem. Możesz mnie oświecić ?
|
|
#3203 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja Kasia Kowalska mama Adelki Kowalskiej biorę pełną odpowiedzialność za córkę w trakcie trwania zajęć wychowania fizycznego w dniach; poniedziałek 8:00-8:45 wtorek 13:00-13:45 i zezwalam na jej samodzielne powroty do domu podczas tych zajęć. I u mnie to załatwiało sprawę chociaż też się upierali że muszę być na sali, jak się potem okazało - nie muszę... A później to już byłam pełnoletnia więc bez różnicy.
|
|
|
|
|
#3204 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. W ogóle ta dyskusja robi się powoli bez sensu. Taka kłótnia, co ważniejsze Boże Narodzenie, czy Wielkanoc?Wszystko i tak się rozbija o beznadziejny program zajęć, takich, jak wf czy sztuka/plastyka. Powinno się od początku edukacji zachęcać do takich luźnych lekcji, a nie, że to przykra konieczność. Edytowane przez MonikaFaustyna Czas edycji: 2012-07-22 o 23:04 |
|
|
|
|
#3205 |
|
Przyczajenie
|
To w końcu nic się nie robi na tym wuefie, ale jednocześnie jest się spoconym? To naprawdę dobrą kondychę trzeba mieć, żeby się na 45 minutach luźnej siatkówki zmęczyć
Mnie to nie dotyczy, od 4 klasy podstawówki jestem w klasie sportowej, mam dwie godziny wuefu dziennie, często w środku dnia. Chodzę spocona, zmęczona, ręce mi się po treningu na sprawdzianach trzęsą. I tak uważam, że jest super. Strasznie zgrałam się z osobami z klasy. Lubię dużo jeść i gdyby nie ręczna, to ważyłabym pewnie kilka kilo więcej. Ale oczywiście - lepiej siedzieć na ławie, plotkować z koleżankami, malować paznokcie (tego kompletnie nie rozumiem - w szkole ) i narzekać, jakim to grubym się jest...
|
|
#3206 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Ale co frajda była na takich zajęciach, to nasze. Dlatego, mi tam obojętne było, czy byłam brudna, czy śmierdziałam. Endorfiny się wytworzyły i od razu świat był piękniejszy.
|
|
|
|
|
#3207 |
|
Konto usunięte
|
No ja tam się zdrowo nie podniecam zdrowiem fizycznym innych
![]() A WF na studiach uwielbiałam, coś pięknego. Jak pierwszy raz zeszłam do sportowej części budynku to mi oczy z wrażenia wypadły; odnowa biologiczna z sauną, sala do fitnessu, sala taneczna, siłownia kobieca z prawdziwego zdarzenia... Prawdziwi instruktorzy, nagłośnienie, klimatyzacja. Prawdziwe prysznice i szatnie z szafkami, wszystko tak zorganizowane że jakieś poszanowanie intymności studentów jest (w szkole coś takiego nie istniało). Więc dla mnie to niebo a ziemia i zgadzam się że wszystko rozchodzi się o źle wyposażone szkoły i beznadziejny program. Ale dla mnie to strata czasu i zdania nigdy nie zmienię i nie wiem co tu jest dziwnego że jeśli mogę uniknąć czegoś co jest stratą czasu bezproduktywną totalnie to tego unikam . A sportu nigdy nie unikałam, tylko beznadziejnych zajęć.
|
|
|
|
#3208 |
|
Rozeznanie
|
Mimo że wuefu szczerze nie znosiłam przed podstawówkę i gimnazjum ( ach, to słodkie wbijanie szpileczek osobom, które radziły sobie ciut gorzej), to ćwiczyłam i tak. Nie zawsze mi się chciało, lub miałam czas na ruch po lekcjach, więc czemu nie? ( ambitna mamusia postanowiła mi wypełniac czas zajęciami pozalekcyjnymi, więc dojazd, zajęcia trochę zajmowały).
Zajęcia z wfu polubiłam dopiero w liceum, kiedy nauczyciel nie opierdzielał za niezdarność, tylko potrafił pomóc i powiedzieć coś dobrego. W takiej atmosferze chciało się pracować nad swoją sprawnością. Te lekcje wspominam bardzo dobrze. A co najdziwniejsze, właśnie w liceum lewych zwolnień było najwięcej! Dochodziło do absurdalnych sytuacji, pełnych wiecznie niedysponowanych panienek, które generowały sztuczny tłumik na trybunach sali. Edytowane przez mallary Czas edycji: 2012-07-22 o 23:14 |
|
|
|
#3209 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
|
|
#3210 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Dlatego taki mam obraz osób lecących na lewych zwolnieniach. A co do wyposażeń szkół... dziwi mnie to, że w wielu placówkach jest taka padaka. Tak jakby dzieci czy starsi uczniowie byli gorszym gatunkiem. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:19.

Skoro na WFie nie robiło się niczego wartościowego, to po co na nim siedzieć? Już lepiej mieć te 2-3 godziny tygodniowo więcej. Zwłaszcza, że plan szkoły średniej jest zwykle przeładowany i każda godzinna jest cenna (szczególnie, gdy ktoś mieszka daleko od szkoły).
taka hipokryzja...
Nigdy nie wiadomo co nas w życiu czeka.

, masakra. Tutaj wcale nie jest lepiej. Wiele dziewczyn młodszych ode mnie spokojnie z 10 lat, jest sporo grubszych, niż, jak ja byłam w wysokiej ciąży. Szkoda mi ich stawów i kręgosłupów.

a czasem by się chciało na jakieś zajęcia pójść, pouczyć się, zrobić projekt... I mieć jakieś swoje życie 
Bo u mnie takie ze zwolnieniem np. tygodniowym też musiały siedzieć na sali.
Mnie to nie dotyczy, od 4 klasy podstawówki jestem w klasie sportowej, mam dwie godziny wuefu dziennie, często w środku dnia. Chodzę spocona, zmęczona, ręce mi się po treningu na sprawdzianach trzęsą. I tak uważam, że jest super. Strasznie zgrałam się z osobami z klasy. Lubię dużo jeść i gdyby nie ręczna, to ważyłabym pewnie kilka kilo więcej. Ale oczywiście - lepiej siedzieć na ławie, plotkować z koleżankami, malować paznokcie (tego kompletnie nie rozumiem - w szkole