|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3211 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy które dziwią cz.4
Dziwi mnie to, że u mnie w liceum część nauczycieli wymaga zakładanie stroju sportowego, a część nie zwraca na to uwagi. I nagle jak mają ćwiczyć razem dwie grupy uczone przez różnych nauczycieli to okazuje się, że niewiele da się zrobić, bo połowa dziewczyn jest w balerinach.
|
|
|
|
#3212 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja tam znajdowałam czas na wuef, naukę do sprawdzianu, matury i nawet egzamin zawodowy zdałam (gdzie trzeba mieć 75% z praktycznego, żeby zdać). [1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;35455859]To dotyczy zwolnienia długoterminowego? Bo u mnie takie ze zwolnieniem np. tygodniowym też musiały siedzieć na sali.Na jednej uczelni tak, na drugiej nie. Na pierwszej był obowiązkowy basen ![]() To nie zawsze jest bieganie i wymyślanie. Wystarczy jeden znajomy lekarz, który nawet nie musi zobaczyć pacjenta przed wystawieniem zwolnienia.[/QUOTE] pogrubione: za to powinny być jakieś kary. |
|
|
|
|
#3213 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3214 | ||
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Cytat:
![]() No i wiele osób ma różne utrudnienia… Jak ktoś mieszka daleko i traci sporo czasu na dojazd, to niewiele ma potem czasu na naukę. Czasem też ludzie mają jakiegoś ciężko chorego członka rodziny, którym się trzeba zająć, i tak dalej, i tak dalej. Nie każdy ma niestety, komfortową sytuację i możliwość chodzenia na wszystkie zajęcia, uczenia się do matury i do egzaminu zawodowego.
„Nowhere am I so desperately needed as among a shipload of illogical humans”. Spock („Star Trek”) Edytowane przez Chatul Czas edycji: 2012-07-22 o 23:37 Powód: źle zacytowałam ;/ |
||
|
|
|
#3215 |
|
Zakorzenienie
|
No wiadomo, że nie zawsze jest różowo. Mi też głównie chodzi o takie typowe leserstwo - "nie będę ćwiczyć, bo jestem na to za ładna i mi się paznokcie popsują". A potem całe 45 minut litania do św. Avonu
|
|
|
|
#3216 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
a ja nie znajdowałam czasu na wf ale na naukę do sprawdzianu maturę i nawet pracę w każdy weekend w maturalnej klasie owszem. Ludziom się rożnie życie układa, nie mierz wszystkich jedną miarą.
|
|
|
|
|
#3217 |
|
Zakorzenienie
|
Hahaha, to u mnie z "wuefem" były przeboje w liceum
), ale skoro mi-teoretycznie- nic nie było, to ćwiczyłam, bo nie chciałam jak lamus siedzieć sama na ławce, mimo że jestem łamagą do potęgi entej(jeśli chodzi o gry zespołowe typu siatkówka ). Na moje nieszczęście, w liceum trafiła mi się pani-fanatyczka, dla której oczywiste było, że dobry sportowiec= świetny uczeń Wszyscy rzucili się na listę, patrzę- mam 20/20 No to ja się cieszę, wszyscy komentują kto jak napisał itp. Naszą rozmowę podsłuchała wuefistka: (W)uefistka: To która z Was napisała najlepiej? (K)oleżanka: Ola, miała maks punktów. W: <patrzy się na mnie ze zdziwieniem> Ty? Ty się tak dobrze uczysz? Ja: Tak, mam same piątki z matematyki. W: Oj, to czemu z wfu masz same trójki? Ja: WF nie ma nic wspólnego z nauką.W: No może, ale nie wiedziałam, że jesteś taka mądra(to powiedziała z wyraźną ironią). Nie wyglądasz na taką. No cóż, bardzo nie lubię, jeśli ocenia się mnie po wyglądzie. Dlatego, niewiele myśląc, odpowiedziałam(nie jestem z tego dumna): Ja: Pani też nie. ![]() Najwyższą oceną, jaką dostałam potem na wfie, była 2 A potem przyniosłam moje zwolnienie![]() Mnie za to na wfie dziwiły dziewczyny, które po minucie biegu na bieżni zaczynały iść, bo to takie męczące. Zdrowe, szczupłe dziewczyny, a po pięciu minutach bięgu zmęczone jak po maratonie. Zadziwiał mnie zupełny brak kondycji niektórych moich koleżanek
|
|
|
|
#3218 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Jeśli to jest mierzenie ludzi swoją miarą to trudno. |
|
|
|
|
#3219 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3220 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W ogóle zawsze się śmiałam, że jak nie będę mieć co robić w życiu, to zostanę wuefistką. Nic się nie robi, można sobie pokrzyczeć, a to budżetówka i kaska sobie leci. ![]() ---------- Dopisano o 23:55 ---------- Poprzedni post napisano o 23:53 ---------- https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=631754 - dziwią mnie takie tematy i jednocześnie smucą, że ludzie nie umieją normalnie nawiązywać znajomości
|
|
|
|
|
#3221 | ||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Ale wizja studiów na AWFie mnie jednak trochę przeraża. Lubię sport, ale nie aż tak ![]() Cytat:
)- Edytowane przez KatriinaFi Czas edycji: 2012-07-23 o 00:14 |
||
|
|
|
#3222 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
- pisanie sprawozdań, raportów, itp. - organizowanie sks-ów, często w soboty - organizowanie różnych zawodów, wyjazdy, itd. - odpowiedzialność za wszystkich uczniów (a wiadomo jak to jest na wf-ie, nigdy nie wiadomo, co się może zdarzyć) |
|
|
|
|
#3223 |
|
Konto usunięte
|
Olaboga tylko wuefiści tak mają
|
|
|
|
#3224 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3225 | |
|
Raróg
|
Olkaaaa_s, brawo za ripostę. Ja zawsze ćwiczyłam na w-f, chociaż nosiłam okulary, zdejmowałam je i tyle, chociaż to minusy, ale raz doszło do takiego spięcia, za nic nie przypomnę już sobie, o co, czymś mnie wtedy obraziła chyba. W każdym razie w tej jej kanciapie kłóciłyśmy się ostro, w końcu mi powiedziała, że powinnam odnosić się do niej z szacunkiem, na co ja, że na szacunek każdy musi sobie zasłużyć ; P Przyniosłam jej zwolnienie i mogła mnie pocałować, zmienił się nauczyciel, znów zaczęłam ćwiczyć.
|
|
|
#3226 | |
|
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;35455151]Też miałam takie zwolnienie w liceum przez jakiś czas. Po co? Dlatego: - cuchnąca szatnia i sala - 90% siatkówka (nienawidzę) - strata czasu (więcej wuefu niż fizyki zdawanej na maturze) Dla mnie komplikowaniem prostych spraw byłoby chodzenie na takie zajęcia w sytuacji, gdy jest inna możliwość.[/QUOTE] ja nie mialam nigdy zwolnienia z wuefu, ale nie znosilam go w szkole sredniej i kazde praktycznie zajecia traktowalam jak zlo konieczne. co ciekawe, po studiach zaczelam regularnie sie usportawiac i trwa to po dzis dzien, a minelo juz pare dobrych lat .
|
|
|
#3227 |
|
Rozeznanie
|
Miałam zwolnienie z W-F w liceum tzw częściowe,mam chore kolana(zwyrodnienie stawów,wtedy jeszcze nie stwierdzone).U mnie w szkole było tak,że oprócz zwolnienia(mogło być od lekarza rodzinnego)trzeba było złożyć podanie od dyrektora.Sami mi dali zwolnienie całkowite bo nauczycielka stwierdziła,że ona nie wie co mi wolno a co nie i nie będzie za to odpowiadać.No i w trakcie lekcji w-f nikogo nie obchodziło gdzie jestem i co robię,nie musiałam być nawet na terenie szkoły.
Za to najgorzej wspominam w-f z czasów gimnazjum,gdzie przez lata miłam różnych nauczycieli i co jeden to gorszy.Była nawet afera bo jeden z nauczycieli kazał chłopakom z klasy mojego brata(ja już wtedy skończyłam gimnazjum)kazał zrobić po 100 pompek i mój brat zerwał mięsień w ręce a kilku jego kolegów naderwało mięśnie.Do dziś jak mnie widzi spuszcza głowę bo mu powiedziałam,że jest idiotą i żeby sam zrobił 100 pompek a jak nie chciał wyśmiałam o na całą okolicę. Fajnie jest jak nauczyciel ma powołanie i ocenia wkład i zaangażowanie,bo nie każdy uczeń jest sportsmenem,ale tacy zdarzają się rzadko. |
|
|
|
#3228 |
|
Raczkowanie
|
Kurcze, ja tam miło wspominam wf. Mieliśmy go blokami, po dwie godziny, więc dziesięć minut przerwy było na przebranie się, potem ciągiem półtorej godziny ćwiczeń i dwadzieścia minut na prysznice i przebranie się. To już było ok. I dość fajna nauczycielka nam się trafiła, raczej robiłyśmy to, co lubiłyśmy. Z tym, że u mnie w klasie osiem dziewczyn było.
|
|
|
|
#3229 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też bardzo dobrze wspominam wf, ale głównie dzięki nauczycielce, była bardzo młoda (moja nauczycielka od fizyki też ją uczyła), szanowała nas, pomagała...no naprawdę to była jedna z niewielu lekcji w tamtej szkole, na których się dobrze i komfortowo czułam.
A co do lewych zwolnień...pamiętam, że wkurzałam się, że to jest niesprawiedliwe, ale sama nie chciałam, bo byłoby mi wstyd prosić o coś takiego kogoś. (oczywiście biorąc pod uwagę to, że byłam zdrowa) |
|
|
|
#3230 |
|
Zakorzenienie
|
Ale się dyskusja o w-f wywiązała
![]() Ja tam ćwiczyłam dopóki były warunki. Jak w moim nowym LO w-f okazał się być albo siatkówką w akurat remontowanej części szkoły (w zimie na sali było prawie dokładnie tyle samo stopni co na zewnątrz...) albo ćwiczeniami w "siłowni" znajdującej się w piwnicy (człowiek nie wiedział co pierwsze mu spadnie na łeb - sufit czy może część zayebistego sprzętu, pamiętającego czasy szkolne moich dziadków), to odpuściłam...
|
#3231 | ||
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3232 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wiem, że większość zawodów jest o wiele cięższa niż praca nauczyciela, ale według mnie mówienie, że praca wuefisty to pestka, jest trochę krzywdzące. Sama raz pojechałam na jedną wycieczkę jako opiekun - po jednym dniu z dziećmi z podstawówki (klasy 1-3) byłam wykończona, byliśmy w górach, więc oczy trzeba było mieć dookoła głowy. Więc ja nauczycieli podziwiam, bo to nie jest łatwa praca (przynajmniej nie psychicznie)*.*oczywiście mam tu na myśli nauczycieli z powołania; ci, którzy sobie to olewają, nie powinni w ogóle uczyć. |
|
|
|
|
#3233 | |
|
Life is a drink ...
|
Cytat:
bo co do szyi to ja wiem... a Ziaja jest jakby nazwą własną. Wiem, że mozesz się powołać na 'Zasady pisowni i interpunkcji' natomiast tam nic nie ma na temat 'nazw' własnych. Szkoda dlaczego większość firm robi taki cyrk z nazwami bo niektórych nie trzeba odmieniać i wygląda to bardzo zgrabnie (z Nivea, z Chanel, z Maybelline... )
I only call you when it's half past five... Edytowane przez Selfish Girl Czas edycji: 2012-07-23 o 10:10 |
|
|
|
|
#3234 | ||||
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Szyja, nadzieja → szyi, nadziei Rosja, pasja, kolacja, eksplozja → Rosji, pasji, kolacji, eksplozji ---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3235 | |
|
Zakorzenienie
|
Może i dobrze odpowiedziałam wtedy pani od wf, ale jako że jestem dzieckiem nauczycielskim, to mam zakodowany szacunek do nauczucieli, nawet jeśli na niego nieszczególnie zasługują
Dlatego przy tego typu sytuacjach sekundę później miałam ochotę zrobić to---> ![]() Cytat:
Aha, i przypomniało mi się, że ta sama pani od wfu była za każdym razem wielce zdziwiona, że mam dobry czas z dłuższych dystansów
|
|
|
|
|
#3236 |
|
Zakorzeniona
|
|
|
|
|
#3237 |
|
ma zielone pojęcie
|
Tak, tak się powinno odmieniać. Analogicznie do odmiany słów takich, jak „idea” czy „kamea”
|
#3238 |
|
Life is a drink ...
|
Na YouTubie - usłyszałam jak raz dziewczyna powiedziała, że ma żel pod prysznic i teraz fonetycznie z Niweji ... (dziewczyna nie pokazała produktu) a ja przez pół godziny zastanawiałam się o jaką jej firmy chodzi ...
Może nie, że odmieniam marki firm jak mi wygodnie tylko tak by to ładnie wyglądało. O ile niektóre firmy nie trzeba odmieniać Essence bo co mam napisać tusz do rzęs z Essenca/Essenci (
|
#3239 |
|
Zakorzeniona
|
|
|
|
|
#3240 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Ja nie uznaję formy „z Nivea”, bo jest niepoprawna w języku polskim. To tak jakby mówić „nie ma orchidea” zamiast „nie ma orchidei”, czy też „jestem z Korea” zamiast „jestem z Korei”.
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:42.

Bo u mnie takie ze zwolnieniem np. tygodniowym też musiały siedzieć na sali.

a ja nie znajdowałam czasu na wf ale na naukę do sprawdzianu maturę i nawet pracę w każdy weekend w maturalnej klasie owszem. Ludziom się rożnie życie układa, nie mierz wszystkich jedną miarą.
). Na moje nieszczęście, w liceum trafiła mi się pani-fanatyczka, dla której oczywiste było, że dobry sportowiec= świetny uczeń
No to ja się cieszę, wszyscy komentują kto jak napisał itp. Naszą rozmowę podsłuchała wuefistka: 
A potem przyniosłam moje zwolnienie