|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3181 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. V
Aniolina super,ze wakacje Wam się udały
![]() Podziwiałm Malutką za podrózowanie w aucie, my chcemy na Mazury jechać ale po tym co Mały wyprawia w foteliku poważnie się zastanawiam... |
|
|
|
#3182 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3183 |
|
Zadomowienie
|
aniolina o masz...tam mają moze inne dzieci i im cytrusy nie szkodzą
która to pisała, że jej żul powiedział że jest bardziej miła niż ładna ja się tż pytam, do których ja się zaliczam i mi świniak nic nie odpowiedział, udał, ze nie słyszy. jestem obrażona...a tak wógóle to dzień dobry ![]() nocka bez szału, do 1:30 miałam kilka pobudek, jak nie Tusia to szczekające psy. obudziłam tż'ta i kazałam coś z "tym" zrobić bo jak wyjdę na pole to wszystkie pozabijam wstał i zamknął okno |
|
|
|
#3184 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mama moja kupiła mi pampki Pampersa Sleep&Play są super i cenowo w promocji lepiej niż dady
|
|
#3185 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
aniolina to sie witam i znikam,bo musze z mala jechac do notariusza,kurcze tak ja ciagam po nie mam z kim zostawic ![]() noc nawet dobra aha dziewczyny wiem ze juz ktos raz pytal:stosujecie cos na komary? zauwazylam ze moja mala ma nozki pogryzione,mimo ze spi w dlugich spioszkach zastanawialam sie czy jest cos czym mozna by lozeczko popryskac,zeby jej nie zaszkodzilo? zazwyczaj mnie kuły te "gady" wstretne,a teraz sie chyba na bezbronna Beti przyrzuciły
|
|
#3186 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
pokszyfko no takie te schematy zywieniowe sa- w kazdym kraju inne ![]() i podziele sie jeszcze dobra nowina, bylismy skonsultowac kasi serduszko u polecanej kardiolog i powiedziala, ze nie ma zadnego ubytku, czego niby dosluchal sie poprzedni lekarz. Za to otwor owalny dalej otwarty, za rok mamy skontrolowac. Lekarka powiedziala jasno, ze w naszym przypadku nie ma zadnej potrzeby wizyty w szpitalu. Tamten lekarz jak jej robil usg to ona byla bardzo spokojna dlugo lezala grzecznie a on mowil, ze nie jest w stanie tego sprawdzic bez uspienia jej i wysylal nas do szpitala, gdzie pracuje na dalsze badania. dodam, ze jak sie czegos tam dosluchal to bylo juz Kasi trzecie badanie kardiologiczne z usg serca a na poprzednich nikt nic nie znalazl. Dziwne, bo szpital normalnie na NFZ, nie wiem czy pacjentow nie maja czy cos, czy on sie tak pomylil? |
|
|
|
|
#3187 |
|
Zakorzenienie
|
ANiolina to jest ten otwarty przewod bottala czy cos innego?
hej wszystkim w ogole
|
#3188 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry w słoneczny poniedziałkowy poranek
Nocka superrrr. Michał poszedł spać przed 22, ale spał do 7.10 bez ani jednej pobódki Dziś zadzwonie do przychodni aby umówić się na bilans. Cały dzień jestem sama - teście już w pracy, tż też więc od rana freedommmmmmmmmmm
|
|
|
|
#3189 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jeszcze pisalam a propos sasiadki- mi tez kiedys sasiadka walnela- a co oni pani tak ciagle placza ![]() a ja wcale nie uwazam zeby duzo plakali, normanie jak to dzieci ino ich jest dwoch
|
|
#3190 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
![]() U nas dzisiaj nocka spokojna - pobudka o 6 Przebiły nam się górne jedynki W piatek byliśmy z Dobrusią u pani doktor od rehabilitacji i do września mamy spokój od ćwiczeń - powiedziała, że jest ok i narazie mamy dać małej odpocząć... Powiem Wam, że odetchnęłam - bo mała ani nie raczkuje, ani nie staje, ani tym bardziej nie chodzi - tak jak Wasze maluszki - więc ogólnie byłam zdołowana
Szukam swojego miejsca na ziemi.... Sens mojego życia - Dobrusia (12.10.2011r.) Edytowane przez dominej Czas edycji: 2012-07-23 o 08:16 |
|
|
|
#3191 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Boziu, ale świetna nowina ![]() Tacy właśnie są u nas lekarze. Z jedną rzeczą trzeba lata do kilku specjalistów, bo co jeden to lepszy Pamiętam jak trafiłam do jednego magika po pierwszej ciąży (Na Grobli we Wrocławiu) niby też był z polecenia, ale co on wymyślił to głowa mała. Powiedział, że mam takie zrosty na macicy, że nie obejdzie się bez operacji przy użyciu lasera, jak tego nie zrobię to mogę się pożegnać z ciążą w przyszłości. KOszt zabiegu 4 500zł. Oczywiście przy uśpieniu. Poszłam do innego, a on się złapał za głowę, powiedział, że macica jest książkowa, tzn, że ma odpowiedni kolor, ani jednej blizny, i weź tu bądż mądra, poszła bym do tamtego idioty uśpił by mnie i nie wiadomo co by przy mnie/ ze mną robił a pragnę nadmienić, że obecny lekarz jak usłyszał jego nazwisko, wymownie przełkną slinę i nic już nie powiedział. A ten oszust pie***** jeżdził rządową bmką, samochód wyglądał jak UFO a było to 4 lata temu....---------- Dopisano o 08:16 ---------- Poprzedni post napisano o 08:14 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3192 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
super i nie przejmuj się (i kto to gada - sama się telepię Ale trzeba się trzymac tego, ze każde dziecko idzie swoim tempem a my mamy leniuszki ![]() Aniolina fantastycznie, że Kasia ma zdrowe serduszko Co do pomarańczy, mój jakby zjadł w 4 mcu to pewnie leżałby w szpitalu potem. Ostatnio pytam mamy jak ona wprowadzała gluten, bo ja też byłam trudnym dzieckiem pod tym kątem a ona "dziecko, od razu biszkopcik w mleku krowim albo zupa z kaszą manną", a dodam że od 3 mca mój podstawowy napój to była herbata z miodem
Bycie mamą to najcięższa praca i największa radość. Edytowane przez smerfik0 Czas edycji: 2012-07-23 o 08:27 |
|
|
|
|
#3193 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Poza tym moja tez długaśna jest (98centyl) - i to też ma znaczenie - tak powiedziała rehabilitantka na ćwiczeniach.
|
|
#3194 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() smurf ostatnio śpi 3x 1,5 godziny w dzień, i kiedy on ma się gimnastykować
|
|
#3195 |
|
Raczkowanie
|
Aniolina super, że z serduszkiem wszystko ok
![]() My 8 sierpnia jedziemy na kontrolę do kardiologa sprawdzić czy przewód botala sie zamknął. Nie wiem tylko jak zrobimy, żeby mała spokojnie podczas badania leżała- jak ona ciągle w ruchu - nwet jak leży to nogi i ręce lataja jakby miała ADHD
|
#3196 |
|
Raczkowanie
|
Dominej a ja myślałam, że tylko nasz tak ma - ręce i nogi latają non stop a jak leży w łóżeczku to tak wali nóżkami, mało materaca nie zdewastuje
|
#3197 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Baha to na szczescie nie sa jakies straszne wady, ale fakt ciezko trafic na kompetentnego lekarza. |
|
|
|
|
#3198 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a nasza pani rehab mowi ze dzieci sa ekonomiczne, jak sobie opanuja jakis sposob przemieszczania sie to nie widza potrzeby probowania innego. i tak moi chlopcy z 2 miesiace rzucali sie szczupakiem na dziob zaby sie przemiescic- zanim zaczeli raczkowac SMerfik, DOminej- u nas tez wszystkie 8 rak i nog wiecznie w ruchu
|
|
#3199 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3200 |
|
Rozeznanie
|
Dziękujemy za kciuki, przydały sie chrzciny oficjalnie za nam, mała "troche" spiewała, ale cóż zrobic? Wkońcu zasnęła pod koniec mszy. Obiadek sie udał, pogoda zrobiła sie swietna i byl spacerek przed 18 dotarliśmy do domu.
|
#3201 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Aniolina, dominej - super wieści ![]() dominej- ja też się obawialam o moją małą bo ma prawie 9 miesięcy a jeszcze miesiąc temu nie siedziała posadzona. Na szczęscie nasza Pani rehabilitant to super babka, bardzo dużo się od niej dowiedziałam- więcej niż od lekarzy... Moje dziecko dla odmiany jest bardzo ruchwile, najchęniej cały czas na brzuchu a jak ją rehabilitantka sadzała to dosłownie uciekała do pozycji na czworaka. No i rehabilitantka kazała wyluzować, stwierdziła że to nie jest kwestia tego że nie umie siedzieć bo pion trzymała tylko po prostu tego nie lubi. Wyjaśniła mi obrazowo że przeciez ja np. też mam jakieś swoje ulubione pozycje, i dziecko tak samo. A ja już u niej podejrzewałam porazenie mózgowe itp... Teraz od miesiąca mamy przerwę w ćwiczeniach, na początku sierpnia mamy się pokazać ale mała już siedzi, siada, wstaje więc mam nadzieję że już nie bedzie potrzeby dalej chodzic. Ja właściwie nie mogę narzekać że moja mała jest jakas płaczliwa bo ona na ogól jest pogodna tylko jest strasznie wiercąca, ubranie jej to po prostu masakra przy zwykłym zakładaniu spodenek potrafi się z 5 razy przekręcic na brzuch i uciekać. Absorbująca jes w tym sensie że się przemieszcza z prędkością swiatła i trzeba po prostu czuwac zeby sobie krzywdy nie zrobiła, gdybym miała dom obłożony poduszkami to właściwie luz, musiałabym tylko przewinąć i dać jeść.
Edytowane przez olka1610 Czas edycji: 2012-07-23 o 09:04 |
||
|
|
|
#3202 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a wlsnie, zauwazylyscie ze jak sie do kaszki doda np przecier z malin czy porzeczek to ona jakby sie warzy? taka gesta sie robi i inna struktura. zastanawiam sie czy taka mozna podac? w smaku ok jest ---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ---------- a co do rehab to moi wielkie postepy zrobilki w ciagu ostatniego chyba miesiaca, dlugo lezeli jak kielbasy...potem sie bujali na czworakach- a potem nagle ruszyli, zaczeli wstawac i siadac- w odstepie kilku dni
|
|
#3203 |
|
Rozeznanie
|
Hej,
Moje dziecko -a raczej ja- od wczoraj ma jakis kryzys,z rąk mi nie schodzi tylko ja i ja jest 9 rano a ja juz nie mam siły. |
|
|
|
#3204 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Edytowane przez olka1610 Czas edycji: 2012-07-23 o 09:19 |
|
|
|
|
#3205 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o.mam arbuza w domu-moge dac??a fasolke szsparagowa??wiecej warzyw nie mam co do rehab to super,że tak pomogła
|
|
#3206 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oliveira pewnie ze z Wami mi dobrze ---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ---------- Cytat:
Olo jest dumny z postepow przyszlej zonki ![]() ---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ---------- Aniolina ciesze sie ogromnie, ze z serduszkiem wszystko ok |
||||
|
|
|
#3207 | ||||
|
Zakorzenienie
|
dlatego zawsze trzeba drugiej opiniii szukac. u mnie nie mogli sie zdecydowac czy mam dwie macice zrosniete sciana czy jedna przedzielona i lekarz chcial mi te sciane usuwacbo bez tego nie ma szans na dziecko. poszlam po skierowanie na zabieg a tu sie okazuje ze w ciazy jestem
Cytat:
Cytat:
Cytat:
mozesz z owocow zrobic mus oddzielnie i wtedy dodac do przygotowanej kaszki Cytat:
z tym rozwojem ruchowym to ja juz dawno dalam sobei spokoj z porownywaniem. Chrzesnica bardzo dlugo byla klocuszek, w ogole nie byla tak ruchliwa jak Adas, nie machala nozkami, nie kopala, nie raczkowala, nie pelzala, po prostu posadzona siedziala bez ruchu, polozona lezala i mrugala oczami. az pewnego pieknego dnia, chyba miala 10-11 miesiecy wstala i zaczela chodzic. Na poczatku w kojcu, trzymajac sie brzegow, robila rundki dookola. niektore dzieci po prostu przeskakuja niektore fazy i juz podbijam pytanie o mm mamy ktore ostatnio wprowadzily mm, ktore smakuje waszym maluchom?
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
||||
|
|
|
#3208 |
|
Zakorzenienie
|
Wiolqn moj pije Enfamil i nie narzeka. Probowal tez Bebilon ale zostalismy przy Enfamilu. Tyle, ze Enfamil zna od urodzenia.
Podziwiam to jak gotujesz synkowi Dziewczyny ktorych maluchy jeszcze nie raczkuja. CIESZCIE SIE! Moj dopiero od kilku dni smiga. Ale od razu zaczal stawac na nozkach. MASAKRA! nie moge spuscic go z oka. Dzis juz prawie zlecial mi z lozka. Raczkuje jak szalony, ulubionym zjeciem jest wyrywanie mi kabla od neta
|
|
|
|
#3209 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja z mm nie doradze bo mój żadnego nie chce pić,nie wiem,może dlatego,że ha i one są jakies inne w smaku??????A całą noc na cycku wisi ale to raczej chyba smoczka sobie ze mnie zrobił (sam smoka odzucił w 3m-cu),w dzień mało co innego chce jesć nawet ostatnio przy owocach strajkuje. Edytowane przez saaraa_lub Czas edycji: 2012-07-23 o 10:41 |
|
|
|
|
#3210 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wmyłam okno, starłam podłogi i siedzę przy kawcę, bo Mimi śpi Znalazłam babkę z Wro któa przyjeżdża do klientki i robi rzęsy za 99 zł, w przysłym mący do niej idę ---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ---------- Cytat:
Ja też czerpię ile się da z sezonowych owoców. A Michał kwaśne po prostu uwielbia ![]() ---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ---------- Cytat:
Fasolkę już dawałam, czy do zieniaka czy w zupie. Było ok. ---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ---------- Cytat:
Mammamija Ja podaję od początku Bebiko i jest ok, moj pierwszy wybór - trafiony
|
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:43.

) ze nawet jak bym mu pokazala zdjecie takiej laski jak princ,odpowiedzial by "Ty i tak mi sie bardziej podobasz"
ja się tż pytam, do których ja się zaliczam i mi świniak nic nie odpowiedział, udał, ze nie słyszy. jestem obrażona...
wstał i zamknął okno
, Twoja mała to urodzona fotomodelka, każde zdjęcie które wstawiasz jest śliczne

i nie przejmuj się (i kto to gada - sama się telepię 

,ja sie dolacze do tego waszego klubu,będę zosia ;D"