Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. V - Strona 107 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-22, 21:59   #3181
saaraa_lub
Rozeznanie

Dot.: Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. V

Aniolina super,ze wakacje Wam się udały
Podziwiałm Malutką za podrózowanie w aucie, my chcemy na Mazury jechać ale po tym co Mały wyprawia w foteliku poważnie się zastanawiam...
saaraa_lub jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-22, 23:04   #3182
Oliveira79
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wariateczka88 Pokaż wiadomość
\
olusia,moj tz jest na tyle kulturalny(albo faktycznie zakochany?) ze nawet jak bym mu pokazala zdjecie takiej laski jak princ,odpowiedzial by "Ty i tak mi sie bardziej podobasz"
mój to samo tylko ja

Oliveira79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-23, 07:24   #3183
pokszyfka
Zadomowienie

aniolina o masz...tam mają moze inne dzieci i im cytrusy nie szkodzą

która to pisała, że jej żul powiedział że jest bardziej miła niż ładna ja się tż pytam, do których ja się zaliczam i mi świniak nic nie odpowiedział, udał, ze nie słyszy. jestem obrażona...

a tak wógóle to dzień dobry
nocka bez szału, do 1:30 miałam kilka pobudek, jak nie Tusia to szczekające psy. obudziłam tż'ta i kazałam coś z "tym" zrobić bo jak wyjdę na pole to wszystkie pozabijam wstał i zamknął okno
pokszyfka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-23, 07:31   #3184
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1

Cytat:
Napisane przez olka1610 Pokaż wiadomość

joamic1- , Twoja mała to urodzona fotomodelka, każde zdjęcie które wstawiasz jest śliczne
Staram się jej robić ładne zdjęcia. Ale przy dziecku czasami ciężko jeszcze w takim wieku.

Mama moja kupiła mi pampki Pampersa Sleep&Play są super i cenowo w promocji lepiej niż dady

Chciałabym, żeby była szczęśliwa, by każdego dnia mogła być dumna, że jest człowiekiem i nasza córką, by jak teraz dawała mi siłę do życia.nasze Małe Szczęście -chwyciło za serce raz na całe życie

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87upjyht4ic7jm.png
joamic1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-23, 07:34   #3185
wariateczka88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pokszyfka Pokaż wiadomość
aniolina o masz...tam mają moze inne dzieci i im cytrusy nie szkodzą

która to pisała, że jej żul powiedział że jest bardziej miła niż ładna ja się tż pytam, do których ja się zaliczam i mi świniak nic nie odpowiedział, udał, ze nie słyszy. jestem obrażona...

a tak wógóle to dzień dobry
nocka bez szału, do 1:30 miałam kilka pobudek, jak nie Tusia to szczekające psy. obudziłam tż'ta i kazałam coś z "tym" zrobić bo jak wyjdę na pole to wszystkie pozabijam wstał i zamknął okno

aniolina

to sie witam i znikam,bo musze z mala jechac do notariusza,kurcze tak ja ciagam po nie mam z kim zostawic
noc nawet dobra

aha dziewczyny wiem ze juz ktos raz pytal:stosujecie cos na komary?
zauwazylam ze moja mala ma nozki pogryzione,mimo ze spi w dlugich spioszkach
zastanawialam sie czy jest cos czym mozna by lozeczko popryskac,zeby jej nie zaszkodzilo?
zazwyczaj mnie kuły te "gady" wstretne,a teraz sie chyba na bezbronna Beti przyrzuciły

Wymianka

wariateczka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-23, 07:43   #3186
Aniolina
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez wariateczka88 Pokaż wiadomość

aniolina

to sie witam i znikam,bo musze z mala jechac do notariusza,kurcze tak ja ciagam po nie mam z kim zostawic
noc nawet dobra

aha dziewczyny wiem ze juz ktos raz pytal:stosujecie cos na komary?
zauwazylam ze moja mala ma nozki pogryzione,mimo ze spi w dlugich spioszkach
zastanawialam sie czy jest cos czym mozna by lozeczko popryskac,zeby jej nie zaszkodzilo?
zazwyczaj mnie kuły te "gady" wstretne,a teraz sie chyba na bezbronna Beti przyrzuciły
o a u mnie nie ma komarow, wiec jeszcze nic nie uzywalam, ale mam sprej orinoko, sa tez przylepne plastry mosbito
pokszyfko no takie te schematy zywieniowe sa- w kazdym kraju inne

i podziele sie jeszcze dobra nowina, bylismy skonsultowac kasi serduszko u polecanej kardiolog i powiedziala, ze nie ma zadnego ubytku, czego niby dosluchal sie poprzedni lekarz. Za to otwor owalny dalej otwarty, za rok mamy skontrolowac. Lekarka powiedziala jasno, ze w naszym przypadku nie ma zadnej potrzeby wizyty w szpitalu.
Tamten lekarz jak jej robil usg to ona byla bardzo spokojna dlugo lezala grzecznie a on mowil, ze nie jest w stanie tego sprawdzic bez uspienia jej i wysylal nas do szpitala, gdzie pracuje na dalsze badania. dodam, ze jak sie czegos tam dosluchal to bylo juz Kasi trzecie badanie kardiologiczne z usg serca a na poprzednich nikt nic nie znalazl.
Dziwne, bo szpital normalnie na NFZ, nie wiem czy pacjentow nie maja czy cos, czy on sie tak pomylil?
Aniolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-23, 08:04   #3187
glamourous
Zakorzenienie

ANiolina to jest ten otwarty przewod bottala czy cos innego?

hej wszystkim w ogole
Stary 2012-07-23, 08:05   #3188
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Dobry w słoneczny poniedziałkowy poranek

Nocka superrrr. Michał poszedł spać przed 22, ale spał do 7.10 bez ani jednej pobódki

Dziś zadzwonie do przychodni aby umówić się na bilans.

Cały dzień jestem sama - teście już w pracy, tż też więc od rana freedommmmmmmmmmm
Bahamadia_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-23, 08:10   #3189
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
ło matko wariateczka to może poszukajcie czegoś innego bo na dłuższa metę to męczące z kimś takim mieszkać...

saaraa_lub- ja też sobie tak powtarzam jak już mam dość że dobrze że jest zdrowa, no i zawsze sobie wtedy myślę że inni mają ciężej- bliźniaki (Glam ), trojaczki itd.
Ja idę spać bo padam na twarz
Dobranoc
a ja wlasnie wczoraj posta dlugiego wysmarowalam i m i bateria w ipadzie siadla i sie nie wyslalo. a pisalam ze w sumie to ja nie mam zle bo na ogol chlopcy potrafia sie ladnie soba zajac. wiadomo jak sa zmeczeni to marudza ale w sumie naprawde ladnie sie bawia

a jeszcze pisalam a propos sasiadki- mi tez kiedys sasiadka walnela- a co oni pani tak ciagle placza
a ja wcale nie uwazam zeby duzo plakali, normanie jak to dzieci ino ich jest dwoch
Stary 2012-07-23, 08:14   #3190
dominej
Raczkowanie

Dzień dobry
U nas dzisiaj nocka spokojna - pobudka o 6
Przebiły nam się górne jedynki

W piatek byliśmy z Dobrusią u pani doktor od rehabilitacji i do września mamy spokój od ćwiczeń - powiedziała, że jest ok i narazie mamy dać małej odpocząć...

Powiem Wam, że odetchnęłam - bo mała ani nie raczkuje, ani nie staje, ani tym bardziej nie chodzi - tak jak Wasze maluszki - więc ogólnie byłam zdołowana Ale Pani doktor powiedziała, że mała na ten cza spowinna stabilnie siedzieć posadzona i powinna umieć dojść do zabawki - obojętne w jaki sposób - a jak kombinuje i się przemieszcza to jest ok... Rety jak mi ulżyło..

Sens mojego życia - Dobrusia (12.10.2011r.)

Edytowane przez dominej
Czas edycji: 2012-07-23 o 08:16
dominej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-23, 08:16   #3191
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aniolina Pokaż wiadomość
o a u mnie nie ma komarow, wiec jeszcze nic nie uzywalam, ale mam sprej orinoko, sa tez przylepne plastry mosbito
pokszyfko no takie te schematy zywieniowe sa- w kazdym kraju inne

i podziele sie jeszcze dobra nowina, bylismy skonsultowac kasi serduszko u polecanej kardiolog i powiedziala, ze nie ma zadnego ubytku, czego niby dosluchal sie poprzedni lekarz. Za to otwor owalny dalej otwarty, za rok mamy skontrolowac. Lekarka powiedziala jasno, ze w naszym przypadku nie ma zadnej potrzeby wizyty w szpitalu.
Tamten lekarz jak jej robil usg to ona byla bardzo spokojna dlugo lezala grzecznie a on mowil, ze nie jest w stanie tego sprawdzic bez uspienia jej i wysylal nas do szpitala, gdzie pracuje na dalsze badania. dodam, ze jak sie czegos tam dosluchal to bylo juz Kasi trzecie badanie kardiologiczne z usg serca a na poprzednich nikt nic nie znalazl.
Dziwne, bo szpital normalnie na NFZ, nie wiem czy pacjentow nie maja czy cos, czy on sie tak pomylil?

Boziu, ale świetna nowina ja już po takich wiadomościach padłabym na zawał. Podziwiam CIę.

Tacy właśnie są u nas lekarze. Z jedną rzeczą trzeba lata do kilku specjalistów, bo co jeden to lepszy

Pamiętam jak trafiłam do jednego magika po pierwszej ciąży (Na Grobli we Wrocławiu) niby też był z polecenia, ale co on wymyślił to głowa mała. Powiedział, że mam takie zrosty na macicy, że nie obejdzie się bez operacji przy użyciu lasera, jak tego nie zrobię to mogę się pożegnać z ciążą w przyszłości. KOszt zabiegu 4 500zł. Oczywiście przy uśpieniu. Poszłam do innego, a on się złapał za głowę, powiedział, że macica jest książkowa, tzn, że ma odpowiedni kolor, ani jednej blizny, i weź tu bądż mądra, poszła bym do tamtego idioty uśpił by mnie i nie wiadomo co by przy mnie/ ze mną robił a pragnę nadmienić, że obecny lekarz jak usłyszał jego nazwisko, wymownie przełkną slinę i nic już nie powiedział. A ten oszust pie***** jeżdził rządową bmką, samochód wyglądał jak UFO a było to 4 lata temu....

---------- Dopisano o 08:16 ---------- Poprzedni post napisano o 08:14 ----------

Cytat:
Napisane przez dominej Pokaż wiadomość
Dzień dobry
U nas dzisiaj noca spokojna - pobudka o 6

W piatek byliśmy z Dobrusia u pani doktro od rehabilitacji i do wrzesnia mamy spokój od ćwiczeń - powiedziała, że jest ok i narazie mamy dac małej odpocząć...

Powiem Wam, że odetchnęłam - bo mała ani nie raczkuje, ani nie staje, ani tym bardziej nie chodzi - tak jak Wasze maluszki - więc ogólnie byłam zdołowana Ale Pani doktor powiedziała, że mała na ten cza spowinna stabilnie siedziec posadzona i powinna umiec dojśc do zabawki - obojętne w jaki sposób - a jak kombinuje i się przemieszcza to jest ok... Rety jak mi ulżyło..

świetne wieści
Stary 2012-07-23, 08:23   #3192
smerfik0
Raczkowanie

Cytat:
Dzień dobry

W piatek byliśmy z Dobrusią u pani doktor od rehabilitacji i do września mamy spokój od ćwiczeń - powiedziała, że jest ok i narazie mamy dać małej odpocząć...

Powiem Wam, że odetchnęłam - bo mała ani nie raczkuje, ani nie staje, ani tym bardziej nie chodzi - tak jak Wasze maluszki - więc ogólnie byłam zdołowana Ale Pani doktor powiedziała, że mała na ten cza spowinna stabilnie siedzieć posadzona i powinna umieć dojść do zabawki - obojętne w jaki sposób - a jak kombinuje i się przemieszcza to jest ok... Rety jak mi ulżyło..

super i nie przejmuj się (i kto to gada - sama się telepię ) - nasz smerf też ani nie siedzi ani nie staje, przemieścić się potrafi i pełza jak dżdżownica w tył. Rehabilitantka powiedziała, ze gotowy by usiąść samodzielnie no ale sam nie siedzi. Powiedziała nam, że to w wyniku zaniedbanego WNM, z asymetrią już prawie ok i przykurcz/ kręcz też tylko delikatnie widoczny. Do tego dochodzi waga a raczej długość małego poza siatkami centylowymi i niestety nie będzie niczego robił o czasie. Staram się przestać panikować, choć mam tak jak Ty- jak czytam co wizażowe dzieciaki już potrafią to doł mnie czasem ogarnia.
Ale trzeba się trzymac tego, ze każde dziecko idzie swoim tempem a my mamy leniuszki

Aniolina fantastycznie, że Kasia ma zdrowe serduszko

Co do pomarańczy, mój jakby zjadł w 4 mcu to pewnie leżałby w szpitalu potem. Ostatnio pytam mamy jak ona wprowadzała gluten, bo ja też byłam trudnym dzieckiem pod tym kątem a ona "dziecko, od razu biszkopcik w mleku krowim albo zupa z kaszą manną", a dodam że od 3 mca mój podstawowy napój to była herbata z miodem

Edytowane przez smerfik0
Czas edycji: 2012-07-23 o 08:27
smerfik0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-23, 08:33   #3193
dominej
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez smerfik0 Pokaż wiadomość
super i nie przejmuj się (i kto to gada - sama się telepię ) - nasz smerf też ani nie siedzi ani nie staje, przemieścić się potrafi i pełza jak dżdżownica w tył. Rehabilitantka powiedziała, ze gotowy by usiąść samodzielnie no ale sam nie siedzi. Powiedziała nam, że to w wyniku zaniedbanego WNM, z asymetrią już prawie ok i przykurcz/ kręcz też tylko delikatnie widoczny. Do tego dochodzi waga a raczej długość małego poza siatkami centylowymi i niestety nie będzie niczego robił o czasie. Staram się przestać panikować, choć mam tak jak Ty- jak czytam co wizażowe dzieciaki już potrafią to doł mnie czasem ogarnia.
Ale trzeba się trzymac tego, ze każde dziecko idzie swoim tempem a my mamy leniuszki
Jak tak powiedziałam, to pani doktor powiedziała, że nie leniuszki, tylko kombinatorki - i kombinuja i myśłą jakby tu zrobić łatwiej wszystko

Poza tym moja tez długaśna jest (98centyl) - i to też ma znaczenie - tak powiedziała rehabilitantka na ćwiczeniach.

Stary 2012-07-23, 08:37   #3194
smerfik0
Raczkowanie

Cytat:
Dzień dobry

Cytat:
Jak tak powiedziałam, to pani doktor powiedziała, że nie leniuszki, tylko kombinatorki - i kombinuja i myśłą jakby tu zrobić łatwiej wszystko

Poza tym moja tez długaśna jest (98centyl) - i to też ma znaczenie - tak powiedziała rehabilitantka na ćwiczeniach.
pewnie masz rację, mój jak leżyna kocu nie dywanie to do zabawki nie popełznie tylko ciągnie koc

smurf ostatnio śpi 3x 1,5 godziny w dzień, i kiedy on ma się gimnastykować
Stary 2012-07-23, 08:40   #3195
dominej
Raczkowanie

Aniolina super, że z serduszkiem wszystko ok
My 8 sierpnia jedziemy na kontrolę do kardiologa sprawdzić czy przewód botala sie zamknął. Nie wiem tylko jak zrobimy, żeby mała spokojnie podczas badania leżała- jak ona ciągle w ruchu - nwet jak leży to nogi i ręce lataja jakby miała ADHD

Stary 2012-07-23, 08:42   #3196
smerfik0
Raczkowanie

Dominej a ja myślałam, że tylko nasz tak ma - ręce i nogi latają non stop a jak leży w łóżeczku to tak wali nóżkami, mało materaca nie zdewastuje
Stary 2012-07-23, 08:46   #3197
Aniolina
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
ANiolina to jest ten otwarty przewod bottala czy cos innego?

hej wszystkim w ogole
nie to cos innego, ale podobne chyba, generalnie tego sie nie leczy i nie powinno miec wplywu na jakos zycia Kasi, bo to male niedomkniecie. Tak przynajmniej mowia lekarze

Baha to na szczescie nie sa jakies straszne wady, ale fakt ciezko trafic na kompetentnego lekarza.
Aniolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-23, 08:53   #3198
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry

super, u nas tez koniec rehabilitacji

a nasza pani rehab mowi ze dzieci sa ekonomiczne, jak sobie opanuja jakis sposob przemieszczania sie to nie widza potrzeby probowania innego. i tak moi chlopcy z 2 miesiace rzucali sie szczupakiem na dziob zaby sie przemiescic- zanim zaczeli raczkowac

SMerfik, DOminej- u nas tez wszystkie 8 rak i nog wiecznie w ruchu
Stary 2012-07-23, 09:01   #3199
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
s
dzis na podwieczorek zuliki dostaly jagody z jogurtem, wcinali az milo
w ogole jak oni tak chetnie cos jedza to az chce sie dla nich gotowac ( mimo ze gotowania nienawidze, ogolnie to zul gotuje dla nas- ale dla chlopcow robie wyjatek)

wasze maluchy tez tak krzycza jak sie bawia? bo moi wyraznie z soba "rozmawiaja", chyba sobie dowcipy opowiadaja bo jest tak ze cos tam gugaja a nagle sie zaczynaja smiac
ja nie pamietam czy Sonia taka wygadana byla...
moja to tak monotnnie jada...mm,kaszka,jakiś słoiczek,czasem banan,jabłko....no pomysłów brak

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-23, 09:02   #3200
zmyslkobiety
Rozeznanie

GG do zmyslkobiety

Dziękujemy za kciuki, przydały sie chrzciny oficjalnie za nam, mała "troche" spiewała, ale cóż zrobic? Wkońcu zasnęła pod koniec mszy. Obiadek sie udał, pogoda zrobiła sie swietna i byl spacerek przed 18 dotarliśmy do domu.

http://www.suwaczki.com/tickers/relguay3w0a6i2sn.png

http://s2.pierwszezabki.pl/046/0462819b0.png?8210
zmyslkobiety jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-23, 09:02   #3201
olka1610
Rozeznanie

Cytat:
Dominej a ja myślałam, że tylko nasz tak ma - ręce i nogi latają non stop a jak leży w łóżeczku to tak wali nóżkami, mało materaca nie zdewastuje
moja to samo... jak lezy na podłodze to też wali, mój tata zawsze mowi żeby jej poduszkę podłożyc bo sobie stłucze te nóżki, no ale sama nie wiem, chyba jaby ją bolało to by nie waliła?

Cytat:
Aniolina super, że z serduszkiem wszystko ok
My 8 sierpnia jedziemy na kontrolę do kardiologa sprawdzić czy przewód botala sie zamknął. Nie wiem tylko jak zrobimy, żeby mała spokojnie podczas badania leżała- jak ona ciągle w ruchu - nwet jak leży to nogi i ręce lataja jakby miała ADHD
skąd ja to znam

Aniolina, dominej - super wieści

dominej- ja też się obawialam o moją małą bo ma prawie 9 miesięcy a jeszcze miesiąc temu nie siedziała posadzona. Na szczęscie nasza Pani rehabilitant to super babka, bardzo dużo się od niej dowiedziałam- więcej niż od lekarzy... Moje dziecko dla odmiany jest bardzo ruchwile, najchęniej cały czas na brzuchu a jak ją rehabilitantka sadzała to dosłownie uciekała do pozycji na czworaka. No i rehabilitantka kazała wyluzować, stwierdziła że to nie jest kwestia tego że nie umie siedzieć bo pion trzymała tylko po prostu tego nie lubi. Wyjaśniła mi obrazowo że przeciez ja np. też mam jakieś swoje ulubione pozycje, i dziecko tak samo. A ja już u niej podejrzewałam porazenie mózgowe itp...
Teraz od miesiąca mamy przerwę w ćwiczeniach, na początku sierpnia mamy się pokazać ale mała już siedzi, siada, wstaje więc mam nadzieję że już nie bedzie potrzeby dalej chodzic.

Ja właściwie nie mogę narzekać że moja mała jest jakas płaczliwa bo ona na ogól jest pogodna tylko jest strasznie wiercąca, ubranie jej to po prostu masakra przy zwykłym zakładaniu spodenek potrafi się z 5 razy przekręcic na brzuch i uciekać. Absorbująca jes w tym sensie że się przemieszcza z prędkością swiatła i trzeba po prostu czuwac zeby sobie krzywdy nie zrobiła, gdybym miała dom obłożony poduszkami to właściwie luz, musiałabym tylko przewinąć i dać jeść.

Edytowane przez olka1610
Czas edycji: 2012-07-23 o 09:04
olka1610 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-23, 09:13   #3202
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
moja to tak monotnnie jada...mm,kaszka,jakiś słoiczek,czasem banan,jabłko....no pomysłów brak
ja po prostu korzystam z tego ze sezon i bogactwo owocow i warzyw jest... wiec a to malinki, jabody, wczoraj mieli morele z bananem, dostawali tez porzeczki- co sie trafi

a wlsnie, zauwazylyscie ze jak sie do kaszki doda np przecier z malin czy porzeczek to ona jakby sie warzy? taka gesta sie robi i inna struktura. zastanawiam sie czy taka mozna podac? w smaku ok jest

---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ----------

a co do rehab to moi wielkie postepy zrobilki w ciagu ostatniego chyba miesiaca, dlugo lezeli jak kielbasy...potem sie bujali na czworakach- a potem nagle ruszyli, zaczeli wstawac i siadac- w odstepie kilku dni
Stary 2012-07-23, 09:14   #3203
saaraa_lub
Rozeznanie

Hej,
Moje dziecko -a raczej ja- od wczoraj ma jakis kryzys,z rąk mi nie schodzi tylko ja i ja jest 9 rano a ja juz nie mam siły.
Stary 2012-07-23, 09:15   #3204
olka1610
Rozeznanie

Cytat:
ja po prostu korzystam z tego ze sezon i bogactwo owocow i warzyw jest... wiec a to malinki, jabody, wczoraj mieli morele z bananem, dostawali tez porzeczki- co sie trafi

a wlsnie, zauwazylyscie ze jak sie do kaszki doda np przecier z malin czy porzeczek to ona jakby sie warzy? taka gesta sie robi i inna struktura. zastanawiam sie czy taka mozna podac? w smaku ok jest

---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ----------

a co do rehab to moi wielkie postepy zrobilki w ciagu ostatniego chyba miesiaca, dlugo lezeli jak kielbasy...potem sie bujali na czworakach- a potem nagle ruszyli, zaczeli wstawac i siadac- w odstepie kilku dni
z tą kaszką to zauważyłam też właśnie, ja robię tak że daję na zmianę- łyżeczkę samej kaszki i łyżeczkę owoców osobno. Moja też jadła maliny, porzeczki, na początku się krzywi aż ją trzącha a później otwiera buźkę

Edytowane przez olka1610
Czas edycji: 2012-07-23 o 09:19
olka1610 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-23, 09:17   #3205
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:

moja spróbowała maliny to się skrzywiła...a tak to nie mam za bardzo skąd wziąć sezonowych owoców itp.
o.mam arbuza w domu-moge dac??a fasolke szsparagowa??wiecej warzyw nie mam
co do rehab to super,że tak pomogła

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-23, 10:00   #3206
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Goldi nie miałam na myśli tż = koń tylko konia tżtowego , oj już nie tlumaczę bo się zamotam

Princ, bo łazi za mną żul od rana i napastuje, ale nie ma dobrze, niech poczeka do wieczora. Już mnie straszy, ze po bcych pójdzie

Olusia zgadzam się, przy Princ i Baszce można kompleksiora załapać. Choć Ty ładniuchna to co się dołujesz
zrozumialam

Oliveira pewnie ze z Wami mi dobrze

---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ----------

Cytat:
Napisane przez princessskaa Pokaż wiadomość
[/COLOR]Goldi kochana czyli tam w sklepie babka mi doradzi, ile kupić tego utelniacza do farby? Bo żebym sobie tej resztki herów nie wypaliła
jezeli to huirtownia z farbami to na pewno Ci doradzi

---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ----------

Cytat:
Napisane przez Oliveira79 Pokaż wiadomość
moje dziecko stanęło dziś przy narożniku
gwoli ścisłości dodam, że od jakichś dwóch dni dopiero ledwo raczkuje, w sumie ja bym tego jeszcze pełnym raczkowaniem nie nazwała ona nawet nie siada sama a tu dzis taka niespodziewajka jestem w szoku
GRATULUJEMy! Olo jest dumny z postepow przyszlej zonki

---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ----------

Cytat:
Napisane przez OlusiaS Pokaż wiadomość
Pokazalam tz'towi dzisiejsze zdjęcie princesski z fb.jego reakcja:"hmmm ,ja sie dolacze do tego waszego klubu,będę zosia ;D" .tekze pamiętajcie-z zosia nie gadamy
: hahaha:

---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ----------

Aniolina ciesze sie ogromnie, ze z serduszkiem wszystko ok
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-23, 10:11   #3207
wiolqn
Zakorzenienie

GG do wiolqn

Cytat:
Napisane przez Bahamadia_25 Pokaż wiadomość
Pamiętam jak trafiłam do jednego magika po pierwszej ciąży .
dlatego zawsze trzeba drugiej opiniii szukac. u mnie nie mogli sie zdecydowac czy mam dwie macice zrosniete sciana czy jedna przedzielona i lekarz chcial mi te sciane usuwacbo bez tego nie ma szans na dziecko. poszlam po skierowanie na zabieg a tu sie okazuje ze w ciazy jestem

Cytat:
smurf ostatnio śpi 3x 1,5 godziny w dzień, i kiedy on ma się gimnastykować
zazdraszczam, moj 3x30min

Cytat:
witaj w klubie, jakby nakrecony byl. bez ruchu siedzi tylko wtedy gdy je lub cos mamla w paszczy

Cytat:
kaszka na mleku? kwasne owoce powoduja warzenie sie mleka. trzeba uwazac, kiedys dostalam mega rozwolneinia wlasnie od takiego mleka z porzeczka.
mozesz z owocow zrobic mus oddzielnie i wtedy dodac do przygotowanej kaszki

Cytat:
czy Wasze maluchy tez są tak absorbujące, krzykliwe i mama chcę gdzie ty?
wczesniej Adek dlugo zajmowal sie soba, a w tej chwili nie mozna go odstapic na krok. owszem, bedzie siedzial np przy oknie balkonowym pol godziny i ogladal przejezdzajace samochody ale ciagle sprawdza czy jestem obok. poza tym wszystko mu sie szybko nudzi i krzyk. nic nie moge zrobic, gotowanie, zapomnij. zwlaszcza ze remont kuchni teraz jest, sprzatanie lezy. Wczoraj znajomi nas odwiedzili to w pol godziny przed ich przyjazdem sprzatnelam wiecej niz przez caly tydzien.

z tym rozwojem ruchowym to ja juz dawno dalam sobei spokoj z porownywaniem. Chrzesnica bardzo dlugo byla klocuszek, w ogole nie byla tak ruchliwa jak Adas, nie machala nozkami, nie kopala, nie raczkowala, nie pelzala, po prostu posadzona siedziala bez ruchu, polozona lezala i mrugala oczami. az pewnego pieknego dnia, chyba miala 10-11 miesiecy wstala i zaczela chodzic. Na poczatku w kojcu, trzymajac sie brzegow, robila rundki dookola. niektore dzieci po prostu przeskakuja niektore fazy i juz

podbijam pytanie o mm mamy ktore ostatnio wprowadzily mm, ktore smakuje waszym maluchom?

Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej

Kuchnia Tygryska
wiolqn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-23, 10:25   #3208
goldika
Zakorzenienie

Wiolqn moj pije Enfamil i nie narzeka. Probowal tez Bebilon ale zostalismy przy Enfamilu. Tyle, ze Enfamil zna od urodzenia.
Podziwiam to jak gotujesz synkowi

Dziewczyny ktorych maluchy jeszcze nie raczkuja. CIESZCIE SIE! Moj dopiero od kilku dni smiga. Ale od razu zaczal stawac na nozkach. MASAKRA! nie moge spuscic go z oka. Dzis juz prawie zlecial mi z lozka. Raczkuje jak szalony, ulubionym zjeciem jest wyrywanie mi kabla od neta
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-23, 10:39   #3209
saaraa_lub
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
Dziewczyny ktorych maluchy jeszcze nie raczkuja. CIESZCIE SIE! Moj dopiero od kilku dni smiga. Ale od razu zaczal stawac na nozkach. MASAKRA! nie moge spuscic go z oka. Dzis juz prawie zlecial mi z lozka. Raczkuje jak szalony, ulubionym zjeciem jest wyrywanie mi kabla od neta
Amen,miałam to dokłądnie to samo pisać.Jeszcze obczaił krzesła w jadalni i próbuje sie za nie łapać i stawać a one raczej nie są bardzo cięzkie wiec musimy pilnować,żeby z krzesłem nie upadł.

Ja z mm nie doradze bo mój żadnego nie chce pić,nie wiem,może dlatego,że ha i one są jakies inne w smaku??????A całą noc na cycku wisi ale to raczej chyba smoczka sobie ze mnie zrobił (sam smoka odzucił w 3m-cu),w dzień mało co innego chce jesć nawet ostatnio przy owocach strajkuje.

Edytowane przez saaraa_lub
Czas edycji: 2012-07-23 o 10:41
Stary 2012-07-23, 10:53   #3210
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zmyslkobiety Pokaż wiadomość
Dziękujemy za kciuki, przydały sie chrzciny oficjalnie za nam, mała "troche" spiewała, ale cóż zrobic? Wkońcu zasnęła pod koniec mszy. Obiadek sie udał, pogoda zrobiła sie swietna i byl spacerek przed 18 dotarliśmy do domu.

Wmyłam okno, starłam podłogi i siedzę przy kawcę, bo Mimi śpi

Znalazłam babkę z Wro któa przyjeżdża do klientki i robi rzęsy za 99 zł, w przysłym mący do niej idę

---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ----------

Cytat:
z tą kaszką to zauważyłam też właśnie, ja robię tak że daję na zmianę- łyżeczkę samej kaszki i łyżeczkę owoców osobno. Moja też jadła maliny, porzeczki, na początku się krzywi aż ją trzącha a później otwiera buźkę

Ja też czerpię ile się da z sezonowych owoców. A Michał kwaśne po prostu uwielbia

---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ----------

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
moja spróbowała maliny to się skrzywiła...a tak to nie mam za bardzo skąd wziąć sezonowych owoców itp.
o.mam arbuza w domu-moge dac??a fasolke szsparagowa??wiecej warzyw nie mam
co do rehab to super,że tak pomogła
Arbuza - bym dała na póbę, ale nie prosto z lodówki.
Fasolkę już dawałam, czy do zieniaka czy w zupie. Było ok.

---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ----------

Cytat:
Napisane przez wiolqn Pokaż wiadomość
dlatego zawsze trzeba drugiej opiniii szukac. u mnie nie mogli sie zdecydowac czy mam dwie macice zrosniete sciana czy jedna przedzielona i lekarz chcial mi te sciane usuwacbo bez tego nie ma szans na dziecko. poszlam po skierowanie na zabieg a tu sie okazuje ze w ciazy jestem

podbijam pytanie o mm mamy ktore ostatnio wprowadzily mm, ktore smakuje waszym maluchom?

Mammamija

Ja podaję od początku Bebiko i jest ok, moj pierwszy wybór - trafiony
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości