III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październikowe - Strona 44 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-23, 09:25   #1291
tamlin111
Zakorzenienie

Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ

[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;35458723]zazdrozcze Ci odwagi.tez chciałam gdzieś jechac.nawet blisko w góry ale sie boje w 3 trymestrze[/QUOTE]
Ale czego się boisz bo nie rozumiem. Przecież 3 trymestr nie oznacza siedzenia na tyłku i czekania. Z Paulą w 9-tym miesiącu na bunkry chodziłam. Wiadomo kondycja nie ta, ale wyjazd na odpoczynek lepiej robi niż siedzenie w zaśmierdniętym mieście. Poza tym to ode mnie tylko 2- 2,5 godzinki. Nieraz załatwiając sprawy dłużej prowadzę.
Stary 2012-07-23, 09:27   #1292
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187
Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
Dziś mamy z Niunią studniówkę.
gratulacje !!

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
Angel biedulko, Ty to masz ostatnio przejścia

Anesh gratuluję!!!

To ja też pochwalę się brzuszkiem Domek naszego synka 26+3
sliczniutki

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
Witajcie
ja zaraz spadam do lekarza,trzymajcie kciuki

Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość

my mamy dwa,to z graco jest lepsze ,a skladaja sie podobnie i wielkosciowo tez podobnie wychodzą.Sa welkosci 2 mikrogalowek na dlugosc kolo siebie polozonych

http://allegro.pl/lozeczko-turystycz...479912830.html
dziekuje

ja z kosmetykow mam tak
-ten zel do kapieli babydream
-żółty johnson do włosków i ciała plus ten żółty balsam
- oliwka hipp
-sudocrem i linomag
- kojacy krem przeciw odparzeniom nivea baby

nie wiem jaki kupic do buzi ochronny na wyjscie jeszcze a i zastanawiam sie nad tymi dwoma do domku na buzke

dzien dobry
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 4005808361847niv.jpg (12,7 KB, 3 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg e66edbe30012742f4f562fa0bamb.jpg (26,7 KB, 2 załadowań)

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-23, 09:32   #1293
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Ale czego się boisz bo nie rozumiem. Przecież 3 trymestr nie oznacza siedzenia na tyłku i czekania. Z Paulą w 9-tym miesiącu na bunkry chodziłam. Wiadomo kondycja nie ta, ale wyjazd na odpoczynek lepiej robi niż siedzenie w zaśmierdniętym mieście. Poza tym to ode mnie tylko 2- 2,5 godzinki. Nieraz załatwiając sprawy dłużej prowadzę.
ja sie już do takich wyjazdów nie nadaje,poza tym doktorek mnie straszy wczesniejszym porodem.u Ciebie to też inaczej bo nie dosc że jestes połozna to jest Twoja druga ciąza.ja sie boje po prostu
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-23, 09:33   #1294
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
Dzień dobry Mój synek kończy dzis 31 tygodni

Jadę nad morze w środę na kilka dni
Mama zadzwoniła przed chwilą że dowiadywała się o noclegi i kiedy jedziemy, jutro czy w środę. O kasę mam się nie martwić, ona stawia. Babski wyjazd taki, mama, ja, Paula i bratowa A jeszcze rano marzyłam o morzu
ale super!!! wypoczniecie

[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;35458723]zazdrozcze Ci odwagi.tez chciałam gdzieś jechac.nawet blisko w góry ale sie boje w 3 trymestrze[/QUOTE]

czemu? nie ma sie czego bac na pewno dobrze by ci to zrobilo, inne powietrze, kilka dni razem z tz sami, na pewno bys sie zrelaksowała
pozniej z dzidzia moze byc ciezej

Stary 2012-07-23, 09:34   #1295
weronika_91
Zakorzenienie

Hej mamuśki jakie śliczne słonko dziś od samego rana byle nie było za dużego upału

Cytat:
[B]

Piękny brzusio

Chciałam pogratulować rozpoczętych tygodni

No i widzę że sporo mamusiek ma dziś wizyty więc zaciskam i czekam na relacje
Stary 2012-07-23, 09:47   #1296
kasiam187
Wtajemniczenie

dziewczyny macie jakis sprawdzony przepis na sernik izaura ? albo jakis sernik z czekolada ?

Stary 2012-07-23, 09:48   #1297
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
dzień dobry !!!

mąż do pracy wyprawiony po 5 a ja do łóżka wróciłam .. nie wiem jak to się działo że przez cały jego urlop ja byłam zmęczona a wszystko on robił, na dodatek na wszystko brakowało mi czasu - straszne nie ?

czuję że godzina 0 jest coraz bliżej ...jak zeszłam poniżej tych 50 dni na suwaczku to mnie dreszcz przeleciał - no serio ... jakoś tak chciałabym już Dusie tulić a jednocześnie obawa czy ja sobie z Tą kruszynką poradzę? znowu mnie naleciały różne rozmyślenia i kwestie co to będzie .. jak to będzie ... ale jakoś daję radę i trzymam się w pionie

dziękuje bardzo ... mi zostały właśnie kosmetyki i zastanawiałam się nad Hippem jednak .. chciałabym żel do kąpieli i do mycia włosków w jednym, do tego oliwka, do pupci linomag do buźki jakiś kremik jeszcze muszę mieć ...

tu moje pytanie jak z buźką maleństw? smarujemy zawsze po porannej toalecie ??? bo wieczorkiem to rozumiem że tak ... no i przed wyjściem na spacerek z faktorem jakiś bądź jakiś na wiatr i słońce w jednym nie ?

chyba ten balsam na początek zbyteczny jest ciom ???

za wizytę !!!

za 33 u Was !!
ja też nie mam nic z kosmetyków i właśnie w tym tyg nabędę co potrzeba ale muszę skonsultować to by nie nakupić zbędnych farmazonów

Spróbuj mydła może pomoże .. szkoda że wcześniej nie ściągałaś bo o tych pierścionkach i obrączkach to się właśnie słyszy ...

nareszcie kochana !!! należy Ci się więc odpoczywaj bo później na to czasu nie znajdziesz !!!!
ja dla synka od pierwszego dni miałam właśnie hippa ten żel do ciała i włosów, krem do pupci - ale mi nie pasował i przeszłam na bepanthen, mleczko do ciała (oliwek nie lubię), krem do buzi, ale też mi nie spasował i sama zużyłam a małemu kupiłam emolium
Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
gratulacje !!

sliczniutki

dziekuje

ja z kosmetykow mam tak
-ten zel do kapieli babydream
-żółty johnson do włosków i ciała plus ten żółty balsam
- oliwka hipp
-sudocrem i linomag
- kojacy krem przeciw odparzeniom nivea baby

nie wiem jaki kupic do buzi ochronny na wyjscie jeszcze a i zastanawiam sie nad tymi dwoma do domku na buzke

dzien dobry
ja teraz mam zakupione:
-żel do mycia ciała nivea sensitive
- mleczko j.w.
- szampon mam j&j żółty, ale po nim małemu włosy "wyblakły", więc pewnie będę myła tym żelem nivea bo on chyba też do włosów jest
- krem do buzi bambino - na wyjścia też ten sam
- do dupci bepanthen i sudocrem w razie W
tyle mam miałam też hippa wziąć tym razem, ale nivea poprawił skład - nie ma już parabenów, więc spróbuję, a z hippem tym żelem u mnie kiepsko dostać
Dla synka po 2 mcu kupiłam oilatum bo go proszek uczulił i tak chyba ze 2 mce go kąpałam, mam nadzieję, że teraz sie obejdzie bo to cholerstwo drogie strasznie
-

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-23, 09:50   #1298
asiejka86
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ula2689 Pokaż wiadomość
Witajcie!Również chciałabym do Was dołączyć jeśli można.
O mnie: mam 24lata, to moja druga ciąża 31 tydz. bliźniacza(chłopiec i dziewczynka) tp mam na 27 września a w domu mam już synka 4 letniego.Jeśli chodzi o przebieg ciąży to dosyć problemowa, dużo by pisać dodam tylko że synek jest wcześniakiem z 32 tyg.

Witaj w naszym gronie
Gratuluję bliźniaków - i to parka - super Na pewno teraz będzie ok i trochę dłużej ponosisz maleństwa.
asiejka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-23, 09:50   #1299
Almariel
Zakorzenienie

Witam się po weekendzie
I gratuluję wszystkich rozpoczętych tygodni, a za dzisiejsze wizyty oczywiście trzymam

Ja dzisiaj jakaś rozbita jestem... w nocy nie mogłam sobie za cholerę znaleźć wygodnej pozycji do spania, do tego co chwilę wstawałam do wc. Masakra...
Almariel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-23, 09:55   #1300
asiejka86
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez leemonka Pokaż wiadomość
To ja też się zgłaszam Natalia 31 lat w ciązy z pierwszą dzidzią w 31 tygodniu, termin wg OM 29.09. a wg usg 18.09. Na plusie już 19 kilo obwód pasa ok 110 cm aaaa i w brzuszku córcia Laura

Witaj
Napisz jak się czujesz? Jak się maleństwo?

Fajnie, że coraz nas więcej
asiejka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-23, 10:04   #1301
sandra23s
Zadomowienie

[QUOTE=Konczita;35458146]dzień dobry !!!

czuję że godzina 0 jest coraz bliżej ...jak zeszłam poniżej tych 50 dni na suwaczku to mnie dreszcz przeleciał - no serio ... jakoś tak chciałabym już Dusie tulić a jednocześnie obawa czy ja sobie z Tą kruszynką poradzę? znowu mnie naleciały różne rozmyślenia i kwestie co to będzie .. jak to będzie ... ale jakoś daję radę i trzymam się w pionie

dziękuje bardzo ... mi zostały właśnie kosmetyki i zastanawiałam się nad Hippem jednak .. chciałabym żel do kąpieli i do mycia włosków w jednym, do tego oliwka, do pupci linomag do buźki jakiś kremik jeszcze muszę mieć ...

tu moje pytanie jak z buźką maleństw? smarujemy zawsze po porannej toalecie ??? bo wieczorkiem to rozumiem że tak ... no i przed wyjściem na spacerek z faktorem jakiś bądź jakiś na wiatr i słońce w jednym nie ?

chyba ten balsam na początek zbyteczny jest ciom ???

za wizytę !!!

ja też nie mam nic z kosmetyków i właśnie w tym tyg nabędę co potrzeba ale muszę skonsultować to by nie nakupić zbędnych farmazonów

QUOTE]

no wlasnie nie wiem.moj mlody mial wysypke po kazdej oliwce,wiec smarowalam go balsamem...a jak malutka bedzie oliwke tolerowala to balsam mlody zuzyje...

Cytat:
Napisane przez weronika_91 Pokaż wiadomość
Hej mamuśki jakie śliczne słonko dziś od samego rana byle nie było za dużego upału

Piękny brzusio

Chciałam pogratulować rozpoczętych tygodni

No i widzę że sporo mamusiek ma dziś wizyty więc zaciskam i czekam na relacje

u mnie tez piekne słonce.nareszcie bo przez ostatnie 5 tyg lało....
gratuluje nowych tygodni

tamlin zazdroszcze wyjazdu....

ja juz wyprawke kosmetyczno-ubrankowa mam skończona(oprócz pampersów i wanienki),łóżeczko zamówione.zostal tylko wózek z fotelikiem i pare rzeczy dla mnie-wsumie gtylko szlafrok musze gdzies taki cienki dorwac.ostatnio lazilam po sklepach ale widzialam tylko takie pluszowe

Wiktor 1.09.2007,g.9:10,3600g 54cm

Pola 5.09.2012, g.0:03,4090g 53cm
sandra23s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-23, 10:16   #1302
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Filusia88 Pokaż wiadomość
Iwoncia dzięki za cynk ja też się chętnie wybiorę do tego Lidla
mam jeszcze w planie obskoczyć dziś lumpki (świeżo po dostawie ) i nie obędzie się bez małego haczyka przez Galerie Mokotów

ja się martwię z kolei że może być dziś za ciepło dla mnie na takie eskapady
Ale przecież dziś ma być tylko 23 stopnie, wcale nie tak gorąco

A możesz powiedzieć, gdzie chodzisz do lumpeksów w Warszawie? Bo ja się w ogóle nie znam, gdzie warto...

Cytat:

Na noc to chyba nie smarujemy raczej buzi niczym... Po co mają się pory zatykać, niech skóra oddycha Jak wychodzisz na dwór, to warto mieć krem z filtrem. We wrześniu słońce jeszcze jest całkiem mocne, a przecież zimą też często jest słonecznie i promienie się odbijają od śniegu, więc kremik z filtrem to obowiązkowo!

Ja wczoraj zaszalałam w Ikei, mam wanienkę, pościel, ochraniacze, pudełka na przewijak, ręczniki, nakładkę na przewijak i pokrowce do niej
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-23, 10:17   #1303
Sojka1990
Zadomowienie

Witam ))
Zaciskam mocno kciukasy za dzisiejsze wizyty !!

Tamllin zazdroszcze przeogromnie, też mi się marzyło morze, ale od nas to dobre 600km. Obiecałam sobie że ojedziemy we wrześniu już z Zochną bo 10h w samochodzie to dla mnie za hoho na tym etapie.
Stary 2012-07-23, 10:22   #1304
elena_100
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez asiejka86 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny
Ale naskrobałyście przez weekend - kiedy ja to nadrobię - litości
U mnie dziś piękny dzień się zapowiada
Trzymam kciuki za wszystkie wizyty i zabieram się do nadrabiania

I mam pytanie - chciałam wczoraj zdjąć obrączkę i pierścionek, bo palce coraz grubsze. I obrączka zeszła, ale pierścionka nie mogę zdjąć żadnym sposobem Możecie coś polecić? Czy konieczne będzie jego rozcięcie?
Tak jak poleciły dziewczyny wcześniej, mydło albo oliwka. I trzeba delikatnie okręcać a nie ciągnąć

Cytat:
Kochane dziękuję za odpowiedzi w sprawie glukozy! Widzę, że rozbieżność cen jest olbrzymia, więc w sumie nadal nie wiem ile mniej więcej się spodziewać w moim lab Zabiorę w takim razie w zapasie większą kwotę ze sobą. Ja glukozę już mam zakupioną, bo ginek mi kazał to zrobić. Na badanie poczekam aż TŻ wróci, żeby poszedł tam ze mną wspierać mnie w tej ciężkiej chwili.

Powiem Wam, że jestem przerażona ilością wolnego czasu, który dzisiaj mam. Niby mam kilka rzeczy do załatwienia, ale tak jakoś jestem przytłoczona tym dniem wolnym, tym bardziej, że TŻ-ta nie ma. Pewnie wyskoczę choć na chwilę do gabinetu posiedzieć, jak znam siebie, bo zacznę prędzej czy później wariować tutaj. Na szczęście mam do niego jakieś 100m od naszego bloku.
zawsze możesz zadzwonić do lab i zapytać albo sprawdzić cennik na stronie internetowej.
Dearlie też mam nadmiar czasu, dobrze że TŻ ma urlop. Ale to tylko tydzień, mam nadzieję, że koło środy uda nam się gdziekolwiek wyjechać. Też chciałabym morze, ale na mój obecny stan za daleko

Poza tym widzę, że wizyt multum więc za wszystkie.

Gratuluję rozpoczętych tygodni i 100 Anesh

Macie piękne brzuszki

Ja mam dziś zamiar odświeżyć wózek i może jakieś porządki ciuszkowe choć to mi się za bardzo nie chce.

elena_100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-23, 10:25   #1305
anusiaaniaanusia
Rozeznanie

Cześć dziewczynki.

Witam nowe kobitki, które do nas dołączyły.
Tysia01, ula2689

Cytat:
Napisane przez Grosi0603 Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny ide was nadrabiać bo jestem stanardowo do tyłu
byłam w srode na wizycie wszystko w jak najlepszym porzadku..w 31 tyg mały ważyl równe 2 kg i jak tak bedzie rósł okaze sie czy porod bedziemy mieli naturalny :Pja w 31,3 tyg mam 113 obwód brzuszka aa w krzyzu mnie lupie..ale jakoś sie kulam..pogoda fajna bo nie ma u mnie upałów całe szczescie!i niech tak zostanie... aaa i dostałam od gina karte liczenia ruchów dziecka wy też cos takiego macie?
Ja liczę ruchy codzinnie rano. Notuje poprostu czas w jakim wystąpiło 10 ruchów. A tabeleczkę zrobiłam sobie sama.

Cytat:
Napisane przez leemonka Pokaż wiadomość
To ja też się zgłaszam Natalia 31 lat w ciązy z pierwszą dzidzią w 31 tygodniu, termin wg OM 29.09. a wg usg 18.09. Na plusie już 19 kilo obwód pasa ok 110 cm aaaa i w brzuszku córcia Laura
Witaj , kilogramy zrzucisz szybciutko. Szczupła laseczka byłaś więc napewno wrócisz do formy

Cytat:
Napisane przez sandra23s Pokaż wiadomość
hej mamuski

u mnie rano sloneczko bylo ale sie zmylo

gratuluje nowych tygodni

i witam nowe mamusie fajnie,ze nasze grono sie powieksza

ja dzis wkoncu wybralam sobie położną,bo zwlekalam i zwlekalam
a za tydzien juz planuje torbe do szpitala pakowac pomalu bo to juz 36-ty bedzie
Ja zamierzam spakować za 2 tygodnie, torbę już naszykowałam, czekam aż remont będzie skończony. Muszę jeszcze wszystko uprać. Ale ja mam 33 tydzień

Cytat:
Ja zaczęłam wyprawkę kompletować około 25tyg, z uwagi że mogę się rozpakować w każdej chwili.
A ze słodkości nazbierałam dziś 2 kilo wiśni i chodzi za mną sernik z wiśniami ale chyba nie będę się przemęczać(nakaz leżenia mam,szyjka 2 cm).
My też leżymy, u mnie szyjka 24 mm i też nakaz leżenia.

Cytat:
Napisane przez weronika_91 Pokaż wiadomość
A ja piekłam taki szybki placuszek na oleju z jabłuszkami
Ten blok czekoladowy muszę któregoś dnia wypróbować

kraven pochwal się co zakupiliście

Ja mam dwa cyckonosze do karmienia i więcej nie kupuję

Wstawiam Wam zdjęcia brzusia robione przed chwileczką jest to 33 tydzień , na plusie 11 kg a obwód brzusia 98 no i wszyscy mi mówią że nisko mam ten brzuch
Moim zdaniem brzuszek nie jest nisko. Bardzo zgrabniutki

Jeszcze troche do nadrobienia mi zostało, spróbuje później.
Jade do mamy, bo dziś mężuś będzie malował - nie będę tu spała, choć zapachy wcale mi nie przeszkadzają.
Stary 2012-07-23, 10:39   #1306
kraven
Zakorzenienie

Witam nowe Mamusie.

Katiem, FIlusia o jakim wózku piszecie? Bo ja juz się zdecydowałam na Mutsy Evo, ale jeszcze mnie kuszą inne...

Tamlin gratuluje 31 tygodnia

My z TŻ też jedziemy nad morze w przyszły weekend i na urlop po 20 sierpnia.

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-23, 10:40   #1307
caterinazeta jones
Raczkowanie

Witajcie mamuśki,

znów zaczynają się upały, na szczęście dziś jeszcze wieje chłodnawy wietrzyk rano zaliczyłam już dentystę...

pewno któraś już to pisała ale w H&M na wyprzedaży są ciuchy ciążowe, kupiłam sobie spodnie lniane za 40 zł...

mam już wyniki glukozy powiecie mi czy jest źle czy nie? na czczo miałam 84,24, po 1h 138,06, a po 2h 154,62.

...
caterinazeta jones jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-23, 10:43   #1308
kasiam187
Wtajemniczenie

Lukrecjo jak ty ślicznie wyglądałaś !!!! mam nadzieje, że zabawa udana

---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ----------

Cytat:
Napisane przez caterinazeta jones Pokaż wiadomość
Witajcie mamuśki,

znów zaczynają się upały, na szczęście dziś jeszcze wieje chłodnawy wietrzyk rano zaliczyłam już dentystę...

pewno któraś już to pisała ale w H&M na wyprzedaży są ciuchy ciążowe, kupiłam sobie spodnie lniane za 40 zł...

mam już wyniki glukozy powiecie mi czy jest źle czy nie? na czczo miałam 84,24, po 1h 138,06, a po 2h 154,62.
po 2 h mialas na pewno ponad norme, bo jest 140

Stary 2012-07-23, 10:45   #1309
caterinazeta jones
Raczkowanie

Cytat:

po 2 h mialas na pewno ponad norme, bo jest 140
to wiem ale czy powinnam ograniczyć słodkie bo zaczyna sie ta cukrzyca czy jeszcze nie ma tragedii?

bo ja już przewrazliwiona jestem bo ciągle coś się sypie...

...
Stary 2012-07-23, 10:52   #1310
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
Witajcie
ja zaraz spadam do lekarza,trzymajcie kciuki

Trzymamy

---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ----------

A tak w ogóle dzień dobry
Jeszcze 4 dni... i tak jak poprzednim razem im bliżej do wizyty tym jestem bardziej zdenerwowana...

Jak tż wstanie to złożymy wózek i Wam wstawię fotę.

Udało mi się znaleźć w necie taki wózek - to wstawiam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 540x405_wozek-pierre-cardin-innovation - 1.jpg (31,4 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 540x405_wozek-pierre-cardin-innovation-2.jpg (23,0 KB, 16 załadowań)

Edytowane przez anesh_
Czas edycji: 2012-07-23 o 11:00
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-23, 10:53   #1311
lukrecja_25
Wtajemniczenie

Haaaaaj!
Jestem zdechnięta.... po remoncie łazienki jezdem wykonczona i po weselu tysz dzis se miałam odpoczac ale tesciowa rano mnie najszła i musze ja zawieźc jeszcze do domu .. czekam na wezwanie nie mam siły a jeszcze sprzatanie mam ... bo po remoncie wszędzie bałagan łazienka wysprzatana ale wszędzie nakurzone i w ogóle musze sie dzis wziasc za to.. a i zaczynam pranie dzieciowych ciuchów... i pakowanie powoli walizki mnied czeka bo niby jeszcze 2 miesiace ale ja wiem ze jeszcze z 5 , 6 tygodni i pójde sie rozpakowywac.. takze niech bedzie lepi spakowane co trzeba

bloguję
http://mamsmaczek.blogspot.com/
lukrecja_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-23, 10:54   #1312
kasiam187
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez caterinazeta jones Pokaż wiadomość
to wiem ale czy powinnam ograniczyć słodkie bo zaczyna sie ta cukrzyca czy jeszcze nie ma tragedii?

bo ja już przewrazliwiona jestem bo ciągle coś się sypie...
musisz isc z wynikami do lekarza, pewnie on Ci juz ustali diete ale niech sie wypowiedza dziewczyny co maja cukrzyce

Stary 2012-07-23, 11:09   #1313
ula2689
Wtajemniczenie

Obyś nie wyhodowała...a ile pozostało Ci do porodu,że już gin to Ci zlecił?

Witajcie dziewczyny!

Miałam pobierany wymaz jak byłam w szpitalu i coś tam miałam,dostałam antybiotyki i teraz drugi raz pobrali.
Mężuś wczoraj kurek trochę uzbierał to ide zaraz obierać, ale dla nas to chyba nie można grzybów w ciążyJak myślicie?
ula2689 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-23, 11:12   #1314
gda
Zakorzenienie

Cytat:

Witajcie dziewczyny!

Miałam pobierany wymaz jak byłam w szpitalu i coś tam miałam,dostałam antybiotyki i teraz drugi raz pobrali.
Mężuś wczoraj kurek trochę uzbierał to ide zaraz obierać, ale dla nas to chyba nie można grzybów w ciążyJak myślicie?
Kurki to na luzie Tak samo jak pieczarki. Ale inne grzyby, to tylko z pewnego źródła powinno się jeść...
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-23, 11:13   #1315
kasiam187
Wtajemniczenie

Cytat:

Witajcie dziewczyny!

dlaczego? przeciez nie bedziesz ich jesc surowych ja jadłam juz kilka razy w sosie do miesa

Stary 2012-07-23, 11:15   #1316
Almariel
Zakorzenienie

Nadrobiłam maila. Ładne brzuszki. Lukrecja ślicznie wyglądałaś, fajna kiecka.
Almariel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-23, 11:25   #1317
I_K
Zakorzenienie

Cytat:
Angel biedulko, Ty to masz ostatnio przejścia

Anesh gratuluję!!!

Dearlie śliczny brzuszek
Stary 2012-07-23, 11:34   #1318
caterinazeta jones
Raczkowanie

Cytat:
dziś zaczynam 27 tydzień

...
Stary 2012-07-23, 11:34   #1319
kasiam187
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
Trzymamy

---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ----------

A tak w ogóle dzień dobry
Jeszcze 4 dni... i tak jak poprzednim razem im bliżej do wizyty tym jestem bardziej zdenerwowana...

Jak tż wstanie to złożymy wózek i Wam wstawię fotę.

Udało mi się znaleźć w necie taki wózek - to wstawiam
jak dla mnie strasznie niski, ale moze to tak na zdjeciu tylko wyglada ja bym sobie z tz połamała plecy

Stary 2012-07-23, 11:38   #1320
katiem
Wtajemniczenie

Hej kochane

Ja po wizycie.
Dziekuję za kciuki.
Młody ma waży 2500. Szyjka długa, zamknięta. Ogólnie wszystko w porządku. Wypisał L4 mimo, że wskazań medycznych nie ma. no ale to już taki tydzień. Zupełnie z pracą nie mogę się pożegnać, ale umówiliśmy, że te 2, 3 tygodnie będę grzeczna, a potem to już niech się dzieje co chce
I obrócił się główkowo ale jest bardzo grzeczny i nie napiera

Cytat:
[COLOR="DarkSlateGray"]dzień dobry !!!

Rano w domku nie trzeba buźki smarować. Tylko jak na dworek idziesz. Zimą wystarczy mały faktor. Zresztą nikt specjalnie dziecka w słońcu nie trzyma bo nie lubią tego i same protestują
A ten hipp to też miałam i był ok.
A wieczorem to powiem szczerze, ze też chyba smarowałam jak mi się przypomniało

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
mnie 73

ja do lidla nie jadę, nie lubię jakości tych ciuszków, po jednym praniu bodziaki miały rozwleczone dekolty dla synka parę rzeczy teściowa mi tam kupiła i z niczego nie byłam zadowolona ja za to polecam bodziaki i pajacyki z early days z UK - miałam nakupowane na 2 lata na zaś, nic im się nie działo i te uniwersalne po synku dla małej trzymam one taniutko wychodzą, zwłaszcza jak ktoś ma dostęp bezpośrednio z UK, ale na all tez tego pełno i śliczne są dobre jakościowo są też body i pajace z tesco w wielopakach
a tak wogóle to dzień dobry idę się kąpać i będę swoich aukcji pilnować, kończy mi sie paka ciuszków po synku[COLOR="Silver"]
..
Potwierdzam early days są boskie
Mam kuzynki w Irlandii i często mi coś przywoziła - i tam jest to za grosze.

Cytat:
Napisane przez Filusia88 Pokaż wiadomość
Katiem w Warszawie jest wszędzie wszystkiego pełno, ale wózio rzucił nam się w oczy bo jest bardzo nowoczesny i wygląda na stabilny opinie w necie też MIODZIO, ceny komentować nie będę (na szczęście tatuś nie zamierza na tym oszczędzać )... Jeszcze tylko wycieczka do sklepu nas czeka żeby sprawdzić jak się go prowadzi i chyba się zdecydujemy
ze nie będzie skwaru - ehhhh znowu się tych upałów boję

Dearlie ja też robiłam na nfz - a wyniki poznam już jutro
A nie napisałam o prowadzeniu. Jedną reką po prostu. Leciutki na maksa przez zwrotność przednich kółek.
Niektórzy uważali, że mała gondola, ale ja nie mam w sumie porównania. Nam w zupełności wystarczyła. Synek jeździł do pół roku dopóki sam nie siedział.

Cytat:
Dzień dobry Mój synek kończy dzis 31 tygodni

Jadę nad morze w środę na kilka dni
Mama zadzwoniła przed chwilą że dowiadywała się o noclegi i kiedy jedziemy, jutro czy w środę. O kasę mam się nie martwić, ona stawia. Babski wyjazd taki, mama, ja, Paula i bratowa A jeszcze rano marzyłam o morzu
Gratulacje
zazdroszczę wyjazdu - i jeszcze taka pogoda Ci się trafiła

Cytat:

:
Porównaj skład i wybierz ten lepszy.

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
Witam nowe Mamusie.

Katiem, FIlusia o jakim wózku piszecie? Bo ja juz się zdecydowałam na Mutsy Evo, ale jeszcze mnie kuszą inne...

Tamlin gratuluje 31 tygodnia

My z TŻ też jedziemy nad morze w przyszły weekend i na urlop po 20 sierpnia.
Mutsy 4rider. Mutsy Evo w 2010 roku nie było. Ale patrzę, ze bardzo fajnie wygląda. I podobny, ale lżejszy - co jest na plus.
Moi znajomi mają Urbanrider i też są bardzo zadowoleni.
Myślę, że z Mutsy co wybierzesz to będzie ok.

Iwoncia gratuluję tygodnia

Pawełek

Kubuś

Edytowane przez katiem
Czas edycji: 2012-07-23 o 11:39
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości