|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1291 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;35458723]zazdrozcze Ci odwagi.tez chciałam gdzieś jechac.nawet blisko w góry ale sie boje w 3 trymestrze[/QUOTE]
Ale czego się boisz bo nie rozumiem. Przecież 3 trymestr nie oznacza siedzenia na tyłku i czekania. Z Paulą w 9-tym miesiącu na bunkry chodziłam. Wiadomo kondycja nie ta, ale wyjazd na odpoczynek lepiej robi niż siedzenie w zaśmierdniętym mieście. Poza tym to ode mnie tylko 2- 2,5 godzinki. Nieraz załatwiając sprawy dłużej prowadzę. |
|
|
|
#1292 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
ja z kosmetykow mam tak -ten zel do kapieli babydream -żółty johnson do włosków i ciała plus ten żółty balsam - oliwka hipp -sudocrem i linomag - kojacy krem przeciw odparzeniom nivea baby nie wiem jaki kupic do buzi ochronny na wyjscie jeszcze a i zastanawiam sie nad tymi dwoma do domku na buzkedzien dobry |
||
|
|
|
#1293 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1294 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;35458723]zazdrozcze Ci odwagi.tez chciałam gdzieś jechac.nawet blisko w góry ale sie boje w 3 trymestrze[/QUOTE] czemu? nie ma sie czego bac na pewno dobrze by ci to zrobilo, inne powietrze, kilka dni razem z tz sami, na pewno bys sie zrelaksowałapozniej z dzidzia moze byc ciezej
|
|
|
|
|
#1295 |
|
Zakorzenienie
|
Hej mamuśki
jakie śliczne słonko dziś od samego rana ![]() Piękny brzusio ![]() Chciałam pogratulować rozpoczętych tygodni ![]() ![]() No i widzę że sporo mamusiek ma dziś wizyty więc zaciskam i czekam na relacje
|
#1296 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny macie jakis sprawdzony przepis na sernik izaura ? albo jakis sernik z czekolada ?
|
|
|
|
#1297 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
-żel do mycia ciała nivea sensitive - mleczko j.w. - szampon mam j&j żółty, ale po nim małemu włosy "wyblakły", więc pewnie będę myła tym żelem nivea bo on chyba też do włosów jest - krem do buzi bambino - na wyjścia też ten sam - do dupci bepanthen i sudocrem w razie W tyle mam Dla synka po 2 mcu kupiłam oilatum bo go proszek uczulił i tak chyba ze 2 mce go kąpałam, mam nadzieję, że teraz sie obejdzie bo to cholerstwo drogie strasznie ![]() -
|
|
#1298 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Witaj w naszym gronie Gratuluję bliźniaków - i to parka - super Na pewno teraz będzie ok i trochę dłużej ponosisz maleństwa.
|
|
|
|
|
#1299 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się po weekendzie
![]() I gratuluję wszystkich rozpoczętych tygodni, a za dzisiejsze wizyty oczywiście trzymam Ja dzisiaj jakaś rozbita jestem... w nocy nie mogłam sobie za cholerę znaleźć wygodnej pozycji do spania, do tego co chwilę wstawałam do wc. Masakra...
|
|
|
|
#1300 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1301 | |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=Konczita;35458146]dzień dobry !!!
czuję że godzina 0 jest coraz bliżej ...jak zeszłam poniżej tych 50 dni na suwaczku to mnie dreszcz przeleciał - no serio ... jakoś tak chciałabym już Dusie tulić a jednocześnie obawa czy ja sobie z Tą kruszynką poradzę? znowu mnie naleciały różne rozmyślenia i kwestie co to będzie .. jak to będzie ... ale jakoś daję radę i trzymam się w pionie dziękuje bardzo ... mi zostały właśnie kosmetyki i zastanawiałam się nad Hippem jednak .. chciałabym żel do kąpieli i do mycia włosków w jednym, do tego oliwka, do pupci linomag do buźki jakiś kremik jeszcze muszę mieć ... tu moje pytanie jak z buźką maleństw? smarujemy zawsze po porannej toalecie ??? bo wieczorkiem to rozumiem że tak ... no i przed wyjściem na spacerek z faktorem jakiś bądź jakiś na wiatr i słońce w jednym nie ? za wizytę !!!ja też nie mam nic z kosmetyków i właśnie w tym tyg nabędę co potrzeba ale muszę skonsultować to by nie nakupić zbędnych farmazonów QUOTE] no wlasnie nie wiem. moj mlody mial wysypke po kazdej oliwce,wiec smarowalam go balsamem...a jak malutka bedzie oliwke tolerowala to balsam mlody zuzyje...Cytat:
u mnie tez piekne słonce.nareszcie bo przez ostatnie 5 tyg lało.... gratuluje nowych tygodni ![]() tamlin zazdroszcze wyjazdu ....ja juz wyprawke kosmetyczno-ubrankowa mam skończona(oprócz pampersów i wanienki),łóżeczko zamówione.zostal tylko wózek z fotelikiem i pare rzeczy dla mnie-wsumie gtylko szlafrok musze gdzies taki cienki dorwac.ostatnio lazilam po sklepach ale widzialam tylko takie pluszowe
|
|
#1302 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A możesz powiedzieć, gdzie chodzisz do lumpeksów w Warszawie? Bo ja się w ogóle nie znam, gdzie warto... Cytat:
Jak wychodzisz na dwór, to warto mieć krem z filtrem. We wrześniu słońce jeszcze jest całkiem mocne, a przecież zimą też często jest słonecznie i promienie się odbijają od śniegu, więc kremik z filtrem to obowiązkowo!Ja wczoraj zaszalałam w Ikei, mam wanienkę, pościel, ochraniacze, pudełka na przewijak, ręczniki, nakładkę na przewijak i pokrowce do niej
|
||
|
|
|
#1303 |
|
Zadomowienie
|
Witam
))Zaciskam mocno kciukasy za dzisiejsze wizyty !! Tamllin zazdroszcze przeogromnie, też mi się marzyło morze, ale od nas to dobre 600km. Obiecałam sobie że ojedziemy we wrześniu już z Zochną bo 10h w samochodzie to dla mnie za hoho na tym etapie.
|
#1304 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Dearlie też mam nadmiar czasu, dobrze że TŻ ma urlop. Ale to tylko tydzień, mam nadzieję, że koło środy uda nam się gdziekolwiek wyjechać. Też chciałabym morze, ale na mój obecny stan za daleko ![]() Poza tym widzę, że wizyt multum więc za wszystkie.Gratuluję rozpoczętych tygodni i 100 AneshMacie piękne brzuszki Ja mam dziś zamiar odświeżyć wózek i może jakieś porządki ciuszkowe choć to mi się za bardzo nie chce.
|
|
#1305 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczynki.
Witam nowe kobitki, które do nas dołączyły. Tysia01, ula2689 Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Jeszcze troche do nadrobienia mi zostało, spróbuje później. Jade do mamy, bo dziś mężuś będzie malował - nie będę tu spała, choć zapachy wcale mi nie przeszkadzają.
|
|
#1306 |
|
Zakorzenienie
|
Witam nowe Mamusie.
![]() Katiem, FIlusia o jakim wózku piszecie? Bo ja juz się zdecydowałam na Mutsy Evo, ale jeszcze mnie kuszą inne... Tamlin gratuluje 31 tygodnia My z TŻ też jedziemy nad morze w przyszły weekend i na urlop po 20 sierpnia.
|
#1307 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie mamuśki,
znów zaczynają się upały, na szczęście dziś jeszcze wieje chłodnawy wietrzyk rano zaliczyłam już dentystę...pewno któraś już to pisała ale w H&M na wyprzedaży są ciuchy ciążowe, kupiłam sobie spodnie lniane za 40 zł... mam już wyniki glukozy powiecie mi czy jest źle czy nie? na czczo miałam 84,24, po 1h 138,06, a po 2h 154,62.
|
#1308 | |
|
Wtajemniczenie
|
Lukrecjo jak ty ślicznie wyglądałaś !!!! mam nadzieje, że zabawa udana
![]() ---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1309 |
|
Raczkowanie
|
to wiem
ale czy powinnam ograniczyć słodkie bo zaczyna sie ta cukrzyca czy jeszcze nie ma tragedii?bo ja już przewrazliwiona jestem bo ciągle coś się sypie...
|
#1310 |
|
Zakorzenienie
|
Trzymamy ![]() ---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ---------- A tak w ogóle dzień dobry ![]() Jeszcze 4 dni... i tak jak poprzednim razem im bliżej do wizyty tym jestem bardziej zdenerwowana... ![]() Jak tż wstanie to złożymy wózek i Wam wstawię fotę. Udało mi się znaleźć w necie taki wózek - to wstawiam
Edytowane przez anesh_ Czas edycji: 2012-07-23 o 11:00 |
|
|
|
#1311 |
|
Wtajemniczenie
|
Haaaaaj!
Jestem zdechnięta.... po remoncie łazienki jezdem wykonczona i po weselu tysz dzis se miałam odpoczac ale tesciowa rano mnie najszła i musze ja zawieźc jeszcze do domu .. czekam na wezwanie łazienka wysprzatana ale wszędzie nakurzone i w ogóle musze sie dzis wziasc za to.. a i zaczynam pranie dzieciowych ciuchów... i pakowanie powoli walizki mnied czeka bo niby jeszcze 2 miesiace ale ja wiem ze jeszcze z 5 , 6 tygodni i pójde sie rozpakowywac.. takze niech bedzie lepi spakowane co trzeba
|
|
|
|
#1312 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale niech sie wypowiedza dziewczyny co maja cukrzyce
|
|
|
|
|
#1313 |
|
Wtajemniczenie
|
Obyś nie wyhodowała...a ile pozostało Ci do porodu,że już gin to Ci zlecił?
Witajcie dziewczyny! Miałam pobierany wymaz jak byłam w szpitalu i coś tam miałam,dostałam antybiotyki i teraz drugi raz pobrali. Mężuś wczoraj kurek trochę uzbierał to ide zaraz obierać, ale dla nas to chyba nie można grzybów w ciąży Jak myślicie?
|
|
|
|
#1314 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak samo jak pieczarki. Ale inne grzyby, to tylko z pewnego źródła powinno się jeść...
|
|
|
|
|
#1315 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja jadłam juz kilka razy w sosie do miesa
|
|
|
|
|
#1316 |
|
Zakorzenienie
|
Nadrobiłam maila. Ładne brzuszki. Lukrecja ślicznie wyglądałaś, fajna kiecka.
|
|
|
|
#1317 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1318 |
|
Raczkowanie
|
dziś zaczynam 27 tydzień
|
#1319 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja bym sobie z tz połamała plecy
|
|
|
|
|
#1320 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Hej kochane
Ja po wizycie. Dziekuję za kciuki. ![]() Młody ma waży 2500. Szyjka długa, zamknięta. Ogólnie wszystko w porządku. Wypisał L4 mimo, że wskazań medycznych nie ma. no ale to już taki tydzień. Zupełnie z pracą nie mogę się pożegnać, ale umówiliśmy, że te 2, 3 tygodnie będę grzeczna, a potem to już niech się dzieje co chce ![]() I obrócił się główkowo ![]() Cytat:
![]() A ten hipp to też miałam i był ok. A wieczorem to powiem szczerze, ze też chyba smarowałam jak mi się przypomniało Cytat:
Mam kuzynki w Irlandii i często mi coś przywoziła - i tam jest to za grosze. Cytat:
Niektórzy uważali, że mała gondola, ale ja nie mam w sumie porównania. Nam w zupełności wystarczyła. Synek jeździł do pół roku dopóki sam nie siedział. Cytat:
![]() zazdroszczę wyjazdu - i jeszcze taka pogoda Ci się trafiła ![]() Cytat:
Cytat:
Moi znajomi mają Urbanrider i też są bardzo zadowoleni. Myślę, że z Mutsy co wybierzesz to będzie ok. Iwoncia gratuluję tygodnia
Edytowane przez katiem Czas edycji: 2012-07-23 o 11:39 |
||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:12.

Domek naszego synka 26+3 

a i zastanawiam sie nad tymi dwoma do domku na buzke
A jeszcze rano marzyłam o morzu
na pewno dobrze by ci to zrobilo, inne powietrze, kilka dni razem z tz sami, na pewno bys sie zrelaksowała![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

obwód pasa ok 110 cm aaaa i w brzuszku córcia Laura
....

Zabiorę w takim razie w zapasie większą kwotę ze sobą. Ja glukozę już mam zakupioną, bo ginek mi kazał to zrobić. Na badanie poczekam aż TŻ wróci, żeby poszedł tam ze mną wspierać mnie w tej ciężkiej chwili.