Słowa które działają na nerwy :D - Strona 42 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-06-27, 23:06   #1231
a298662d510bb0f537bc3b0c2466fe273199e5e8_64a898f2369c4
Konto usunięte

Dot.: Słowa które działają na nerwy :D

Cytat:
Napisane przez katakumba Pokaż wiadomość
doprowadza mnie ostatnio do szalu jak ktos mi poleca strone zeby ja na fcb "lajkowac". brrrrrrrr!!!

'generalnie' - o matko, jak mnie drażni!
'aczkolwiek' - dziwnym trafem osoby używające tego słowa, zwykle super inteligentne ani bystre nie są, nie wiem z czego to wynika

Wszelkie outfity, nudziaki, zwyklaki i inne potwory przemilczę.

A po angielsku drażni mnie niemiłosiernie, jak ktoś co drugie słowo wciska 'like'

You know, it's like I was there and I like bought coffee and it was hot and I like burned myself etc
a298662d510bb0f537bc3b0c2466fe273199e5e8_64a898f2369c4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-27, 23:12   #1232
khloe
Strzelaj lub emigruj!

wieczne "dobre rady" mojej babci, która uważa, że ma monopol na rację w każdym przypadku, tylko dlatego, ze jest stara

jak słyszę jej :" ty nic nie przeżyłaś i nie wiesz, że"... o boże, wtedy, to mi się nóż w kieszeni otwiera

Przejechane na rowerze w 2019: 2 762
km

mój INSTA
(napisz pw kim jesteś wizażanko
khloe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-27, 23:19   #1233
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez khloe Pokaż wiadomość
wieczne "dobre rady" mojej babci, która uważa, że ma monopol na rację w każdym przypadku, tylko dlatego, ze jest stara

jak słyszę jej :" ty nic nie przeżyłaś i nie wiesz, że"... o boże, wtedy, to mi się nóż w kieszeni otwiera
Z kolei jak ja słyszę "Mam 17 lat i bardzo dużo w życiu przeszłam", to nie wiem co powiedzieć a najczęsciej te słowa padają w kontekście chłopak ze mną zerwał po dwóch miesiącach/nie mam pieniędzy na nowe ciuchy/rodzice mnie denerwują. Bagaż doświadczeń jak nic.
a298662d510bb0f537bc3b0c2466fe273199e5e8_64a898f2369c4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-27, 23:43   #1234
katakumba
Zakorzenienie

[1=a298662d510bb0f537bc3b0 c2466fe273199e5e8_64a898f 2369c4;34979380]Z kolei jak ja słyszę "Mam 17 lat i bardzo dużo w życiu przeszłam", to nie wiem co powiedzieć a najczęsciej te słowa padają w kontekście chłopak ze mną zerwał po dwóch miesiącach/nie mam pieniędzy na nowe ciuchy/rodzice mnie denerwują. Bagaż doświadczeń jak nic.[/QUOTE]
ej, zapomnial wol jak cieleciem byl?

toc mlodziez zawsze ma najwiecej racji, nie bylyscie mlode i tez nie wiedzialyscie wszystkiego najlepiej?

Haters gonna hate.
Potatoes gonna potate.

katakumba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-28, 00:03   #1235
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez katakumba Pokaż wiadomość
ej, zapomnial wol jak cieleciem byl?

toc mlodziez zawsze ma najwiecej racji, nie bylyscie mlode i tez nie wiedzialyscie wszystkiego najlepiej?
Ale to dla mnie dwie różne sprawy, ja w wieku 18 lat twierdziłam, że wszystko wiem i jestem najmądrzejsza, a jakże ale nie zachowywałam się jak doświadczony losem starzec, no bez przesady.
Stary 2012-06-28, 00:22   #1236
katakumba
Zakorzenienie

[1=a298662d510bb0f537bc3b0 c2466fe273199e5e8_64a898f 2369c4;34980239]Ale to dla mnie dwie różne sprawy, ja w wieku 18 lat twierdziłam, że wszystko wiem i jestem najmądrzejsza, a jakże ale nie zachowywałam się jak doświadczony losem starzec, no bez przesady.[/QUOTE]
a to tylko teraz ci sie tak wydaje, calkiem mozliwe ze jak mialas te nascie lat to ludzie starsi od ciebie wlasnie tak patrzyli na ciebie jak ty dzis patrzysz na mlodziez

Haters gonna hate.
Potatoes gonna potate.

Stary 2012-07-21, 19:35   #1237
Jik
Zadomowienie

Bardzo fajny wątek. Czytam od kilku godzin i nie mogę przestać.
Też mnie denerwują pewne słowa i zwroty, aż muszę napisać, chociaż może któraś z Was już o nich wspomniała.
Oczywiście, nieśmiertelne ten perfum, ten pomarańcz, poszłem itd.
Aż mną targa
Najbardziej jednak wkurza mnie, gdy mój TŻ i niektórym moim znajomym też to się zdarza, mówią "poczekaj" w sensie "przepraszam, posuń się, chcę przejść" itd. No, kuźwa, mówię wtedy, że całe życie czekam (i nic z tego nie mam) i nie ruszam się. Normalnie do szewskiej pasji mnie doprowadza to sformułowanie
Jeszcze wkurza mnie, gdy moja kumpela używa takich sformułowań:"Chciałam wziąć ich na imprezę", zamiast "Chciałam wziąć je na imprezę", gdy mówi o balerinach. Co chwilę poprawiam to jej "ich" na "je", ale jak grochem o ścianę. Mówi też "na weekendzie" i "na mieszkaniu" i też mnie to irytuje.
Wkurza mnie też, gdy spotykam kogoś, kto mówi "tak?", kończąc każde zdanie, ale widzę, że wiele z Was to irytuje, więc nie jestem sama.
A jak oglądam telewizję, to normalnie wyłażę ze skóry jak słyszę źle akcentowane słowa, zwłaszcza tvn tak cuduje. We wszystkich tych programach "Mam talent" itp. co chwilę było: chcielibyśmy, widzieliśmy itp. Zamiast poprawnej formy chcielibyśmy, widzieliśmy. ( Pogrubieniem zaznaczyłam akcent.)

Przypomniało mi się, że zwrot, o którym wspomniały dziewczyny w postach powyżej, czyli "kiedy ślub?" albo dodatkowo "kiedy dziecko?", wkurza mnie to granic wytrzymałości.

Jeszcze jest takie jedno wkurzające określenie - "zapatrz się, zapatrz się". Tak mówią do mnie kobiety, które mają małe dzieci i które życzą mi szybkiego zostania matką ( wrrrr). To chyba ma oznaczać, że jak będę długo patrzeć na ich maleństwo, to szybko zajdę w ciążę. Akurat mi na tym zależy jak na zeszłorocznym śniegu. Mówię wtedy: "Boże, uchowaj!" i uciekam

Edytowane przez Jik
Czas edycji: 2012-07-21 o 19:50
Jik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-21, 20:37   #1238
Kachulec
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jik Pokaż wiadomość
Bardzo fajny wątek. Czytam od kilku godzin i nie mogę przestać.
Też mnie denerwują pewne słowa i zwroty, aż muszę napisać, chociaż może któraś z Was już o nich wspomniała.
Oczywiście, nieśmiertelne ten perfum, ten pomarańcz, poszłem itd.
Aż mną targa
Najbardziej jednak wkurza mnie, gdy mój TŻ i niektórym moim znajomym też to się zdarza, mówią "poczekaj" w sensie "przepraszam, posuń się, chcę przejść" itd. No, kuźwa, mówię wtedy, że całe życie czekam (i nic z tego nie mam) i nie ruszam się. Normalnie do szewskiej pasji mnie doprowadza to sformułowanie
Jeszcze wkurza mnie, gdy moja kumpela używa takich sformułowań:"Chciałam wziąć ich na imprezę", zamiast "Chciałam wziąć je na imprezę", gdy mówi o balerinach. Co chwilę poprawiam to jej "ich" na "je", ale jak grochem o ścianę. Mówi też "na weekendzie" i "na mieszkaniu" i też mnie to irytuje.
Wkurza mnie też, gdy spotykam kogoś, kto mówi "tak?", kończąc każde zdanie, ale widzę, że wiele z Was to irytuje, więc nie jestem sama.
A jak oglądam telewizję, to normalnie wyłażę ze skóry jak słyszę źle akcentowane słowa, zwłaszcza tvn tak cuduje. We wszystkich tych programach "Mam talent" itp. co chwilę było: chcielibyśmy, widzieliśmy itp. Zamiast poprawnej formy chcielibyśmy, widzieliśmy. ( Pogrubieniem zaznaczyłam akcent.)

Przypomniało mi się, że zwrot, o którym wspomniały dziewczyny w postach powyżej, czyli "kiedy ślub?" albo dodatkowo "kiedy dziecko?", wkurza mnie to granic wytrzymałości.

Jeszcze jest takie jedno wkurzające określenie - "zapatrz się, zapatrz się". Tak mówią do mnie kobiety, które mają małe dzieci i które życzą mi szybkiego zostania matką ( wrrrr). To chyba ma oznaczać, że jak będę długo patrzeć na ich maleństwo, to szybko zajdę w ciążę. Akurat mi na tym zależy jak na zeszłorocznym śniegu. Mówię wtedy: "Boże, uchowaj!" i uciekam
Mnie ostatnio bardzo irytuje zamiast "poczekaj" to "uważaj" Zawsze odpowiadam, że całe życie uważam

Nieprzyzwoicie uparta i troszkę złośliwa

Kachulec jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-21, 21:08   #1239
Jik
Zadomowienie

"Uważaj" nie słyszałam, ale równie absurdalne, co "poczekaj".
"" też mi się nie podoba, ale przyzwyczaiłam się, szybciej się pisze, chociaż odkąd poznałam wersję ( przed chwilą!) "Truteń Życiowy", to zaczynam uwielbiać ten skrót Nie znoszę jednak określenia "@" na miesiączkę. "Miesiączka" jako słowo też jest takie sobie, mówię tak tylko u ginekologa.
Inne, które jeszcze doprowadzają mnie do szewskiej pasji, część z nich powtarzam po dziewczynach:
- "konkubina", "konkubent",
- "utrzymanka" - określenie moich ciotek, gdy dziewczyna (bez ślubu) mieszka z chłopakiem i nie ma akurat pracy,

- "zalegalizować związek" w sensie pytania skierowanego do mnie "Kiedy zalegalizujesz związek?" albo, gorzej, w życzeniach świątecznych "...i życzę Ci zalegalizowania związku". Czuję się potwornie, jakbym nie miała prawa żyć po swojemu i mieć po prostu partnera,
- "dwutysięczny dwunasty" ( dwutysięczny był jeden!),
- "dzień dzisiejszy",
- "ciapki" na kapcie,
- "kasiorka",
- "cefałka",
- "cipka" ( jakoś nie może mi przejść przez gardło w aspekcie pozytywnym, bo jak mam kogoś skrytykować to pasuje),
- "seksić się",
- "zrobić łóżko" w sensie "pościelić",
- "wogle" w sensie "w ogóle",
- "tyrknąć" - moja matka tak mi mówi i jeszcze "cykać", np. każe mi zmienić program w telewizji i mówi: " Cyknij na inny"

Jik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-21, 21:32   #1240
_jasmine_
Raczkowanie

-"beka "

Edytowane przez _jasmine_
Czas edycji: 2012-09-20 o 22:29
_jasmine_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-21, 21:36   #1241
Lynn
Zakorzenienie

2 słowa, które mi działają na nerwy: babeczka (w znaczeniu kobieta) oraz dzieciątko. A..i jeszcze przypomniało mi się jedno- typ rodzaju żenskiego- typiara.
Lynn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-21, 21:37   #1242
_jasmine_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Lynn Pokaż wiadomość
2 słowa, które mi działają na nerwy: babeczka (w znaczeniu kobieta) oraz dzieciątko. A..i jeszcze przypomniało mi się jedno- typ rodzaju żenskiego- typiara.
albo "klientka ", chociaż to mnie bardziej śmieszy niż wkurza.
Stary 2012-07-21, 22:32   #1243
yes
Zakorzenienie

'pazłotko' -durne określenie na folię aluminiową, która jest.. srebrna `

'zaś' - kojarzy mi się ze starymi dziadkami

'żeśmy' - kojarzy mi się z taką.. wsią ;p

'ten perfum'- komentować nie muszę

póki co- tylko te przychodzą mi do głowy w tym momencie

---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ----------

'nie rozumie/nie umie' zamiast 'nie rozumiem/nie umiem'- jak ktoś mówi w osobie pierwszej l.p
Stary 2012-07-21, 22:33   #1244
Kachulec
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _jasmine_ Pokaż wiadomość
-"beka "
- "jo""ano jo" - jako potwierdzenie albo na końcu zdania ".... , jo?"
-wiksa
Jo - w języku kaszubskim oznacza tak.

Nieprzyzwoicie uparta i troszkę złośliwa

Kachulec jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-21, 22:48   #1245
_jasmine_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kachulec Pokaż wiadomość
Jo - w języku kaszubskim oznacza tak.
Wiem, ale często używają tego osoby, które z Kaszub nie pochodzą, a które "nauczyły" się od kogoś i używają go w co drugim zdaniu.
Stary 2012-07-21, 23:02   #1246
Laurelindorenan
Rozeznanie

- "siatka" - jako określenie torby na zakupy; w czasach mojego dzieciństwa torby często faktycznie były zrobione z siatki i miały oczka, ale kto dzisiaj takich używa?
- "papa" - na tatę/ojca; papa kojarzy mi się tylko z materiałem izolacyjnym
- z kolei wspomniana wyżej "konkubina", jak również "konkubent" kojarzą mi się wyłącznie z kroniką policyjną i patologicznym środowiskiem; myślałam, że z krzesła spadnę, gdy usłyszałam, jak kolega powiedział o swojej dziewczynie "moja konkubina"
- mylenie "jaki" z "który", np. "ludzie, jacy mieszkają w mieście" - brrr, zgroza!
Laurelindorenan jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-21, 23:32   #1247
Laura2112
Raróg

Send a message via Skype™ to Laura2112

Cytat:
Napisane przez Laurelindorenan Pokaż wiadomość
- "siatka" - jako określenie torby na zakupy; w czasach mojego dzieciństwa torby często faktycznie były zrobione z siatki i miały oczka, ale kto dzisiaj takich używa?
Mój jest jeszcze lepszy, zawsze przy kasie prosi o "worek", mam ochotę go trzepnąć w łeb

Cytat:
Napisane przez Jik Pokaż wiadomość
Przypomniało mi się, że zwrot, o którym wspomniały dziewczyny w postach powyżej, czyli "kiedy ślub?" albo dodatkowo "kiedy dziecko?"
Nas już nawet o ślub nie pytają, tylko ciągle o dziecko. Bo komuś tam w rodzinie się urodziło, to my oczywiście też zaraz musimy mieć. Ciągle tylko słyszymy "A wy kiedy, a wy kiedy?", oszaleć można.
A kiedyś na ciągłe pytania "Kiedy ślub?", niezmiennie odpowiadaliśmy "W sobotę" i z głowy
pe pe pe pe pe pe bla bla bla i *uj wie o co jej chodzi.

🌹14 lat z Wizaż.pl

Nie mogę chodzic, ale nie wolno mi prosic o pomoc...

Laura2112 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-21, 23:51   #1248
mallary
Rozeznanie

Wszelkie zdrobnienia. Jak słyszę te wszystkie pieniążki, dzieciątka, kobiecinki, to mi się nożyczek w kieszoneczce otwiera.
Krew mnie zalewa też przy wspomnianych już pytaniach o dzieci, śluby, związki. Z reguły mało stosowne teksty wścibskich ludzi.
Do tego regionalizmy, gwary i wszystkie przekształcenia języka z nimi związane. Brzmią strasznie i nierzadko kaleczą poprawne formy językowe. Gwarę śląska stawiam na pierwszym miejscu, może dlatego, że ostatnimi czasy mam z nią najwięcej do czynienia. Nic nie poradzę na to, że urodziłam się i wychowałam w miejscu pozbawionym wszelkich gwar, gdzie używa się polszczyzny w formie jak najbliższej tej poprawnej, podręcznikowej.
Załamujące są też paskudne skróty pokroju 'cb', 'bd'. I pokemoniaste pismo. Nie do przetrawienia.

Edytowane przez mallary
Czas edycji: 2012-07-22 o 00:05
mallary jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-22, 17:53   #1249
crystalmethod
Raczkowanie

Czytając o denerwujących "przecinkach" niektórych osób, przypomniał mi się ten świetny skecz:
http://www.youtube.com/watch?v=yJXHTQBhHPM

crystalmethod jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-22, 17:59   #1250
ama09
Zakorzenienie

no właśnie działa na mnie jak płachta na byka..
ama09 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-22, 22:32   #1251
Lady Marmalade
Wtajemniczenie

nie cierpie slowa: nara (jako pozegnanie) juz kiedys prawie sie to poklocilam mowiac: 'a co ja jakis yoł yoł na blokowisku?' tak jakby nie szlo powiedziec zwyklego czesc
Stary 2012-07-22, 23:02   #1252
katakumba
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Laurelindorenan Pokaż wiadomość
- "papa" - na tatę/ojca; papa kojarzy mi się tylko z materiałem izolacyjnym
- z kolei wspomniana wyżej "konkubina", jak również "konkubent" kojarzą mi się wyłącznie z kroniką policyjną i patologicznym środowiskiem; myślałam, że z krzesła spadnę, gdy usłyszałam, jak kolega powiedział o swojej dziewczynie "moja konkubina"
- mylenie "jaki" z "który", np. "ludzie, jacy mieszkają w mieście" - brrr, zgroza!
ja o swoim tz mowie konkubent, a zadna z nas patologia. ale robie to swiadomie i z celowym zamierzeniem. on jest moim konkubentem jakby na to nie patrzec, a na haslo mojej babcie ze dziecko ty masz partnera zyciowego, jej odpowiadam, ze partnera zyciowego to ma ksiezna monako, ja mam konkubenta

Haters gonna hate.
Potatoes gonna potate.

Stary 2012-07-22, 23:02   #1253
lazurrowaa
Zakorzenienie

Lady Marmalade ja też tego nie cierpię!

Niekorzystanie z życia jest jedną z form samobójstwa.

Nie jestem idealna, popełniam błędy, krzywdzę ludzi, ale kiedy mówię 'przepraszam' lub 'kocham' mówię serio.
lazurrowaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-22, 23:13   #1254
Brangien
Rozeznanie

Ja obecnie przechodzę etap "kiedy ślub?" dlatego, że się ze swoim Trutniem Życiowym wyprowadzamy na swoje. O ślubie nie myślimy, ale nie wiem jak mam to tłumaczyć ludziom, żeby nie być chamską i niedelikatną (bo rozumiem, że czasem takie pytania padają niejako z automatu, z chęci okazania jakiejś tam troski).

Bo jak powiem, że w sobotę, to będzie obraza :/
Stary 2012-07-22, 23:17   #1255
Lady Marmalade
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lazurrowaa Pokaż wiadomość
Lady Marmalade ja też tego nie cierpię!
myslalam, ze jestem odmiencem

jeszcze: 'siema' chyba sie starzeje bo nie przemawiaja do mnie takie 'mlodziezowe' odzywki
sie ma albo sie nie ma i tyle
Stary 2012-07-22, 23:26   #1256
Brangien
Rozeznanie

Mnie tam dziwi tylko "siema" mówione zamiast "do zobaczenia" (czy podobnych), czyli na pożegnanie.
Stary 2012-07-23, 00:47   #1257
Laura2112
Raróg

Cytat:
Napisane przez Brangien Pokaż wiadomość
Bo jak powiem, że w sobotę, to będzie obraza :/
U nas to raczej przechodziło jako żart, nikt się nie obrażał

Też mnie denerwuje "Cb", co ja jestem, cb radio?
Albo "cz" zamiast "cześć" czy "hej" na Kurniku, już lepiej żeby w ogóle się nie witali.

🌹14 lat z Wizaż.pl

Stary 2012-07-23, 01:43   #1258
Taranka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lady Marmalade Pokaż wiadomość
nie cierpie slowa: nara (jako pozegnanie) juz kiedys prawie sie to poklocilam mowiac: 'a co ja jakis yoł yoł na blokowisku?' tak jakby nie szlo powiedziec zwyklego czesc
Jak ktoś mówi mi 'nara' na pożegnanie, to czuję się jakby mi powiedział spier...

A słowa których ja nie lubię:

-wszelkie niepotrzebne zdrobnienia. Krew mnie zalewa jak czytam blogi urodowe a tam same włoski, pazurki, toniczki, kremiki i masełka do ciała (albo ciałka )
-cipka
-nie rozumie/nie umie (zamiast nie rozumiem, nie umiem)
-nie rozumię (j.w.)
-bolier zamiast bojler
-'Kupiłam dziś winogron który kosztował x/kg.'
-ziomeczek, koleżka (mam znajomą która tylko takimi słowami zwraca się do chłopaków)
-ciapy
-gdy na okres/miesiączkę mówi się 'ciota' , albo znak @
Stary 2012-07-23, 01:55   #1259
Laura2112
Raróg

Ja nawet lubię znak @
Ale winogron mnie powalił

🌹14 lat z Wizaż.pl

Stary 2012-07-23, 09:51   #1260
katakumba
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Laura2112 Pokaż wiadomość
U nas to raczej przechodziło jako żart, nikt się nie obrażał

Też mnie denerwuje "Cb", co ja jestem, cb radio?
Albo "cz" zamiast "cześć" czy "hej" na Kurniku, już lepiej żeby w ogóle się nie witali.
A co ma cb oznaczać?

Haters gonna hate.
Potatoes gonna potate.

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości