|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4021 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Starania, problemy i pierwsze objawy ciąży- porozmawiajmy!:)
Cytat:
---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ---------- Bardzo Wam wszystkim dziękuję za te słowa wsparcia. To dla mnie bardzo ważne. Postanowiłam nie myśleć o zagrożeniu tylko tak jak kazała gin po prostu cieszyć się maluszkiem. A muszę powiedzieć, ze o niczym innym nie myślę A mąż to normalnie na rękach mnie nosi.
|
|
|
#4022 |
|
Raczkowanie
|
Mokka_83 Gratuluje fasolki
Lunao gartuluje fasolki Witam dziewczynki po długiej nieobecnosci, ale tyle spraw na glowie teraz mam, że szok...pozniej w klubie wyjasnie...pomalu czytam te strony az tyle sie rozpisałyscie witam nowe osoby i zycze udanych starań
|
|
|
|
#4023 |
|
Zadomowienie
|
Luna - magnez biorę. Fakt, że jedną tabletkę, może powinnam więcej albo kupić jakiś suplement dla ciężarnych?Ty coś łykasz?
Dziś spędziliśmy miło dzień. Pojechaliśmy sobie do lasu z prowiantem, kiełbasą, ziemniakami, coś do picia itp. Rozłożyliśmy sobie koc, rozpaliliśmy ognisko, mieliśmy kiełbaski z ogniska a potem ziemniaki z popiołu. Pycha!!! Córka pierwszy raz poznała smak takiego ziemniaka. Umorusała się przy tym niemiłosiernie. Dziecko brudne to dziecko szczęśliwe i to było widać. Było fajnie, tak spokojnie i jedzenie inaczej na dworze smakuje. Potem pograliśmy sobie w karty i tak powoli dzionek zleciał. Jak wróciliśmy córka zrobiła nam gofry z dżemem do tego mleczko i znowu pycha. Ogólnie to nie mam apetytu. Zjem trochę i już puchnę. Nie dałam rady zjeść całej kiełbasy. Rano 2 kawałki chleba i już więcej nie mogłam. Brzuch dziś nareszcie nie bolał ale też prawie się nie ruszałam. ![]() Idę zobaczyć co się dzieje klubie. Żyje tam ktoś czy nie?
Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki. Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów Maleńka i bezbronna Szybko tak ucieka czas, cenny czas córeczka |
|
|
|
#4024 | |||
|
Zakorzenienie
|
Piękne moje
![]() Tylko że to napewno nie byl powod # wiec zgłupiałam ![]() Oprocz tego kosztowal mnie 150 zł bez USG gdzie inni biorą 80 zł no ale o przyjedza z Krakowa i jest super specjalistą. Także ciesze sie ze u niego byłam ze mnie zdiagnozował kompetentny lekarz ale dalej leczyć się będę innych na NFZ bo to tylko dawkowanie leków bedzie ewentualnie zmieniane ![]() TŻ na wieczorze kawalerskim a wczoraj całą noc w pracy, ostatnio robił do 21-22 gdzie ja tylko dawałam mu buziaka i szłam spać.. także ogolnie czuje się źle bo nie mamy nawet kiedy porozmawiać i bocze się na niego troche. Ale jutro myśle że już coś więcej razem pobędziemy ![]() Wogole to mamy troche problem bo bardzo lubimy się przytulać w tym sensie że wiecie jakoś nas to zbilża a teraz chyba nie powinniśmy... w tamtej dawaliśmy czadu ale po # podobno lepiej nie ryzykować, a mi/nam to szczerze przeszkadza ![]() Cytat:
![]() Każdemu jest dane tylko różnym ludziom w różnym czasie i po różnych przejściach... Cytat:
Cytat:
![]() Moim zdaniem warto brać witaminki dla ciężarnych bo różnie to jest z naszą dietą ja np. nie lubie ryb i nie sole to mało jodu zbieram ![]() Także ja jem falvit (ale to dlatego że ma małą dawke jodu a ja przy hashimoto nie moge jodu, a ze dziecko musi to biore ale małą) ale wczesniej brałam Ladeevit i bardzo polecam bo maja wszystkiego tyle ile trzeba nawet kwasy omega itp aa rodzinke masz super
|
|||
|
|
|
#4025 |
|
Rozeznanie
|
witam was
![]() Dziś mam 3 dzień okresu... Niestety mój Tż znowu będzie w delegacji więc w tym miesiącu pewnie nici ze staranek.
|
#4026 |
|
Rozeznanie
|
hej dziewczyny!
Dzisiaj nie wytrzymałam i zrobiłam test, wyszła jedna kreska a @ nadal brak, cały czas mam ten różowy śluz. Chyba coś mi hormony wariuja, bo to nie jest u mnie normalne, jeśli do czwartku nic się nie wyjaśni ide do gina niech zobaczy co się dzieje. Może coś mi da na wywołanie @. Przyjemnej niedzieli
|
|
|
|
#4027 |
|
Zakorzenienie
|
A ja czekam na @. Lutka odstawiłam w środę, wiec już powinna być ...
Clo już czeka, Castagnus też. Niech już przychodzi ta małpa no!
|
#4028 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4029 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam niedzielnie
Dziewczyny ja też się przyłączam do klubu oczekiwania na @... zrobiłam test godzinkę temu i niestety 1 krecha... Dziś jest 41dc... jak @ się nie pojawi to w wtorek mam zamiar wybrać się do ginki... ehh juz tracę cierpliwość... Jutro ostatni dzień urlopu i idę na wizytę do kardiologa.. zobaczymy co powie na temat mojej wady bo już dobre 3 lata nie byłam. Miłego wieczorku
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
#4030 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bo czasami może być zbyt wcześnie, a skoro już czas na @ to coś musi być przyczyną... A dziewczyny powiedzcie, jak zaradzić bólowi głowy skoro już w ciąży jestem, bo od dwóch dni tak mnie głowa boli aż w oczach odczuwam. Macie, miałyście takie objawy ? Edytowane przez Agateczka* Czas edycji: 2012-07-22 o 20:47 |
|
|
|
|
#4031 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Na ból głowy nie poradzę ale z tego co się orientuję, to można brać Apap w ciąży. Może coś pomoże ![]() ---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4032 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Życzę Wam dziewczynki miłego wieczorku. Całuski
Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki. Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów Maleńka i bezbronna Szybko tak ucieka czas, cenny czas córeczka Edytowane przez IsiaG Czas edycji: 2012-07-22 o 21:53 |
|||||
|
|
|
#4033 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4034 |
|
Rozeznanie
|
Witam z rana
|
|
|
|
#4035 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie kochane
Skończyła mi się luteina więc jade o 15 na poradnie do gina ![]() I zaraz jade do lidla bo są pasy ciążowe na promocje a wiem że już niedługo będa mi potrzebne, wtedy sobie na luzie bede rozpinac spodnie bo pas to bedzie ukrywał takze ciężarne marsz do lidla ![]() Ogólnie wszystko fajnie, w czwartek lecimy Tylko kurcze ten brak przytulania nam doskwiera ![]() No i troche niepokoi mnie brak objawów, bo nawet cycki mnie nie bolą ![]() Cytat:
no co za los! Do puki nie dostaniesz @ to ja w to nie uwierze, o!Cytat:
|
||
|
|
|
#4036 |
|
Zadomowienie
|
Hejka!
Czemu te weekendy tak szybko mijają ja się pytam? Jak ja nie lubię poniedziałków... Dobrze chociaż, że pogoda się poprawia. Wczoraj z TŻ zrobiliśmy sobie dłuuugi spacer wokół jeziora. Było bardzo przyjemnie, dotleniliśmy się po całym tygodniu. @ się skończyła. Jakaś krótka była, bo zwykle u mnie ok. 6 dni, a tym razem tylko 4 dni krwawienia. W każdym bądź razie pierwsze przytulanko w 3cs zaliczone. Owulacja wg poprzedniego cyklu powinna nastąpić około 31.08. Nie mogę się doczekać tego czasu. Oby powiedzienie "do trzech razy sztuka" miało zastosowanie w moim przypadku
|
|
|
|
#4037 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja mam dzisiaj 27dc i wcozraj zrobilam test bo juz nie moglam wytrzymac i niestety brak ciazy
myslalam, ze moze jednak nam sie uda, piersi mnie bola ale przed okresem tez tak mialam. eh..
|
|
|
|
#4038 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4039 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na razie zdam się na Clo a potem zobaczę
|
|
#4040 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4041 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też wczoraj miałam 27dc i również jedna kreska. Dzisiaj spojrzałam na test i pokazała się druga słaba, ale po takim czasie to niewiarygodne i mogła równie dobrze pojawić się od wilgoci. Okres powinnam dostać wtorek - środa, może test zrobiony zbyt wcześnie, więc póki co się nie przejmuję
|
|
|
|
#4042 |
|
Zadomowienie
|
Niekoniecznie musi się pojawić blada kreska przed terminem @. Zróbcie test w terminie @. Będzie bardziej wiarygodny. Trzymam kciuki
|
|
|
|
#4043 |
|
Zadomowienie
|
Hej kobity,
Maru kiedy skonczyłaś poprzednią kurację castagnusem? Też się nad nim zastanawiam, bo poprzedniej nie skończyłam z powodu ciąży. Dzis jest mój 8 dc i nie wiem czy mogę jeszcze zacząć go brać w tym cyklu... Nad tymi ziolami, które poleca Isia też się zastanawiałam ale boje się, że przy moim AMH mogłoby to się źle skończyć. Wczoraj byliśmy cała rodziną na dniach czekolady ( taka impreza organizowana w naszym mieście) po zapoznaniu się z atrakcjami nabylismy drogą kupna całą masę małych, ciepłych pączków i lezelismy sobie na trawce w parku. Było cudnie, pogoda piękna a my nazarci .Potem był koncert Enej i tak się wybawilam, że ledwo żywa dziś jestem. Od @ cały czas boli mnie podbrzusze, patrząc na wcześniejsze cykle owu powinnam mieć na dniach ale objawów żadnych niet. Ani sluzu i szyjka nie taka... tylko jakieś klucia ale kluje mnie też po stronie jajnika, którego nie mam zdjęcia do klubu wstawie asap ale z mojego padzika się nie da, wiec czekam na normalny komp.
|
#4044 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja jakos tak czy siak nie czuje zebym byla w ciazy a z relacji dziewczyn juz chyba przed testem jakis instynkt im mowil ze juz cos jest
|
|
|
|
|
#4045 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4046 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień Dobry
![]() A ja miałam iść jutro do gina ale spojrzałam na godziny przyjęć i ani jutro ani środa mi nie pasuje.. bo w tych godzinach co ona przyjmuje jestem w pracy... Nie wiem czy czekać na @ i jak nie przyjdzie to iść za tydzień w wtorek do gina, tylko ja tak długo już nie wytrzymam bo strasznie mnie to zaczyna denerwować i stresować... czy też iść prywatnie gdzieś... Nie wiem sama już...
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
#4047 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4048 |
|
Wtajemniczenie
|
pszczoua a Ty kiedy spodziewasz się @? w ogole w tym miesiacu nie zauwazylam tego gluta pldnego
i czy To mozliwe ze moglo nie byc owu?
|
|
|
|
#4049 |
|
Zadomowienie
|
witajcie Dziewczynki
![]() no i niestety urlop dobiegl konca i czas wrocic do pracy wraz z naszym urlopem skonczyla sie brzydka pogoda i dzis od rana piekne slonce...a co... eh........ życie.ostatnie dni urlopu spedzilismy u znajomych na koncu swiata taka mala wioseczka w srodku lasu, nad rzeka, gdzie ani telefony ani internety nie maja zasiegu....generalnie-cisza spokoj i pelen relaks...idealne miejsce na doładowanie baterii... węddki, rybki, grillki . świetnie ![]() u mnie dzis 24dc, po tempce (mierzonej w prawdzie po kiju, ze tak powiem) widze, ze owulki jeszcze nie bylo...w przedostatnim cyklu mialam skok temp. 29dc wiec moze jeszcze przedee mna. jeszcze raz gratuluje fasolkowym przyszlym mamusiom i trzymam kciuki aby wszystko bylo dobrze...na pewno bedzie
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:29.

Mój TŻ do tego powiedział dzisiaj że może po prostu nie jest nam dane mieć dzieci...
A mąż to normalnie na rękach mnie nosi.

jakoś nas to zbilża a teraz chyba nie powinniśmy... w tamtej dawaliśmy czadu ale po # podobno lepiej nie ryzykować, a mi/nam to szczerze przeszkadza 

no co za los! Do puki nie dostaniesz @ to ja w to nie uwierze, o!